> GIRO ITALIA 2018

 

 

 

 

VAKANTIETIP : ANTWAN TOLHOEK VOLGEN OP DE MONTE ZONCOLAN TIJDENS GIRO ARRANGEMENT BIJ PENSION HOOGERLAND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLOEGEN GIRO 2018

(20 januari 2018)

 

 

 

 

 

VOORLOPIGE SELECTIE TEAM LOTTO NL JUMBO  GIRO 2018

George Bennett           Koen Bouwman             Jos van Emden             Robert Gesink             Danny van Poppel            Gijs Van Hoecke          Robert Wagner      Antwan Tolhoek        (28 december 2017)

 

 

 

 

 

 

 

ANTWAN TOLHOEK IN MEI NAAR ISRAËL VOOR START RONDE VAN ITALIË

 

Foto : Tolhoek in kopgroep Ronde van Polen 2017.         De ploegleiding van Team Lotto NL Jumbo heeft veel vertrouwen in Antwan Tolhoek. De Bevelandse derde jaars prof krijgt een prachtig programma en mag starten in de voorjaarsklassiekers Amstel Gold Race, Luik Bastenaken Luik en Waalse Pijl. Van 4 t.m. 27 mei koerst de 23 jarige Tolhoek in de Giro.

 

 

Op 4 mei vormt een tijdrit van 9,7 kilometer door Jeruzalem de opening van Giro editie 101. Het parcours is licht golvend en heeft een paar bochten die de snelheid er flink uit halen. Het is de 13de keer dat de Ronde van Italië buiten de Italiaanse landsgrenzen vertrekt. Dat was voor het laatst in 2016 toen de renners een  tijdrit afwerkten door Apeldoorn. Tom Dumoulin was de rapste in zijn thuisland en werd op het podium gefeliciteerd door Koning Willem Alexander. De Limburgse renner van Sunweb veroverde de roze trui met een mini voorsprong van 0,02 seconde op Primoz Roglic van Team Lotto NL Jumbo.

 

In 2018 start de Giro niet ver van de oude stadsmuren van Jeruzalem. De tijdrit voert in 9,7 kilometer door de het nieuwe deel van de stad. Het licht golvende parcours heeft een paar scherpe bochten en eindigt met een bescheiden klimmetje van 400 meter à 3%. Net als de start is de finish vlak bij de stadsmuur. Na de proloog zijn er nog twee etappes door Israël.

 

 

 

Na de oversteek naar Italië krijgen de renners een pakket zware bergetappes voor de wielen met de Zoncolan (zie afbeelding) en de Jafferau. In de slotweek o.m. een individuele tijdrit van 34,5 km. en drie etappes door de Alpen.

 

 

 

 

 

 

EINDPODIUM 2017 :      1. TOM DUMOULIN            2. NAIRO QUINTANA         3. VINCENZO NIBALI