> LARS OREEL

 

 

TOP 20 IN KLASSIEKER POORT OMLOOP

Foto : Twitter      Een strijdlustige Lars Oreel reed in de Midden Brabant Poort Omloop in een zesmans kopgroep die op 70 km van de finish weer werd teruggepakt. Vervolgens gingen 12 renners op avontuur. In de eindsprint was er topsucces voor de 21 jarige Noord Hollander Julius v.d. Berg. De renner van SEG Racing versloeg Harry Tanfield (Canyon Eisberg) en Rick van Breda van Monkey Town in een spannende finale. Lars Oreel noteerde een mooie klassering op de zeventiende plaats met een verschil van 2.22 op v.d. Berg. De jury zette 63 renners in de uitslag van de Holland Cup klassieker vanuit het Oost Brabantse Gilze.     (10 juni 2018)

 

 

 

 

Polen   Etappewedstrijd Szlakiem Walk Majora Hubala   UCI 2.1       1. Mateusz Taciak   (CCC Sprandi Polkowice)      2. Filip Maciejuk  (Polen) op 3 sec.     3. Kamil Gradek   (CCC Sprandi Polkowice) op 10 sec.     27. Lars Oreel op 1.43       131 renners in eindklassement.        Jongeren : 7. Lars Oreel.      Ploegen : 12. Destil – Parkhotel Valkenburg      (4 juni 2018)  

 

 

 

 

 

2 MINUTEN ACHTERSTAND IN RONDE VAN OVERIJSSEL

Piotr Havik van de Nederlandse formatie Beat Cycling Club won de zware 66e editie van de Ronde van Overijssel die is opgenomen in het Holland Cup klassement. In Rijssen was de 23 jarige renner na 4 uur en 30 minuten in een sprint sneller dan de Brit Harry Tanfield (Canyon Eisberg). Havik ontsnapte op ruim 10 km. van de finish uit de grote kopgroep maar zag Tanfield vlak voor het ingaan van de slotkilometer alsnog aansluiten. De Brit leek op weg naar de hoofdprijs maar zag Havik in de slotmeters alsnog aansluiten. Max Kanter (Development Team Sunweb) maakte het podium compleet. Lars Oreel moest op de 53ste plaats ruim twee minuten toestaan op de winnaar. De jury zette 87 renners in het dagklassement.    (12 mei 2018)

 

 

 

Helchteren    Trofee Maarten Wynants         166 inschrijvingen – 40 uitvallers           1. Jasper Philipsen   (Hagens Berman Axeon)   160 km – 3.29.20        2. Maarten van Trijp  (Destil – Parkhotel Valkenburg)         3. Dennis Coenen   (Cibel Cibon)           109. Lars Oreel   3.37.     (7 mei 2018)

 

 

 

 

 

ZLM TOUR 2018 : LARS OREEL IN TOP 40

Toekomstig profrenner Matteo Moschetti won de 23ste uitgave van de ZLM Tour. De Italiaan van de formatie Polartec Kometa versloeg in Goes na 178 km. met overtuiging alle concurrenten van het afgeslankte peloton. De 21 jarige topper, ploeggenoot van Wesley Mol (Kapelle) heeft voor 2019 al een kontrakt getekend bij Trek Segafredo. De Belg Sasha Weemaes kwam in de Ganzestad als tweede binnen en de Duitser Max Kanter (Sunweb Development Team) sprintte naar de derde plaats.     Goesenaar Lars Oreel (districtsploeg Zuidwest) eindigde op de 36ste plaats. De jury zette 114 renners in het dagklassement en rapporteerde 17 uitvallers.  Lees meer over de ZLM Tour op www.zeelandfiets.nl/?page_id=108118         (15 april 2018)

 

 

 

 

 

Gerwen – 52ste criterium KNWU           1. Maarten van Trijp   (Destil – Parkhotel Valkenburg)             2. Hans Dekkers     Ijzendijke            3. Robbie van Bakel    Geldrop          18. Lars Oreel.      79 geklasseerden.      (2 april 2018)

 

 

 

 

 

Huijbergen         Criterium KNWU           1. Folkert Oostra           2. Jos Koop           3. David Dekker             61. Lars Oreel           74 geklasseerden       (25 maart 2018)

 

 

 

 

 

Foto : Organisatie           Kemzeke (B)      Omloop van het Waasland     92 deelnemers – 11 opgevers.        1. Benjamin Verraes   (VDM Van Durme Michiels)   168 km – 3.40.06     2. Dieter Bouvry   (Cibel Cibon)       3. Daan Hole   (SEG Racing)       48. Lars Oreel op 1.25.    (11 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

PLOEGGENOOT VAN LARS OREEL PAKT WINST IN STER VAN ZWOLLE

Foto : Twitter        Maarten van Trijp (24), ploegmaat van Timo de Jong & Lars Oreel bij Destil – Parkhotel Valkenburg, sprintte naar de zege in de topklassieker Ster van Zwolle. De 24 jarige coureur was na 179 km. de snelste van een zesmans kopgroep. Jaap Kooijman (Vlasman CT) ging als tweede over de meet in Zwolle en René Hooghiemster van Alecto CT tekende voor de derde positie.

Tijdens de ijskoude openingskoers in de Topcompetitie werd aanvankelijk een hoog tempo gedicteerd. Vijf renners vormden de eerste kopgroep maar het peloton bleef alert en reed het gat van 30 seconden snel dicht. De beslissing ontstond op 25 km. van de aankomst.  René Hooghiemster (Alecto CT), Jordi van Loon (Destil-Parkhotel) en Ivar Slik (MonkeyTown CT) kozen voor een offensief. In de slotfase konden Jaap Kooijman (Vlasman CT), Maarten van Trijp (Destil-Parkhotel Valkenburg) en Peter Schulting (MonkeyTown CT) nog aansluiten. De wedstrijdradio meldde in de finale talrijke uitlooppogingen. Niemand kon echter een bres slaan omdat Destil – Parkhotel Valkenburg de boel bij elkaar hield. Maarten van Trijp maakte het werk van ploeggenoot Jordi van Loon vakkundig af en flitste met overmacht naar de overwinning.  Goesenaar Lars Oreel reed naar een mooie klassering. De Bevelander kwam in zijn eerste Ster als 34ste binnen op 2.05 van Maarten van Trijp. De jury zette 95 renners in het dagklassement. (3 maart 2018)

 

 

 

 

 

LARS OREEL (GOES) HEEFT BIJ DESTIL-PARKHOTEL VALKENBURG 6 BUITENLANDSE PLOEGGENOTEN

DESTIL-Parkhotel Valkenburg Cycling Team heeft zich in Huizen (NH) aan de pers, sponsoren, publiek en fans gepresenteerd. Ruim honderd gasten waren in het indoor kartcentrum van Tim en Tom Coronel te gast. Ze waren niet alleen getuige van de onthulling van het nieuwe wielershirt waar het team in 2018 in koerst, maar ook van de eerste wedstrijd van het jaar.  Autocoureur Tom Coronel, die net uit de Dakar Rally komt, organiseerde geheel in stijl een proloog voor de renners van DESTIL-Parkhotel Valkenburg. De zestien coureurs van het team lieten hun Giant voor even staan en namen het in de kart tegen elkaar op. Maik van der Heijden reed de snelste ronde en kreeg uit handen van Tom Coronel de eerste beker en bloemen van dit seizoen.

Na de opening sprak de voorzitter van de stichting René Kars over de samenstelling en de ambities van het team. “Dit team bezit puur talent. Het is een team dat kracht en diversiteit uitstraalt. Dat vol ambitie zit. Een team dat voor elkaar door het vuur gaat. Een team dat een echte ploeg is en waar alle andere sponsoren en ik trots op zijn,” aldus de voorzitter René Kars.

DESTIL-Parkhotel Valkenburg Cycling Team wordt geleid door Frank Pennings. De oud-talenten coach van de KNWU en gediplomeerd trainer gaat met een heel divers team dit seizoen de weg op.  “Diversiteit maakt renners beter. Daarom heb ik voor deze samenstelling gekozen. We hebben twee Russen, twee Amerikanen, een Zweed en een Spanjaard gecombineerd met jong Nederlands talent en renners die zich al op meerdere vlakken bewezen hebben,” vertelde Pennings. “Op het allerlaatste moment hebben we Maarten van Trijp toegevoegd aan de selectie. Die net als Tim Kerkhof en Twan Brusselman koersen naar hun hand kunnen zetten. Daarbij zijn onze Russen ook super sterk en snel. Deze mannen rijden voor de nationale selectie op de baan en hebben heel wat in hun mars. Onze jonkies moeten vooral kijken en leren, maar het zijn allemaal stuk voor stuk winnaars in de jongerencategorieën.”

DESTIL-Parkhotel Valkenburg maakt gebruik van hun atletenhome in Heerlen dat door sponsor Parkhotel Valkenburg beschikbaar wordt gesteld. Vanuit hier heeft het team een solide basis om in de heuvels van Zuid-Limburg te werken aan de conditie. Ook op het vlak van marketing onderscheidt het team zich door gedurende het jaar hospitality events te organiseren waar de ploeg hun eigen hospitality truck voor inzet. De sponsoren, SIKA, Spit Paslode, Kärcher, ZZPR, Teunisse, Giant, AGU en uiteraard de twee hoofdsponsors DESTIL en Parkhotel Valkenburg maken gebruik van deze evenementen om te netwerken.

Selectie 2018 DESTIL-Parkhotel Valkenburg:     Tim Kerkhof      Twan Brusselman         Oscar van Wijk         Jordi van Loon     Guillem Garcia (ESP)     Cameron Beard (USA)          Jacob Eriksson (SWE)          Pavel Chursin (RUS)           Stepan Grigroyan (RUS)        Camden Vodicka (USA)         Alex Molenaar         Robin van Blummel     Timo de Jong (Goes)          Lars Oreel  (Goes)            Maik van der Heijden        Maarten van Trijp.     (17 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BRONS VOOR JUNIOR LARS OREEL OP NK 2017
De Hoogtepunten in 2017 :        
Foto : Facebook          Junior Lars Oreel heeft op het Nederlands kampioenschap in de heuvelzone van het Montferland de bronzen medaille behaald. De renner uit Goes zat in een zesmans kopgroep en sprintte na een zware koers over 132,8 km. naar een fraaie derde plaats. De gouden prijs kwam na ruim 3 uur wedstrijd in handen van Adrie Koster uit Roden. Jesse de Rooij (Hoorn) werd in de laatste meters nipt geklopt en mocht de zilveren plak ophalen bij de huldiging.    Geklasseerd : 97 renners – 26 uitvallers.  

 

 

 

 

 

 

PRIMA SEIZOEN 2017 GOESE JUNIOR LARS OREEL
Ook in het naseizoen boekte Lars Oreel mooie resultaten. Op 1 oktober pakte de Goesenaar in het Belgische Knesselare na 82 km. de zegebloemen in een koers met 48 deelnemers.
In het Belgische Geel was er een vierde plaats in een criterium over 86,4 km. De winnaarsbloemen werden uitgereikt aan Robbe Snels van Wielerclub Onder Ons – Parike VZW. Er stonden 90 junioren op het startblad. 
In het Belgische Bierbeek ging Oreel als eerste over de streep. In een zware kasseikoers versloeg de Bevelander 52 concurrenten. De wedstrijd had een lengte van 86 km. en werd afgewerkt in 2.17.04.

 

Bij de Omloop der Vlaamse Gewesten en de GP Den Hert in Waasmunster etaleerde Oreel zijn puike vorm waarmee hij in augustus (2017) al veel succes behaalde. In de Omloop moesten 88 deelnemers 125 km afleggen. De Nederlander Tim Bierkens (Papillon Rudyco / Stampersgat) was de rapste na bijna 3 uur wedstrijd. Oreel werd netjes tweede en Robin Blummel van Willebrord Wil Vooruit meldde zich als derde. Twintig renners konden geen klassering bemachtigen in deze zware klassieker.
In Waasmunster wederom de tweede prijs. De Australiër Bradley Warnes van Willebrord Wil Vooruit zegevierde na 95 km. Oreel kwam 2 seconden later binnen. De organisatie noteerde 32 renners op de startlijst.
Oreel boekte binnen één week 2 overwinningen in België. In Bellem reden 83 junioren een koers van 84 km met een gemiddelde van ruim 41 km. per uur. Twintig renners verlieten de wedstrijd bij deze snelheid. Bij de huldiging werd de Bevelander van Van Moer Cycling geflankeerd door Florian Vermeersch (Acrog Balen) en Siebe Wuyts (Van Moer Cycling).
In Beveren Waas waren er 56 concurrenten voor Oreel. Na 17 ronden en een afstand van 96 km kon hij de zegebloemen ophalen. Jorne Gielen (Acrog Balen) en Jonas Smet van IKO Beobank zorgden voor de complete top drie op Belgische wielerbodem.

 

Lars Oreel heeft de junioren editie van de Acht van Chaam 2017 gewonnen. De coureur van de Belgische formatie Van Moer Cycling pakte de hoofdprijs in het populaire Brabantse criterium met sterke renners op de startlijst. Danny Maas uit Oudenbosch ging als tweede over de streep. Timo de Jong (Goes) van Acrog Balen BC maakte het podium compleet. Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert kwam als 28ste binnen. De jurygroep van de KNWU klasseerde 43 junioren.
Bij de 67ste KNWU Ronde van Huijbergen stond een flinke groep Zeeuwse renners aan de start. Voor junior Oreel uit Goes was er topsucces in het West Brabantse wielerdorp. De 17 jarige coureur van de Belgische formatie Van Moer Cycling reed naar zijn eerste seizoenzege in een criterium over 60 km.     2. Stijn Ruijter (Uithoorn)       3. Jarno van Esch (Sint Oedenrode).
In de GP Merijntje Gijzen in Nieuw-Vossemeer belandde Oreel op de tweede plaats. Achter winnaar Alain Broos uit Baarle Nassau en vóór Robin Blummel uit Sint Michielsgestel.  
In het Belgische Belsele Waas stond de Goesenaar met 89 collega’s op de inschrijflijst voor een omloop van 80 km. De zege kwam in handen van Florian Vermeersch (Acrog Balen BC). Oreel ging na plaatsgenoot Timo de Jong (3de) als vierde over de finish.
In de Omloop Het Nieuwsblad met 135 vertrekkers en 49 uitvallers bezette Oreel de zevende plaats. De overwinning was voor landgenoot Minne Verboom.
Bij de GP Koperen Fietske rond Bierbeek kwam Oreel na 87 km. als tiende binnen in een koers met 83 inschrijvers.