> TMZ TIJDRIT

 

 

 

Foto : Jacco Quist  >  TMZ Tijdrit 2019.

 

 

 

 

 

ZEGE REMCO GRASMAN (EMMELOORD) IN TIJDRIT TMZ MET GEMIDDELDE VAN RUIM 48 KM ER UUR.
ALICJA VERHAGEN (WOERDEN) SNELSTE VROUW IN DE ZEEUWSE POLDERS.
Foto’s : Jacco Quist.          Inmiddels is de TMZ individuele tijdrit een begrip bij de top van de tijdrijders in Nederland en België. Op het mooie parkoers met start en finish in Waarde wordt door de specialisten een parkoers van 26,7 km. afgelegd met het keerpunt in Bath.
Ruim 80 coureurs, waaronder absolute toppers zoals veelvuldig Nederlands en Wereldkampioen Remco Grasman (foto boven) en de gewezen Belgische kampioen Filip Speybrouck (foto onder), stonden op het startblad.

 

 

Het werd een ware tweestrijd tussen die twee waarbij uiteindelijk Grasman won met 1 seconde voorsprong op Spreybrouck. De gemiddelde snelheid over de 26,7 km bij Grasman was maar liefst 48,592 km/u.
De 46 jarige Grasman (Emmeloord) komt jaarlijks naar deze tijdrit omdat hij veel waardering heeft voor zowel het parkoers als de organisatie. Ook Speybrouck is een vaste deelnemer en verklaarde dat hij echt niet harder kon vandaag en teleurgesteld was met verlies van slechts 1 seconde.
Bij de Amateurs won Hans Van den Buverie (Bredene (B) met een gemiddelde van 47,749 km/uur.
Peter de Smedt (Ruiselede(B) won bij de Amateurs 40+ met een snelheid van 46,748 km. In de D-categorie ging de winst naar Guust de Smul uit het Belgische De Pinte.
Bij de SP was Koen Goossens (Lokeren (B) de rapste met 41,326 km/u.
De Dameswedstrijd werd gewonnen door de 31 jarige Alicja Verhagen (Woerden) met maar liefst 41,204 km. gemiddeld.       (11 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND (TMZ) TEKENT JAARLIJKS VOOR DE ORGANISATIE ONDER VOORZITTERSCHAP VAN LEO BAKKER UIT HEINKENSZAND (foto onder)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROUTINIER REMCO GRASMAN WINT TIJDRIT TMZ 2018.

JOHNNY VAN DE KLOOSTER BESTE ZEEUW OP NEGENDE PLAATS.

Archieffoto’s         De TMZ individuele tijdrit in Waarde had ruim 80 renners op het startblad met daarbij specialisten in de race tegen de klok. Dat was te zien aan de gemiddelde snelheden die werden gereden op het 27,6 km. lang parkoers over Zuid Beveland.

Net als vorig jaar won wereldkampioen bij de Masters Remco Grasman uit Emmeloord (archieffoto). De 45 jarige Nederlands kampioen draaide een gemiddelde van 48.627 km. per uur. Dylan de Kok (Steenbergen) werd tweede en de Belg Filip van Speybrouck (Brugge) klokte de derde tijd. Speybrouck is oud werelduurrecordhouder op de baan.

Bij de Amateurs won Jack Allison uit Amsterdam. Bij de 40+ was Dirk Verleyen de rapste. De D-categorie was voor Jordy Meerman en Stefan Peeman was de snelste bij de SP.

 

Bij de zegevierde won Mathilde Matthijsse (Grijpskerke) met een gemiddelde van 42,1 km per uur.

 

 

UITSLAG EDITIE 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

75 DEELNEMERS TIJDRIT TMZ 2017 : REMCO GRASMAN ANDERMAAL DE SNELSTE

 

ZEEUWS VLAMING CHRISTIAN DE MEIJER BESTE ZEEUW OP 18DE PLAATS

 

 

Foto : Jeroen van der Pluijm        Er staat geen maat op Remco Grasman (foto) in tijdritten. Evenals vorig jaar won de inwoner van Emmeloord andermaal de tijdrit van TMZ (Trimbelangen Midden Zeeland) in Waarde. De 44 jarige ‘specialist van de klok’ presteerde het om de 27,6 km af te leggen met een gemiddelde van 48,4 km per uur. Een fabelachtige score rond het Bevelandse dorp.

 

 

CHRISTIAN DE MEIJER BESTE ZEEUW

 

 

Overall werden Filip Speijbrouck (Brugge) en Dylan de Kok uit Steenbergen 2e en 3e met een gemiddelde van 46,8 km en een onderling tijdverschil van 0,2 seconden. Speijbroek werd hierdoor winnaar bij de Amateurs 40+. De winst bij de Amateurs was voor Jeroen Luijks (Nijmegen).

Bij de dames won Mathilde Matthijsse (foto) uit Grijpskerke. In het algemeen klassement eindigde de Walcherse op de 39ste positie.
Bij de D-categorie ging de winst naar John Antens uit Wernhout.
De Belg Koen Goossens (Lokeren) zegevierde bij de SP.           (20 augustus 2017)     

 

 

 

Uitslag TMZ Tijdrit 2017 :