> ATB ZOMERCUP

 

 

 

 

> REAGEREN OP DE PAGINA ATB ZOMERCUP ?    MAIL NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

EINDSTANDEN ATB ZOMERCUP ZEELAND 2018
Foto’s : Guido Mullaert

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ATB ZOMERCUP 2018 : SPANNENDE FINALE IN BEVELANDSE WEMELDINGE

Tekst & Foto’s : Guido Mullaert        In het Wemeldingse bos stonden 70 mountainbike enthousiastelingen  klaar om hun plaats in het klassement te verdedigen of te verbeteren.  Door de organisatie was weer een mooie en gevarieerde omloop uitgezet. Met de vertrouwde sloot weer opgenomen in het parcours slingerde het traject zich over de single tracks in het bos. Met de schuine kant van de dijk was er voldoende uitdaging voor alle deelnemers. Nadat de renners keurig op klassement waren opgesteld walsten de jonge mountainbikers het lange gras op de startweide plat na het horen van het fluitsignaal.

 

In de groep tot 8 jaar was het Tijl Vanhaverbeke die de gehele wedstrijd op kop reed. Boaz Scholten reed naar een knappe 2e plaats en Cas Lavooij maakte het podium compleet met een mooie 3e plek. 

 

 

Bij de renners van 9-10 jaar kon Luuk Lavooij  lange tijd druk zetten bij de koploper Sam Mullaert. Kort daarachter reed Sven Wisse naar de 3e plaats. Sam won de wedstrijd en Luuk op korte afstand 2e.   Er waren ook veel meisjes in deze groep en dus werd er een felle strijd geleverd. Senna Klaasse en Moud Struijk maakten er een ware eindsprint van en werden 1e en 2e meisje. Anniek Voermans zat daar vlak achter en werd 3e meisje.

 

De renners van 11-12 jaar zorgden ook voor een spannende wedstrijd met veel positie wisselingen. Senna Remijn en Maike Tazelaar streden op het scherpst van de snede voor de overwinning. Senna werd 1e en Maike 2e. Daarachter een spannende eindspring waarbij Nick Wisse het brons pakte.

 

Senna van Iwaarden was de winnaar bij de 13-14 jarigen. Joran Quist en Mees de Vos reden ook wiel aan wiel hun ronden en werden respectievelijk 2e en 3e.

 

De Belgische Mieke de Craene wist de hoofdprijs mee naar huis te namen in de dames categorie. Anne van de Swaluw en Lotte Overdevest werden 2e en 3e

Bij de A+ en nieuwelingen reed Michiel van Echelpoel naar de overwinning. Mike Deutekom werd 2e en Peter de Braal 3e

Bij de B’s was het Danny Sleeckx die Kurt Vanhaverbeke van de zege wist te houden. Kurt werd 2e en Dirk Verstraate noteerde een mooie 3e plek.     (8 september 2018)

 

 

 

 

 

NIEUW : “HOF VAN ZEELAND” ATB ZOMERCUP IN HEINKENSZAND GROOT SUCCES.    

EERSTE OVERWINNING JEUGDBIKER MEES DE VOS.

Verslag & Foto’s : Guido Mullaert       Aan de oevers van de Stelleplas naast het vakantiepark “Hof van Zeeland” in Heinkenszand werd de 4e wedstrijd van de ATB Zomercup verreden. Na maanden voorbereiding was het parcours gereed om te worden ingewijd.  Met 73 deelnemers was er weer een grote groep mountainbikers van jong tot oud die  met veel plezier de competitie met elkaar opzochten. Het parcours welke zich langs de bomen kronkelt met verschillende hindernissen zoals een pumptrack en diverse kombochten, bood de deelnemers genoeg uitdaging en gaf de ingrediënten voor spannende wedstrijden.

De burgemeester van de gemeente Borsele, Gerben Dijksterhuis, was speciaal voor deze gelegenheid uitgenodigd om het startschot te geven. De eerste burger was blij verrast door het enthousiasme en plezier waarmee werd gereden. Na het eerste startschot schoten er 23 jonge bikers uit de startblokken voor de eerste wedstrijd van de avond.

 

Bij de jongste groep tot 8 jaar was het de Vlaamse Tijl Vanhaverbeke die de leiding nam en niet meer afstond. In de achtervolging reden Cas Lavooy en Boaz Scholten, die zich wiel aan wiel over het parcours manoeuvreerden, zij wisten als 2e en 3e te finishen.

 

 

In de groep 9-10 jaar was Sam Mullaert (1ste) goed vertrokken en nam de koppositie. De hele wedstrijd zat Florian Doens (tweede) vlak achter hem en bleef druk zetten. Op enkele seconden achter dit tweetal reed Luc Lavooy een sterke wedstrijd waarbij hij zijn stuurmanskunst optimaal kon benutten en als derde binnen kwam. Maud Struijk en Anniek Voermans waren aan het strijden om de trofee voor het eerste meisje. Halverwege de wedstrijd wist Maud nog langs Anniek te komen en mocht op het podium een heuse roze trofee in ontvangst nemen, welke door Klus en Vloerenbedrijf M. Nuijten waren mogelijk gemaakt.Na een aanpassing van het parcours konden de deelnemers 11-12 en 13-14 jaar  aan hun wedstrijd beginnen.

 

 

Bij de jongens en meiden van 11-12 jaar was het Senna Remijn die als eerste het veld in draaide en zo de wedstrijd won. Renzo Moretti liet ook zien dat hij als voornamelijk wegrenner over goede stuurmanskunsten bezit en werd 2e. Maike Tazelaar moest na een mindere start en valpartij in de achtervolging. Na aantal knappe inhaalmaneuvers wist hij als 3e te finishen. Melissa Nuijten reed een thuiswedstrijd en wist als eerste meisje aan te komen.

 

 

In de groep van 13-14 jaar reed Mees de Vos tevens een thuiswedstrijd. De altijd goedlachse Mees is al jaren actief in meerdere takken van de wielersport, echter maar zelden voor de ereplaatsen. Dit heeft hem nooit belet om altijd hard te trainen en tijdens wedstrijden meer dan 100% te geven. Hoewel klein van gestalte kunnen we terecht spreken van een groot wielerhart. Daar op het parcours aan de Stelledijk was het zijn dag en wist hij zijn eerste ATB overwinning te boeken. Geflankeerd door Joran Quist 2e, Storm Klaasse 3e en Demi Nuijten die 1e meisje was, kon hij stralend op de hoogste trede zijn gouden bokaal in ontvangst nemen.

 

 

Bij de categorie 17+ was het Michiel van Echelpoel die de winst pakte. Mike Deutekom en Martijn Steenbok werden op slechts enkele seconden 2e en 3e.

 

 

In de 39+ groep was het Kurt Vanhaverbeke die de prestatie van zijn zoon kon evenaren door de wedstrijd te winnen. Hij kreeg het niet cadeau, Dirk Verstraate en Corne Keijl bleven tot in de laatste ronde druk zetten en werden 2e en 3e. Mieke de Craene mocht als eerste dame de bloemen in ontvangst nemen.

Alle deelnemers waren positief over het uitdagende parcours dat werd voorgeschoteld. Wederom complimenten aan alle vrijwilligers die deze mooie wedstrijd mogelijk maakten. Het parcours aan de Stelledijk is overigens voor ieder met een mountainbike en goede helm vrij toegankelijk.   (21 juni 2018)

Film van de jongste groep in Heinkenszand op 20 juni : https://youtu.be/K9jz_o6gWOU

 

 

 

JEUGDIGE STRIJDLUST OP WEYEVLIET BAAN IN VLISSINGEN

Tekst & Foto : Marijke Vanhommerig          Het was een prachtige dag om een wedstrijd te rijden voor de X-Treme ATB Zomercup. Deze keer in Weijevliet, Vlissingen. Een paar jaar geleden is daar een leuk gevarieerd parcours aangelegd, en de deelnemers moesten dit keer rekening houden met veel draaien en keren.

Categorie 2-3 (9 en 10 jaar) startte als eerste, met 30 seconden later categorie 0-1 (t/m 8 jaar). Veel deelnemers aan de start bij categorie 9/10 jaar. De eerste twee ronde’s ging Jarno Struijk aan kop, dicht gevolgd door Luuk Lavooij, Sven Wisse en Sam Mullaert. Zo bleven ze dichtbij elkaar, en waren ze mooi aan elkaar gewaagd. Later bleven Sven en Luuk op kop fietsen, waarbij Sven in de laatste ronde wegfietste en uiteindelijk als eerste de finish overkwam. Luuk finishte als tweede en Jarno als derde. Opvallend veel kettingen die er af liepen vandaag. Zou dat aan het parcours hebben gelegen? Het eerste meisje is Senna Klaasse geworden, op de voet gevolgd door nog twee meiden, Jasmijn Bruijn en Anniek Voermans. Deze twee meiden gingen vrijwel tegelijk als zevende en achtste over de finish. Ook de overige deelnemers maakten er een mooie wedstrijd van.

De categorie 0-1 deed ook erg goed hun best. Zoals altijd trapte Tijl Vanhaeverbeke zo hard, dat hij al snel een heleboel deelnemers van de oudere categorie in haalde. Een terechte eerste plaats! Om en om waren Boaz Scholten en Cas Lavooij op de tweede en derde plaats aan het rijden. Ze wilden niet voor elkaar onder doen, maar uiteindelijk reed Boaz toch wat harder en werd tweede. Trotse jongens en meiden bij de prijsuitreiking met bekers! De bekers voor deze wedstrijd waren gesponsord door Klus & Vloerenbedrijf M. Nuijten.

Om tien over half zeven ging categorie 4-5 (11/12) en 6-7 (13/14) van start. Wat gaan ze hard van start! Al snel slaat Senna van Iwaarden een groot gat bij de categorie 6-7, die hij heel de wedstrijd heeft kunnen volhouden. Daarachter was het echter lange tijd een stuk spannender. Zo fietsten Joran Quist, Mees de Vos, Nina Houmes, Alex Piso en Storm Klaasse een hele poos bij elkaar in de buurt. Helaas loopt bij Alex zijn ketting er af, en na een paar rondes begint de groep wat verder uit elkaar te lopen. Nina weet uiteindelijk een mooie tweede plaats vast te houden, en Joran eindigt op een goede derde plaats.

De categorie 4-5 liep al sneller uit elkaar. Maike Tazelaar had er weer goed de vaart er in, en haalde veel deelnemers van de andere categorie in. Nick Wisse had onderweg wat pech, maar bleef toch op de tweede plaats fietsen. Melissa Nuijten en Finn Blomaard fietsten in de eerste rondes bij elkaar in de buurt. Melissa weet echter in de tweede ronde een gat te slaan en eindigt knap als derde, en eerste meisje.

De deelnemers van categorie Heren A en Dames (17+) laten zien dat een beetje warmte niet erg is om te fietsen. Wat gaan ze hard! Michiel van Echelpoel eindigt als eerste, Damy Vader op een mooie tweede plaats, gevolgd door Daniël Paardekoper. Deze keer mist Mieke de Craene de vrouwelijke concurrentie. Eerste bij de dames, maar ook sneller dan een heleboel mannen!

Bij de categorie Heren B (39+) is België aan kop! Bart Claeys wordt eerste met een ruime voorsprong. Een tweede plaats voor Kurt Vanhaeverbeke en een derde plaats voor Dirk Verstraate.   Een goed geregelde wedstrijd waar weer veel vrijwilligers hebben geholpen om alles in goede banen te leiden. Veel dank daarvoor, en op naar de volgende wedstrijd in Heinkenszand op 19 juni.     (16 mei 2018)

 

 

 

 

 

WOLPHAARTSDIJK : SPANNENDE WEDSTRIJDEN EN MOOI WEER

Verslag & Foto : Marijke Vanhommerig.     In tegenstelling tot de vorige wedstrijd in Kruiningen, is het deze dag prachtig weer. Volop korte mouwen en blote benen op de fiets en langs de kant. Groter kan het contrast bijna niet zijn ten opzichte van de eerste wedstrijd met kou en regen. Met een heerlijke zon, is deze plek bij het Veerse Meer de perfecte locatie om een wedstrijd te rijden. Fijn dat het toch ook deze keer weer gelukt is om een vergunning hiervoor te krijgen van Staatsbosbeheer. Met ruim 70 deelnemers op een doordeweekse avond, blijkt dat er toch veel mensen zijn, die het heerlijk vinden om sportief bezig te zijn in de buitenlucht. Al bij het in fietsen zie ik de ritsen van de shirts naar beneden gaan, en de bidons worden gretig leeggedronken. Een heerlijke zon, maar dat betekent extra zweten.

De categorie 0/1 en 2/3 verzamelen zich om kwart over zes bij de start. Zij doen een kleinere ronde, en mogen een kwartier lang gaan knallen. Na het startsein racen ze weg. Al gauw trekt het deelnemersveld zich uit elkaar. Bij de categorie 2/3 neemt Sam Mullaert de leiding, en die blijft hij met een mooie voorsprong houden tijdens de hele wedstrijd. Florian Doens heeft er echter ook goed de vaart in, en behaalt een mooie tweede plaats. Luuk Lavooij ligt derde, maar Jarno Struijk houdt hem de hele wedstrijd in het vizier, en eindigt op een vierde plaats. Het eerste meisje is Senna Klaasse op een goede vijfde plaats. Ook daarachter wordt lekker gefietst door de deelnemers.

Bij de categorie 0/1 zijn vijf deelnemers, waarvan zoals altijd onze vast Belgische deelnemer Tijn Vanhaverbeke de sterren van de hemel fietst. Wat een kracht in zo’n klein mannetje. Een verdiende eerste plaats. Cas Lavooij en Owen Thoens strijden de hele wedstrijd voor de tweede en derde plaats. Dan ligt Owen weer voor, en dan haalt Cas hem weer in. Mooi om te zien. Bij de laatste honderd meter zet Cas de eindsprint in, en eindigt dan net voor Owen. Nog een speciaal compliment voor de nieuwe deelnemer Jari Theissen. Op dinsdagavond zijn eerst mountainbike training gehad, en op woensdagavond al zijn eerste wedstrijd, die hij helemaal heeft uitgereden!

Het parcours wordt aangepast naar een grotere ronde voor de start van categorie 4/5 en 6/7. Deze jongens en meiden hebben een wedstrijd van 30 minuten, en dat is even wennen voor de kinderen die nu net in categorie 4/5 zitten. Zeker met deze warmte is dat best een beetje afzien. Na de start zitten Senna van Iwaarden en Tycho Goossens heel de tijd bij elkaar in de kopgroep van categorie 6/7, en dat blijven ze totdat ze over de finish gaan, met een eerste plaats voor Senna. Eerste meisje en derde plaats overall voor deze categorie is Nina Houmes. Joran Quist, Storm Klaasse en Mees de Vos reden daarachter en bleven steeds bij elkaar, mooi aan elkaar gewaagd.

Bij de categorie 4/5 ligt Senna Remijn op kop, en blijft dat de hele wedstrijd. De nog maar negen jarige Maik Tazelaar volgt hem echter in volle vaart op niet al te verre afstand. Een mooi verdiende derde plaats voor Melissa Nuijten, die daarmee ook nog eerste meisje werd. Om half acht mogen de overige categorieën starten. Een herhaling van zetten voor de winnaars van de vorige wedstrijd. Ook deze keer blijkt Michiel van Echelpoel weer de sterkste te zijn van de categorie 17+. Bij de dames neemt Mieke de Craene de bloemen in ontvangst als snelste dame en Bart Clays is de winnaar van de 40+.     (19 april 2018)

 

 

 

 

 

OPENING ATB ZOMERCUP 2018 IN KRUININGEN MET 73 BIKERS IN REGEN EN MODDER

Verslag & Foto boven : Guido Mullaert                Regen, modder een koude wind en amper 8 graden op de thermometer. Dit waren de ingrediënten in de eerste wedstrijd van de 21e editie van de “X-Treme ATB Zomercup”. Toch deerde dit de 73 deelnemers niet om met elkaar ten strijde te trekken in het Den Inkel bos te Kruiningen. Enthousiast werd er gereden op het modderige en gladde parcours.

In de 1e wedstrijd stonden 22 dappere bikers en bikesters van 6 tot 10 jaar klaar voor hun ronden door het bos. Verdeeld over 2 categorieën streden zij om de eer, waarbij Tijl Haverbeke in Cat tot 8 jr  en Sam Mullaert in Cat 9-10 jr de bloemen in ontvangst mochten nemen als snelsten van hun categorie.  In de volgende groep werd het parcours wat aangepast en kwam er een extra lus bij. Er stonden 17 renners aan het vertrek. Waarbij ieder op het top van eigen kunnen hun weg over het parcours wisten te banen. De overwinningen waren voor “de Senna’s”, Senna Remijn Cat 11-12 jr en Senna van Iwaarden Cat 13-14jr. Zij konden hun moeders met een bloemetje verblijden. Dit zal ter compensatie voor de modderige kleding goed ontvangen zijn. Om 19:30 mochten alle overige categorieën beginnen, alle renners van 15 jr en ouder en de dames. Vanaf de start ging Michiel van Echelpoel bij de 17+ er vandoor en stond zijn voorsprong niet meer af. Bij het laatste streepje daglicht kwam hij als eerste over de finish. Bij de 39+ mocht Bart Claeys (links op archieffoto Edwin Van Het Westeinde) de bloemen in ontvangst nemen. De Vlaamse Mieke de Craene was de snelste dame. 

De grote opkomst en het enthousiasme van alle deelnemers is een mooi compliment voor de organisatoren. De volgende afspraak is woensdag 18 april in Wolphaartsdijk  bij de Meerkoet aan het Veerse Meer.  

Podium Kruiningen :   

t.m. 8 jaar :  1. Tijl Vanhaverbeke            2. Boaz Scholten         3. Cas Lavooij             

9/10 jaar :   1. Sam Mullaert           2. Sven Wisse        3. Luuk Lavooy             

11/12 jaar :   1. Senna Remijn              2. Maik Tazelaar         3. Nick Wisse        

13/14 jaar :  1. Senna van Iwaarden          2. Joran Quist        3. Storm Klaasse         

39+ :  (13 deelnemers)       1. Bart Claeys       2. Kurt Vanhaverbeke       3. Henk Wouterse         

17+ : (19 inschrijvers)    1. Michiel van Echelpoel 2. Wesley Floren     3. Niels Verdijck             

Vrouwen : 1. Mieke de Craene       2. Petra Sloots          

Bekijk alle resultaten : https://results.sporthive.com/events/PC1504605        (30 maart 2018)