> WESLEY MOL

 

 

 

SPAANS WIELERAVONTUUR WESLEY MOL (KAPELLE)
Foto : Facebook        Wesley Mol heeft afscheid genomen van Acrog Balen BC en fietst in 2018 bij de Spaanse beloftenploeg Polartec-Kometa U23. Dit is het nieuwe Trek-Segrafredo opleidingsteam. De eerste jaars belofte uit Kapelle is enthousiast over zijn buitenlands wieleravontuur.

 

Op Cyclingsite.be geeft Mol een toelichting : “Ik heb uiteindelijk voor het Spaanse Polartec-Kometa U23 gekozen omdat ik na mijn stage wedstrijd een paar weken geleden een erg fijn gevoel bij de ploeg had. We krijgen een internationaal team waarvan ik er al een paar heb ontmoet. Het debuutseizoen 2018 zal een jaar van aanpassen worden maar ik heb er veel zin in. Ik zal wel gewoon in Nederland blijven wonen en zal op en neer pendelen naar Madrid. Mijn dank gaat uit naar Acrog-Balen BC en in het bijzonder Jef Robert. Ik heb bij het team 6 jaar gefietst en heb met dank aan hun, mijzelf kunnen ontwikkelen tot de renner die ik nu ben.”     (5 januari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EREPLAATSEN VOOR KAPELSE JUNIOR WESLEY MOL IN 2017

 

De hoogtepunten in 2017 :    In Herselt eindigde Wesley Mol op de vierde plaats. De zegebloemen waren voor ploeggenoot Ward Van Hoof van Acrog Balen BC. De Belgische winnaar reed de 89,7 km. in een tijd van 2.09.53. Op het startblad stonden 60 junioren en de jury rapporteerde 12 uitvallers.  (10 september)

 

Foto : Facebook       Wesley Mol zat eind juli in een goede periode. In Rapertingen met 49 aanmeldingen koerste de Bevelander naar de tweede prijs achter winnaar Tuur Dens. De 90 km werd afgewerkt in 2.07.21.  (30 juli)
Mol meldde zich in Reningelst bij de Trofee van Vlaanderen met 139 deelnemers. Olivier Robinson zegevierde en Mol kwam na 122 km als vijfde binnen.  (26 juli) 

 

 

In de etappekoers Tour de Valromey kon hij zich met een tiende plaats handhaven tussen de toppers. In het bergklassement eindigde hij op de derde positie. Met zijn Belgische team Acrog Balen BC werd Mol vierde in het ploegenklassement. De hoofdprijs in de zware zesdaagse ging naar de Italiaan Andrea Innocent.  (24 juli)
In het Belgische Linter startte de Bevelandse junior in de GP Eddy Schepers. De 150 talenten moesten een omloop afwerken van 115 km. Mol reed overtuigend en kon zijn sterke optreden bekronen met de tweede plaats achter winnaar Jens Vanoverberghe.    (23 juli)
Eind juni stond hij met 148 concurrenten aan de start bij de Arend der Junioren in het Belgische Rekkem. Na 120 km. mocht Jacob Vaughan als winnaar naar het podium. Stijn Daemen werd tweede en Mol ging na 120 km. als derde over de finish.    (26 juni)
Mol reed in Geraardsbergen naar de vijfde plaats in de GP André Spitaels. De 82 deelnemers moesten 81 km afwerken in de Vlaamse Ardennen met Andreas Goeman als winnaar na 2 uur wedstrijd. Ezra Tolhoek (Zierikzee) eindigde op de tweede plaats.   (10 juni)
In de Vlaams Brabantse Pijl met 158 deelnemers koerste Wesley Mol naar de achtste plaats. Bij deze Belgische klassieker over 116 km waren de zegebloemen voor Tom Paquot van Verandas Willems met een tijdscore van 2.46.39.    (7 mei)

 

 

Mol sprintte in Wodecq naar zijn tweede seizoenzege in een peloton met 74 junioren. De renner van Acrog Balen BC versloeg de vijf mede koplopers in een lange sprint. Mol’s commentaar op Cyclingesite.be : “Na 4 rondes het een aantal keer geprobeerd maar niet echt weggekomen door de lange afdaling wat zo heel de koers door ging. Uiteindelijk reed de laatste ronde een kopgroep van 4 weg die 30 seconden pakte. De laatste 5 km dan met Matthew Van Schoor weggesprongen en de laatste 300 meter bij de kopgroep gekomen. In een vrij lange sprint kon ik nipt winnen”.  (27 maart)  

 

 

Foto : Frederic Paquot      Mol reed op zijn achttiende verjaardag naar de eerste seizoenwinst. De Bevelandse junior van Acrog Balen BC was de snelste in Villers Le Temple in de provincie Luik. Hij versloeg zijn twee mede koplopers overtuigend in de eindsprint.
Op Cyclingsite.be doet de Bevelander zijn verhaal : “Vanaf het begin de koers hard gemaakt omdat er veel wind stond en het daardoor een harde koers kon worden. Helaas werd ik nogal in de gaten gehouden dus kreeg ik weinig ruimte. Na een aantal keer achter elkaar te zijn gegaan reed ik met nog 15 km te gaan met Tom Paquot en Debouver weg. We draaiden meteen goed rond en pakten meteen een groot gat. Op het laatste klimmetje ging ik mee in het wiel en na de laatste bocht zette ik aan en kon ik er gelukkig overheen komen en kon ik winnen. Een mooier cadeau kon ik mijzelf niet wensen”.   (26 februari)