> VERSLAGEN / FOTO’S (1)

 

(van 24 maart t.m. 19 juni 2018)

 

 

>>> KALENDER ZEEUWSE CRITERIUMS 2018 : www.zeelandfiets.nl/?page_id=95162

 

 

 

 

 

WINST MICK VAN DIJKE IN BOEKWEITRONDE ZUIDDORPE

Foto : Edwin van Immerseel       Ondanks de voetbalwedstrijd van het Belgische nationale elftal waren er op 19 juni  132 renners aan het vertrek bij de Boekweitronde van Zuiddorpe. Het talrijke publiek kon onder goede weersomstandigheden van spannende wedstrijden genieten.

Bij de Amateurs was er een 8 man sterke kopgroep die de wedstrijd domineerde. Op het 5,3 km lange parkoers werd in hoog tempo strijd geleverd. In de vluchtgroep zaten o.a. de tweeling Tim en Mick van Dijke, Dante de Ruysscher, Menno van de Zweep en Rico van Damme. Aangevuld met de sterke Belgen Kevin van Raemsdock, Gianni Cooman en Sammy Bogaert. Mick van Dijke won de sprint voor Cooman en van Damme.

Bij de Am 40+ was het andermaal Dennis Raadtgever (Kapelle)die zijn (top)vorm etaleerde en winnend over de streep kwam. Twee dagen eerder was de Bevelander ook al de rapste in Arnemuiden. Guy Smet en Jean Paul Reunis mochten in Zuiddorpe ook naar de huldiging.

De wedstrijd bij de D-categorie leverde winst op voor Bjorn Vaerenbergh voor Emile Elzinga en Jelle D’Hollander. Bart van Opstal won bij de SP gevolgd door Kelvin Boone en Mark van Gaever.      (19 juni 2018)

 

AMATEURS
Foto : Edwin van Immerseel

 

 

CATEGORIE 40+

 

 

CATEGORIE D
Foto : Team Kopwerk

 

 

CATEGORIE S/P
Foto : Edwin van Immerseel

 

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE WINNAARS RONDE VAN ARNEMUIDEN

Foto’s : Facebook     Bij de huldigingen in Arnemuiden waren de zegebloemen voor Dennis Raadtgever (40+), Jan Dingemanse (D), Giorgio Joziasse (SP) en Rico van Damme (Amateurs). Middelburger Giorgio Joziasse won in zijn 1e wedstrijd bij TMZ met 15 seconden voorsprong op Niels Theissen en Michel de Haas.  De derde editie van het Walcherse criterium kreeg weer een ruime toeloop te verwerken. De organisatoren konden veel streekrenners op het startblad zetten.  Op het aantrekkelijke parcours door het dorpscentrum zag het talrijke publiek mooie koersen met allemaal Zeeuwse winnaars op het erepodium.    (16 juni 2018)

 

CATEGORIE 40+
     

 

 

 

CATEGORIE D

 

 

 

CATEGORIE SP

 

 

AMATEURS

 

 

 

 

 

 

 

JUNIOR ARJAN POLEIJ DERDE IN KERMISRONDE OUD-VOSSEMEER

Foto : Jacco Quist      In de bewolkte kermisronde van Oud-Vossemeer reed Arjan Poleij (Kruiningen) naar het podium bij de junioren. De Bevelandse renner van de Belgische formatie Acrog Balen BC eindigde op de derde plaats in het Thoolse avondcriterium met 19 inschrijvingen. De zegebloemen waren voor Hidde van Veenendaal uit Dongen. Roel van Sintmaartensdijk ging als tweede over de streep.       4. Lars Hohman         5. Wouter Hopmans           Zeeuwen :  6. Yoeri Slokkers         11. Tristan Timmermans         16. Jochem Runhaar         17. Jamie Prince.

 

Foto : Jacco Quist       In de combinatie categorie amateurs b / sportklasse werden 32 renners op pad gestuurd voor een zware koers over de Hiksedijk en door de Dorpsweg. De jurygroep van de KNWU rapporteerde 9 uitvallers. Bij de huldiging mochten Robbert Schaap /Voorburg (1), Joren Bronkhorst (2) en Erwin Meijer (3) naar het podium.  Zeeuwen :     6. Rico van Damme        17. Christian Kik         18. Arjan van Damme            20. Nick Moerland         21. Gilian de  Visser    24. Simon Jansen.      (14 juni 2018)

 

 

 

 

 

DRUKKE RONDE VAN ZAAMSLAG MET TWEE WINNAARS UIT KAPELLE

De TMZ Ronde van Zaamslag was andermaal een succes met maar liefst 146 renners aan het vertrek. Bij de Amateurs ging de winst naar Gianni Cooman voor Stefan Laurijssen en Lennert Buysse. Dennis Raadtgever uit Kapelle won bij de Amateurs 40+.  Foto : Plaatsgenoot Nick de Munnik sprintte in de D-categorie naar de overwinning. De SP wedstrijd leverde succes op voor Wim Vanderveken. De resultaten worden verwerkt in het klassement GP Bikecenter Zeeuws Vlaanderen.      (8 juni 2018)

 

CATEGORIE A

 

 

CATEGORIE 40+

 

 

CATEGORIE S/P

 

 

CATEGORIE D

 

 

 

 

 

 

 

VIER ZEEUWSE WINNAARS IN CRITERIUM AARDENBURG

Foto : Organisatie        De Ronde van Aardenburg is volop terug op de wielerkalender met dit jaar enkel Zeeuwse winnaars. Op het startblad stonden 120 renners. Bij de Amateurs, met 41 deelnemers,  was er een spannende finish tussen de twee koplopers waarbij Rico van Damme (Yerseke) met nipt verschil won van Stefan Laurijssen. Dante de Ruysscher werd derde op 42 seconden.

 

Richard Marinissen won bij de Amateurs 40+. De Middelburger deed dit met 4 seconden voorsprong  voor Andy van Loon en Johan Pemen.

 

 

Foto : Facebook        Bij de D’s zegevierde Erwin van Keulen uit ’s Heer Arendskerke voor Joachim Raeymaeckers en Ben de Lille.

 

De wedstrijd bij de SP gewonnen werd door Ronny Tresonie (Sluis) voor Michiel de Haas en Pascal Verhelst. De resultaten van Aardenburg worden opgenomen in het regioklassement GP Bike Center Zeeuws Vlaanderen.    (3 juni 2018)

 

AMATEURS

 

40+

 

D CATEGORIE

 

SP

 

 

 

 

 

 

 

BELG KEVIN VAN RAEMDONCK WINT WAOD KOERS IN WESTDORPE

 

Foto : Facebook      In het Zeeuws Vlaamse Westdorpe stond een criterium op de agenda van de WAOD dat meetelde voor het regioklassement GP Bikecenter Zeeuws Vlaanderen. De hoofdprijs kwam in bezit van de Belg Kevin Van Raemdonck uit Nieuwkerken Waas die zijn vierde zege boekte. De organisatie kon 29 coureurs in de uitslag zetten.   (3 juni 2018)

 

 

 

 

 

DANTE DE RUIJSSCHER (OOSTBURG) & MARTIJN STEENBAKKER (HEINKENSZAND) WINNEN IN ’S HEER ARENDSKERKE

Na een groot aantal ereplaatsen won Dante de Ruysscher de warme Ronde van Goes op een aantrekkelijk parcours in  ’s Heer Arendskerke. De Zeeuws Vlaming pakte de hoofdprijs met een marge van ruim 1 minuut op Tim van Dijke die weer 10 seconden voorsprong had op het peloton. Bryan Cap werd als derde geklasseerd. De Ruysscher is al wekenlang in vorm en zeer sterk in  criteriums. Op Bevelandse bodem kon hij bij de huldiging bloemen en zoenen ophalen.

Opvallend was verder de zevende plaats van de pas 15 jarige Arjen van Damme. De jonge renner uit Yerseke is doorgestroomd van de D’s naar de amateurs. Bij zijn debuut behaalde hij een top 10 notering net vóór zijn oudere broer Rico die als achtste over de finish ging.

 

 

De winst bij de Amateurs 40+ was voor Koen de Bosscher uit het Belgische Kalken. De Belg versloeg Zeeuws Vlaming Michel de Koning en Brabander Johan Pemen.

 

In de D-koers was er topsucces voor Ben van Baelen uit Essen. Nick de Munnik uit Kapelle en Jelle DHollander mochten ook naar het podium.

 

Martijn Steenbakker (Heinkenszand) won de wedstrijd bij de SP vóór routinier Jan Minnaard (Wemeldinge) en Marlon Verhaert.

De Ronde van Goes werd dit jaar in ‘s Heer Arendskerke verreden omdat het parcours in ‘s Heer Hendrikskinderen (Goes)  in verband met andere activiteiten niet beschikbaar was.      (26 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

KERMISCRITERIUM IJZENDIJKE : VIER BELGISCHE ZEGES

Bij het 80ste kermiscriterium in Ijzendijke was de premiepot prima gevuld. Op het startblad van de WAOD stonden ervaren en beginnende renners uit Nederland en België die met veel inzet streden voor een topresultaat in het Zeeuws Vlaamse wielerdorp. De zegebloemen kwamen in handen van vier Belgische coureurs.

A-reeks  :   1 Lammertyn Foeke (Eeklo / foto facebook)          2   Van Ruymbeke Thieme          3 Bogaert Sammy          4 van Noord Wesley          5  de Meijer Christiaan

 

B-reeks  :   1  Cocquyt Patrick (Wachtebeke)      2  Luyssen Geoffrey      3  Smet Guy      4 Van Holderbeke Frank      5  Schollaert Carlo

 

C-reeks   :  1 Leuntjens Kurt (Eeklo) 55+         2  De Coninck Danny (Eeklo) 60+       3 Geerts Christiaan     4 Harms Ko        5 Watteny Patrick

 

D-reeks  :    1 Snels Luc (Minderhout) 70+      2  Donaldson Andrew (Huddlesheld, GB) 65+     3 Thyssen Leo        4 Vyvey Julien         5 De Sutter Willy       (23 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

BLOEMEN VOOR KAPELSE RENNERS RAADTGEVER EN WIJNSTRA IN AXEL

In de Ronde van Axel op Derde Pinksterdag tekenden twee renners uit Kapelle voor Zeeuws wielersucces. Dennis Raadtgever (40+) en Jacob Wijnstra (Amateurs) reden naar de overwinning op Zeeuws Vlaamse bodem. Bij de overige categorieën was er winst voor de Belgen Anthony Kets en Björn Vaerenbergh.  De resultaten worden opgenomen in het regionale wielerklassement GP Bikecenter Zeeuws Vlaanderen.   (23 mei 2018)

 

A CATEGORIE
Foto : Edwin van Immerseel

 

 

40+
Foto : Edwin van Immerseel

 

 

 

D CATEGORIE

Foto : Facebook

 

 

 

SP CATEGORIE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Facebook           In Axel werd voor de ID renners een afwachtingswedstrijd verreden rond de Junioren Driedaagse.  Uitslag criterium :    1. Lars de Jong        2. Denny Paesen       3. Joannathan Duinkerke   (Kapelle)        (19 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

BELG LENNERT BUYSSE WINT KERMISRONDE IN HULST

DENNIS RAADTGEVER (KAPELLE) SNELSTE BIJ AMATEURS 40+

Foto’s : Edwin van Immerseel         Maar liefst 166 renners vertoonden zich aan de start voor de kermisronde van Hulst. Het talrijke publiek was getuige van mooie wedstrijden met bij de Amateurs een zinderend slot. Bij het ingaan van de laatste ronde van 2,8 km leek het te gaan tussen Dante de Ruysscher en Dimitri Mulder. Ze hadden een gaatje, maar het ontzettend hoge tempo van de wedstrijd (gemiddelde snelheid 44,6 km/u) eiste bij Mulder zijn tol. Hij moest de Ruysscher laten gaan. De koers was echter voor hem een paar meter te lang want op de streep werd hij nog nipt gepasseerd door Lennert Buysse uit het Belgische Bassevelde. Kevin van Raemdonck werd derde.

 

 

Bij de Amateurs 40+ ging de winst naar de bijzonder sterk rijdende Dennis Raadtgever. De Kapellenaar versloeg met minimaal verschil streekrenner Michel de Koning. Koen de Bosscher ging als derde over de streep in het centrum van Hulst.

 

 

De wedstrijd bij de D-categorie werd gewonnen door Ronald Withagen voor Arjen van Damme en Kurt Heymans.

 

 

Foto : Johan Thaels zegevierde in de SP groep. Wim Verbraecken en Jiri v.d. Venne mochten ook naar het podium.       (15 mei 2018)  

 

 

 

 

 

WINST JOB VISSER IN S/P AFWACHTINGSCRITERIUM RONDE VAN NOORD BEVELAND
(12 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

MARCEL VERDOORN WINT PEELANDKOERS NOORD BEVELAND IN WISSENKERKE
(12 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

THOLENAAR SIMON JANSEN TEKENT VOOR ZEEUWSE WINST IN WEMELDINGE   –   JELLE VERAART SNELSTE AMATEUR

Foto’s : Jacco Quist     Jelle Veraart won op Hemelvaartsdag de Ronde van Wemeldinge. De klinkers in het dorpscentrum maken dit criterium altijd extra zwaar en daardoor kon het talrijke publiek genieten van schitterende wedstrijden.

 

Bij de Amateurs ontstond al na 20 km een 9 man sterke kopgroep. Daarbij naast de latere winnaar Veraart de Zeeuwen Rico van Damme (Yerseke), Jan van Belzen (Arnemuiden), Marc Blok (Heinkenszand), Dante de Ruijsscher (Oostburg), Jacob Wijnstra (Kapelle) en plaatselijk favoriet Gillian de Visser (Wemeldinge). In de finale waren het Veraart en Rico van Damme die met succes de concurrentie achterlieten. Weliswaar op de huid gezeten door een ontketende Dante de Ruijsscher die tot op ca 10 seconden kwam. In de sprint versloeg Veraart duidelijk Rico van Damme en Zeeuws Vlaming de Ruijsscher werd derde. Veraart vertelde na afloop dat hij het zwaar had gehad, maar speciaal “diep” gegaan was als voorbereiding op de klassieker Ronde van Noord Beveland.

 

 

Bij de Amateus  40+ zegevierde Rinie van Zundert in de sprint van een driemans kopgroep. De Brabander deed dit voor Tony Verschuuren en Ruud Havermans. Dennis Raadtgever (Kapele) was hier de beste Zeeuw met een vierde plaats.

 

 

De winst bij de D-categorie was voor Simon Jansen. De Tholenaar versloeg Jan Dingemanse en Patrick van Straten in een massasprint.

 

 

Jiri vd Venne (België) won de wedstrijd bij de S/P. Jan Minnaard ging in zijn thuiswedstrijd als vierde over de streep. De Thoolse Celesta op den Brouw (Jos Feron Lady Force) was met de twaalfde plaats de beste dame.     (10 mei 2018)

 

 

 

TMZ RONDE VAN COLIJNSPLAAT : ZEGEBLOEMEN VOOR VERAART – DEIJKERS – KETS & BOAGERTS

Foto’s : Jacco Quist     Onder geweldige omstandigheden zag het talrijke publiek bij de Patrijzenjacht in Colijnsplaat schitterende wedstrijden in alle categorieën met veel strijdlust en sportieve emotie.

 

Al na 7 km was er een kopgroep van drie Zeeuwen met daarbij de Noord-Bevelanders Menno v.d. Zweep (Geersdijk) en Tim van Dijke uit Colijnsplaat. Ze hadden gezelschap van de in topvorm verkerende Jan van Belzen (Arnemuiden). Andermaal bleek dat zijn recente overwinning in Rilland geen toevalstreffer was. Het drietal reed 45 seconden voorsprong bijeen toen een viertal besloot het gat te gaan dichten. De achtervolgers Jelle Veraart, Stefan IJsebaerdt, Stefan Laurijssen en Dimitri Mulder hadden meer dan 20 km nodig om uiteindelijk aan te sluiten bij de driemans kopgroep. Op dat moment werd Tim van Dijke geveld door kramp en moest de wedstrijd verlaten. Zowel de oorspronkelijke koplopers als de achtervolgers zaten op hun tandvlees, maar in de sprint toonde Jelle Veraart uit Essen (B) nog de meeste krachten te hebben. Hij won voor Stefan Laurijssen en Stefan IJsebaerdt, zie podiumfoto boven. Ze lieten daarbij de Zeeuwen v.d. Zweep, van Belzen en Mulder achter zich voor de 4e, 5e en 6e plaats. De sprint van de achtervolgers werd gewonnen door Roelof Tolman.

 

 

 

Bij de Amateurs  40+ won Niky Deijkers. De andere podiumplaatsen werden bezet door Matthieu Hendriks en Tony Verschuuren.

 

 

 

 

In de D categorie was er Belgische solowinst met Anthony Kets. Nick de Munnik uit Kapelle werd tweede en Wouter Harteveld mocht ook naar de huldiging in het centrum van Colijn.

 

 

Glen Bogaerts was de rapste bij de S/P voor good-old Jan Minnaard uit Wemeldinge en Joris Vanwesenbeeck. Deze groep moest noodgedwongen afsprinten tussen de A renners die nog met hun wedstrijd bezig waren.         (6 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

DUINKERKE TWEEDE IN CRITERIUM ID RENNERS KOEWACHT
Foto : Organisatie         De ID renners reden een criterium in het Zeeuws Vlaamse Koewacht.  Dit onderdeel was opgenomen in het programma van de klassieker Wim Hendriks Trofee. Brian Nugteren uit Alblasserdam zegevierde vóór Joannathan Duinkerke (Kapelle) en Davy Mertens uit Oudenbosch.      4. Michael Katuin  (Rotterdam)        5. Ijssel Nikkels  (Den Dungen)       (29 april 2018)

 

 

 

 

 

 

WINST JAN VAN BELZEN (ARNEMUIDEN) IN TMZ RONDE VAN RILLAND

Foto’s : Jacco Quist              Jan van Belzen uit Arnemuiden won de wedstrijd bij de Amateurs in Rilland. Hij maakte deel uit van een 4 man sterke kopgroep met o.a.  Jelle Veraart (2e), Jacob Wijnstra (3e) en Wout Mertens (4e). Met een lange machtssprint versloeg van de 33 jarige Belzen  gerenommeerde renners zoals Veraart en Wijnstra.

 

Voor van Belzen was het in Rilland zijn eerste overwinning bij de Amateurs. Hij koerst sinds 3 jaar en begon bij de SP. Hij bleek beresterk en stroomde snel door naar de Amateurs waar hij al wedstrijdenlang vooraan meedoet.  Daarbij viel hij vooral op als iemand die er altijd een harde wedstrijd van wil maken maar daarbij vaak teveel krachten verloor om in de finale nog bepalend te kunnen zijn. Van Belzen vertelde bij de huldiging dat hij in het Bevelandse criterium wat zorgvuldiger met zijn krachten was omgegaan en daardoor in de sprint nog veel kracht over had.

De kopformatie van vier was een overblijvende groep nadat rond kwartkoers een ontsnapping met 11 renners was ontstaan met daarin zeker niet de minsten. De samenwerking was uitstekend en het peloton kon niet meer terugkeren. Met nog twee ronden wedstrijd (2 x 4,2km) waren een paar korte uitvallen voldoende voor de vier om een definitief gat te maken.

 

 

Bij de 40+ ging de winst naar Dennis Raadtgever die zijn vorm nog eens extra had bijgewerkt met een fietsstage op de Canarische Eilanden. De Kapellenaar versloeg in de sprint Brian Burggraaf en Johan Pemen.

 

 

Ronald Withagen won bij de D-categorie voor Anthony Kets en Joachim Raeymaeykers. Hier moest een pelotonsprint de beslissing brengen.

 

 

Foto : Organisatie      De wedstrijd bij de SP werd gewonnen door Jiri vd Venne voor Aren Hoek en Stijn van Oers.            (28 april 2018)

 

 

 

 

 

WINST ID RENNER JOANNATHAN DUINKERKE IN CRITERIUM ’S HEERENHOEK

Binnen het programma van de EPZ Omloop van Borsele krijgen de ID renners startgelegenheid in een criterium door de straten van ’s Heerenhoek. De 15 deelnemers en enthousiaste supporters genoten van de wedstrijd onder een aangename Zeeuwse voorjaarszon. Vanuit het vertrek op de Kuipersdijk werd door de favorieten een hoog tempo opgelegd. De meeste renners  moesten vrij snel afhaken maar reden hun koers wel netjes uit.

 

Na een geanimeerde wedstrijd van ruim dertig minuten kon Joannathan Duinkerke uit Kapelle voor de eerste keer dit seizoen het zegegebaar maken. De renner van Willebrord Wil Vooruit (WWV) boekte zijn vierde overwinning in de EPZ Omloop.      2. Davy Mertens   (Oudenbosch)        3. Brian Nugteren   (Alblasserdam)        4. Michael Katuin   (Rotterdam)        5. Walter Pollet   (Hulst)       10. Irma van Duyn   (Schoondijke)     (23 april 2018)

 

 

 

 

 

ZUID HOLLANDER WOUT ROOS WINT IN AFWACHTINGSWEDSTRIJD ZLM TOUR IN GOES   

ZEEUWSE WINST VOOR DENNIS RAADTGEVER (40+) EN WESSEL BAKHUIZEN (S/P)

 

De finishstraat van de ZLM Tour met daaraan gekoppeld een 2 km lang parkoers door de wijk zorgt jaarlijks voor mooie wedstrijden van TMZ in het afwachtingsprogramma van de internationale wedstrijd.  Een prachtig voorbeeld van wielersamenwerking in Zeeland die uniek is voor Nederland.

Bij de Amateurs maakten de renners er vanaf het begin een enerverende wedstrijd van waarbij er steeds kopgroepen waren die probeerden een definitief gat te slaan. Bij vrijwel alle uitlooppogingen was steeds de latere winnaar Wout Roos (Stad a/h Haringvliet) betrokken. Verder waren Wout’s broer John Roos, Jan van Belzen en Lorenzo Arena erg aktief in Goes. Een kopgroep van vier met o.a. Wout Roos leek de definitieve breuk te hebben gemaakt maar ook zij werden met nog 2 ronden te rijden bijgehaald door een flink achtervolgend peloton.

 

Foto’s : Jacco Quist          In de eindsprint toonde Wout Roos nogmaals zijn vorm. De Zuid Hollander won met overtuiging de sprint van Kapellenaar Jacob Wijnstra (2) en Dimitri Mulder (3). Volgens Wijnstra werd hij geklopt in de sprint door het simpele feit dat Roos met 3 km harder door de laatste bocht durfde te gaan dan de rest van het peloton. De gemiddelde snelheid in de wedstrijd was ruim 44 km per uur terwijl Ruud Goorden de snelste ronde reed met een gemiddelde van 48,4 km/u.

 

 

 

 

Bij de Amateurs  40+ ging de winst naar Dennis Raadtgever (Kapelle) voor Edwin Raats en Johan Pemen.

 

 

 

 

 

Jelle Dhollander uit Walsoorden won bij de D’s.  Arjen van Damme (Yerseke) en Joachim Raeymaekers maakten het podium compleet.  Eerste dame : 28. Rotem Gafinovitz  (Waow Deals).

 

 

 

 


Wessel Bakhuizen (Sint Laurens) zegevierde bij de SP. Gerben de Wolf (Goes) en Stijn van Oers mochten ook naar de huldiging.    Eerste dame : 12. Celesta op den Brouw    Sint-Maartensdijk / Jos Feron Lady Force     

 

(14 april 2018) 

 

 

 

 

WIELERRONDE BRUINISSE STILGELEGD NA ERNSTIG ONGEVAL

De Ronde van Bruinisse moest zaterdagmiddag (24 maart) een tegenvaller incasseren.  Op Facebook gaf de organisatie een toelichting op het incident :  “Helaas liep het voor het wielerevenement wat minder goed af. In verband met een ongeval zag de organisatie zich genoodzaakt om het evenement vroegtijdig te beëindigen. We wensen de betrokken wielrenners veel sterkte en een voorspoedig herstel”.  
Organisator Michiel Jumelet :Er was een valpartij met 3 renners. Na neutralisatie en het verzorgen van de slachtoffers is er door de KNWU en organisatie besloten de wedstrijd te laten voor wat het is. Er volgde applaus door de renners en er was groot begrip dat er geen uitslag meer werd opgemaakt. Volgend jaar maken we er weer een mooie editie van met een goed einde en opnieuw een mooie winnaar”.          (24 maart 2018)  
Bron : hvzeeland.nl