> ATB ZOMERCUP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WOLPHAARTSDIJK : SPANNENDE WEDSTRIJDEN EN MOOI WEER

Verslag & Foto : Marijke Vanhommerig.     In tegenstelling tot de vorige wedstrijd in Kruiningen, is het deze dag prachtig weer. Volop korte mouwen en blote benen op de fiets en langs de kant. Groter kan het contrast bijna niet zijn ten opzichte van de eerste wedstrijd met kou en regen. Met een heerlijke zon, is deze plek bij het Veerse Meer de perfecte locatie om een wedstrijd te rijden. Fijn dat het toch ook deze keer weer gelukt is om een vergunning hiervoor te krijgen van Staatsbosbeheer. Met ruim 70 deelnemers op een doordeweekse avond, blijkt dat er toch veel mensen zijn, die het heerlijk vinden om sportief bezig te zijn in de buitenlucht. Al bij het in fietsen zie ik de ritsen van de shirts naar beneden gaan, en de bidons worden gretig leeggedronken. Een heerlijke zon, maar dat betekent extra zweten.

De categorie 0/1 en 2/3 verzamelen zich om kwart over zes bij de start. Zij doen een kleinere ronde, en mogen een kwartier lang gaan knallen. Na het startsein racen ze weg. Al gauw trekt het deelnemersveld zich uit elkaar. Bij de categorie 2/3 neemt Sam Mullaert de leiding, en die blijft hij met een mooie voorsprong houden tijdens de hele wedstrijd. Florian Doens heeft er echter ook goed de vaart in, en behaalt een mooie tweede plaats. Luuk Lavooij ligt derde, maar Jarno Struijk houdt hem de hele wedstrijd in het vizier, en eindigt op een vierde plaats. Het eerste meisje is Senna Klaasse op een goede vijfde plaats. Ook daarachter wordt lekker gefietst door de deelnemers.

Bij de categorie 0/1 zijn vijf deelnemers, waarvan zoals altijd onze vast Belgische deelnemer Tijn Vanhaverbeke de sterren van de hemel fietst. Wat een kracht in zo’n klein mannetje. Een verdiende eerste plaats. Cas Lavooij en Owen Thoens strijden de hele wedstrijd voor de tweede en derde plaats. Dan ligt Owen weer voor, en dan haalt Cas hem weer in. Mooi om te zien. Bij de laatste honderd meter zet Cas de eindsprint in, en eindigt dan net voor Owen. Nog een speciaal compliment voor de nieuwe deelnemer Jari Theissen. Op dinsdagavond zijn eerst mountainbike training gehad, en op woensdagavond al zijn eerste wedstrijd, die hij helemaal heeft uitgereden!

Het parcours wordt aangepast naar een grotere ronde voor de start van categorie 4/5 en 6/7. Deze jongens en meiden hebben een wedstrijd van 30 minuten, en dat is even wennen voor de kinderen die nu net in categorie 4/5 zitten. Zeker met deze warmte is dat best een beetje afzien. Na de start zitten Senna van Iwaarden en Tycho Goossens heel de tijd bij elkaar in de kopgroep van categorie 6/7, en dat blijven ze totdat ze over de finish gaan, met een eerste plaats voor Senna. Eerste meisje en derde plaats overall voor deze categorie is Nina Houmes. Joran Quist, Storm Klaasse en Mees de Vos reden daarachter en bleven steeds bij elkaar, mooi aan elkaar gewaagd.

Bij de categorie 4/5 ligt Senna Remijn op kop, en blijft dat de hele wedstrijd. De nog maar negen jarige Maik Tazelaar volgt hem echter in volle vaart op niet al te verre afstand. Een mooi verdiende derde plaats voor Melissa Nuijten, die daarmee ook nog eerste meisje werd. Om half acht mogen de overige categorieën starten. Een herhaling van zetten voor de winnaars van de vorige wedstrijd. Ook deze keer blijkt Michiel van Echelpoel weer de sterkste te zijn van de categorie 17+. Bij de dames neemt Mieke de Craene de bloemen in ontvangst als snelste dame en Bart Clays is de winnaar van de 40+.   De volgende wedstrijd van de X-Treme ATB Zomercup vindt plaats op dinsdag 15 mei op het MTB parcours Weyevliet in Vlissingen.   (19 april 2018)

 

 

 

 

 

OPENING ATB ZOMERCUP IN KRUININGEN MET 73 BIKERS IN REGEN EN MODDER

Verslag & Foto boven : Guido Mullaert                Regen, modder een koude wind en amper 8 graden op de thermometer. Dit waren de ingrediënten in de eerste wedstrijd van de 21e editie van de “X-Treme ATB Zomercup”. Toch deerde dit de 73 deelnemers niet om met elkaar ten strijde te trekken in het Den Inkel bos te Kruiningen. Enthousiast werd er gereden op het modderige en gladde parcours.

In de 1e wedstrijd stonden 22 dappere bikers en bikesters van 6 tot 10 jaar klaar voor hun ronden door het bos. Verdeeld over 2 categorieën streden zij om de eer, waarbij Tijl Haverbeke in Cat tot 8 jr  en Sam Mullaert in Cat 9-10 jr de bloemen in ontvangst mochten nemen als snelsten van hun categorie.  In de volgende groep werd het parcours wat aangepast en kwam er een extra lus bij. Er stonden 17 renners aan het vertrek. Waarbij ieder op het top van eigen kunnen hun weg over het parcours wisten te banen. De overwinningen waren voor “de Senna’s”, Senna Remijn Cat 11-12 jr en Senna van Iwaarden Cat 13-14jr. Zij konden hun moeders met een bloemetje verblijden. Dit zal ter compensatie voor de modderige kleding goed ontvangen zijn. Om 19:30 mochten alle overige categorieën beginnen, alle renners van 15 jr en ouder en de dames. Vanaf de start ging Michiel van Echelpoel bij de 17+ er vandoor en stond zijn voorsprong niet meer af. Bij het laatste streepje daglicht kwam hij als eerste over de finish. Bij de 39+ mocht Bart Claeys (links op archieffoto Edwin Van Het Westeinde) de bloemen in ontvangst nemen. De Vlaamse Mieke de Craene was de snelste dame. 

De grote opkomst en het enthousiasme van alle deelnemers is een mooi compliment voor de organisatoren. De volgende afspraak is woensdag 18 april in Wolphaartsdijk  bij de Meerkoet aan het Veerse Meer.  

Podium Kruiningen :    t.m. 8 jaar :  1. Tijl Vanhaverbeke            2. Boaz Scholten         3. Cas Lavooij              9/10 jaar :   1. Sam Mullaert           2. Sven Wisse        3. Luuk Lavooy              11/12 jaar :   1. Senna Remijn        2. Maik Tazelaar         3. Nick Wisse         13/14 jaar :  1. Senna van Iwaarden          2. Joran Quist        3. Storm Klaasse          39+ :  (13 deelnemers)       1. Bart Claeys       2. Kurt Vanhaverbeke       3. Henk Wouterse          17+ : (19 inschrijvers)    1. Michiel van Echelpoel 2. Wesley Floren     3. Niels Verdijck              Vrouwen : 1. Mieke de Craene       2. Petra Sloots           Bekijk alle resultaten : https://results.sporthive.com/events/PC1504605        (30 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

 

X-TREME ATB ZOMERCUP DINSDAG 15 MEI IN VLISSINGEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BEGIN SEPTEMBER WERD IN BURGH HAAMSTEDE DE ATB ZOMERCUP 2017 AFGESLOTEN. OP HET PATRICK TOLHOEK PARCOURS WAREN DE ZEGEBLOEMEN VOOR RUBEN PIJPELINK, NINA HOUMES, ROB KASTELEIN, TOM HOUMES EN THIJMEN VAN DE VREDE

 

 

 

 

 

 

 

 

DAMY VADER (MIDDELBURG) WINT IN GOES

Foto’s : Organisatie      Op dinsdag 4 juli werd in Goes de vierde wedstrijd gereden van de Team X-Treme Zomercup. Vanaf vroeg in de ochtend zijn Arthur Piso en Dies Moelker samen met een aantal trainers aan de slag geweest om een technisch rondje uit te zetten. Er werd weer heel wat lint gebruikt om het rondje uit te zetten. Alle uitdagingen op het parcours zaten er in, inclusief een aantal verse tracks net buiten de baan. Alle geleerde techniek moest tijdens de wedstrijd gebruikt worden zoals de rocky garden, de zandbak, diverse drops en kort draaiwerk.
Bij de jongste jeugd stonden 6 renners aan de start en in categorie 2 – 3 bestond het veld uit 20 renners. Het was een drukte van belang op en rond het parcours. Winnaar in de categorie 0 – 1 was Ruben Pijpelink uit Goes, in categorie 2 – 3 was Maike Tazelaar uit Colijnsplaat de snelste.
Na de jongste categorieën was het de beurt aan de oudere jeugd. In categorie 4- 5 stonden 11 renners aan de start. Hier won Bart Kastelein uit Burgh-Haamstede. In categorie 6 – 7 zegevierde Dies Moelker in een race met 8 renners op het gedeeltelijk door hemzelf aangelegde parcours.
In de Funklasse stonden 8 renners op de deelnemerslijst. Het was een gemixed gezelschap met o.a. de Belgische veteraan Danny Sleeckx. Deze routinier had wel stevige concurrentie van jonge klasbakken als Damy Vader en Marijn Vermue. Omdat jeugdrenner Bart Kastelein bij de start van zijn eigen categorie geen fiets had deed hij mee met een latere categorie. En dat deed hij erg goed, hij kon lang mee met de sterksten. Maar tegen het einde van de wedstrijd moest hij de kop toch laten gaan. Damy Vader werd uiteindelijk eerste, op ruime afstand gevolgd door Danny Sleeckx en Marijn Vermuë.      (7 juli)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZOMERCUP IN VLISSINGEN MET 42 JEUGDRENNERS.
WINST MIDDELBURGER DAMY VADER IN FUNKLASSE.

 

Op het Vlissingse X-Treme mountainbikeparcours in de wijk Weyevliet werd de eerste van een serie van 3 reguliere Zeeuwse zomercup wedstrijden verreden. Na twee keer een tijdrit en het Open Zeeuws kampioenschap in Wolphaartsdijk was dit voor veel jeugdige deelnemers de eerste kennismaking met een echte mountainbikewedstrijd. De wedstrijdduur wordt aangepast aan het deelnemersveld om het zo voor iedereen leuk en uitdagend te houden. Dat is ook het doel van de wedstrijden: Kennismaken met de mountainbike wedstrijdsport. De organisatie hoopt uiteraard dat veel renners de wedstrijden leuk vinden en dan deze winter besluiten om mee te doen met de Zeeuwse ATB-wintercompetitie.

 

Foto’s : Organisatie          Bij de jeugdcategorieën reden 42 jeugdrenners mee. Het waren leuke wedstrijden, afgezien van een paar kleinere valpartijen of duikelingen. De renners werden fanatiek aangemoedigd door het enthousiaste publiek. Vooral in de categorie 2 –3 was er veel deelname (in totaal 20 renners). Het was voor de jury dan ook een hele klus om de einduitslag te bepalen.
In de zomercup wordt vanaf de Nieuwelingen gereden in één categorie, de zgn. Funklasse. Hier stonden 10 renners aan de start. Vlak na de start ontstonden een aantal groepjes die samen gingen strijden om de ereplaatsen. Voor plek 3 en 4 ging het tussen Martijn Steenblok en Alexander Paardekooper. Pas in de voorlaatste ronde kon Alexander afstand nemen en zo werd hij derde op het uitdagende parcours. De wedstrijd om plek 1 en 2 ging tussen de Middelburgers Daniël Paardekooper en Damy Vader. In de laatste ronde maakt Daniël een klein foutje. Damy kon profiteren en reed naar de overwinning.
De volgende wedstrijd is op dinsdag 4 juli vanaf ca. 19.00 uur op het trainingsparcours in Goes. De oudere jeugd van X-Treme is al bezig om in de groenstrook een extra technische passage te maken en er komen ook nog wat extra snelle lussen op en rondom het parcours. Op donderdagavond 29 juni vanaf 19.15 uur kan het parcours verkend worden. Deelname aan de wedstrijden is voor X-Treme leden gratis. De stuurbordjes die worden uitgedeeld zijn tevens geldig voor de komende wintercup.
De laatste wedstrijd van de X-Treme ATB-zomercup is op zondagmiddag 3 september op het Patrick Tolhoek Mountainbikeparcours in Westenschouwen.    

 

UITSLAGEN EN PODIUMFOTO’S VLISSINGEN 13 JUNI:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIJDRIT IN VLISSINGEN

Foto’s : Organisatie         Op 9 mei werd de tweede tijdrit verreden van de ATB Zomercup. De deelnemers kregen een snel parcours voorgeschoteld op de Weyevliet baan in Vlissingen. De overwinningen kwamen in handen van Florian Doens (Oostburg), Sam Mullaert (Kapelle), Senna Remijn (Wolphaartsdijk), Senna van Iwaarden (Yerseke) en Damy Vader uit Middelburg.   (12 mei)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

THUISWINST ERIK BOER BIJ OPEN ZK MOUNTAINBIKEN IN WOLPHAARTSDIJK

Foto’s : Organisatie       Bij het open Zeeuws kampioenschap mountainbiken in Wolphaartsdijk gingen de hoofdprijzen bij de jeugd naar Senna Klaasse (Heinkenszand), Maike Tazelaar (Colijnsplaat), Rob Kastelein (Burgh Haamstede) en Bart Kastelein (Burgh Haamstede). Job Blankenstijn uit Kortgene werd kampioen in de categorie nieuwelingen. Didi de Vries (Wilhelminadorp) scoorde bij de vrouwen. Erik Boer uit Wolphaartsdijk mocht de kampioenstrui bij categorie A/17+ aantrekken en Dennis Raadtgever uit Kapelle pakte de titel in categorie B/40+. Op het mooie Bevelandse Schelphoek parcours stonden 89 bikers op de inschrijflijst.   (7 mei)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAMY VADER, BART & ROB KASTELEIN, WOUTER VAN DER KUIJL EN TIJL VAN HAVERBEKE WINNEN OPENINGS TIJDRIT ATB ZOMERCUP IN GOES

 

Foto’s : Amber Westerhof  (Middelburg)        Op het X-Treme trainingsparcours in Goes werd de “proloog” gereden van de ATB zomercup 2017. De X-Treme trainers hadden voor deze tijdrit een technisch rondje uitgezet met daarin onder andere 2 rocky-gardens, de zgn. “Rio” afdaling en een zandbak. Een kort snel parcours voor de mannen met de explosiviteit in de benen. De wedstrijd werd gehouden tijdens de X-Treme trainingsavond en al de X-Treme jeugd kon gratis meedoen. Na de uitreiking van de stuurbordjes werd ingereden onder begeleiding van de trainers. Het publiek had zich strategisch opgesteld op de hogere punten van het parcours en had daarmee een prima overzicht over de tijdrit.

 

Vol enthousiasme reden de 46 jeugdrennertjes hun ronde. De meest uitdagende hindernissen waren voor de jongste renners uit het parcours gehaald. Bij de oudere categorieën kon de renner naar keuze de technische afdaling of de zogenaamde chicken-run kiezen. Daarbij neem je als renner minder risico, maar de chicken run kost wel extra tijd.
Bij de Funklasse (iedereen vanaf de Nieuwelingen categorie) deden 22 personen mee. Het was direct vanaf de start volle bak voor iedereen. De overwinning kwam in handen van Middelburger Damy Vader gevolgd door nieuweling Mike Deutekom uit Goes en Daniël Paardekooper (Middelburg).

 

De volgende wedstrijd is het Open Zeeuws kampioenschap op zaterdag 6 mei in Wolphaartsdijk. Dan wordt gereden conform de KNWU indeling 0 – 1, 2 – 3, 4 – 5 en 6 – 7 bij de jeugd. Verder starten de categorieën Nieuwelingen, Heren A, Heren B en vrouwen. De beste Zeeuw krijgt de mooie Zeeuwse kampioenstrui omgehangen.   (15 april)  
Uitslagen Goes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWE OPZET X-TREME ATB ZOMERCUP 2017

De X-Treme ATB zomercup wordt in 2017  in een nieuw jasje gestoken. In de nieuwe opzet gaat de organisatie proberen om zoveel mogelijk mensen op een leuke manier kennis te laten maken met mountainbiken in wedstrijdverband.

 

Dit wordt gedaan door 4 aparte zomeravondwedstrijden te organiseren op de vaste X-Treme trainingsavond. Plaats van handeling zijn de mountainbike trainingsparcoursen in Goes en Vlissingen. Daarnaast werden 2 “gewone” mountainbike wedstrijden opgezet waaronder ook het Open Zeeuws Kampioenschap op 6 mei in Wolphaartsdijk.

 

 

 

 

 

De opening was op 11 april met een tijdrit op het X-Treme trainingsparcours aan het Geldeloozepad in Goes.  De wedstrijdduur bij de avondwedstrijden is voor de jongste jeugd ca. 10 minuten, de oudere jeugd zal ca. 15 – 20 minuten rijden. Vanaf de nieuwelingen wordt gestreden in één funklasse. Deze funklasse wedstrijd (m.u.v.de tijdrit) duurt ongeveer 35 minuten. Er zal geen klassement opgemaakt worden van de ATB-zomercup. Deelname voor X-Treme leden is gratis, niet leden betalen 1 euro (jeugd) of 4 euro (volwassenen). Ook het stuurbord is gratis voor X-Treme leden, overige deelnemers betalen 4 euro voor het stuurbord.

 

 

 

De trainers van Team X-Treme stellen het wedstrijdparcours op de avondwedstrijden samen. Er zitten best technische stukken in de parcoursen, bijv. een echte Rock-garden en een aantal drop-off’s. Dit jaar is er voor volwassenen de mogelijkheid om onder begeleiding van de trainers te oefenen op deze hindernissen. Dat wordt standaard gedaan op de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd.

 

In 2016 waren de hoofdprijzen van de Zomercup voor Maike Tazelaar (Colijnsplaat), Nina Houmes (Wissenkerke), Job Blankenstijn (Kortgene), Jarmo Visser (Heinkenszand), Mieke de Craene (Evergem), Dick van den Berg (Gapinge) en Bart Claeys (Ertvelde).       (1 april)