> GP ARJAAN DE SCHIPPER

 

 

 

 

 

 

 

GROTE PRIJS ARJAAN DE SCHIPPER OP ZATERDAG 11 MEI ROND GOES

IN 2019 GAAT DE ZLM TOUR VERDER ALS GROTE PRIJS ARJAAN DE SCHIPPER. 
DE KLASSIEKER VOOR RENNERS ONDER 23 JAAR WORDT VERREDEN OP ZATERDAG 11 MEI MET START EN FINISH IN GOES.
DE WEDSTRIJD WORDT OPGENOMEN IN DE U23 ROAD SERIES MET KOERSEN IN BELGIË EN NEDERLAND.  

 

 

 

 

 

 

 

ZLM TOUR 2018 DOOR REGIO MIDDELBURG :  ITALIAANSE SPRINTZEGE MATTEO MOSCHETTI 

GOESENAAR TIMO DE JONG SNELSTE ZEEUWSE RENNER OP DE 20STE PLAATS

 

 

Foto : Twitter      Toekomstig profrenner Matteo Moschetti (foto) won de 23ste uitgave van de ZLM Tour. De Italiaan van de formatie Polartec Kometa versloeg in Goes na 178 km. met overtuiging alle concurrenten van het afgeslankte peloton. De 21 jarige topper, ploeggenoot van Wesley Mol (Kapelle) heeft voor 2019 al een kontrakt getekend bij Trek Segafredo. De Belg Sasha Weemaes kwam in de Ganzestad als tweede binnen en de Duitser Max Kanter (Sunweb Development Team) sprintte naar de derde plaats.    4. Pierre Barbier  (Roubaix Lille)    5. Ziga Jerman  (ljubljana Gusto Xaurum)      Beste Nederlander :  18. Jim Lindenburg.

 

Foto : Patricia de Jong         Vanuit Goes begonnen 24 nationale teams en een selectie van het district Zuid-West Nederland aan hun karwei door het Zeeuwse land met als inzet de Arjaan de Schipper Trofee. Omdat de renners een enorm hoog tempo dicteerden op o.m. de Zeelandbrug, de Stormvloedkering en de brede provinciale wegen hadden vluchters geen schijn van kans. De wedstijdradio meldde talrijke solo – en groepspogingen maar het peloton gaf geen ruimte.

 

Foto : Patricia de Jong       Na veel onrust konden rond halfkoers toch drie man wegkomen : Stefan Bisseger (Zwitserland), de Sloveen Jon Bozic en de Fransman Guillaume Millaseau klokten een maximale voorsprong van 2.50. Het aanvalstrio reed lange tijd in de spits en leek op weg naar topsucces. Richting finale gingen vooral de ploegen van Duitsland en Italië in de achtervolging en met de finish in aantocht kwam de hergroepering tot stand. Moschetti behaalde op de Oranjeweg in Goes na bijna 4 uur koers door Zeeland zijn zevende seizoenzege en etaleerde zijn sterke benen in deze populaire UCI jongerenkoers die is ondergebracht in de Nations Cup.

 

Foto : Middelburgfiets.nl / Witte Andriesse : Zwitserse koploper Gino Mäder tussen Oostkapelle en Aagtekerke.

In het Zeeuwse kamp mocht vooral Timo de Jong tevreden zijn. De eerste jaars belofte koerste in het oranje shirt van de nationale selectie naar een prachtige 20ste plaats. De Goesenaar was nog wel betrokken bij een valpartij in de buurt van ’s Heerenhoek maar hij kon de wedstrijd vervolgen. Plaatsgenoot Lars Oreel (districtsploeg Zuidwest) eindigde op de 36ste plaats. Wesley Mol (districtsploeg Zuidwest / Kapelle had na een val op 8 km van de streep op de 112de positie een achterstand van 6.02 op de Italiaanse winnaar.  De jury zette 114 renners in het dagklassement en rapporteerde 17 uitvallers.  (15 april 2018)

 

 

Bekijk de samenvatting op Omroep Zeeland Sport:
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/105129/Matteo-Moschetti-wint-ZLM-Tour-na-sprint

 

 

 

 

 

VOLLEDIGE ROUTE 2018 :    
                                       
http://www.zlmtour.nl/data/cms_uploads/files/source/Goes—Goes-14-april-2018-routeomschrijving-concept-19-10-2017.pdf

 

 

 

 

 

 

DRIE ZEEUWEN IN ZLM TOUR DOOR THUISPROVINCIE

Foto : Patricia de Jong : Zeeuwse deelnemers in gesprek met Stefan Nijpjes van Omroep Zeeland.

 

 

De Zeeuwse talenten Timo de Jong, Wesley Mol en Lars Oreel reden in de ZLM Tour op zaterdag 14 april een thuiswedstrijd.

Goesenaar de Jong (Destil – Parkhotel Valkenburg) was opgenomen in de nationale selectie.

Bij de districtsploeg zette ploegleider Ad Poak de Zeeuwen Wesley Mol (Kapelle / Polartec-Kometa / foto) en Lars Oreel (Goes / Destil – Parkhotel Valkenburg) op de startlijst. 

Bekijk volledige deelnemerslijst editie 2018 :  http://www.zlmtour.nl/data/cms_uploads/files/source/deelnemerslijst2018(NED)-renners-per-land.pdf