> OMLOOP VD BRAAKMAN

 

 

 

 

JUBILEUMEDITIE OMLOOP VAN DE BRAAKMAN OP ZATERDAG 30 MAART

 

 

 

 

 

De Zeeuwse wielervereniging Theo Middelkamp brengt een sterke formatie aan de start in de jubileumeditie van De Braakman. Ploegleider Ad Polak zal enkele weken voor de Braakman de selectie bekend maken voor de wedstrijd in de Nationale Topcompetitie.     (31 januari 2019)

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE WINNAARS DE BRAAKMAN
Op de erelijst van De Braakman staan zes Zeeuwse namen. De laatste winnaar uit Zeeland was Dennis Raadtgever die in 2004 zegevierde na een enorm wielergevecht met provinciegenoot Francois Franse.

 

Foto : Omroep Zeeland          
Winnaars Zeeland :       
2004     Dennis Raadtgever   Kapelle              
1998      Francois Franse   Kwadendamme           
1992      Francois Franse      
1991      Patrick van Passel   Sluiskil                
1978      Toine van de Bunder   IJzendijke         
1976      Toine van de Bunder           
1975      Toine van de Bunder            
1973           Gaby Minneboo   Veere      
1971         Charles de Smit Hoofdplaat.   

 

 

 

 

ERELIJST DE BRAAKMAN VANAF 1970

 

 

 

 

 

 

 

FOTO : FACEBOOK.            WIELERHISTORIE  DE BRAAKMAN 1982 :  BERT WEKEMA WINT DE SPRINT VÓÓR DE ZEEUW PETER HOONDERT  EN NICO VERHOEVEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOOIE 49STE EDITIE VAN DE BRAAKMAN IN 2018  :  BEKIJK DE VIDEO ONDERSTAAND.

2018: Zonnige stenen in de Omloop van de Braakman

 

 

 

 

 

 

SOLOWINST RICK VAN BREDA IN 49STE OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2018

TIMO DE JONG (DESTIL – PARKHOTEL VALKENBURG) IN TOP 30

 

Verslag : Topcompetitie.nl  –  Foto : Organisatie          Met een korte solo wist Rick van Breda de Omloop van de Braakman op zijn naam te schrijven. De 28-jarige renner uit het MonkeyTown CT demarreerde in de laatste kilometer uit een kopgroep van zes. Zijn ploeggenoot Peter Schulting werd tweede, Rick Ottema (Alecto Cycling Team) derde.

 

Foto : Edwin van Immerseel        Timo de Jong (Destil – Parkhotel Valkenburg / rechts op foto) kon weer verrassend goed meekomen in het tempogeweld van de toppers. De Goesenaar eindigde na een zware wedstrijd over kasseien, dijken en polderwegen op een nette 26ste plaats. De jury klasseerde maar 42 renners die de topklassieker uitreden. Lars Oreel en de renners van ZRTC Theo Middelkamp behaalden geen klassering.

 

 

Foto : Organisatie       De 49e Omloop van de Braakman bracht de renners naar het Zeeuws-Vlaamse land. Vanuit start-/finishplaats Philippine moesten de renners 183,4 wedstrijdkilometers afleggen. Onderweg kregen ze 24 kasseienstroken te verwerken.  De officiële start was nog niet gegeven of het peloton slingerde als een langgerekt lint door het Zeeuwse landschap. De wind en de kasseien geselden de renners en al snel was er een kopgroep van 44 renners die nog kans maakten op de overwinning. In die groep waren zowel Alecto Cycling Team en Delta Cycling Rotterdam met de complete ploeg vertegenwoordigd.  Naar elke kasseienpassage toe maakte de groep tempo, op de stenen scheurde de groep uit elkaar, maar na elke strook liep de groep weer samen. Dit scenario herhaalde zich strook na strook. Een scenario dat steeds enkele renners de kop kostte, maar het duurde tot een aanval van een kwartet – Jasper Hamelink (Metec-TKH), Rick Ottema (Alecto Cycling Team), Rick van Breda (MonkeyTown CT), Arjen Hofman (Sensa-Kanjers voor Kanjers) – dat de koers weer in gang schoot.

 

Een zestal renners maakte zich lost van de rest. Twan Brusselman (Destil-Parkhotel Valkenburg), René Hooghiemster en Rick Ottema (Alecto Cycling Team), Justin Timmermans (Delta Cycling Rotterdam), Rick Ottema (MonkeyTown CT) en Hartthijs de Vries (NWV Groningen) wist een halve minuut bij elkaar te fietsen. Maar de veerkracht in de achtervolgende groep was nog groot. Tot dat een nieuw zestal, met daarbij klassementsleider Maarten van Trijp (Destil-Parkhotel CT), Adriaan Janssen (Delta Cycling Rotterdam), Peter Schulting (MonkeyTown CT), Dion Beukeboom en Jaap Kooijman (Vlasman Cycling) en Piotr Havik (BEAT Cycling Club) de aansluiting kwamen maken. Daarna was de weerstand van de overgebleven renners gebroken en liep de voorsprong snel op.

 

In de laatste ronde sprong Kooijman uit het dozijn koplopers weg. Hij kreeg even later Ottema en Van Breda met zich mee. Een ander drietal -Schulting, Havik en De Vries- wist de oversteek nog te maken. Maar de achtervolgers bleven steeds binnen schootsafstand. Met een late uitval in de laatste kilometer wist Van Breda naar de winst te rijden. Ploeggenoot Schulting sprintte naar de plek twee, terwijl Ottema het podium mocht volmaken.   ,,Dat deed wel even pijn’’, pufte Van Breda na de streep. ,,Ik ben zelden zo diep gegaan, maar ik was wel gebrand op een goede uitslag. Mijn trainer zei al dat ik deze koers zou kunnen winnen als ik mijn kop maar eens zou gebruiken. Ik rijd al een aantal jaren hard, maar die overwinning bleef uit. Ík was ook vandaag weer erg gretig, maar nu wist ik het af te maken.’’

 

Foto : Organisatie          Met zijn zege in de tweede Topcompetitiewedstrijd nam Van Breda ook de oranje leiderstrui over. De witte jongerentrui kwam om de schouders van De Vries, die tevens de trui voor beste clubrenner omgehangen kreeg. De bergtrui bleef om de schouders van Stan Wijkel (VolkerWessels-Merckx). Van Breda’s ploeg MonkeyTown CT blijft ook aan de leiding in het ploegenklassement.     (7 april 2018)

 

 

 

 

 

THUISKOERS ZRTC THEO MIDDELKAMP, LARS OREEL EN TIMO DE JONG  IN 49 STE OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2018
In de 49ste editie van de Omloop van de Braakman op zaterdag 7 april kwam ZRTC Theo Middelkamp aan de start in Philippine. De clubformatie van ploegleider Ad Polak wilde zich manifesteren in de thuiswedstrijd door Zeeuws Vlaanderen. De renners mikten in deze topklassieker op enkele korte klasseringen in finishplaats Philippine maar deze doelstelling mislukte. De semi profs en geroutineerde coureurs maakten de dienst uit en de meeste clubrenners konden zich niet handhaven in de afvalrace waarin de stevige wind een zwaar obstakel vormde.
Selectie Middelkamp : Eloy Raas, Roy Guequierre, Sven Gommers, Roy Gijzel, Jimmy de Bruijn, Dylan de Kok en Bobby Balk.

 

Op de inschrijflijst stond verder o.m. Destil – Parkhotel Valkenburg met de Goese renners Timo de Jong en Lars Oreel  (foto).

 

 

 

 

 

 

PROGRAMMA 7 APRIL 2018 IN PHILIPPINE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2017 : WINST ADRIAAN JANSSEN (SEG RACING)
THIJS DE LANGE BESTE MIDDELKAMPER OP 62 STE PLAATS

 

Foto’s : Facebook          De 48ste editie van de topklassieker Omloop van de Braakman kende een enerverende finale met zeven koplopers en een solist als winnaar. De zegebloemen werden uitgereikt aan de 21 jarige Adriaan Janssen (Diepenveen) van SEG Racing Academy die in de laatste fase was weggereden uit de vluchtgroep.
De eerste aanvallers in de Braakman waren Jeff Vermeulen (Destil-Piels) en Yannick Detant(Monkey Toen Cycling Team) die vrij snel tot de orde werden geroepen door het peloton. Vervolgens nog een tweede aanval van Detant met deze keer Melvin van Zijl als metgezel. Rond halfkoers bestond de spits uit een tamelijk groot peloton. Hieruit gingen tien man in de aanval. Luuc Bugter en Daan Meijers van Delta Cycling Rotterdam, Jasper de Laat en Tijmen Eijsing (Metec TKH), Joey van Rhee van Destil Piels, Koos Jeroen Kers van Baby Dump Cycling Team, Adriaan Janssen van SEG Racing Academy, Sven van Luijk van het Monkey Town Cycling Team, Sjors Dekker van West Frisia en Martin Kelderman van de Volharding.
De achtervolgers bleven lang hangen op 30 seconden en het verschil werd niet kleiner. Vooraan konden Kers en Kelderman het tempo niet volgen en Meijers moest afhaken na een valpartij. Zeven renners handhaafden zich vooraan en gingen richting aankomst in mosseldorp Philippine. Adriaan Janssen voelde zich nog sterk genoeg voor een korte solo en pakte de hoofdprijs in de Omloop van de Braakman met 25 kasseienstroken.
Op het podium was Janssen in gezelschap van Tijmen Eising (Metec) en Luuc Bugter van Delta Cycling Rotterdam.    4. Sjors Dekker (West Frisia)      5. Sven van Luijk   (West Frisia).

 

Zeeuwen :      62. Thijs de Lange        67. Roy Gijzel         70. Michel Stroosnijder         71. Eloy Raas.     De jury klasseerde 96 renners in de Braakman. 
De eerste plaats in het kasseienklassement van de Braakman was voor Joey van Rhee (Destil Piels).  Ploegenklassement na de Braakman :     1. Destil – Piels   90         20. ZRTC Theo Middelkamp   8 punten.

 

Op Topcompetitie.nu reageerde Adriaan Janssen op zijn triomf in Zeeuws Vlaanderen : “Dit is echt geweldig, de laatste weken liep het al lekker, maar een uitslag bleef uit. Ik kreeg een gaatje en toen ben ik doorgereden. Het is lastig inschatten, ik wilde niet te vroeg gaan, maar uiteindelijk heb ik het perfecte moment gekozen.”