> SCOREBORD 2018

 

 

 

>>> RESULTATEN ZEEUWSE RENNERS OP ZEELANDFIETS.NL  :  STUUR JE INFORMATIE NAAR  malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

EERSTE OVERWINNING JOS FERON LADY FORCE IN 2018

Foto : Facebook       De Zeeuwse wielerformatie Jos Feron Lady Force is prima uit de startblokken gekomen. Bij de elite-vrouwen  won Arianna Pruisscher uit Emmen de Omloop van Strijen door de Hoekse Waard. In deze klassieker moesten 142 rensters over smalle dijken, binnenwegen en polderstroken. Tien koploopsters konden in de harde koers hun voorsprong vasthouden. In de sprint beschikte Pruisscher over voldoende reserves en pakte de eerste seizoenzege voor JFLF. Volgens de ploegleiding tekenden de vrouwen voor schitterend teamwerk in de kopgroep en in de achtervolging. Phaedra Krol (Heerde) werd tweede en Susanne Meistrok uit Heusden ging in Strijen als derde over de streep. De Zeeuws Vlaamse Lieselotte Overdevest van Jos Feron Lady Force kon zich niet klasseren in deze zware wedstrijd.  (12 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE NIEUWELING ROWDY REUNIS WINT IN BELGIË

Foto : Cyclingsite.be       Rowdy Reunis (Van Moer Group) heeft in het Belgische Oordegem zijn eerste seizoenzege behaald. Tijdens de Ereprijs Willy Boeykens reed de Zeeuws Vlaming met ploeggenoot Lucas Rogiers naar een voorsprong van 25 seconden. In de sprint na 60 km. zegevierde Reunis. Zijn koersgemiddelde stond op ruim 40 km per uur. Op de derde plaats eindigde  Daan Martens van Acrog Pauwels Sauzen – Balen BC. Op het startblad stonden 87 renners, voor 31 nieuwelingen was de wedstrijd te zwaar (dnf).   (11 maart 2018)

In Klein Sinaai draaide Reunis mee in een driemans kopgroep. De renner uit Hulst moest in de sprint buigen voor de snelheid van Juul Maes van Sport en Steun Leopoldsburg. De Belg noteerde voor de 52,8 km een tijd van 1.20.45. Lucas Rogiers (Van Moer Group) kon de derde prijs afhalen. 60 deelnemers – 19 uitvallers.    (4 maart 2018)

Reunis eindigde In Staden (B) op de zevende plaats met 85 concurrenten op het startlijst. De zegebloemen waren voor Siebe Deweirdt van Meubelen Gaverzicht.       (24 februari 2018)

 

 

 

 

 

 

TOP 5 HANS DEKKERS IN BELGIË

Foto : Facebook          Zeeuws Vlaming Hans Dekkers (Shifting Gears Cycling Team) reed in de Ereprijs Elza Braem rond Haringe naar de vierde plaats in een koers die 2,5 uur duurde met een gemiddelde van ruim 44 km. Na 111 zware kilometers  waren de zegebloemen voor Kobe Vanoverschelde (Vetrapo Cycling Team). Bjorn De Decker werd tweede en Axel Larenaudie ging als derde over de finish. Deelnemers : 77 – Uitvallers : 22.   (11 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE RENNERS IN RONDE VAN ZUID HOLLAND
Foto : Facebook        De Zeeuwen Thijs de Lange (8ste) en Ezra Tolhoek (17de / foto) hebben in de 65ste Ronde van Zuid Holland een klassering behaald in de top 20. Na een pittig traject van 172 kilometer sprintte Marten Kooistra (20) naar de overwinning. De renner van SEG Racing versloeg in de sprint zijn ploegmaat Ide Schelling en Hartthijs de Vries. Vanaf de start waren er talrijke uitlooppogingen maar de meute bleef bij elkaar. In deze fase etaleerde Tolhoek zijn puike vorm met enkele forse tempoversnellingen. Pas op de beruchte Maasdijk ontstond er tekening in de strijd. Op 20 km van de streep demarreerden Marten Kooistra (SEG Racing), Gert-Jan Bosman (Volker Wessels/Merckx CT), Jasper Ockeloen (Monkey Town), Jurriaan Vos (Sensa Kanjers voor Kanjers) en Hartthijs de Vries NWVGroningen/Fila). De vijf werden er negen toen de Zeeuw Thijs de Lange (Metec-TKH Cycling Team), Robin Wennekes (Vlasman), Ide Schelling en Stephen Williams (beiden SEG Racing Team)aansloten. In de finale kwamen drie renners in de spits. Kooistra, Schelling en de Vries kozen voor de aanval en vormden de kopgroep richting aankomstplaats Kijkduin. Bij de huldiging waren de zegebloemen voor de Fries Marten Kooistra die zijn eerste overwinning behaalde.
Uitslag /Resultaten Zeeuwse renners:      1. Marten Kooistra (SEG Racing) 172 kilometer  – 3:47:36 / gem. 45.343 km.        2. Ide Schelling (SEG Racing)       3. Hartthijs de Vries (NWVGroningen)              8. Thijs de Lange (Metec-TKH) op 10 sec.          17. Ezra Tolhoek  (Theo Middelkamp) op 14 sec.            34. Eloy Raas (Theo Middelkamp) op 14 sec.         54. Eddy Gödde   (Theo Middelkamp) op 23 sec.         75. Roy Gijzel   (Theo Middelkamp) op 1.27            89. Bobby Balk   (Theo Middelkamp) op 2.50         108. Thijs Barendregt  (Royal Antwerp Bicycle Club) op 6.37.     Geklasseerd : 111 renners.       (10 maart 2018)

 

 

 

PRACHTIGE SEIZOENSTART NIEUWELINGE MAUREEN ARENS
Maureen Arens (Kruiningen) blijft prima presteren tijdens de openingsweken van haar debuutseizoen. De Bevelandse nieuwelinge stond aan de start bij de klassieker Omloop van Strijen. Na 50 km over polderwegen en smalle dijken door de Hoekse Waard kwam de renster van WWV op een prachtige achtste plaats binnen. In de eindsprint was de Amerikaanse Megan Jastrab de rapste. De renster van het Cannibal Team  versloeg Sofie van Rooijen (Driel) en de Belgische Fien Masure uit Sint Maria Lierde. De jury klasseerde veertig rensters, 38 deelneemsters haalden de eindstreep niet.  (10 maart 2018)
In het Belgische Dottignies, met 24 enthousiaste meiden op de inschrijflijst, kwam de verrassende debutante als vijfde over de finish. Het podium werd bezet door winnares Marith VanHove (De Molenspurters Meulebeke), Julie De Wilde (v.d. Hauwe CT) en Gloria van Mechelen (Cannibal Team).   (25 februari 2018)       

 

 

 

 

 

 

DEBUUT QUINTY VAN DE GUCHTE IN OMLOOP HET NIEUWSBLAD
Foto : Facebook        Quinty van de Guchte (Driewegen) opende haar seizoen in de Omloop het Nieuwsblad. De Zeeuwse wielrenster van het jaar 2017 over haar optreden tijdens de Belgische klassieker : “Het was een mooie maar zware wedstrijd door de wind en de kou. Na de eerste heuvels mee kunnen komen met de eerste grote groep, maar op de tweede kasseistrook een gaatje moeten laten en alleen in de volle wind gekomen. Toen in een achtervolgend groepje  en uiteindelijk op 100 km uit koers gehaald met  5 minuten achterstand op de kopgroep. Jammer dat ik de koers niet mocht uitrijden maar het was wel een hele mooie ervaring”.   (24 februari 2018)