MARCO MINNAARD (3)

 

 

 

RONDE VAN ROMANDIË : BIJNA 20 MINUTEN ACHTERSTAND IN EINDKLASSEMENT

Foto : Twitter > Eindpodium 2017             Marco Minnaard heeft in het algemeen klassement van Romandië geen overtuigende score neergezet na een wisselvallige koersweek door het grensgebied van Zwitserland en Frankrijk. Zijn achterstand op eindwinnaar Richie Porte (BMC) was bijna 20 minuten. Met deze marge eindigde de Bevelander in de middenmoot.
Klassement 2017   :     1. Richie Porte (BMC) 17.16.00     2. Simon Yates   (Orica Scott) op 21 sec.     3. Primoz Roglic (Lotto NL Jumbo) op 26 sec.       4. Fabio Felline   (Trek) op 51 sec.       5. Ion Izagirre   (Bahrain Merida) op 1.03.       Beste Nederlander :   7. Wilco Kelderman   (Team Sunweb) op 1.21.       78. Marco Minnaard op 19.32         Geklasseerd : 131 renners.
Punten :   1. Stefan Küng   66 pnt.         9. Minnaard   30 pnt.
Bergklassement :   1. Sander Armée     67 pnt.        13. Minnaard   9 pnt.
Ploegen :   1. Movistar       19. Wanty Groupe Gobert / Minnaard         (30 april)

 

De finale in Lausanne bestond uit een individuele tijdrit rond de stad en door het centrum over 18,3 km. Primoz Roglic, ploegmaat van Antwan Tolhoek bij Lotto NL Jumbo, toonde zijn klasse in deze discipline. Hij zette 24.58 op de klok en had een marge van 8 seconden met Richie Porte (BMC). Het verschil met Tejay van Garderen (BMC) kwam op 34 seconden. Beste Nederlander was Wilco Kelderman (Team Sunweb) op de elfde plaats met een achterstand van 48 seconden op Roglic. Marco Minnaard verspeelde 3.33 op Roglic en eindigde met deze uitkomst op positie 111.    (30 april)

 

Foto : Organisatie      In de voorlaatste rit moest Marco Minnaard een forse achterstand incasseren. In Leysin was het verschil met winnaar Simon Yates (Orica Scott) ruim 11 minuten. Na ruim 4 uur koers kwam Richie Porte (BMC) als tweede binnen in dezelfde tijd. Emanuel Buchmann van Bora Hansgrohe had op de derde plaats 30 seconden tijdverlies na 163 km.  (29 april)

 

Foto : Organisatie        In de derde etappe met start en finishplaats Payerne draaide Marco Minnaard mee in het peloton. De vlucht van de dag met zeven renners mocht drie minuten wegrijden maar dat was onvoldoende voor een succesvolle afronding. In de finale leek Alex Dowsett op weg naar dagwinst maar zijn poging strandde in de pittige finale. De sprinters kregen het laatste woord met Elia Viviani (Team Sky) als triomfator. De 28 jarige Italiaan toonde zijn snelle benen na 187 km. koers met een gemiddelde van bijna 42 km per uur. 2. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida)   3. Michael Schwarzmann (Bora hansgrohe)     4. Alexander Edmondson (Orica Scott)     5. Samuel Dumoulin   (AG2R La Mondiale). Eerste Nederlander was Moreno Hofland (Lotto Soudal) op de achtste plaats.   54. Marco Minnaard z.t. als Viviani.   (28 april)
 

Foto : Organisatie       In de tweede etappe was het slechte weer een taaie tegenstander voor de renners. De organisatie had de rit al ingekort met 23 km en schrapte de eerste afdaling maar de karavaan kreeg alsnog te maken met sneeuw, wind en regen. Toch gingen vier renners op avontuur in het koude weer en wilden zich met deze aanval op temperatuur houden.  In de vlucht van de dag zat een ploeggenoot van Marco Minnaard. De Belgische routinier Veuchelen en zijn metgezellen Armée, Küng en Grivko pakten een voorsprong van rond de vijf minuten. Naarmate de wedstrijd vorderde namen de krachten bij de verkleumde koplopers zienderogen af en uiteindelijk konden Grivko en Küng zich vooraan handhaven. In de slotfase kwam het peloton nog dichtbij maar de marge bleek net voldoende.  De 23 jarige Stefan Küng van BMC zegevierde na 136 km koude kilometers tussen Aigle en Bulle. 2. Andrei Grivko   (Astana)   3. Sonny Colbrelli   (Bahrain Merida) op 20 sec.   4. Alexander Edmondson (Orica Scott) z.t.    5. Ben Swift (UAE Team Emirates) z.t.     Beste Nederlander :    12. Wilco Kelderman (Team Sunweb) z.t.       93. Marco Minnaard op 20 sec.     Algemeen klassement : 1. Fabio Felline   (Trek)   8.12.42       82. Minnaard op 5.24      (27 april)
 

Foto : Organisatie        In de eerste rit was Marco Minnaard langdurig vooraan te zien. Vanaf de openingsfase reed de 28 jarige Bevelander  – op foto in derde positie –  mee in de vroege vlucht die een voorsprong bereikte van ruim 8 minuten. Met Sander Armée, Marcus Burghardt, Matvey Mamykin, Mekseb Debesay en Oliveiro Troia vormde Minnaard een sterke kopgroep. In de bergzone moesten Burghardt en Troia afhaken en op de voorlaatste klim kon Minnaard zich niet meer handhaven. Het achtervolgende peloton hanteerde een strak tempo en onder impuls van Lotto NL Jumbo kwam alles bij elkaar. Robert Gesink koos toen voor een indrukwekkende demarrage maar hij kreeg onvoldoende ruimte. Het bleef onrustig in de natte finale met o.m. pogingen van Kreuziger, Porte en Roglic. Niemand kon een beslissende bres slaan en een grote groep ging naar de sprint in Champéry.
Michael Albasini (36) van Orica Scott bleek de rapste na 4,5 uur koers en 173 km. 2. Diego Ulissi (UAE Team Emirates) z.t.   3. Jesús Herrada   (Movistar) z.t.   4. Natnael Berhane   (Dimension Data) z.t.   5. Christopher Froome (Team Sky) z.t.     Wilco Kelderman (Team Sunweb) was op de zevende plaats de beste Nederlander.      88. Marco Minnaard op 4.39        Bergklassement   6. Minnaard   9 pnt.   (26 april)

 

Aigle   Proloog Ronde van Romandië         1. Fabio Felline   (Trek Segafredo)   4,8 km – 5.57 gem.48.403 km.         2. Alex Dowsett   (Movistar) op 2 sec.     3. Alexander Edmondson (Orica Scott) op 7 sec.          4. Maximilian Schachmann (Quick Step Floors) op 8 sec.         5. Victor Campenaerts   (Lotto NL Jumbo) op 8 sec.        Beste Nederlander: 11. Koen Bouwman (Lotto NL Jumbo /foto) op 11 sec.      136. Marco Minnaard op 45 sec. 152 renners geklasseerd.   (25 april)

 

 

 

 

 

 

FORSE ACHTERSTAND IN LUIK – BASTENAKEN – LUIK

Marco Minnaard en zijn ploegmaats van Wanty Groupe Gobert beleefden geen sterke Luik – Bastenaken – Luik. De eerste renner van de ploeg, Thomas Degand, eindigde op de 65ste plaats. Minnaard ging in Ans op positie 127 over de streep op 10.39 van triomfator Valverde. De jury klasseerde 153 renners in La Doyenne. In de kopgroep zat provinciegenoot Nick van der Lijke die met zeven medeaanvallers naar een riante voorsprong reed in de Ardennen. Na een monstervlucht van ruim 200 km werden de doorzetters ingelopen en begon de finale. Vervolgens werd het onrustig in de grote groep. De grote jongens kwamen toen aan bod met talrijke demarrages die echter niet ver genoeg reikten. Davide Formolo (Cannondale Drapac) en Daniel Martin (Quick Step Floors) tekenden voor een aanval maar deze individuele pogingen bleven zonder succes.

 

Foto : Facebook         Alejandro Valverde zag het gevaar. De routinier reed naar Martin en in de sprint pakte de emotionele Spanjaard zijn vierde overwinning in de Ardense World Tour klassieker. De 36 jarige renner van Movistar droeg de zege op aan zijn plotseling overleden wielervriend Michele Scarponi die tijdens een training verongelukte.   1. Alejandro Valverde   (Movistar) 6.24.27 – gem. 40.265     2. Daniel Martin   (Quick Step Floors) z.t.       3. Michal Kwiatkowski   (Team Sky) op 3 sec.       4. Michael Matthews (Team Sunweb) op 3 sec.       5. Ion Izagirre (Bahrain Merida) op 3 sec.   Beste Nederlander: 22. Tom Dumoulin   (Team Sunweb) op 14 sec.   (23 april)

 

 

 

 

 

GEEN TOPKLASSERING IN WAALSE PIJL

Foto’s : Facebook         Tijdens de klimklassieker Waalse Pijl door de Ardennen zat een ploeggenoot van Marco Minnaard in de vlucht van de dag. Fabien Doubey (foto) reed met Bagot, Olitt, Pardini, Guillemois en Pearson naar een voorsprong van bijna zes minuten maar met nog 40 km te gaan werden de aanvallers terug gepakt. Vervolgens gingen Alessandro De Marchi (BMC) en Bob Jungels van Quick Step Floors naar de spits. De Marchi kon het hoge tempo niet vasthouden. Luxemburgs kampioen Jungels hield stand en leek op weg naar de zege. Op de laatste beklimming van de Muur van Huy ontstond de beslissing toen koploper Jungels werd ingelopen.

Met nog 300 meter te gaan koos Alejandro Valverde voor een indrukwekkende solo. Met veel wilskracht reed de 36 jarige Spanjaard naar zijn vijfde zege in de Waalse Pijl. De routinier van Movistar klokte een gemiddelde van ruim 38 km per uur over de 200 km. tussen Binche naar Huy. Bij de huldiging was Valverde in gezelschap van Daniel Martin (Quick Step Floors) en Dylan Teuns van BMC. De 30 jarige Robert Gesink (Lotto NL Jumbo) was op de vijftiende plaats de beste Hollander.  Marco Minnaard eindigde in de middenmoot. Op de 118de plaats moest de Bevelander een achterstand incasseren van 4.20 op Valverde. De jury klasseerde 166 renners op de Muur.   (19 april)

 

 

 

 

AMSTEL GOLD RACE : GEEN KLASSEMENT NA VAL

Foto : Twitter        Marco Minnaard was na afloop van de Amstel Gold Race behoorlijk teleurgesteld. Na een val moest de Bevelander de klassieker verlaten en een mooie klassering werd hierdoor onbereikbaar.
Sportdirecteur Hilaire Van der Schueren van Wanty Groupe Gobert over de koers : “We behalen vandaag een goed resultaat. We komen met zeven renners aan de aankomst, en zonder zijn val zou ook Marco Minnaard gefinisht zijn. Vergeet niet dat we een ProContinentale ploeg zijn in een WorldTour wedstrijd over 260 kilometer. We hebben ons plan getrokken met Pieter Vanspeybrouck in de lange ontsnapping en onze jongeren die de aankomst bereiken. Dion Smith sprint dan nog mee voor de negende plaats. Dat is interessant en geeft vertrouwen voor de toekomst.” In de historie van de Amstel Gold Race heeft één Zeeuwse renner topsucces behaald. Jan Raas (’s Heerenhoek) zegevierde in 1977, 1978, 1979, 1980 en 1982. In 1983 werd de Bevelandse klassieker specialist derde en in 1976 kwam Raas als tweede over de finish.   (16 april)

 

 

 

 

 

PELOTON IN GP DENAIN DOOR NOORD FRANKRIJK
In de vlucht van de dag met Roompot renner Berden de Vries werd fors doorgereden maar de aanvallers moesten zich toch gewonnen geven toen de sprintersploegen onder impuls van Cofidis het tempo omhoog gooiden. Zes kilometer voor de aankomst zat alles weer bij elkaar en begon de voorbereiding op de finale van de GP de Denain.

Foto : Twitter      Arnaud Démare (FDJ) versloeg zijn collega’s in de massasprint na een omloop van 196 km door Noord Frankrijk. De tweede plaats werd ingevuld Nacer Bouhanni (Cofidis) en Juan Sebastian van Molano Manzane Postobon flitste naar de derde prijs. 4. Boris Vallée (Fortuneo Vital Concept) 5. Roy Jans   (WB Veranclassic Aqua Protect). Roompot coureur Coen Vermeltfoort was op een zevende positie de beste Nederlander in Denain. Marco Minnaard (Wanty Gobert) noteerde op de 61ste plaats 12 seconden achterstand op Démare.  (13 april)

 

 

 

 

VEERTIENDE IN PELOTONSPRINT PARIJS – CAMEMBERT

De eendagskoers Parijs – Camembert werd een sprintersfestival met Franse renners in de hoofdrol. Nacer Bouhanni sprintte naar de overwinning in de UCI 1.1 wedstrijd met een gemiddelde van ruim 42 km per uur. De 26 jarige coureur van Cofidis versloeg alle concurrenten na een snelle omloop van 200 km. Maar liefst acht landgenoten eindigden achter Bouhanni in de top 10. Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) werd tweede en Kévin Réza van FDJ ging als derde over de streep.    4. Armindo Fonseca (Fortuneo Vital Concept)       5. Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM).
Marco Minnaard (Wanty Gobert) sprintte op zijn 28ste verjaardag naar een fraaie veertiende plaats. Ook de vlucht van de dag werd een Frans wielerfeestje. Perrig Quémeneur (Direct Energie) en Damien Gaudin van Armée de Terre genoten van hun sportieve vrijheid maar op 30 km van de finish was hun avontuur toch voorbij. In de voorbereiding op de sprint kon niemand het verschil maken. Bouhanni had het laatste woord en pakte na zijn recente winst in Nokere Koerse weer een klassiekerzege. Geklasseerd : 66 renners, 45 afstappers.   (11 april)

 

 

 

 

 

CATALONIË : BUITEN TIJDSLIMIET IN BERGRIT
Marco Minnaard kwam in de voorlaatste rit buiten de tijdslimiet binnen op ruim 26 minuten van dagwinnaar Daryl Impey van Orica Scott. De Bevelander ging zeker niet alleen over de streep. 47 renners zijn uit koers genomen en kunnen voortijdig naar huis.  De eerste groep met Nick v.d. Lijke bestond uit 33 renners. Omdat de achtervolgers genoegen namen met de koersontwikkeling kon de voorsprong van de aanvallers enorm oplopen. Grote verliezers van de dag waren de renners van Team Sky die collectief de slag misten.    (25 maart)

 

Foto : Organisatie      Minnaard zag tijdens de vijfde rit dat Nick van der Lijke meeging in een kopgroep met daarin landgenoot Robert Gesink en verder o.m. Pierre Rolland, Robert Kiverlovski, Dani Navarro en Rafael Valls. De 15 aanvallers kregen op de Col de Fatxes van de 2de categorie ruimte van het peloton en reden naar een marge van ruim vijf minuten. Toen de grote jongens zich met het wedstrijdverloop bemoeiden werd de voorsprong van de leiders snel minder en op 30 km van de streep was de hergroepering een feit.  In de slotfase reed solist Alejandro Valverde naar zijn tweede dagzege en met deze overwinning pakte de Spanjaard de leiding in het algemeen klassement. Christopher Froome (2) en Alberto Contador (3) kwamen 13 seconden na Valverde over de finish in Lo Port. Steven Kruijswijk (Lotto NL Jumbo) was de snelste Hollander op de tiende plaats op 1.11. Minnaard had in de finale nog reserves en moest maar 3.49 toestaan op topper Valverde(24 maart)

 

Foto : Twitter       In Catalonië werd de vierde etappe wegens sneeuwval ingekort tot 134 km. Martijn Keizer van Lotto NL Jumbo voelde zich goed en meldde zich in de kopgroep. De aanvallers konden zich echter niet handhaven in de spits toen de sprintersploegen het tempo omhoog gooiden in de finale. Topsprinter Nacer Bouhanni (Cofidis) kon het werk van zijn ploegmaats afmaken en won vrij eenvoudig vóór Davide Cimolai (FDJ) en Daryl Impey van Orica-Scott. Op de tiende plaats was Bauke Mollema de beste Hollandse renner. Marco Minnaard verloor 2.27 tussen La Seu d’Urgell en Igualada.   (23 maart)

 

Foto : Organisatie     In de derde rit moesten de renners tussen Mataro en La Molina een flinke hoeveelheid hoogtemeters verwerken. Minnaard kon de schade beperken in de bergetappe. Hij verspeelde bijna 8 minuten op topklimmer Alejandro Valverde van Movistar. Na een zware klimkoers van 188 km. werd de tweede plaats ingevuld door Daniel Martin (Quick Step Floors) vóór Adam Yates (Orica Scott).  (22 maart)

 

Banyoles   tweede etappe     Ploegentijdrit   41,3 km     1. BMC   48.57 gem. 50.623          2. Team Sky     49.41 gem. 49.876     3. Movister    49.55  gem. 49.643        4. Trek Segafredo   50.10 gem. 49.395          5. Orica Scott     50.19   gem. 49.248         20. Roompot – Nederlandse Loterij  (Nick v.d. Lijke)   52.40   gem. 47.051         21. Wanty Groupe Gobert  (Marco Minnaard)   52.59   gem. 46.769         25 en laatste Funvic Brasil   54.14   gem. 45.691    (21 maart)

 

Foto’s : Organisatie      In de openingsrit van de ronde van Catalonië kregen de 200 renners een fors klimmenu voorgeschoteld. Bij de vlucht van de dag zaten deze keer geen Nederlanders. In de slotfase gingen Marco Minnaard en Jetse Bol nog in de aanval maar ze konden hun inspanning niet doorzetten richting spits van de wedstrijd. Vervolgens probeerden diverse renners weg te komen maar ze hadden geen succes onder de aangename Spaanse zon.

 

Na 178 km bracht een sprint uiteindelijk de beslissing in Calella. De Italiaan Davide Cimolai (27) van FDJ pakte met een jump de dagzege na bijna 4,5 uur koers. Nacer Bouhanni (Cofidis) moest zich tevreden stellen met de tweede plaats en Kristian Sbaragli van Dimension Data kwam als derde binnen. Roompot coureur Nick v.d. Lijke was op de elfde plaats de beste Nederlander. Marco Minnaard meldde zich op de 93 ste positie. Beide Zeeuwen noteerden dezelfde tijd als de winnaar.  (20 maart)

 

 

 

 

 

DROME CLASSIC : 34 STE OP 1.05 VAN DELFOSSE

Foto : Organisatie       In de Royal Bernard Drome Classic kwam Marco Minnaard in een verbrokkeld peloton als 34 ste over de streep. De 27 jarige Bevelander was met deze klassering de tweede man van Wanty Groupe Gobert. Het verschil met winnaar Sebastien Delfosse bedroeg 65 seconden.  De UCI 1.1 klassieker rond Livron telde 209 km. met in het traject een aantal forse heuvels. In de vroege vlucht kon Martijn Tusveld goed meekomen maar door acute darmproblemen moest de Roompot debutant afhaken. Zijn medestrijders bleven nog een poosje in de spits maar op 40 km van de finish was een hergroepering de logische ontwikkeling.   De 34 jarige Belg Sebastien Delfosse (WB Veranclassic Aqua Protect) bleek de rapste in de laatste meters. De Fransman Arthur Vichot (FDJ) werd als tweede genoteerd en Jan Bakelants van AG2R La Mondiale kon de derde prijs binnenhalen. De jury meldde ruim 30 uitvallers en 92 geklasseerden in de Franse eendagskoers.   (26 februari)

 

 

 

 

43 STE IN FRANSE KLASSIEKER SUD ARDÈCHE

Foto’s : Twitter        Bij de huldiging na de Franse eendagskoers Classic Sud Ardèche vierden drie Italianen een feestje op het podium. In de pittige wedstrijd van Guilherand naar Granges konden vijf koplopers hun voorsprong van 5 minuten niet vasthouden. Na de hergroepering hoopten de sprinters op een massale aankomst. Hun wens werd werkelijkheid. In de finale pakten de Italiaanse renners de hoofdrol.

 

De 31 jarige Mauro Finetto (Delko Marseille) zegevierde met een gemiddelde van ruim 39 km per uur. Hij reed de 209 km in 5.21.09. Zijn landgenoot Mattia Cattaneo van Androni Giocattoli werd tweede en Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli) flitste naar de derde positie. Martijn Budding (Roompot – Nederlandse Loterij) was op de achtste plaats de beste Hollander. Marco Minnaard (Wanty Groupe Gobert) had op de 43 ste plaats 3.45 achterstand op de winnaar.  (25 februari)

 

 

 

 

 

RUTA DEL SOL : BESTE ZEEUW IN EINDKLASSEMENT & WINNAAR SPRINTTRUI

Foto : Organisatie          In de eerste rit van de sterk bezette Ruta del Sol was Berden de Vries (Roompot – Nederlandse Loterij) in de vlucht van de dag te zien. De Hollandse aanvaller reed met vijf mede koplopers naar een mooie voorsprong in de streek rond de Sierra Nevada. Het peloton liet het verschil niet te ver oplopen en op 30 km van de streep kwam de hergroepering in beeld.
De finale verliep onrustig met talrijke aanvalspogingen op initiatief van de wereldtoppers. Zes renners gingen naar de streep in Granada. Na 155 km. zegevierde Alejandro Valverde in de sprint na een bergrit met 5 pittige beklimmingen. De 36 jarige routinier boekte na ruim 4 uren koers zijn tweede seizoenzege.    2. Wout Poels   Team Sky      3. Sebastien Reichenbach   FDJ           4. Diego Rosa   Team Sky      5. Ion Izagirre     Bahrein Merida.      Marco Minnaard was de beste Zeeuw. Op de 22ste plaats noteerde de Bevelander maar 64 seconden achterstand op Valverde.   (15 februari)

Foto : Organisatie        In de tweede rit van de Ruta del Sol zorgden de toppers voor vuurwerk op de beklimmingen. Vier renners zaten in de vroege vlucht met o.m. Xandro Meurisse van Wanty Groupe Gobert, ploeggenoot van Marco Minnaard. Het aanvalslustige kwartet klokte een maximale voorsprong van ruim zeven minuten. Koploper Tim Wellens koos voor een solo, kwam ten val en zag zijn voorsprong snel slinken. Op 6 km van de streep kwamen de grote jongens in beeld met Warren Barguil, Mikel Landa, Alberto Contador en Thibaut Pinot. In de slotfase gingen Contador en Pinot samen naar de finish in Jaén. De Fransman van FDJ versloeg zijn concurrent in een sprintduel na een pittige koers van 178 km.
Uitslag:      1. Thibaut Pinot   FDJ   4.44.03     2. Alberto Contador   Trek Segafredo   op 2 sec.     3. Alejandro Valverde   Movistar   op 7 sec.     4. Ion Izagirre     Bahrain Merida op 7 sec.     5. Mikel Landa   Team Sky   op 9 sec.     7. Wout Poels   Team Sky op 13 sec.       9. Pieter Weening   Roompot – Nederlandse Loterij   op 46 sec.   Marco Minnaard noteerde op de 36ste plaats een verschil van 2.43 met Pinot.  (16 februari) 

 

Foto : Organisatie       Victor Campenaerts zorgde voor een feeststemming in het kamp van Lotto NL Jumbo. De 25 jarige Belg was de snelste in de tijdrit van Lucena naar Cordoba over een afstand van 12 km. Hij reed met een gemiddelde van 42.268 km naar de winnende tijd: 14.55. Met deze score boekte zijn team de eerste seizoenzege. Alejandro Valverde was 1 seconde trager en Alberto Contador moest 7 seconden inleveren.   4. Thibaut Pinot op 9 sec.     5. Fabio Felline op 9 sec.     Beste Nederlander: 6. Wout Poels op 16 sec.    Foto boven bij de start : 111. Marco Minnaard op 2.00   (17 februari)    

 

Foto : Organisatie       Tijdens de etappe van La Campana naar Sevilla zaten Martijn Budding (Roompot – Nederlandse Loterij) en Martijn Keizer (Lotto NL Jumbo) in de vlucht van de dag. Na een maximale voorsprong van 6 minuten werden de aanvallers op 3 km van de meet gegrepen. Een poging van Roompot coureur Pim Ligthart strandde in het zicht van de finish. In de massasprint zegevierde de Fransman Bryan Coquard (24) van Direct Energie in 4.10.33.        2. Daniel Hoelgaard (FDJ)        3. Hugo Hofstetter   (Cofidis)         4. Moreno Hofland (Lotto Soudal)         5. Raymond Kreder   (Roompot – Nederlandse Loterij)     60. Marco Minnaard z.t. als Coquard.   (18 februari)

 

 

Foto’s : Organisatie        In de natte slotetappe van de Ruta del Sol gingen twee Zeeuwen mee in de vlucht van de dag. Nick van der Lijke (25) en Marco Minnaard (27 / foto tweede van links) reden met zes medevluchters naar een forse voorsprong. Deze keer werd de kopgroep niet terug gepakt en werden de aanvallers beloond voor hun offensief.
Tijdens de laatste fase van de etappe moesten Minnaard en Garikoitz Bravo vooraan de rol lossen. De overgebleven zes renners konden aan de finale beginnen van de Spaanse etappewedstrijd. Met aankomstplaats Coïn-Malaga in zicht koos van der Lijke voor de aanval maar de Belg Tim Wellens neutraliseerde de solo van de sterke Roompot coureur. In de eindsprint toonde Wellens (Lotto Soudal) zijn puike vorm en sprintte na 151 km. resoluut naar de overwinning in 3.58.31. Simon Clarke (Cannondale-Drapac) werd tweede en Victor Campenaerts (Lotto NL Jumbo) kwam als derde binnen. Marco Minnaard had op de zevende plaats net na de koplopers een achterstand van 1.34.

 

Eindklassement 63ste Ruta del Sol :   1. Alejandro Valverde   Movistar     2. Alberto Contador   Trek Segafredo op 1 sec.       3. Thibaut Pinot   FDJ op 6 sec.     4. Wout Poels   Team Sky   op 21 sec.        5. Diego Rosa   Team Sky op 45 sec.     28. Marco Minnaard   Wanty Groupe Gobert op 6.13.   Bij de eindhuldiging op het podium kon Minnaard de sprinttrui aantrekken.  (19 februari)

 

 

 

 

 

ÉÉN NEDERLANDSE PLOEGMAAT VOOR MARCO MINNAARD IN 2017

Marco Minnaard (Wemeldinge) heeft komend seizoen 1 Nederlandse ploeggenoot bij Wanty Groupe Gobert. Wesley Kreder koerst eveneens bij deze sterke pro continentale formatie. België is met 11 coureurs sterk vertegenwoordigd in de ploeg van Hilaire Van der Schueren.   Voor 2017 hebben 22 renners een kontrakt getekend.    (3 januari 2017)

 

 

 

 

VIERDE SEIZOEN MARCO MINNAARD BIJ WANTY-GROUPE GOBERT

marco-minnaard-wemeldinge

Foto : Facebook         Marco Minnaard begint aan zijn vierde seizoen bij de ploeg van manager Jean-Francois Bourlart en ploegleider Hilaire van der Schueren. Minnaard in blij met de nieuwe overeenkomst : “Ik ben trots om in 2017 weer voor Wanty-Groupe Gobert uit te komen en blij met het vertrouwen van de ploeg. Het team geeft me de mogelijkheid om grote koersen te rijden. Ik vond het fantastisch om deel uit te maken van de Ardennen klassiekers met als uitschieter de winst van Gasparotto in de Amstel Gold Race.”   (10 december 2016)