> THIJS DE LANGE

 

 

 

 

 

THIJS DE LANGE HEEFT IN 2019 VIJFTIEN PLOEGMAATS BIJ METEC TKH
Foto’s : Metec Cycling TKH          Thijs de Lange (Kattendijke > Utrecht / voorste rij, 5de van links)) zal ook in 2019 het sponsorshirt dragen van de continentale formatie Metec-TKH van de ploegleiders Adri van Houwelingen, Robin Chaigneau en Matthijs Delen.      (26 januari 2019)

 

 

Selectie 2019 :    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

THIJS DE LANGE 24ste IN TACX PRO CLASSIC DOOR ZEELANDFoto : Edwin van Immerseel                De tweede uitgave van de profklassieker Tacx Pro Classic werd een prachtige editie met promotie voor de wielersport in Zeeland. Ook Thijs de Lange (Metec Continental) mocht een rugnummer opspelden en kon zich van Middelburg tot Neeltje Jans profileren richting supporters en volgers.  Bekijk zijn resultaat op www.zeelandfiets.nl/?page_id=99136  

 

 

 

 

 

 

PROFKLASSIEKER VEENENDAAL – VEENENDAAL 2018 :

4,5 MINUUT NA WINNAAR DYLAN GROENEWEGEN

Foto : Website Organisatie      In de Nederlandse eendagskoers Veenendaal – Veenendaal Classic hadden vier renners een sterke dag en formeerden de vroege vlucht. Conor Dunne, Piotr Havik, Jaap Kooijman en Ivar Slik kregen drie minuten tijdens hun omloop over de Veluwe met o.m. de Grebbeberg bij Rhenen. Na de hergroepering rapporteerde de wedstrijdleider veel demarrages die echter geen resultaat opleverden.

Lotto NL Jumbo mikte op de eindsprint en deze tactiek leverde topsucces op. De organisatoren konden voor de derde keer Dylan Groenewegen op de erelijst zetten. De 25 jarige Amsterdammer won na 4 uur en 20 minuten de eindsprint vóór Wouter Wippert (Roompot Nederlandse Loterij) en Sonder Holst van Israel  Cycling Academy. De jury noteerde 92 uitrijders en 43 opgevers.  79. Thijs de Lange op 4.27.        (23 augustus 2018)

 

 

 

 

 

 

ZILVER THIJS DE LANGE BIJ WK STUDENTEN 2018

Foto : Organisatie    Thijs de Lange (oranje shirt) van Metec Cycling reed in Braga (Portugal) naar de zilveren medaille op het WK wielrennen op de weg voor studenten.  De hoofdprijs was voor zijn landgenoot Adne van Engelen van BikeAid die met de gouden plak naar huis kon. Het Hollandse succes duo beleefde een geslaagde ploegentactiek met Joost van Wijngaarden, die 13de werd, als eerste aanvaller van de dag. De Australiër Liam Magennis kwam als derde binnen.  (5 augustus 2018)

 

 

 

 

 

 

 

TWEEDE PLAATS THIJS DE LANGE IN WATTMEISTER FINALE 2018


Foto : Topcompetitie.nl          Kenny Nijssen uit Haarlem is Wattmeister 2018 en mag met deze titel een stagekontrakt tekenen bij profteam Katusha Alpecin. De coureur van maar liefst 52 kilo, rijdend voor UWTC de Volharding kwam tot 6,29 Watt per kilogram.

De 23 jarige Thijs de Lange van Metec TKH werd tweede en Jeen de Jong van NWVG eindigde op een derde plek.  Nijssen reed de afgelopen jaren vooral granfondo’s en won onder anderen de wereldberoemde Marmotte.  Nijssen bleeft het langst op zijn fiets zitten en kwam tot in het 13e blok. Uiteindelijk trapte hij 6,29 Watt per kilogram lichaamsgewicht weg. Dat is 0,01 watt meer dan Thijs de Lange.     (11 juli 2018)