> WIM HENDRIKS TROFEE

 

 

 

28 EN 29 APRIL WIM HENDRIKS TROFEE VOOR NIEUWELINGEN JONGENS – NIEUWELINGEN MEISJES & ELITE BELOFTEN DOOR ZEEUWS VLAANDEREN.

 

Zaterdag 28 april          Terneuzen  

11.00 uur         1e Wim Hendriks Trofee voor Nieuwelingen-Meisjes  –  55 km        De Wim Hendriks Trofee voor nieuwelingen meisjes wordt opgenomen in het  Healthy Ageing Klassement 2018.

15.00 uur          12e Wim Hendriks Trofee voor Nieuwelingen-Jongens  –  85 km

 

 

Zondag 29 april          Koewacht

13.00 uur      36e Wim Hendriks Trofee voor Elite/Belofte (vrije wedstrijd)   –  165 km.

 

 Afwachtingswedstrjd ID-renners: 13.05 uur, 40 minuten +

 één ronde. Parcours is deels door de polder, rondjes van 3 km             (9 maart 2018)

 

 

 

 

WIE WAS WIM HENDRIKS

 

Welke wielerliefhebber herinnert zich niet de bekende speaker met zijn rood geruite pet? Wim Hendriks was in de jaren `60,`70 en `80 een bekende verschijning in de Zeeuwse en Brabantse wielerwereld.
Hij begon in de jaren zestig, uit liefhebberij op de Zeeuwse eilanden de wielerkoersen van commentaar te voorzien. In 1969 verhuisde hij van Middelburg naar Hulst, om hier voor dagblad De Stem te gaan werken.
Door deze baan, en de bekende reclame-wagen was hij in staat om zijn werk en z’n hobby beter te combineren. Hij was zeer geliefd onder de coureurs, omdat hij altijd en voor iedereen, ook de achterblijvers een aanmoediging klaar had of een spontane premie versierde bij de plaatselijke middenstand.
Het lukte hem ook altijd het publiek vast te houden, ook al was het een ontzettend saaie wedstrijd. Ook zijn uitspraken, en de herkenning van alle coureurs, ook op verre afstand maakten indruk. Huisvrienden waren in die tijd bekende coureurs als Jan Raas en Cees Priem. Hoogtepunt in z’n carrière was het verslaan van de Nederlandse Profronde.
Nog veel te jong stierf Wim, na een slopende ziekte in 1982. Teneinde in de wielersport zijn naam in herinnering te houden werd besloten om in 1983 een klassieker naar zijn naam te noemen : De Wim Hendriks Trofee.

 

 

 

Het bestuur van de Stichting Wim Hendriks Trofee staat onder voorzitterschap van Olaf Adam. De overige functies worden ingevuld door Ludwig Kouijzer (secretaris), Etiënne de Brouwer (penningmeester), Piet Apers (ere-voorzitter) en de leden Patrick Lauwers, Jordy Geijsels, Etienne Poppe, Robby Wijnacker, Freddy de Vliegher, Arno Pilaet, Marvin Baert en Daniël Baert.
De tweedaagse Wim Hendriks Trofee wordt georganiseerd door de Stichting Wim Hendriks Trofee in samenwerking met de Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIM HENDRIKS TROFEE : MIDDELKAMPER THIJS DE LANGE ZEVENDE IN VLUCHT VAN DE DAG
De openingsfase van de Wim Hendriks Trofee kende een nerveus verloop. Alle ploegen wilden vooraan zitten bij de beslissende slag en dat betekende dringen op de eerste rijen van het peloton.

 

Foto : Organisatie        Na de nodige schermutselingen kwamen tien renners in de spits met daarbij de attente Middelkamper Thijs de Lange. Hij was in gezelschap van Arno v.d. Zwet, Coen Rijpma, Jaap Kooijman, Benjamin Verraes, Jasper Schouten, Per Wiggers, Martijn Dijkstra, Sjors Handgraaf en Luke Ryan. Met nog 33 km over o.m. de kasseien van de Waterhuisstraat voor de wielen haakte v.d. Zwet af en de negen overblijvers verdedigden hun voorsprong met overtuiging. Voor Per Wiggers ging het wat later ook te hard en hij capituleerde in het tempogeweld.
Thijs de Lange (Kattendijke > Utrecht) reed attent vooraan. Niemand wilde echter een extra inspanning leveren bij het naderen van de finale richting Koewacht. Bij de laatste doorkomst klokte de wedstrijdleiding een voorsprong van ongeveer 50 seconden voor de acht koplopers. In de laatste omloop kreeg Martijn Dijkstra (De Jonge Renner) onvoldoende ruimte voor een solo. Andere vluchters hadden ook geen succes.

 

Foto : dewafoto.com        De 23 jarige Jasper Schouten uit Dronten (foto) was de rapste in de eindsprint. Schouten is aangesloten bij WV de Ijsselstreek actief in de regio Flevoland en de Veluwe. Jaap Kooijman (2) en Sjors Hanegraaf (3) stonden werden ook gehuldigd door de rondemiss. Thijs de Lange zorgde voor Zeeuws succes toen hij als zevende over de streep flitste.
Zeeuwen :    27. Eloy Raas          30. Jimmy de Bruijn           42. Roy Gijzel          44 Bobby Balk.   Slechts 50 renners haalden de finish.

 

 

 

 

 

 

AMSTELVEENSE WINST IN WIM HENDRIKS TROFEE VOOR NIEUWELINGEN 
ARJAN POLEIJ (KRUININGEN) IN TOP 20

 

Foto : Marco Pijpelink        Bij de 11de Wim Hendriks Trofee voor nieuwelingen stonden vijf Zeeuwse renners aan de start.
Arjan Poleij (Kruiningen / foto onder) zat in de eerste groep die bestond uit ruim 50 coureurs. De tweedejaars nieuweling van de Belgische formatie Papillon Rudyco Janatrans reed naar een mooi resultaat in de sterk bezette klassieker door Zeeuws Vlaanderen. Na een snelle koers van 83 km werd de Bevelander als achttiende geklasseerd.

 

De Zeeuws Vlamingen Rowdy Reunis (Hulst) en Jarno Dhondt (Eede) reden de wedstrijd uit op de 62ste en 84ste plaats. D’hondt over zijn regiokoers: “Ik zat achter 2 valpartijen. Toen ik wilde terugkomen ben ik te diep gegaan en daardoor heb ik moeten lossen”.

 

De Middelburgers Jurgen Mesu en Flavio Moretti (foto) genoten van de wielerdag maar waren wel onder de indruk van de klassieker in hun thuisprovincie. Het Middelkamp duo kan de opgedane ervaring misschien toepassen in de komende koersen. Binnen het geroutineerde peloton van de Wim Hendriks Trofee bleek een klassering onhaalbaar.
Tussen Terneuzen en Koewacht moesten de 150 jonge coureurs over kasseienstroken, polderwegen en dijken. Vanaf de start was het onrustig in het peloton waardoor talrijke valpartijen ontstonden op de Zeeuws Vlamse wegen. De groep verbrokkelde helemaal, het wedstrijdbeeld veranderde constant en uiteindelijk vormden 50 renners de spits van de koers.
In de slotfase ging Enzo Leijnse uit Amstelveen op avontuur. De talentvolle renner van WTC de Amstel kon zijn solo succesvol afsluiten en ging met een voorsprong van 50 seconden over de finish in Koewacht. De Belg Arno Waeyaert (Olympia Tienen) kwam als tweede binnen. Owen Geleijn uit Rijsenhout, ploeggenoot van Leijnse, meldde zich op de derde plaats.       4. Olav Kooij   (Numansdorp)       5. Ben Tuliett   (Engeland)          6. Lars Boven   (Reutem)           7. Ward de Schepper   (Made)         8. Lars Seldenthuis   (Berkel en Rodenrijs)   9. Tom Lauryssen (België)           10. Daan Grosemans   (Geel).   De jury klasseerde 117 nieuwelingen en noteerde 32 uitvallers.
Ploegen : 1. WTC de Amstel         2. Olympia Tienen           3. RWC Ahoy          25. Combinatieploeg Breda – Zuidwesthoek – Theo Middelkamp A        36. Combinatieploeg Breda – Zuidwesthoek – Theo Middelkamp B
Kasseienklassement   :   1. Enzo Leijnse           2. Sebastien van Poppel           3.Ben Tullett.

 

 

 

 

 

 

WIM HENDRIKS TROFEE 2017 VOOR NIEUWELINGEN EN ELITE-BELOFTEN

wim-hendriks-trofee-2016-broers-van-dijke-foto-marco-pijpelink

Foto : Marco Pijpelink         De organisatoren van de tweedaagse Wim Hendriks Trofee 2017 hadden weer twee klassiekers op de wieleragenda gezet. Op zaterdag 29 april reden de nieuwelingen de elfde editie van Terneuzen/Skidome naar Koewacht/Eikenlaan over een afstand van 85 km. De zegebloemen waren voor Enzo Leijnse uit Amstelveen. De eerste Zeeuw was Arjan Poleij uit Kruiningen op de 18de plaats.   In 2016 stonden twee renners van ZRTC Theo Middelkamp op het podium.   Foto : Mick van Dijke (Wissenkerke) zegevierde in 2016 vóór broer Tim van Dijke en Axel van der Tuuk.
(Voorlopige) startlijst Nieuwelingen 2017 met Zeeuwse renners :

 

Combinatieploeg WV Breda/Zuidwesthoek/Theo Middelkamp : Flavio Moretti   Middelburg, Jurgen Mesu   Middelburg , Mark de Groot, Gijs Slagter, Ward de Schepper en David van Eersel.
Van Moer Logistics :       Rowdy Reunis    Hulst              Thomas de Pestel            Jorre Smet
Papillon Rudyco :       Arjan Poleij  Kruiningen           Tristan van Hassel           Thomas Vercauteren
Jong Wielertalent :           Casper van Uden    Schiedam/WV Zeeuws Vlaanderen                Jarno Dhondt     Eede  (foto boven)            Joran Wyseure

 

 

 

 

 

 

Op zondag 30 april waren de elite-beloften van o.m. ZRTC Theo Middelkamp en Arrow Cycling aan de beurt voor de 35 ste editie rond Koewacht.

 

Foto Organsatie      In 2016 reed Roy Eefting (WV de Jonge Renner) naar de overwinning. De overige podiumplaatsen werden ingevuld door Jason van Dalen en Robbert – Jan Mol.

 

Regio renner Hans Dekkers (Arrow) uit Ijzendijke zegevierde in 2014, Robbe Vangheluwe en Kevin Vandermast stonden ook op het podium. Michel Stroosnijder (Hansweert) werd als vijfde geklasseerd.

 

 

 

Foto : Rita Thienpondt        ZRTC Theo Middelkamp kon dit jaar een sterke selectie presenteren in Zeeuws Vlaanderen met Thijs de Lange als kopman (foto tweede van rechts).  Bij Arrow Cycling kwamen de regionale coureurs Hans Dekkers en Jimmy de Bruijn in actie.
Michaël de Jong uit Kortgene mocht aantreden in de Brabantse formatie van De Jonge Renner Oosterhout. Dante de Ruysscher (Oostburg) stond aan de start namens het Vetrapo Cycling Team.