> EPZ OMLOOP BORSELE

 

 

 

 

EDITIE  2019 :   VRIJDAG 26  T.M. ZONDAG 28 APRIL

 

PROGRAMMA TOPCOMPETITIE VROUWEN 2019:
15 maart     Drentse 8 van Westerveld
27 april      EPZ Omloop van Borsele
8 juni           Omloop van de IJsseldelta
21 augustus         Veenendaal-Veenendaal Classic

 

http://www.wielercomite-sheerenhoek.nl/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARNO WITKAM WEG BIJ STICHTING WIELERCOMITÉ  ’S HEERENHOEK

Foto : Facebook    Arno Witkam treedt na 11 jaar af als voorzitter van Stichting Wielercomité ’s-Heerenhoek. Deze stichting organiseert onder andere de internationale driedaagse EPZ Omloop van Borsele. Witkam wordt per 17 mei wethouder van de gemeente Borsele. Dit is lastig te combineren met het voorzitterschap van het wielercomité. 

Hij begon zijn carrière bij de Stichting Wielercomité ’s-Heerenhoek in 2007 met de toen aftredende voorzitter Rinus van het Westende. In 2008 bestond het wielercomité 25 jaar. In dat jaar werd voor het eerst een 3 daagse georganiseerd voor de Junior Vrouwen. Het hoogtepunt in het voorzitterschap vindt Witkam dat er via de toenmalige consul Jan van Haneghem contacten zijn gelegd met hoofdsponsor EPZ. ‘We hebben in 2009 een 5 jarig sponsorcontract afgesloten met de toenmalige directeur van EPZ Jos Bongers. Ik ben blij dat we dit tot op heden hebben weten te continueren.’ Witkam is ook erg blij met de enthousiaste leden die Stichting Wielercomité ’s-Heerenhoek rijk is. Hij blijft dan ook graag een rol houden als adviseur of als vrijwilliger bij de volgende edities van de EPZ Omloop van Borsele.    (2 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIM MARSMAN WINT JUNIOREN KLASSIEKER EPZ OMLOOP 2018

Foto’s : Facebook     Tim Marsman uit Hattem heeft de EPZ Omloop van Borsele voor de Junior Heren op zijn erelijst gezet. De renner van Team Forte U19 was na een wedstrijd over 132 kilometer, ondanks een lekke band,  de sterkste van het veld. Na een knappe solo van ongeveer 9 kilometer kwam hij als eerste over de streep. Niels van Ekeren (Cycling Club Monkeytown) uit Rijswijk eindigde als tweede op 30 seconden voor Niall Tilli van WPG Amsterdam die derde werd in dezelfde tijd.     4. Luca Bockelmann  (Paul Voss Development)  z.t.      5. Yannick Vos   (Meubelen Gaverzicht) op 32 sec.    Zeeuw : 23. Jochem Kerckhaert  (Schoondijke) op 1.06.

Het was mede door de wind een zware koers. Van de 130 gestarte renners zijn er 63 gefinisht. Na ongeveer 85 kilometer vormde zich een kopgroep van 9 renners. Op ongeveer negen kilometer voor de finish besloot Marsman te demarreren. Hij bleef de laatste kilometers vooruit en boekte het gehoopte succes in de EPZ Omloop van Borsele.   (22 april 2018)

 

 

 

 

 

 

JUNIOREN VROUWEN DRIEDAAGSE EPZ BORSELE 2018  :

EINDWINST BRITT KNAVEN  –  KLASSERING DAPHNE MESU (MIDDELBURG)

Foto : Organisatie       Britt Knaven van team CC Pavé 76 – Development is de winnares van de enerverende en zonnige EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior vrouwen. De dochter van Sky ploegleider Servais Knaven eindigde in de derde en laatste etappe in de kopgroep met 11 vrouwen en stelde hiermee de leiding in het algemeen klassement veilig met de tijdscore 4.12.44. Bij de podiumceremonie kon Knaven de rode trui aantrekken en mocht ze de champagnefles ontkurken.

De Britse Pfeiffer Georgi eindigde als tweede op 10 seconden.  Hannah Ludwig uit Duitsland maakte met 12 seconden achterstand het podium compleet.   4. Shari Bossuyt  (Doltcini – Van Assche DT) op 22 sec.   5. Rozemarijn Ammerlaan  (CC Pavé 76 Development) op 28 sec.     96. Daphne Mesu  (Middelburg / foto onder) op 10.07.      Geklasseerd : 103 rensters.

 

 

 

 

 

Foto : Organisatie         Eindstanden  :     Puntenklassement / oranje trui :  1. Shari Bossuyt   (Doltcini – Van Assche DT)  54 pnt.    2. Pfeiffer Georgi    49 pnt   3. Victoire Berteau  47 pnt.

Jongeren / witte trui :   1. Ilse Grit  (WZN – KWC Eemland)      2. Julia Borgström       3. Femke Gerritse

Sprint / paarse trui :    1. Shari Bossuyt  (Doltcini – Van Assche DT)        2. Cathalijne Hoolwerf        3. Marie Le Net

Ploegenklassement :    1. CC Pavé 76 Development        2. Engeland        3. Frankrijk.

 

De derde en laatste etappe werd gewonnen door de Franse Victoire Berteau. Zij won de sprint van de kopgroep. Anastasiya Kolesava kwam als tweede binnen en de Belgische Shari Bossuyt was derde in de rit in lijn over bijna 80 km door de prachtige Zak van Zuid Beveland.  4. Lonneke Uneken   (Regioteam Drenthe)    5. Maike v.d. Duin   (Regioteam Drenthe)    82. Daphne Mesu  (Middelburg) op 3.50.  De jury zette 103 juniores in het ritklassement. 25 rensters staakten de strijd in de slotrit.

 

De driedaagse van de EPZ Omloop van Borsele telt mee voor de UCI Nations Cup voor Junior Vrouwen. De Nederlandse ploeg deed goede zaken in Borsele en blijft hierdoor aan de leiding van de UCI Nations Cup.     (22 april 2018)

 

 

 

 

 

 

Foto : Franky Crosserke Schoonvliet / EPZ Omloop        Quinty van de Guchte uit Driewegen had zaterdagmiddag (21 april) een echte thuiswedstrijd in de EPZ Omloop : “Met 167 aan de start voor 137 km. De wedstrijd bleef vrij gesloten door o.a. het goede weer. Zelf goed mee kunnen komen in het grote peloton. Uiteindelijk geen risico’s genomen in de chaotische sprint met enkele valpartijen waarbij ook ploeggenootje Kelly Kalm bij betrokkenen was. Met de 84ste plaats redelijk tevreden”.    (22 april 2018)

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Franky Crosserke Schoonvliet / EPZ Omloop       Yva Geluk (Middelburg / links op foto – blauwe sokjes) over haar EPZ Omloop als regiorenster : “Voor mij vrijdags (20 april) een teleurstellende tijdrit maar in de zaterdagrit een mooie wedstrijd gereden en in het peloton gefinisht. Al de aanmoedigingen aan de kant waren echt super leuk. Heel mooi om eens een wedstrijd te kunnen rijden in mijn eigen trainingsgebied. Ook bedankt aan de ploeg voor alle top begeleiding”.    (22 april 2018)

 

 

ITALIAANSE BALSAMO WINT KLASSIEKER ELITE VROUWEN

Foto : Organisatie       De 20 jarige Elisa Balsamo pakte de zege in de 35e EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen.  De Italiaanse was na 137 km. in een massasprint te snel voor haar concurrenten. Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg) uit Mijdrecht werd tweede en de derde plaats was voor Evy Kuijpers uit Lierop van GRC Jan van Arckel.      4. Marjolein van’t Geloof  (Lotto Soudal Ladies)            5. Pascale Jeuland  (Doltcini-van Eyck Sport)          6. Kaat Hannes   (Jos Feron Lady Force)           7. Chiara Consonni  (Valcar PBM)          8. Kelly Druyts   (Doltcini-van Eyck Sport)          9. Minke Bakker   (Restore Cycling)      10. Janine v.d. Meer   (Healt Mate CT)

Zeeuwen :   84. Quinty van de Guchte   (Driewegen) op 27 sec.     92. Yva Geluk   (Middelburg) op 39 sec.    167 deelneemsters – 105 rensters geklasseerd.

Tijdens de zonovergoten wedstrijd hebben verschillende rensters tevergeefs geprobeerd weg te komen uit het peloton. Balsamo won de massale aankomst in ’s Heerenhoek met overtuiging. De Italiaanse sleepte eerder bij de junioren diverse keren het wereldkampioenschappen wielrennen op de baan in de wacht. De UCI 1.1 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de tweede meetellende wedstrijd voor de KNWU Topcompetitie. Lorena Wiebes is door haar tweede plaats in de EPZ Omloop van Borsele nu de leidster van de KNWU Topcompetitie.  Lees bovenstaand de commentaren van Yva Geluk en Quinty van de Guchte.  (21 april 2018)

 

 

 

 

 

BELGISCHE JUNIORE SHARI BOSSUYT WINT MASSASPRINT TWEEDE ETAPPE

Foto : Facebook     Shari Bossuyt uit het Belgische Bellegem heeft de snelle tweede etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen op haar naam geschreven met een gemiddelde van bijna 38 km per uur. De 17 jarige renster van het team Doltcini – Van Assche DT kwam na 72 km. in de massasprint op de Kuipersdijk in ’s Heerenhoek als eerste over de finish. Lonneke Uneken (Regioteam Drenthe) uit Veendam eindigde als tweede en Cathalijne Hoolwerf (Amersfoort) van team CC Pavé 76 – Development kwam als derde over de streep.   4. Victoire Berteau  (Frankrijk)      5. Pfeiffer Georgi  (Engeland)

Zeeuwen :   120. Daphne Mesu   (Middelburg) op 3.22    Demi van Dijke uit Borsele staakte de strijd.   De jury klasseerde 128 rensters.

Britt Knaven van CC Pavé 76 – Development blijft de leider in het algemeen klassement. Bossuyt pakt door haar eerste plaats in de zaterdag etappe de leiding in het tussensprint klassement en het puntenklassement. Ilse Grit vertrekt zondag in de witte trui van het jongerenklassement.  Zondagochtend (22 april) om 10.30 uur vertrekken de Junior Vrouwen voor hun derde en laatste etappe over 79 kilometer.   (21 april 2018)

 

 

 

 

AAFKE SOET SNELSTE IN TIJDRIT ELITE VROUWEN

Foto : Facebook         Aafke Soet van team WNT Rotor Pro Cycling was de rapste in de tijdrit voor de Elite Vrouwen van de EPZ Omloop van Borsele. De 20 jarige renster uit Heerenveen was met 28.13.86 vijf seconden sneller dan Floortje Mackaij (28.19.14) uit Woerden. Natalie van Gogh uit Nieuw-Vennep scoorde de derde tijd (28.59.72) in de Bevelandse race tegen de klok.       4. Marion Borras    29.12.91        5. Pernille Mathiese    29.13.14

 

Zeeuwen :     35. Yva Geluk  (Middelburg / foto)   31.35.24           40. Sara ten Hartog   (Koewacht)    32.26.86         42. Celesta op den Brouw   (Sint-Maartensdijk)    32.37.64.         Deelneemsters : 45.    De 20 jarige Soet legde de tijdrit over 20,5 kilometer af met een snelheid van ruim 43 km er uur. In 2014 werd Soet zowel Nederlands als Europees kampioen tijdrijden bij de junioren.    

Lees sfeerverhaal van Arwin Willemsen (PZC) met beleving en foto’s van Celesta op den Brouw : https://www.pzc.nl/zeeuwse-sport/celesta-op-den-brouw-lijdt-pijn-heel-veel-pijn~a29df744/          (20 april 2018)

 

 

 

 

JUNIORE BRITT KNAVEN WINT OPENINGSTIJDRIT

Archieffoto : Facebook     De Nederlandse Britt Knaven is de winnares van de eerste etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van CC Pavé 76 – Development was in de tijdrit over 14,2 km kilometer 11 seconden sneller (19.45.34) dan Hannah Ludwig uit Duitsland (19.56.67). De Britse Pfeiffer Georgi klokte 19.57.41 en werd derde.       4. Rozemarijn Ammerlaan   20.04.59          5. Shari Bossuyt     20.26.25      

Zeeuwen :   90.  Daphne Mesu  (Middelburg)  22.39.57      93. Demi van Dijke   (Borsele)   22.42.81      147 deelneemsters.

Knaven flitste op het zonnige parcours rond ‘s Heerenhoek met een gemiddelde van ruim 43 km per uur naar de dagzege. Met deze overwinning start oudste dochter van voormalig profwielrenner Servais Knaven in de 2e etappe in de leiderstrui. Vorig jaar werd Knaven derde op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden.    (20 april 2018)

 

 

 

 

 

 

DEELNEMERS ZEELAND EPZ OMLOOP 2018:

 

Elite Vrouwen Tijdrit : Celesta op den Brouw  (Sint-Maartensdijk), Yva Geluk  (Middelburg / links), Sarah ten Hartog  (Koewacht / rechts)
Elite Vrouwen Klassieker : Quinty van de Guchte   (Driewegen), Yva Geluk, Sara ten Hartog
Junior Vrouwen Driedaagse  :  Daphne Mesu   (Middelburg) en Demi van Dijke  (Borsele)
Junior Heren :  Arjan Poleij  (Kruiningen),  Jochem Kerckhaert  (Schoondijke / foto), Lars Steenbakker  (’s Heerenhoek), Jochem Runhaar (Kapelle), Yoeri Slokkers   (Oud-Vossemeer)  

 

ID Renners :

 

 

 

 

 

 

MIDDELBURGSE DAPHNE MESU WIL MET EEN GOED EN FIT GEVOEL STARTEN IN DE EPZ OMLOOP VAN BORSELE

Foto : Facebook       Daphne Mesu start in de EPZ Omloop van Borsele en zal uitkomen voor het regioteam Noord Holland. De Middelburgse vertelt over haar training, teleurstelling en hoop in de aanloop naar de Bevelandse klassieker.

“… Ik denk dat mijn voorbereiding wel een van de meest onregelmatigste is die je maar kunt bedenken. Het begon eigenlijk al in begin december toen ik al vol in training was en voor de tweede keer dat jaar mijn knie uit de kom ging. Uiteindelijk kon ik na een maandje weer wat gaan fietsen en ben ik sinds halverwege februari weer echt gaan opbouwen.  Begin maart reed ik de eerste wedstrijden die me best goed afgingen. Maar helaas kreeg ik in maart te maken met een keelontsteking. Weer een week niet fietsen. Toen ik daar eindelijk van opgeknapt was bleef ik me moe en futloos voelen. Ook tijdens de trainingen ging het voor geen meter en uiteindelijk zijn we er achter gekomen dat ik een vitamine D tekort had.

Onlangs ben ik toch van start gegaan in de Healthy Ageing Tour in Groningen. De eerste dag was erg zwaar omdat ik me nog steeds niet top voelde. Maar ik was al lang blij dat ik de wedstrijd kon uitrijden. De tweede dag voelde ik me al een stuk beter en wat sterker. Helaas raakte ik net na de neutralisatie betrokken bij een valpartij en moest ik zo lang wachten op een nieuw wiel dat ik niet meer terug kon komen. Jammer maar het belangrijkste was dat ik me goed en gezond voelde. In april kwam de ommekeer. Voor het eerst dit seizoen kon ik eindelijk trainen terwijl ik me goed en sterk voelde. Ik probeer me nu extra te focussen op het tijdrijden omdat dit natuurlijk een belangrijk onderdeel is in de EPZ Omloop van Borsele. Ik hoop aan de start te staan met een goed en fit gevoel. Ik heb geen hoge doelstelling zoals ik normaal wel zou hebben, maar wil het realistisch houden gezien de afgelopen maanden. Ik heb er wel heel erg veel zin in en ben echt gemotiveerd om eindelijk hier als Zeeuwse renster van start te gaan…”      (15 april 2018)

 

 

 

 

REGIORENSTER QUINTY VAN DE GUCHTE IN DE EPZ OMLOOP VAN BORSELE : IK HOOP VOORAL EEN MOOIE WEDSTRIJD TE KUNNEN RIJDEN

Bron : Wielerkrant EPZ Omloop van Borsele      

Foto : Facebook       Als klein meisje ging Quinty van de Guchte altijd kijken bij de EPZ Omloop van Borsele. Ze wist het zeker: ze wilde net als deze dames meedoen aan de koers. ‘Mijn vader ging ook regelmatig fietsen en uiteindelijk reed ik op mijn 13e mijn eerste wedstrijd.’ De 18 jarige wielrenster uit Driewegen is onlangs uitgeroepen tot Beste Zeeuwse Wielrenster 2017. Vorig jaar haalde ze 16 podiumplaatsen. Zeker iets om trots op te zijn. ‘Ik ben erg tevreden met mijn seizoen vorig jaar. Eén van de mooiste overwinningen was in Geluveld waar ik ook de bergprijs mee pakte. In september won ik op mijn 18e verjaardag in Kontich-Waarloos (waar ik ooit als nieuweling mijn eerste overwinning behaalde) dat was ook erg mooi.’

Het is niet de eerste keer dat Quinty aan de start verschijnt van de EPZ Omloop van Borsele. De afgelopen 2 jaar heeft ze meegereden als Junior Vrouw.  Twee jaar geleden eindigde ze als eerstejaars junior op nummer 36 in het eindklassement.  Vorig jaar verliep het helaas minder goed. ‘Na nog geen kilometer was ik al betrokken bij een valpartij, ik heb de wedstrijd nog wel uitgereden met behoorlijk wat schaafwonden maar een mooie uitslag zat er niet meer in. Dit was erg jammer aangezien ik de week vooraf nog  3e, 2e en een overwinning pakte.’  Dit jaar doet de renster van Isorex Ladies Cycling Team mee bij de Elite Dames. ‘Ik startte dit voorjaar al in grote voorjaarsklassiekers in België, zoals Omloop het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen. Het eerste jaar bij de elites is voor mij vooral een leerjaar want de overgang is groot van junior naar elite. Ik hoop in Borsele vooral een mooie wedstrijd te kunnen rijden en zo ver mogelijk te komen.’

Zware wedstrijden liggen Quinty het best. Het liefst op een glooiend parcours. Haar persoonlijke doelen voor 2018 zijn zo ver mogelijk mee komen in de grote UCI wedstrijden en in de Belgische omlopen mooie uitslagen te rijden. Voor Quinty is de EPZ Omloop van Borsele een echte thuiswedstrijd. ‘De wegen van het parcours kan ik dromen en terwijl ik anders lang in de auto moet zitten voor een wedstijd kan ik naar de EPZ Omloop van Borsele gewoon op de fiets.’ Daarnaast is de bekendheid van de EPZ Omloop van Borsele in het wielerwereldje ook een voordeel. ‘Als mensen vragen waar ik vandaan kom en ik vertel dat ik in Driewegen woon weten de meesten niet waar dat is. Maar als ik dan vertel dat Driewegen aan het parcours van de EPZ Omloop van Borsele ligt, dan gaan er wel wat belletjes rinkelen. Erg handig dus.’  (15 april 2018)

 

 

 

 

 

 

VOORZITTER ARNO WITKAM IS TROTS OP HET ORGANISEREND COMITÉ
Bron : Wielerkrant EPZ Omloop van Borsele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EPZ BLIJFT HOOFDSPONSOR VAN OMLOOP VAN BORSELE           

35STE EDITIE OP 20, 21 EN 22 APRIL 2018

EPZ blijft in 2018 hoofdsponsor van de Omloop van Borsele. De grootste elektriciteitsproducent van Zeeland verbindt komend jaar voor het 8e jaar zijn naam aan de wielerronde. De 35 editie van de EPZ Omloop van Borsele werd verreden op 20, 21 en 22 april 2018.

 

Voor deze jubileum editie ging de organisatie het hele weekend internationaal. De Junior Vrouwen trapten het weekend af met een in Europa unieke driedaagse. Deze wedstrijd is onderdeel van de Nations Cup van de UCI. Ook de Elite Vrouwen kwamen in actie. Op vrijdag 20 april stond de tijdrit voor deze categorie op het programma en een dag later werd de UCI 1.1 wegwedstrijd verreden voor de nationale Topcompetitie. Om het internationale programma compleet te maken werd hier op zondagmiddag een UCI 1.1 wegwedstrijd voor de Junior Heren aan toegevoegd.    (1 maart 2018)