> JEUGD OML. BRAAKMAN

 

 

 

OMLOOP VAN DE BRAAKMAN  : FRIESE WINNAAR BIJ NIEUWELINGEN – NUMMER 2 EN 3 UIT GRONINGEN EN DRENTHE.

MOOIE ERVARING VOOR ZEEUWSE DEELNEMERS MAAR GEEN EREPLAATSEN.

Foto : Edwin van Immerseel             In de jongeren editie van de Omloop van de Braakman werden 154 nieuwelingen op pad gestuurd voor een zware maar zonnige koers door Zeeuws Vlaanderen.

Na het startschot in Philippine zagen de volgers en supporters een nerveuze openingsfase. Verschillende renners probeerden zich in de kijker te rijden maar niemand kon een beslissing forceren op de binnenwegen en kasseien.

De finale leverde spanning op met een telkens wisselend koersbeeld op de Zeeuws Vlaamse wegen. Met nog 7 km te gaan kwamen twee aanvallers in de spits. De Fries Jente Klaver en de Groninger Joos Brinkman konden vooruit blijven en gingen met een kleine marge richting mosseldorp.

 

Foto : Edwin van Immerseel          Na 73 km. zegevierde Klaver (Kollumerzwaag) met gering verschil. Brinkman (Noordlaren) moest zich tevreden stellen met de tweede prijs. Het peloton kwam nog dichtbij maar strandde op 4 seconden. Bjarne Hemme uit het Drentse Erica sprintte naar de derde podiumplaats.

4. Jasper Huitema        5. Mark Groeneveld         6. Arno van Krimpen         7. Finn Roumen          8. Max Mosmuller           9. Jelle Harteel         10. Tijn Louwerensen.

 

Zeeuwen  :  61. Casper Vos    (Heinkenszand / foto Ilse Vos)            64. Noël Rokven   (Hulst).  

Kasseiklassement :  Stef Koning  (Wielervereniging Noord Holland)

Juryrapport  :  Geklasseerd : 110 renners.      Uitvallers : 44.              (30 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EERSTE KLASSIEKER NIEUWELINGEN EN JUNIOREN DOOR ZEEUWS VLAANDEREN :
NIEUWELING ROWDY REUNIS VIERDE IN CERVELO-GOODZO OMLOOP VAN DE BRAAKMAN 2018.

 

Foto’s : Freddy Scheele             Op zaterdag 31 maart werd voor de 1e maal de Omloop van de Braakman voor junioren en nieuwelingen georganiseerd. De nieuwelingen en junioren moesten een parkoers afleggen door en langs de Braakman met start en aankomst in Philippine. 
De nieuwelingen kregen een afstand voor de wielen van ongeveer 83 kilometer. De junioren hadden 122 kilometer in hun routeboek door het Zeeuws-Vlaamse land.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAMING ROWDY REUNIS VIERDE IN CERVELO-GOODZO OMLOOP VAN DE BRAAKMAN
Bij de nieuwelingen zegevierde Wouter van de Weerdhof van Willebrord Wil Vooruit na een koers van bijna 2 uur. Siebe Deweirdt kwam vier seconden later als tweede over de streep en Robin Orins pakte de derde prijs.

 

 

Streekrenner Rowdy Reunis (foto) reed een sterke klassieker en zat in de voorste gelederen. De inwoner van Hulst werd als vierde geklasseerd. De jurygroep rapporteerde 65 binnenkomers.

 

 

 

 

 

In de junioren categorie eveneens succes voor een Brabantse wielervereniging. Mauro Spapen van de Jonge Renner hield alle concurrenten achter zich en mocht de zegebloemen ophalen in Philippine. Op het podium stonden Markus Meerbeek (2) en Huub Deelstra (3) naast hem.      4. Philip Sijbrandi        5. Hidde van Veenendaal.      In de uitslag werden 41 renners opgenomen.      (1 april 2018)