> VERSLAGEN / FOTO’S

 

 

 

 

>>> KALENDER ZEEUWSE CRITERIUMS 2018 : www.zeelandfiets.nl/?page_id=95162

 

 

 

 

ZUID HOLLANDER WOUT ROOS WINT IN AFWACHTINGSWEDSTRIJD ZLM TOUR IN GOES   

ZEEUWSE WINST VOOR DENNIS RAADTGEVER (40+) EN WESSEL BAKHUIZEN (S/P)

 

De finishstraat van de ZLM Tour met daaraan gekoppeld een 2 km lang parkoers door de wijk zorgt jaarlijks voor mooie wedstrijden van TMZ in het afwachtingsprogramma van de internationale wedstrijd.  Een prachtig voorbeeld van wielersamenwerking in Zeeland die uniek is voor Nederland.

Bij de Amateurs maakten de renners er vanaf het begin een enerverende wedstrijd van waarbij er steeds kopgroepen waren die probeerden een definitief gat te slaan. Bij vrijwel alle uitlooppogingen was steeds de latere winnaar Wout Roos (Stad a/h Haringvliet) betrokken. Verder waren Wout’s broer John Roos, Jan van Belzen en Lorenzo Arena erg aktief in Goes. Een kopgroep van vier met o.a. Wout Roos leek de definitieve breuk te hebben gemaakt maar ook zij werden met nog 2 ronden te rijden bijgehaald door een flink achtervolgend peloton.

 

Foto’s : Jacco Quist          In de eindsprint toonde Wout Roos nogmaals zijn vorm. De Zuid Hollander won met overtuiging de sprint van Kapellenaar Jacob Wijnstra (2) en Dimitri Mulder (3). Volgens Wijnstra werd hij geklopt in de sprint door het simpele feit dat Roos met 3 km harder door de laatste bocht durfde te gaan dan de rest van het peloton. De gemiddelde snelheid in de wedstrijd was ruim 44 km per uur terwijl Ruud Goorden de snelste ronde reed met een gemiddelde van 48,4 km/u.

 

 

 

 

Bij de Amateurs  40+ ging de winst naar Dennis Raadtgever (Kapelle) voor Edwin Raats en Johan Pemen.

 

 

 

 

 

Jelle Dhollander uit Walsoorden won bij de D’s.  Arjen van Damme (Yerseke) en Joachim Raeymaekers maakten het podium compleet.  Eerste dame : 28. Rotem Gafinovitz  (Waow Deals).

 

 

 

 

Wessel Bakhuizen (Sint Laurens) zegevierde bij de SP. Gerben de Wolf (Goes) en Stijn van Oers mochten ook naar de huldiging.    Eerste dame : 12. Celesta op den Brouw    Sint-Maartensdijk / Jos Feron Lady Force     

 

(14 april 2018) 

 

 

 

 

WIELERRONDE BRUINISSE STILGELEGD NA ERNSTIG ONGEVAL

De Ronde van Bruinisse moest zaterdagmiddag (24 maart) een tegenvaller incasseren.  Op Facebook gaf de organisatie een toelichting op het incident :  “Helaas liep het voor het wielerevenement wat minder goed af. In verband met een ongeval zag de organisatie zich genoodzaakt om het evenement vroegtijdig te beëindigen. We wensen de betrokken wielrenners veel sterkte en een voorspoedig herstel”.  
Organisator Michiel Jumelet :Er was een valpartij met 3 renners. Na neutralisatie en het verzorgen van de slachtoffers is er door de KNWU en organisatie besloten de wedstrijd te laten voor wat het is. Er volgde applaus door de renners en er was groot begrip dat er geen uitslag meer werd opgemaakt. Volgend jaar maken we er weer een mooie editie van met een goed einde en opnieuw een mooie winnaar”.          (24 maart 2018)  
Bron : hvzeeland.nl