> ZEELAND CLASSIC

 

 

>>> TMZ ZEELAND CLASSIC OP ZONDAG 7 SEPTEMBER 2019

 

 

START  (16.30 UUR)  &  FINISH : HEINKENSZAND   –  AFSTAND  116 KM.

 

Inschrijven vooraf noodzakelijk   :   https://fd8.formdesk.com/tmz/ZeelandClassic2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BELG THIEME VAN RUYMBEKE WINT ZEELANDCLASSIC 2018 NA ENERVERENDE KOERS EN SPANNENDE SPRINT

PODIUMPLAATS BEVELANDER RICO VAN DAMME

 

Foto’s : Jacco Quist        Na een enerverende wedstrijd won Thieme van Ruymbeke met centimeters verschil de sprint voor de winst in de ZeelandClassic. De Belg Van Ruymbeke versloeg in Heinkenszand de bijzonder sterke Rico van Damme uit Yerseke. Brabander Jelle Veraart werd 3e.

 

Dit drietal was na ca. 70 km koers op kop gekomen nadat ze vanuit het peloton de oversteek hadden gewaagd naar 3 koplopers die vanaf de openingsfase in de spits reden.  Foto boven : Kevin Gideonse (afkomstig uit Heinkenszand en nu wonend in Ooij), Nol van Loon (Breda) en Peter de Winter (Wolphaartsdijk) vormden de vroeg vlucht in de Zeeland Classic. Eerst leek het een kopgroep van 6 te gaan worden, maar het tempo van de 3 nieuwe vluchters lag te hoog voor de mannen van het eerste uur.

 

Foto boven : Lang bleef de voorsprong van het koptrio Van Ruymbeke, van Damme en Veraart hangen op 30 à 40 seconden maar bij het ingaan van de drie plaatselijke rondes van elk 8 km groeide die tot over de minuut. De drie bleven voortreffelijk samenwerken tot 3 km. voor de streep toen ze om beurten demarreerden om een eindsprint te voorkomen.

 

Van Damme en Veraart wisten van elkaars spintcapaciteit maar van Ruymbeke was de grote  onbekende. Niemand kon echter het gewenste gaatje krijgen waardoor de sprint besliste. Van Ruymbeke ging van ver aan en kon standhouden. Bevelander Rico van Damme kwam centimeters te kort voor een klassiekerzege.  De jury klasseerde 65 renners en rapporteerde 9 uitvallers.    (9 september 2018)

 

 

 

 

 

 

 

ZEELAND CLASSIC 2018 OP ZATERDAG 8 SEPTEMBER DOOR DE ZAK VAN ZUID BEVELAND OVER EEN AFSTAND VAN 112 KM.

Foto : Jacco Quist       De renners reden 2x een omloop van 43 km door/langs 11 dorpen. In de finale 3x een kleine omloop van 8 km rond Heinkenszand/Nisse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BRABANDER STEFAN LAURIJSSEN WINT ZEELAND CLASSIC 2017     
DENNIS RAADTGEVER BESTE ZEEUW OP DERTIENDE PLAATS     

 

 

Foto’s : Jacco Quist       De wielerklassieker Zeeland Classic, met start en finish in Heinkenszand, werd met een gemiddelde snelheid van 44,9 km per uur gewonnen door Stefan Laurijssen uit Oud Gastel. Hij maakte deel uit van een kopgroep van 4 renners die in de voorlaatste van de plaatselijke rondes van 8 km was ontstaan. In de sprint versloeg renner van Star Cycling zijn medevluchters Kees Pameijer (2e), Lars Adriaansen (3e) en Harm Dijkstra (4e). Het viertal hield in die laatste ronde knap stand door een kleine voorsprong van 15 seconden vast te houden. De sprint van het peloton werd gewonnen door Michiel Vos.

 

 

Al vanaf de start waren er in de eerste omloop van 46 km aanvallers met vooral Pim Achterkamp (Rotterdam) en Wouter Roos (Stad a/h Haringvliet) in de hoofdrol. Echter geen van deze pogingen kreeg de ruimte van het peloton. In het verdere verloop bleef het onrustig in het peloton zonder en de snelheid bleef hoog. Talrijke pogingen om een kopgroep te formeren hadden geen concreet resultaat. 

 

 

Uitslag Zeeland Classic 2017 :       1  Stefan  Laurijssen      Oud-Gastel              2  Kees  Pameijer    Den Haag              3  Lars  Adriaansen    Steenbergen           4 Harmen  Dijkstra    Groningen           5   Michiel  Vos    Delft        
6  Bram  Mens    Wateringen           7  Kristof  Gryson     Roeselare                8 Wout Roos      Stad aan het Haringvliet              9 Fernand  Cools   Utrecht              10 John  Roos   Middelharnis       

 

11 Jeroen  Wesselius    Zoetermeer              12  Jermo   le Fevre     Purmerend            13  Dennis Raadtgever    Kapelle  (archieffoto)          14 Mart  Menger   Groningen        15   Matthijs  Dijkstra    Groningen         
16 Tom  Middelkamp   Borgerhout         17  Luuk    Schuurmans   Utrecht            18 Jens Moerman     Zingem            19  Rico  van Damme    Yerseke           20 Chris  Heiberg     Rotterdam         
21 Thomas  Klooster   Delft           22  Harm  van Berkel      Maasland          23   Jorick  Heijn     Leiden         24 Marvin Steenbergen     Waddinxveen           25  Gilian de Visser     Wemeldinge.        De jury klasseerde  70 renners.             (10 september 2017)

 

 

De organisatie van de Bevelandse klassieker is in handen van Wielerstichting Vitesse Heinkenszand en Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ).