BRIAN VAN GOETHEM (2)

 

 

 

 

MOEIZAME BINCK BANK TOUR : 40 MINUTEN ACHTERSTAND OP WINNAAR TOM DUMOULIN

Foto : Facebook           Roompot – Nederlandse Loterij, de ploeg van Brian van Goethem, was tevreden over de resultaten tijdens de Binck Bank Tour. In de UCI World Tour etappewedstrijd door Nederland en België konden de Hollandse coureurs geen hoofdrol vervullen maar ze waren wel vaak mee in de vlucht van de dag. Vooral Elmar Reinders toonde veel ambitie en aanvalslust en reed vrijwel dagelijks in de voorste gelederen. In het eindklassement zorgde Pim Ligthart voor de beste Roompot klassering met een negentiende plaats : “Ik denk dat ik daar in dit rennersveld tevreden mee mag zijn. Ik ben blij met mijn vorm die eigenlijk al een paar maanden goed is. Het is fijn om bij deze ploeg voor eigen kans te kunnen rijden. Wat dat betreft pakt mijn keuze voor Roompot – Nederlandse Loterij goed uit”.
Bij de laatste huldiging kon Tom Dumoulin (26) van Team Sunweb de groene leiderstrui aantrekken. Tim Wellens kwam 17 seconden tekort voor de hoofdprijs en Jasper Stuyven had een marge van 46 seconden.       4. Greg Van Avermaet op 51 sec.     5. Olivier Naesen op 1.14        111. Brian van Goethem op 40.30        125/laatste Jonathan Dibben   1.05.30.
Foto : Organisatie      De slotetappe van Essen door de Vlaamse Ardennen naar Geraardsbergen bood volop spektakel. Met een korte solo pakte de 25 jarige Jasper Stuyven (Trek Segafredo) zijn eerste seizoenwinst in het drukke centrum van de Belgische wielerstad. 2. Philippe Gilbert op 1 sec.   3. Tom Dumoulin op 1 sec.      78. Brian van Goethem op 8.09.   (13 augustus)

 

 

Foto : Organisatie      In de natte Ardennen etappe konden de meeste favorieten zich handhaven. Klassementstopper Lars Boom beleefde echter een moeilijke finale op de talrijke heuvels rond wielerstad Houffalize. Na een bikkelharde eindfase had de renner van Lotto NL Jumbo 1.47 achterstand op eerste binnenkomer Tim Wellens (Lotto Soudal). Met deze uitkomst kon Tom Dumoulin de leiderstrui overnemen van landgenoot Lars Boom. De sterk koersende Giro winnaar heeft op de slotdag door de Vlaamse Ardennen een marge van slechts 4 seconden op de 26 jarige Belg Wellens.  Roompot – Nederlandse Loterij was wederom in de vlucht van de dag present. Deze keer ging Pieter Weening tijdelijk op avontuur tussen Riemst en Houffalize. Brian van Goethem kwam niet verder dan positie 118 op 21.08 van Wellens.   (12 augustus)
 

 

Foto : Organisatie       Het was een enerverende wielerdag voor de 31 jarige Lars Boom. De renner van Lotto NL Jumbo maakt een dubbelslag in Limburg. Hij reed een slimme finale en ging als winnaar over de streep op het nieuwe Tom Dumoulin Bikepark in Sittard-Geleen. Bij de huldiging werd Boom tevens als nieuwe klassementsleider naar voren gehaald. Na de etappe ontstond veel ophef over het opvallende zegegebaar vol frustratie. Boom gaf een heldere verklaring waarin werd gesteld dat een aantal mensen die het aangaan het wel zullen begrijpen waarom hij vol emotie en blijdschap over de streep kwam. De UCI kwalificeerde zijn handeling echter als ‘incorrect gedrag’ en confronteerde hem met een boete van 900 euro.  Voorafgaand aan de spannende slotfase reden zeven renners in de kopgroep met daarbij wederom Elmar Reinders van Roompot – Nederlandse Loterij. In de finale zorgden 16 man voor vuurwerk. Na talrijke aanvallen zonder succes rook Lars Boom zijn kans. Hij koos het goede moment en reed solo naar de fel begeerde overwinning. van Goethem komt vrijwel dagelijks op achterstand binnen in de Binck Bank Tour. In de Limburgse etappe was het verschil met Boom bijna 9 minuten. In het algemeen klassement staat de Zeeuws Vlaming 111de op elf minuten.    (11 augustus)

 

 

Foto : Twitter     In de vierde etappe vormden drie renners de vlucht van de dag. In regen en wind reden André Greipel, Nils Politt en Roompot coureur Pim Ligthart naar een marge van bijna drie minuten. Op 25 km van de streep gaven de koplopers de strijd op toen het peloton snel naderde. Na de hergroepering probeerden individuen en groepjes weg te komen maar niemand kreeg toestemming van de snelle mannen. Bij de massale aankomst in Lanaken zette Edward Theuns de sprint naar zijn hand. De 26 jarige renner van Trek Segafredo zegevierde na 160 km met een tijd van 3.24.23. Marko Kump (UAE Team Emirates) werd tweede gevolgd door Tim Merlier van Verandas Willems Crelan. Dylan Groenewegen kwam op de vijfde plaats weer snelheid tekort. Brian van Goethem verloor op de 130ste positie 1.12 op Theuns.   (10 augustus)
 

 

Foto : Twitter       Roompot coureur Brian van Goethem had met de gemotiveerde Elmar Reinders weer een ploeggenoot in de kopgroep. In de Belgische etappe van Blankenberge naar Ardooie reden de vijf coureurs naar een marge van 3.20 maximaal. De wedstrijd duurde iets te lang voor de vluchters want op 7 km van de finish was hun wieleravontuur voorbij. Richting natte aankomstplaats mikten de snelle jongens op een massasprint. Tijdens de voorbereiding konden maar moeilijk ‘treintjes’ geformeerd worden in de gladde straten en gevaarlijke bochten.  Peter Sagan slalomde echter overal langs en de allrounder behaalde zijn 99ste profzege. Het was zijn tweede overwinning in de Binck Bank Tour. De populaire coureur van Bora – Hansgrohe versloeg Edward Teuns, Rudy Barbier, Dylan Groenewegen en Loic Vliegen. Brian van Goethem meldde zich op de 88ste plaats in het peloton. Stefan Küng (BMC) blijft klassementsleider. Tom Dumoulin staat derde op 5 seconden.    (9 augustus)

 

 

Foto : Twitter        In de tijdrit door het natte Zuid Hollandse Voorburg flitste de 23 jarige Stefan Küng naar de hoofdprijs. Met een gemiddelde van bijna 50 km per uur pakte de renner van BMC de dagzege en de leiderstrui. De Zwitser zette na 9 km. een tijd van 10.58 op de juryklok.  Maciej Bodnar (Bora Hansgrohe) was 4 seconden trager en Giro winnaar Tom Dumoulin (Team Sunweb) moest 5 seconden inleveren.     4. Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) op 8 sec.       5. Lars Boom   (Lotto NL Jumbo) op 10 sec.    105. Brian van Goethem (Roompot – Nederlandse Loterij) op 1.00      176 en laatste   Tiesj Benot   (Lotto Soudal) op 2.44.   (8 augustus)

 

 

Foto : Organisatie       Tijdens de openingsetappe van de Binck Bank Tour werden de vier koplopers op 3 km. van de streep ingerekend. Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen Baloise), Laurens De Vreese (Astana) en Mark McNally (Wanty Groupe Gobert) bouwden een maximale voorsprong op van bijna drie minuten. Ondanks hun inzet konden ze niet standhouden tegen het achtervolgende peloton dat het tempo geleidelijk opvoerde. In de straten van het Limburgse Venray zorgde een millimetersprint voor wat opwinding in een verder kalme etappe die in Breda startte. De 27 jarige Peter Sagan (Bora Hansgrohe) haalde het na 169 km. nipt vóór Phil Bauhaus (Team Sunweb) en Magnus Cort Nielsen van Orica Scott. De Hollandse snelle jongens Dylan Groenewegen (4) en Boy van Poppel (5) moesten zich tevreden stellen met de troostprijzen. Brian van Goethem zat in het peloton op de 89ste plaats.   (7 augustus)

 

 

 

 

DWARS DOOR HET HAGELAND : 20STE OP 52 SECONDEN

Foto : Twitter        In de Belgische klassieker Dwars door het Hageland was Roompot – Nederlandse Loterij dichtbij de fel begeerde overwinning. De 23 jarige Taco van der Hoorn reed vanaf de start in Aarschot een sterke koers maar hij kon zijn optreden net niet bekronen met de zege. Achter de 22 jarige allrounder Mathieu van der Poel (Beobank Corendon) kwam v.d. Hoorn na 194 km. als tweede binnen op de Citadel van Diest. Wout van Aert (Vérandas Willems – Crelan) ging 2 seconden later als derde over de meet. 4. Olivier Pardini (WB Veranclassic Aqua Protect) op 3 sec.   5. Dimitri Claeys (Cofidis) op 14 sec. Brian van Goethem had op de 20ste positie een achterstand van 52 seconden op Van der Poel.
Het was een levendige wedstrijd over veel Vlaamse onverharde wegen met in eerste instantie elf renners in de kopgroep. Daarbij de Nederlanders Taco v.d. Hoorn en Marten Kooistra (SEG Racing). Op 40 km. van de streep werd de achtervolging op gang gebracht door o.m. Wout van Aert, Kenneth van Bilsen, Mathieu v.d. Poel en Tim Merlier. Vooraan verbrokkelde de vluchtgroep en de jagers kwamen in de spits terecht. In de finale was v.d. Poel de slimste en rapste en pakte met gering verschil de zege. De wedstrijd is opgenomen in de Napoleon Games Cup.    (5 augustus)

 

 

 

 

 

 

Foto : Organisatie           OOSTVOORNE         37STE CRITERIUM KNWU          1. Bauke Mollema          2. Dylan van Baarle       3. Lars Boom     8. Marco Minnaard            20. Brian van Goethem.         33 renners geklasseerd.    (3 augustus)

 

 

 

 

 

ROOSENDAAL : CRITERIUM DRAAI VAN DE KAAI

Profs :       1. Tim Merlier (B)            2. Mike Teunissen         3. Jesper Asselman          13. Marco Minnaard           25. Brian van Goethem  (na vlucht van 100 km – foto)            33. Thijs de Lange           43 renners geklasseerd.       (31 juli)

 

 

 

 

 

NINOVE (B)       NA TOUR CRITERIUM      

35 deelnemers.       1. Philippe Gilbert     75 km – 1.42.23           2. Greg Van Avermaet          3. Tiesj Benoot       14. Brian van Goethem    (30 juli)

 

 

 

 

BESCHEIDEN RESULTAAT TOUR DE WALLONIË

Foto : Twitter        Dylan Teuns (foto) van BMC reed een sterke Tour de Wallonië en kon zijn goede vorm bekronen met de eindzege. De 25 jarige Belg soleerde in de 184 km lange slotetappe naar de winst op de Mur de Thuin vóór Bryan Coquard (Direct Energie) en Tosh van der Sande van Lotto Soudal. Brian van Goethem had op positie 112 een achterstand van 6.51.
Eindklassement :   1. Dylan Teuns (BMC)   21.19.34           2. Tosh van der Sande   (Lotto Soudal) op 43 sec.        3. Benjamin Thomas   (Equipe Cycliste Armée de Terre) op 54 sec.           4. Jelle Vanendert   (Lotto Soudal) op 1.02           5 en beste Nederlander : Michel Kreder (Acqua Blue Sport) op 1.03         89. Brian van Goethem op 25.06           134 en laatste : Bryan Alaphilippe   (Equipe Cycliste Armée de Terre) op 1.05.17         Ploegen :  1. WB Veranclassic Aqua Protect       8. Roompot – Nederlandse Loterij.   (26 juli)

 

Foto : Twitter       Tijdens de vierde rit had Elmar Reinders, ploeggenoot van Brian van Goethem, een sterke dag. De Roompot coureur vormde met 5 anderen de vlucht van de dag die naar een voorsprong reed van ruim zes minuten. Met nog 10 km. te gaan was het avontuur voorbij voor de zes leiders en een compleet peloton ging richting finish in Profondeville. Na 164 km. was Jean-Pierre Drucker (30) van BMC de rapste in de massasprint vóór Adam Blythe (Aqua Blue Sport) en Jonas van Genechten van Cofidis. Coen Vermeltfoort (Roompot – Nederlandse Loterij) kwam als eerste Nederlander binnen. Zijn Zeeuwse ploeggenoot Brian van Goethem ging 22 seconden na Drucker over de streep op de 109de plaats.   (25 juli)

 

Foto : Twitter      Dylan Teuns van BMC boekte zijn eerste profzege in de derde rit van Arlon naar Houffalize met twee beklimmingen van de Mur de Saint Roche. Na 181 km. kwam de 25 jarige coureur solo over de finish. In het algemeen klassement heeft de Belg 32 seconden voorsprong op Tosh van der Sande. Benjamin Thomas heeft een marge van 39 seconden op de leider. Brian van Goethem eindigde in de etappe als 58ste op 3.49 en staat op de 86 ste plaats in het klassement.   (24 juli)

 

Foto : Organisatie      In de tweede etappe met 193 km in het routeboek zat Victor Campenaerts van Lotto NL Jumbo in de vijfmans kopgroep die een voorsprong kreeg van bijna drie minuten. De leiders werden toch weer gegrepen in de laatste fase en de mannen van de laatste meters konden zich uitleven. In Seraing won Jasper de Buyst (23) van Lotto Belisol de massasprint vóór Michael Morkov (Katusha Alpecin) en Justin Jules van WB Veranclassic Aqua Protect. Floris Gerts (BMC) werd vijftiende en kreeg de eervolle vermelding Beste Hollander. Brian van Goethem kwam 12 seconden na de Buyst als 56ste binnen.   (23 juli)
 

Foto : Twitter      In de Tour de Wallonië was de eerste etappe voor Benjamin Thomas. De 21 jarige renner van Equipe Cycliste Armée de Terre kwam na 190 km. solo over de finish in Marchin. Snel na de start in Stavelot waren de Nederlander Peter Koning en de Belgische veldrijder Quinten Hermans present in de zesmans kopgroep. Ze kregen ruim 6 minuten maar werden op 30 km van de streep terug gepakt. Verschillende renners probeerden nog weg te komen. Benjamin Thomas had succes met een solo van 4 km. en kon bij de huldiging de eerste leiderstrui aantrekken. Beste Nederlander werd Pim Ligthart op de achtste plaats op 13 seconden van Thomas. Brian van Goethem (Roompot – Nederlandse Loterij) moest ruim 13 minuten inleveren en kwam als 125ste binnen.  (22 juli)

 

 

 

 

GEEN HOOFDROL IN KLASSIEKER GP CERAMI

Foto : Claude Brissez      In de Grand Prix Cerami boekte Wout van Aert (22) een sprintzege in de viermans kopgroep. Tussen Saint Ghislain en Frameries werd flink strijd geleverd door de 150 coureurs. Winnaar/veldrijder van Aert (Verandas Willems Crelan) presteert dit seizoen ook op de weg prima en staat regelmatig op het podium bij klassiekers en criteriums. Jean-Pierre Drucker (BMC) en Dries Devenyns (Quick Step Floors) mochten ook naar de huldiging. Beste Nederlander was Taco van der Hoorn (Roompot – Nederlandse Loterij) op de zestiende plaats. Zeeuws Vlaming Brian van Goethem had op de 87 ste plaats 2.12 achterstand op van Aert. De jury klasseerde 111 renners.  (19 juli)

 

 

 

 

In de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré met 139 deelnemers waren de Roompot renners vaak vooraan te zien maar het podium bleek onhaalbaar voor de Oranje brigade. De overwinning in de zesde editie ging naar Laurens Sweeck (23) van Era Circus. Roy Jans (WB Veranclassic Aqua Sport / foto) en Jerome Baugnies van Wanty Groupe Gobert maakten na 202 km. de top drie compleet in finishplaats Roeselaere. Taco v.d. Hoorn (Roompot – Nederlandse Loterij) meldde zich als achtste in de UCI 1.1. koers. De van ziekte herstelde Brian van Goethem werd als zestiende geklasseerd. Op de dnf lijst stonden 45 namen.  (9 juli)

 

 

 

 

GEEN KLASSERING OP NK

Foto : Twitter      In een millimetersprint heeft Ramon Sinkeldam van Team Sunweb de Nederlandse titel binnen gehaald. Na een snelle koers over 230 km versloeg de 28 jarige Noord Hollander Wouter Wippert (Cannondale Drapac) en titelverdediger Dylan Groenewegen (Lotto NL Jumbo). Coen Vermeltfoort, ploegmaat van Brian van Goethem, ging als vierde over de finish. Tijdens de eerste omloop door het Gelderse Montferland ontstond een kopgroep met negentien renners. Daarbij o.m. Robert Gesink, Koen Bouwman van Lotto NL Jumbo en Tim Ariesen, Berden de Vries en Martijn Budding van Roompot – Nederlandse Loterij. De aanvallers kregen een maximale voorsprong van ruim zes minuten maar naarmate het kampioenschap vorderde werd het verschil alsmaar minder.
De achtervolgende groep hield alles onder controle maar het tempo kwam wel steeds hoger te liggen. Vooraan konden dertien coureurs zich nog even handhaven. Op 20 km. van de streep zat alles weer bij elkaar toen Robert Gesink en Jetse Bol als laatste koplopers werden teruggepakt. Vlak na de hergroepering stuurden de grote ploegen hun pionnen naar de spits. De jury meldde pogingen van o.m. Tom Dumoulin, Lars Boom, Tom-Jelte Slagter, Dylan van Baarle, Jos van Emden, Pieter Weening en Pim Ligthart. Ondanks verwoede pogingen kon niemand een beslissende bres slaan. In de finale gokte Lotto NL Jumbo op een sprint in de straten van ’s Heerenberg. De taktiek lukte net maar Dylan Groenewegen kon het tempo- en kopwerk van zijn teamgenoten deze keer niet afmaken. Brian van Goethem was in de aanloop naar het NK ziek. Hij startte wel maar kende een moeizame titelstrijd en kon zich niet klasseren.  (25 juni)

 

 

 

 

 

ROOMPOT IN STER ZLM TOER : AANVALLENDE KOERSTAKTIEK MET EREPLAATSEN

Na de Ster ZLM Toer liet ploegleider Michel Cornelisse van Roompot – Nederlandse Loterij weten tevreden te zijn over de meerdaagse door Zuid Nederland en België:  “Ik denk dat de jongens er goed voor staan, zo kort voor het NK. Jammer dat de echte uitschieter ontbreekt, maar het zijn ook niet de minste renners die hier winnen. Oscar Riesebeek was op de 11 de plaats de beste renner bij de Nederlandse formatie: “En met wat minder pech in de proloog, toen hij tot twee keer toe uit zijn pedaal schoot, had Oscar zelfs nog een paar plaatsen hoger kunnen eindigen”.

 

Op de erelijst van de Ster ZLM Toer kan José Goncalves toegevoegd worden. De 28 jarige Portugees van Katusha Alpecin verdedigde in de slotetappe met succes zijn geringe voorsprong. In het eindklassement hield Goncalves 11 seconden over op Primoz Roglic (Lotto NL Jumbo) en Laurens de Plus van Quick Step Floors strandde op 13 seconden. Brian van Goethem belandde na vijf koersdagen op de 85ste plaats op 17.33 van de winnaar. Rens te Stroet (Destil Jo Piels) werd 112de en laatste op 29.37. Ploegenklassement : 1. Quick Step Floors     7. Roompot – Nederlandse Loterij.
In de warme slotrit rond het Oost Brabantse Oss sprintte de Duitser Marcel Kittel na 4 uur wedstrijd naar de dagzege. De renner van Quick Step Floors versloeg Dylan Groenewegen en André Greipel. 57. Brian van Goethem op 11 sec.   (18 juni)
 

Foto : Twitter         In de Ardennenrit reed Brian van Goethem in een zevenmans kopgroep met verder o.m. zijn landgenoten Wesley Kreder en Folkert Oostra. De aanvallers van het eerste uur pakten een mooie voorsprong in de heuvels maar ze konden het toch niet bolwerken tegen de klimspecialisten. van Goethem moest op de Redoute lossen. In de slotfase kwamen José Goncalves (Katusha Alpecin) en Laurens de Plus van Quick Step Floors naar de spits. De 28 jarige Goncalves zegevierde in La Gileppe en de Portugees kon bij de huldiging de leiderstrui aantrekken. Van Goethem verspeelde op de 86ste plaats ruim 17 minuten.   (17 juni)

 

Foto : Twitter        In de heuvelrit door Zuid Limburg sprintte Dylan Groenewegen in Buchten naar zijn tweede zege in de Ster. De renner van Lotto NL Jumbo versloeg de ploeggenoten André Greipel (2) en Moreno Hofland (3) van Lotto Soudal na een zware omloop van 209 km. Het gemiddelde na ruim 5 uur koers kwam op 40.166 km. Twee coureurs van Roompot – Nederlandse Loterij eindigden in de top 10 : 7. Coen Vermeltfoort   8. André Looij. Brian van Goethem werd als 64ste geklasseerd in dezelfde tijd als zijn winnende landgenoot.  (16 juni)

 

Foto : Omroep Tholen        Topsprinter Dylan Groenewegen van Lotto NL Jumbo pakte in Hoogerheide met ruime voorsprong de dagzege vóór Max Walscheid (Team Sunweb) en Roosendaler Moreno Hofland van Lotto-Soudal. Coen Vermeltfoort (Roompot – Nederlandse Loterij) werd vierde en Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen Baloise) kwam als vijfde binnen. Brian van Goethem ging in het peloton als 74ste over de streep.  In de vlucht van de dag die na 10 km was ontstaan zaten Stan Godrie (Veranda’s Willems), Jimmy Turgis (Cofidis), Joey van Rhee en Rens te Stroet (Destil-Piels) Jasper Hamelink (Metec-TKH) en Rick Ottema (Baby-Dump Cyclingteam). De kopgroep met vijf Nederlanders bleef lang vooruit maar in de finale moesten ze toch buigen voor het tempogeweld van de achtervolgers.  Foto : De tweede etappe startte in Tholen en voerde door Oost Zeeland richting Krabbenkreekdam en de dorpen Sint Philipsland, Anna Jacobapolder, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse en Poortvliet. Het peloton werd vervolgens over de Oesterdam gestuurd richting Rilland en West Brabant.  (15 juni)

 

 

Brian van Goethem (foto start tijdrit) reed in de proloog van de Ster ZLM Toer naar de rapste tijd bij Roompot – Nederlandse Loterij. De Zeeuws Vlaming was in zijn thuisprovincie op de 28ste plaats 26 seconden trager dan Primoz Roglic. In een zonovergoten en gezellig Westkapelle werd de vijfdaagse Ster op gang gebracht met een individuele tijdrit rond het Zeeuwse dijkdorp. De 123 renners vertrokken op de Markt en moesten 7,5 km afwerken door straten en polders en langs de boorden van de Noordzee. Daarbij lagen de snelheden enorm hoog. Vooral in het laatste dalende rechte stuk naar de finish werden hoge gemiddeldes geklokt. Primoz Roglic toonde wederom zijn talent als tijdrijder. De 27 jarige Sloveen in dienst van Lotto NL Jumbo zegevierde in Westkapelle met 3 seconden voorsprong op de concurrentie. Met een gemiddelde van 55,8 km. per uur flitste Roglic naar een tijd van 8.04. Marcel Kittel en Maximilian Schachmann, beiden van Quick Step Floors, kwamen 3 tellen tekort.  (14 juni)

 

 

 

 

KOPGROEP IN RONDE VAN LIMBURG

In de UCI 1.1 klassieker Ronde van Limburg meldde Brian van Goethem zich in de vlucht van de dag. De aanvallers werden echter met nog 35 km te gaan ingelopen door het jagende peloton. Vlak na de hergroepering kwam een ploegmaat van Van Goethem naar het front. Etienne van Empel (23) uit Geldermalsen ging met zes medestrijders ten aanval. In de eindsprint moest van Empel zich gewonnen geven aan Wout van Aert (Verandas Willems Crelan) De 22 jarige Belg zegevierde in Tongeren na 201 km en 16 beklimmingen.     2. Dorian Godon (Cofidis)       3. Gianni Vermeersch (Beobank Corendon)   5. Etienne van Empel        55 Brian van Goethem op 1.24.     Deelnemers : 148 – Uitvallers : 63.     (11 juni)

 

 

 

 

 

ROOMPOT TWAALFDE IN EERSTE HAMMER SERIES LIMBURG

Foto : Organisatie           Roompot – Nederlandse Loterij met Nick van der Lijke en Brian van Goethem in de gelederen heeft de eerste uitgave van de Hammer Series met de twaalfde plaats afgesloten. In het eindklassement werden 16 ploegen geklasseerd na een gevarieerde driedaagse met een ploegentijdrit, sprintrace en klimwedstrijd rond het Drielandenpunt. De selectie van Michel Cornelisse weerde zich naar behoren tussen de teams uit de U.C.I. World Tour. De Nederlandse ploeg enthousiast ontvangen door de vele jeugdige fans op het net geopende ‘Tom Dumoulin Bikepark’ in Sportzone Limburg. Voor het talrijke en enthousiaste publiek was het een aangename kennismaking met een nieuwe wielerformule waar zeker toekomst in zit.
Uitslag :        1. Team Sky             2. Team Sunweb           3. Orica Scott         6. Lotto NL Jumbo         12. Roompot – Nederlandse Loterij met Jesper Asselman, Brian van Goethem, Nick van der Lijke, André Looij, Elmar Reinders en Coen Vermeltfoort (uitgeschakeld na val in sprint).   (4 juni)

 

 

 

 

 

MIDDENMOOT IN EINDKLASSEMENT BALOISE BELGIUM TOUR

Foto : Organisatie         In de Baloise Belgium Tour behaalde Roompot – Nederlandse Loterij ereplaatsen maar een overwinning bleef buiten beeld. De Nederlandse formatie reed weer aanvallend en was dagelijks vooraan te zien. De eindzege werd binnen gesleept door Jens Keukelaire (28) van Orica Scott. In de laatste etappe vergaarde de 28 jarige coureur tijdwinst in de Gouden Kilometer en deze score was voldoende voor de overwinning. Rémi Cavagna (Quick Step Floors) kwam 6 seconden tekort en Tony Martin (Katusha Alpecin) strandde op 11 seconden. Maurits Lammertink, winnaar van de voorlaatste etappe, kreeg de eervolle vermelding beste Nederlander. Op de zesde plaats had de 26 jarige renner van Katusha Alpecin 40 seconden achterstand.
Brian van Goethem (Roompot – Nederlandse Loterij) zat enkele keren in de ontsnapping van de dag maar deze inspanningen brachten geen dagsucces in de uitslagen. De Zeeuws Vlaming noteerde na 5 koersdagen op de 74ste plaats een marge van 18.11 op Keukelaire. In het eindklassement werden 141 renners opgenomen. Ploegenklassement :   1. Quick Step Floors 51.00.13       6. Roompot – Nederlandse Loterij op 8.09.   (29 mei)

 

 

 

 

Verrebroek (B) Grote Prijs Wase Polders         156 deelnemers – 106 opgevers.         1. Gianni Marchand   (Cibel Cebon)   168 km – 3.35.00   2. Laurens Sweeck (Era Real Estate Circus)          3. Timothy Stevens   (Pauwels Sauzen Vastgoedservice)     15. Brian van Goethem op 22 sec.   (14 mei)

 

 

 

 

Helchteren   Trofee Maarten Wynants       113 deelnemers – 25 uitvallers        1. Jérôme Baugnies   (Wanty Groupe Gobert)   160 km – 3.25.44           2. Dieter Bouvry   (Pauwels Sauzen – Vastgoedservice)         3. Gianni Marchand   (Cibel Cebon)       45. Brian van Goethem op 45 sec.    (8 mei)

 

 

 

 

 

GEEN PODIUM VOOR ROOMPOT IN RONDE VAN OVERIJSSEL

Foto’s : Twitter       Roompot – Nederlandse Loterij hanteerde in de Ronde van Overijssel een aanvallende tactiek maar aan de finish in Rijssen stonden ze weer met lege handen. De oranje mannen kregen wel veel complimenten voor hun strijdlust in de zware UCI 1.2 klassieker door Oost Nederland. De vlucht van de dag werd gevormd door vijf coureurs : Peter Schulting (Destil-Jo Piels), Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH), Rene Hooghiemster (Baby-Dump), Sean McKenna & Sean Mackinnon beiden van An Post Chain Reaction, de ploeg van de Zeeuw Davy Gunst. Op de plaatselijke omloop gingen Brian van Goethem, Matthew Holmes en wederom Peter Schulting naar de spits. Ze konden hun aanval echter niet doorzetten en werden opgeslokt door de gretige achtervolgers die een enorm hoog tempo dicteerden.

 

De eindsprint met ongeveer 40 renners moest de beslissing brengen. Hierin boekte Nicolai Brochner van het Riwal Platform Cycling Team topsucces. Het 23 jarige Deense talent pakte na 202 km de hoofdprijs vóór Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen Baloise) en Johim Ariesen van Metec TKH. Op de erelijst is Brochner de opvolger van de Litouwer Aidis Kruopis. Coen Vermeltfoort was op de negende plaats de beste renner van Roompot – Nederlandse Loterij.  Brian van Goethem ging op 27 seconden als 50 ste over de streep in Rijssen. De jury zette 71 renners in de uitslag. (6 mei)

 

 

 

 

 

VROEGE VLUCHT IN DUITSE KLASSIEKER

Foto’s : Twitter      Brian van Goethem startte in de Duitse klassieker Rund um den Finanzplatz die naar traditie wordt verreden op 1 mei. De Roompot coureur etaleerde zijn handelsmerk waarmee hij furore maakt en meldde zich meteen in de vroege vlucht. Bij de acht aanvallers zaten de Nederlanders Twan Castelijns (Lotto NL Jumbo), Peter Koning (Aqua Blue) en Brian van Goethem. Het peloton reageerde pas toen de voorsprong was opgelopen naar tien minuten. Vooraan bleven alleen van Goethem en Jens Wallays over die op 40 km van de streep ook werden teruggepakt. Vervolgens ontstond een nieuwe kopgroep met 18 doorzetters die met de finale in zicht snel werd opgeslokt onder het tempogeweld van de sprintersploegen. Het bleef onrustig in het peloton maar niemand kon een beslissing forceren in de natte straten van aankomstplaats Frankfurt. In de sprint nam Team Katusha de regie in handen met Alexander Kristoff als winnaar en ploegmaat Rick Zabel op de tweede plaats.

 

De Noor Kristoff zegevierde voor de derde keer op rij. In het loodzware traject waren acht pittige hellingen opgenomen.       1. Alexander Kristoff   (Team Katusha)   215 km – 5.29.32       2. Rick Zabel   (Team Katusha)         3. John Degenkolb   (Trek Segafredo)           4. Jean-Pierre Drucker   (BMC)        5. Pim Ligthart   (Roompot – Nederlandse Loterij)     25. Brian van Goethem + winnaar bergprijs.  De jury meldde slechts 67 geklasseerden.  (1 mei)