> WESLEY MOL

 

 

Sint Katelijne Waver  –  Gemeentelijke Groenteprijs                  1. Pauwel Verhulst   (Baguet – Miba)       2.45.13         2. Nils Wolffenbuttel   (WTC De Amstel)  z.t.        3. Daniel Patten  (Team Merlin)  z.t.              27. Wesley Mol op 6 sec.      48 geklasseerden.         (9 juni 2018)

 

 

 

 

Nieuw-Vossemeer  /  Criterium KNWU – Grote Prijs Merijntje Gijzen              1. Kevin Reuvers   (WV Breda / Zevenbergen)             2. Hans Dekkers    (Yzendijke)               3. Tim Bierkens   (Stampersgat)              26. Wesley Mol.         37 geklasseerden            (13 mei 2018)

 

 

 

 

 

Ardooie (B)         64 deelnemers – 14 opgevers.          1. Hans Dekkers  (Yzendijke / Team Shifting Gears / foto)   116 km – 2.40.02         2. Benjamin Verraes  (VDM Vandurme)  z.t. 3. Cédric Defreyne  (Dovy Keukens) z.t.          27. Wesley Mol    2.42.56.      (6 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

35 STE IN ZWARE ETAPPEWEDSTRIJD DOOR SPAANSE BASKENLAND

Wesley Mol heeft de eerste etappekoers van het seizoen gereden in het sponsorshirt van Polartec Kometa. Hoewel de Vuelta a Bizkaya een zware wedstrijd was kon de Bevelander samen met het team toch genieten van de Spaanse wielersfeer.   Mol over de meerdaagse : “Helaas persoonlijk geen extreem goed resultaat, maar gelukkig kon ik het team waar mogelijk helpen. Ondanks al het werk voor de ploeg ben ik wel alle dagen in de eerste zwaar uitgedunde groep binnen gekomen. Met een 38e, 42e en 31e plaats een stabiele wedstrijd gereden. Uiteindelijk een 35 ste plaats in het algemeen klassement”. Hij is enthousiast over zijn toekomst : “Nu is het uitkijken naar de komende weken! Veel mooie koersen komen er aan”.    (1 mei 2018)

 

 

 

 

 

VAL IN FINALE THUISWEDSTRIJD ZLM TOUR

Toekomstig profrenner Matteo Moschetti  won de 23ste uitgave van de ZLM Tour door Zeeland. De Italiaan van de formatie Polartec Kometa versloeg in Goes na 178 km. met overtuiging alle concurrenten van het afgeslankte peloton. De 21 jarige topper, ploeggenoot van Wesley Mol (Kapelle) heeft voor 2019 al een kontrakt getekend bij Trek Segafredo. De Belg Sasha Weemaes kwam in de Ganzestad als tweede binnen en de Duitser Max Kanter (Sunweb Development Team) sprintte naar de derde plaats. Wesley Mol (districtsploeg Zuidwest / Kapelle) had na een val op 8 km van de streep op de 112de positie een achterstand van 6.02 op de Italiaanse winnaar. Lees meer over de ZLM Tour op www.zeelandfiets.nl/?page_id=108118         (15 april 2018)

 

 

 

 

 

OPENINGSKOERSEN WESLEY MOL

Wesley Mol (Kapelle) heeft in Spanje de eerste koersen gereden in het sponsorshirt van zijn nieuwe ploeg Polartec. De Bevelander vertelde over zijn debuut bij de sterke formatie : “De opening zit er op. Blij met mijn huidige conditie en dat al het harde werk van de voorbije maanden niet voor niks is geweest. In de eerste wedstrijd op een 40ste plek geëindigd. Heb wat werk kunnen verzetten voor het team. Tijdens de tweede koers over 160 km veel klimwerk en in de waaiers. Agressief kunnen mee koersen. Op het vlakke reed een groep van 13 weg.  De laatste 10 km alleen kunnen ontsnappen op de slotklim. Helaas de laatste 100 meter teruggepakt. Een 18e plek als resultaat”.   (26 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

SPAANS WIELERAVONTUUR WESLEY MOL (KAPELLE)

Foto : Facebook       De 18 jarige Wesley Mol (tweede renner van links) koerst in 2018 bij de Spaanse opleidingsploeg Polartec-Kometa. Deze formatie met 38 renners is ondergebracht bij The Alberto Contador Foundation. De initiatiefnemers hebben drie groepen samengesteld : een continental team, een beloftengroep en de junioren.  Mol start bij de beloften onder 23 jaar. De Bevelander kan in de voorbereidingen en tijdens de wedstrijden een beroep doen op sportdirecteur Rafael Diaz Justo. Daarnaast zijn de oud profs Alberto Contador en Ivan Basso beschikbaar voor adviezen. Op het programma staan in hoofdzaak klassiekers en etappekoersen over geaccidenteerd (Spaans) terrein. Bij Polartec-Kometa is naast Mol nog één landgenoot present bij de Spaanse ploeg. Kevin Inkelaar (20) mag zich laten zien bij de continentals.

Wesley Mol nam in het najaar afscheid van Acrog Balen BC. De eerste jaars belofte uit Kapelle is enthousiast over zijn buitenlands wieleravontuur.  Op de Belgische wielersite Cyclingsite.be gaf Mol een toelichting op zijn beslissing : “Ik heb uiteindelijk voor Polartec-Kometa U23 gekozen omdat ik na mijn stage wedstrijd een erg fijn gevoel bij de ploeg had. Het debuutseizoen 2018 zal een jaar van aanpassen worden maar ik heb er veel zin in. Ik zal wel gewoon in Nederland blijven wonen en zal op en neer pendelen naar Madrid”.    (6 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EREPLAATSEN VOOR KAPELSE JUNIOR WESLEY MOL IN 2017

 

De hoogtepunten in 2017 :    In Herselt eindigde Wesley Mol op de vierde plaats. De zegebloemen waren voor ploeggenoot Ward Van Hoof van Acrog Balen BC. De Belgische winnaar reed de 89,7 km. in een tijd van 2.09.53. Op het startblad stonden 60 junioren en de jury rapporteerde 12 uitvallers.  (10 september 2017)

 

Foto : Facebook       Wesley Mol zat eind juli in een goede periode. In Rapertingen met 49 aanmeldingen koerste de Bevelander naar de tweede prijs achter winnaar Tuur Dens. De 90 km werd afgewerkt in 2.07.21.  (30 juli)
Mol meldde zich in Reningelst bij de Trofee van Vlaanderen met 139 deelnemers. Olivier Robinson zegevierde en Mol kwam na 122 km als vijfde binnen.  (26 juli) 

 

 

In de etappekoers Tour de Valromey kon hij zich met een tiende plaats handhaven tussen de toppers. In het bergklassement eindigde hij op de derde positie. Met zijn Belgische team Acrog Balen BC werd Mol vierde in het ploegenklassement. De hoofdprijs in de zware zesdaagse ging naar de Italiaan Andrea Innocent.  (24 juli)
In het Belgische Linter startte de Bevelandse junior in de GP Eddy Schepers. De 150 talenten moesten een omloop afwerken van 115 km. Mol reed overtuigend en kon zijn sterke optreden bekronen met de tweede plaats achter winnaar Jens Vanoverberghe.    (23 juli)
Eind juni stond hij met 148 concurrenten aan de start bij de Arend der Junioren in het Belgische Rekkem. Na 120 km. mocht Jacob Vaughan als winnaar naar het podium. Stijn Daemen werd tweede en Mol ging na 120 km. als derde over de finish.    (26 juni)
Mol reed in Geraardsbergen naar de vijfde plaats in de GP André Spitaels. De 82 deelnemers moesten 81 km afwerken in de Vlaamse Ardennen met Andreas Goeman als winnaar na 2 uur wedstrijd. Ezra Tolhoek (Zierikzee) eindigde op de tweede plaats.   (10 juni)
In de Vlaams Brabantse Pijl met 158 deelnemers koerste Wesley Mol naar de achtste plaats. Bij deze Belgische klassieker over 116 km waren de zegebloemen voor Tom Paquot van Verandas Willems met een tijdscore van 2.46.39.    (7 mei)

 

 

Mol sprintte in Wodecq naar zijn tweede seizoenzege in een peloton met 74 junioren. De renner van Acrog Balen BC versloeg de vijf mede koplopers in een lange sprint. Mol’s commentaar op Cyclingesite.be : “Na 4 rondes het een aantal keer geprobeerd maar niet echt weggekomen door de lange afdaling wat zo heel de koers door ging. Uiteindelijk reed de laatste ronde een kopgroep van 4 weg die 30 seconden pakte. De laatste 5 km dan met Matthew Van Schoor weggesprongen en de laatste 300 meter bij de kopgroep gekomen. In een vrij lange sprint kon ik nipt winnen”.  (27 maart)  

 

 

Foto : Frederic Paquot      Mol reed op zijn achttiende verjaardag naar de eerste seizoenwinst. De Bevelandse junior van Acrog Balen BC was de snelste in Villers Le Temple in de provincie Luik. Hij versloeg zijn twee mede koplopers overtuigend in de eindsprint.
Op Cyclingsite.be doet de Bevelander zijn verhaal : “Vanaf het begin de koers hard gemaakt omdat er veel wind stond en het daardoor een harde koers kon worden. Helaas werd ik nogal in de gaten gehouden dus kreeg ik weinig ruimte. Na een aantal keer achter elkaar te zijn gegaan reed ik met nog 15 km te gaan met Tom Paquot en Debouver weg. We draaiden meteen goed rond en pakten meteen een groot gat. Op het laatste klimmetje ging ik mee in het wiel en na de laatste bocht zette ik aan en kon ik er gelukkig overheen komen en kon ik winnen. Een mooier cadeau kon ik mijzelf niet wensen”.   (26 februari 2017)