> TIMO DE JONG

 

 

 

 

TIMO DE JONG IN 2018 NAAR DESTIL – PARKHOTEL VALKENBURG

De Goese renner Timo de Jong en zijn plaatsgenoot Lars Oreel koersen in 2018 in het sponsorshirt van de continentale formatie Destil – Parkhotel Valkenburg.

Hun ploegmaats zijn de landgenoten Robin Blummel, Twan Brusselman, Tim Kerkhof, Alex Molenaar, Maik van der Heijden, Jordi van Loon en Oscar van Wijk.

Voor de buitenlandse presentie tekenen de Amerikanen Camden Vodicka en  Cameron Beard,  Pavel Chursin en Stepan Grigoryan (Rusland), Jacob Eriksson (Zweden) en de Spanjaard Guillem Garcia Saubi.  Het ploegleiderswerk wordt ingevuld door Frank Pennings en Tom Cordes.  

 

Bouw- en industriegroothandel DESTIL en Metroprop het moederbedrijf van Parkhotel Valkenburg richten zich op jonge renners. In samenwerking met Promoting Talents wordt in 2018 een mannen en vrouwenploeg gepresenteerd. DESTIL en Metroprop hechten grote waarde aan het ontwikkelen van een duurzame wielersport in Nederland en hebben samen met Promoting Talents een visie geformuleerd waarin jonge talenten zich kunnen ontwikkelen tot een volwaardig professional.     (11 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIMO DE JONG IN 2017 SUCCESVOL IN JUNIORENGROEP ACROG BALEN BC  :  WINST EN EREPLAATSEN IN KLASSIEKERS EN CRITERIUMS

 

De Hoogtepunten in 2017 :
In het Belgische Geel eindigde de Jong op de zesde plaats. Winnaar Robbe Snels versloeg 89 concurrenten in een koers over 86,4 km die werd afgewerkt in 1.54.16     (24 september)

 

 

Foto : Facebook       In de Ronde van Hoogerheide reed de Jong naar de overwinning. In het West Brabantse KNWU criterium werd Robin Blummel tweede en Wessel Krul bezette de derde positie. de Jong werd ook winnaar van de bergprijs.   (3 september)

 

 

Foto : Organisatie          Timo de Jong heeft met veel overtuiging de Vuelta Ciclista Junior gewonnen. In deze Spaanse junioren driedaagse won de Goesenaar twee etappes en eindigde hij met het Belgische Acrog Balen BC op de tweede plaats in de ploegentijdrit. De Goesenaar liet tijdens de openingsrit in de slotfase zijn twee vluchtmakkers ter plaatse en kwam na een korte solo als triomfator over de finish met een voorsprong van 6 seconden. Het peloton ging 2,5 minuut later over de streep.
Bij de huldiging met o.m. oud prof Oscar Freire kreeg de Jong de dagprijs, de leiderstrui en de puntentrui. Bekijk hier de beelden : www.youtube.com/watch?v=99b8qC05FGg      Tijdens de tweede etappe was de Jong de rapste in de massasprint. Na 75 km. versloeg hij in aankomstplaats Langa twee Spanjaarden.  In de slotetappe verdedigde de Bevelander zijn leiderspositie met succes. Na 119 km. was er winst voor thuisrijder Raoul Rota.    (20 augustus)

 

Timo De Jong reed met Acrog Balen BC de tweedaagse Ronde de Vallées in Frankrijk. Tijdens de eerste etappe kon de Jonge de groene puntentrui bemachtigen en deze verdedigde hij met succes op de tweede dag. Weer een mooie ereprijs op de prestatielijst 2017.  (13 augustus)
In het Belgische Denderwindeke/Ninove begonnen 92 renners aan een koers over 98,4 km. Na 2,5 uur versloeg Edo Maas van RWC Ahoy/Rotterdam Timo de Jong in de sprint.  (5 augustus)
Bij de KNWU Ronde van Zundert startte Bevelander in een combi criterium met startgelegenheid voor amateurs/sportklasse en junioren. Met winnaar de Jong en Tholenaar Roy Guequierre als tweede kwamen er twee Zeeuwen op het podium. Rick Burgmans uit Westerhoven reed naar de derde prijs in het West Brabantse criterium.  (2 augustus)

 

 

Foto Bram van Lent     Met zijn goede vorm heeft de Jong in het Belgische Bazel Kruibeke een prachtige zege behaald. De aanvalslustige Goesenaar van Acrog Balen BC bekroonde een solo van 15 kilometer met de overwinning. In de Kermisprijs Hoogstraat stonden 98 junioren op de inschrijflijst. De jury meldde 26 uitvallers in de koers over 78 km die door de winnaar werd afgewerkt met een gemiddelde van ruim 43 km. per uur. Na de Jong eindigde Emerson Fontaine (Sprint 2000 Charleroi ASBL) 12 seconden later op de tweede plaats. Ploeggenoot Trystan Fivé kwam als derde binnen in dezelfde tijd.   (29 juli)
In de Acht van Chaam stond de Jong als derde binnenkomer op het podium. De zegebloemen in het populaire Brabantse criterium waren voor zijn plaatsgenoot Lars Oreel van de Belgische formatie Van Moer Cycling.  (26 juli)
In Belsele Waas startte de Bevelander met 89 concurrenten in een wedstrijd over 80 km. Na bijna 2 uur koers met een gemiddelde van ruim 42 km. kwam de Jong  als derde over de streep na zijn winnende ploegmaat Forian Vermeersch (Acrog Balen BC). Lars Oreel meldde zich als vierde. (10 juni)
In twee West Brabantse criteriums kwam hij als vijfde binnen : Standdaarbuiten en Nieuw-Vossemeer.  (14 mei)
In Kluisbergen/Zulzeke behaalde de Goesenaar de hoofdprijs in de Grote Kermisprijs. De 53 deelnemers moesten 86,4 km afwerken. de Jong klokte een gemiddelde van ruim 36 per uur.  (30 april)

 

 

Foto : Facebook      In Lierde zette de renner van Acrog Balen BC de achtste editie van de GP Serge Baguet op zijn scorelijst. Hij zat attent mee in een negenmans kopgroep. In de finale bleven vijf renners over. de Jong ontsnapte op 1,5 km van de streep en kon zijn voorsprong vasthouden. Bij de huldiging was hij in gezelschap van Thomas Naudts (Meubelen Gaverzicht) en ploegmaat Bjorn Vandebeek van Acrog Balen BC. De 78 km werd met een gemiddelde van 40.84 afgewerkt. Van de 68 starters konden 19 coureurs zich niet klasseren.   (12 maart)