> OMLOOP VD BRAAKMAN

 

 

 

 

 

                            >>> 49 STE EDITIE OP ZATERDAG 7 APRIL 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO : FACEBOOK : DE BRAAKMAN 1982 :  BERT WEKEMA WINT DE SPRINT VÓÓR DE ZEEUW PETER HOONDERT  EN NICO VERHOEVEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2017 : WINST ADRIAAN JANSSEN (SEG RACING)
THIJS DE LANGE BESTE MIDDELKAMPER OP 62 STE PLAATS

 

Foto’s : Facebook          De 48ste editie van de topklassieker Omloop van de Braakman kende een enerverende finale met zeven koplopers en een solist als winnaar. De zegebloemen werden uitgereikt aan de 21 jarige Adriaan Janssen (Diepenveen) van SEG Racing Academy die in de laatste fase was weggereden uit de vluchtgroep.
De eerste aanvallers in de Braakman waren Jeff Vermeulen (Destil-Piels) en Yannick Detant(Monkey Toen Cycling Team) die vrij snel tot de orde werden geroepen door het peloton. Vervolgens nog een tweede aanval van Detant met deze keer Melvin van Zijl als metgezel. Rond halfkoers bestond de spits uit een tamelijk groot peloton. Hieruit gingen tien man in de aanval. Luuc Bugter en Daan Meijers van Delta Cycling Rotterdam, Jasper de Laat en Tijmen Eijsing (Metec TKH), Joey van Rhee van Destil Piels, Koos Jeroen Kers van Baby Dump Cycling Team, Adriaan Janssen van SEG Racing Academy, Sven van Luijk van het Monkey Town Cycling Team, Sjors Dekker van West Frisia en Martin Kelderman van de Volharding.
De achtervolgers bleven lang hangen op 30 seconden en het verschil werd niet kleiner. Vooraan konden Kers en Kelderman het tempo niet volgen en Meijers moest afhaken na een valpartij. Zeven renners handhaafden zich vooraan en gingen richting aankomst in mosseldorp Philippine. Adriaan Janssen voelde zich nog sterk genoeg voor een korte solo en pakte de hoofdprijs in de Omloop van de Braakman met 25 kasseienstroken.
Op het podium was Janssen in gezelschap van Tijmen Eising (Metec) en Luuc Bugter van Delta Cycling Rotterdam.    4. Sjors Dekker (West Frisia)      5. Sven van Luijk   (West Frisia).

 

Zeeuwen :      62. Thijs de Lange        67. Roy Gijzel         70. Michel Stroosnijder         71. Eloy Raas.     De jury klasseerde 96 renners in de Braakman. 
De eerste plaats in het kasseienklassement van de Braakman was voor Joey van Rhee (Destil Piels).  Ploegenklassement na de Braakman :     1. Destil – Piels   90         20. ZRTC Theo Middelkamp   8 punten.

 

Op Topcompetitie.nu reageerde Adriaan Janssen op zijn triomf in Zeeuws Vlaanderen : “Dit is echt geweldig, de laatste weken liep het al lekker, maar een uitslag bleef uit. Ik kreeg een gaatje en toen ben ik doorgereden. Het is lastig inschatten, ik wilde niet te vroeg gaan, maar uiteindelijk heb ik het perfecte moment gekozen.”      Bekijk de videoreportage : https://vimeo.com/212662455       

 

 

 

 

ZEEUWSE WINNAARS
Op de erelijst van De Braakman staan zes Zeeuwse namen. De laatste winnaar uit Zeeland was Dennis Raadtgever die in 2004 zegevierde na een enorm wielergevecht met provinciegenoot Francois Franse.

 

Foto : Omroep Zeeland          
Winnaars Zeeland :  2004 Dennis Raadtgever   Kapelle         1998 Francois Franse   Kwadendamme            1992 Francois Franse       1991 Patrick van Passel   Sluiskil            1978  Toine van de Bunder   IJzendijke     1976  Toine van de Bunder       1975  Toine van de Bunder       1973 Gaby Minneboo   Veere       1971 Charles de Smit Hoofdplaat.   

 

 

Foto : Twitter      In  2016 zegevierde Coen Vermeltfoort vóór Elmar Reinders en Jan Willem van ’t Schip. Vermeltfoort en Reinders tekenden in 2017 een profkontrakt bij de Nederlandse formatie Roompot – Nederlandse Loterij. De Zeeuwen Nick van der Lijke en Brian van Goethem zijn hun ploegmaats.