> SCHELDEPRIJS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 PLOEGEN IN SCHELDEPRIJS : ROOMPOT – CHARLES (NICK VAN DER LIJKE)  –  WANTY GROUPE GOBERT (MARCO MINNAARD)  – LOTTO SOUDAL (BRIAN VAN GOETHEM).     
JUMBO – VISMA (ANTWAN TOLHOEK) ONTBREEKT OP STARTLIJST.

Bron : Wielerflits.nl   (11 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

VOORJAARSKLASSIEKER SCHELDEPRIJS OP WOENSDAG 10 APRIL WEER DOOR ZEELAND
Foto : Ester Telepary (Middelburg) : Scheldeprijs 2018 door de hoofdstad van Zeeland.

 

OP WOENSDAG 10 APRIL VERTREKKEN DE RENNERS IN TERNEUZEN.
NA DE WESTERSCHELDETUNNEL KOMEN DE BEVELANDEN EN WALCHEREN IN BEELD. HET PELOTON KOERST LANGS EN DOOR NIEUWDORP, VLISSINGEN,  MIDDELBURG, VEERE, NOORD BEVELAND, GOES, YERSEKE EN KRABBENDIJKE.
DE FINISH LIGT NA 203 KM IN HET BELGISCHE SCHOTEN IN DE BUURT VAN ANTWERPEN.

 

 

BEKIJK DE VOLLEDIGE ROUTE SCHELDEPRIJS 2019.
Bron : Facebook Organisatie

Scheldeprijs Route 2019

📍 Stad Terneuzen [NL]🚴‍ 203,3 km🔄 Two local rounds🏁 Gemeente Schoten#SP19 #Scheldeprijs

Geplaatst door Scheldeprijs op Woensdag 23 januari 2019

 

  

 

 

GEEN ZEEUWSE WINNAARS SCHELDEPRIJS          
Op de erelijst van de Scheldeprijs staan geen Zeeuwse winnaars. Er was wel Nederlands succes met o.m. Thorwald Veneberg (2005), Jeroen Blijlevens (1999), Servais Knaven in 1998 en Fabio Jakobsen die in 2018 in de sprint zegevierde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROFKLASSIEKER SCHELDEPRIJS 2018 DOOR MIDDELBURG  : 

SPRINTTALENT FABIO JAKOBSEN (QUICK STEP FLOORS) PAKT ZEGE.

INCIDENT BIJ GESLOTEN SPOORWEGOVERGANG KRABBENDIJKE.

 

Foto boven en onder : Twitter Organisatie.         

De Nederlander Fabio Jakobsen heeft de vernieuwde Scheldeprijs winnend afgesloten. De 21 jarige neo prof van de Belgische succesformatie Quick Step Floors toonde zich met overtuiging de sterkste in de sprint van een afgeslankt peloton.  Bij de huldiging in Schoten stonden Pascal Ackermann (Bora – hansgrohe) en Christopher Lawless (Team Sky) naast hem tijdens de champagnedouche.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Edwin van Immerseel         

Thuisrijder Brian van Goethem (155) beleefde een zware klassieker tussen Terneuzen en Antwerpen. De renner van Roompot – Nederlandse Loterij kwam na een afvalrace in de eerste groep over de streep. De Zeeuws Vlaming noteerde op de 38ste plaats een achterstand van 16 seconden op zijn triomferende landgenoot Jakobsen.   

 

Foto : Zeelandfiets.nl / Lennard Andriesse : peloton in Middelburg bij N57 richting Veere.   

Het was voor wielrennend Zeeland de eerste keer dat de Scheldeprijs op bezoek kwam. De organisatoren en ploegleiders waren na afloop zeker tevreden over het afwisselende en pittige traject door Zuid West Nederland.

 

Foto : Freddy Scheele : peloton bij Katseveer       

Mede door de forse zijwind ontstonden talrijke waaiers en ontsnappingen op de smalle wegen en polderstroken op Walcheren en de Bevelanden. Het peloton liet de vluchters echter niet ver wegrijden. De verschillen schommelden meestal rond de twee minuten omdat Quick Step en Team Katusha attent waren in de achtervolging ten dienste van hun sprinters. In de finale ontstond de eerste groep met ongeveer 50 renners. Fabio Jakobsen liet zich voor de eerste keer vooraan zien in de Scheldeprijs, had nog reserves en pakte de zegebloemen.

Foto onder       Na de bevoorrading bij Kruiningen ontstond nog een fors incident bij een spoorwegovergang in de buurt van Krabbendijke op de Oude Rijksweg. Een forse groep renners negeerde de knipperende rode lichten en de neergaande slagbomen. De wedstrijdleiding reageerde gedecideerd, volgde het reglement en zette de overtreders buiten koers. Bij de gedupeerden o.m. de favoriete topsprinter Dylan Groenewegen van Lotto NL Jumbo.  

 

Foto : Twitter Organisatie          Groenewegen na zijn uitsluiting in Zeeland :  “Ik ben erg teleurgesteld in hoe het is gelopen. Het besluit van de jury om een groep renners uit koers te nemen kan ik begrijpen. Je hoort ook niet door te rijden als de lampen gaan branden. Feit is wel dat de eerste groep ook al doorreed. Bovendien reden wij aan zestig kilometer per uur. Als je dan in de ankers gaat, is de kans groot dat het mis gaat. Ik ben voorstander van het opnemen van tijdsverschillen in dit soort gevallen, zodat het doorrijden bij spoorwegovergangen in de kiem wordt gesmoord.”     

 

 

 

 

 

DOORKOMSTTIJDEN KLASSIEKER ZEELAND SCHELDEPRIJS 2018
Foto : Aart van Belzen : Scheldeprijs 2018 door Middelburg.

 

Passagetijden complete route van Terneuzen naar Antwerpen/Schoten :
http://www.flandersclassics.be/sites/default/files/sp2018-elite-men-roadmap.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Website Organisatie : Kittel wint editie 2017.              

De Belgische profklassieker Scheldeprijs, die in 1907 voor de eerste keer werd georganiseerd, kwam in 2018 door Zeeland. Op woensdag 4 april startten de renners in Terneuzen voor een omloop door de Westerscheldetunnel (6,6 km) richting Middelburg. Vervolgens ging de karavaan naar Veere en Vrouwenpolder. Daarna kwamen Goes, Wemeldinge, Yerseke (ravitaillering) en West Brabant in zicht. Winnaar Fabio Jakobsen van Quick Step Floors werd gehuldigd in finishplaats Schoten bij Antwerpen. Op de internationale wielerkalender stond de Scheldeprijs geprogrammeerd tussen de Ronde van Vlaanderen (1 april) en Parijs Roubaix op 8 april. Het traject door Zeeland had een lengte van ongeveer 130 km.

 

 

 

 

De organisatoren van de Schotense Wielerclub en Flanders Classics waren in de voorbereiding enthousiast over de nieuwe startlocatie:  “De rit tussen Terneuzen en Schoten doet de Scheldeprijs zijn naam alle eer aan: Terneuzen herbergt aan de Westerschelde de derde grootste haven van Nederland als toegangspoort aan de Schelde voor scheepverkeer richting de haven van Antwerpen. Het unieke wielerdecor van Terneuzen en de provincie Zeeland vormen de perfecte aanloop richting Antwerpen en Schoten. Als een van de enigen op de internationale wielerkalender trekken we over de landsgrenzen heen, en maken we De Scheldeprijs zo aantrekkelijk mogelijk voor een internationaal wielerpubliek.”

 

Ook burgemeester Jan Lonink van Terneuzen zag het helemaal zitten bij de presentatie :  “Net als in België is het wielrennen in Nederland een erg populaire sport.  We zijn dan ook trots dat een wielerklassieker met naam en faam als De Scheldeprijs voortaan in onze stad zal starten. We heten alle wielerliefhebbers graag welkom om op 4 april te komen ontdekken wat Terneuzen allemaal te bieden heeft. De unieke ligging aan de Westerschelde zal menigeen verbazen. De Scheldeboulevard biedt een uniek uitzicht op de voorbijvarende “zeereuzen” van en naar Antwerpen. Bovendien is de openbare ruimte zodanig ingericht dat het uitnodigt tot sportieve activiteiten zoals het populaire toerfietsen.”

 

Foto : Twitter : de Bat in Westkapelle met winnaar proloog Ster ZLM Tour 2017 Primoz Roglic.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat was ook blij met de komst van de Scheldeprijs naar zijn provincie : ”Zeeland en wielrennen horen bij elkaar als ‘patat’ bij de Zeeuwse mosselen. Op het snijvlak van land en water biedt Zeeland een prachtig decor. Veel Vlamingen komen daarvan genieten. Op culinair vlak zijn onze ‘zilte zaligheden’ als oesters en mosselen” een sterke troef. En ook sportief heeft Zeeland wat te bieden: het peloton kan hier worden ‘gegeseld’ door de Zeeuwse wind.”