> SCHELDEPRIJS

 

 

 

 

 

 

 

 

BELGISCHE KLASSIEKER SCHELDEPRIJS WOENSDAG 4 APRIL MET TOPSPRINTERS DOOR ZEELAND

PETER SAGAN, MARCEL KITTEL, ANDRÉ GREIPEL EN MARK CAVENDISH OP DEELNEMERSLIJST

 

 

Bekijk de video :  https://www.facebook.com/scheldeprijs/videos/1662652847132328/

 

Passage – Doorkomsttijden in ZEELAND http://www.flandersclassics.be/sites/default/files/sp2018-roadbook_2018_v20.pdf

 

 

 

 

Foto : Organisatie : Kittel wint editie 2017.               De Belgische profklassieker Scheldeprijs, die in 1907 voor de eerste keer werd georganiseerd, komt in 2018 naar Zeeland. Op woensdag 4 april starten de renners in Terneuzen voor een omloop door de Westerscheldetunnel (6,6 km) richting Middelburg. Vervolgens gaat de karavaan naar Veere en Vrouwenpolder. Daarna komen Goes, Wemeldinge, Yerseke en West Brabant in zicht. De winnaar wordt gehuldigd in finishplaats Schoten bij Antwerpen. Op de internationale wielerkalender staat de Scheldeprijs geprogrammeerd tussen de Ronde van Vlaanderen (1 april) en Parijs Roubaix op 8 april. Het traject door Zeeland ligt rond de 130 km.

 

 

 

 

De organisatoren van de Schotense Wielerclub en Flanders Classics zijn enthousiast over de nieuwe startlocatie:  “De rit tussen Terneuzen en Schoten doet de Scheldeprijs zijn naam alle eer aan: Terneuzen herbergt aan de Westerschelde de derde grootste haven van Nederland als toegangspoort aan de Schelde voor scheepverkeer richting de haven van Antwerpen. Het unieke wielerdecor van Terneuzen en de provincie Zeeland vormen de perfecte aanloop richting Antwerpen en Schoten. Als een van de enigen op de internationale wielerkalender trekken we over de landsgrenzen heen, en maken we De Scheldeprijs zo aantrekkelijk mogelijk voor een internationaal wielerpubliek.”

 

Ook burgemeester Jan Lonink van Terneuzen ziet het helemaal zitten :  “Net als in België is het wielrennen in Nederland een erg populaire sport.  We zijn dan ook trots dat een wielerklassieker met naam en faam als De Scheldeprijs voortaan in onze stad zal starten. We heten alle wielerliefhebbers graag welkom om op 4 april te komen ontdekken wat Terneuzen allemaal te bieden heeft. De unieke ligging aan de Westerschelde zal menigeen verbazen. De Scheldeboulevard biedt een uniek uitzicht op de voorbijvarende “zeereuzen” van en naar Antwerpen. Bovendien is de openbare ruimte zodanig ingericht dat het uitnodigt tot sportieve activiteiten zoals het populaire toerfietsen.”

 

Foto : Twitter : de Bat in Westkapelle met winnaar proloog Ster ZLM Tour 2017 Primoz Roglic.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat is blij met de komst van de Scheldeprijs naar zijn provincie : ”Zeeland en wielrennen horen bij elkaar als ‘patat’ bij de Zeeuwse mosselen. Op het snijvlak van land en water biedt Zeeland een prachtig decor. Veel Vlamingen komen daarvan genieten. Op culinair vlak zijn onze ‘zilte zaligheden’ als oesters en mosselen” een sterke troef. En ook sportief heeft Zeeland wat te bieden: het peloton kan hier worden ‘gegeseld’ door de Zeeuwse wind.” 

 

 

Foto : Organisatie : Podium 2017            Op de erelijst staan geen Zeeuwse winnaars. Er was wel Nederlands succes met o.m. Thorwald Veneberg (2005), Jeroen Blijlevens (1999) en Servais Knaven in 1998. De laatste winnaar in 2017 was de Duitse sprintbom Marcel Kittel in het shirt van Quick Step Floors.  De andere podiumklanten waren Elia Viviani (Team Sky) en Nacer Bouhanni van Cofidis.

 

 

 

ZEEUWSE PRESENTIE IN SCHELDEPRIJS 2017 MET BRIAN VAN GOETHEM VAN ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ

Foto : van Goethem in Omloop Het Nieuwsblad 2017                    Wielerorganisatie Flanders Classics kon in het voorjaar voor de vijfde keer Marcel Kittel op de erelijst van de Scheldeprijs zetten. De 28 jarige Duitser van Quick Step Floors versloeg in het Belgische Schoten alle concurrenten na een koers van 202 km. door Noord België. Bij de huldiging stonden Elia Viviani (Team Sky) en Nacer Bouhanni van Cofidis naast hem. Het draaiboek met de vroege vlucht werd weer uit de kast gehaald.

Zeven renners met Roompot coureur Pim Ligthart gingen na de start in Mol in de aanval en reden naar een mooie voorsprong. Toen in de finale de snelle mannen naar het front gingen werd het verschil snel minder. Op 4 km van de streep ontstond nog een valpartij in het peloton en werden enkele sprinters waaronder Dylan Groenewegen uitgeschakeld voor een topklassering. Marcel Kittel zat in de veilige zone en etaleerde zijn snelle benen in de laatste fase. Brian van Goethem had op de 94ste plaats bijna 2 minuten achterstand. De jury klasseerde 155 binnenkomers in Schoten.