> JUNIOREN 3DAAGSE AXEL

 

 

Bron : PZC –  februari 2019.

https://www.juniorendriedaagse.nl/nl/nieuws/463/junioren-driedaagse-heeft-de-toppers-van-de-toekomst.html

 

 

 

 

 

 

38 STE JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL 2019


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35 PLOEGEN & 175 RENNERS IN JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL 2018  – TWEE ZEEUWEN OP STARTBLAD.

De Zeeuwse deelnemers Jochem Kerkhaert (foto / Schoondijke / Mix Team 2)) en Jochem Runhaar uit Kapelle (District Zuid West Nederland) behaalden geen eindklassering in de sterk bezette Junioren Driedaagse Axel. Beide renners staakten de strijd in de slotetappe Velzeke – Velzeke door de Vlaamse Ardennen.
Kerckhaert, gastrenner bij WPGA Wieler Ploeg Groot Amsterdam,  kon in de twee voorgaande etappes goed meekomen en noteerde mooie resultaten : 19 – 98 en 23.  In de slotrit door Vlaanderen kreeg hij op de bekende Paddestraat een lekke band en kon niet meer terugkeren in het peloton. Bevelander Runhaar moest zich tevreden stellen met bescheiden posities.    

 

Foto : Edwin van Immerzeel     Jochem Kerckhaert over zijn Driedaagse : “De hoogtepunten waren een 19e plek in de eerste etappe en een 23e plek in de tweede etappe.  In de slotrit was ik goed hersteld van de afgelopen dagen en kon ik ook goed voor in het peloton de hellingen verteren. Op de Paddestraat reed ik als 5e, het peloton werd lang gerekt en er ontstonden gaten. Maar toen reed ik lek tegen het einde van de Paddestraat. Het duurde heel lang voor de auto’s bij mij waren omdat het peloton lang gerekt was en de auto’s door wat valpartijen er niet door konden. Uiteindelijk kreeg ik een wiel van de Shimano auto, maar ondertussen stond ik al een hele tijd stil en zat ik ver achter de eerste groep. Door het smalle, bochtige en heuvelachtige parcours ben ik nooit terug vooraan geraakt en moest ik de wedstrijd verlaten”.   (20 mei 2018)

 

 

Uitslagen 2018 :   

 

etappe Axel – Axel          1. Jarne van Grieken  (Van Moer Logistics)    105,6 km – 2.35.22           19. Jochem Kerckhaert op 18 sec.         122. Jochem Runhaar  z.t.

 

Axel Tijdrit        1. Ilan van Wilder   12,2 km – 14.58.21    gemiddelde 48.897 km.          98. Jochem Kerckhaert op 1.43.49          148. Jochem Runhaar op 3.03.63

 

Etappe Sluiskil – Sluiskil     1. Ben Healy  (Zappi Junior Team)    102,8 km – 2.26.34        23. Jochem Kerckhaert   z.t.      93. Jochem Runhaar   z.t.

 

Etappe Velzeke – Velzeke door Vlaanderen        1. Valentin Retailleau  (BTWIN)   99,9 km – 2.34.18        geen klassering Zeeuwse renners.

 

 

 

Eindklassement editie 2018 :         1. Alexandre Balmer  (Zwitserland)               2. Valentin Retailleau  (BTWIN)  op 21 sec.              3. Mason Hollyman   (Zappi Junior Team).      72 renners geklasseerd.         (20 mei 2018) 

 

 

 

 

 

 

Bron : PZC         Bij de Spie Internationale Junioren Driedaagse, die van 18 tot en met 20 mei wordt verreden, hebben ze afgelopen week een strenge selectie moeten maken. Liefst 49 teams meldden zich aan voor het wielerevenement in Zeeuws-Vlaanderen, terwijl er maximaal 35 toegelaten konden worden. Onder leiding van Honk Pieters, de secretaris van de Stichting Junioren Driedaagse, zijn er flinke knopen doorgehakt. ,,We hebben”, zo vertelde voorzitter Bram Cambier, ,,gekeken naar een goede verhouding tussen Nederlandse en buitenlandse ploegen én naar kwaliteit. In beide zaken zijn we zeer geslaagd, denk ik. We hebben twaalf teams uit eigen land en ik ben ervan overtuigd dat we echt de wereldtop naar Axel halen.”

De Junioren Driedaagse, die toe is aan de 37ste editie, is een 2.1 UCI-koers voor renners van zeventien en achttien jaar. Voor coureurs die aan de vooravond staan van een profcarrière. In het verleden wonnen tal van grote namen het eindklassement, onder wie Davide Rebellin en Servais Knaven. Cambier: ,,Tegelijkertijd met onze wedstrijd is er een tweedaagse van de Nations Cup in het Franse Morbihan. Hoewel die wedstrijd iets hoger staat aangeschreven, kiezen toch veel ploegen voor ons. Vanwege de goede organisatie, het gevarieerde parkoers en het feit dat je in een driedaagse veel kunt leren.”

De Nederlandse juniorenselectie heeft gekozen voor Mobihan. De nationale equipes van Duitsland, Finland, Polen, de Verenigde Staten, Zwitserland en Wales komen daarentegen wel. Pakistan had zich ook aangemeld, maar dat land krijgt geen uitnodiging. De organisatie heeft lering getrokken uit de deelname van Indonesië, twee jaar geleden. ,,Aan de ene kant wil je zo’n team er graag bij hebben, omdat het wel bijzonder is als renners uit zo’n land meedoen. Maar je moet je ook afvragen: kunnen ze het niveau aan? Ik denk dat het voor de jongens uit Pakistan ook niet leuk wordt als ze hier zouden gaan rijden.” Met zes landenploegen, acht clubteams uit Nederland, vier districtsteams uit Nederland en zeventien buitenlandse equipes komt de Stichting Junioren Driedaagse op een aantal van 175 renners. Wie er exact gaan rijden, is nog niet bekend. Maar Cambier vertrouwt erop dat de ploegleiders sterke coureurs meenemen. ,,Veel ploegen zijn inmiddels vaste gasten”, zei de voorzitter. ,,Daardoor kunnen we er op aan dat ze kwaliteit meebrengen.”

De eerste drie etappes – één op vrijdag, twee op zaterdag – zijn rondom Axel en Sluiskil. Op de zondag is dan nog de rit Velzeke-Velzeke, in de Vlaamse Ardennen ten zuiden van Gent. In totaal wordt er dik 300 kilometer gekoerst. De drie ritten in lijn hebben min of meer hetzelfde parkoers behouden als in 2017, de tijdrit van zaterdagochtend is enigszins aangepast. Binnen Zeeland worstelen veel organisaties van wielerkoersen met financiële problemen. Het is immers lastig om sponsoren te vinden. Bij de Junioren Driedaagse spelen die problemen niet of nauwelijks. ,,We kunnen gelukkig spreken van een gezonde situatie”, aldus Cambier, die blij is dat het evenement voor jonge renners niet op de tocht staat. ,,Dankzij onze goede hoofdsponsor – Spie – en diverse vaste truiensponsoren hebben we een heel goede basis. Daaromheen zijn er nog heel wat kleinere sponsoren, die samen nog best een groot bedrag bijeen brengen.”   (3 mei 2018)

 

 

 

 

 

37 STE JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL 2018                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WINST ALEX MOLENAAR IN JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL 2017
GOESENAAR TIMO DE JONG (foto) IN TOP 50

Alex Molenaar heeft de 36ste uitgave van de Junioren Driedaagse van Axel gewonnen. Molenaar stootte leider Johan Tiedemann Langballe van de eerste plaats in de slotetappe door de Vlaamse Ardennen. Maikel Zijlaard won de vierde en laatste etappe. Het was de tweede ritzege voor de Rotterdammer. In de slotfase van de laatste rit maakten zes renners zich los van een flink uitgedund peloton. Alex Molenaar, Thomas Pidcock, Mark Donovan, Maikel Zijlaard, Antoine Raugel en Anders Lilliendal reden een voorsprong van een kleine minuut bijeen. Pidcock moest afhaken door een lekke band.
Daardoor begonnen vijf renners aan de finale van de wedstrijd. Molenaar reed flink door, omdat hij door de afwezigheid van Tiedemann Langballe in de kopgroep virtueel het geel in zijn bezit had. Wellicht was het daardoor wel dat Molenaar de ritzege misliep. De eindzege was echter een grote pleister op de wond die was ontstaan. Molenaar werd vierde in de rituitslag, achter Zijlaard, Raugel en Lilliendal.

 

Tijdens deze Belgische etappe op de slotdag werden bekende hellingen bedwongen zoals de Eikenberg, de Kapelleberg, de Molenberg, de Berendries, de Valkenberg, de Berg Hostellerie, de Leberg en De Vlamme.
Voor Molenaar was het de tweede meerdaagse koers in korte tijd die hij won. Eerder dit seizoen was hij de beste in een Franse rittenwedstrijd. Tiedemann Langballe en Ward Vanhoof werden tweede en derde in de meerdaagse door Zeeland en België.
UITSLAGEN
Etappe Axel – Axel        1. Johan Tiedemann Langball   (Team Herning CK Junior)   101,7 km – 2.26.15         2. Cole Davis   (USA U19)       3. Robin Blummel (Willebrord Wil Vooruit)                 Zeeuwen :   93. Timo de Jong (Goes) op 1.15         122. Lars Oreel   (Goes) op 4.55       155. Ezra Tolhoek (Zierikzee) op 8.11         168. Jochem Runhaar (Kapelle) op 9.09.       uitgevallen Zeeuw : Nick de Munnik   (Kapelle)
Axel Tijdrit   1. Maikel Zijlaaard   (RWC Ahoy Rotterdam) 11,1 km – 13.30.49 gemiddelde 49.304 km.          2. Ward Vanhoof     13.41.89     3. Manuel Michielsen   13.46.48            Zeeuwen :       12. Lars Oreel   14.01.05        71. Ezra Tolhoek 14.41.28       86. Timo de Jong   14.47.04     170. Jochem Runhaar     16.24.57
Etappe Sluiskil – Sluiskil          1. Rhys Britton   (Wales U19) 102,8 km – 2.24.10           2. Nicolo Parisini          3. Joshua Price         15. Timo de Jong           56. Lars Oreel           uitgevallen Zeeuwen : Ezra Tolhoek en Jochem Runhaar.
Etappe in Vlaamse Ardennen : Velzeke – Velzeke     1. Maikel Zijlaard (RWC Ahoy Rotterdam)   96 km – 2.26.11          2. Antoine Raugel     3. Anders Lilliendal          57. Timo de Jong op 2.13          uitgevallen Zeeuw : Lars Oreel.

Foto : Organisatie          EINDKLASSEMENT :   1. Alex Molenaar   (Midden Nederland)   7.20.33                 2. Johan Tiedemann Langball (Team Herning CK)   op 15 sec.            3. Ward Vanhoof (Acrog Balen BC)    op 30 sec.            43. Timo de Jong (Acrog Balen BC) op 3.41        82 renners geklasseerd.

 

 

 

 

14 NATIONALITEITEN IN JUNIOREN DRIEDAAGSE AXEL 2017
Voor de 36ste editie van de Junioren driedaagse kwam een internationaal gezelschap naar Zeeuws Vlaanderen. De organisatie had 14 verschillende nationaliteiten ingeschreven: 11x Nederland, 6x België, 3x Duitsland, 2x Denemarken, 2x Italië, 2x England, 1x USA, 1x Noorwegen, 1x Zwitserland, 1x Polen, 1x Wales, 1x Finland, 1x Zweden, 1x Frankrijk.
Aan de start kwamen 7 nationale selecties, 4 districtsploegen, 16 Internationale- en 7 Nationale Club Teams.

 

   

 

 

 

Op de deelnemerslijst 2017 stonden de Zeeuwse renners Timo de Jong (Goes), Nick de Munnik (Kapelle), Jochem Runhaar (Kapelle), Lars Oreel (Goes / foto derde van rechts) en Ezra Tolhoek uit Zierikzee.

 

 

 

 

Ook in 2017 kwamen de sterkste junioren naar Zeeuws Vlaanderen voor de Internationale Junioren Driedaagse. De etappeplaatsen waren Axel, Sluiskil en het Belgische Zottegem/Velzeke. De jongeren begonnen op vrijdag 19 mei met de etappe Axel – Axel. De eindwinnaar werd gehuldigd op zondagmiddag 21 mei bij de zuiderburen in het Vlaamse wielerdorp Zottegem/Velzeke.
 

 

 

wilco-kelderman
De Junioren Driedaagse heeft een geweldige winnaars historie: Op de erelijst staan onder andere Servais Knaven (1988), Davide Rebellin (1989), Léon van Bon (1990), Andreas Klier (1994), Thor Hushovd (1996), Tom Boonen (1998), Sir Bradley Wiggins (1998), André Greipel (1999-2000), Zdenek Stybar (2002), Niki Terpstra (2002), Matti Breschel (2002), Robert Gesink (2004), Steven Kruiswijck (2005), Tejay van Garderen (2005-2006), Sep Vanmarcke (2006), John Degenkolb (2007) en Wilco Kelderman (2008/foto).  

 

 

 

RONDEMISSEN 2017