> SCOREBORD RENNERS

 

 

 

UITSLAGEN, FOTO’S & NIEUWS VOOR ZEELANDFIETS.NL / SCOREBORD RENNERS : MAIL JE INFORMATIE EN VERSLAG NAAR  malus@zeelandnet.nl 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE RENNERS BEHALEN REGELMATIG MOOIE RESULTATEN IN WEDSTRIJDEN VAN TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND (TMZ) EN DE KNWU.  BEKIJK HUN KLASSERINGEN OP DE SPECIALE PAGINA’S CRITERIUMS ZEELAND : www.zeelandfiets.nl/?page_id=100346

 

 

 

 

 

 

TIMO DE JONG : WINST EN EREPLAATSEN IN KLASSIEKERS EN CRITERIUMS
In het Belgische Geel eindigde Timo de Jong op de zesde plaats. Winnaar Robbe Snels versloeg 89 concurrenten in een koers over 86,4 km die werd afgewerkt in 1.54.16     (24 september)

 

Foto : Facebook       In de Ronde van Hoogerheide reed Timo de Jong naar de overwinning. In het West Brabantse KNWU criterium werd Robin Blummel tweede en Wessel Krul bezette de derde positie. de Jong werd ook winnaar van de bergprijs.   (3 september)

 

Foto : Organisatie          Timo de Jong heeft met veel overtuiging de Vuelta Ciclista Junior gewonnen. In deze Spaanse junioren driedaagse won de Goesenaar twee etappes en eindigde hij met het Belgische Acrog Balen BC op de tweede plaats in de ploegentijdrit. De Goesenaar liet tijdens de openingsrit in de slotfase zijn twee vluchtmakkers ter plaatse en kwam na een korte solo als triomfator over de finish met een voorsprong van 6 seconden. Het peloton ging 2,5 minuut later over de streep. Bij de huldiging met o.m. oud prof Oscar Freire kreeg de Jong de dagprijs, de leiderstrui en de puntentrui. Bekijk hier de beelden : www.youtube.com/watch?v=99b8qC05FGg      Tijdens de tweede etappe was de Jong de rapste in de massasprint. Na 75 km. versloeg hij in aankomstplaats Langa twee Spanjaarden.  In de slotetappe verdedigde de Bevelander zijn leiderspositie met succes. Na 119 km. was er winst voor thuisrijder Raoul Rota.    (20 augustus)
Timo De Jong reed met Acrog Balen BC de tweedaagse Ronde de Vallées in Frankrijk. Tijdens de eerste etappe kon de Jonge de groene puntentrui bemachtigen en deze verdedigde hij met succes op de tweede dag. Weer een mooie ereprijs op de prestatielijst 2017.  (13 augustus)
In het Belgische Denderwindeke/Ninove begonnen 92 renners aan een koers over 98,4 km. Na 2,5 uur versloeg Edo Maas van RWC Ahoy/Rotterdam Timo de Jong in de sprint.  (5 augustus)
Bij de KNWU Ronde van Zundert startte Bevelander in een combi criterium met startgelegenheid voor amateurs/sportklasse en junioren. Met winnaar de Jong en Tholenaar Roy Guequierre als tweede kwamen er twee Zeeuwen op het podium. Rick Burgmans uit Westerhoven reed naar de derde prijs in het West Brabantse criterium.  (2 augustus)

 

Foto Bram van Lent : Met zijn goede vorm heeft de Jong in het Belgische Bazel Kruibeke een prachtige zege behaald. De aanvalslustige Goesenaar van Acrog Balen BC bekroonde een solo van 15 kilometer met de overwinning. In de Kermisprijs Hoogstraat stonden 98 junioren op de inschrijflijst. De jury meldde 26 uitvallers in de koers over 78 km die door de winnaar werd afgewerkt met een gemiddelde van ruim 43 km. per uur. Na de Jong eindigde Emerson Fontaine (Sprint 2000 Charleroi ASBL) 12 seconden later op de tweede plaats. Ploeggenoot Trystan Fivé kwam als derde binnen in dezelfde tijd.   (29 juli)
In de Acht van Chaam stond de Jong als derde binnenkomer op het podium. De zegebloemen in het populaire Brabantse criterium waren voor zijn plaatsgenoot Lars Oreel van de Belgische formatie Van Moer Cycling.  (26 juli)
In Belsele Waas startte hij met 89 concurrenten in een wedstrijd over 80 km. Na bijna 2 uur koers met een gemiddelde van ruim 42 km. kwam de Jong  als derde over de streep na zijn winnende ploegmaat Forian Vermeersch (Acrog Balen BC). Lars Oreel meldde zich als vierde. (10 juni)
In twee West Brabantse criteriums kwam hij als vijfde binnen : Standdaarbuiten en Nieuw-Vossemeer.  (14 mei)
In Kluisbergen/Zulzeke behaalde de Goesenaar de hoofdprijs in de Grote Kermisprijs. De 53 deelnemers moesten 86,4 km afwerken. de Jong klokte een gemiddelde van ruim 36 per uur.  (30 april)

 

Foto : Facebook      In Lierde zette de renner van Acrog Balen BC de achtste editie van de GP Serge Baguet op zijn scorelijst. Hij zat attent mee in een negenmans kopgroep. In de finale bleven vijf renners over. de Jong ontsnapte op 1,5 km van de streep en kon zijn voorsprong vasthouden. Bij de huldiging was hij in gezelschap van Thomas Naudts (Meubelen Gaverzicht) en ploegmaat Bjorn Vandebeek van Acrog Balen BC. De 78 km werd met een gemiddelde van 40.84 afgewerkt. Van de 68 starters konden 19 coureurs zich niet klasseren.   (12 maart)

 

 

 

 

 

 

TOP 10 PLAATSEN ELOY RAAS IN CRITERIUMS

Foto : Facebook         Eloy Raas (’s Heer Hendrikskinderen) laat zich regelmatig vooraan zien in Nederlandse criteriums en boekt dit seizoen mooie resultaten in de top 10.  De Middelkamper opende met een zesde plaats in Oud-Vossemeer en Bruinisse. Vervolgens o.m. twee ereplaatsen in West Brabant : Oud Gastel 5de en in Standdaarbuiten de vierde prijs. In de 43ste KNWU ronde van Nispen reed Raas naar de derde plaats achter winnaar Jos Koop (28) uit Delft en Robert Berk (Pijnacker). Bij het avondcriterium in het West Brabantse Heerle ging Raas als elfde over de meet met Robin Wennekes (Dodewaard) als eerste binnenkomer. Bij het criterium Hart van Oosterhout was Raas de derde binnenkomer achter winnaar Theo Reinhardt en Abe Celi.  Hoogtepunt was ongetwijfeld zijn tweede overwinning in de Kermisronde van Sint-Jansteen. Meer hierover op http://www.zeelandfiets.nl/?page_id=100346    (17 september)

 

 

 

 

 

 

MICHAËL DE JONG (KORTGENE) WINT MET DE JONGE RENNER PLOEGENTIJDRIT CLUBCOMPETITIE

Michaël de Jong (Kortgene) heeft met zijn team De Jonge Renner Oosterhout de klassieke ploegentijdrit gewonnen in de nationale clubcompetitie. In de Wieringermeer moesten 29 formaties een traject afleggen van 42 km in de omgeving van Medemblik. Willem Bok, Bram de Kort, Michaël de Jong, Martijn Dijkstra, Nils Sinschek en Daan van Sintmaartensdijk klokten 50.17 met een gemiddelde van ruim 50 km per uur.   Uitslag :       1. De Jonge Renner   50.17         2. WPGA   50.39     3. West Frisia   50.44       10. ZRTC Theo Middelkamp     51.56    In de individuele tijdrit in de Topcompetitie rond Emmen reed de Jonge naar de top 20. Van de 76 deelnemers was Piotr Havik de rapste (33.29).      2. Luuc Bugter   34.12     3. Ike Groen    34.19       18. Michaël de Jong (Kortgene)    35.10      (9 juli)

 

 

 

 

 

 

JUNIORE QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN) : 4 OVERWINNINGEN > 16 PODIUMPLAATSEN IN 2017
Bij de GP Verdela in Kontich kwam Quinty van de Guchte als vijfde over de streep. Na 1,5 uur koers waren de zegebloemen voor Lotte Rotman van Topsport Vlaanderen.    (24 september)

 

Foto : Facebook      In de herfst was er topsucces in de Belgische plaatsen Kontich Waarloos (GP Campaert), Naast en Escanaffles. In deze zware wedstrijden pakte v.d. Guchte de eerste prijs met veel strijdlust en een aanvallende instelling.

 

Foto : Facebook      Quinty van de Guchte reed in Berlare naar de tweede prijs in een koers met 33 deelneemsters. Na 59 km. en 1.39 uur koers waren de mooiste bloemen voor Abigail Youngwerth.
In Emptinne bij Namen mocht Quinty weer naar het podium. Na een rommelige combiwedstrijd met 51 junioren en nieuwelingen sprintte de Bevelandse van Isorex naar de derde plaats achter winnares Aiko Uyttenhove (Autoglas Wetteren) en Lotte Rotman van Topsport Vlaanderen.  
van de Guchte behaalde in België haar eerste seizoenzege. In een combinatie criterium met nieuwelingen meisjes rond Geluveld draaide de Bevelandse mee in de kopgroep die bestond uit zeven juniores. Tijdens de eindsprint koos v.d.Guchte de juiste positie en zette na 62 km. alle concurrentes op achterstand. Op het podium stonden Marjon Claus (Papillon Rudyco) en Alana Castrique (Cyclo Club Armentierois) naast haar. Verder kon de juniore talrijke premies meenemen en werd ze winnares van de bergprijs.  v.d. Guchte stond ook aan de start in haar thuiswedstrijd EPZ Omloop van Borsele. Lees verslagen en resultaten op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=101679    
Bij de afwachtingswedstrijd rond de klassieker Brabantse Pijl reed v.d. Guchte naar de tweede plaats achter Lotte Rotman van Topsport Vlaanderen. In het Belgische Boezinge gingen 30 juniores van start. De bloemen waren voor Noa Jansen van WV Breda na een koers die bijna 1,5 uur duurde. v.d. Guchte ging als tweede over de finish en kon weer een podiumplaats op haar scorelijst zetten.  Bij de ronde van Bellegem met 29 deelneemsters scoorde v.d. Guchte de derde plaats achter winnares Ditte Lenseclaes van Lares Waow Deals. In Tielrode versloeg Lotte Rotman (Topsport Vlaanderen) 40 concurrentes en zegevierde na 67 km. v.d. Guchte meldde zich op de zevende positie.  In Erpe-Mere had v.d. Guchte 33 concurrentes. De Bevelandse scoorde na 50 km. de tweede prijs achter winnares Marit Raaijmakers van WV Beet It Volendam.  Verder in het naseizoen een derde plaats in Hulste en de vijfde prijs in Herselt.    (9 september) 
 

 

 

 

 

 

 

TWEEDE PLAATS NIEUWELING JAMIE PRINCE (OUD-VOSSEMEER)

Foto : Facebook       Na de 69ste Ronde van Zundert mocht Tholenaar Jamie Prince naar de huldiging. De nieuweling van De Jonge Renner/Oosterhout reed naar de tweede plaats in het West Brabantse criterium onder toezicht van de KNWU. De zegebloemen waren voor Bart Klein Nienhuis uit Lichtenvoorde. Quinten Buijs (De Lier) maakte op de derde plaats het podium compleet. Het publiek in het centrum van Zundert zag vanaf de startfase een levendige wedstrijd met een hoog tempo. Er waren genoeg demarrages maar niemand kon wegkomen. Na 40 km was de massasprint beslissend met Nienhuis als triomfator.  
Eerder dit seizoen waren er ook leuke resultaten. In het kasseiencriterium in Eijsden met 65 vertrekkers ging Prince na 40 km. als tiende over de finish. De zegebloemen waren voor Owen Geleijn uit Rijsenhout. Bij een omloop in het Belgische Herenthout stonden 73 nieuwelingen op de inschrijflijst. Yevgeny Van Olmen van Wielerclub Onder Ons Parike VZW was de snelste na een koers van 68,3 km. Prince noteerde de zestiende plaats. In de KNWU Ronde van Geldrop gingen 40 renners op pad voor een wedstrijd van 42 km. Na 20 ronden was de hoofdprijs voor Hidde van Veenendaal uit Dongen, een ploegmaat van Prince. De renner uit Oud-Vossemeer kwam als vijftiende over de streep in het Oost Brabantse criterium.      (2 augustus)

 

 

 

 

 

 

ID CYCLING : ZILVER JOANNATHAN DUINKERKE BIJ NK TIJDRIJDEN IN WAARDE

Foto : Organisatie     Joannathan Duinkerke uit Kapelle was de snelste bij de EPZ Omloop van Borsele voor ID renners. West Brabander Davy Mertens (Oudenbosch) eindigde op de tweede plaats en Leon Brinksma uit Sneek maakt als derde het podium compleet.    4. Walter Pollet (Hulst)          5. Sander Hummel   (Erica)       Zeeuwen : 12. Tonny Hoogstrate   (Terneuzen)     13. Irma van Duyn   (Schoondijke)     14. Marijn Stahl   (Terneuzen)   16. Edwin Raas   (Hulst)     17. Ronald Proost   (Schoondijke)     19. Peter Jahn   (Clinge). In ’s Heerenhoek begonnen 20 renners aan hun populaire wedstrijd die was opgenomen in de topcompetitie.  (23 april)
In het Drentse Hoogeveen werd door de ID renners een afwachtingswedstrijd verreden als onderdeel van de profkoers Ronde van Drenthe. De 24 deelnemers moesten een criterium afwerken rond het centrum. Na 40 minuten sprintte Joannathan Duinkerke naar zijn eerste seizoenzege.    2. Leon Brinksma (Sneek)      3. Davy Mertens (Oudenbosch)     7. Walter Pollet (Hulst)     9. Richard Takken   (Heikant)     14. Irma van Duijn (Schoondijke)     15. Marijn Stahl   (Terneuzen).  In de Koepelronde van Oudenbosch ging Duinkerke als eerste over de finish. In dit West Brabantse criterium stonden 16 ID renners aan de start.  (18 juli)

 

Foto’s : Facebook        Bij het WK Tijdrijden met 15 deelnemers eindigde Duinkerke op de vijfde plaats. De Kapellenaar klokte op het parcours van 7,5 km. rond Assen een tijd van 11.53.19. De Fransman Jeremy Texeira realiseerde het hoogste gemiddelde en zegevierde in 11.07.37. Davy Mertens uit Oudenbosch flitste naar de vierde positie met 11.45.33.

 

Bij het onderdeel ploegentijdrit reden Duinkerke en Mertens naar de tweede plaats achter Frankrijk. Na 13 km klokte het winnende duo een tijd van 19.40.81. De Nederlanders hadden 20.21.67 op de juryklok en het bronzen Portugal noteerde 22.03.98.  
Tijdens de individuele wegwedstrijd met 15 deelnemers zagen de toeschouwers een spannende eindfase. Na 53,6 km was de gouden medaille voor de Belg Lars de Jong uit Wuustwezel. De Fransman Jeremy Texeira Pereira kwam op 1.06 als tweede binnen. Duinkerke kon met dezelfde achterstand de bronzen plak in ontvangst nemen bij de huldiging.  Duinkerke over de titelstrijd in eigen land : “Ik kijk terug op een goed WK en ben blij met mijn behaalde resultaten. Ik kwam hier voor mezelf en heb er alles aan gedaan. Ik werd individueel 5e op de tijdrit en in de wegwedstrijd derde. Natuurlijk zit er een kleine bijsmaak aan want ik had natuurlijk graag gewonnen. Het zal hopelijk ooit nog komen en tot die tijd zal ik altijd blijven vechten om deze droom werkelijkheid te maken.  Op het NK Tijdrijden in het Bevelandse Waarde eindigde Duinkerke op de tweede plaats. Hij noteerde 51 seconden verschil met de Brabantse winnaar Davy Mertens.  Bij de vrouwen kon Irma van Duijn (Schoondijke) de gouden medaille ophalen bij de huldiging.  (19 augustus)

 

 

 

 

 

 

STERK SEIZOEN 2017 THOLENAAR ROY GUEQUIÈRRE : WINST IN SLOTKOERS WAOD/TMZ
Foto : Facebook              Tholenaar Roy Guequierre heeft in Sint Jansteen de sluitingskoers van de wielerorganisaties TMZ & WAOD gewonnen. In het Zeeuws Vlaamse wielerdorp stonden 45 renners op het startblad. Op het zware polderparcours gingen al vroeg in de wedstrijd zeven renners op avontuur. De vluchters kregen een maximale voorsprong van 25 seconden. Ondanks talrijke pogingen konden de achtervolgers het verschil niet goedmaken. Roy Guequierre verraste in de finale zijn medevluchters achter zich en ging als winnaar over de finish.   1 Roy Guequierre (Tholen)         2 Kristof De Baets        3 Kevin Van Raemdonck.

 

Foto : Facebook        Roy Guequièrre heeft een podiumplaats behaald op het WK van de Vrije Wieleramateur Federatie in het Belgische Temse. De spits van de koers bestond uit twee aanvallers die al vroeg op avontuur gingen. In de A categorie bleef het peloton tot de laatste ronde gesloten. In deze fase koos Tholenaar Guequièrre voor een demarrage en zette de concurrentie op achterstand. In de grote groep keek iedereen naar elkaar en de achtervolging kwam niet op gang in de slotronde van 7,5 km. Met deze ontwikkeling reed de Zeeuwse renner van het Brabantse Star Cycling Team naar de bronzen medaille op het WK van de VWF. Na 82 km. was de regenboogtrui voor Gillian van Rymenant en Pepijn Verbruggen kreeg de zilveren plak. In de categorie van Guequièrre stonden 43 renners op de startlijst. De titelstrijd werd georganiseerd door de Wielervrienden Temse als onderdeel van de Memorial Marc Philips. Het was een open WK met startvergunningen op leeftijd.

 

Foto : Facebook       In de Acht van Chaam in juli 2017 werd het podium bezet door 3 renners van het Star Cycling Team. Dit sterke trio vormde tevens de kopgroep in het Brabantse criterium   : 1. Guus de Graauw  (Etten Leur)      2. Stefan Laurijssen  (Oud Gastel)     3. Roy Guequièrre  (Tholen). 
In het Belgische Beveren stond hij op de inschrijflijst bij een koers van wielerorganisatie WAOD. Guequièrre zegevierde in de sprint. De winnaar over zijn triomf in de A categorie met 84 deelnemers : “De start was vrij zenuwachtig met een groot deelnemersveld, dus snel besloten naar voren te rijden. Na verschillende pogingen in een groep van 12 terecht gekomen. In de finale de gebruikelijke demarrages, er bleef een man vooruit waar Onno Lindhout (Tholen) en ik naartoe besloten te rijden. Tot onze verbazing bleven we vooruit. Onno hield het tempo hoog en ik kon het spel uitspelen. Vanuit de achterhoede gedemarreerd en het af kunnen maken. Super om het seizoen zo te kunnen beginnen”.
Guequièrre pakte in 2017 meerdere ereplaatsen o.a. de vijfde prijs in het BWF criterium in Oud-Gastel en een zesde prijs in het criterium GP Merijntje Gijzen in Nieuw-Vossemeer.  In het West Brabantse Nieuwendijk kwam Guequièrre na 60 km. als tweede over de streep in de categorie amateurs/sportklasse met Gijsbert Nieuwkoop uit Veen als winnaar. 

 

In de KNWU Ronde van Zundert reed de Tholenaar in een combicategorie naar de tweede plaats achter zijn provinciegenoot Timo de Jong (Goes).  Foto : Bij het criterium Hart van Oosterhout was Guequierre de tweede binnenkomer achter zijn winnende ploegmaat Stefan Laurijssen.  Verder behaalde de Thoolse renner talrijke top 10 scores bij wedstrijden van Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) en de WAOD.  Uitslagen staan op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=100346  (criteriums) en www.zeelandfiets.nl/?page_id=100671  (klassiekers)     (2 oktober)

 

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE NIEUWELING ROWDY REUNIS : OVERWINNINGEN EN EREPLAATSEN IN 2017
Zeeuws Vlaming Rowdy Reunis koerste in het Belgische Wichelen naar de zege. De talentvolle renner van de Van Moer Groep versloeg 54 concurrenten in een snelle wedstrijd over een afstand van 56,7 km.

 

Foto : André Marlier       Nieuweling Rowdy Reunis uit Hulst heeft zijn eerste seizoenzege behaald. In het Belgische Maarke Kerkem stonden 74 renners aan de start bij de Beker der Vlaamse Ardennen. Na een zware valpartij in het peloton kwamen 15 coureurs in de spits terecht. Na 66 km. ging de 15 jarige Reunis met een kleine voorsprong als winnaar over de meet. Bij de huldiging kreeg de Zeeuws Vlaming gezelschap van Joran Wyseure (Lichtervelde) en Axel v.d. Tuuk uit Assen. 
Reunis ging in De Klinge met 41 concurrenten op pad voor een omloop van 65 km. Luc v.d. Hoeven van Westland Wil Vooruit behaalde zijn eerste zege vóór de Belg Thomas Martens. Rowdy Reunis kwam 12 seconden later als derde binnen.
In Erpe-Mere Bambrugge scoorde Reunis de tweede prijs in een criterium met 58 inschrijvers. Frederik Eringso van Lensworld Cycling mocht de zegebloemen ophalen na een koers van 60 km met een gemiddelde van bijna 37 km per uur.
Eerder dit seizoen pakte Reunis een podiumplaats in het Belgische Lierde-Deftinge. De renner van de Van Moer Group stond in de Herdenkingsprijs Eddy Herregods met 22 concurrenten aan de start. Na 64 km waren de winnaarsbloemen voor Witse Meeussen (Lares Doltcini) die zijn eerste seizoenzege binnen haalde. Reunis kwam op de tweede plaats 2 seconden tekort voor de hoofdprijs. In Kluisbergen/Ruien reed Reunis naar de vijfde plaats in een koers over 70 km met 64 concurrenten. Bij het criterium in Zingem (B) kwam de Zeeuws Vlaamse nieuweling als vierde over de streep. Verder top 10 noteringen in o.m. Sint Denijs (3), Stekene (7) en Kieldrecht (10).   (7 oktober) 

 

 

 

 

 

MOOI SEIZOEN NIEUWELING YOERI SLOKKERS (OUD-VOSSEMEER)

Foto : Facebook              Tholenaar Yoeri Slokkers draait een goed wegseizoen 2017. De tweedejaars nieuweling van RSC de Zuidwesthoek is vaak vooraan te zien in het peloton en zit regelmatig mee in de kopgroep.
In Moerdijk startte Slokkers in een criterium over een afstand van 40 km met 19 concurrenten. In de openingsfase reed hij met provinciegenoot Arjan Poleij en drie anderen in de spits van de koers. De vijf aanvallers werden echter vrij snel terug gepakt . Met nog 10 kilometer te gaan koos Slokkers voor een solo in de straten van het West Brabantse dorp. Hij kon zijn voorsprong vasthouden tot de finish en pakte zijn eerste overwinning in de KNWU gelederen. 

 

Foto : Facebook       In de 62ste Ronde van Zevenbergen sprintte Slokkers naar de tweede prijs achter Rotterdammer Salvador Alvarado. De derde plaats werd ingevuld door Jaap Roelen uit Chaam.    Slokkers toonde zijn puike vorm ook in o.m. Gouda (3), Ginneken (6), Rijen (4), Honselersdijk (6), Poeldijk (4), Acht van Chaam (8) , De Lier/Westland (3) en het Belgische Betekom (5).    (8 augustus)

 

 

 

PODIUMPLAATS BORSELSE NIEUWELINGE DEMI VAN DIJKE

Foto : Facebook        Eerstejaars nieuwelinge Demi van Dijke uit Borsele kan de eerste podiumplaats op haar erelijst zetten. De Bevelandse renster van Lensworld Cycling eindigde in het Belgische Boezinge na 52 km. op de tweede plaats achter de Belgische winnares Laura Michielsen-Stevens. Dina Scavone (Acrog Balen BC) kwam als derde over de finish. De 39 deelneemsters hadden in de afwachtingswedstrijd van Dwars door de Westhoek een zware wielermiddag op het winderige parcours met veel kasseien.  In het naseizoen waren er twee top 10 noteringen in België : Kontich Waarloos tiende en Hulste negende.   (10 september)