> TIMO DE JONG

 

 

 

WIELERTEAM VOLKER WESSELS MERCKX IN 4 ZEEUWSE KOERSEN

Foto : Website Volker Wessels Merckx         Goesenaar Timo de Jong (19) heeft bij zijn nieuwe ploeg 17 teamgenoten. In de sterke formatie van ploegleider Allard Engels zitten o.m. Robin Blummel, Ruben Buitendijk, Niels van Ekeren, Max Kroonen en de 31 jarige Peter Schulting, winnaar van de Tacx Pro Classic Zeeland 2018.  Volker Wessels Merckx wil in 2020 op een continentale licentie koersen.

 

Voor Volker Wessels Merckx wordt de topklassieker Ster van Zwolle op zaterdag 23 februari de start van het seizoen. De ploegleiding heeft vier Zeeuwse wedstrijden op het programma gezet : 30 maart de 50ste Omloop van de Braakman, 28 april Wim Hendriks Trofee, 11 mei GP Arjaan de Schipper en op 12 en 13 juli het nieuwe Beloftenweekend in  Hulst & Philippine.  De selecties voor deze klassiekers in Zeeland worden in het voorjaar samengesteld.    (4 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

EERSTE TRAININGSRIT TIMO DE JONG MET ZIJN NIEUWE PLOEG VOLKER WESSELS – MERCKX
(1 december 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP 15 EINDKLASSEMENT EN ETAPPEWINST IN POOLSE CARPATHIAN RACE 2018

Foto’s : Organisatie      Na zijn 22ste plaats in de slotrit op 3.03 van winnaar Mattia Bais zakte Timo de Jong  naar de vijftiende positie in het klassement. In de eindstand kwam zijn achterstand op 5.04. Voor de eindzege werd de 18 jarige Filip Maciejuk van Leopard Pro Cycling gehuldigd (zie foto). De Nederlander Jens van de Dool (Delta Cycling Rotterdam) is tweede op 8 seconden en Sven Burger komt 21 seconden tekort. In het eindklassement zijn 70 renners opgenomen. Klassementen de Jong :  Jongeren: 7de – Punten: 25ste – Ploegen : 1. Delta Cycling Rotterdam    3. Destil – Parkhotel Valkenburg.    (3 mei 2018)

 

Timo de Jong heeft in de etappewedstijd Carpathian Couriers Race de vijfde rit gewonnen. In aankomstplaats Nowy Sacz kwam de 19 jarige renner van Destil –Parkhotel Valkenburg na 119 km. solo over de finish met 17 seconden voorsprong op de achtervolgers.  De overige ereplaatsen werden ingevuld door de Italiaan Francesco di Felice en landgenoot Sjoerd Bax van Delta Cycling Rotterdam. Het jurykorps rapporteerde  87 renners in het dagklassement en een gemiddelde van 42.73 voor de ritwinnaar. De Jong kan goed meekomen in de Poolse meerdaagse. In de overige etappes waren er posities in de middenmoot : 89 – 68 – 49 – 27 en 38.    (2 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

ZLM TOUR 2018 : TIMO DE JONG SNELSTE ZEEUW OP DE 20STE PLAATS

Toekomstig profrenner Matteo Moschetti won de 23ste uitgave van de ZLM Tour. De Italiaan van de formatie Polartec Kometa versloeg in Goes na 178 km. met overtuiging alle concurrenten van het afgeslankte peloton. De 21 jarige topper, ploeggenoot van Wesley Mol (Kapelle) heeft voor 2019 al een kontrakt getekend bij Trek Segafredo. De Belg Sasha Weemaes kwam in de Ganzestad als tweede binnen en de Duitser Max Kanter (Sunweb Development Team) sprintte naar de derde plaats. In het Zeeuwse kamp mocht vooral Timo de Jong tevreden zijn. De eerste jaars belofte koerste in het oranje shirt van de nationale selectie naar een prachtige 20ste plaats. De Goesenaar was nog wel betrokken bij een valpartij in de buurt van ’s Heerenhoek maar hij kon de wedstrijd vervolgen. De jury zette 114 renners in het dagklassement en rapporteerde 17 uitvallers.  Lees meer over de ZLM Tour op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=108118       (15 april 2018)

 

 

 

 

TOP 30 IN KLASSIEKER OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2018


Foto boven : Patricia de Jong               Timo de Jong (Destil – Parkhotel Valkenburg) kon in de Omloop van de Braakman weer verrassend goed meekomen in het tempogeweld van de toppers. De Goesenaar eindigde na een zware wedstrijd over kasseien, dijken en polderwegen op een nette 26 ste plaats. In Philippine hield hij verschillende toprenners achter zich in de uitslag.

 

Foto : Edwin van Immerseel  : rechts Timo de Jong in de Braakman 2018.

De jury klasseerde maar 42 coureurs die de topklassieker uitreden. Lars Oreel, ploegmaat van de Jong, behaald geen klassering in zijn thuisprovincie.  Met een korte solo wist Rick van Breda de Braakman op zijn naam te schrijven. De 28-jarige renner uit het MonkeyTown CT demarreerde in de laatste kilometer uit een kopgroep van zes. Zijn ploeggenoot Peter Schulting werd tweede, Rick Ottema (Alecto Cycling Team) pakte de derde plaats. 

Meer over de Omloop van de Braakman op www.zeelandfiets.nl/?page_id=105729        (8 april 2018)