> TEAM TEKUST.COM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 BIKERS STRANDTEAM TEKUST.COM IN TOP 60 MTB KUSTMARATHON ZEELAND

Op zaterdag 7 oktober werd van Zoutelande naar Burgh Haamstede de MTB Kustmarathon verreden over hetzelfde parcours als de marathon lopers. Dit evenement werd de eerste test voor de teamleden hoe de conditie ervoor staat. Dimitri Mulder, Anne van de Swaluw en Ramon Vleugel kwamen aan de start in hun nieuwe outfit van TeKust.com en presenteerden zich vol enthousiasme aan de Zeeuwse wielersupporters.  

Resultaten :      1. Vincent Meyvis       Zoersel (B)     1.35.53           4. Ramon Vleugel     1.38.01           Foto :  26. Dimitri Mulder     1.48.55            57. Anne van den Swaluw       1.58.51        1021 geklasseerden.     
Verslag Bike Marathon Zeeland 2017 staat op  http://www.zeelandfiets.nl/?page_id=94535    (7 oktober)

 

 

 

 

 

 

GESLAAGDE EERSTE CLINIC STRANDTEAM TEKUST.COM  
Verslag : Dimitri Mulder

 

De eerste clinic vanuit TeKust.com werd zondag 1 oktober gegeven op en rond het strand in Domburg. Na een korte voorstelling van ons team in Hotel Bommeljé heeft Pim van de Swaluw van PAC wielspecialist een en ander verteld over het materiaal. Hoe bereid je het materiaal zo goed mogelijk voor op een strandrit. Met welk materiaal kun je het beste het strand op en hoe verzorg je de fiets na afloop van een strandrit.
Vervolgens zijn we met een enthousiaste groep fietsers het strand opgegaan. Het eerste obstakel dat genomen moest worden was de strandopgang, het mulle zand door en zo snel mogelijk naar de vloedlijn. Dit is immers het best te berijden deel van het strand. Daarna hebben we geoefend op het passeren van de vele paalhoofden op het Walcherse strand richting Vrouwenpolder. Nadat de laatste paalhoofden gepasseerd waren hebben we uitleg gegeven over ‘het lezen van het strand’. Waar kun je nu eigenlijk het beste fietsen en waar dien je rekening mee te houden op het strand.

 

Na ongeveer 45 minuten hebben we de fietsen 180 graden gedraaid en zijn we terug gereden naar Domburg. Pim heeft de fietsen netjes afgespoten en zelf konden wij moe maar voldaan terug naar huis. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag en het is dan ook zeker de bedoeling om hier een vervolg aan te geven.    (2 oktober)

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWE STRANDTEAM IN ZEELAND : TE KUST.COM

 

In de nieuwe formatie  rijden de Zeeuwen Jelle Jumelet (foto), Michiel Jumelet, Ramon Vleugel, Dimitri Mulder en Anne van de Swaluw.

 

 

Op zondag 1 oktober organiseerde het nieuwe Strandteam TeKust.com een strandclinic in Domburg als voorbereiding op de Kustmarathon Zeeland. De deelnemers kregen uitleg over het strandracen en het onderhoud van de fiets. Daarnaast werd het strand opgezocht om te fietsen. 

 

Heb je altijd al de ambitie gehad om eens een strandrace te rijden maar is dit er nooit van gekomen? Of rijd je al regelmatig op het strand en wil je weten hoe wij ons voorbereiden op een strandrace? Grijp dan nu je kans! Wij bieden namelijk de mogelijkheid om per evenement maximaal 3 gastrenners op te nemen in ons nieuwe Strandteam Te Kust.com. Heb je interesse om een keer mee te gaan? Stuur dan nu een mail naar: zeeuws.strandteam@gmail.com   Wij kijken dan wat de mogelijkheden zijn om mee te gaan naar 1 van de vele strandevenementen.      (20 september)

 

 

 

 

Agenda winterprogramma 2017 – 2018:
26-11-’17 De Panne MTB Beach endurance          
02-12-’17 Ednine Beachchallenge Koksijde             
10-12-’17 EK beachrace Scheveningen             
28-12-’17     StrandRide for the Roses op de Brouwersdam          
21-01-’18 Flexwinkel Beachrace Noordwijk             
28-01-’18 E-payroll Westland MTB Challenge    
04-02-’18     Koga MTB Beachrace Zeeland bij Renesse : Strandrace Topcompetitie              
18-02-’18 Strandrace Rockanje          
04-03-’18 NK Deining D-Day Castricum
Lees meer over het nieuwe Zeeuwse strandteam op www.facebook.com/zeeuws.strandteam/      (14 september)