> SCOREBORD RENNERS (2)

 

 

 

TOP 10 PLAATSEN THIJS BARENDREGT IN BELGIË

Foto : Facebook      Junior Thijs Barendregt heeft vanaf medio augustus het goede gevoel te pakken. In Waasmunster eindigde hij op de achtste plaats op 2 seconden van de Australische winnaar Bradley Warnes van Willebrord Wil Vooruit. Bij de Grote Prijs Den Hert stonden 32 renners op het startblad. Provinciegenoot Lars Oreel kwam als tweede binnen.  
De Bevelandse junior koerste in het Belgische Balegem met 37 concurrenten. Na 99,6 km. stond de Belg Ben Baele (Wielerclub Onder Ons Parike) op de eerste plaats met een gemiddelde van ruim 38 km per uur. De Belgen Joerik de Neve (2) en Johan Vincent mochten ook naar het podium.   Barendregt, die als vijfde over de streep kwam, was enthousiast over zijn vorderingen: “Blij om weer terug mee de koers te kleuren en een goede finale te rijden. Hard moeten rijden om de kopgroep terug te halen en met nog 3 km te gaan aangesloten. Uiteindelijk 5e in de sprint en klaar om nog een mooi naseizoen te rijden”.  
Eerder dit seizoen scoorde Barendregt regelmatig ereplaatsen. In de wielerweek Omloop der Kempen reed hij na 70 km. achter winnaar Maikel Stam (Sprang Capelle) naar de derde plaats. Slechts 23 renners haalden de finish. In Varsenare sprintte de Bevelander naar de tweede prijs. De zegebloemen waren voor Louis Blouwe van Young Cycling Team VZW die de 85 km afwerkte in 2.05.27. Barendregt stond in het zware criterium met 76 concurrenten aan de start, 12 renners moesten de wedstrijd verlaten wegens achterstand of technische problemen. De Bevelandse junior pakte in Sleidinge (B) de vierde prijs in een peloton met 37 concurrenten en Dries de Schrijver als winnaar. In Herselt (B) was Barendregt de tiende binnenkomer in een startveld met 65 junioren.  Bij de Omloop van Merksem werd de Bevelander tweede in een bescheiden deelnemersveld met 16 inschrijvers. Na 77 km. zegevierde Steven Pattyn van VZW Jong Wielertalent. Bij de Belgische omloop in Booischot met 53 deelnemers eindigde Barendregt op de vijfde plaats achter winnaar Theo Hartley.  (10 september)    

 

 

 

 

 

ARJAN POLEIJ (KRUININGEN) : 14 OVERWINNINGEN IN 2017
Voor Arjan Poleij (Kruiningen) is het wegseizoen nu al een enorm succes met een indrukwekkende erelijst. Op Franse bodem reed de rappe Bevelandse nieuweling naar zijn veertiende overwinning. Hij was de snelste in de tweede etappe van de populaire wedstrijd La Bercycle.   (11 september)

 

Foto : Facebook       In het Belgische Ruiselede triomfeerde hij voor de 13de keer dit seizoen. Bij de Grote Prijs van de Gemeente had de organisatie 34 starters. Na 66 km. waren de mooiste bloemen voor Poleij met een gemiddelde van bijna 38 km per uur. De overige podiumplaatsen werden bezet door Staf Galle (WSC Hoop op Zegen) en Ruben De Breyne van Lensworld.   (23 augustus)
Poleij heeft in de Franse etappewedstrijd Tour de L’Ain mooie resultaten neergezet. De nieuwelingen reden op het parcours van de profs de laatste 60 km. Poleij won de tweede etappe in de sprint. De Bevelander was present in een drie mans kopgroep, klopte zijn tegenstanders vrij eenvoudig en noteerde de 12de overwinning. In de eerste etappe werd hij zesde.   (12 augustus)

 

Foto : Facebook       In Noord Frankrijk was de Bevelander de sterkste van de vijfmans kopgroep tijdens de klassieker Poly-Normande Trophee Marc Madiot. Poleij reed zich in Normandië eerst in de kijker met een solo. Later ontstond een kopgroep met zes nieuwelingen. In de sprint bergop pakte het talent van Papillon Rudyco Janatrans zijn elfde seizoenzege. De wedstrijd door Normandië is één van de grootste klassiekers in Frankrijk. Op de startlijst stonden 145 namen met meerdere nationaliteiten. Poleij op Cyclingsite.be over zijn 11de triomf : “In het begin van de koers voelde ik mezelf niet echt goed maar gedurende de wedstrijd kwam ik er een beetje door. Ik ben gedemarreerd waarna er nog een renner bij mij kwam aansluiten. Een paar kilometer voor de finish sloten er nog 4 renners aan. In de sprint bergop was ik de snelste.  (30 juli)
 
De Kruiningse nieuweling kon in het Belgische Bazel Kruibeke weer naar het podium na zijn winst in de Hoogstraat Kermisprijs. De Bevelander moest 39 concurrenten verslaan waaronder de Belgische mede koploper Wouter de Cleen. Streekgenoot Tristan Timmermans (Yerseke) kwam op de vierde plaats binnen.  (28 juli)

 

Foto : In Sint Maria Lierde kon Poleij voor de negende keer de zegebloemen ophalen. Hij versloeg 119 tegenstanders en draaide een gemiddelde van bijna 38 km per uur. Bij de huldiging stonden de Belgen Calvin Verbeeck en Tijl de Decker naast Poleij op het podium. (23 juli)
De achtste overwinning behaalde Poleij weer in België. In Zottegem-Strijpen kwam hij na 67 km. als eerste binnen en versloeg 70 concurrenten. (17 juli)
In Oostkerke Damme was het voor de zevende keer raak in 2017. Tijdens de GP Oostkerke Sportief had Poleij 36 concurrenten maar na 63 km flitste hij als eerste over de finish met een gemiddelde van bijna 38 km per uur. De Belgen Bjarne Pieters (2) en Angel Deckers (3) moesten genoegen nemen met de troostprijzen.  (9 juli)
De talentvolle coureur van Papillon Rudyco Janatrans noteerde in Scheldewindeke zijn zesde seizoenzege. (foto). In deze Belgische koers stonden 58 renners op het startblad, de jury rapporteerde 18 uitvallers. Poleij draaide een gemiddelde van 39 km per uur en kwam solo over de streep. Op het podium kreeg hij gezelschap van Brent Machiels (Verandas Willems) en Ben Squire van Wielerclub Onder Ons Parike VZW.   (5 juli)

 

Foto : Facebook      Poleij boekte zijn vijfde seizoenzege in Rijen. In criterium de “Leren Zool” kwam de Bevelander solo over de streep en versloeg 34 concurrenten.     (19 juni)
Tijdens een criterium in het Belgische Sleidinge ging Poleij voor de vierde keer in 2017 als winnaar over de streep. In de koers over 63 km stonden 45 jonge renners op de inschrijflijst. De Bevelander klokte een gemiddelde van bijna 37 km. per uur.  (25 mei)
In Ramsel (B) stond de Bevelander aan de start met 50 concurrenten in de 90ste Grote Herdenkingsprijs August van den Broeck. Na 67 km. kon Poleij de zegebloemen ophalen na een koers die bijna 2 uur duurde. Zijn landgenoot Sam Meijdam van UWTC de Volharding werd tweede en de Belg Sander Huybrechts ging als derde over de streep.  (1 mei)
In het Belgische Zomergem kon de Bevelandse nieuweling de tweede overwinning op zijn erelijst zetten. De renner van Papillon Rudyco Janatrans versloeg 56 concurrenten en reed de 58 km. in 1.26.32.   (22 april)
In een KNWU criterium in het West Brabantse Steenbergen sprintte de Bevelandse renner in een kleine kopgroep voor de eerste keer in 2017 naar de bloemen. Na 40 km werden de overige podiumplaatsen bezet door Quinten Buijs (De Lier) en ploeggenoot Tristan van Hassel uit Wernhout.  (10 april)  
Verder noteerde het Zeeuwse talent talrijke podium- en ereplaatsen : o.a. in het Belgische Kieldrecht (2), Oosterzele (4), Stekene (2), Raamsdonksveer (2), Opwijk (5), De Klinge (7), Acht van Chaam (5), Lennik (5) en Wetteren (4). In de Ronde van Moerdijk eindigde hij op de tweede plaats achter zijn winnende provinciegenoot Yoeri Slokkers (Oud-Vossemeer) in een KNWU koers met 20 deelnemers.  In zijn thuiswedstrijd te Kruiningen sprintte Arjan Poleij naar de tweede plaats, meer hierover op www.zeelandfiets.nl/?page_id=100346   (20 augustus)

 

 

 

 

 

HANS DEKKERS : WINST OP NK – BLADEL – PHILIPPINE EN BEERNEM & EREPLAATSEN IN CRITERIUMS
Hans Dekkers kan weer een sprintzege op zijn erelijst zetten. In het Belgische Beernem versloeg de Zeeuws Vlaming in de kopgroep 10 concurrenten. De elf aanvallers hadden na 112 km. een voorsprong van 31 seconden opgebouwd. De Nederlands kampioen bij de elites zonder kontrakt werd gehuldigd als winnaar van de 21ste Grote Prijs Café St.Lucas met 117 namen op de startlijst. De renners haalden een gemiddelde van ruim 45 km per uur. Niko Eeckhout (An Post Chain Reaction) en Vincent Andersson van Spie Douterloigne maakten de top 3 compleet.

 

Foto : Facebook         Na zijn sprintwinst op het NK voor elites zonder kontrakt ( www.zeelandfiets.nl/?page_id=101953 ) behaalde de kersverse Nederlands kampioen de hoofdprijs in het Oost Brabantse Bladel.
De overige ereplaatsen bij het KNWU criterium werden ingenomen door Patrick Bos (Deventer) en Benjamin Sydlik uit Wassenberg. In Luyksgestel reed Dekkers naar de zevende plaats in een criterium. Bij een  omloop in het Belgische Knokke Heist ging de Nederlands kampioen als zevende over de streep. De zege was voor Laurent Creffier. In Deinze koerste Dekkers naar de tweede plaats in de GP Café Het Handelshuis met 79 deelnemers. De Belg Glenn Rotty mocht de zegebloemen ophalen. Dekkers eindigde in Oostkamp (B) op de derde plaats in de GP Patrick Bruneel. Op de inschrijflijst stonden 110 renners die 102 km moesten afwerken. In het Brabantse Steensel werd Dekkers vierde in het 36ste KNWU criterium met Robbert de Graaf als winnaar.  Bij de Omloop van Oordegem met 24 deelnemers eindigde Dekkers na 72 km op de tweede plaats achter Herman Vanhoucke

 

Foto : Facebook      Bij de KNWU Ronde van Nuenen mocht Dekkers naar de huldiging. Hij eindigde als derde achter winnaar Hans Dilling (Nijmegen) en Lehvi Braam uit Dodewaard. De jury zette 26 elite-beloften in de uitslag.  In Zeeuws Vlaanderen noteerde Dekkers winst in het KNWU criterium in mosseldorp Philippine.   Verslagen en foto’s alle Zeeuwse criteriums staan op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=100346     (20 augustus)

 

 

 

 

 

PRIMA SEIZOEN GOESE JUNIOR  LARS OREEL

Ook in het naseizoen boekt Lars Oreel mooie resultaten. Op 1 oktober pakte de Goesenaar in het Belgische Knesselare na 82 km. de zegebloemen in een koers met 48 deelnemers.
In het Belgische Geel was er een vierde plaats in een criterium over 86,4 km. De winnaarsbloemen werden uitgereikt aan Robbe Snels van Wielerclub Onder Ons – Parike VZW. Er stonden 90 junioren op het startblad. 
In het Belgische Bierbeek ging Oreel als eerste over de streep. In een zware kasseikoers versloeg de Bevelander 52 concurrenten. De wedstrijd had een lengte van 86 km. en werd afgewerkt in 2.17.04.

Bij de Omloop der Vlaamse Gewesten en de GP Den Hert in Waasmunster etaleerde Oreel zijn puike vorm waarmee hij in augustus (2017) al veel succes behaalde. In de Omloop moesten 88 deelnemers 125 km afleggen. De Nederlander Tim Bierkens (Papillon Rudyco / Stampersgat) was de rapste na bijna 3 uur wedstrijd. Oreel werd netjes tweede en Robin Blummel van Willebrord Wil Vooruit meldde zich als derde. Twintig renners konden geen klassering bemachtigen in deze zware klassieker. In Waasmunster wederom de tweede prijs. De Australiër Bradley Warnes van Willebrord Wil Vooruit zegevierde na 95 km. Oreel kwam 2 seconden later binnen. De organisatie noteerde 32 renners op de startlijst.
Foto : Bram van Lent       Oreel boekte binnen één week 2 overwinningen in België. In Bellem reden 83 junioren een koers van 84 km met een gemiddelde van ruim 41 km. per uur. Twintig renners verlieten de wedstrijd bij deze snelheid. Bij de huldiging werd de Bevelander van Van Moer Cycling geflankeerd door Florian Vermeersch (Acrog Balen) en Siebe Wuyts (Van Moer Cycling).
In Beveren Waas waren er 56 concurrenten voor Oreel. Na 17 ronden en een afstand van 96 km kon hij de zegebloemen ophalen. Jorne Gielen (Acrog Balen) en Jonas Smet van IKO Beobank zorgden voor de complete top drie op Belgische wielerbodem.
Lars Oreel heeft de junioren editie van de Acht van Chaam 2017 gewonnen. De coureur van de Belgische formatie Van Moer Cycling pakte de hoofdprijs in het populaire Brabantse criterium met sterke renners op de startlijst. Danny Maas uit Oudenbosch ging als tweede over de streep. Timo de Jong (Goes) van Acrog Balen BC maakte het podium compleet. Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert kwam als 28ste binnen. De jurygroep van de KNWU klasseerde 43 junioren. 
Bij de 67ste KNWU Ronde van Huijbergen stond een flinke groep Zeeuwse renners aan de start. Voor junior Oreel uit Goes was er topsucces in het West Brabantse wielerdorp. De 17 jarige coureur van de Belgische formatie Van Moer Cycling reed naar zijn eerste seizoenzege in een criterium over 60 km.     2. Stijn Ruijter (Uithoorn)       3. Jarno van Esch (Sint Oedenrode).
In de GP Merijntje Gijzen in Nieuw-Vossemeer belandde Oreel op de tweede plaats achter winnaar Alain Broos uit Baarle Nassau en vóór Robin Blummel uit Sint Michielsgestel.  
In het Belgische Belsele Waas stond de Goesenaar met 89 collega’s op de inschrijflijst voor een omloop van 80 km. De zege kwam in handen van Florian Vermeersch (Acrog Balen BC). Oreel ging na plaatsgenoot Timo de Jong (3de) als vierde over de finish. In de Omloop Het Nieuwsblad met 135 vertrekkers en 49 uitvallers bezette Oreel de zevende plaats. De overwinning was voor landgenoot Minne Verboom. Bij de GP Koperen Fietske rond Bierbeek kwam Oreel na 87 km. als tiende binnen in een koers met 83 inschrijvers.
Op het NK 2017 in Montferland reed Oreel naar de derde plaats. Lees verslag op www.zeelandfiets.nl/?page_id=101953      (1 oktober)

 

 

 

 

 

 

EZRA TOLHOEK (ZIERIKZEE) RAPSTE IN KLIMCRITERIUM WOENSDRECHT EN TWEEDE IN GERAARDSBERGEN

Foto : Facebook       In Woensdrecht werd op de grens van Noord Brabant en Zeeland het jaarlijkse KNWU criterium verreden. Er stonden weer veel supporters uit Zuid West Nederland langs de kant. Volgens de kenners was het een zware koers met de Rijzende Weg als scherprechter in alle categorieën. Bij de junioren was er topsucces voor een Zeeuws talent. Ezra Tolhoek (Willebrord Wil Vooruit) uit Zierikzee zegevierde. De andere podiumklanten waren de ploeggenoten  Jasper Haest (Roosendaal) en Marijn van de Berg uit De Meern.  Tolhoek startte in Geraardsbergen in de GP André Spitaels met 82 junioren op de inschrijflijst. Na 81 km. noteerde de renner van WWV de tweede plaats achter winnaar Andreas Goeman van Young Telenet Fidea. Tijdens de Arend der Junioren in het Belgische Rekkem stonden 149 junioren op de startlijst. Jacob Vaughan zegevierde na bijna 3 uur koers. Tolhoek eindigde op een knappe vijfde plaats. (26 juni)

 

 

 

 

 

EREPLAATSEN VOOR KAPELSE JUNIOR WESLEY MOL
In Herselt eindigde Wesley Mol op de vierde plaats. De zegebloemen waren voor ploeggenoot Ward Van Hoof van Acrog Balen BC. De Belgische winnaar reed de 89,7 km. in een tijd van 2.09.53. Op het startblad stonden 60 junioren en de jury rapporteerde 12 uitvallers.  (10 september)

 

Wesley Mol zat eind juli in een goede periode. In Rapertingen met 49 aanmeldingen koerste de Bevelander naar de tweede prijs achter winnaar Tuur Dens. De 90 km werd afgewerkt in 2.07.21.  (30 juli)
Mol meldde zich in Reningelst bij de Trofee van Vlaanderen met 139 deelnemers. Olivier Robinson zegevierde en Mol kwam na 122 km als vijfde binnen.  (26 juli) 
In de etappekoers Tour de Valromey kon hij zich met een tiende plaats handhaven tussen de toppers. In het bergklassement eindigde hij op de derde positie. Met zijn Belgische team Acrog Balen BC werd Mol vierde in het ploegenklassement. De hoofdprijs in de zware zesdaagse ging naar de Italiaan Andrea Innocent.  (24 juli)
In het Belgische Linter startte de Bevelandse junior in de GP Eddy Schepers. De 150 talenten moesten een omloop afwerken van 115 km. Mol reed overtuigend en kon zijn sterke optreden bekronen met de tweede plaats achter winnaar Jens Vanoverberghe.  (23 juli)
Eind juni stond hij met 148 concurrenten aan de start bij de Arend der Junioren in het Belgische Rekkem. Na 120 km. mocht Jacob Vaughan als winnaar naar het podium. Stijn Daemen werd tweede en Mol ging na 120 km. als derde over de finish.  (26 juni)
Mol reed in Geraardsbergen naar de vijfde plaats in de GP André Spitaels. De 82 deelnemers moesten 81 km afwerken in de Vlaamse Ardennen met Andreas Goeman als winnaar na 2 uur wedstrijd. Ezra Tolhoek (Zierikzee) eindigde op de tweede plaats. (10 juni)
In de Vlaams Brabantse Pijl met 158 deelnemers koerste Wesley Mol naar de achtste plaats. Bij deze Belgische klassieker over 116 km waren de zegebloemen voor Tom Paquot van Verandas Willems met een tijdscore van 2.46.39.  (7 mei)
Foto boven : Cyclingsite.be       Mol sprintte in Wodecq naar zijn tweede seizoenzege in een peloton met 74 junioren. De renner van Acrog Balen BC versloeg de vijf mede koplopers in een lange sprint. Mol’s commentaar op Cyclingesite.be : “Na 4 rondes het een aantal keer geprobeerd maar niet echt weggekomen door de lange afdaling wat zo heel de koers door ging. Uiteindelijk reed de laatste ronde een kopgroep van 4 weg die 30 seconden pakte. De laatste 5 km dan met Matthew Van Schoor weggesprongen en de laatste 300 meter bij de kopgroep gekomen. In een vrij lange sprint kon ik nipt winnen”.  (27 maart)  

Foto : Frederic Paquot      Mol reed op zijn achttiende verjaardag naar de eerste seizoenwinst. De Bevelandse junior van Acrog Balen BC was de snelste in Villers Le Temple in de provincie Luik. Hij versloeg zijn twee mede koplopers overtuigend in de eindsprint.    Op Cyclingsite.be doet de Bevelander zijn verhaal : “Vanaf het begin de koers hard gemaakt omdat er veel wind stond en het daardoor een harde koers kon worden. Helaas werd ik nogal in de gaten gehouden dus kreeg ik weinig ruimte. Na een aantal keer achter elkaar te zijn gegaan reed ik met nog 15 km te gaan met Tom Paquot en Debouver weg. We draaiden meteen goed rond en pakten meteen een groot gat. Op het laatste klimmetje ging ik mee in het wiel en na de laatste bocht zette ik aan en kon ik er gelukkig overheen komen en kon ik winnen. Een mooier cadeau kon ik mijzelf niet wensen”.   (26 februari)