BRIAN VAN GOETHEM (3)

 

 

GP DENAIN : PLOEGGENOOT VERMELTFOORT IN TOP 10

Foto : Eurosport        De ploeg van Brian van Goethem was in de GP de Denain weer vooraan te zien. Berden de Vries (foto) zorgde voor de presentie van Roompot – Nederlandse Loterij toen hij alsnog kon aansluiten bij de eerder gevormde kopgoep. In de vlucht van de dag werd fors doorgereden maar de aanvallers moesten zich toch gewonnen geven toen de sprintersploegen onder impuls van Cofidis het tempo omhoog gooiden. Zes kilometer voor de aankomst zat alles bij elkaar en begon de voorbereiding op de finale. Arnaud Démare (FDJ) versloeg zijn collega’s in de massasprint na een omloop van 196 km door Noord Frankrijk. De tweede plaats werd ingevuld Nacer Bouhanni (Cofidis) en Juan Sebastian van Molano Manzane Postobon flitste naar de derde prijs.   4. Boris Vallée (Fortuneo Vital Concept)       5. Roy Jans   (WB Veranclassic Aqua Protect). Roompot coureur Coen Vermeltfoort was op een zevende positie de beste Nederlander in Denain. Brian van Goethem werd als 56 ste geklasseerd op 12 seconden.   (13 april)

 

 

 

 

 

DEBUUT PARIJS – ROUBAIX : UITGEREDEN MAAR GEEN KLASSERING

In de supersnelle openingsfase probeerden Brian van Goethem en zijn ploegmaats mee te gaan in een ontsnapping. Coen Vermeltfoort had het meeste succes maar zijn vluchtgroep werd toch weer vrij snel ingelopen door een onrustig peloton dat met ruim 50 km per uur door Noord Frankrijk denderde.

 

Roompot – Nederlandse Loterij kon zich niet voorin handhaven in de warme en stoffige klassieker met 29 kasseistroken. Pim Ligthart (foto Twitter) was na een slijtageslag die 257 km duurde de beste renner van de Nederlandse formatie op de 52 ste plaats. Brian van Goethem en zijn ploegmaats Berden de Vries en Taco van der Hoorn kwamen wel binnen in Roubaix. De doorzetters van Roompot werden echter niet meer geklasseerd wegens te grote achterstand (otl).

 

Foto : Twitter      Bij de huldiging stonden de 31 jarige winnaar Greg Van Avermaet, Zdenek Stybar en de Nederlander Sebastiaan Langeveld op het podium. De organisatie meldde 102 binnenkomers. De laatste Zeeuwse winnaar van Parijs – Roubaix was Jan Raas die in 1982 werd gehuldigd op de Noord Franse wielerbaan.   (9 april)

 

 

 

 

 

SCHELDEPRIJS : 2 MINUTEN ACHTERSTAND OP WINNAAR MARCEL KITTEL

Foto : Twitter       Wielerorganisatie Flanders Classics kan voor de vijfde keer Marcel Kittel op de erelijst van de Scheldeprijs zetten. De 28 jarige Duitser van Quick Step Floors versloeg in het Belgische Schoten alle concurrenten na een koers van 202 km. door Noord België. Bij de huldiging stonden Elia Viviani (Team Sky) en Nacer Bouhanni van Cofidis naast hem. Het draaiboek met de vroege vlucht werd weer uit de kast gehaald. Zeven renners met Roompot coureur Pim Ligthart gingen na de start in Mol in de aanval en reden naar een mooie voorsprong. Toen in de finale de snelle mannen naar het front gingen werd het verschil snel minder. Op 4 km van de streep ontstond nog een valpartij in het peloton en werden enkele sprinters waaronder Dylan Groenewegen uitgeschakeld voor een topklassering. Marcel Kittel zat in de veilige zone en etaleerde zijn snelle benen in de laatste fase. Brian van Goethem had op de 94ste plaats bijna 2 minuten achterstand. De jury klasseerde 155 binnenkomers in Schoten.    (5 april)

 

 

 

 

 

RONDE VAN VLAANDEREN : DNF VOOR BRIAN VAN GOETHEM EN 6 PLOEGGENOTEN

Met een magistrale solo heeft Philippe Gilbert (34) de Ronde van Vlaanderen op zijn erelijst gezet. De routinier van Quick Step Floors ging op ruim 50 km van de finish op de Oude Kwaremont in de aanval en kwam alleen over de streep in Oudenaarde. Een trio jagers kon de achterstand niet meer goedmaken. Greg Van Avermaet werd tweede gevolgd door de Nederlanders Niki Terpstra en Dylan van Baarle. Het beeld van Vlaanderens Mooiste werd in de openingsfase bepaald door de traditionele vlucht van de dag. Foto : Acht renners, waaronder Roompot coureur André Looij (21), mochten wegrijden in het zonovergoten West Vlaanderen en noteerden een voorsprong van maximaal elf minuten. Toen de toppers zich met de koers gingen bemoeien werd het verschil rap kleiner. Dertien achtervolgers konden aansluiten bij de vluchters.

 

Volgers en supporters moesten tot de heuvelzone wachten op de beslissing. Na een indrukwekkende demarrage van Gilbert op de Kwaremont waren de favorieten Vanmarcke, Sagan, Van Avermaet en Naesen op achtervolgen aangewezen.  Nadat ze nog betrokken waren bij enkele valpartijen was hun ritme gebroken en kon Gilbert zijn belagers achter zich houden. In de finale bleef het lang spannend maar de Belgisch kampioen kende uiteindelijk weinig problemen tijdens de laatste beklimming van de Kwaremont en Paterberg. Ploegmaat Terpstra ,Van Avermaet en van Baarle bleven op 30 seconden hangen in de achtervolging. Gilbert pakte een verdiende triomf in editie 101 van De Ronde. Hij reed de 260 km. in 6.23.45. De wedstrijdleiding meldde 121 renners in de uitslag. Roompot – Nederlandse Loterij kende een moeizame dag. Voor Brian van Goethem en 6 ploegmaats bleek de finish in Oudenaarde onhaalbaar. Pim Ligthart kwam wel binnen en werd als 29ste geklasseerd op 3.30 van Gilbert.   (2 april)

 

 

 

 

 

DRIEDAAGSE DE PANNE – KOKSIJDE : ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ VAAK VOORAAN

Foto : Facebook      Brian van Goethem eindigde in de Driedaagse van De Panne Koksijde netjes in de top 40. Na drie koersdagen door West en Midden Vlaanderen had de Roompot coureur op de 37ste plaats een achterstand van 9.49 op eindwinnaar Philippe Gilbert. De 34 jarige routinier van Quick Step Floors was bij de huldiging in gezelschap van Matthias Brändle (Trek Segafredo) en Alexander Kristoff van Katusha Alpecin. Pim Ligthart (Roompot – Nederlandse Loterij) werd zesde en kreeg de eervolle vermelding beste Nederlander. De jury klasseerde 151 coureurs in deze voorbereidingskoers op de Ronde van Vlaanderen. Ploegen : 1. Trek Segafredo   36.31.56   9. Roompot – Nederlandse Loterij op 18.36. 21 en laatste : Bardiani – CSF op 48.45.   (30 maart)

 

Foto : Twitter      In de afsluitende tijdrit van 14,2 km rond de Panne waren de verschillen gering. De 25 jarige Luke Durbridge (Orica Scott) en Sylvain Chavanel (Direct Energie) scoorden beiden de winnende tijd van 17.38. 3. Alexander Kristoff op 2 sec.   4. Marcel Kittel op 3 sec.   5. Matthias Brändle op 5 sec.   27. Brian van Goethem op 1.06.   (30 maart)

 

Foto : Facebook       In de traditionele ochtendrit reden twee renners van Roompot – Nederlandse Loterij in de voorhoede. André Looij en Elmar Reinders zaten met zeven anderen in de vlucht van de dag. Ook deze keer werden de aanvallers ingerekend. Marcel Kittel (Quick Step Floors) kon na een val in de slotfase het achtervolgingswerk van zijn ploeggenoten alsnog bekronen met een sprintzege in De Panne. Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) werd tweede gevolgd door Sacha Modolo (UAE Team Emirates). Raymond Kreder (Roompot – Nederlandse Loterij) was op de elfde positie de beste Hollander. Brian van Goethem ging als 66ste over de streep in de Belgische kustplaats. (30 maart)
 

Foto’s : Twitter      Tussen Zottegem en Koksijde was Roompot – Nederlandse Loterij met drie man vertegenwoordigd in de kopgroep. Vermeltfoort, Ligthart en van Goethem reden zich vol overtuiging in de kijker en zorgden voor brede teampromotie. In de tweede rit door het zonnige Vlaanderen werd weer een hoog tempo gedicteerd op de korte bergjes en smalle kasseienstroken.Tijdens de slotfase konden de vluchters zich handhaven zodat een sprint de beslissing moest brengen.

 

Na 192 km kwam de sprintzege op naam van Alexander Kristoff van Team Katusha Alpecin. De Noor versloeg Eduard Theuns (Trek Segafredo) en Marcel Kittel van Quick Step Floors. Coen Vermeltfoort tekende voor het beste Roompot resultaat op de achtste plaats. 13. Pim Ligthart   18. Brian van Goethem.   (29 maart)
 

Foto : Twitter       In de openingsrit van De Panne – Koksijde reed Philippe Gilbert (Quick Step Floors) een indrukwekkende finale. De 34 jarige routinier en Belgische kampioen etaleerde zijn topvorm in de voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Bij de ontsnapping van de dag met 7 renners zaten geen Hollanders. De vroege vlucht werd met nog 80 km te gaan ingerekend in de heuvelzone met o.m. de Leberg en de Berendries.   Na de eerste beklimming van de Muur van Geraardsbergen reden 15 renners in de spits. In deze kopgroep zaten de Nederlanders Rob Ruijgh en Boy van Poppel. Tijdens de tweede passage van de Muur ging Gilbert in de aanval. Luke Durbridge reageerde attent maar in de achtervolging kon de renner van Orica Scott het verschil met Gilbert niet meer wegwerken en kwam na 205 km. 17 seconden tekort. 3. Simone Consonni (UAE Team Emirates) op 34 sec.   4. Jasper de Buyst (Lotto Soudal) z.t.       5. Matthias Brändle   (Trek Segafredo) z.t.     Eerste Nederlander: 14. Boy van Poppel   (Trek Segafredo) op 58 sec.   Beste coureur Roompot – Nederlandse Loterij: 18. Pim Ligthart op 58 sec.   Brian van Goethem ging in de grote groep als 56ste over de meet op 9.31 van Gilbert.    (28 maart)

 

 

 

 

GEEN KLASSERING IN E3 HARELBEKE

Foto : Twitter        In de Belgische World Tour klassieker E3 Harelbeke toonde Roompot renner Taco v.d. Hoorn zijn goede vorm. Hij draaide netjes mee in een zesmans kopgroep die op 60 km. van de streep alsnog werd ingelopen. De 23 jarige Nederlander kon zich na de hergroepering handhaven in de grote groep en ging op 2.12 als  38ste over de finish.

 

Foto : Peter van Belzen (Nieuw en Sint Joosland)     Binnen de zware heuvelzone gingen drie renners op avontuur (foto Oude Kwaremont). Greg Van Avermaet (BMC), Philippe Gilbert (Quick Step Floors) en Oliver Naesen van AG2R tekenden voor een enerverende finale onder een massale publieke belangstelling. De achtervolgers bleven hangen en de marge werd alsmaar groter. In de sprint versloeg Van Avermaet zijn oud ploeggenoot Gilbert en trainingsmaatje Naesen. Dylan van Baarle (Cannondale Drapac) was de beste Nederlander op negende plaats. Binnen de Roompot formatie stond Brian van Goethem met Jesper Asselman, Berden de Vries, Pim Ligthart en Coen Vermeltfoort bij de uitvallers in Harelbeke.    (24 maart)

 

 

 

 

 

DWARS DOOR VLAANDEREN : 8 MINUTEN ACHTERSTAND OP WINNAAR LAMPAERT

In de Belgische topklassieker Dwars door Vlaanderen moesten Brian van Goethem en zijn ploegmaats genoegen nemen met bescheiden resultaten. De renners van Roompot – Nederlandse Loterij probeerden in de beginfase wel mee te gaan in de vlucht van de dag maar hun aanvallen hadden deze keer geen succes. Toen de wedstrijd na de helling Berendries (892 meter) definitief werd opengebroken was de oranje formatie niet in de spits te vinden. Raymond Kreder kon zich nog redelijk handhaven in deze fase.

Tijdens de slotfase nam Quick Step Floors het initiatief met Yves Lampaert en Philippe Gilbert in de viermans kopgroep. Een poging van de Belgisch kampioen leverde geen beslissing op. Ploeggenoot Lampaert had wel succes met zijn demarrage en kon zijn aanval bekronen met een voorsprong van 39 seconden. De 25 jarige streekrenner kwam solo over de streep in Waregem. Gilbert ging als tweede over de finish en Astana coureur Alexey Lutsenko meldde zich als derde. Beste Nederlander : 5. Dylan Groenewegen op 1.03   Eerste renner Roompot – Nederlandse Loterij : 36. Raymond Kreder op 1.54.   151. Brian van Goethem op 8.44.  Deelnemers : 198 – Uitvallers : 36.    (22 maart) 

 

 

 

 

 

OP 1,5 MINUUT IN HANDZAME CLASSIC

Foto : Organisatie       In de zevende editie van de Handzame Classic van Bredene naar Kortemark ging de zege naar de Noor Kristoffer Halvorsen met een gemiddelde van ruim 46 km per uur. Het 20-jarige talent van Team Joker Icopal won de sprint van een klein peloton voor Adam Blythe (Aqua Blue Sport) en Kenny Dehaes (Wanty-Groupe Gobert). Coen Vermeltfoort (Roompot – Nederlandse Loterij) was op de vijfde plaats de rapste Nederlander in finishplaats Kortemark.  Brian van Goethem ging als 72ste over de streep met een achterstand van 1.32 op de winnaar.  Gestart: 172 renners    Uitvallers: 78.     (18 maart)

 

 

 

 

 

 

OP 34 SECONDEN VAN WINNAAR IN DORPENOMLOOP RUCPHEN

Maarten van Trijp (Metec TKH) boekte solowinst in de Dorpenomloop Rucphen. In de finale van de 191 km lange klassieker tekenden 15 vluchters voor de hoofdrol. De 23 jarige van Trijp koos echter voor de aanval en kon in de straten van Sint Willebrord zijn demarrage bekronen met de overwinning. Fabio Jakobsen (SEG Racing) ging op 14 seconden als tweede over de streep en Raymond Kreder (Roompot – Nederlandse Loterij) maakte het podium compleet. Brian van Goethem had op de 41ste plaats 34 seconden achterstand. 

 

Foto : Twitter : podium Dorpenomloop Rucphen           van Goethem koerste tijdens de Dorpenomloop door West Brabant. Voor zijn Zeeuwse supporters was het een mooie gelegenheid om hem aan het werk te zien in deze UCI klassieker in de Europe Tour. Koersdirecteur Corné Heeren ging met 21 ploegen op pad. De renners startten geneutraliseerd bij het Gemeentehuis in het centrum van Rucphen. In het eerste koersdeel werd drie keer een grote omloop van 58 km. afgewerkt in de regio Rucphen, Achtmaal, Etten Leur, Zundert en Schijf. De finalelus telde 21 km.  (12 maart)

 

 

 

 

LEKKE BAND IN SLOTFASE DWARS DOOR WEST VLAANDEREN

Foto’s  : Twitter       In de eindfase van de klassieker Dwars door West Vlaanderen moest Brian van Goethem een forse tegenvaller incasseren toen hij te maken kreeg met een banden pech. Zijn commentaar bij de finish was helder : “Balen! Heel de koers in de frontlinie, vervolgens lek op 25 km van de finish #gameover. wel serieus ploegje bezig gezien”!     Tijdens de natte en winderige omloop vanuit Nieuwpoort speelde het slechte weer een belangrijke rol op de heuvels en kasseien. Roompot ploegleider Erik Breukink zag dat er telkens waaiers en vluchtgroepen ontstonden waarbij de Nederlandse ploegen een forse inbreng hadden.

Nadat een vluchtgroep met 21 renners was terug gehaald gingen zes renners op avontuur met als meest verrassende koploper de Nederlander Jason van Dalen van Delta Cycling. Na de hergroepering ontstond in de slotfase weer een nieuwe zesman kopgroep. Daarin Jos Van Emden (Lotto NL Jumbo) en Jan-Willem van Schip (Delta Cycling). Van Emden en Silvan Dillier (BMC) verrasten de concurrentie en gingen samen naar de streep. In Ichtegem sprintte routinier van Emden (32  – ploegmaat van Antwan Tolhoek) na 203 km. naar zijn eerste seizoenzege na een gemiddelde van ruim 41 km per uur. 2. Silvan Dillier   (BMC) z.t.     3. Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport) op 11 sec.      6. Jesper Asselman (Roompot – Nederlandse Loterij) op 33 sec.    8. Elmar Reinders  (Roompot – Nederlandse Loterij) op 43 sec.     9. Twan Castelijns    (Lotto NL Jumbo) op 47 sec.     21. Brian van Goethem op 2.35.   De jury klasseerde 39 coureurs in deze koers die is opgenomen in de Napoleon Games Cycling Cup.  (5 maart)

 

 

 

 

 

VAL IN GROTE PRIJS LE SAMYN

Foto : VTM        Voor de opening van het Waalse wielerseizoen gingen renners en volgers naar de Grote Prijs Le Samyn. Tussen Quaregnon en Dour stonden 202 zware kilometers in het routeboek. In deze UCI 1.1 klassieker kregen de coureurs op de kasseistroken te maken met regen en wind. Op de lijst met uitvallers kwamen dan ook veel namen terecht want de jury kon maar 52 doorzetters klasseren.

Foto : Facebook         In de eerste fase werden aanvallers gesignaleerd die een behoorlijke voorsprong kregen. De Nederlander Jesper Asselman (Roompot – Nederlandse Loterij) etaleerde zijn vorm en handhaafde zich in de spits van de koers. Tijdens de harde finale was de hoofdrol voor Guillaume Van Keirsbulck (Wanty Groupe Gobert) en Alex Kirsch van WB Veranclassic Aqua Protect. De hoofdprijs was voor de 26 jarige Van Keirsbulck met een gemiddelde van toch nog 41 km per uur. Na Kirsch op de tweede plaats volgden Iljo Keisse (Quick Step Floors) en Florian Sénéchal van Cofidis. Jesper Asselman werd op de zesde plaats de eerste Nederlander. Brian van Goethem was betrokken bij een val op ruim 60 km van de streep. Na een eerdere fietswissel was er geen maatfiets meer beschikbaar en daardoor was een klassering niet bereikbaar.   (1 maart)

 

 

 

 

 

OMLOOP HET NIEUWSBLAD : VLUCHT VAN DE DAG OVER VLAAMSE KASSEIEN

Foto’s : Twitter & Facebook        In de 72 ste Omloop Het Nieuwsblad tekende Roompot renner Brian van Goethem weer voor een hoofdrol. De ‘specialist van de ontsnapping’ manifesteerde zich in de vlucht van de dag met Bagdonas, van Hecke, Jules, Howard en zijn landgenoot Mike Teunissen (foto onder).

 

Foto : Edwin van Immerseel        Na de start in Gent meldde de wedstrijdleiding enkele uitloop pogingen maar niemand kon in de beginfase wegkomen. De coureurs krijgen een zwaar menu aangeboden met 13 hellingen en 10 kasseistroken. Het was zwaar en gevaarlijk op de smalle wegen en veel renners konden zich dan ook niet handhaven in het grote peloton. Zes aanvallers, waaronder van Goethem,  hadden wel succes met hun offensief. Ze reden naar een riante voorsprong op de Vlaamse wegen en toonden hun puike vorm in de eerste World Tour klassieker.

 

Achter de kopgroep werd de karavaan op de kasseistrook de Donderij opgeschrikt door een massale val. Veel favorieten waren meteen kansloos en moesten in de achtervolging. Bij de slachtoffers die niet meer verder konden o.m. Tom Boonen, Lars Boom en sprinter Alexander Kristoff.
Op 40 km. van de streep reden negen man vooraan. Sagan, Van Avermaet, Vanmarcke, Gougeard, Bagdonas, Jules, Van Hecke, Teunissen en de taaie Brian van Goethem. Met nog 20 km te gaan kwamen drie tempobeulen in de spits terecht. Peter Sagan, Greg van Avermaet en Sepp Vanmarcke gaven de finale kleur en draaiden een enorm gemiddelde richting Gent. De twaalf renners in de achtervolging konden het verschil niet meer goedmaken in de laatste fase.

 

Olympisch kampioen van Avermaet boekte zijn tweede zege op rij in de sprint. De 31 jarige renner van BMC pakte met zijn triomf 300 UCI punten. Wereldkampioen Sagan (Bora Hansgrohe) bleef steken op de tweede plaats van Vanmarcke (Cannondale Drapac) was de derde man op het podium.  Beste Nederlander :  12. Mike Teunissen  (Team Sunweb)    18. Timo Roosen   (Lotto NL Jumbo) op 2.44      25. Dylan Groenewegen  (Lotto NL Jumbo) op 2.44         43. Brian van Goethem op 2.59      116 renners geklasseerd.     (25 februari)

 

 

 

 

 

WERKEN AAN KLIMRITME IN RONDE VAN DE ALGARVE

Foto : Organisatie         Brian van Goethem meldde zich in de openingsetappe van de Algarve in de vlucht van de dag. De koplopers Joao Benta, Justin Oien, Christoph Pfingsten, Adam de Vos en van Goethem reden ongeveer 150 km in de spits tijdens de rit van Albufeira naar Lagos. Op 20 km. van de streep werden de aanvallers ingerekend en namen de sprintersploegen het commando over. Richting finale waren er nog veel kanshebbers. De Colombiaan Fernando Gaviria (Quick Step) bleek de rapste na 4,5 uur wedstrijd. André Greipel (Lotto Soudal) kwam als tweede binnen en Nacer Bouhanni (Cofidis) flitste naar de derde positie. Dylan Groenewegen (Lotto NL Jumbo) was op de vierde plaats de beste Nederlander en John Degenkolb werd vijfde. Van Goethem moest in de slotfase vijf minuten inleveren op winnaar Gaviria en kwam als 196ste binnen.   (15 februari)  

 

Foto : Twitter         Van Goethem was tijdens de tweede rit weer in de kopgroep present. Met 7 medevluchters reed de Roompot renner naar een behoorlijke voorsprong maar op 40 km van de meet ontstond toch een hergroepering.  Met nog 5 km voor de boeg vormden Daniel Martin (Quick Step) en Primoz Roglic (Lotto NL Jumbo) de spits van de koers. Martin zegevierde in de sprint op de Altoda Foia en tekende na 190 km voor de 12de seizoenzege van de Quick Step formatie. Maurits Lammertink (Team Katusha) was op de 33ste plaats beste Nederlander op 3.14.   Van Goethem (22) beleefde weer een aanvallende dag en kon zijn vorm aanscherpen richting klassiekerperiode. In het dag klassement moest hij op de 178ste positie ruim 22 minuten toestaan op Martin.   (16 februari)

 

 

De individuele tijdrit rond Sagres ging over een afstand van 18 km. Met een gemiddelde van ruim 50 km per uur flitste de 29 jarige Jonathan Castroviejo (Movistar) naar de dagzege. De Spanjaard zette 21.24 op de juryklok.      2. Tony Martin (Team Katusha) op 4 sec.   3. Primoz Roglic   (Lotto NL Jumbo) op 5 sec.       4. Michal Kwiatkowski (Team Sky) op 5 sec.        5. Lars Boom   (Lotto NL Jumbo) op 11 sec.      73. Brian van Goethem op 1.40.   Foto : In het klassement staat Lotto Jumbo coureur Primoz Roglic aan de leiding vóór Kwiatkowski (22 sec) en Castroviejo (36 sec).  (17 februari)

 

 

Foto : Organisatie     Tijdens de voorlaatste etappe zat Taco van der Hoorn (23) namens Roompot – Nederlandse Loterij in de kopgroep. De vluchters werden in de finale gegrepen waarna de sprinters in de voorste gelederen verschenen. In aankomstplaats Tavira zegevierde André Greipel (Lotto Soudal) met miniem verschil vóór John Degenkolb (Trek Segafredo) en Dylan Groenewegen van Lotto NL Jumbo. Brian van Goethem ging in de grote groep als nummer 110 over de streep.  (18 februari)

 

Foto : Organisatie       De slotrit kende een zware finale met de aankomst op de Alto do Malhao. Na ruim 45 km. konden 21 renners wegkomen met o.m. Maurits Lammertink, Jesper Asselman en André Looij. Mede door de strakke wind bleef het onrustig in het peloton. Toen het tempo werd opgeschroefd konden de aanvallers niet wegblijven. De dagzege werd binnen gehaald door de 26 jarige solist Amaro Manel Antunes (W52 – FC Porto). Vicente Garcia De Mateos (Louletano) en de Belg Tiesj Benoot van Lotto Soudal maakten de top 3 compleet op 12 seconden. Brian van Goethem ging in Malhao als 95ste over de finish op 6.56 van de Portugese winnaar.  (19 februari)

 

Foto : Twitter          Eindklassement Ronde van de Algarve :   1.Primoz Roglic   (27 / Slovenië)     Lotto NL Jumbo   19.04.03          2. Michal Kwiatkowski     Team Sky op 22 sec.          3. Tony Gallopin   Lotte Soudal op 55 sec.            Beste Nederlander :   30. Maurits Lammertink     Team Katusha op 6.00          126. Brian van Goethem   op 36.06            Ploegen : 1. Astana   57.19.07        19. Roompot – Nederlandse Loterij op 34.07.   (19 februari)

 

 

 

 

 

PLOEGMAAT VAN BRIAN VAN GOETHEM VIJFDE IN TROFEO PALMA

Foto : Organisatie       In de slotwedstrijd van de Challenge Mallorca sprintte de 27 jarige Raymond Kreder (Oudenbosch) naar de vijfde plaats. Met deze klassering was de renner van Roompot – Nederlandse Loterij de rapste Hollander in de Trofeo Palma over een afstand van 161,5 km.
In de rit onder de Spaanse zon kozen vijf renners voor een vroege vlucht. Op ruim 90 km van de streep werden de aanvallers ingerekend. Vervolgens zorgde Naïro Quintana voor een toch wel verrassende aanval. De Colombiaan wilde zich testen en voelde zich in zijn element op de bergjes. Toen de voorsprong was opgelopen tot 1.30 kreeg de klimmer gezelschap van Valverde en Roelandts. In de achtervolging ging het tempo de hoogte in en met de finish in zicht ging was het peloton weer compleet. In de massasprint stonden de millimeters centraal. De 25 jarige Daniel Mclay (Fortuneo Vital Concept) won met minimaal verschil vóór Matteo Pelucchi (Bora Hansgrohe) en Nacer Bouhanni van Cofidis.     4. André Greipel       5. Raymond Kreder.     Brian van Goethem (Philippine) kwam 11 seconden na Mclay binnen op de 73ste plaats.  (29 januari)

 

 

 

 

 

VLUCHT VAN DE DAG IN CHALLENGE MALLORCA

Foto : Organisatie         In de Trofeo Andratx Mirador meldde Brian van Goethem zich vooraan. Hij reed met 10 concurrenten mee in een vroege aanval. De koplopers werkten goed samen en klokten een maximale voorsprong van vijf minuten. Na de hergroepering noteerde de wedstrijdleiding talrijke vluchtpogingen maar niemand kon wegblijven. Op 5 km van de streep kwam de finale op gang tijdens het beklimmen van een bergje van 3de categorie. Tim Wellens (25) toonde zijn puike vorm en pakte weer een overwinning voor zijn ploeg Lotto Soudal. De Belg versloeg Alejandro Valverde (Movistar) en ploegmaat Tiesje Benoot met gering verschil. Pieter Weening was op 7 seconden beste Hollander. Brian van Goethem verspeelde in slotfase ruim 4 minuten en kwam als 53ste binnen.  (28 januari)

 

 

 

 

 

WERKEN AAN KOERSRITME IN TROFEO SERRA DE TRAMUNTANA

Foto : Facebook             De Belg Tim Wellens soleerde naar de overwinning in de heuvelkoers Trofeo Serra de Tramuntana. Tussen Soller en Deia reed de renner van Lotto Soudal naar een voorsprong van 24 seconden. Ploeggenoot Louis Vervacke kwam na 154 km. als tweede binnen en de Spanjaard Vincente Garcia de Mateos ging op 29 seconden als derde over de meet op Mallorca. In de vlucht van de dag zaten vijf aanvallers met o.m. Roompot renner Coen Vermeltfoort. Op 80 km van de finish tijdens de beklimming van de Col de Honor werden de aanvallers ingerekend en nam Lotto Soudal de wedstrijd in handen. Foto : Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij / Emmen) kon een sterke dag met de tiende plaats bekronen op 4.21 van Wellens. Brian van Goethem moest op de 53ste plaats bijna 20 minuten toestaan op de dagwinnaar.   (27 januari)

 

 

 

 

 

MIDDENMOOT IN STARTKOERS MALLORCA

Foto : Facebook Lotto Soudal           In de Trofeo Porreres op Mallorca hebben de Roompot coureurs Raymond Kreder (5) en Coen Vermeltfoort (8) een top 10 klassering behaald in hun eerste wedstrijd van het wegseizoen. Vier aanvallers tekenden voor de vlucht van de dag. Shalunov, Olaberria, Torres en Thiele pakten ruim drie minuten maar de sprintersploegen zorgden voor een hergroepering. De opening van de meerdaagse Challenge Mallorca leverde na 161 km. winst op voor de 34 jarige sprintbom André Greipel. De routinier van Lotto Soudal flitste naar zijn eerste seizoenzege met een gemiddelde van ruim 43 km per uur. De overige ereplaatsen werden ingevuld door Jonas van Genechten (Cofidis) en Daniel McLay (Fortuneo Vital Concept). Brian van Goethem ging op 11 seconden als 81ste over de Spaanse finish. De jury klasseerde 142 coureurs. (26 januari)

 

 

 

 

 

BRIAN VAN GOETHEM 2017

ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ : 19 RENNERS IN 2017

roompot-nederlandse-loterij

Twaalf renners hebben afscheid genomen van Roompot – Nederlandse Loterij. Maurits Lammertink gaat naar Team Katusha, Antwan Tolhoek kiest voor Team Lotto NL Jumbo en Wesley Kreder tekent bij Wanty-Groupe Gobert. Verder vertrekken Michel Kreder, Kai Reus, Marc de Maar, Reinier Honig, Tim Kerkhof, Barry Markus, Ivar Slik en Huub Duijn.  Johnny Hoogerland is vanaf 2017 Teamambassadeur van Roompot – Nederlandse Loterij.

 

In het wegseizoen 2017 zullen 10 renners debuteren in het oranje sponsorshirt van Roompot – Nederlandse Loterij  : Tim Ariesen (SEG Racing Academy)   Martijn Budding (Rabobank)     Pim Ligthart (Lotto Soudal)   Elmar Reinders (Jo Piels)     Martijn Tusveld (Rabobank)     Oscar Riesebeek (foto / Metec-TKH)     Jeroen Meijers (Rabobank)       Coen Vermeltfoort (Join-S|De Rijke)     Jens Mouris (Drapac)     Taco van der Hoorn (Join-S|De Rijke).  (10 januari 2017)