> TIMO DE JONG

 

 

 

SNELLE ARNO WALLAARD MEMORIAL MET DUITSE WINNAAR

Foto : Organisatie    Timo de Jong startte met Destil – Parkhotel Valkenburg in de Arno Wallaard Memorial die is opgenomen in de Holland Cup. Deze klassieker staat op de koerskalender  ter nagedachtenis van de op 28 februari 2006 overleden wielrenner Arno Wallaard. Vanuit Meerkerk moesten de 166 coureurs een omloop afwerken van 186 km. door de Alblasserwaard met o.m. de passage van de in wielerkringen beruchte Lekdijk waar vaak de ultieme beslissing valt. In de eerste fase toonden Stijn de Bock (prijs strijdlust), Rick van Breda en Mats Boeve hun aanvalslust maar het kwam niet tot een vroege vlucht. Het peloton bleef alert. Door het hoge tempo kregen vluchters geen ruimte op de smalle dijken en binnenwegen door de polders.

In het eerste 60 minuten kwam de snelheidsmeter op gemiddeld 48,6 km. Na deze razende opening moesten veel renners herstellen in deze dorstige polderkoers tussen de molens en het ontluikende landschap. Met nog 40 km te gaan ontstond een grote kopgroep met o.m. Maikel Zijlaard, Vincent Hoppezak, Adriaan Jansen en Tim Kerkhof (ploeggenoot van Timo de Jong). Ook deze inspanning leverde niets op. Bij de laatste doorkomst op 7 km. bepaalden 5 koplopers het koersbeeld:  Cees Bol, Joshua Huppertz, Tim Kerkhof, Michiel Dieleman en Dion Beukeboom hadden een kleine marge en bleven vooruit. Huppertz (3.50.09) haalde het in een millimetersprint vóór Cees Bol van SEG Racing. Dion Beukeboom van Vlasman Cycling kwam als derde binnen.  123. Timo de Jong (3.53.26)    138 renners geklasseerd.   (21 april 2018)

 

 

 

 

 

 

BEKIJK REPORTAGE VAN OMROEP ZEELAND OVER TIMO DE JONG 
Foto : Patricia de Jong : ZLM Tour april 2018
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/105178/Aardige-jongen-en-sterke-knaap-werkt-hard-om-droom-te-realiseren

 

 

 

 

 

 

 

ZLM TOUR 2018 : TIMO DE JONG SNELSTE ZEEUW OP DE 20STE PLAATS

Toekomstig profrenner Matteo Moschetti won de 23ste uitgave van de ZLM Tour. De Italiaan van de formatie Polartec Kometa versloeg in Goes na 178 km. met overtuiging alle concurrenten van het afgeslankte peloton. De 21 jarige topper, ploeggenoot van Wesley Mol (Kapelle) heeft voor 2019 al een kontrakt getekend bij Trek Segafredo. De Belg Sasha Weemaes kwam in de Ganzestad als tweede binnen en de Duitser Max Kanter (Sunweb Development Team) sprintte naar de derde plaats. In het Zeeuwse kamp mocht vooral Timo de Jong tevreden zijn. De eerste jaars belofte koerste in het oranje shirt van de nationale selectie naar een prachtige 20ste plaats. De Goesenaar was nog wel betrokken bij een valpartij in de buurt van ’s Heerenhoek maar hij kon de wedstrijd vervolgen. De jury zette 114 renners in het dagklassement en rapporteerde 17 uitvallers.  Lees meer over de ZLM Tour op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=108118       (15 april 2018)

 

 

 

 

TOP 30 IN KLASSIEKER OMLOOP VAN DE BRAAKMAN OVER ZEEUWS VLAAMSE KASSEIEN

Foto : Patricia de Jong               Timo de Jong (Destil – Parkhotel Valkenburg) kon in de Omloop van de Braakman weer verrassend goed meekomen in het tempogeweld van de toppers. De Goesenaar eindigde na een zware wedstrijd over kasseien, dijken en polderwegen op een nette 26 ste plaats. In Philippine hield hij verschillende toprenners achter zich in de uitslag. De jury klasseerde maar 42 coureurs die de topklassieker uitreden. Lars Oreel, ploegmaat van de Jong, behaald geen klassering in zijn thuisprovincie.  Met een korte solo wist Rick van Breda de Braakman op zijn naam te schrijven. De 28-jarige renner uit het MonkeyTown CT demarreerde in de laatste kilometer uit een kopgroep van zes. Zijn ploeggenoot Peter Schulting werd tweede, Rick Ottema (Alecto Cycling Team) pakte de derde plaats.  Meer over de Omloop van de Braakman op www.zeelandfiets.nl/?page_id=105729      (8 april 2018)

 

 

 

 

 

Gerwen – 52ste criterium KNWU           1. Maarten van Trijp   (Destil – Parkhotel Valkenburg)             2. Hans Dekkers     Ijzendijke            3. Robbie van Bakel    Geldrop             20. Timo de Jong           79 geklasseerden.          (2 april 2018)

 

 

 

 

 

TOP 3 TIMO DE JONG  IN KLASSIEKER OMLOOP VAN DE HOUTSE LINIES

Foto’s : Patricia de Jong        In de ijskoude Omloop van de Houtse Linies door Midden Brabant draaide Timo de Jong mee in een veertienmans kopgroep die in de eerste ronde werd geformeerd. In deze vlucht zaten ook zijn ploegmaats Tim Kerkhof en Twan Brusselman van Destil – Parkhotel Valkenburg. Vlak voor de bevoorrading moesten vooraan door het hoge tempo en de forse wind 4 renners afhaken. De tien doorzetters verdedigden een kleine voorsprong maar de achtervolgers konden toch aansluiten. De 19 koplopers gingen eensgezind op avontuur maar uiteindelijk konden 11 renners het hoge tempo niet volgen.

 

de Jong handhaafde zich netjes tussen de 7 leiders en was in gezelschap van o.m. zijn ervaren ploegmaat en oud prof Tim Kerkhof.  Bij het ingaan van de laatste ronde was de Goesenaar attent meegegaan toen een driemans kopgroep ontstond. Het aanvalstrio Albe Celi, Peter Schulting en de Jong vochten met nog 10 km te gaan voor elke meter. Hun opzet leek te slagen richting finishplaats Den Hout. Vanuit de achtervolging kwamen enkele renners aansluiten bij de groep die jacht maakte op de 3 koplopers. In de finale een wisselend koersbeeld met geringe tijdverschillen in de spits. De zege kwam na een korte solo in handen van de 30 jarige Peter Schulting (Monkey Town CT) uit Emmeloord. Abe Celi (Oosterhout / Alecto Cycling Team) kwam als tweede binnen. Eerstejaars belofte Timo de Jong kon een ijzersterke wedstrijd afsluiten met een prachtige derde plaats. In een ware slijtageslag bereikten maar 20 renners de finish.    (18 maart 2018)

                                                                                                                                                    

 

 

 

 

STER VAN ZWOLLE : WINST PLOEGGENOOT MAARTEN VAN TRIJP

Foto : Patricia de Jong : Timo in midden groep in oranje/blauw Destil         Maarten van Trijp (24), ploegmaat van Timo de Jong & Lars Oreel bij Destil – Parkhotel Valkenburg, sprintte naar de zege in de topklassieker Ster van Zwolle. De 24 jarige coureur was na 179 km. de snelste van een zesmans kopgroep. Jaap Kooijman (Vlasman CT) ging als tweede over de meet in Zwolle en René Hooghiemster van Alecto CT tekende voor de derde positie. Tijdens de ijskoude openingskoers in de Topcompetitie werd aanvankelijk een hoog tempo gedicteerd. Vijf renners vormden de eerste kopgroep maar het peloton bleef alert en reed het gat van 30 seconden snel dicht. De beslissing ontstond op 25 km. van de aankomst.  René Hooghiemster (Alecto CT), Jordi van Loon (Destil-Parkhotel) en Ivar Slik (MonkeyTown CT) kozen voor een offensief. In de slotfase konden Jaap Kooijman (Vlasman CT), Maarten van Trijp (Destil-Parkhotel Valkenburg) en Peter Schulting (MonkeyTown CT) nog aansluiten. De wedstrijdradio meldde in de finale talrijke uitlooppogingen. Niemand kon echter een bres slaan omdat Destil – Parkhotel Valkenburg de boel bij elkaar hield. Maarten van Trijp maakte het werk van ploeggenoot Jordi van Loon vakkundig af en sprintte met overmacht naar de overwinning.   

Timo de Jong kwam in Zwolle als 75ste over de finish met een achterstand van 5.40 op Van Trijp. De renner uit Goes eindigde met zijn team op de tweede plaats in het ploegenklassement. De jury noteerde 95 binnenkomers en 55 uitvallers.  (3 maart 2018)

 

 

 

 

 

TIMO DE JONG MET 9 LANDGENOTEN BIJ DESTIL-PARKHOTEL VALKENBURG

DESTIL-Parkhotel Valkenburg Cycling Team heeft zich in Huizen (NH) aan de pers, sponsoren, publiek en fans gepresenteerd. Ruim honderd gasten waren in het indoor kartcentrum van Tim en Tom Coronel te gast. Ze waren niet alleen getuige van de onthulling van het nieuwe wielershirt waar het team in 2018 in koerst, maar ook van de eerste wedstrijd van het jaar.  Autocoureur Tom Coronel, die net uit de Dakar Rally komt, organiseerde geheel in stijl een proloog voor de renners van DESTIL-Parkhotel Valkenburg. De zestien coureurs van het team lieten hun Giant voor even staan en namen het in de kart tegen elkaar op. Maik van der Heijden reed de snelste ronde en kreeg uit handen van Tom Coronel de eerste beker en bloemen van dit seizoen.

Na de opening sprak de voorzitter van de stichting René Kars over de samenstelling en de ambities van het team. “Dit team bezit puur talent. Het is een team dat kracht en diversiteit uitstraalt. Dat vol ambitie zit. Een team dat voor elkaar door het vuur gaat. Een team dat een echte ploeg is en waar alle andere sponsoren en ik trots op zijn,” aldus de voorzitter René Kars.

DESTIL-Parkhotel Valkenburg Cycling Team wordt geleid door Frank Pennings. De oud-talenten coach van de KNWU en gediplomeerd trainer gaat met een heel divers team dit seizoen de weg op.  “Diversiteit maakt renners beter. Daarom heb ik voor deze samenstelling gekozen. We hebben twee Russen, twee Amerikanen, een Zweed en een Spanjaard gecombineerd met jong Nederlands talent en renners die zich al op meerdere vlakken bewezen hebben,” vertelde Pennings. “Op het allerlaatste moment hebben we Maarten van Trijp toegevoegd aan de selectie. Die net als Tim Kerkhof en Twan Brusselman koersen naar hun hand kunnen zetten. Daarbij zijn onze Russen ook super sterk en snel. Deze mannen rijden voor de nationale selectie op de baan en hebben heel wat in hun mars. Onze jonkies moeten vooral kijken en leren, maar het zijn allemaal stuk voor stuk winnaars in de jongerencategorieën.” 

 

DESTIL-Parkhotel Valkenburg maakt gebruik van hun atletenhome in Heerlen dat door sponsor Parkhotel Valkenburg beschikbaar wordt gesteld. Vanuit hier heeft het team een solide basis om in de heuvels van Zuid-Limburg te werken aan de conditie. Ook op het vlak van marketing onderscheidt het team zich door gedurende het jaar hospitality events te organiseren waar de ploeg hun eigen hospitality truck voor inzet. De sponsoren, SIKA, Spit Paslode, Kärcher, ZZPR, Teunisse, Giant, AGU en uiteraard de twee hoofdsponsors DESTIL en Parkhotel Valkenburg maken gebruik van deze evenementen om te netwerken.

Selectie 2018 DESTIL-Parkhotel Valkenburg:     Tim Kerkhof      Twan Brusselman         Oscar van Wijk         Jordi van Loon     Guillem Garcia (ESP)   Cameron Beard (USA)       Jacob Eriksson (SWE)     Pavel Chursin (RUS)      Stepan Grigroyan (RUS)  Camden Vodicka (USA)    Alex Molenaar     Robin van Blummel     Timo de Jong  (Goes)       Lars Oreel  (Goes)          Maik van der Heijden        Maarten van Trijp.      (17 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIMO DE JONG IN 2017 SUCCESVOL IN JUNIORENGROEP ACROG BALEN BC  :  WINST EN EREPLAATSEN IN KLASSIEKERS EN CRITERIUMS

 

De Hoogtepunten in 2017 :
In het Belgische Geel eindigde de Jong op de zesde plaats. Winnaar Robbe Snels versloeg 89 concurrenten in een koers over 86,4 km die werd afgewerkt in 1.54.16     (24 september)

 

 

Foto : Facebook       In de Ronde van Hoogerheide reed de Jong naar de overwinning. In het West Brabantse KNWU criterium werd Robin Blummel tweede en Wessel Krul bezette de derde positie. de Jong werd ook winnaar van de bergprijs.   (3 september)

 

 

Foto : Organisatie          Timo de Jong heeft met veel overtuiging de Vuelta Ciclista Junior gewonnen. In deze Spaanse junioren driedaagse won de Goesenaar twee etappes en eindigde hij met het Belgische Acrog Balen BC op de tweede plaats in de ploegentijdrit. De Goesenaar liet tijdens de openingsrit in de slotfase zijn twee vluchtmakkers ter plaatse en kwam na een korte solo als triomfator over de finish met een voorsprong van 6 seconden. Het peloton ging 2,5 minuut later over de streep.
Bij de huldiging met o.m. oud prof Oscar Freire kreeg de Jong de dagprijs, de leiderstrui en de puntentrui. Bekijk hier de beelden : www.youtube.com/watch?v=99b8qC05FGg      Tijdens de tweede etappe was de Jong de rapste in de massasprint. Na 75 km. versloeg hij in aankomstplaats Langa twee Spanjaarden.  In de slotetappe verdedigde de Bevelander zijn leiderspositie met succes. Na 119 km. was er winst voor thuisrijder Raoul Rota.    (20 augustus)

 

Timo De Jong reed met Acrog Balen BC de tweedaagse Ronde de Vallées in Frankrijk. Tijdens de eerste etappe kon de Jonge de groene puntentrui bemachtigen en deze verdedigde hij met succes op de tweede dag. Weer een mooie ereprijs op de prestatielijst 2017.  (13 augustus)
In het Belgische Denderwindeke/Ninove begonnen 92 renners aan een koers over 98,4 km. Na 2,5 uur versloeg Edo Maas van RWC Ahoy/Rotterdam Timo de Jong in de sprint.  (5 augustus)
Bij de KNWU Ronde van Zundert startte Bevelander in een combi criterium met startgelegenheid voor amateurs/sportklasse en junioren. Met winnaar de Jong en Tholenaar Roy Guequierre als tweede kwamen er twee Zeeuwen op het podium. Rick Burgmans uit Westerhoven reed naar de derde prijs in het West Brabantse criterium.  (2 augustus)

 

 

Foto Bram van Lent     Met zijn goede vorm heeft de Jong in het Belgische Bazel Kruibeke een prachtige zege behaald. De aanvalslustige Goesenaar van Acrog Balen BC bekroonde een solo van 15 kilometer met de overwinning. In de Kermisprijs Hoogstraat stonden 98 junioren op de inschrijflijst. De jury meldde 26 uitvallers in de koers over 78 km die door de winnaar werd afgewerkt met een gemiddelde van ruim 43 km. per uur. Na de Jong eindigde Emerson Fontaine (Sprint 2000 Charleroi ASBL) 12 seconden later op de tweede plaats. Ploeggenoot Trystan Fivé kwam als derde binnen in dezelfde tijd.   (29 juli)
In de Acht van Chaam stond de Jong als derde binnenkomer op het podium. De zegebloemen in het populaire Brabantse criterium waren voor zijn plaatsgenoot Lars Oreel van de Belgische formatie Van Moer Cycling.  (26 juli)
In Belsele Waas startte de Bevelander met 89 concurrenten in een wedstrijd over 80 km. Na bijna 2 uur koers met een gemiddelde van ruim 42 km. kwam de Jong  als derde over de streep na zijn winnende ploegmaat Forian Vermeersch (Acrog Balen BC). Lars Oreel meldde zich als vierde. (10 juni)
In twee West Brabantse criteriums kwam hij als vijfde binnen : Standdaarbuiten en Nieuw-Vossemeer.  (14 mei)
In Kluisbergen/Zulzeke behaalde de Goesenaar de hoofdprijs in de Grote Kermisprijs. De 53 deelnemers moesten 86,4 km afwerken. de Jong klokte een gemiddelde van ruim 36 per uur.  (30 april)

 

 

Foto : Facebook      In Lierde zette de renner van Acrog Balen BC de achtste editie van de GP Serge Baguet op zijn scorelijst. Hij zat attent mee in een negenmans kopgroep. In de finale bleven vijf renners over. de Jong ontsnapte op 1,5 km van de streep en kon zijn voorsprong vasthouden. Bij de huldiging was hij in gezelschap van Thomas Naudts (Meubelen Gaverzicht) en ploegmaat Bjorn Vandebeek van Acrog Balen BC. De 78 km werd met een gemiddelde van 40.84 afgewerkt. Van de 68 starters konden 19 coureurs zich niet klasseren.   (12 maart)