> EPZ OMLOOP BORSELE

 

 

 

EPZ BLIJFT HOOFDSPONSOR VAN OMLOOP VAN BORSELE            35STE EDITIE OP 20, 21 EN 22 APRIL 2018

EPZ blijft in 2018 hoofdsponsor van de Omloop van Borsele. De grootste elektriciteitsproducent van Zeeland verbindt komend jaar voor het 8e jaar zijn naam aan de wielerronde. De 35 editie van de EPZ Omloop van Borsele wordt verreden op 20, 21 en 22 april 2018.

Voor deze jubileum editie gaat de organisatie het hele weekend internationaal. De Junior Vrouwen trappen het weekend af met een in Europa unieke driedaagse. Deze wedstrijd is onderdeel van de Nations Cup van de UCI. Ook de Elite Vrouwen komen in actie. Op vrijdag 20 april staat de tijdrit voor deze categorie op het programma en een dag later de UCI 1.1 wegwedstrijd. Deze laatste telt tevens mee voor de nationale Topcompetitie. Om het internationale programma compleet te maken, wordt hier op zondagmiddag een UCI 1.1 wegwedstrijd voor de Junior Heren aan toegevoegd.    (10 november)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AMBER VAN DER HULST WINT JUNIOREN DRIEDAAGSE BORSELE
KLASSERING VOOR REGIO RENSTER QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN)

 

Foto : Organisatie      Amber van der Hulst uit Hazerswoude is de winnares van de EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior vrouwen. De renster van het Beet-it Ladies Cycling Team heeft door middel van behaalde bonificatieseconden in de derde en laatste etappe de leiding in het algemeen klassement veilig gesteld. De Britse Pfeiffer Georgi eindigde als tweede op 5 sec. en Anne de Ruiter uit Polsbroek maakt het podium compleet met een derde plaats met een verschil van 12 seconden op v.d. Hulst. Quinty van de Guchte (Driewegen) had op de 74ste plaats 8.34 achterstand. De jury zette 100 juniores in het eindklassement.
De derde en laatste etappe werd gewonnen door Nederlands Kampioene Lorena Wiebes uit Mijdrecht. Ze won na 71,3 km. de massasprint van het peloton. Regio renster van de Guchte kwam op de 84ste plaats binnen in ’s Heerenhoek.
Pfeiffer Georgi wint het jongerenklassement en het puntenklassement. Het tussensprintklassement werd gewonnen door Lorena Wiebes. Het Great Britain National Team eindigt als eerste in het ploegenklassement. De driedaagse van de EPZ Omloop van Borsele telt mee voor de UCI Nations Cup voor Junior Vrouwen. De Nederlandse ploeg deed goede zaken in Borsele en blijft hierdoor aan de leiding van de UCI Nations Cup.  

 

 

 

 

 

 

GOESENAAR JOANNATHAN DUINKERKE WINT EPZ OMLOOP BORSELE BIJ ID RENNERS

Foto : Organisatie EPZ Omloop         Routinier Joannathan Duinkerke uit Goes was de snelste bij de EPZ Omloop van Borsele voor ID renners. West Brabander Davy Mertens (Oudenbosch) eindigde op de tweede plaats en Leon Brinksma uit Sneek maakt als derde het podium compleet.    4. Walter Pollet (Hulst)          5. Sander Hummel   (Erica)       Zeeuwen : 12. Tonny Hoogstrate   (Terneuzen)     13. Irma van Duyn   (Schoondijke)     14. Marijn Stahl   (Terneuzen)   16. Edwin Raas   (Hulst)     17. Ronald Proost   (Schoondijke)     19. Peter Jahn   (Clinge). In ’s Heerenhoek begonnen 20 renners aan hun populaire wedstrijd die was opgenomen in de topcompetitie. 

 

 

 

 

 

DRENTSE SANNE DE JONGE SNELSTE NIEUWELINGE IN EPZ OMLOOP
SHIRIN VAN ANROOIJ EN DEMI VAN DIJKE IN TOP 30

Foto : Organisatie        Sanne de Jonge uit Tweede Exloërmond kan de EPZ Omloop van Borsele voor de Nieuweling Meisjes op haar erelijst zetten. De renster van WSC Emmen was na een wedstrijd over 54 kilometer de snelste in de massasprint. Ilse Grit uit Zwolle eindigde als tweede voor Berit Huiting uit Rolde die derde werd. 4. Fleur van de Peet (Den Haag)     5. Gloria van Mechelen (Vilnius)   6. Joan de Bruyn  (Bergeyk)      7. Nena Vollering    (Berkel en Rodenrijs)      8. Ilse Pluimers    (Enter)       9. Julia van Bokhoven    (Tilburg)     10. Esra van de Kruisweg   (Oldebroek).

 

Shirin van Anrooij (Kapelle / archieffoto) ging als 21ste over de streep. Demi van Dijke (Borsele) noteerde de 28ste plaats. Lisanne de Munnik uit Kapelle behaalde geen klassering. De jury zette 53 rensters in het klassement. Het is voor het eerst dat de Nieuweling Meisjes onderdeel zijn van het programma van de EPZ Omloop van Borsele. Hierdoor richt het organiserende comité zich volledig op het dameswielrennen en zijn de dames al vanaf jongs af aan te volgen in Borsele. 

 

 

 

 

 

RIEJANNE MARKUS (WM3 PRO CYCLING) WINT EPZ OMLOOP BIJ ELITES

Foto : Leon Verbraecken          De 22 jarige Riejanne Markus (Amstelveen) heeft de 34e EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen op haar naam geschreven. De wielrenster van WM3 Pro Cycling wist na verschillende pogingen samen met Eugenia Bujak te ontsnappen uit een kopgroep van 17 rensters. Markus was in de finale te snel voor de Poolse Bujak. Marianne Vos won overtuigend de sprint van de achtervolgende groep en behaalde hiermee een derde plaats.
Na 40 kilometer wedstrijd brak het peloton in 2 grote groepen. Diverse rensters probeerden weg te komen uit de kopgroep maar hun aanvallen leverden geen resultaat op. De aanvallend rijdende Markus boekte na diverse pogingen wel succes en kon samen met Bujak de kopgroep voorblijven.  De UCI 1.1 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de tweede meetellende wedstrijd voor de KNWU Topcompetitie. Riejanne Markus is door haar eerste plaats in de EPZ Omloop van Borsele nu de leidster van de KNWU Topcompetitie.

 

Foto : Organisatie        Uitslag:    1 Riejanne Markus   WM3 pro cycling   137 km – 3:29:04            2   Eugenia Bujak   Team BTC City Ljubljana      z.t.       3 Marianne Vos     WM3 pro cycling   op 56 sec.          4 Jip van den Bos     Regioteam Noord Holland   z.t.         5 Susanne Andersen   Hitec Products   z.t.              6 Nina Kessler     Hitec Products   z.t.              7 Monique van de Ree   Lares-Waowdeals     z.t.         8 Melanie Klement     District Oost – Noordoos   z.t.         9 Natalie van Gogh       Parkhotel Valkenburg – D   z.t.         10 Leonie Lubbinge   Team Drenthe   z.t.     De jury zetten 72 rensters in de uitslag.  Foto onder : Mathilde Matthijsse (val in openingsfase / Grijpskerke) en Yva Geluk (herstel na ziekte / Middelburg) stonden bij de 60 deelneemsters die dnf achter hun naam kregen.

 

 

 

Bij de huldiging van de EPZ Omloop van Borsele stonden twee elite rensters van WM3 Pro Cycling op het podium in ’s Heerenhoek. Meer over de Zeeuwse sponsor van deze nieuwe ploeg: Taxi Centrale Renesse (TCR brengt je verder) met de hoofdvestiging in Middelburg : www.zeelandfiets.nl/?page_id=98847 

 

 

 

 

 

JUNIORE AMBER VAN DER HULST WINT TWEEDE ETAPPE  –  KLASSERING VOOR QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN) NA FORSE VAL

Foto : Organisatie        Amber van der Hulst uit Hazerswoude Rijndijk heeft de 2e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen op haar naam geschreven. De renster van het team Beet-it Ladies Cycling Team kwam na een knappe solo van zo’n 20 kilometer als eerste over de finish. Haar teamgenote Mylene de Zoete (Naaldwijk) eindigde als tweede met een achterstand van 21 seconden. De Britse Pfeiffer Georgi kwam op 22 seconden als derde over de streep.  4. Lorena Wiebes  (Regioteam Zuid Holland) op 28 sec.  5. Clara Copponi  (Frankrijk) op 28 sec. 
Quinty van de Guchte uit Driewegen kon weer veel ervaring opsnuiven in het peloton maar ze had wel een pechdag in haar thuiswedstrijd : “Ik ben in de eerste kilometer op een snelheid van 50 km. hard gevallen. Ik had forse schaafwonden over mijn hele lichaam. Na een inhaalrace kon ik de wedstrijd toch nog uitrijden”.  
De Bevelandse eindigde op positie 102 met een verschil van 7.32 op van der Hulst. In het etappeklassement werden 113 rensters opgenomen. De jury rapporteerde 26 uitvalsters. De eindstrijd wordt een secondenspel tijdens de slotrit. Pfeiffer Georgi van National Team Great Britain pakt door haar derde plaats in de ochtendrit de leiding in het algemeen klassement. De Hollandse vrouwen Amber van der Hulst en Anne de Ruiter moeten beiden 2 seconden goedmaken richting eindzege.  80. Quinty van de Guchte op 8.24. 

 

 

 

2 PODIUMPLAATSEN WM3 PRO CYCLING IN EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2017

 

 

 

 

 

 

DE RUITER WINT EERSTE ETAPPE JUNIOR VROUWEN

Foto : Marco Wagenaar          De Nederlandse Anne de Ruiter uit Polsbroek is de winnares van de eerste etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van KuotaGo-TrexSelect Ladies Team was in de tijdrit over 13,4 kilometer 7 seconden sneller dan Pfeiffer Georgi uit Groot Brittannië. De Britse Jessica Roberts, winnares van vorig jaar, werd derde op 8 seconden.  De Ruiter reed op het winderige parcours rond ’s Heerenhoek met een gemiddelde van ruim 42 km per uur.    Vorig jaar werd ze vierde op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden.       4. Britt Knaven   WV Breda op 13 sec.          5. Summer Moak    USA op 17 sec.    41. Quinty van de Guchte    Driewegen / Isorex Cycling op 1.18 (foto boven)      139 deelneemsters.     
                                                                                                                        

 

 

 

SIMMONDS SNELSTE IN TIJDRIT ELITE VROUWEN

Foto : Organisatie      Hayley Simmonds van team WNT Pro Cycling pakte met een tijd van 27.20.48 de overwinning in de tijdrit voor de Elite Vrouwen van de EPZ Omloop van Borsele. De Britse was 8.14 sneller dan Natalie van Gogh uit Nieuw-Vennep. De Oekraïense Anna Solovey werd derde in de tijdrit. De 28 jarige Simmonds legde de tijdrit over 19,6 kilometer af met een snelheid van 43 km per uur. 4. Aafke Soet op 24.03     5. Riejanne Markus op 55.43.   De Zeeuwse Mathilde Matthijsse (Grijpskerke) klokte een nette 22 ste plaats op 2 min .18 sec.  Op het startpodium in ’s Heerenhoek stonden 35 elite rensters.
 

 

 

 

 

JOS FERON LADY FORCE ZONDER ZEEUWSE RENSTERS IN EPZ OMLOOP

Bij Jos Feron Lady Force konden de twee Zeeuwse rensters niet starten in de EPZ Omloop van Borsele. Celesta op den Brouw (Sint-Maartensdijk) was absent wegens een gebroken vinger. De Kapelse Lindy van Anrooij meldde zich af na een aanrijding door een auto op training. 

 

 

 

 

 

DRIEDAAGSE EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2017 MET ZES ZEEUWSE RENSTERS                 

 

Stichting Wielercomité ’s-Heerenhoek organiseerde in 2017 de 34e EPZ Omloop van Borsele. De organisatie kon rekenen op een grote hoeveelheid internationale ploegen maar veel toppers ontbraken op de deelnemerslijst. Met ongeveer 400 rensters uit meer dan 20 verschillende landen was het wel een internationaal wielerspektakel waar veel publiek op af kwam. De EPZ Omloop is een prachtig evenement op de Zeeuwse wielerkalender. De Junior Vrouwen reden een unieke driedaagse die meetelde voor de Nations Cup van de UCI.

 

Het wielerweekend begon op vrijdagavond (21 april) met de 1e etappe voor de Junior Vrouwen : een tijdrit. Omdat de gehele driedaagse voor Junior Vrouwen meetelde voor de Nations Cup van de UCI, was dit een belangrijke wedstrijd voor de nationale teams. Om die reden stonden maar liefst 12 verschillende nationale teams aan de start waaronder Amerika, Groot Brittannië, Noorwegen, Zweden en Frankrijk. Aansluitend stond de tijdrit voor de Elite Vrouwen op het programma.

 

De 2e etappe voor de Junior Vrouwen startte zaterdagochtend. Om 14.30 uur waren de Elite Vrouwen aan de beurt voor de internationale UCI 1.1 wegwedstrijd. Deze wedstrijd telde mee voor de KNWU Topcompetitie. Het startschot voor de Elite Vrouwen werd gegeven door de winnares van de eerste editie van de Omloop van Borsele voor Elite vrouwen in 2002: Loes Gunnewijk.

 

Het wielercomité ’s-Heerenhoek richt zich vanaf 2017 volledig op het dames wielrennen. Op de derde wielerdag kregen de Nieuwelingen Meisjes voor de eerste keer startgelegenheid. In het middagprogramma verschenen de Junior Vrouwen voor het laatst aan de start voor de derde en laatste etappe van hun driedaagse. In afwachting van de Junior Vrouwen reden de ID renners hun wedstrijd in de topcompetitie. 
 

 

ZEEUWSE DEELNEEMSTERS 2017 :

 

Junioren Vrouwen      Quinty v.d. Guchte   (Driewegen / Isorex Cycling Team)    

 

 

 

 

Elite Vrouwen     Equano Cycling Team : Yva Geluk   (Middelburg)     Mathilde Matthijsse   (Grijpskerke)            

 

 

 

 

Nieuwelingen Meisjes     Lensworld Cycling Team : Demi van Dijke (Borsele)       ZRTC Theo Middelkamp : Lisanne de Munnik (Kapelle)    Kids Sport Prom/Alpha Motorhomes : Shirin van Anrooij  (Kapelle)

 

 

PROGRAMMA EPZ OMLOOP BORSELE 2017:

 

Vrijdag 21 april         1e etappe driedaagse Junior Vrouwen (tijdrit) (Nations Cup) & Tijdrit Elite Vrouwen         

 

Zaterdag 22 april        2e etappe driedaagse Junior Vrouwen (Nations Cup)  &  UCI 1.1 internationale wegwedstrijd Elite Vrouwen

 

Zondag 23 april       Nieuwelingen Meisjes wegwedstrijd           3e etappe Junior-Vrouwen (Nations Cup)  &  ID renners topcompetitie / Criterium 45 minuten.