> GP ARJAAN DE SCHIPPER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIMO DE JONG (GOES) EERSTE ZEEUW IN GP ARJAAN DE SCHIPPER IN WOONPLAATS
BELGISCHE ZEGE JONAS CASTRIQUE
Foto’s : Patricia de Jong.             Zeven aanvallers bepaalden het koersbeeld in de GP Arjaan de Schipper.
Ook Timo de Jong (Clubteam VolkerWessels – Merckx) meldde zich in de spits met verder o.m. de Hollanders Daan Hoole en Marten Kooistra.
De Jong kon in zijn woonplaats Goes een attente koers afsluiten met de vijfde plaats in de kopgroep. Weer een mooie notering op zijn nu al prima scorelijst 2019.

 

Jonas Castrique (Wallonie Bruxelles Development Team) won na 10 zware omlopen van ruim 16 km. de eerste editie. Cedric Beullens (EFC L&R Vulsteke) kwam als tweede binnen en Marten Kooistra van SEG Racing werd als derde geklasseerd.     4. Florian Vermeersch   (Lotto Soudal).

 

Zeeuwen :     5. Timo de Jong         35. Lars Oreel op 2.53          43. Wesley Mol op 2.53.     De jurygroep rapporteerde slechts 47 binnenkomers in Goes.

 

Foto : Edwin van het Westeinde  > GP Arjaan de Schipper 2019
In deze nieuwe klassieker, voorheen ZLM Tour, over Zuid Beveland was er startgelegenheid voor renners tot 23 jaar.      (11 mei 2019)

 

 

 

 

 

GROTE PRIJS ARJAAN DE SCHIPPER 2019 OVER DE KATTENDIJKSE DIJK

 

De Grote Prijs Arjaan de Schipper (foto) was op zaterdag 11 mei de opvolger van de ZLM Tour maar maakte geen onderdeel meer zijn van de UCI Nationscup U23.  

Er kwamen 11 Belgische en 11 Nederlandse teams en 3 ploegen met een wildcard aan de start.  In het routeboek stonden 10 omlopen van 16,5 km rond Goes met als scherprechter de Kattendijksedijk. 

 

Start en finish lagen op de Oranjeweg in Goes. Stichtings voorzitter Kees Veerhoek en zijn medewerkers hadden een mooi wielerprogramma in elkaar gezet voor renners, volgers en supporters.

 

Omdat de stichting “Arjaan de Schipper trofee” in het verleden is opgericht met de intentie om wedstrijden te organiseren voor jonge en belofte volle renners werd in 2018 besloten een onderdeel te worden van de nieuw te vormen competitie “U-23 Road Series 2019” . Deze competitie bestaat uit club, clubcombinatie, regionale, district en continentale teams uit Nederland en België.

 

 

 

 

KALENDER U23 ROAD SERIES 2019

 

 

PARCOURS VAN GOES NAAR KLOETINGE, KATTENDIJKE, WEMELDINGE EN OVER DE KATTENDIJKSEDIJK.

 

BEKIJK VOLLEDIGE ROUTE MET DOORKOMSTTIJDEN :
https://www.gparjaandeschipper.nl/data/cms_uploads/files/source/Goes—Goes-11-mei-2019-routeomschrijving-V4.0.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZLM TOUR 2018 DOOR MIDDEN EN NOORD ZEELAND :  ITALIAANSE SPRINTZEGE MATTEO MOSCHETTI 

GOESENAAR TIMO DE JONG SNELSTE ZEEUWSE RENNER OP DE 20STE PLAATS

 

Foto : Twitter      Toekomstig profrenner Matteo Moschetti (foto) won de 23ste uitgave van de ZLM Tour. De Italiaan van de formatie Polartec Kometa versloeg in Goes na 178 km. met overtuiging alle concurrenten van het afgeslankte peloton. De 21 jarige topper, ploeggenoot van Wesley Mol (Kapelle) heeft voor 2019 al een kontrakt getekend bij Trek Segafredo. De Belg Sasha Weemaes kwam in de Ganzestad als tweede binnen en de Duitser Max Kanter (Sunweb Development Team) sprintte naar de derde plaats.    4. Pierre Barbier  (Roubaix Lille)    5. Ziga Jerman  (ljubljana Gusto Xaurum)      Beste Nederlander :  18. Jim Lindenburg.

 

Foto : Patricia de Jong         Vanuit Goes begonnen 24 nationale teams en een selectie van het district Zuid-West Nederland aan hun karwei door het Zeeuwse land met als inzet de Arjaan de Schipper Trofee. Omdat de renners een enorm hoog tempo dicteerden op o.m. de Zeelandbrug, de Stormvloedkering en de brede provinciale wegen hadden vluchters geen schijn van kans. De wedstijdradio meldde talrijke solo – en groepspogingen maar het peloton gaf geen ruimte.

 

Foto : Patricia de Jong       Na veel onrust konden rond halfkoers toch drie man wegkomen : Stefan Bisseger (Zwitserland), de Sloveen Jon Bozic en de Fransman Guillaume Millaseau klokten een maximale voorsprong van 2.50. Het aanvalstrio reed lange tijd in de spits en leek op weg naar topsucces. Richting finale gingen vooral de ploegen van Duitsland en Italië in de achtervolging en met de finish in aantocht kwam de hergroepering tot stand. Moschetti behaalde op de Oranjeweg in Goes na bijna 4 uur koers door Zeeland zijn zevende seizoenzege en etaleerde zijn sterke benen in deze populaire UCI jongerenkoers die is ondergebracht in de Nations Cup.

 

Foto : Zeelandfiets.nl / Witte Andriesse : Zwitserse koploper Gino Mäder tussen Oostkapelle en Aagtekerke.

In het Zeeuwse kamp mocht vooral Timo de Jong tevreden zijn. De eerste jaars belofte koerste in het oranje shirt van de nationale selectie naar een prachtige 20ste plaats. De Goesenaar was nog wel betrokken bij een valpartij in de buurt van ’s Heerenhoek maar hij kon de wedstrijd vervolgen. Plaatsgenoot Lars Oreel (districtsploeg Zuidwest) eindigde op de 36ste plaats. Wesley Mol (districtsploeg Zuidwest / Kapelle had na een val op 8 km van de streep op de 112de positie een achterstand van 6.02 op de Italiaanse winnaar.  De jury zette 114 renners in het dagklassement en rapporteerde 17 uitvallers.  (15 april 2018)

 

 

Bekijk de samenvatting op Omroep Zeeland Sport:
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/105129/Matteo-Moschetti-wint-ZLM-Tour-na-sprint

 

 

 

 

 

VOLLEDIGE ROUTE 2018 :    
                                       
http://www.zlmtour.nl/data/cms_uploads/files/source/Goes—Goes-14-april-2018-routeomschrijving-concept-19-10-2017.pdf

 

 

 

 

 

 

DRIE ZEEUWEN IN ZLM TOUR DOOR THUISPROVINCIE

Foto : Patricia de Jong : Zeeuwse deelnemers in gesprek met Stefan Nijpjes van Omroep Zeeland.

 

 

De Zeeuwse talenten Timo de Jong, Wesley Mol en Lars Oreel reden in de ZLM Tour op zaterdag 14 april een thuiswedstrijd.

Goesenaar de Jong (Destil – Parkhotel Valkenburg) was opgenomen in de nationale selectie.

Bij de districtsploeg zette ploegleider Ad Poak de Zeeuwen Wesley Mol (Kapelle / Polartec-Kometa) en Lars Oreel (Goes / Destil – Parkhotel Valkenburg) op de startlijst. 

Bekijk volledige deelnemerslijst editie 2018 :  http://www.zlmtour.nl/data/cms_uploads/files/source/deelnemerslijst2018(NED)-renners-per-land.pdf