> EPZ OMLOOP BORSELE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Franky Crosserke Schoonvliet / EPZ Omloop        Quinty van de Guchte uit Driewegen had een echte thuiswedstrijd in de EPZ Omloop : “Met 167 aan de start voor 137 km. De wedstrijd bleef vrij gesloten door o.a. het goede weer. Zelf goed mee kunnen komen in het grote peloton. Uiteindelijk geen risico’s genomen in de chaotische sprint met enkele valpartijen waarbij ook ploeggenootje Kelly Kalm bij betrokkenen was. Met de 84ste plaats redelijk tevreden”.    (22 april 2018)

 

 

 

 

 

Yva Geluk (Middelburg) over haar EPZ Omloop als regiorenster : “Voor mij vrijdags een teleurstellende tijdrit maar de dag erna een mooie wedstrijd gereden en in het peloton gefinisht. Al de aanmoedigingen aan de kant waren echt super leuk. Heel mooi om eens een wedstrijd te kunnen rijden in mijn eigen trainingsgebied. Ook bedankt aan de ploeg voor alle top begeleiding”.    (22 april 2018)

 

 

 

 

 

ITALIAANSE BALSAMO WINT KLASSIEKER ELITE VROUWEN

Foto : Organisatie       De 20 jarige Elisa Balsamo pakte de zege in de 35e EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen.  De Italiaanse was na 137 km. in een massasprint te snel voor haar concurrenten. Lorena Wiebes (Parkhotel Valkenburg) uit Mijdrecht werd tweede en de derde plaats was voor Evy Kuijpers uit Lierop van GRC Jan van Arckel.      4. Marjolein van’t Geloof  (Lotto Soudal Ladies)            5. Pascale Jeuland  (Doltcini-van Eyck Sport)          6. Kaat Hannes   (Jos Feron Lady Force)           7. Chiara Consonni  (Valcar PBM)          8. Kelly Druyts   (Doltcini-van Eyck Sport)          9. Minke Bakker   (Restore Cycling)      10. Janine v.d. Meer   (Healt Mate CT)

Zeeuwen :   84. Quinty van de Guchte   (Driewegen) op 27 sec.     92. Yva Geluk   (Middelburg) op 39 sec.     167 deelneemsters – 105 rensters geklasseerd.

Tijdens de zonovergoten wedstrijd hebben verschillende rensters tevergeefs geprobeerd weg te komen uit het peloton. Balsamo won de massale aankomst in ’s Heerenhoek met overtuiging. De Italiaanse sleepte eerder bij de junioren diverse keren het wereldkampioenschappen wielrennen op de baan in de wacht. De UCI 1.1 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de tweede meetellende wedstrijd voor de KNWU Topcompetitie. Lorena Wiebes is door haar tweede plaats in de EPZ Omloop van Borsele nu de leidster van de KNWU Topcompetitie.    (21 april 2018)

 

 

 

 

 

BELGISCHE JUNIORE SHARI BOSSUYT WINT MASSASPRINT TWEEDE ETAPPE

Foto : Facebook     Shari Bossuyt uit het Belgische Bellegem heeft de snelle tweede etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen op haar naam geschreven met een gemiddelde van bijna 38 km per uur. De 17 jarige renster van het team Doltcini – Van Assche DT kwam na 72 km. in de massasprint op de Kuipersdijk in ’s Heerenhoek als eerste over de finish. Lonneke Uneken (Regioteam Drenthe) uit Veendam eindigde als tweede en Cathalijne Hoolwerf (Amersfoort) van team CC Pavé 76 – Development kwam als derde over de streep.   4. Victoire Berteau  (Frankrijk)      5. Pfeiffer Georgi  (Engeland)

Zeeuwen :   120. Daphne Mesu   (Middelburg) op 3.22    Demi van Dijke uit Borsele staakte de strijd.   De jury klasseerde 128 rensters.

Britt Knaven van CC Pavé 76 – Development blijft de leider in het algemeen klassement. Bossuyt pakt door haar eerste plaats in de zaterdag etappe de leiding in het tussensprint klassement en het puntenklassement. Ilse Grit vertrekt zondag in de witte trui van het jongerenklassement.  Zondagochtend (22 april) om 10.30 uur vertrekken de Junior Vrouwen voor hun derde en laatste etappe over 79 kilometer.   (21 april 2018)

 

 

 

 

AAFKE SOET SNELSTE IN TIJDRIT ELITE VROUWEN

Foto : Facebook         Aafke Soet van team WNT Rotor Pro Cycling was de rapste in de tijdrit voor de Elite Vrouwen van de EPZ Omloop van Borsele. De 20 jarige renster uit Heerenveen was met 28.13.86 vijf seconden sneller dan Floortje Mackaij (28.19.14) uit Woerden. Natalie van Gogh uit Nieuw-Vennep scoorde de derde tijd (28.59.72) in de Bevelandse race tegen de klok.       4. Marion Borras    29.12.91        5. Pernille Mathiese    29.13.14

 

Zeeuwen :     35. Yva Geluk  (Middelburg / foto)   31.35.24           40. Sara ten Hartog   (Koewacht)    32.26.86         42. Celesta op den Brouw   (Sint-Maartensdijk)    32.37.64.         Deelneemsters : 45.    De 20 jarige Soet legde de tijdrit over 20,5 kilometer af met een snelheid van ruim 43 km er uur. In 2014 werd Soet zowel Nederlands als Europees kampioen tijdrijden bij de junioren.    

Lees sfeerverhaal van Arwin Willemsen (PZC) met beleving en foto’s van Celesta op den Brouw : https://www.pzc.nl/zeeuwse-sport/celesta-op-den-brouw-lijdt-pijn-heel-veel-pijn~a29df744/          (20 april 2018)

 

 

 

 

JUNIORE BRITT KNAVEN WINT OPENINGSTIJDRIT

Archieffoto : Facebook     De Nederlandse Britt Knaven is de winnares van de eerste etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van CC Pavé 76 – Development was in de tijdrit over 14,2 km kilometer 11 seconden sneller (19.45.34) dan Hannah Ludwig uit Duitsland (19.56.67). De Britse Pfeiffer Georgi klokte 19.57.41 en werd derde.       4. Rozemarijn Ammerlaan   20.04.59          5. Shari Bossuyt     20.26.25      

Zeeuwen :   90.  Daphne Mesu  (Middelburg)  22.39.57      93. Demi van Dijke   (Borsele)   22.42.81      147 deelneemsters.

Knaven flitste op het zonnige parcours rond ‘s Heerenhoek met een gemiddelde van ruim 43 km per uur naar de dagzege. Met deze overwinning start oudste dochter van voormalig profwielrenner Servais Knaven in de 2e etappe in de leiderstrui. Vorig jaar werd Knaven derde op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden.    (20 april 2018)

 

 

 

 

 

 

DEELNEMERS ZEELAND EPZ OMLOOP 2018:

 

Elite Vrouwen Tijdrit : Celesta op den Brouw  (Sint-Maartensdijk), Yva Geluk  (Middelburg / links), Sarah ten Hartog  (Koewacht / rechts)
Elite Vrouwen Klassieker : Quinty van de Guchte   (Driewegen), Yva Geluk, Sara ten Hartog
Junior Vrouwen Driedaagse  :  Daphne Mesu   (Middelburg) en Demi van Dijke  (Borsele)
Junior Heren :  Arjan Poleij  (Kruiningen),  Jochem Kerckhaert  (Schoondijke / foto), Lars Steenbakker  (’s Heerenhoek), Jochem Runhaar (Kapelle), Yoeri Slokkers   (Oud-Vossemeer)  

 

ID Renners :

 

 

 

 

 

 

MIDDELBURGSE DAPHNE MESU WIL MET EEN GOED EN FIT GEVOEL STARTEN IN DE EPZ OMLOOP VAN BORSELE

Foto : Facebook       Daphne Mesu start in de EPZ Omloop van Borsele en zal uitkomen voor het regioteam Noord Holland. De Middelburgse vertelt over haar training, teleurstelling en hoop in de aanloop naar de Bevelandse klassieker.

“… Ik denk dat mijn voorbereiding wel een van de meest onregelmatigste is die je maar kunt bedenken. Het begon eigenlijk al in begin december toen ik al vol in training was en voor de tweede keer dat jaar mijn knie uit de kom ging. Uiteindelijk kon ik na een maandje weer wat gaan fietsen en ben ik sinds halverwege februari weer echt gaan opbouwen.  Begin maart reed ik de eerste wedstrijden die me best goed afgingen. Maar helaas kreeg ik in maart te maken met een keelontsteking. Weer een week niet fietsen. Toen ik daar eindelijk van opgeknapt was bleef ik me moe en futloos voelen. Ook tijdens de trainingen ging het voor geen meter en uiteindelijk zijn we er achter gekomen dat ik een vitamine D tekort had.

Onlangs ben ik toch van start gegaan in de Healthy Ageing Tour in Groningen. De eerste dag was erg zwaar omdat ik me nog steeds niet top voelde. Maar ik was al lang blij dat ik de wedstrijd kon uitrijden. De tweede dag voelde ik me al een stuk beter en wat sterker. Helaas raakte ik net na de neutralisatie betrokken bij een valpartij en moest ik zo lang wachten op een nieuw wiel dat ik niet meer terug kon komen. Jammer maar het belangrijkste was dat ik me goed en gezond voelde. In april kwam de ommekeer. Voor het eerst dit seizoen kon ik eindelijk trainen terwijl ik me goed en sterk voelde. Ik probeer me nu extra te focussen op het tijdrijden omdat dit natuurlijk een belangrijk onderdeel is in de EPZ Omloop van Borsele. Ik hoop aan de start te staan met een goed en fit gevoel. Ik heb geen hoge doelstelling zoals ik normaal wel zou hebben, maar wil het realistisch houden gezien de afgelopen maanden. Ik heb er wel heel erg veel zin in en ben echt gemotiveerd om eindelijk hier als Zeeuwse renster van start te gaan…”      (15 april 2018)

 

 

 

 

REGIORENSTER QUINTY VAN DE GUCHTE IN DE EPZ OMLOOP VAN BORSELE : IK HOOP VOORAL EEN MOOIE WEDSTRIJD TE KUNNEN RIJDEN

Bron : Wielerkrant EPZ Omloop van Borsele      

Foto : Facebook       Als klein meisje ging Quinty van de Guchte altijd kijken bij de EPZ Omloop van Borsele. Ze wist het zeker: ze wilde net als deze dames meedoen aan de koers. ‘Mijn vader ging ook regelmatig fietsen en uiteindelijk reed ik op mijn 13e mijn eerste wedstrijd.’ De 18 jarige wielrenster uit Driewegen is onlangs uitgeroepen tot Beste Zeeuwse Wielrenster 2017. Vorig jaar haalde ze 16 podiumplaatsen. Zeker iets om trots op te zijn. ‘Ik ben erg tevreden met mijn seizoen vorig jaar. Eén van de mooiste overwinningen was in Geluveld waar ik ook de bergprijs mee pakte. In september won ik op mijn 18e verjaardag in Kontich-Waarloos (waar ik ooit als nieuweling mijn eerste overwinning behaalde) dat was ook erg mooi.’

Het is niet de eerste keer dat Quinty aan de start verschijnt van de EPZ Omloop van Borsele. De afgelopen 2 jaar heeft ze meegereden als Junior Vrouw.  Twee jaar geleden eindigde ze als eerstejaars junior op nummer 36 in het eindklassement.  Vorig jaar verliep het helaas minder goed. ‘Na nog geen kilometer was ik al betrokken bij een valpartij, ik heb de wedstrijd nog wel uitgereden met behoorlijk wat schaafwonden maar een mooie uitslag zat er niet meer in. Dit was erg jammer aangezien ik de week vooraf nog  3e, 2e en een overwinning pakte.’  Dit jaar doet de renster van Isorex Ladies Cycling Team mee bij de Elite Dames. ‘Ik startte dit voorjaar al in grote voorjaarsklassiekers in België, zoals Omloop het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen. Het eerste jaar bij de elites is voor mij vooral een leerjaar want de overgang is groot van junior naar elite. Ik hoop in Borsele vooral een mooie wedstrijd te kunnen rijden en zo ver mogelijk te komen.’

Zware wedstrijden liggen Quinty het best. Het liefst op een glooiend parcours. Haar persoonlijke doelen voor 2018 zijn zo ver mogelijk mee komen in de grote UCI wedstrijden en in de Belgische omlopen mooie uitslagen te rijden. Voor Quinty is de EPZ Omloop van Borsele een echte thuiswedstrijd. ‘De wegen van het parcours kan ik dromen en terwijl ik anders lang in de auto moet zitten voor een wedstijd kan ik naar de EPZ Omloop van Borsele gewoon op de fiets.’ Daarnaast is de bekendheid van de EPZ Omloop van Borsele in het wielerwereldje ook een voordeel. ‘Als mensen vragen waar ik vandaan kom en ik vertel dat ik in Driewegen woon weten de meesten niet waar dat is. Maar als ik dan vertel dat Driewegen aan het parcours van de EPZ Omloop van Borsele ligt, dan gaan er wel wat belletjes rinkelen. Erg handig dus.’  (15 april 2018)

 

 

 

 

 

 

VOORZITTER ARNO WITKAM IS TROTS OP HET ORGANISEREND COMITÉ
Bron : Wielerkrant EPZ Omloop van Borsele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EPZ BLIJFT HOOFDSPONSOR VAN OMLOOP VAN BORSELE           

35STE EDITIE OP 20, 21 EN 22 APRIL 2018

EPZ blijft in 2018 hoofdsponsor van de Omloop van Borsele. De grootste elektriciteitsproducent van Zeeland verbindt komend jaar voor het 8e jaar zijn naam aan de wielerronde. De 35 editie van de EPZ Omloop van Borsele werd verreden op 20, 21 en 22 april 2018.

 

Voor deze jubileum editie ging de organisatie het hele weekend internationaal. De Junior Vrouwen trapten het weekend af met een in Europa unieke driedaagse. Deze wedstrijd is onderdeel van de Nations Cup van de UCI. Ook de Elite Vrouwen kwamen in actie. Op vrijdag 20 april stond de tijdrit voor deze categorie op het programma en een dag later werd de UCI 1.1 wegwedstrijd verreden voor de nationale Topcompetitie. Om het internationale programma compleet te maken werd hier op zondagmiddag een UCI 1.1 wegwedstrijd voor de Junior Heren aan toegevoegd.    (1 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AMBER VAN DER HULST WINT JUNIOREN DRIEDAAGSE BORSELE
KLASSERING VOOR REGIO RENSTER QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN)

 

Foto : Organisatie      Amber van der Hulst uit Hazerswoude is de winnares van de EPZ Omloop van Borsele driedaagse voor Junior vrouwen. De renster van het Beet-it Ladies Cycling Team heeft door middel van behaalde bonificatieseconden in de derde en laatste etappe de leiding in het algemeen klassement veilig gesteld. De Britse Pfeiffer Georgi eindigde als tweede op 5 sec. en Anne de Ruiter uit Polsbroek maakt het podium compleet met een derde plaats met een verschil van 12 seconden op v.d. Hulst. Quinty van de Guchte (Driewegen) had op de 74ste plaats 8.34 achterstand. De jury zette 100 juniores in het eindklassement.
De derde en laatste etappe werd gewonnen door Nederlands Kampioene Lorena Wiebes uit Mijdrecht. Ze won na 71,3 km. de massasprint van het peloton. Regio renster van de Guchte kwam op de 84ste plaats binnen in ’s Heerenhoek.
Pfeiffer Georgi wint het jongerenklassement en het puntenklassement. Het tussensprintklassement werd gewonnen door Lorena Wiebes. Het Great Britain National Team eindigt als eerste in het ploegenklassement. De driedaagse van de EPZ Omloop van Borsele telt mee voor de UCI Nations Cup voor Junior Vrouwen. De Nederlandse ploeg deed goede zaken in Borsele en blijft hierdoor aan de leiding van de UCI Nations Cup.  

 

 

 

 

 

 

GOESENAAR JOANNATHAN DUINKERKE WINT EPZ OMLOOP BORSELE BIJ ID RENNERS

Foto : Organisatie EPZ Omloop         Routinier Joannathan Duinkerke uit Goes was de snelste bij de EPZ Omloop van Borsele voor ID renners. West Brabander Davy Mertens (Oudenbosch) eindigde op de tweede plaats en Leon Brinksma uit Sneek maakt als derde het podium compleet.    4. Walter Pollet (Hulst)          5. Sander Hummel   (Erica)       Zeeuwen : 12. Tonny Hoogstrate   (Terneuzen)     13. Irma van Duyn   (Schoondijke)     14. Marijn Stahl   (Terneuzen)   16. Edwin Raas   (Hulst)     17. Ronald Proost   (Schoondijke)     19. Peter Jahn   (Clinge). In ’s Heerenhoek begonnen 20 renners aan hun populaire wedstrijd die was opgenomen in de topcompetitie. 

 

 

 

 

 

DRENTSE SANNE DE JONGE SNELSTE NIEUWELINGE IN EPZ OMLOOP
SHIRIN VAN ANROOIJ EN DEMI VAN DIJKE IN TOP 30

Foto : Organisatie        Sanne de Jonge uit Tweede Exloërmond kan de EPZ Omloop van Borsele voor de Nieuweling Meisjes op haar erelijst zetten. De renster van WSC Emmen was na een wedstrijd over 54 kilometer de snelste in de massasprint. Ilse Grit uit Zwolle eindigde als tweede voor Berit Huiting uit Rolde die derde werd. 4. Fleur van de Peet (Den Haag)     5. Gloria van Mechelen (Vilnius)   6. Joan de Bruyn  (Bergeyk)      7. Nena Vollering    (Berkel en Rodenrijs)      8. Ilse Pluimers    (Enter)       9. Julia van Bokhoven    (Tilburg)     10. Esra van de Kruisweg   (Oldebroek).

 

Shirin van Anrooij (Kapelle / archieffoto) ging als 21ste over de streep. Demi van Dijke (Borsele) noteerde de 28ste plaats. Lisanne de Munnik uit Kapelle behaalde geen klassering. De jury zette 53 rensters in het klassement. Het is voor het eerst dat de Nieuweling Meisjes onderdeel zijn van het programma van de EPZ Omloop van Borsele. Hierdoor richt het organiserende comité zich volledig op het dameswielrennen en zijn de dames al vanaf jongs af aan te volgen in Borsele. 

 

 

 

 

 

RIEJANNE MARKUS (WM3 PRO CYCLING) WINT EPZ OMLOOP BIJ ELITES

Foto : Leon Verbraecken          De 22 jarige Riejanne Markus (Amstelveen) heeft de 34e EPZ Omloop van Borsele voor Elite Vrouwen op haar naam geschreven. De wielrenster van WM3 Pro Cycling wist na verschillende pogingen samen met Eugenia Bujak te ontsnappen uit een kopgroep van 17 rensters. Markus was in de finale te snel voor de Poolse Bujak. Marianne Vos won overtuigend de sprint van de achtervolgende groep en behaalde hiermee een derde plaats.
Na 40 kilometer wedstrijd brak het peloton in 2 grote groepen. Diverse rensters probeerden weg te komen uit de kopgroep maar hun aanvallen leverden geen resultaat op. De aanvallend rijdende Markus boekte na diverse pogingen wel succes en kon samen met Bujak de kopgroep voorblijven.  De UCI 1.1 wedstrijd van de EPZ Omloop van Borsele is de tweede meetellende wedstrijd voor de KNWU Topcompetitie. Riejanne Markus is door haar eerste plaats in de EPZ Omloop van Borsele nu de leidster van de KNWU Topcompetitie.

 

Foto : Organisatie        Uitslag:    1 Riejanne Markus   WM3 pro cycling   137 km – 3:29:04            2   Eugenia Bujak   Team BTC City Ljubljana      z.t.       3 Marianne Vos     WM3 pro cycling   op 56 sec.          4 Jip van den Bos     Regioteam Noord Holland   z.t.         5 Susanne Andersen   Hitec Products   z.t.              6 Nina Kessler     Hitec Products   z.t.              7 Monique van de Ree   Lares-Waowdeals     z.t.         8 Melanie Klement     District Oost – Noordoos   z.t.         9 Natalie van Gogh       Parkhotel Valkenburg – D   z.t.         10 Leonie Lubbinge   Team Drenthe   z.t.     De jury zetten 72 rensters in de uitslag.  Foto onder : Mathilde Matthijsse (val in openingsfase / Grijpskerke) en Yva Geluk (herstel na ziekte / Middelburg) stonden bij de 60 deelneemsters die dnf achter hun naam kregen.

 

 

 

Bij de huldiging van de EPZ Omloop van Borsele stonden twee elite rensters van WM3 Pro Cycling op het podium in ’s Heerenhoek. Meer over de Zeeuwse sponsor van deze nieuwe ploeg: Taxi Centrale Renesse (TCR brengt je verder) met de hoofdvestiging in Middelburg : www.zeelandfiets.nl/?page_id=98847 

 

 

 

 

 

JUNIORE AMBER VAN DER HULST WINT TWEEDE ETAPPE  –  KLASSERING VOOR QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN) NA FORSE VAL

Foto : Organisatie        Amber van der Hulst uit Hazerswoude Rijndijk heeft de 2e etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen op haar naam geschreven. De renster van het team Beet-it Ladies Cycling Team kwam na een knappe solo van zo’n 20 kilometer als eerste over de finish. Haar teamgenote Mylene de Zoete (Naaldwijk) eindigde als tweede met een achterstand van 21 seconden. De Britse Pfeiffer Georgi kwam op 22 seconden als derde over de streep.  4. Lorena Wiebes  (Regioteam Zuid Holland) op 28 sec.  5. Clara Copponi  (Frankrijk) op 28 sec. 
Quinty van de Guchte uit Driewegen kon weer veel ervaring opsnuiven in het peloton maar ze had wel een pechdag in haar thuiswedstrijd : “Ik ben in de eerste kilometer op een snelheid van 50 km. hard gevallen. Ik had forse schaafwonden over mijn hele lichaam. Na een inhaalrace kon ik de wedstrijd toch nog uitrijden”.  
De Bevelandse eindigde op positie 102 met een verschil van 7.32 op van der Hulst. In het etappeklassement werden 113 rensters opgenomen. De jury rapporteerde 26 uitvalsters. De eindstrijd wordt een secondenspel tijdens de slotrit. Pfeiffer Georgi van National Team Great Britain pakt door haar derde plaats in de ochtendrit de leiding in het algemeen klassement. De Hollandse vrouwen Amber van der Hulst en Anne de Ruiter moeten beiden 2 seconden goedmaken richting eindzege.  80. Quinty van de Guchte op 8.24. 

 

 

 

2 PODIUMPLAATSEN WM3 PRO CYCLING IN EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2017

 

 

 

 

 

 

DE RUITER WINT EERSTE ETAPPE JUNIOR VROUWEN

Foto : Marco Wagenaar          De Nederlandse Anne de Ruiter uit Polsbroek is de winnares van de eerste etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor Junior Vrouwen. De renster van KuotaGo-TrexSelect Ladies Team was in de tijdrit over 13,4 kilometer 7 seconden sneller dan Pfeiffer Georgi uit Groot Brittannië. De Britse Jessica Roberts, winnares van vorig jaar, werd derde op 8 seconden.  De Ruiter reed op het winderige parcours rond ’s Heerenhoek met een gemiddelde van ruim 42 km per uur.    Vorig jaar werd ze vierde op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden.       4. Britt Knaven   WV Breda op 13 sec.          5. Summer Moak    USA op 17 sec.    41. Quinty van de Guchte    Driewegen / Isorex Cycling op 1.18 (foto boven)      139 deelneemsters.     
                                                                                                                        

 

 

 

SIMMONDS SNELSTE IN TIJDRIT ELITE VROUWEN

Foto : Organisatie      Hayley Simmonds van team WNT Pro Cycling pakte met een tijd van 27.20.48 de overwinning in de tijdrit voor de Elite Vrouwen van de EPZ Omloop van Borsele. De Britse was 8.14 sneller dan Natalie van Gogh uit Nieuw-Vennep. De Oekraïense Anna Solovey werd derde in de tijdrit. De 28 jarige Simmonds legde de tijdrit over 19,6 kilometer af met een snelheid van 43 km per uur. 4. Aafke Soet op 24.03     5. Riejanne Markus op 55.43.   De Zeeuwse Mathilde Matthijsse (Grijpskerke) klokte een nette 22 ste plaats op 2 min .18 sec.  Op het startpodium in ’s Heerenhoek stonden 35 elite rensters.
 

 

 

 

 

JOS FERON LADY FORCE ZONDER ZEEUWSE RENSTERS IN EPZ OMLOOP

Bij Jos Feron Lady Force konden de twee Zeeuwse rensters niet starten in de EPZ Omloop van Borsele. Celesta op den Brouw (Sint-Maartensdijk) was absent wegens een gebroken vinger. De Kapelse Lindy van Anrooij meldde zich af na een aanrijding door een auto op training. 

 

 

 

 

 

DRIEDAAGSE EPZ OMLOOP VAN BORSELE 2017 MET ZES ZEEUWSE RENSTERS                 

 

Stichting Wielercomité ’s-Heerenhoek organiseerde in 2017 de 34e EPZ Omloop van Borsele. De organisatie kon rekenen op een grote hoeveelheid internationale ploegen maar veel toppers ontbraken op de deelnemerslijst. Met ongeveer 400 rensters uit meer dan 20 verschillende landen was het wel een internationaal wielerspektakel waar veel publiek op af kwam. De EPZ Omloop is een prachtig evenement op de Zeeuwse wielerkalender. De Junior Vrouwen reden een unieke driedaagse die meetelde voor de Nations Cup van de UCI.

 

Het wielerweekend begon op vrijdagavond (21 april) met de 1e etappe voor de Junior Vrouwen : een tijdrit. Omdat de gehele driedaagse voor Junior Vrouwen meetelde voor de Nations Cup van de UCI, was dit een belangrijke wedstrijd voor de nationale teams. Om die reden stonden maar liefst 12 verschillende nationale teams aan de start waaronder Amerika, Groot Brittannië, Noorwegen, Zweden en Frankrijk. Aansluitend stond de tijdrit voor de Elite Vrouwen op het programma.

 

De 2e etappe voor de Junior Vrouwen startte zaterdagochtend. Om 14.30 uur waren de Elite Vrouwen aan de beurt voor de internationale UCI 1.1 wegwedstrijd. Deze wedstrijd telde mee voor de KNWU Topcompetitie. Het startschot voor de Elite Vrouwen werd gegeven door de winnares van de eerste editie van de Omloop van Borsele voor Elite vrouwen in 2002: Loes Gunnewijk.

 

Het wielercomité ’s-Heerenhoek richt zich vanaf 2017 volledig op het dames wielrennen. Op de derde wielerdag kregen de Nieuwelingen Meisjes voor de eerste keer startgelegenheid. In het middagprogramma verschenen de Junior Vrouwen voor het laatst aan de start voor de derde en laatste etappe van hun driedaagse. In afwachting van de Junior Vrouwen reden de ID renners hun wedstrijd in de topcompetitie. 
 

 

ZEEUWSE DEELNEEMSTERS 2017 :

 

Junioren Vrouwen      Quinty v.d. Guchte   (Driewegen / Isorex Cycling Team)    

 

 

 

 

Elite Vrouwen     Equano Cycling Team : Yva Geluk   (Middelburg)     Mathilde Matthijsse   (Grijpskerke)            

 

 

 

 

Nieuwelingen Meisjes     Lensworld Cycling Team : Demi van Dijke (Borsele)       ZRTC Theo Middelkamp : Lisanne de Munnik (Kapelle)    Kids Sport Prom/Alpha Motorhomes : Shirin van Anrooij  (Kapelle)

 

 

PROGRAMMA EPZ OMLOOP BORSELE 2017:

 

Vrijdag 21 april         1e etappe driedaagse Junior Vrouwen (tijdrit) (Nations Cup) & Tijdrit Elite Vrouwen         

 

Zaterdag 22 april        2e etappe driedaagse Junior Vrouwen (Nations Cup)  &  UCI 1.1 internationale wegwedstrijd Elite Vrouwen

 

Zondag 23 april       Nieuwelingen Meisjes wegwedstrijd           3e etappe Junior-Vrouwen (Nations Cup)  &  ID renners topcompetitie / Criterium 45 minuten.