> LARS OREEL

 

 

 

LARS OREEL KOERST IN 2018 BIJ DESTIL – PARKHOTEL VALKENBURG

Foto : Joeri De Coninck         De Goese renner Lars Oreel en zijn plaatsgenoot Timo de Jong koersen in 2018 in het sponsorshirt van Continental Team Destil – Parkhotel Valkenburg.

Hun ploegmaats zijn de landgenoten Robin Blummel, Twan Brusselman, Tim Kerkhof, Alex Molenaar, Maik van der Heijden, Jordi van Loon en Oscar van Wijk.

Voor de buitenlandse presentie tekenen de Amerikanen Camden Vodicka en  Cameron Beard,  Pavel Chursin en Stepan Grigoryan (Rusland), Jacob Eriksson (Zweden) en de Spanjaard Guillem Garcia Saubi.  Het ploegleiderswerk wordt ingevuld door Frank Pennings en Tom Cordes.  

 

Bouw- en industriegroothandel DESTIL en Metroprop het moederbedrijf van Parkhotel Valkenburg richten zich op jonge renners. In samenwerking met Promoting Talents wordt in 2018 een mannen en vrouwenploeg gepresenteerd . DESTIL en Metroprop hechten grote waarde aan het ontwikkelen van een duurzame wielersport in Nederland en hebben samen met Promoting Talents een visie geformuleerd waarin jonge talenten zich kunnen ontwikkelen tot een volwaardig professional.     (11 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BRONS VOOR JUNIOR LARS OREEL OP NK 2017
De Hoogtepunten in 2017 :        
Foto : Facebook          Junior Lars Oreel heeft op het Nederlands kampioenschap in de heuvelzone van het Montferland de bronzen medaille behaald. De renner uit Goes zat in een zesmans kopgroep en sprintte na een zware koers over 132,8 km. naar een fraaie derde plaats. De gouden prijs kwam na ruim 3 uur wedstrijd in handen van Adrie Koster uit Roden. Jesse de Rooij (Hoorn) werd in de laatste meters nipt geklopt en mocht de zilveren plak ophalen bij de huldiging.    Geklasseerd : 97 renners – 26 uitvallers.  

 

 

 

 

 

 

PRIMA SEIZOEN 2017 GOESE JUNIOR LARS OREEL
Ook in het naseizoen boekte Lars Oreel mooie resultaten. Op 1 oktober pakte de Goesenaar in het Belgische Knesselare na 82 km. de zegebloemen in een koers met 48 deelnemers.
In het Belgische Geel was er een vierde plaats in een criterium over 86,4 km. De winnaarsbloemen werden uitgereikt aan Robbe Snels van Wielerclub Onder Ons – Parike VZW. Er stonden 90 junioren op het startblad. 
In het Belgische Bierbeek ging Oreel als eerste over de streep. In een zware kasseikoers versloeg de Bevelander 52 concurrenten. De wedstrijd had een lengte van 86 km. en werd afgewerkt in 2.17.04.

 

Bij de Omloop der Vlaamse Gewesten en de GP Den Hert in Waasmunster etaleerde Oreel zijn puike vorm waarmee hij in augustus (2017) al veel succes behaalde. In de Omloop moesten 88 deelnemers 125 km afleggen. De Nederlander Tim Bierkens (Papillon Rudyco / Stampersgat) was de rapste na bijna 3 uur wedstrijd. Oreel werd netjes tweede en Robin Blummel van Willebrord Wil Vooruit meldde zich als derde. Twintig renners konden geen klassering bemachtigen in deze zware klassieker.
In Waasmunster wederom de tweede prijs. De Australiër Bradley Warnes van Willebrord Wil Vooruit zegevierde na 95 km. Oreel kwam 2 seconden later binnen. De organisatie noteerde 32 renners op de startlijst.
Oreel boekte binnen één week 2 overwinningen in België. In Bellem reden 83 junioren een koers van 84 km met een gemiddelde van ruim 41 km. per uur. Twintig renners verlieten de wedstrijd bij deze snelheid. Bij de huldiging werd de Bevelander van Van Moer Cycling geflankeerd door Florian Vermeersch (Acrog Balen) en Siebe Wuyts (Van Moer Cycling).
In Beveren Waas waren er 56 concurrenten voor Oreel. Na 17 ronden en een afstand van 96 km kon hij de zegebloemen ophalen. Jorne Gielen (Acrog Balen) en Jonas Smet van IKO Beobank zorgden voor de complete top drie op Belgische wielerbodem.

 

Lars Oreel heeft de junioren editie van de Acht van Chaam 2017 gewonnen. De coureur van de Belgische formatie Van Moer Cycling pakte de hoofdprijs in het populaire Brabantse criterium met sterke renners op de startlijst. Danny Maas uit Oudenbosch ging als tweede over de streep. Timo de Jong (Goes) van Acrog Balen BC maakte het podium compleet. Zeeuws Vlaming Jochem Kerckhaert kwam als 28ste binnen. De jurygroep van de KNWU klasseerde 43 junioren.
Bij de 67ste KNWU Ronde van Huijbergen stond een flinke groep Zeeuwse renners aan de start. Voor junior Oreel uit Goes was er topsucces in het West Brabantse wielerdorp. De 17 jarige coureur van de Belgische formatie Van Moer Cycling reed naar zijn eerste seizoenzege in een criterium over 60 km.     2. Stijn Ruijter (Uithoorn)       3. Jarno van Esch (Sint Oedenrode).
In de GP Merijntje Gijzen in Nieuw-Vossemeer belandde Oreel op de tweede plaats. Achter winnaar Alain Broos uit Baarle Nassau en vóór Robin Blummel uit Sint Michielsgestel.  
In het Belgische Belsele Waas stond de Goesenaar met 89 collega’s op de inschrijflijst voor een omloop van 80 km. De zege kwam in handen van Florian Vermeersch (Acrog Balen BC). Oreel ging na plaatsgenoot Timo de Jong (3de) als vierde over de finish.
In de Omloop Het Nieuwsblad met 135 vertrekkers en 49 uitvallers bezette Oreel de zevende plaats. De overwinning was voor landgenoot Minne Verboom.
Bij de GP Koperen Fietske rond Bierbeek kwam Oreel na 87 km. als tiende binnen in een koers met 83 inschrijvers.