> BRIAN VAN GOETHEM/2

 

(vanaf 23 maart 2018)

 

 

 

 

BRIAN VAN GOETHEM STOND AAN DE START VAN HET NK TIJDRIJDEN EN DE WEGWEDSTRIJD : BEKIJK VERSLAG, FOTO’S EN RESULTATEN : www.zeelandfiets.nl/?page_id=114852

 

 

 

 

 

Foto : Twitter      Halle – Ingooigem   71ste editie    Klassieker.     1. Danny van Poppel   198 km – 4.30.40. Tweede seizoenszege voor de 24 jarige renner van Lotto NL Jumbo met een gemiddelde van 43.83 km.      2. Fabio Jakobsen   (Quick Step Floors)         3. Sean de Bie   (Verandas Willems Crelan)      108. Brian van Goethem op 2.10.  Geklasseerd : 110 renners.  (19 juni 2018)

 

 

 

 

Foto : Twitter        ElfstedenRonde Regio Brugge            144 deelnemers – 58 uitvallers       1. Adam Blythe  (Aqua Blue Sport)     196 km – 4.12.11        2. Coen Vermeltfoort     (Roompot – Nederlandse Loterij)  z.t.         3. Hugo Hofstetter   (Cofidis)   z.t.        57. Brian van Goethem op 36 sec.        86 geklasseerden     (17 juni 2018)

 

 

 

Foto : Organisatie               Rund um Köln        Klassieker Duitsland   UCI 1.1            1. Sam Bennett   (BORA Hansgrohe / 27 jaar)    207 km – 4.53.17         2. Mihkel Raim   (Israel Cycling Academy)           3. Szymon Sajnok   (CCC Sprandi Polkowice)           66. Brian van Goethem op 9 seconden.      111 renners geklasseerd.     (10 juni 2018)

 

 

 

Foto : Twitter          Heistse Pijl     Klassieker België     131 deelnemers – 53 uitvallers          1. Emils Liepins (25 jaar / Letland / One Pro Cycling)   184 km – 4.07.47   2. Wouter Wippert   (Roompot – Nederlandse Loterij)            3. Aksel Nömmela   (Beat Cycling Club)         76. Brian van Goethem op 2.15.      78 renners geklasseerd.    (2 juni 2018)  

 

 

 

 

 

BALOISE BELGIUM TOUR : BRIAN VAN GOETHEM IN TOP 50

Foto : Facebook     In de Baloise Belgium Tour ontstonden geen verrassingen tijdens de laatste koersdag. De leidende positie van Jens Keukelaire (Lotto Soudal) kwam niet meer in gevaar en de thuisrijder komt voor de tweede keer achtereen op de erelijst. Bij de eindhuldiging in Tongeren kreeg de 29 jarige Keukelaire gezelschap van ploegmaat Jelle Vanendert (15 sec)  en Dion Smith van Wanty Groupe Gobert die 39 seconden tekort kwam.   Beste Hollander : 10. Martijn Budding (Roompot – Nederlandse Loterij) op 2.50       48. Brian van Goethem op 21.32.

Klassementen :       Rode Trui/Punten : André Greipel.           Primus Strijdlust : Thomas Sprengers.          Ploegen :     1. Lotto Soudal        8. Roompot – Nederlandse Loterij op 25.38.        (27 mei 2018)

 

 

Foto : Facebook       De slotetappe van Landen naar Tongeren leverde na 157 km. winst op voor de Bryan Coquard van Vital Concept. De Fransman versloeg in de massasprint Christophe Laporte en Roy Jans. In de vlucht van de dag met vijf Belgen werd een voorsprong gepakt van 4,5 minuut maar in de finale was het wachten op de hergroepering. Na de samensmelting probeerden groepjes en individuelen weg te komen . De ploegen van de sprinters hielden de boel bij elkaar en vervolgens kwamen de “mannen van de laatste meters”  naar voren. Na Coquard waren de overige ereplaatsen voor Christophe Laporte (Cofidis) en Roy Jans van Cibel Cibon.   85. Brian van Goethem z.t.       (27 mei 2018)

 

Foto : Twitter       Met een topklassering als doelstelling startte Brian van Goethem in de koninginnerit van de Belgium Tour. Deze logische tactiek bleek in de zware Ardennenetappe onhaalbaar omdat Roompot – Nederlandse Loterij zich in de finale niet kon handhaven in de spits. Martijn Budding reed wel lang vooraan in de vlucht van de dag maar met de finish in zicht moest hij genoegen nemen met de negende plaats op 1.53 van winnaar Jelle Vanendert van Lotto Soudal. De 33 jarige routinier uit Neerpelt boekte na een solo van 12 km. de tweede zege in zijn carrière na etappewinst in de Tour van 2011. Ploegmaat Jens Keukeleire kwam op 16 seconden als tweede binnen maar mocht wel de blauwe leiderstrui aantrekken in Wanze. Brian van Goethem meldde zich na 151 warme kilometers als  59ste op 21.44 van Vanendert. De Zeeuws Vlaming zakte in het algemeen klassement 45 posities en staat 49ste met een achterstand van 21.32.  (26 mei 2018)

 

 

Foto : Organisatie       Brian van Goethem verraste met een derde plaats in de tijdrit van de Belgium Tour op 7 seconden van de winnaar. In het algemeen klassement staat de Zeeuws Vlaming vierde op slechts 7 seconden van de nieuwe leider Christophe Laporte (Cofidis). De 25 jarige Fransman zette na 10,6 km. rond Bornem de snelste tijd op de klok : 12.38. Andrei  Grivko (Astana) kwam 5 seconden tekort voor de dagzege.   (25 mei 2018)

 

Foto : Twitter     In de tweede rit won André Greipel de massasprint in Knokke Heist op een ‘leegloper’. De ervaren Duitser kon na 162 km. weer een zege in de Belgium Tour op zijn palmares zetten. Wouter Wippert (Roompot – Nederlandse Loterij) kwam enkele centimeters tekort voor de overwinning. Tim Merlier ging als derde over de streep. Brian van Goethem was de 100ste binnenkomer. In de vijfmans kopgroep die lang in de spits reed zaten o.m. de Nederlander Rob Ruijgh en de Belgische veldrijder Quinten Hermans uit de ploeg van Sven Nijs.  (24 mei 2018)

 

Foto : Twitter      Brian van Goethem opende de Baloise Belgium Tour met de 94ste plaats in het peloton. André Greipel (Lotto Soudal) was de rapste in de sprint die werd ontsierd door een zware valpartij. De 35 jarige Duitser bleef op routine in de spits en versloeg Riccardo Minali (Astana) en Tim Merlier van Verandas Willems Crelan. Roompot renner Wouter Wippert meldde zich op de zevende plaats in aankomstplaats Buggenhout. De 138 coureurs moesten 178 km afwerken en zaten bijna 4 uur op de fiets door het Vlaamse land. In de vlucht van de dag zonder Hollanders kregen zes renners 2 minuten maar op 9 km van de streep kwam alles bij elkaar.   (23 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

DRIE MINUTEN ACHTERSTAND IN ZWEVEGEM KOERSE

Foto : Twitter     In de GP Marcel Kint van Kortrijk naar Zwevegem reed een landgenoot van Brian van Goethem in de spits van de koers. Een kwartet met Thijs de Lange kreeg na 70 kilometer voldoende ruimte. Samen met de Belg Gianni Marchand (Cibel-Cebon) reed hij weg en even later kreeg het tweetal gezelschap van de Belgen: Ludwig De Winter (WB-Verandas-Aqua Pro) en Wesley Van Dyck (BEAT CC). Het aanvalskwartet behaalde een maximale voorsprong van een vier minuten. Maar de krachten van de gecombineerde sprintersploegen waren toch sterker dan die van de vier vluchters. Ondanks een val op 45 kilometer van de meet toonde de Fransman Nacer Bouhanni (Cofidis) zich met afstand de snelste in Zwevegem.      2. Cees Bol  (SEG Racing)        3. Dries de Bondt   (Verandas Willems Crelan)        65. Thijs de Lange op 55 seconden.    87. Brian van Goethem op 2.57.      (20 mei 2018)

 

 

 

 

 

DUINKERKEN  :  OSCAR RIESEBEEK, PLOEGMAAT VAN BRIAN VAN GOETHEM, DERDE IN EINDKLASSEMENT

Bij de huldiging van de meerdaagse van Duinkerken stonden twee dertigers op het podium. De hoofdprijs ging met een minimale marge naar Dimitri Claeys (30) van Cofidis. Hij had in het eindklassement maar 1 seconde voorsprong op de 35 jarige André Greipel (Lotto Soudal). Oscar Riesebeek (25) van Roompot – Nederlandse Loterij kwam op de derde plaats slechts 2 seconden tekort voor de overwinning in de Franse etappewedstrijd.     4. Alexis Gougeard  (AG2R La Mondiale) op 12 sec.   5. Casper Pedersen  (Aqua Blue Sport) op 41 sec.  Brian van Goethem moest na zes koersdagen een achterstand incasseren van 5.59 en eindigde met deze uitkomst in de middenmoot op de 47ste plaats.    Ploegenklassement :  1. Groupama FDJ     9. Roompot – Nederlandse Loterij.  (13 mei 2018)

 

De zesde etappe van Coulogne naar Duinkerken leverde winst op voor Olivier Le Gac (Groupama-FDJ). De 24 jarige Fransman zat in een elfmans kopgroep en reed in de finale solo naar de streep. Na bijna 4 uur koers kwam Brian van Goethem als 88ste binnen op 1.52.  (13 mei 2018)

 

Foto : Twitter     In de voorlaatste etappe gingen 18 renners in de aanval. Vanuit deze groep reden drie coureurs naar de spits van de koninginnenrit met negen keer de beklimming van de Kasselberg. Foto : André Greipel, Dimitri Cleeys en Oscar Riesebeek (Roompot – Nederlandse Loterij) konden wegblijven in de finale. Na 178 km. was de dagprijs voor de 35 jarige Greipel die met een kleine voorsprong over de finish kwam vóór Claeys en Riesebeek. Brian van Goethem had op de  39ste positie een achterstand van 3.15.    (12 mei 2018)

 

Foto : Twitter     Wouter Wippert blijft ereplaatsen verzamelen in Duinkerken. In de eindsprint van de heuveletappe van Dainville naar Mont Saint-Eloi eindigde de Roompot renner op de derde plaats. De Fransman Bryan Coquard van Vital Concept kon zijn sterke benen na ruim 4 uur koers verzilveren met de dagwinst. De Belg Jasper De Buyst (Lotto Soudal) ging als tweede over de meet. Brian van Goethem had op de 91ste positie een achterstand van 1.03 bij de pittige aankomst bergop.   (11 mei)

 

Foto : Facebook    In de derde rit was Roompot – Nederlandse Loterij weer in de spits te zien. Jan-Willem van Schip zat netjes in de viermans kopgroep die een leuke voorsprong kreeg maar toch werd ingelopen in de snelle slotfase. Tijdens de massale aankomst in Ecques kon Wouter Wippert zich voor de derde keer deze week manifesteren in het sprintgeweld. De Roompot debutant flitste als derde over de streep. De overwinning werd opgeëist door Nacer Bouhanni (Cofidis) die vier uur en tien minuten op de fiets zat. Timothy Dupont kwam als tweede binnen. Brian van Goethem noteerde de 83ste plaats in dezelfde tijd als de winnaar.   (10 mei)

 

Foto : Twitter    André Greipel kan het nog steeds. De 35 jarige routinier won weer eens een massasprint en noteerde zijn derde seizoenzege. Deze keer had hij succes in de tweede etappe van Duinkerken tussen Le Quesnoy naar Soissons. De renner van de Belgische formatie Lotto Soudal scoorde de hoofdprijs na 4 uur en 18 minuten koers. In de vlucht van de dag reden Conor Dunne en Brice Feillu naar een voorsprong van ruim vier minuten maar met deze marge konden ze toch niet wegblijven.  Wouter Wippert werd weer vierde. Brian van Goethem ging als 80ste over de meet in het zonnige Noord Frankrijk.   (9 mei 2018)

 

In de openingsetappe in de Vierdaagse van Duinkerken was er succes voor de 24 jarige Fransman Marc Sarreau (Groupama-FDJ). De overige ereplaatsen werden ingevuld door zijn landgenoten Bryan Coquard (Vital Concept) en Rudy Barbier van AG2R La Mondiale.  Beste Nederlander in Noord Frankrijk was Roompot renner Wouter Wippert op de vierde plaats. Voor de 132 deelnemers stond een vlakke rit over 163 km. geprogrammeerd van Duinkerken naar La Bassée. In de openingsfase gingen drie Fransen op avontuur. Romain Combaud, Jérémy Lecroq en Pierre Idjouadiene pakten een marge van ruim twee minuten op de groep. Na de onvermijdelijke hergroepering konden de sprintersploegen zich etaleren. Tijdens de massale aankomst beschikte Marc Sarreau over de snelste benen. Hij noteerde zijn vijfde seizoenzege en mocht de leiderstrui aantrekken. Voor Brian van Goethem was er met 3.56.19 een 42ste plaats in het peloton.   (8 mei 2018)

 

 

 

 

Na een rustperiode zonder koersen startte Brian van Goethem in de Duitse klassieker Eschborn – Frankfurt over een afstand van 212 km.  De Zeeuws Vlaming kon geen klassering bemachtigen en stond bij de zes uitvallers van Roompot – Nederlandse Loterij. Ploeggenoot Oscar Riesebeek bleef in koers en ging als 31ste over de streep op 44 seconden van winnaar Alexander Kristoff (UAE Team Emirates. De 30 jarige Noor hield in de sprint Michael Matthews (Team Sunweb) en Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) achter zich. De jury meldde 71 binnenkomers in Frankfurt.   (1 mei 2018)

 

 

 

 

Made        76ste Criterium KNWU           1. Fabio Jakobsen   (Quick Step Floors)                2. Niki Terpstra  (Quick Step Floors)                3. Jan Willem van Schip  (Roompot – Nederlandse Loterij)             10. Brian van Goethem                23. Thijs de Lange.            26 renners geklasseerd.       (21 april 2018)

 

 

 

 

ROOMPOT VAKANTIES BLIJFT HOOFDSPONSOR WIELERPLOEG BRIAN VAN GOETHEM EN NICK VAN DER LIJKE
De Zeeuws profrenners Brian van Goethem en Nick van der Lijke hebben mooie informatie ontvangen aangaande de teamsponsoring. Roompot Vakanties zal ook de komende twee jaar optreden als hoofdsponsor van de pro-continentale wielerploeg. Beide partijen hebben onlangs de huidige overeenkomst verlengd tot 1 januari 2021 met een optie voor nog eens twee jaar.
Ook de afgelopen vier jaar trad Roompot Vakanties al op als hoofdsponsor. De 100% Nederlandse ploeg,  geleid door ploegleiders Michael Boogerd, Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink, geeft aan verheugd te zijn met de verlenging van het sponsorcontract en beschrijft Roompot Vakanties, grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland,  als een “zeer betrokken sponsor”. Michael Zijlaard, in 2014 nog een van de initiatiefnemers en van de start de teammanager van de ploeg, geeft aan: “Wij zijn natuurlijk bijzonder verheugd met het vertrouwen dat Roompot Vakanties heeft gegeven in de toekomst van onze wielerploeg. We kunnen als organisatie nu de volgende stap zetten in onze groeiplannen en ambities.”  Jurgen van Cutsem (CEO) laat namens Roompot Vakanties weten blij te zijn de samenwerking met de wielerploeg voort te zetten. “Met deze verlenging willen wij het signaal afgeven dat wij erg blij zijn met deze samenwerking, die wij dan ook graag in ieder geval nog de komende 2,5 jaar voortzetten.”  We zijn een ambitieus bedrijf en zijn blij met deze verlenging van samenwerking de ambities van het Team verder uit te kunnen rollen.   (15 april 2018)

 

 

 

 

TOP 40 IN THUISWEDSTRIJD SCHELDEPRIJS DOOR ZEELAND
Thuisrijder Brian van Goethem beleefde een pittige Scheldeprijs tussen Terneuzen en Antwerpen. De renner van Roompot – Nederlandse Loterij kwam na een afvalrace in de eerste groep over de streep. De Zeeuws Vlaming noteerde op de 38ste plaats een achterstand van 16 seconden op zijn triomferende landgenoot Jakobsen.    Zijn commentaar op Twitter : “Het voorjaar vandaag afgesloten in een zware editie van de Scheldeprijs. Mee met de eerste waaier maar in de finale was het beste eraf. Nu een tijdje zonder wedstrijden”.    Lees meer over de Scheldeprijs op www.zeelandfiets.nl/?page_id=109150     (4 april 2018)

 

 

 

 

ZWARE VAL IN RONDE VAN VLAANDEREN
Foto : Freddy Scheele : van Goethem op de Haaghoek in RVV 2018.             In de Ronde van Vlaanderen was Brian van Goethem de eerste aanvaller maar de Zeeuws Vlaming kon niet wegkomen in de Belgische topklassieker. Ook zijn ploeggenoten hadden geen succes bij het formeren van de vroege vlucht vanaf startplaats Antwerpen. Alle ontsnappingspogingen werden vanuit het peloton vrijwel onmiddellijk geneutraliseerd. Van Goethem ging vervolgens  in het peloton over de kasseien en heuvels. Op 100 km van de finish raakte hij betrokken bij een massale valpartij op een brede weg zonder obstakels. De coureur van Roompot – Nederlandse Loterij verliet de RVV. Belgisch kampioen Oliver Naesen ging ook onderuit maar kon de wedstrijd uitrijden. Alexey Lutsenko, Rudy Barbier en Yoann Offredo moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.    Podium Ronde van Vlaanderen 2018 : 1. Niki Terpstra  (Quick Step Floors)   265 km – 6.21.25       2. Mads Pedersen   (Trek Segafredo) op 12 sec.     3. Philippe Gilbert   (Quick Step Floors) op 17 sec.     (1 april 2018)

 

 

 

 

 

 
ROOMPOT RENNERS VAN GOETHEM EN VAN SCHIP STERK IN GENT – WEVELGEM
Foto : Sprint Cycling Magazine        Wereldkampioen Peter Sagan (BORA-hansgrohe) won met overmacht de topklassieker Gent-Wevelgem maar het Roompot duo Brian van Goethem en Jan-Willem van Schip maakte eveneens een sterke indruk. De Nederlandse ploeggenoten waren de hele wedstrijd vooraan te zien. In eerste instantie in een zesmans vlucht en tijdens de finale in een selecte kopgroep met 23 renners waarin veel sprinters en favorieten waren vertegenwoordigd.
In de vroege vlucht zaten naast de twee Hollanders Frederik Frison (Lotto Soudal), José Gonçalves (Katusha-Alpecin), Filippo Ganna (UAE Emirates) en Jimmy Duquennoy (WB Aqua Protect Veranclassic). De meeste aanvallers van het eerste uur capituleerden toen de grote jongens gas gaven in de achtervolging. Van Goethem en van Schip handhaafden zich tot veler verrassing in de spits en koersten met de favorieten richting finishplaats Waregem. Van Goethem plaatste op 2 km van de streep nog een demarrage maar Gilbert gaf de Zeeuws Vlaming geen ruimte. Alles kwam weer bij elkaar en in de sprint na ruim 5 uur wedstrijd was de hoofdrol voor Sagan (28) die voor de derde keer op de erelijst komt. Elia Viviani (Quick Step Floors/2) en Arnaud Démare van Groupama-FDJ/3) moesten zich tevreden stellen met de troostprijzen.      12. Jan Willem van Schip          19. Brian van Goethem.
Luister naar het commentaar van Brian van Goethem tegen Wielerflits.nl         http://www.wielerflits.nl/nieuws/335395/brian-van-goethem-dit-is-het-resultaat-van-al-die-kansloze-vroege-vluchten.html          (25 maart 2018)

 

 

 

 

 

 

 
50STE IN KLASSIEKER E3 HARELBEKE
Foto : Photo News           Tijdens de E3 Harelbeke was Roompot – Nederlandse Loterij vooraan vertegenwoordigd met routinier Pim Ligthart (rechts op foto). In de vlucht van de dag pakten acht aanvallers een voorsprong van ruim zes minuten. In de achtervolging werd het tempo gedicteerd door het dominante Quick Step Floors. Na een grote valpartij in het peloton werden veel favorieten meteen op een kansloze achterstand gezet. Vooraan verbrokkelde de kopgroep en iedereen werd teruggepakt onder impuls van QSF. Op 23 km van de streep koos Niki Terpstra voor de aanval. De 33 jarige Nederlander kon zijn solo afronden met de overwinning na een zware klassieker door het Vlaamse land met veel heuvels en kasseien. Ploeggenoot Philippe Gilbert meldde zich 20 seconden later als tweede en Greg Van Avermaet maakte de top drie compleet. In het nieuwe huldigingsprogramma kregen renners en publiek het Nederlandse volkslied te horen. van Goethem noteerde op de 50ste plaats een verschil van 11.15 met landgenoot Terpstra. De jury rapporteerde 95 binnenkomers in het koude Harelbeke.  De Zeeuws Vlaming over het koersverloop : “Mee met de eerste groep na massale val in E3 Harelbeke. Daarna op Taaienberg niet goed genoeg om mee te gaan”.     (23 maart 2018)