> TEAM TEKUST.COM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STRANDTEAM TEKUST.COM  –  NOVEMBER 2018

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE WEGRENSTERS YVA GELUK (MIDDELBURG) EN LIESELOTTE OVERDEVEST (HOEK) BIJ STRANDTEAM TEKUST.COM
Foto : Facebook            Wielrenster Yva Geluk (foto) gaat in de herfst- en wintermaanden strandraces rijden in het teamshirt van de Zeeuwse formatie TeKust.com. Op de weg koerst de 28 jarige Middelburgse voor de Belgische ploeg Equano-Wase Zon cycling team. Geluk is blij dat ze haar conditie op niveau kan houden tijdens wedstrijden langs de kust en het water : “Afgelopen seizoen heb ik in mijn derde wegseizoen veel progressie gemaakt en lekker aanvallend kunnen koersen. Mijn mooiste prestatie van dit jaar was het behalen van de Nederlandse titel bij de politie”.
In 2019 zal haar focus op de weg blijven liggen : “In de winter start ik graag in strandraces als voorbereiding. Het is altijd super mooi om langs de zee te kunnen koersen en voor mij werkt het goed om zo mijn lichaam in de winter te blijven prikkelen. Ik kom het meest tot mijn recht op lange rechte stukken hard zand maar bij de strandraces is dat niet altijd het geval. De technische gedeeltes door het mulle zand zijn voor mij zeker nog een uitdaging. Ik kijk er in iedere geval naar uit om wedstrijden te gaan rijden voor deze mooie ploeg.” 

 

Ook Lieselotte Overdevest (29) uit Hoek zal in de wintermaanden het sponsorshirt van TeKust.com dragen tijdens haar strandprogramma. De Zeeuws Vlaamse koerst op de weg bij de succesvolle formatie Jos Feron Lady Force van de Zeeuwse ploegleider Gerrie Sijnesael.
Meer info over Team en Programma 2018/2019 :  https://www.facebook.com/zeeuws.strandteam/      (30 augustus 2018)        

 

 

 

 

 

 

MTB CLINIC IN DOMBURG ALS VOORBEREIDING OP KUSTMARATHON 2018

Foto : Organisatie       De ploeg van Geluk en Overdevest organiseerde in de aanloop naar de MTB Kustmarathon Zeeland een Clinic op zondag 23 september in Domburg. Het buiten programma, dat in de regen werd afgewerkt, duurde tot ongeveer 14.00 uur. Start en finish van de MTB Clinic lagen bij Mezger Lodges aan de Domburgseweg. Thema’s die aandacht kregen tijdens de clinic : Techniek – Kleding – Voeding – Materiaal.    (23 september 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DECEMBER 2017 : STRANDTEAM TE KUST.COM : GESLAAGDE EN LEERZAME STRAND RIDE CLINIC BIJ BROUWERSDAM

Verslag & Foto’s : Organisatie.     De tweede clinic vanuit onze ploeg werd op 24 december gegeven op en rond het strand van de Brouwersdam in samenwerking met de StrandRide for the Roses. Voor de meeste deelnemers was deze clinic een goede opwarmer voor de StrandRide for the Roses op donderdag 28 december. Bij de Brouw zijn we begonnen met een warme kop koffie en thee waarna Thijs Barendregt van VeloPlus CyclingWear vertelde over de verschillende kledingopties en wat je het beste kunt dragen tijdens een winterse strandrit. Vervolgens gaf Marco Kristalijn van Jan de Jonge fietsen uitleg over de verzorging van de fiets die komt kijken bij een tocht op het strand.

Na het technische deel zijn we met een leuke groep fietsers het strand opgegaan. Hier hebben we geoefend op het rijden door mul zand en het maken van een bocht op het strand. Voor sommigen een uitdaging, voor anderen een peulenschil. Na diverse pogingen zijn we naar het volgende punt op de route gereden waar we een korte ronde hadden uitgestippeld. In deze ronde komen bijna alle aspecten van het strandfietsen aan bod, een oplopende strandafgang, een strandopgang in mul zand en een stuk rechtdoor over zwaar zand.

Na diverse rondes hebben we koers gezet naar het strand van Schouwen-Duiveland. Ook hier weer een lastig stuk strand. Na enkele kilometers langs de vloedlijn zijn we teruggekeerd naar het vertrekpunt. Degenen die daar nog energie voor hadden hebben er een wedstrijdje van gemaakt wie het eerst bij start/finish was.  Als afsluiting van deze sportieve dag zijn de fietsen netjes afgespoten en de goodiebags uitgereikt. We kunnen terug kijken op een geslaagde dag waarin iedereen veel geleerd heeft en vooral ook veel plezier heeft gehad! Speciale dank gaat uit naar Shimano en Continental voor het beschikbaar stellen van materialen voor de goodiebags, naar 3Action voor het beschikbaar stellen van de sportvoeding en naar VeloPlus en Jan de Jonge fietsen voor de technische ondersteuning.  (25 december 2017)

 

  

 

 

 

 

3 BIKERS STRANDTEAM TEKUST.COM IN TOP 60 MTB KUSTMARATHON ZEELAND 2017 

Op zaterdag 7 oktober werd van Zoutelande naar Burgh Haamstede de MTB Kustmarathon verreden over hetzelfde parcours als de marathon lopers. Dit evenement werd de eerste test voor de teamleden hoe de conditie ervoor staat. Dimitri Mulder, Anne van de Swaluw en Ramon Vleugel kwamen aan de start in hun nieuwe outfit van TeKust.com en presenteerden zich vol enthousiasme aan de Zeeuwse wielersupporters.  

Resultaten :      1. Vincent Meyvis       Zoersel (B)     1.35.53           4. Ramon Vleugel     1.38.01           Foto :  26. Dimitri Mulder     1.48.55            57. Anne van den Swaluw       1.58.51        1021 geklasseerden.     
Verslag Bike Marathon Zeeland 2017 staat op  http://www.zeelandfiets.nl/?page_id=94535       (7 oktober 2017)

 

 

 

 

 

 

VANAF SEPTEMBER 2017 NIEUW STRANDTEAM IN ZEELAND : TE KUST.COM

 

De nieuwe formatie startte in het najaar 2017 met de Zeeuwen Jelle Jumelet (foto), Michiel Jumelet, Ramon Vleugel, Dimitri Mulder en Anne van de Swaluw.

 

 

Op zondag 1 oktober organiseerde het nieuwe Strandteam TeKust.com een strandclinic in Domburg als voorbereiding op de Kustmarathon Zeeland. De deelnemers kregen uitleg over het strandracen en het onderhoud van de fiets. Daarnaast werd het strand opgezocht om te fietsen. 

 

Heb je altijd al de ambitie gehad om eens een strandrace te rijden maar is dit er nooit van gekomen? Of rijd je al regelmatig op het strand en wil je weten hoe wij ons voorbereiden op een strandrace? Grijp dan nu je kans! Wij bieden namelijk de mogelijkheid om per evenement maximaal 3 gastrenners op te nemen in ons nieuwe Strandteam Te Kust.com. Heb je interesse om een keer mee te gaan? Stuur dan nu een mail naar: zeeuws.strandteam@gmail.com   Wij kijken dan wat de mogelijkheden zijn om mee te gaan naar 1 van de vele strandevenementen.      (20 september 2017)

 

 

 

Lees meer over het Zeeuwse strandteam op www.facebook.com/zeeuws.strandteam/