> EINDEJAARSMEETINGS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE WIELERPRIJZEN 2018 : LEO BAKKER (VRIJWILLIGER) – TIM VAN DIJKE (MOUNTAINBIKER) – ANTWAN TOLHOEK (WIELRENNER)

Foto : Edwin van Immerseel           Tijdens de eindejaars bijeenkomst voor de wielersector Zeeland in Heinkenszand werden de jaarprijzen 2018 uitgereikt. Vanuit het organisatiecomité Cyclemotion was er weer ruimhartige waardering voor de Zeeuwse vrijwilligers, organisatoren, supporters en wielrenners die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor hun geliefde sport. Gastheer Piet Eversdijk begeleidde de huldigingen en verzorgde de interviews met de winnaars.

Prijzen 2018 :    

Foto : Anne vd Swaluw      Vrijwilliger van het jaar / Patrick Tolhoek Bokaal  :  Leo Bakker uit Heinkenszand. De 64 jarige Bakker is voorzitter, organisator en promotor van wielerorganisatie Trimbelangen Midden Zeeland. TMZ presenteert jaarlijks een omvangrijke Zeeuwse kalender met criteriums, klassiekers en tijdritten.

 

Foto : Anne vd Swaluw        Mountainbiker van het jaar / Bart Brentjens Trofee  :  Tim van Dijke (Colijnsplaat).  Deze 18 jarige Bevelandse belofte renner boekt goede resultaten in wegkoersen en in veldwedstrijden.

 

 

Foto : Zeelandfiets.nl        Wielrenner van het jaar  :  Antwan Tolhoek (Yerseke).  De jonge en talentvolle prof van Jumbo – Visma reed een ijzersterk seizoen en schitterde in o.m. de Tour de France, het WK, Klassiekers en Etappekoersen. Het was een prachtig jaar voor de Bevelander met ook mooie vooruitzichten richting mei 2019 met presentie in de Giro. Bekijk zijn Ronde van Frankrijk 2018 : www.zeelandfiets.nl/?page_id=117401

 

 Foto : Anne vd Swaluw       Profrenster Elen van Dijk (31) verzorgde een presentatie waarin haar liefde voor de wielersport helder naar voren kwam. De toehoorders in De Stenge kregen een eerlijk beeld aangaande haar beleving van trainingen en wedstrijden met triomfen en minder aangename momenten. Volgend seizoen koerst van Dijk bij de nieuwe Amerikaanse sterrenformatie Trek.

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

WINNAARS WIELERPRIJZEN ZEELAND 2017 : MILAN VADER (MIDDELBURG) – MARCO MINNAARD (WEMELDINGE) & WIELERCOMITÉ RENTOC KRUININGEN.

Foto’s  :  Zeelandfiets.nl

 

 

 

> MARCO MINNAARD (Wemeldinge)      wielrenner Wanty Groupe Gobert :    debutant Tour de France 2017. 

 

 

 

> MILAN VADER (Middelburg)      mountainbiker : richt zich op de Olympische Spelen 2020 in Tokio. 

 

 

 

> WIELERCOMITÉ RENTOC KRUININGEN organiseert jaarlijks een dagvullend criteriumprogramma in het Bevelandse dorp. 

 

 

 

De prijzen werden uitgereikt tijdens een drukke Eindejaarsmeeting in Heinkenszand. Veel wielercomite’s, (oud) renners en wielersupporters genoten van een gevarieerde en gezellige bijeenkomst in de Stenge.

Presentator Piet Eversdijk besprak het wielerjaar 2017 met renners, organisatoren, promotors, medewerkers en begeleiders. Richting toekomst kwamen vrijwel alle Zeeuwse wielerthema’s in de schijnwerpers en de afgevaardigden konden hun plannen voor 2018 breed profileren.

 

 

Wesley Mol (Kapelle) gaf heldere details over zijn wieleravontuur in Spanje. De Zeeuwse teambus chauffeurs van Lotto NL Jumbo, Piet de Vos & Kees Hamelink, gaven uitleg over hun werkwijze bij klassiekers en etappekoersen en de samenwerking met de renners. Daarbij vertelde de Vos de “Pantoffel Story” met Antwan Tolhoek uit Yerseke in de hoofdrol. Als “wielerkenner van het jaar” werd Ko Tolhoek uit Yerseke gehuldigd. De Bevelandse fietsveteraan werd eerste in de Zeeuwse wielerquiz.

 

 

Naast deze historie met veel mooie en emotionele momenten was er aandacht voor de toekomst van de Zeeuwse wielersport en de vele kansen die er liggen binnen de fietsprovincie Zeeland.

 

 

 

 

 

ZEEUWSE WIELER EREPRIJZEN 2016 VOOR ANTWAN TOLHOEK – MILAN VADER & JAN MINNAARD
eindejaars-meeting-zeeuwse-wielersport-2016
 
FOTO : JO-ANNES DE BAT

 

Tijdens de eindejaarsmeeting 2016 voor de Zeeuwse wielersector kregen de tientallen bezoekers een indrukwekkende documentaire te zien over Johnny Hoogerland. De oud renner van Team Roompot Oranje Peloton reed zijn laatste koers in oktober tijdens de Sluitingsprijs Putte Kapellen.
 
Foto : Arjan van’t Veer          Gedeputeerde Jo-Annes de Bat had een verrassing in petto voor De Zeeuwse Leeuw. Hij werd aangesteld als ambassadeur van de provincie Zeeland. de Bat over de toekenning: “We hebben dit gedaan op basis van de prestaties van Johnny in zijn carrière en zijn goede uitstraling voor de provincie Zeeland”.
 
Film Hoogerland : De carrière van wielrenner Johnny Hoogerland uit Langeweegje is er één met hoogte- en dieptepunten. Zijn grootste succes haalt Hoogerland in 2013 als hij Nederlands kampioen wordt. Het diepste dal is een ongeval in Spanje waarbij hij wordt aangereden door een auto. Het ongeluk kent een diepe nasleep. Hoogerland wordt mentaal nooit meer de oude en hangt na drie mindere jaren zijn fiets definitief aan de wilgen.
 
Foto : Cycling Pictures Marcel Visser     
     
Verder werden de wielerprijzen 2016 uitgereikt aan de wielrenner, mountainbiker en vrijwilliger van het jaar. De eretitels gaan naar vrijwilliger Jan Minnaard (foto boven) uit Wemeldinge (veld en wegrenner – organisator – sponsor) en de Middelburgse mountainbiker Milan Vader.
 
Foto : Patrick Tolhoek         De 22 jarige Antwan Tolhoek (Yerseke) is volgens de wielerjury de beste Zeeuwse wielrenner van 2016.  Het klimtalent werd na een prima debuutseizoen bij Team Roompot ingelijfd door Team Lotto NL Jumbo. Tolhoek kreeg in Heinkenszand de Theo Middelkamp Trofee. Meer over de Bevelander op http://www.zeelandfiets.nl/?page_id=95432
 
Daarnaast kregen de Zeeuwse wieler jongeren ruime aandacht met een terugblik op het succesvolle wegseizoen 2016. Presentator Piet Eversdijk sprak op het podium met de talenten Jarno Mobach, Timo de Jong en Lars Oreel.
 
Het jaarlijkse slotevenement voor betrokkenen bij de wielersport werd voor de vijfde keer georganiseerd in De Stenge in Heinkenszand. Volgens de organisatie was er weer veel gelegenheid om elkaar in een ongedwongen sfeer te treffen.  
 
 

 

 

 

 

 

 

EREPRIJZEN ZEEUWSE WIELERSPORT 2015 VOOR MIDDELBURGERS NICK VAN DER LIJKE – MILAN VADER & WITTE ANDRIESSE
Witte Andriesse Zeelandfiets.nl Wielervrijwilliger 2015
Foto : Zeelandfiets.nl         De Zeeuwse wielerprijzen 2015 zijn toegekend aan drie Middelburgers: wielrenner Nick van der Lijke, mountainbiker Milan Vader en wieler vrijwilliger Witte Andriesse. In de Stenge in Heinkenszand werd het winnende fietstrio in de schijnwerpers gezet voor hun prestaties en inzet richting Zeeuwse wielersport. De Middelburgers v.d. Lijke, Vader en Andriesse zijn blij met de ereprijs die ze hebben behaald binnen de fietssector in Zeeland.
 
Nick vd LijkeNick van der Lijke reed in 2015 een sterke Ronde van Italië. De Middelburger koerste in het sponsorshirt van Team Lotto NL Jumbo naar enkele ereplaatsen en draaide mee in ontsnappingen. De profrenner kan de Theo Middelkamp Bokaal in zijn prijzenkast zetten. van der Lijke fietst in 2016 bij Team Roompot Oranje Peloton.
 
Milan Vader WKDe Middelburgse biker Milan Vader gaat steeds beter presteren op internationaal niveau en boekte mede door centrale trainingen veel progressie in 2015. Vader kreeg de Bart Brentjens Bokaal.
 
Witte Andriesse Zomer 2013Witte Andriesse (Middelburg) was in 2012 de grondlegger van de Eindejaarsmeeting voor de Zeeuwse wielersport. In september 2009 startte de fietsambassadeur met zijn Zeeuwse wielersite  Zeelandfiets.nl  met aandacht voor alle aspecten rond de fiets in Zeeland. Andriesse ontving in Heinkenszand de Patrick Tolhoek Trofee.  
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE WIELERPRIJZEN 2014 VOOR BERT VAN GILS & MILAN VADER
Vlissinger Bert van Gils (1948 – 2016) en Middelburger Milan Vader hebben in december 2014 een ereprijs ontvangen voor hun activiteiten binnen de Zeeuwse wielersport. De waardering werd bevestigd met het uitreiken van een trofee tijdens een drukke en geanimeerde wielermeeting in Heinkenszand.
Bert van GilsDe sympathieke Van Gils zet zich al jaren in o.m. als organisator, begeleider, bestuurslid en speaker bij wielerwedstrijden. De laatste jaren heeft de 66 jarige wielernestor gezondheidsproblemen maar hij neemt geen afscheid van zijn geliefde sport. van Gils blijft aan de weg timmeren en stimuleert en adviseert de vrijwilligers bij regionale fietsevenementen. Een indrukwekkende staat van dienst die op de drempel van een nieuw wielerjaar werd beloond met het uitreiken van de Patrick Tolhoek Trofee.
 
Milan-Vader7-280x300Junior biker Milan Vader ontving de Bart Brentjens Trofee voor zijn prestaties in 2014. Het 18 jarige talent presteerde sterk bij o.m.  het EK (derde) en werd vierde op het WK Beloften.
De derde eindejaarsbijeenkomst voor de Zeeuwse wielerwereld werd weer een gezellige ontmoetingsmiddag voor renners, organisatoren en supporters. Junioren en senioren bespraken persoonlijke fietsthema’s en in breder verband kwam de ontwikkeling van de wielersport in Zuid West Nederland aan de orde. Het was netwerken tussen de oliebollen maar wel in wielersfeer! 
 
 

 

 

 

 

 

 

EINDEJAARSMEETING 2013 : NIEUW BEELDMERK WIELRENNEN IN ZEELAND
Beeldmerk Wielrennen Zeeland 2013Gedeputeerde Ben de Reu onthulde zaterdag 28 december 2013 tijdens een wielermeeting in Heinkenszand een nieuw beeldmerk dat reclame moet maken voor fietsen in Zeeland. Op de poster zijn vier getalenteerde Zeeuwse wielrenners te zien, die vlakbij de Stormvloedkering tegen de wind aan het beuken zijn. Het zijn van voor naar achter Nick van der Lijke, Birgit Lavrijssen, Brian van Goethem en Davy Gunst. De provincie Zeeland richt zich de komende jaren op drie soorten sporten die passen in het landschap: watersport, strandsporten en fietsen.    

 

 

 

 

29 DECEMBER 2012 : 100 WIELERLIEFHEBBERS BIJ EERSTE EINDEJAARSMEETING ZEELANDFIETS.NL IN HEINKENSZAND
DSC03181Foto’s : Zeelandfiets.nl / Witte & Lennard Andriesse            In De Stenge in Heinkenszand werd op zaterdag 29 december voor de eerste keer een EINDEJAARSMEETING voor de Zeeuwse fietswereld georganiseerd. Ruim 100 wielrenners, toerfietsers, bikers, comitéleden en supporters kregen informatie over wielerevenementen die in 2013 op de kalender komen. Het werd een geanimeerde ontmoetingsmiddag met jongeren en senioren op de presentielijst.
Het Zeeuwse fietsen laat volgend jaar weer veel variatie zien met talrijke activiteiten binnen alle sectoren. Presentator Piet Eversdijk kreeg een hele reeks fietsers en organisatoren aan de microfoon. Ze vertelden met veel enthousiasme over hun evenement dat momenteel in de voorbereidingsfase zit.
Algemene voorbereiding 1STE MEETING 2012De initiatiefnemers van de meeting Lennard & Witte (links) Andriesse (Scherpenisse) en Louw Wielemaker (De Stenge / rechts) waren na afloop tevreden over de toeloop. Ze zien volop kansen voor een bredere presentatie in de komende jaren.
Na een aarzelend begin kwamen er toch nog 100 liefhebbers opdagen. Een mooi debuut voor het nieuwe wielerevenement. In een aangename sfeer was er volop ruimte voor netwerken tussen de oliebollen! De organisatoren ontvingen veel positieve reacties. Ze werden aangespoord om door te gaan met hun fietsevenement waarbij ontmoeting en informatie een sterke combinatie vormen. De Zeeuwse Fietswereld hoopt op een vervolg in december 2013.
 
Het publiek in De Stenge kreeg 29 december een gevarieerd informatiepakket aangeboden met medewerking van:
= Cyclemotion in Heinkenszand op zondag 10 maart. presentatie door Louw Wielemaker
= HomeRideTeam Endura TCM : sponsor toertocht door Nederland op 15 en 16 juni
= Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) : toerprogramma door districtsbestuurder Jan Willem Catsman
= Toerclub de Trappers Krabbendijke : nieuwe toerdag TRAP ES DEUR REIMERSWAAL op zaterdag 13 april
DSC03196= Delta Ride for the Roses : Kees Bal (foto) vertelt over editie 2013 op zaterdag 8 juni met parcours over de Boulevard Vlissingen
= ID Cycling met promotor – organisator Jan de Jonge en wielrenner Joannathan Duinkerke
= Ronde van Zeeland Seaports op zondag 2 juni door Zeeuws Vlaanderen en Noord België. Toelichting Eveline de Lange
= ZLM Tour zaterdag 13 april. Rinus Verboom: parcourswijziging en nieuwe finishlocatie in Goes/Oranjeweg
= Wielervereniging Theo Middelkamp : ploegleider Adri Bruijnooge over het wegseizoen en de nieuwe renners. Nick Nieuwdorp (Yerseke) mikt op terugkeer in het elitepeloton van Middelkamp
= Jeugdafdeling ZRTC Theo Middelkamp met begeleider Henk de Jonge : 50 jeugdrenners en 9 trainers. nieuw: kledingpakket en sponsors
= Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) : Leo Bakker vertelt over de wedstrijdkalender met 30 criteriums en 2 klassiekers
= Klassieker Omloop van de Braakman door Zeeuws Vlaanderen op zaterdag 30 maart
= Vrouwenformatie Endura Lady Force met renster Wendy Versluis uit ’s Heerenhoek en het begeleidingsteam
= Zeeuws rennerskoppel Marco Minnaard en Birgit Lavrijssen uit Wemeldinge : Nabeschouwing 2012 en Doelen 2013.
 
 
BRON : OMROEPZEELAND.NL
De Zeeuwse wielerwereld moet elkaar stimuleren om de sport uit de dopingcrisis te krijgen. Dat stelt oud-profrenner Kees Bal uit Goes. Hij zei dat tijdens een wielerbijeenkomst in Heinkenszand.
Bal (winnaar Ronde van Vlaanderen 1974) zegt dat het grote publiek overtuigd moet worden dat de wielersport op dit moment een mooie, eerlijke en zuivere sport is. “Met de invoering van de whereabouts en de bloedpaspoorten behoort de wielersport tot een van de zuiverste sporten. Van organisatoren tot trimmers. Iedereen moet dat uitdragen waar dat kan.”
Sponsoren
Bal stelt dat de affaire rond Lance Armstrong ook gevolgen heeft voor Zeeland. “Het is moeilijker om aan sponsoren te komen.”
 
ZRTC TM
Jeugdafdeling Middelkamp
Opvallend is dat de jeugdafdeling van ZRTC Theo Middelkamp vooralsnog niet lijdt onder de aanhoudende dopingperikelen. Volgens Henk de Jong van de Goese club is het aantal jeugdrenners met een licentie zelfs verdubbeld.