> MARCO MINNAARD / 2

 

 

 

 

 

 

 

MARCO MINNAARD OPENT IN DE RONDE VAN MURCIA OP 16 FEBRUARI

Foto : Twitter Wanty Groupe Gobert          Het definitieve wegprogramma van Marco Minnaard wordt in januari vastgesteld. Hij zal zijn seizoen waarschijnlijk openen in de Ronde van Murcia op 16 februari en de Ruta del Sol van 20 t.m. 24 februari.

Foto : Op 20 december heeft de Bevelandse prof een tiendaags trainingskamp in Benidorm afgesloten. Van 14 t.m. 25 januari gaat de Belgische Wanty formatie weer terug naar deze favoriete trainingslocatie onder de Spaanse zon bij L’Alfas del Pi.     (5 januari 2019)

 

 

 

 

 

 

 

MARCO MINNAARD OVER  NIEUWE BONDSCOACH KOOS MOERENHOUT : “HIJ HEEFT VEEL ERVARING ALS RENNER EN PLOEGLEIDER” 

Foto : Facebook        De KNWU heeft Koos Moerenhout (foto) aangetrokken als nieuwe bondscoach bij de elite mannen. Voormalig beroepsrenner Moerenhout volgt Thorwald Veneberg op als bondscoach elite mannen en gaat deze functie part-time invullen. Moerenhout gaat de functie van bondscoach combineren met zijn huidige functie als ploegleider bij het Amerikaanse Hagens Berman Axeon Cycling Team.

 


De Brabander ziet ruime kansen voor de Nederlandse coureurs : “Als renner genoot ik van de sfeer rondom de WK’s en ik wil die beleving graag meenemen in mijn rol als bondscoach. Uiteraard is het mijn doel om de huidige lichting renners bij te staan in de jacht op succes.”

De Bevelandse prof Marco Minnaard (Wanty Groupe Gobert) is enthousiast over de aanstelling van Moerenhout:  “Ik ken Koos als een sympathiek, begrijpend en correct persoon met heel veel ervaring als renner en ploegleider. De perfecte eigenschappen voor een goede bondscoach”.    (30 november 2018)

 

 

 

 

 

 

WANTY GROUPE GOBERT PAKT EERSTE PLAATS IN UCI EUROPE TOUR 2018De ploeg van Marco Minnaard, Wanty-Groupe Gobert, heeft voor het derde opeenvolgende jaar het eindklassement van de UCI Europe Tour op haar naam geschreven. De combinatie van de 12 overwinningen met een rist aan ereplaatsen zorgt ervoor dat de Belgische procontinentale formatie van 21 renners afgetekend eindwinnaar is met 4113 punten. Het Franse Cofidis vergaarde 3434 pnt en het Italiaanse Androni verzamelde 3012 pnt. De Nederlandse formatie Roompot – Nederlandse Loterij staat op de vijfde plaats met 2832 punten.

Wanty Groupe Gobert legde de basis voor de eindzege met 12 overwinningen verspreid over heel Europa. De Fransman Guillaume Martin won een etappe en het eindklassement in het Circuit de la Sarthe. Andrea Pasqualon kraaide victorie in twee etappes en het eindklassement van de Tour du Luxembourg en de GP Plumelec. De Noor Odd Eiking won een etappe in de Tour de Wallonië. Maar ook de Belgen deden hun duit in het zakje. Zo schreef Jérôme Baugnies de GP Stad Zottegem en IWT Oetingen op zijn naam. Verder won Xandro Meurisse de Druivenkoers in Overijse. Foto : Guillaume Van Keirsbulck was de snelste in de onverharde Antwerp Port Epic en de snelle man Timothy Dupont zegevierde in de Schaal Sels

Manager Jean-François Bourlart :  ‘We zijn erg trots op onze nieuwe eindoverwinning in het ploegenklassement van de UCI Europe Tour. Dit algemene klassement winnen voor het derde achtereenvolgende jaar bewijst opnieuw dat WGG het meest regelmatige team van de 2de divisie is. Met onze 14 wildcards voor WorldTour-wedstrijden in 2018 laten we ook zien dat de organisatoren ons vertrouwen en dat ze onze offensieve manier van koersen weten te appreciëren.”

Sportdirecteur Hilaire Van der Schueren :  “Ik ben nu vijf jaar ploegleider bij Wanty-Groupe Gobert. Na twee dichte ereplaatsen in 2014 en 2015 is dit nu al onze derde opeenvolgende eindzege. Dat is een opluchting en geeft me enorm veel voldoening. Ik wil al mijn renners en staf bedanken voor het prachtige werk in het afgelopen seizoen. Elk jaar is dit klassement voor ons een hoofddoel. We weten dat ASO naar de Europe Tour kijkt om hun wildcards uit te delen. Als je hier scoort ben je goed op weg naar een heel aantal mooie wedstrijden. Augustus was wat mij betreft de sleutelmaand voor het klassement, met  onze overwinningen in de eendagswedstrijden in Zottegem, Overijse, Merksem en Antwerpen. Maar we hebben die lijn kunnen doortrekken, met mooie ereplaatsen in Binche, Parijs-Tours en tot in de slotwedstrijd Tacx Pro Classic.”      (16 oktober 2018)