NICK VAN DER LIJKE (3)

 

 

NIET MEER GESTART IN CIRCUIT SARTHE WEGENS ZIEKTE

Foto : Twitter        Nick van der Lijke is niet meer begonnen aan de vierde etappe van het Circuit de Sarthe. De Roompot coureur meldde zich af wegens ziekte.  (6 april)

 

Foto : Organisatie       Angers   (middag)tijdrit   1. Alex Dowsett   (Movistar)   6,8 km – 7.49         2. Jonathan Castroviejo   (Movistar) op 8 sec.       3. Arthur Vichot (FDJ) op 10 sec.       22. Nick van der Lijke op 32 sec.   (5 april)

 

Foto : Twitter        In de tweede (ochtend)rit bracht een massasprint de beslissing nadat de koplopers Godon en Orjuela waren ingelopen door een op drift geraakt peloton. In Angers haalde de 24 jarige Bryan Coquard (Direct Energie) de dagzege binnen na een etappe van 99,8 km. De overige ereposities werden bezet door Matteo Malucelli (Androni Giocattoli) en Clément Venturini van Cofidis. Nick van der Lijke nestelde zich op de 21ste plaats in het peloton.  (5 april)
 

In de eerste rit van Circuit Cycliste Sarthe sprintte Nick v.d. Lijke naar de achtste plaats in het peloton. De zegebloemen gingen naar Justin Jules (30) van WB Veranclassic Aqua Protect met een gemiddelde van ruim 40 km per uur over de 173,2 km. Arthur Vichot (FDJ) werd tweede en Andrea Vendrame (Androni Giocattoli) kwam als derde binnen.    Foto boven : Hoogtepunt van de natte eerste etappe rond Pouzauges was de vlucht van de dag die na 6 km ontstond. Martijn Budding (21 / foto) van Roompot – Nederlandse Loterij en Angel Madrazo van Delko Marseille kregen de ruimte van het peloton en trapten naar 6 minuten voorsprong. Het ondernemende duo werd na een vlucht van 150 km alsnog ingelopen tijdens de plaatselijke rondes en de sprinters hadden het laatste woord.   (4 april)

 

 

 

 

 

DERDE PLAATS IN UCI 1.1 KLASSIEKER VOLTA LIMBURG CLASSIC

Foto’s : Organisatie        Nick van der Lijke heeft een sterk optreden in de Volta Limburg Classic afgerond met een podiumplaats. De Roompot renner, die de laatste weken de goede vorm te pakken heeft, sprintte op de kasseien in de Diepstraat in Eijsden na een koers van 198 km naar de derde positie in de driemans kopgroep. De zegebloemen gingen naar de 28 jarige Marco Canola van Nippo Vini Fantini. De Italiaan versloeg Xandro Meurisse van Wanty Groupe Gobert.    4. Antoine Warnier      5. Paul Martens      6. Jeroen Meijers      10. Rob Ruijgh.
In het eerste koers uur kozen veel renners voor de aanval maar hun inspanningen leverden geen concreet resultaat op. Na de nodige schermutselingen kwamen 17 renners in de spits terecht. Daarbij de Nederlanders Bouwman, Budding en Meijers. De koplopers kregen echter geen ruimte van het peloton en werden vrij snel ingerekend. Vervolgens bleef het constant onrustig met nog veel kanshebbers op de voorste rijen. Door het hoge tempo moesten wel veel renners afhaken in de Limburgse heuvels.
De beslissing kwam tot stand op de 4,3 km. lange Camerig met nog 50 km voor de boeg toen vier renners wegreden uit de eerste groep met ruim 20 coureurs. Martijn Tusveld en Nick van der Lijke waren mee namens Roompot-Nederlandse Loterij. Xandro Meurisse (Wanty Groupe Gobert) en Marco Canola (Nippo Vini Fantini) maakten het kwartet compleet. Omdat ze prima samen werkten konden wegblijven. Vooraan had Tusveld veel krachten gegeven en moest door zijn inspanningen op 30 km van de streep lossen. De drie koplopers reden in een strak tempo naar de streep. In de voorbereiding op de sprint ging Canola net vóór de laatste bocht naar de kop en stond deze positie niet meer af in de resterende 250 meter naar de streep. Het gemiddelde kwam uit op 41.747 km per uur. De jury meldde 71 geklasseerden.

 

Op Wielerflits.nl gaf v.d.Lijke een toelichting op zijn derde plaats: “Echt jammer, dat ik mijn kracht niet kwijt kon op de kasseitjes in de finishstraat. Wij hebben het als ploeg heel goed gedaan. En dan maak je het natuurlijk graag af met een overwinning. Maar nogmaals ik denk dat wij echt trots kunnen zijn op wat wij hebben laten zien. Voor mij persoonlijk is het een bevestiging dat de vorm, na een geslaagde hoogtestage met Pieter Weening en de Ronde van Catalonië, nog steeds goed is. Hopelijk kan ik dit nog een tijdje vasthouden.”   (1 april)

 

 

 

 

 

TOP 40 IN EINDKLASSEMENT RONDE VAN CATALONIË

Foto : Movistar Team          Nick van der Lijke heeft de Ronde van Catalonië met een goed gevoel afgesloten. De 25 jarige vierdejaars prof van Roompot – Nederlandse Loterij eindigde in het algemeen klassement op de 40ste plaats. Na zeven koersdagen was zijn achterstand op de 36 jarige winnaar Alejandro Valverde 35.45. Alberto Contador (Trek Segafredo) noteerde op de tweede positie 63 seconden achterstand. Marc Soler van Movistar kwam op de derde plaats 1.16 tekort op zijn ploegmaat. Beste Nederlander Steven Kruijswijk (Lotto NL Jumbo) kon zijn stijgende vorm bekronen met de zevende plaats met een marge van 2.56 op Contador.  Ploegenklassement: 1. Movistar    17. Roompot – Nederlandse Loterij op 1.38.10    23 en laatste: Cofidis op 2.28.40.   (26 maart)

 

Foto : Organisatie        In de slotrit rond Barcelona liet Spanjaard Alejandro Valverde zijn topvorm nogmaals zien. Na een omloop van 138,7 km versloeg de Spaanse wielerveteraan Jarlinson Pantano (Trek Segafredo) en Arthur Vichot van FDJ. v.d. Lijke moest in de derde groep 1.04 tijdverlies incasseren en ging als 38ste over de meet.   (26 maart)

 

 

van der Lijke beleefde in de zesde etappe een zware maar prachtige wielerdag. De Roompot renner handhaafde zich tijdens de beklimmingen in de eerste groep die in de finale bestond uit 33 renners. Omdat de achtervolgers genoegen namen met de koersontwikkeling kon de voorsprong van de aanvallers oplopen naar ruim 26 minuten. Grote verliezers van de dag waren de renners van Team Sky die collectief de slag misten.

 

Foto : Organisatie      In aankomstplaats Reus sprintte v.d. Lijke achter de 32 jarige Zuid Afrikaanse winnaar Daryl Impey (Orica Scott), Valverde en Vichot naar de zesde plaats.     16. Oscar Riesebeek   (Roompot – Nederlandse Loterij)       18. Steven Kruijswijk (Lotto NL Jumbo). In het algemeen klassement blijft Alejandro Valverde leider met Alberto Contador op 53 seconden. v.d. Lijke stijgt van de 88ste naar 42ste positie op 34.31 van Valverde.  47 renners, waaronder Marco Minnaard, arriveerden buiten de tijdslimiet en mogen niet meer starten in de slotrit.  (25 maart)

 

 

Foto : Organisatie       van der Lijke zat tijdens de vijfde rit in een kopgroep met landgenoot Robert Gesink en verder o.m. Pierre Rolland, Robert Kiverlovski, Dani Navarro en Rafael Valls. De 15 aanvallers kregen op de Col de Fatxes van de 2de categorie ruimte van het peloton en reden naar een marge van ruim vijf minuten. Toen de grote jongens zich met het wedstrijdverloop bemoeiden werd de voorsprong van de leiders snel minder en op 30 km van de streep was de hergroepering een feit.
In de slotfase reed solist Alejandro Valverde naar zijn tweede dagzege en met deze overwinning pakte de Spanjaard de leiding in het algemeen klassement. (foto boven). Christopher Froome (2) en Alberto Contador (3) kwamen 13 seconden na Valverde over de finish in Lo Port. Steven Kruijswijk (Lotto NL Jumbo) was de snelste Hollander op de tiende plaats op 1.11. Nick van der Lijke had na zijn presentie in de vlucht van de dag geen kracht meer en verspeelde nog 17 minuten op Valverde.   (24 maart)
 

 

Foto : Twitter       Nick van der Lijke ging na de vierde rit verder zonder ploeggenoot Pieter Weening. De ervaren coureur van Roompot – Nederlandse Loterij moest na een forse val de koers verlaten. In de vlucht van de dag zat Martijn Keizer van Lotto NL Jumbo maar de aanvallers konden zich niet handhaven in de spits toen de sprintersploegen het tempo omhoog gooiden. In Igualada zegevierde Nacer Bouhanni (Cofidis) vrij eenvoudig vóór Davide Cimolai (FDJ) en Daryl Impey van Orica-Scott. Op de tiende plaats was Bauke Mollema de beste Hollandse renner. Nick v.d. Lijke had op de 83ste plaats een achterstand van 1.12.   (23 maart)
 

 

Foto : Organisatie      In de derde rit van Mataró naar La Molina waren de renners met goede klimmersbenen in het voordeel. Na een aanzienlijke hoeveelheid hoogtemeters verspeelde v.d. Lijke 12.37 op de Spaanse routinier Alejandro Valverde van Movistar. Na een zware koers van 188 km. werd de tweede plaats ingevuld door Daniel Martin (Quick Step Floors) vóór Adam Yates (Orica Scott).  (22 maart)
 

 

Foto : Twitter          Banyoles   tweede etappe     Ploegentijdrit   41,3 km     1. BMC   48.57   gem. 50.623       2. Team Sky     49.41 gem. 49.876          3. Movistar     49.55   gem. 49.643            4. Trek Segafredo   50.10   gem. 49.395           5. Orica Scott     50.19   gem. 49.248         20. Roompot – Nederlandse Loterij  (Nick v.d. Lijke)   52.40    gem. 47.051          21. Wanty Groupe Gobert  (Marco Minnaard)   52.59   gem. 46.769        25 en laatste Funvic Brasil   54.14   gem. 45.691   (21 maart)
 

 

Foto’s : Organisatie        In de openingsrit van de ronde van Catalonië kregen de 200 renners een fors klimmenu voorgeschoteld. Bij de vlucht van de dag zaten deze keer geen Nederlanders. In de slotfase gingen Marco Minnaard en Jetse Bol nog in de aanval maar ze konden hun inspanning niet doorzetten richting spits van de wedstrijd. Vervolgens probeerden diverse renners weg te komen maar ze hadden geen succes onder de aangename Spaanse zon.    Na 178 km bracht een sprint uiteindelijk de beslissing in Calella. De Italiaan Davide Cimolai (27) van FDJ pakte met een jump de dagzege na bijna 4,5 uur koers. Nacer Bouhanni (Cofidis) moest zich tevreden stellen met de tweede plaats en Kristian Sbaragli van Dimension Data kwam als derde binnen. Roompot coureur Nick v.d. Lijke was op de elfde plaats de rapste Nederlander. Marco Minnaard werd 93ste. Beiden in dezelfde tijd als de winnaar.   (20 maart)

 

 

 

 

 

RUTA DEL SOL : VLUCHT VAN DE DAG IN SLOTRIT – 31 STE IN ALGEMEEN KLASSEMENT

Foto : Twitter         In de eerste rit van de sterk bezette Ruta del Sol was Berden de Vries (ploeggenoot van Nick vd Lijke) in de vlucht van de dag te zien. De Hollandse tempobeul reed met vijf mede koplopers naar een mooie voorsprong in de streek rond de Sierra Nevada. Het peloton liet het verschil niet te ver oplopen en op 30 km van de streep kwam de hergroepering in beeld.
De finale verliep onrustig met talrijke aanvalspogingen op initiatief van de wereldtoppers. Zes renners gingen naar de streep in Granada. Na 155 km. zegevierde Alejandro Valverde in de sprint na een bergrit met 5 pittige beklimmingen. De 36 jarige routinier boekte na ruim 4 uren koers zijn tweede seizoenzege.    2. Wout Poels   Team Sky     3. Sebastien Reichenbach   FDJ       4. Diego Rosa   Team Sky       5. Ion Izagirre.   Nick van der Lijke moest een tijdverlies incasseren van ruim 6 minuten en werd als 45ste geklasseerd.    (15 februari)

 

Foto : Organisatie        In de tweede rit van de Ruta del Sol zorgden de toppers voor vuurwerk op de beklimmingen. Vier renners zaten in de vroege vlucht met o.m. Xandro Meurisse van Wanty Groupe Gobert, ploeggenoot van Marco Minnaard. Het aanvalslustige kwartet klokte een maximale voorsprong van ruim zeven minuten. Koploper Tim Wellens koos voor een solo, kwam ten val en zag zijn voorsprong snel slinken. Op 6 km van de streep kwamen de grote jongens in beeld met Warren Barguil, Mikel Landa, Alberto Contador en Thibaut Pinot. In de slotfase gingen Contador en Pinot samen naar de finish in Jaén. De Fransman van FDJ versloeg zijn concurrent in een sprintduel na een pittige koers van 178 km.
Uitslag:      1. Thibaut Pinot   FDJ   4.44.03     2. Alberto Contador   Trek Segafredo   op 2 sec.     3. Alejandro Valverde   Movistar   op 7 sec.     4. Ion Izagirre     Bahrain Merida op 7 sec.     5. Mikel Landa   Team Sky   op 9 sec.     7. Wout Poels   Team Sky op 13 sec.       9. Pieter Weening   Roompot – Nederlandse Loterij   op 46 sec.      Nick van der Lijke meldde zich als 32ste met een achterstand van 2.30.  (16 februari)   

Foto : Organisatie       Victor Campenaerts (foto) zorgde voor een feeststemming in het kamp van Lotto NL Jumbo. De 25 jarige Belg was de snelste in de tijdrit van Lucena naar Cordoba over een afstand van 12 km. Hij reed met een gemiddelde van 42.268 km naar de winnende tijd: 14.55. Met deze score boekte zijn team de eerste seizoenzege. Alejandro Valverde was 1 seconde trager en Alberto Contador moest 7 seconden inleveren.   4. Thibaut Pinot op 9 sec.     5. Fabio Felline op 9 sec.     Beste Nederlander:    6. Wout Poels op 16 sec.      53. Nick van der Lijke op 1.12     Algemeen klassement:   1. Valverde   2. Contador op 1 sec.   3. Pinot op 6 sec.   (17 februari)

 

Foto : Organisatie         Tijdens de etappe van La Campana naar Sevilla zaten Martijn Budding (Roompot – Nederlandse Loterij) en Martijn Keizer (Lotto NL Jumbo) in de vlucht van de dag. Na een maximale voorsprong van 6 minuten werden de aanvallers op 3 km van de meet gegrepen. Een poging van Roompot coureur Pim Ligthart strandde in het zicht van de finish.  In de massasprint zegevierde de Fransman Bryan Coquard (24) van Direct Energie in 4.10.33.        2. Daniel Hoelgaard (FDJ)        3. Hugo Hofstetter   (Cofidis)         4. Moreno Hofland (Lotto Soudal)       5. Raymond Kreder   (Roompot – Nederlandse Loterij)        70. Nick van der Lijke z.t. als Coquard.   (18 februari)

 

Foto’s : Organisatie        In de natte slotetappe van de Ruta del Sol gingen twee Zeeuwen mee in de vlucht van de dag. Nick van der Lijke (25 /foto) en Marco Minnaard (27) reden met zes medevluchters naar een forse voorsprong. Deze keer werd de kopgroep niet terug gepakt en werden de aanvallers beloond voor hun offensief. Tijdens de laatste fase van de etappe moesten Minnaard en Garikoitz Bravo vooraan de rol lossen. De overgebleven zes renners konden aan de finale beginnen van de Spaanse etappewedstrijd.
Met aankomstplaats Coïn-Malaga in zicht koos van der Lijke voor de aanval maar de Belg Tim Wellens neutraliseerde de solo van de sterke Roompot coureur. In de eindsprint toonde Wellens (Lotto Soudal) zijn puike vorm en sprintte na 151 km. resoluut naar de overwinning in 3.58.31.     Simon Clarke (Cannondale-Drapac) werd tweede en Victor Campenaerts (Lotto NL Jumbo) kwam als derde binnen. Van der Lijke noteerde de zesde plaats in dezelfde tijd als Wellens.

Eindklassement 63ste Ruta del Sol :   1. Alejandro Valverde   Movistar          2. Alberto Contador   Trek Segafredo op 1sec.       3. Thibaut Pinot   FDJ op 6 sec.            4. Wout Poels   Team Sky   op 21 sec.          5. Diego Rosa     Team Sky op 45 sec.        11. Pieter Weening   Roompot – Nederlandse Loterij op 1.57        31. Nick van der Lijke   Roompot – Nederlandse Loterij op 8.33      (19 februari)

 

 

 

 

HERALD SUN TOUR : 45 STE IN EINDKLASSEMENT

Foto’s : Twitter        In Melbourne werd de proloog van de Herald Sun Tour verreden over een afstand van 2,1 km. De Nederlander Danny van Poppel (Team Sky) flitste naar de overwinning met een gemiddelde van ruim 47 km. per uur.  De overige podiumplaatsen werden bezet door twee coureurs van JLT Condor die beiden 1 seconden trager waren:   2. Brenton Jones     3. Alex Frame     87. Nick van der Lijke op 14 seconden.  (1 februari)

 

In de Koninginnenrit meldde Sjoerd van Ginneken, ploeggenoot van Nick v.d. Lijke, zich in de kopgroep (op foto tweede van links). De coureur uit het West Brabantse Heerle toonde zijn vorm op de bergjes en in de tussensprints. De acht aanvallers kregen toestemming van het peloton en reden naar een mooie voorsprong. In de aanloop naar de finale was hun avontuur echter voorbij.    Tijdens de beklimming van de zware Falls Creek ontsnapten Kenny Elissonde (Team Sky) en Darnien Howson van Orica Scott. Op 3 km van de meet koos Howson voor een tempoversnelling en bereikte solo de finish. De 24 jarige Australiër boekte na 174 km. etappewinst en kon tevens de leiderstrui aantrekken. Beste Nederlander was eerstejaars prof Martijn Tusveld op de 28ste plaats. Nick van der Lijke moest ruim 17 minuten inleveren op Howson.       1. Darnien Howson   Orica Scott     174,2 km – 4.33.54     2. Jai Hindley     Korda Mentua Real Estate op 32 sec.     3. Kenny Elissonde   Team Sky   op 47 sec.     28. Martijn Tusveld   Roompot – Nederlandse Loterij op 5.33     55. Nick van der Lijke op 17.19.   (2 februari)

 

Luke Rowe (Team Sky) boekte in de Herald Sun Tour zijn tweede profzege. De 26 jarige coureur kwam na 165 zware kilometers alleen over de finish in aankomstplaats Beechworth. Op de slotklim Myrtleford Stanley Road reed hij weg bij zijn medevluchters en trapte naar een voorsprong van 33 seconden op de overgebleven achtervolgers. Roompot – Nederlandse Loterij meldde zich vooraan met Tim Ariesen in de vlucht van de dag en Martijn Tusveld als zevende in het dagklassement. Nick van der Lijke verspeelde ruim 6 minuten.   1. Luke Rowe   (Team Sky)     2. Conor Dunne (Aqua Blue) op 33 sec.   3. Tanner Putt   (United Health Care) op 56 sec.   7. Martijn Tusveld op 1.17     53. Nick v.d. Lijke op 6.03.   (3 februari)

 

Nick van der Lijke sprintte in Mitchelton Winery naar de dertiende plaats in de eerste groep met 50 renners. Ploeggenoot Jesper Asselman kwam als achtste over de meet in de derde etappe. De dagzege werd na 166 km binnen gehaald door Travis McCabe van United Health Care. De 27 jarige Amerikaan versloeg Mitchell Docker (Orica Scott) en Leigh Howard van Aqua Blue Sport. Richting aankomst gingen talrijke renners tegen de vlakte bij een enorme valpartij. Sjoerd van Ginneken van Roompot – Nederlandse Loterij was één van de slachtoffers maar de West Brabander bereikte wel de finish op 4.54 van de winnaar.  (4 februari)   

 

In de slotetappe rond Kinglake sprintte Taco van der Hoorn van Roompot – Nederlandse Loterij naar een podiumplaats. De 23 jarige debutant in het profpeloton kwam in de eerste groep als derde over de finish. De dagzege in de vierde rit ging naar Ian Stannard (Team Sky) vóór Aaron Gate van Aqua Blue Sport. Nick v.d. Lijke werd op 55 seconden 31ste.
Eindklassement:   1. Damien Howson   Orica Scott   15.25.13           2. Jai Hindley     Korda Mentua Real Estate op 38 sec.         3. Kenny Elissonde   Team Sky op 53 sec.           Beste Nederlander :     23. Martijn Tusveld      Roompot – Nederlandse Loterij  op 6.17           45. Nick v.d. Lijke op 22.51     Ploegen:  1. Team Sky   46.17.34          10. Roompot – Nederlandse Loterij op 32.24.   (5 februari)

 

 

 

 

CADEL EVANS RACE : 7 MINUTEN NA WINNAAR OVER FINISH

In de derde uitgave van de Cadel Evans Road Race werd offensief gekoerst. De jury meldde talrijke aanvallen van groepen en solisten tijdens de rit van 174 km met start en finish in Geelong. Vier renners gingen in de beginfase van de World Tour wedstrijd op avontuur over de Australische wegen. Alexander Porter, Conor Dunne, Angel Viccioso en Kirill Sveshnikov reden bijna 10 minuten voorsprong bij elkaar. Toch kon het kwartet geen stand houden. Bij de beklimmingen van de pittige Challambra Crescent zorgden de grote ploegen voor een hergroepering. In de finale probeerden de eenlingen Richie Porte en thuisrijder Cameron Meyer nog weg te komen maar beiden kregen geen ruimte.

Foto : Organisatie       In de eindsprint kwamen de specialisten in beeld met de 25 jarige Nikias Arndt (Team Sunweb) als rapste. Op het podium stonden Simon Garrans (Orica Scott) en Cameron Meyer (Korda Mentha Real Estate Australia) naast de winnaar. Snelste Nederlander werd Robert Gesink (Lotto NL Jumbo) op de elfde positie in de eerste groep. Sjoerd van Ginneken was de beste bij Roompot – Nederlandse Loterij. De West Brabander kwam op 37 seconden als 35ste binnen. Nick van der Lijke meldde zich als 82ste op 7 minuten van Arndt.  (29 januari)

 

 

 

 

 

GEEN KLASSERING IN OPENINGSKOERS

Foto : Organisatie        In Melbourne stond Roompot – Nederlandse Loterij aan de start van de Towards Zero Race. Op het Albert Park Street Circuit moest het peloton in een criterium 22 omlopen van 5,3 km. afwerken. Op deze Australische nationale feestdag genoot het publiek van een aantrekkelijk wielerevenement met veel toppers op de deelnemerslijst. De oranje Nederlandse formatie was regelmatig bij vluchtpogingen betrokken maar de aanvallers konden niet wegblijven. In de onvermijdelijke massasprint toonde de Ier Sam Bannett (Bora Hans Grohe) zich de rapste vóór Danny van Poppel (Sky) en Scott Sunderland van Iso Whey. Bennett trapte een gemiddelde van bijna 50 km per uur.  Sjoerd van Ginneken was de beste Roompot renner op de elfde plaats. Nick van der Lijke en zijn ploegmaats Jesper Asselman en Martijn Tusveld zaten bij de 15 uitvallers.   (26 januari)

 

 

 

 
NICK VAN DER LIJKE 2017

 

 

 

 

ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ HEEFT 10 NIEUWKOMERS IN 2017

roompot-nederlandse-loterij

Twaalf renners hebben afscheid genomen van Roompot – Nederlandse Loterij. Maurits Lammertink gaat naar Team Katusha, Antwan Tolhoek kiest voor Team Lotto NL Jumbo en Wesley Kreder tekent bij Wanty-Groupe Gobert. Verder vertrekken Michel Kreder, Kai Reus, Marc de Maar, Reinier Honig, Tim Kerkhof, Barry Markus, Ivar Slik en Huub Duijn. Johnny Hoogerland is vanaf 2017 Teamambassadeur van Roompot – Nederlandse Loterij.

 

In 2017 debuteren 10 renners in het oranje sponsorshirt van Roompot – Nederlandse Loterij  : Tim Ariesen (SEG Racing Academy)   Martijn Budding (Rabobank)     Pim Ligthart (Lotto Soudal)   Elmar Reinders (Jo Piels)     Martijn Tusveld (Rabobank)     Oscar Riesebeek (Metec-TKH)     Jeroen Meijers (Rabobank)       Coen Vermeltfoort (foto / Join-S|De Rijke)     Jens Mouris (Drapac)     Taco van der Hoorn (Join-S|De Rijke).    (10 januari 2017)