> WESLEY MOL

 

 

 

SPORTIEVE VERHUIZING KAPELLENAAR WESLEY MOL NAAR LUXEMBURG
Bron : Facebook Team Differdange Geba

 


 

 

 

 

 

SELECTIE TEAM DIFFERDANGE GEBA 2019 MET NEDERLANDERS WESLEY MOL (KAPELLE) & WOUT VAN ELZAKKER (HOOGERHEIDE)
(Bron : UCI  –  26 januari 2019)

 

 

 

 

 

 

WESLEY MOL IN DE PZC OVER ZIJN TRANSFER NAAR LUXEMBURG
(12 januari 2019)

https://www.pzc.nl/sport-in-zeeland/wesley-mol-ziet-vertrek-van-spanje-naar-luxemburg-niet-als-stap-terug~ae1aaea0/

 

 

 

 

 

 

WESLEY MOL (KAPELLE) IN 2019 NAAR LUXEMBURGSE FORMATIE
Foto : Team Differdange        Wesley Mol (Kapelle) verlaat na één seizoen Polartec Kometa en koerst in 2019 bij het Luxemburgse Differdange – Geba Continental. Binnen dit internationale team kan de Zeeuw een mooi programma rijden in de gehele Benelux met een aantal interessante etappe koersen. De wedstrijden zijn allemaal van hoog niveau en Mol kijkt er dan ook naar uit om te beginnen in een nieuwe wieleromgeving.
De Bevelander had wel de optie om nog een jaar te blijven bij de Spaanse formatie maar hij gaf de voorkeur aan een sportieve verhuizing. Mol over zijn transfer : “Ik heb een heel leerzaam jaar gehad met super begeleiding en toffe ploegmaten welke allemaal vrienden zijn geworden waar  ik nog steeds veel contact mee heb. Het was dan ook een lastige beslissing”.       (13 november 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12DE IN DERNYCRITERIUM ZIERIKZEE 2018
Foto : Organisatie         In het dernycriterium in Zierikzee behaalde Antwan Tolhoek de zege. De renner van Lotto NL Jumbo begon met 15 concurrenten aan de GP Emergo door het gezellige en drukbevolkte centrum van de Duivelandse gemeente.  Zeeuws Vlaming Hans Dekkers (2) en Zuid Hollander Maikel Zijlaard mochten ook naar de huldiging.       12. Wesley Mol.           (25 augustus 2018)
 

 

 

 

 

 

VAL IN FINALE THUISWEDSTRIJD ZLM TOUR 2018

Toekomstig profrenner Matteo Moschetti  won de 23ste uitgave van de ZLM Tour door Zeeland. De Italiaan van de formatie Polartec Kometa versloeg in Goes na 178 km. met overtuiging alle concurrenten van het afgeslankte peloton. De 21 jarige topper, ploeggenoot van Wesley Mol (Kapelle) heeft voor 2019 al een kontrakt getekend bij Trek Segafredo. De Belg Sasha Weemaes kwam in de Ganzestad als tweede binnen en de Duitser Max Kanter (Sunweb Development Team) sprintte naar de derde plaats.

Wesley Mol (districtsploeg Zuidwest / Kapelle) had na een val op 8 km van de streep op de 112de positie een achterstand van 6.02 op de Italiaanse winnaar. Lees meer over de ZLM Tour op www.zeelandfiets.nl/?page_id=108118         (15 april 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

SPAANS WIELERAVONTUUR WESLEY MOL (KAPELLE) IN WEGSEIZOEN 2018


Foto : Facebook       De 18 jarige Wesley Mol (tweede renner van links) koerst in 2018 bij de Spaanse opleidingsploeg Polartec-Kometa. Deze formatie met 38 renners is ondergebracht bij The Alberto Contador Foundation. De initiatiefnemers hebben drie groepen samengesteld : een continental team, een beloftengroep en de junioren.  Mol start bij de beloften onder 23 jaar.

De Bevelander kan in de voorbereidingen en tijdens de wedstrijden een beroep doen op sportdirecteur Rafael Diaz Justo. Daarnaast zijn de oud profs Alberto Contador en Ivan Basso beschikbaar voor adviezen. Op het programma staan in hoofdzaak klassiekers en etappekoersen over geaccidenteerd (Spaans) terrein. Bij Polartec-Kometa is naast Mol nog één landgenoot present bij de Spaanse ploeg. Kevin Inkelaar (20) mag zich laten zien bij de continentals.

Wesley Mol nam in het najaar afscheid van Acrog Balen BC. De eerste jaars belofte uit Kapelle is enthousiast over zijn buitenlands wieleravontuur.  Op de Belgische wielersite Cyclingsite.be gaf Mol een toelichting op zijn beslissing : “Ik heb uiteindelijk voor Polartec-Kometa U23 gekozen omdat ik na mijn stage wedstrijd een erg fijn gevoel bij de ploeg had. Het debuutseizoen 2018 zal een jaar van aanpassen worden maar ik heb er veel zin in. Ik zal wel gewoon in Nederland blijven wonen en zal op en neer pendelen naar Madrid”.       (6 februari 2018)

 

 

 

 

 

Wesley Mol 2018