> KAMPIOENSCHAPPEN

 

 

STERK WK IN OOSTENRIJK
Antwan Tolhoek reed een sterk WK in Oostenrijk van Kufstein naar Innsbruck. De jonge prof van Lotto NL Jumbo was tot in de slotfase in de voorste gelederen te zien en kon zich verdienstelijk maken voor de kopmannen binnen de Oranje brigade. In de finale verloor de Bevelander op de zeer steile Höll klim de aansluiting met de eerste groep maar hij was blij met zijn klassering:  28ste op 2.10 van kampioen Valverde.
Lees meer over het WK 2018 op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=117213         (30 september 2018)

 

 

 

 

 

EK POLITIE : YVA GELUK (MIDDELBURG) ELFDE IN TIJDRIT

Archieffoto      De Middelburgse Yva Geluk heeft op het EK Politie de elfde plaats behaald op het onderdeel tijdrijden. In het Belgische Herentals haalde de beste Nederlandse een gemiddelde van 40,5 km en zette met deze snelheid 31.23 op haar scorelijst. De titel kwam op naam van de Duitse Korinna Lechner met een tijdscore van 28.59. De 39 deelneemsters moesten in de race tegen de klok 21 km. afwerken op een bochtig parcours. Geluk na haar titelrace : “Helaas vlak na de start vol in de rem moeten gaan door een renster die ineens overstak maar ook dat hoort erbij. Heb wel alles uit mezelf gehaald dus ik ben tevreden.”  

 

In de wegwedstrijd kwam Yva Geluk als 15e over de finish. Haar commentaar : “Had op meer gehoopt maar tactisch liep de koers niet zoals ik wilde. De Nederlandse mannen hebben nog wel een zilveren medaille in het ploegenklassement gepakt”.    (8 september 2018)

 

 

 

 

 

 

PODIUM BURGEMEESTER VERMUE & WETHOUDER ALSSEMA BIJ NK WIELRENNEN

Foto : Facebook      Bij het NK 2018 voor wethouders, gemeentesecretarissen en burgemeesters behaalden twee Zeeuwen een podiumplaats. Marga Vermue, burgemeester van Sluis, reed in het Zuid Hollandse Lisse naar de titel. Goesenaar Derk Alssema (links op foto) werd tweede in de categorie wethouders. De renners waren te gast op het clubparcours van RTV De Bollenstreek. In 2019 wordt het kampioenschap door de Zeeuwse Vlaamse gemeente Sluis georganiseerd.    (31 augustus 2018)

 

 

 

 

 

 

ZEEUWEN JOANNATHAN DUINKERKE EN IRMA VAN DUYN NEDERLANDS KAMPIOEN TIJDRIJDEN

In het Drentse Annen heeft ID Renner Joannathan Duinkerke het NK Tijdrijden gewonnen. De Kapellenaar behaalde zijn nationale titel op een glooiend parkoers bij Breeland Recreatie. De Bevelander moest “heel diep gaan” om de Nederlandse driekleur en de gouden medaille binnen te halen. Duinkerke beleefde een prachtige dag in Noord Nederland. Hij heeft nu alle kampioenschappen in handen : veld, de wegtitel en het tijdrijden.   Uitslagen :  Mannen :  1. Joannathan Duinkerke   (Kapelle)   23.37      2. Davy Mertens   23.39      3. Brian Nugteren   25.03         Vrouwen :  1. Irma van Duyn  (Schoondijke)   30.12.   (31 augustus 2018)

 

 

 

 

 

BRONS EN ZILVER VOOR ID RENNER JOANNATHAN DUINKERKE BIJ WK IN PARIJS

Foto : Facebook      ID Renner Joannathan Duinkerke uit Kapelle heeft op het sterk bezette WK Inas Cycling in Parijs een bronzen medaille behaald in de wegwedstrijd. In de Franse hoofdstad stonden 10 nationaliteiten op het startblad die voor een koers op hoog niveau zorgden.

 

Duinkerke over zijn titelstrijd in Frankrijk : “Het hele seizoen stond in teken van déze dag. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat alleen de regenboog trui een doel was. Ik heb de beste mensen om mij heen verzameld om mijn droom  te bereiken. Gelukkig had ik de benen waar ik op hoopte. Op 10 km van de finish reed België weg met Ecuador, een Fransman, een Portugees en ikzelf. Met nog 7 km te gaan viel dit groepje uit elkaar. Ik moest even passen maar kon me toch nog terug optrekken en zo ben ik samen in de achtervolging gegaan op de 2 koplopers. We zijn altijd blijven hangen op ongeveer 10 seconden maar konden het gat niet dichtkrijgen. Het werd een sprint om de derde plek en ik kon met een fiets lengte voorsprong de derde prijs pakken. Ik kijk met een dubbel gevoel terug op deze koers. Ik had graag mijn sprint gereden voor de eerste plek. Mijn Nederlandse ploeggenoot Davy Mertens heeft de finale perfect gecontroleerd en veel gaten dichtgereden om aan te sturen op een sprint”.  

In de ploegentijdrit reed het duo Joannathan Duinkerke / Davy Mertens (Oudenbosch) naar de zilveren medaille op het WK in Parijs.    (21 juli 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK WEG 2018 IN WEST BRABANT:

BRIAN VAN GOETHEM IN VLUCHT VAN DE DAG EN BESTE ZEEUWSE RENNER. 

MATHIEU VAN DER POEL NEDERLANDS KAMPIOEN IN HOOGERHEIDE.

Alleskunner – Toptalent Mathieu van der Poel  (Corendon – Circus) is op de Brabantse Wal Nederlands kampioen op de weg geworden. De Brabander bleef Danny van Poppel (tweede) en uittredend kampioen Ramon Sinkeldam (derde) voor in Hoogerheide, waar hij in januari ook de wereldbekerfinale veldrijden op zijn naam schreef. Het was de tweede nationale titel van het kalenderjaar voor de 23 jarige Van der Poel. Eerder dit jaar werd hij Nederlands kampioen in het veld in Surhuisterveen.

 

Foto : Organisatie      Na het verlaten van startplaats Nispen, in de buurt van Roosendaal, werd de wedstrijd op gang gebracht door vijf aanvallers : Oscar Riesebeek, Brian van Goethem (Roompot), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), René Hooghiemster (Alecto Cycling) en Joey van Rhee (MonkeyTown). In de laatste twee uur van der wedstrijd was het met hun poging gedaan. Het was de uiteindelijke winnaar die vervolgens ten aanval trok. Eerst alleen en vervolgens viel Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) aan in het gezelschap van Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo), Jan Willem van Schip (Team Roompot) en Dennis van Winden (Israel Cycling Academy). Van Poppel probeerde het vervolgens alleen, maar zag zijn drie medevluchters, maar ook een selecte groep achtervolgers aansluiten. Nadat Koen de Kort een vergeefse poging waagde om de anderen te verrassen met een ultieme aanval, werd er door een eerste groep gesprint voor de medailles. Van der Poel liet in het dorp zien, waar vader Adrie opgroeide, van uitzonderlijke klasse te zijn. Van der Poel sr. pakte in 1987 de nationale wegtitel in het Limburgse Geulle.

v.d. Poel na de huldiging : “Het klopt dat ik al vroeg ten aanval trok. Ik had vooraf gezegd dat ik er een harde koers van wilde maken. Dan ben ik immers in het voordeel. Dat is gelukt. Ik had alleen niet gedacht dat er uiteindelijk nog zo’n grote groep ging samen komen. Ik kon me opnieuw positioneren voor de sprint. Ik wist dat ik niet te vroeg moest aangaan, maar kon een perfecte sprint rijden op een aankomst die ik ken. Het zijn zeker niet de traagste mannen die ik hier klop, maar ik wist ook dat deze oplopende finishstraat me op het lijf geschreven was. Op dergelijke aankomsten won ik al meer dit jaar. Maar uiteraard moet je het dan ook kunnen afmaken en dat kon ik gelukkig vandaag.”   (1 juli 2018) 

 

Foto : Twitter     Brian van Goethem meldde zich op het tropische NK rond Hoogerheide in de kopgroep. De Zeeuws Vlaming was in gezelschap van ploegmaat Oscar Riesebeek, Bert Jan Lindeman (Lotto NL Jumbo), René Hooghiemster (Alecto) en Joey van Rhee van Monkey Town. Het vijftal reed naar een maximale voorsprong van ruim 10 minuten maar werd op 50 km van de streep teruggepakt.

 

Marco Minnaard en Nick v.d. Lijke waren ook regelmatig vooraan te zien maar een beslissing forceren was onhaalbaar. In de enerverende finale moesten ze afhaken op de zware omloop met o.m. een kasseienstrook en de Rijzende Weg.  Antwan Tolhoek (foto Jacco Quist) en Thijs de Lange koersten vrij anoniem in de grote groep.

In het Brabantse wielerland stonden veel supporters uit Zeeland langs het parcours. Ze zagen een open wedstrijd met volop strijdlust en een hoge amusementswaarde. Het NK was op sportief gebied een voltreffer en de coureurs maakten met hun koersstijl promotie voor de wielersport.

 

Foto : Organisatie           Uitslag NK 2018 :   1. Mathieu van der Poel  (Corendon Circus)    221 km – 5.21.42     2. Danny van Poppel   (Lotto NL Jumbo)   z.t.       3. Ramon Sinkeldam  (Groupama FDJ)   z.t.        4. Timo Roosen   (Lotto NL Jumbo)  z.t.        5. Mike Teunissen   (Team Sunweb)   z.t.

Zeeuwen :     26. Brian van Goethem   5.22.22          30. Antwan Tolhoek   5.22.46          42. Nick van der Lijke    5.26.36         Thijs de Lange en Marco Minnaard DNF.  De jury zette 62 renners in de uitslag.   (1 juli 2018)

 

 

 

 

NK BELOFTEN : JARNO MOBACH EN TIMO DE JONG IN TOP 30

KAMPIOEN JULIUS VAN DEN BERG NAAR PROFTEAM EF EDUCATION FIRST DRAPAC

Foto’s : Organisatie       De 21 jarige Julius van den Berg (SEG Racing Academy) werd  Nederlands kampioen bij de beloften. Het zilver was voor zijn ploeggenoot Marten Kooistra, brons ging naar Oscar van Wijk (Destil-Parkhotel, ploeggenoot van de Zeeuwen Timo de Jong en Lars Oreel). De laatste rekende in de slotfase af met Dylan Bouwmans van Metec-TKH en een zeer strijdlustige Nils Shinschek (Jonge Renner) die op de Brabantse Wal de wedstrijd kleurde met tal van aanvallen.

 

Toekomstig prof Julius van den Berg uit Purmerend sloot zijn beloftenperiode af zoals hij wilde. “Op het NK Tijdrijden greep ik naast de winst en daardoor ging ik toch wel even aan mezelf twijfelen. Ik ben dan ook heel blij met de manier waarop ik hier de titel grijp. Er wordt soms wat afwachtend gekoerst op een NK, maar ik wilde direct voor strijd zorgen.” De Noord-Hollander sprong naar een kopgroep toe en liet vervolgens in de voorlaatste ronde de andere koplopers achter zich. Van den Berg won dit jaar de Ronde van Noord-Holland en de Midden-Brabant Poort Omloop en zette de kroon op een mooi seizoen. “We hebben hier op het NK als team de favorietenrol waargemaakt.”   

 

Bij het NK voor Beloften behaalde Jarno Mobach de beste Zeeuwse klassering. De Zeeuws Vlaamse renner van Development Team Sunweb eindigde op de Brabantse Wal op de 21ste plaats. Goesenaar Timo de Jong (Destil – Parkhotel Valkenburg) kwam in Hoogerheide als 29ste binnen. Kapellenaar Wesley Mol ging op de 42ste plaats over de finish. Ezra Tolhoek (Zierikzee) en Lars Oreel (Goes) bleven buiten het dagklassement. De jury zette 94 renners in de uitslag.     (30 juni 2018)

 

 

 

 

NK WEG VROUWEN : GOUDEN MEDAILLE VOOR CHANTAL BLAAK OP BRABANTSE WAL

GEEN KLASSERING ZEEUWSE RENSTERS

Foto’s : KNWU / Organisatie         Chantal Blaak (Berkel en Rodenrijs) heeft in Hoogerheide voor het tweede jaar achtereen de Nederlandse titel binnen gehaald. De 28 jarige renster van Boels-Dolmans reed in de finale weg uit een kopgroep van tien rensters en zag haar aanval met goud beloond op de warme en gezellige Brabantse Wal. Amy Pieters maakte het succes van het winnende team compleet door naar de tweede stek te rijden. Europees kampioene Marianne Vos van WaowDeals ging als derde op het podium.  Bij de elite zonder kontrakt was er topsucces voor Evy Kuijpers. Fleur Nagengast kon de zilveren plak in ontvangst nemen en het brons ging naar Demi Vollering. 67 rensters haalden de finish op de Scheldeweg.

De Zeeuwse rensters Quinty van de Guchte (Driewegen) en Celesta op den Brouw (Sint-Maartensdijk) konden zich niet handhaven in het peloton met professionele rensters. Beiden stonden als dnf in het juryrapport.  

 

Foto : Rudie Klaasse        v.d. Guchte (Isorex Cycling) : “Helaas liep het niet helemaal zoals ik hoopte. 30 juni is blijkbaar niet mijn dag, vorig jaar gezakt voor mijn examens en dit jaar mijn wedstrijd niet uit gereden”. 

Celesta op den Brouw (Jos Feron Lady Force) reed toch een goede koers. In de eerste helft van de wedstrijd was ze vaak attent voorin te zien maar de Thoolse kwam tekort in de finale.

 

Marianne Vos brak de nationale titelstrijd op het vlakke parcours open met een aanval in het gezelschap van Esther van Veen. De twee vergaarden ruim een minuut voorsprong, maar zagen die als sneeuw voor de zon verdwijnen toen daarachter Boels-Dolmans en Team Sunweb de krachten bundelden. Een nieuwe aanval van Chantal Blaak bleek de juiste. Net als vorig jaar op het NK in Montferland en later ook op het WK in Bergen soleerde ze naar de streep via o.m. de beklimming van de Rijzende Weg in Woensdrecht.

 

Blaak na haar gouden titelrace : “Dit had ik niet verwacht. Tot vorig jaar lukte het me nooit een Nederlands Kampioenschap te winnen. Nu win ik mijn tweede NK-titel achter elkaar. En dat ook nog eens in mijn regenboogtrui. Ik vond het al prachtig om hier in deze trui te rijden. Iedereen had al best een jasje uitgedaan, toen ik het nog één keer probeerde. Het moest uit mijn tenen komen. Toen kreeg ik de ruimte en moest ik het afmaken. Ik ben heel blij met deze gouden plak. Op het zware WK-parcours voor klimmers in Innsbruck zie ik mezelf in september niet opnieuw winnen, dus dat betekent dat ik komend voorjaar mooi in het rood-wit-blauw kan koersen.”

Ook Evy Kuijpers toonde zich een tevreden kampioene, maar dan bij de elite-zonder-contract. De renster van Jan van Arckel wist als enige clubrenster haar karretje aan te haken bij de beroepsrensters.  Kuijpers was enthousiast na het voor haar succesvolle kampioenschap in West Brabant :   “Vorig jaar was ik al tweede op het nationaal kampioenschap, ik heb er keihard voor gewerkt om het nu wel af te maken. Voor deze gouden medaille, maar ook een vijfde plek in de totale uitslag te midden van alle UCI-rensters had ik vooraf getekend.”    (30 juni 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK TIJDRIJDEN : ROOMPOT RENNER BRIAN VAN GOETHEM ELFDE NA FIETSWISSEL DOOR LEKKE BAND

Foto : Zeelandfiets.nl         Brian van Goethem (foto bij de start) heeft op het NK Tijdrijden ondanks een fietswissel door een lekke band een mooie klassering neergezet. De Zeeuws Vlaming van Roompot – Nederlandse Loterij flitste naar de elfde tijd op een vlak parcours rond Bergen op Zoom. Dylan van Baarle is met een gemiddelde van ruim 52 km per uur Nederlands kampioen tijdrijden bij de mannen geworden. De 26 jarige renner van Team Sky greep daarmee zijn eerste rood-wit-blauwe trui op dit onderdeel bij de profs.

Bij de mannen won Van Baarle met een halve minuut voorsprong op Niki Terpstra. Wilco Kelderman legde beslag op een derde plaats met een achterstand van 1 minuut 3. Onderweg was Jos van Emden aanvankelijk even de snelste, maar vanaf het tweede tussenpunt greep Van Baarle de leiding en bouwde hij zijn voorsprong gestaag verder uit. Voor Van Baarle kwam een droom uit met het winnen van dit tijdritkampioenschap. Bij de beloften was hij al eens tijdritkampioen, maar bij de elite was dat nog nooit gelukt.

 

 

Foto : Organisatie       Van Baarle over zijn winnende race : “De afgelopen jaren ben ik blijven investeren in het tijdrijden, maar helaas stond ik in deze categorie nog nooit op het podium. Dit jaar lag er een kans en daarom was ik erop gebrand hier goed te presteren. Ik ben speciaal eerder van de hoogtestage terug gekomen. Ik wilde graag rijden en ben nu heel blij dat ik de ploegleiding daarvan heb kunnen overtuigen. Het is natuurlijk heel mooi om een keer het rood-wit-blauw te pakken. Dit jaar waren mijn tijdritten internationaal gezien nog niet super, maar ik had wel gemerkt dat het in mijn voordeel is als er een lange tijdrit wordt gereden en die hadden we hier natuurlijk.”

 

 

Foto : Zeelandfiets.nl      Uitslag NK Tijdrijden Elite met en zonder kontrakt :            1. Dylan van Baarle    (Team Sky)   52,3 km – 1.02.34             2. Niki Terpstra   (Quick Step Floors) op 30 sec.      3. Wilco Kelderman   (Team Sunweb) op 1.03             4.Dion Beukeboom (Vlasman Track)  op 1.44         5. Jos van Emden   (Lotto NL Jumbo) op 1.55      11. Brian van Goethem   (Philippine / Roompot – Nederlandse Loterij) op 4.43              21. Dylan de Kok    (Steenbergen / ZRTC Theo Middelkamp op 6.12           41. Michiel Jumelet   (foto bij de start / Bruinisse / ZRTC Theo Middelkamp) op 13.39.   42 deelnemers.       

Elite zonder kontrakt :        1. Ronan van Zandbeek   52,3 km – 1.07.23             2. Wieger v.d. Wier    1.07.44           3. Remco Grasman    1.07.50         4. Bert Smilda   1.07.51         5. Robin Löwik    1.08.13        (27 juni 2018)

 

 

 

 

Foto : Zeelandfiets.nl       In de categorie Beloften stonden  drie Zeeuwen op het startpodium aan de Westersingel in de West Brabantse Scheldestad. Jarno Mobach (foto) had een flitsende opening maar in het tweede gedeelte kon de renner van Development Team Sunweb zijn voorsprong niet vasthouden. De Zeeuws Vlaming had bij de finish op de Grote Markt na 25,8 km.  21 seconden achterstand op winnaar Hartthijs de Vries uit Kollum. De specialist in de race tegen de klok draaide een gemiddelde van bijna 50 km per uur.              2. Nils Eekhoff  (Rijsenhout)    31.44               3. Daan Hole (Zuidland)   31.46              4. Jarno Mobach   (Philippine)   31.53  5. Ide Schelling    (Den Haag)   32.19            23. Lars Oreel  (Goes / Destil – Parkhotel Valkenburg))  33.43            26. Timo de Jong  (Goes / Destil – Parkhotel Valkenburg)    33.46.       48 deelnemers.

 

 

 

Foto : Zeelandfiets.nl       Bij de Vrouwen was Ellen van Dijk uit Woerden de rapste op het snelle Brabantse parcours. De renster van Team Sunweb reed de 25,8 km in 33.15, een gemiddelde van 46.915 km.   2. Anna van der Breggen  (Zwolle)  33.21      3. Lucinda Brand  (Rotterdam)    33.28      4. Annemiek van Vleuten  (Wageningen)   33.34        5. Chantal Blaak  (Berkel en Rodenrijs)    34.32          45. Celesta op den Brouw    (foto / Sint- Maartensdijk / Jos Feron Lady Force)   40.46.      47 deelneemsters.    

Elite zonder kontrakt :      1. Fleur Nagengast   (Beilen)    25,8 km – 36.04          2. Loes Adegeest   (Enschede)     36.38           3. Nicole Steigenga  (Exmorra)    36.43   4. Demi Vollering  (Berkel en Rodenrijs)    36.56           5. Femke Markus   (Zwarte Kat)   37.01.

 

Foto : Organisatie     Van Dijk na haar toprace : “Ik ben heel blij met deze titel. Het was alweer vijf jaar geleden voor mij dat ik won. Het valt in Nederland niet mee om te winnen met meerdere wereldtoppers op dit onderdeel. De verschillen waren niet voor niets telkens heel klein de afgelopen jaren. Dit had ook het podium van een WK kunnen zijn. Ik won natuurlijk eerder al de Europese titel, maar ben heel blij dat ik nu het rood-wit-blauw weer om de schouders heb. Ik moet zeggen dat het rondje mij hier vooraf al vrolijk stemde. Ik kon hier goed mijn snelheid kwijt. Natuurlijk is het een momentopname en kan de uitslag op een ander moment anders uitvallen, maar ik ben blij dat het voordeel nu een keer aan mijn zijde is.”    

 

 

 

Foto : Organisatie    Nieuwelingen     47 deelnemers  –  12,4 km      1. Joris Buters   (Nootdorp)  16.35   gem. 44.862           2. Boris Romers   (Rozenburg)   16.37 3. Mathijs de Kok  (Steenbergen)    16.41            4. Koert van Oosten   (Gouda)   16.43           5. Loe van Belle   (Zoetermeer)    16.47.    Geen Zeeuwse Deelnemers.

 

 

 

 

Foto : WWV      Nieuwelingen Meisjes          22 inschrijvingen – 12,4 km        1. Maud Rijnbeek   (Limmen)   18.01  gem. 41.293         2. Daniek Hengeveld  (Nootdorp)    18.10       3. Elise Uijen   (Herpen)   18.10       4. Sofie van Rooijen   (Driel)    18.15       5. Senne Knaven  (Strijbeek)   18.40        9. Maureen Arens   (foto / Kruiningen / Willebrord Wil Vooruit)    19.14.

 

 

 

 

Foto : WWV       Junioren        50 deelnemers  – 25,8 km.         1. Axel v.d. Tuuk  (Assen)   32.39  gem. 47.778           2. Manuel Michielsen  (Eck en Wiel)   32.45          3. Enzo Leijnse   (Amstelveen)   32.47           4. Lars Boven  (Reutum)   33.01            5. Tim Marsman  (Hattem)    33.14             34. Yoeri Slokkers   (foto / Oud-Vossemeer / Willebrord Wil Vooruit)    35.33.   47 deelnemers.

 

 

 

 

Foto : Organisatie          Junior Vrouwen         25 deelneemsters   – 12,4 km.         1. Rozemarijn Ammerlaan  (De Lier)   16.50   gem. 44.198          2. Britt Knaven   (Strijbeek)    17.06          3. Femke Gerritse   (Rosmalen)    17.21          4. Ilse Grit  (Zwolle)    17.34           5. Mischa Bredewold   (Hoogland)    17.35.     Geen rensters uit Zeeland.      (27 juni 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NATIONALE WEGKAMPIOENSCHAPPEN 2018  IN REGIO HOOGERHEIDE – BERGEN OP ZOOM  – NISPEN & RUCPHEN

Zeeuwse renners die in 2018 meededen met de Nederlandse titelstrijd hoefden niet ver te reizen naar hun startlocatie. Het NK Wegwielrennen vond plaats in West Brabant bij Woensdrecht en in de regio Rucphen. De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de UCI WorldTour ploegen presenteerden een mooi wielerfeest in de wielergekke Brabantse streek.
Centraal in het NK lagen de Brabantse Wal gemeenten, Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. Het NK Wegwielrennen vond plaats op 27 juni, 30 juni en 1 juli. Op 27 juni werden de individuele tijdritten voor Beloften, Vrouwen en Mannen verreden rond Bergen op Zoom. Op 30 juni werden de wegwedstrijden voor Beloften en Elite-Vrouwen georganiseerd in combinatie met een toertocht voor wielertoeristen. Op zondag 1 juli werd de wegwedstrijd voor de Elite-Mannen gehouden. De wegwedstrijden finishten in Hoogerheide op de Scheldeweg. Alle resultaten van de Zeeuwse renners staan elders op deze pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

TWEE ZEEUWEN NEDERLANDS KAMPIOEN BIJ ID RENNERS

Foto’s : Facebook       Op het NK voor ID Renners hebben twee renners uit Zeeland de nationale titel behaald. Joannathan Duinkerke (Kapelle / foto) en Irma van Duyn (Schoondijke) reden in het West Brabantse Steenbergen  op een omloop van 1,4 km. naar de hoofdprijs. Tijdens de huldiging ontvingen de Zeeuwen de gouden medaille en het winnende duo mocht de Nederlandse kampioenstrui aantrekken. Duinkerke versloeg 18 concurrenten in zijn kampioensrace over 50 minuten en één ronde.  

Duinkerke over zijn titelstrijd : “Wat een wedstrijd!! Meteen van uit het vertrek ging het tempo omhoog. Onder aanvoering van de Friese tandem ontstond er een kopgroep van 3 man. Om de beurt probeerde wel iemand aan te vallen maar ik had het geluk dat de tandem het meeste werk opknapte. In de laatste ronde ging het tellertje tegen de 50 en zo werd de kopgroep van 3 nog maar 2 man. De tandem en ik zaten nog samen en in de 3 dubbele bocht zette ik me op kop ener  kwam niemand meer over. Zo mag ik nog een jaartje in het rood wit blauw rijden! Ik wil al mijn supporters bedanken die kwamen kijken in Steenbergen”.       (15 juni 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK  WFN VRIJE RENNERS EN AMATEURS OP 22 JULI IN RIJSBERGEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WK MILITAIREN OP 30 JULI EN 1 AUGUSTUS TIJDENS JUBILEUMEDITIE ACHT VAN CHAAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DISTRICTSTITELS TIJDRIJDEN : JARNO MOBACH KAMPIOEN BIJ BELOFTEN

Foto’s : Jacco Quist        Jarno Mobach flitste op woensdagavond (23 mei) bij het districtskampioenschap tijdrijden naar de gouden medaille. De Zeeuws Vlaamse Belofte van Development Team Sunweb reed naar de hoofdprijs op een aantrekkelijk parcours rond het West Brabantse Ossendrecht.     1. Jarno Mobach    32.22           2. Jan Maas     32.59            3. Jordi van Loon    33.17         12. Marvin Runhaar   (Kapelle)      40.04    

 

Nieuwelingen :   1. Mathijs de Kok     19.20             2. Rowdy Reunis  (Hulst)    19.56     3. Robin van Oorschot    20.04             Zeeuwen :       13. Joran Wiskerke   20.56          17. Jurgen Mesu     21.41           19. David Michielsen    21.43

 

 

Nieuwelingen Meisjes :         1. Senne Knaven     21.39               2. Nina Spapen     21.51             3. Maureen Arens   (Kruiningen)    22.21

 

 

Junioren Vrouwen :   1. Silke Smulders     20.31           2. Britt Knaven      21.17            3. Daphne Mesu   (Middelburg)   21.18          4. Demi van Dijke   (Borsele)     21.28   

 

Vrouwen :       1. Dèvon Kuijstermans    36.32            2. Minke Slingerland     36.48              3. Claudia Jongerius    37.06            5. Yva Geluk    (Middelburg)     37.50                 7. Celesta op den Brouw     (Sint-Maartensdijk)      40.44

 

Junioren :       1. Lars Hohmann      33.07                 2. Martijn Räkers    34.04               3. Remco de Jong     34.31             Zeeuwen :       7. Jochem Kerckhaert     35.06             8. Yoeri Slokkers     35.09                9. Jamie Prince    35.24               11. Arjan Poleij      36.01

 

Amateurs Sportklasse :  1. Danny Stam      34.12               Masters 30+ :   1. Stefan Laurijssen    33.32

 

 

Elite :          1. Dylan de Kok   (Steenbergen / ZRTC Theo Middelkamp)    32.50             2. Daaf Koemans    33.25         3. Tim van Wijk    34.43         5. Michiel Jumelet  (Bruinisse)      36.26              (24 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE NIEUWELING ROWDY REUNIS REGIOKAMPIOEN      

TOP 5 VOOR ELOY RAAS – TIMO DE JONG – JOCHEM KERCKHAERT – MAUREEN ARENS

 

Foto : fam. Reunis      In het Oost Brabantse Mierlo pakte Rowdy Reunis uit Hulst de regiotitel bij de nieuwelingen. De Zeeuws Vlaming behaalde dit seizoen al meerdere zeges en ereplaatsen in criteriums en klassiekers. Op Tweede Pinksterdag gingen 75 jonge renners op pad voor een kampioensrace door Noord Brabant. Reunis kreeg bij de huldiging de gouden medaille als hoofdprijs. Vik Smulders (2) en Huub Artz (3) maakten het podium compleet.      Zeeuwen :    32. Joran Wiskerke        37. Jarno Dhondt      39. Jurgen Mesu. 

 

Reunis over zijn toprace : “We reden op een vrij bochtig rondje met veel goede deelnemers. Om vooraan te komen en te blijven was lastig. In de laatste ronde reed er één renner weg en toen viel het stil. Daarna demarreerde ik en kon het gat naar de koploper dichten. We zijn samen verder gegaan richting streep en ik won de sprint”.

 

 

Foto : Patricia de Jong        Elite :       35 vertrekkers         1. Maarten van Trijp           2. Bart Dielissen       3. Rob van Broekhoven        Zeeuwen :  5. Eloy Raas       6. Pieter Vette        13. Jimmy de Bruijn       14. Roy Guequierre           19. Roy Gijzel           21. Ramon Vleugel

 

 

 

Foto : Patricia de Jong        Beloften :      45 deelnemers         1. Nils Sinschek        2. Timo de Jong   (Goes)      3. Jordi van Loon        28. Ezra Tolhoek  (Zierikzee)     31. Justin Boone   (Kapelle)

 

Junioren :       46 inschrijvingen       1. Kars ten Boske         2. Kelvin Kanen              3. Jurgen v.d. Aarssen        Zeeuwen :   5. Jochem Kerckhaert           13. Arjan Poleij               28. Yoeri Slokkers              31. Tristan Timmermans         32. Jamie Prince         33. Jochem Runhaar

 

Junioren Vrouwen :      15 inschrijvingen       1. Femke Gerritse         2. Sylvie Swinkels        3. Elisa Serné       12. Daphne Mesu  (Middelburg)

 

Nieuwelingen Meisjes :        20 deelneemsters           1. Nina Spapen           2. Elise Uijen           3. Lisa van Helvoirt          Zeeuwen :    5. Maureen Arens       11. Lisanne de Munnik          (21 mei 2018)

 

 

 

Foto : Leon Verbraecken           Monique v.d. Ree (Etten Leur) reed op Tweede Pinksterdag naar de regiotitel van de KNWU. De 30 jarige West Brabantse renster van de formatie WaowDeals Pro Cycling was in Woensdrecht de rapste na een snelle race door de Zuidwesthoek.  Op het startblad stonden 45 deelneemsters die konden koersen onder zonnige omstandigheden. Bryony van Velzen uit Sittard kwam als tweede binnen. Het brons was voor Kirsten Peetom (Maastricht) van de Zeeuwse formatie Jos Feron Lady Force.       4. Minke Slingerland         5. Evy Kuijpers.           Zeeuwen :   14. Celesta op den Brouw   (Sint-Maartensdijk)       20. Quinty van de Guchte   (Driewegen)          22. Yva Geluk    (Middelburg).  Lotte Overdevest (Hoek) en Lindy van Anrooij (Kapelle) verlieten de wedstrijd en kregen geen klassering.        (21 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

YVA GELUK (MIDDELBURG) PAKT NATIONALE TITEL BIJ POLITIEBOND

Foto : Organisatie     De Middelburgse renster Yva Geluk is Nederlands kampioen op de weg bij de Nederlandse Politiebond. De titelstrijd werd verreden op wielerparcours Nedereindse Berg bij Utrecht. Op deze accommodatie hebben de regionale verenigingen UWTC de Volharding en Het Stadion hun thuisbasis. In 2017 mocht Geluk ook het rood-wit-blauwe tricot aantrekken bij de huldiging.

Geluk over haar titelrace bij de NPSB : “We moesten met alle categorieën tegelijk starten en dus ook met de amateurs 45- en 45+. Ik had dus eigenlijk de opdracht om zo lang mogelijk met de amateurs mee te kunnen rijden en dat ging goed. De andere dames moesten één voor één lossen dus toen ik er op het einde nog bij zat en ze al een rondje had gedubbeld op het parcours was ongeveer 2 km wist ik dat ik zou winnen als er niets gebeurde. Gelukkig lukte het”. 

Bij de 45+ won Jack Wenders en bij de 45- mocht Glenn Edelenbos de nationale driekleur aantrekken. Eind september is het EK van de politie in het Belgische Herentals. Het programma omvat een tijdrit en een wegrit van ongeveer 80 km. Er zullen rond de 60/80 vrouwen aan mee doen uit heel Europa.  (19 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

VERRASSSENDE WINNAARS BIJ CLUBKAMPIOENSCHAP 2018 ZRTC THEO MIDDELKAMP
Op het Inkel circuit bij Kruiningen stond tijdens de trainingsritten op 3 en 10 februari het clubkampioenschap van ZRTC Theo Middelkamp centraal. Voor de juiste snelheidstraining  werd Vital Timmermans (Yerseke) op de derny ingezet.
Clubkampioenen 2018 ZRTC Theo Middelkamp:         
 Elite :     Bobby Balk  Arnemuiden

 

Beloften :     Nick de Munnik   Kapelle

 

Veteranen/Amateurs :    Jan Minnaard     Wemeldinge

 

Nieuwelingen :     Jurgen Mesu      Middelburg

 


Junioren :    Lars Steenbakker      ’s Heerenhoek           (11 februari 2018)