> ZOMERAVOND GOES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(7) WINST MIDDELBURGER ELOY RAAS
Foto : Organisatie.     Op 12 juni stond maar een klein groepje renners aan de start vanwege andere wieleractiviteiten in de buurt. Ook het dreigende onweer zorgde voor twijfels en onrust. Toch werd het weer een snelle wedstrijd die door een beginnende regenbui wat ingekort werd. Goesenaar Lars Oreel en Eloy Raas (Middelburg) hielden het tempo erg hoog maar de overige renners gaven geen krimp. Uiteindelijk werd de spurt gewonnen door Middelkamper Eloy Raas.      (12 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

 

(6)  STERKE FINALE MIDDELKAMPER ROY GIJZEL : ZEGE ZOMERAVOND COMPETITIE
Foto : Organisatie.      Direct uit het vertrek een aanval van Goesenaar Lars Oreel samen met de jonge Arjen van Damme uit Yerseke. Zeer actief was ook Ezra Tolhoek die kwistig met zijn krachten smeet. Uiteindelijk ontstond er een definitieve kopgroep bestaande uit de renners Roy Gijzel, Arjen van Damme, Lars Oreel en Thomas Polak. Enkele honderden meters voor de streep plaatste Roy Gijzel een scherpe uitval die hem de overwinning bracht.   (5 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

(5)   SOLOWINST MENNO VAN DE ZWEEP (GEERSDIJK)
Foto : Organisatie.     Op 29 mei bleven de renners tot half koers bij elkaar en daarna ontstond een kopgroep van 6 coureurs. Deze aanvallers wisten uiteindelijk kort voor het einde de overige renners op een ronde te zetten. Met een splijtende demarrage in de laatste honderden flitste Bevelander Menno v.d. Zweep naar de over winning. Dave van Roeyen won evenals een week eerder de wedstrijd bij de B categorie.   (29 mei 2019)
Categorie A:

Categorie B:

 

 

 

 

 

 

(4) WINST VOOR RICO VAN DAMME (YERSEKE) & DAVE VAN ROEYEN (BELGIË)
Eindelijk een zonnige avond en daardoor een mooi rennersveld bij de zomeravondcompetitie Zeeland op woensdag 22 mei in Goes.
De snelheid lag weer ontzettend hoog op het snelle rondje aan de Scottweg. Een aantal gemotiveerde renners probeerden de zaak uit elkaar te trekken. Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert vloog door de bochten en was samen met Arjen van Damme, Rico van Damme (archieffoto) en Thomas Polak zeer actief aan de kop van het peloton.
Een lange uitval van Rico van Damme werd enkele ronden voor het einde teniet gedaan. Toch wist deze sterke renner uit Yerseke nog als eerste over de streep te komen.   2. Arjen van Damme      3. Thomas Polak      4. Pieter Vette       5. Jochem Kerckhaert.
Opvallend was verder het rijden van Maureen Arens. Deze nieuwelinge dame reed zeer knap met de elite renners mee. In de B categorie werd de spurt gewonnen door Dave van Roeyen.  Deze Belg koerst regelmatig bij Trimbelangen Midden Zeeland.    2. Alex de Haan      3. Casper Vos        4. Hans Traas       5. Rob Swenne.            (22 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

(3)  WINST MIDDELBURGER FEIKE KALSBEEK IN ZOMERAVONDCOMPETITIE ZEELAND
Foto : Organisatie.     Op 15 mei was het een wedstrijd van hollen en stilstaan. Heel veel aanvallen van Pieter Vette die steeds weer teniet werden gedaan door het peloton. In de laatste ronde was er nog een ultieme uitval van Ezra Tolhoek maar hij werd geklopt door de sterke Feike Kalsbeek en actieve Arjen van Damme die in de laatste meters bij Ezra kwamen.
Alex de Haan bleek opnieuw de sterkste bij de B categorie.      (15 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

(2)  PIETER VETTE STERKSTE TIJDENS TWEEDE COMPETITIEAVOND
Archieffoto Vette.      Het hoge begintempo zorgde al na 10 km voor de eerste breuk in het peloton. Er vormde zich een kopgroep van 11 renners. Een stevige zuidwesten wind was de spelbreker voor diverse ontsnappingspogingen die daarop nog volgden. Een ultieme poging van Pieter Vette op twee ronden voor het einde werd dan toch beloond. Pieter pakte de overwinning met kleine voorsprong op het aanstormende peloton.
Alex de Haan was de snelste van de B-categorie.       (8 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

ZOMERAVOND COMPETITIE 2019 :       (1)  RICO VAN DAMME & CASPER VOS OPENEN MET WINST     

Foto : Ilse Vos

Bij de opening van de Zomeravondcompetitie werd vanuit het vertrek meteen een hoog tempo gedicteerd.

Foto onder Organisatie : Na ongeveer 15 kilometer vormden Rico en Arjen van Damme, Ezra Tolhoek en Gilian de Visser een kopgroep. Dit kwartet werkte heel goed samen en enkele ronden voor het einde dubbelden de aanvallers het peloton.

 

In de eindsprint was Rico van Damme (Yerseke / archieffoto) de sterkste.

Bij de B categorie sprintte Casper Vos uit Heinkenszand naar de overwinning.     (1 mei 2019)

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

ZRTC THEO MIDDELKAMP EN TMZ ORGANISEREN ZEEUWSE ZOMERAVOND COMPETITIE 2019