> ATB ZOMERCUP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEGIN SEPTEMBER WERD IN BURGH HAAMSTEDE DE ATB ZOMERCUP AFGESLOTEN. OP HET PATRICK TOLHOEK PARCOURS WAREN DE ZEGEBLOEMEN VOOR RUBEN PIJPELINK, NINA HOUMES, ROB KASTELEIN, TOM HOUMES EN THIJMEN VAN DE VREDE

 

 

 

 

 

 

 

 

DAMY VADER (MIDDELBURG) WINT IN GOES

Foto’s : Organisatie      Op dinsdag 4 juli werd in Goes de vierde wedstrijd gereden van de Team X-Treme Zomercup. Vanaf vroeg in de ochtend zijn Arthur Piso en Dies Moelker samen met een aantal trainers aan de slag geweest om een technisch rondje uit te zetten. Er werd weer heel wat lint gebruikt om het rondje uit te zetten. Alle uitdagingen op het parcours zaten er in, inclusief een aantal verse tracks net buiten de baan. Alle geleerde techniek moest tijdens de wedstrijd gebruikt worden zoals de rocky garden, de zandbak, diverse drops en kort draaiwerk.
Bij de jongste jeugd stonden 6 renners aan de start en in categorie 2 – 3 bestond het veld uit 20 renners. Het was een drukte van belang op en rond het parcours. Winnaar in de categorie 0 – 1 was Ruben Pijpelink uit Goes, in categorie 2 – 3 was Maike Tazelaar uit Colijnsplaat de snelste.
Na de jongste categorieën was het de beurt aan de oudere jeugd. In categorie 4- 5 stonden 11 renners aan de start. Hier won Bart Kastelein uit Burgh-Haamstede. In categorie 6 – 7 zegevierde Dies Moelker in een race met 8 renners op het gedeeltelijk door hemzelf aangelegde parcours.
In de Funklasse stonden 8 renners op de deelnemerslijst. Het was een gemixed gezelschap met o.a. de Belgische veteraan Danny Sleeckx. Deze routinier had wel stevige concurrentie van jonge klasbakken als Damy Vader en Marijn Vermue. Omdat jeugdrenner Bart Kastelein bij de start van zijn eigen categorie geen fiets had deed hij mee met een latere categorie. En dat deed hij erg goed, hij kon lang mee met de sterksten. Maar tegen het einde van de wedstrijd moest hij de kop toch laten gaan. Damy Vader werd uiteindelijk eerste, op ruime afstand gevolgd door Danny Sleeckx en Marijn Vermuë.      (7 juli)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZOMERCUP IN VLISSINGEN MET 42 JEUGDRENNERS.
WINST MIDDELBURGER DAMY VADER IN FUNKLASSE.

 

Op het Vlissingse X-Treme mountainbikeparcours in de wijk Weyevliet werd de eerste van een serie van 3 reguliere Zeeuwse zomercup wedstrijden verreden. Na twee keer een tijdrit en het Open Zeeuws kampioenschap in Wolphaartsdijk was dit voor veel jeugdige deelnemers de eerste kennismaking met een echte mountainbikewedstrijd. De wedstrijdduur wordt aangepast aan het deelnemersveld om het zo voor iedereen leuk en uitdagend te houden. Dat is ook het doel van de wedstrijden: Kennismaken met de mountainbike wedstrijdsport. De organisatie hoopt uiteraard dat veel renners de wedstrijden leuk vinden en dan deze winter besluiten om mee te doen met de Zeeuwse ATB-wintercompetitie.

 

Foto’s : Organisatie          Bij de jeugdcategorieën reden 42 jeugdrenners mee. Het waren leuke wedstrijden, afgezien van een paar kleinere valpartijen of duikelingen. De renners werden fanatiek aangemoedigd door het enthousiaste publiek. Vooral in de categorie 2 –3 was er veel deelname (in totaal 20 renners). Het was voor de jury dan ook een hele klus om de einduitslag te bepalen.
In de zomercup wordt vanaf de Nieuwelingen gereden in één categorie, de zgn. Funklasse. Hier stonden 10 renners aan de start. Vlak na de start ontstonden een aantal groepjes die samen gingen strijden om de ereplaatsen. Voor plek 3 en 4 ging het tussen Martijn Steenblok en Alexander Paardekooper. Pas in de voorlaatste ronde kon Alexander afstand nemen en zo werd hij derde op het uitdagende parcours. De wedstrijd om plek 1 en 2 ging tussen de Middelburgers Daniël Paardekooper en Damy Vader. In de laatste ronde maakt Daniël een klein foutje. Damy kon profiteren en reed naar de overwinning.
De volgende wedstrijd is op dinsdag 4 juli vanaf ca. 19.00 uur op het trainingsparcours in Goes. De oudere jeugd van X-Treme is al bezig om in de groenstrook een extra technische passage te maken en er komen ook nog wat extra snelle lussen op en rondom het parcours. Op donderdagavond 29 juni vanaf 19.15 uur kan het parcours verkend worden. Deelname aan de wedstrijden is voor X-Treme leden gratis. De stuurbordjes die worden uitgedeeld zijn tevens geldig voor de komende wintercup.
De laatste wedstrijd van de X-Treme ATB-zomercup is op zondagmiddag 3 september op het Patrick Tolhoek Mountainbikeparcours in Westenschouwen.    

 

UITSLAGEN EN PODIUMFOTO’S VLISSINGEN 13 JUNI:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIJDRIT IN VLISSINGEN

Foto’s : Organisatie         Op 9 mei werd de tweede tijdrit verreden van de ATB Zomercup. De deelnemers kregen een snel parcours voorgeschoteld op de Weyevliet baan in Vlissingen. De overwinningen kwamen in handen van Florian Doens (Oostburg), Sam Mullaert (Kapelle), Senna Remijn (Wolphaartsdijk), Senna van Iwaarden (Yerseke) en Damy Vader uit Middelburg.   (12 mei)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

THUISWINST ERIK BOER BIJ OPEN ZK MOUNTAINBIKEN IN WOLPHAARTSDIJK

Foto’s : Organisatie       Bij het open Zeeuws kampioenschap mountainbiken in Wolphaartsdijk gingen de hoofdprijzen bij de jeugd naar Senna Klaasse (Heinkenszand), Maike Tazelaar (Colijnsplaat), Rob Kastelein (Burgh Haamstede) en Bart Kastelein (Burgh Haamstede). Job Blankenstijn uit Kortgene werd kampioen in de categorie nieuwelingen. Didi de Vries (Wilhelminadorp) scoorde bij de vrouwen. Erik Boer uit Wolphaartsdijk mocht de kampioenstrui bij categorie A/17+ aantrekken en Dennis Raadtgever uit Kapelle pakte de titel in categorie B/40+. Op het mooie Bevelandse Schelphoek parcours stonden 89 bikers op de inschrijflijst.   (7 mei)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAMY VADER, BART & ROB KASTELEIN, WOUTER VAN DER KUIJL EN TIJL VAN HAVERBEKE WINNEN OPENINGS TIJDRIT ATB ZOMERCUP IN GOES

 

Foto’s : Amber Westerhof  (Middelburg)        Op het X-Treme trainingsparcours in Goes werd de “proloog” gereden van de ATB zomercup 2017. De X-Treme trainers hadden voor deze tijdrit een technisch rondje uitgezet met daarin onder andere 2 rocky-gardens, de zgn. “Rio” afdaling en een zandbak. Een kort snel parcours voor de mannen met de explosiviteit in de benen. De wedstrijd werd gehouden tijdens de X-Treme trainingsavond en al de X-Treme jeugd kon gratis meedoen. Na de uitreiking van de stuurbordjes werd ingereden onder begeleiding van de trainers. Het publiek had zich strategisch opgesteld op de hogere punten van het parcours en had daarmee een prima overzicht over de tijdrit.

 

Vol enthousiasme reden de 46 jeugdrennertjes hun ronde. De meest uitdagende hindernissen waren voor de jongste renners uit het parcours gehaald. Bij de oudere categorieën kon de renner naar keuze de technische afdaling of de zogenaamde chicken-run kiezen. Daarbij neem je als renner minder risico, maar de chicken run kost wel extra tijd.
Bij de Funklasse (iedereen vanaf de Nieuwelingen categorie) deden 22 personen mee. Het was direct vanaf de start volle bak voor iedereen. De overwinning kwam in handen van Middelburger Damy Vader gevolgd door nieuweling Mike Deutekom uit Goes en Daniël Paardekooper (Middelburg).

 

De volgende wedstrijd is het Open Zeeuws kampioenschap op zaterdag 6 mei in Wolphaartsdijk. Dan wordt gereden conform de KNWU indeling 0 – 1, 2 – 3, 4 – 5 en 6 – 7 bij de jeugd. Verder starten de categorieën Nieuwelingen, Heren A, Heren B en vrouwen. De beste Zeeuw krijgt de mooie Zeeuwse kampioenstrui omgehangen.   (15 april)  
Uitslagen Goes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWE OPZET X-TREME ATB ZOMERCUP 2017

De X-Treme ATB zomercup wordt in 2017  in een nieuw jasje gestoken. In de nieuwe opzet gaat de organisatie proberen om zoveel mogelijk mensen op een leuke manier kennis te laten maken met mountainbiken in wedstrijdverband.

 

Dit wordt gedaan door 4 aparte zomeravondwedstrijden te organiseren op de vaste X-Treme trainingsavond. Plaats van handeling zijn de mountainbike trainingsparcoursen in Goes en Vlissingen. Daarnaast werden 2 “gewone” mountainbike wedstrijden opgezet waaronder ook het Open Zeeuws Kampioenschap op 6 mei in Wolphaartsdijk.

 

 

 

 

 

De opening was op 11 april met een tijdrit op het X-Treme trainingsparcours aan het Geldeloozepad in Goes.  De wedstrijdduur bij de avondwedstrijden is voor de jongste jeugd ca. 10 minuten, de oudere jeugd zal ca. 15 – 20 minuten rijden. Vanaf de nieuwelingen wordt gestreden in één funklasse. Deze funklasse wedstrijd (m.u.v.de tijdrit) duurt ongeveer 35 minuten. Er zal geen klassement opgemaakt worden van de ATB-zomercup. Deelname voor X-Treme leden is gratis, niet leden betalen 1 euro (jeugd) of 4 euro (volwassenen). Ook het stuurbord is gratis voor X-Treme leden, overige deelnemers betalen 4 euro voor het stuurbord.

 

 

 

De trainers van Team X-Treme stellen het wedstrijdparcours op de avondwedstrijden samen. Er zitten best technische stukken in de parcoursen, bijv. een echte Rock-garden en een aantal drop-off’s. Dit jaar is er voor volwassenen de mogelijkheid om onder begeleiding van de trainers te oefenen op deze hindernissen. Dat wordt standaard gedaan op de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd.

 

In 2016 waren de hoofdprijzen van de Zomercup voor Maike Tazelaar (Colijnsplaat), Nina Houmes (Wissenkerke), Job Blankenstijn (Kortgene), Jarmo Visser (Heinkenszand), Mieke de Craene (Evergem), Dick van den Berg (Gapinge) en Bart Claeys (Ertvelde).       (1 april)