> VERSLAGEN-FOTO’S (2)

 

 

 

OMLOOP HOEKSCHE WAARD : THIJS DE LANGE BESTE MIDDELKAMPER

Foto : Facebook          In de nationale clubcompetitie moest Middelkamper Thijs de Lange na de Omloop van de Hoeksche Waard zijn leiderstrui inleveren. Voor de 19 jarige David Dekker, zoon van oud prof Erik Dekker, werd het een dubbelslag in de Zuid Hollandse klassieker met dagwinst en de eerste plaats in het klassement. Bij de huldiging in Puttershoek stonden ook Adrie Lindeman (Assen) en Nahom Desale uit Amstelveen op het podium.
Voor de 174 renners was het een zware wedstrijd door polders en over dijken waarbij een pittig tempo werd gehanteerd. Ruim 80 coureurs kregen een klassering van de jury. In de slotfase vormden vier aanvallers een sterke kopgroep richting aankomst met David Dekker (De Jonge Renner) als slimste en rapste in de laatste meters.  Klassering Zeeuwen :   31. Thijs de Lange     53. Dylan de Kok     59. Michel Stroosnijder     67. Eloy Raas     68. Bobby Balk    (29 mei)

 

 

 

 

 

JELLE VERAART (ESSEN) WINT KLASSIEKER RONDE VAN NOORD BEVELAND

Foto’s : Jacco Quist        Jelle Veraart van het Star Cycling Team overtreft zichzelf dit wielerseizoen en bevestigde zijn progressie door de winst te pakken in de klassieker Ronde van Noord Beveland met start en finish in Wissenkerke.  De inwoner van de Belgische grensplaats Essen won na een enerverende finale met 6 seconden voorsprong op Jacob Wijnstra (Kapelle) en Remco Bertelink uit Ede werd derde. De jury klasseerde 79 renners en rapporteerde 45 uitvallers.  (27 mei)

 

 

 

 

 

 

 

 

VIJFDE PLAATS THIJS DE LANGE IN “PAREL VAN DE VELUWE” 
Thijs de Lange heeft in de Parel van de Veluwe zijn goede vorm bevestigd en bekroond met een ereplaats. In Harderwijk ging de Middelkamper in de kopgroep als vijfde over de streep. Na deze klassering werd de Lange gehuldigd als leider in de nationale clubcompetitie.

 

Foto’s : Twitter      In de 32ste editie van de sterk bezette klassieker werd een fors tempo gedicteerd. Wegkomen was vrijwel onmogelijk. Het hoge gemiddelde bracht wel veel onervaren clubrenners in problemen en de jury moest maar liefst 65 uitvallers rapporteren. In de finale reden vijf renners weg met uiteindelijk Ronan van Zandbeek (Schijndel / Willebrord Wil Vooruit) als winnaar na een koers van 150,3 km over de Veluwe. De overige podiumplaatsen werden bezet door Nick v.d. Meer (Honselersdijk / Westland Wil Vooruit) en David Dekker (Hedel / De Jonge Renner)         4. Mitchell Huenders (Maarn / HSK Trias Mooi Jong CT)         5. Thijs de Lange   (Kattendijke > Utrecht / ZRTC Theo Middelkamp).

 

Zeeuwse renners :       18. Eloy Raas           65. Bobby Balk       82. Michel Stroosnijder          90. Pieter Vette             96. Jan de Voogd.   Geklasseerd: 111 renners.
Stand Clubcompetitie :   Individueel :     1. Thijs de Lange     130 pnt.     2. Björn Bakker   130 pnt.     3. Lehvi Braam   124 pnt.     4. Jaap Kooijman   116 pnt.     5. Cor van Leeuwen   100 pnt.
Ploegen :   1. WV De Jonge Renner 86 pnt.     15. Theo Middelkamp   40 pnt.       28 en laatste   WCL Bergklimmers   2 pnt.   (20 mei)

 

 

 

 

 

 

THIJS DE LANGE RUIKT DE OVERWINNING IN KLASSIEKER ZUID HOLLANDSE EILANDEN TOUR

Archieffoto         Middelkamper Thijs de Lange (22) heeft een sterke prestatie neergezet in de klassieker Zuid Hollandse Eilanden Tour. In de tweede wedstrijd van de nationale clubcompetitie kwam de geboren Zeeuw als tweede over de finish. De zegebloemen in de negende editie gingen naar Jordy Buskermolen uit Kudelstaart.  De wedstrijd kende een nerveus verloop mede door de vele regen. Op 10 km van het einde ontsnapten de Lange en Buskermolen en de vluchters wisten het peloton net voor te blijven. In het natte Spijkenisse toonde de 25 jarige Buskermolen zijn sprintkracht en pakte een overwinning op Zuid Hollandse bodem.
Michel Stroosnijder (Hansweert) handhaafde zich netjes met een knappe zeventiende plaats. Verschillende renners van Middelkamp waren bij valpartijen betrokken. Dylan de Kok (Steenbergen) en Bobby Balk (Arnemuiden) lagen er 10 km voor het einde bij waardoor ze een goede uitslag konden vergeten. Eloy Raas (’s Heer Hendrikskinderen) zat in een kansrijke positie voor de pelotonsprint maar ging 1 km voor het einde onderuit. Alle renners van Middelkamp reden de wedstrijd uit en kregen een klassering. Het was volgens de begeleiders van de Zeeuwse wielervereniging “een dag waar pech en geluk dicht bij elkaar lagen”.  

 

Uitslag 9de Zuid Hollandse Eilanden Tour :  1. Jordy Buskermolen   (Kudelstaart)        2. Thijs de Lange   (Kattendijke > Utrecht)       3. Matthieu Overste   (Amsterdam)         4. Arjan Hofman   (Nunspeet)          5. Björn Bakker   (Wijnjewoude)          Middelkampers :   17. Michel Stroosnijder          79. Jan de Voogd         89. Bobby Balk          94. Dylan de Kok         110. Eloy Raas.       180 deelnemers.   De jury klasseerde 127 coureurs.    (13 mei)

 

 

 

 

 

NIEUWE WIELERKLASSIEKER STER VAN NIEUWLAND GEANNULEERD NA OVERLIJDEN MOTOR BEGELEIDER
WEDSTRIJD KOMT NIET MEER OP KALENDER 2017

 

De nieuwe wielerklassieker Ster van Nieuwland is zaterdagmiddag 8 april niet van start gegaan nadat het droeve bericht kwam van het overlijden van één van de motards van MBTZ (Motor Begeleidings Team Zeeland). Het ongeval is gebeurd ca. 1 uur voor de start op de Weizichtweg bij een voorverkenningsronde door de motoren van MBTZ. Daarbij is de betrokken motorrijder, een 57 jarige man uit de gemeente Noord Beveland, gevallen en vervolgens aangereden door een tegemoetkomende auto. De EHBO was al aanwezig voor de wedstrijd en heeft onmiddellijk hulp geboden. Dit is overgenomen door de artsen/ambulance en later de traumaheli. Helaas heeft dit niet mogen helpen.

 

Foto : Organisatie        Deze tragische gebeurtenis heeft de organisatie en jury doen beslissen de wedstrijd af te lasten. De start was normaliter om 12.00 uur geweest. Het 150 renners grote peloton en alle aanwezigen op dat tijdstip hebben op de startstreep een indrukwekkende 1 minuut stilte in acht genomen om hun medeleven te betuigen. Voorzitter Leo Bakker van Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ): “De beslissing om af te lasten kreeg erg veel bijval van renners en begeleiders. Iedereen had begrip en was erg onder de indruk van het voorval”.   (8 april)

 

 

 

 

 

ZRTC THEO MIDDELKAMP IN OPENINGKOERS NATIONALE CLUBCOMPETITIE
EERSTE MIDDELKAMPER OP DE 43 STE PLAATS IN OMLOOP VAN DE VEENKOLONIËN

 

Foto’s : Facebook          ZRTC Theo Middelkamp heeft tijdens de openingswedstrijd van de nationale clubcompetitie geen ereprijzen binnen kunnen halen.

 

In de 30ste Grote Omloop van de Veenkolonien stonden 30 teams aan de start. Drie Zeeuwse renners van ploegleider Ad Polak werden geklasseerd in Noord Nederland. Voor het beste resultaat zorgde Michel Stroosnijder (27) uit Hansweert met de 43 ste plaats. Pieter Vette kwam als 89 ste over de streep en Jan de Voogd werd 99 ste in de Groningse klassieker. Thijs de Lange, Roy Gijzel en Vince Geijs stonden met 65 anderen op de uitvallerslijst. De jury zette 110 renners in de uitslag.

 

Op 20 km van de aankomst had een groep van 40 renners nog zicht op een topnotering. Richting aankomstplaats Veendam kon niemand wegkomen zodat een sprint de beslissing moest brengen. Na 166 km harde kilometers was de zege voor de 36 jarige Cor van Leeuwen van Wielervereniging Stormvogels. De routinier uit Borger reed een slimme slotkilometer en won de Omloop voor de tweede keer in zijn carrière. Met een machtige sprint vanuit de laatste bocht werden alle concurrenten naar het tweede plan verwezen.        2. Björn Bakker (Wijnjewoude)        3. Jaap Kooijman (Sittard)           4. Lehvi Braam (Dodewaard)       5. Nils Wolffenbuttel   (Nigtevecht).

 

Bekijk de finish video van RTV Noord : http://www.rtvnoord.nl/nieuws/175974/Stormvogel-Van-Leeuwen-wint-Omloop-van-de-Veenkolonien    (26 maart)