> NICK VAN DER LIJKE/2

(vanaf 15 april 2018)

 

 

TOUR OF NORWAY : TOP 10 VOOR PLOEGMAAT NICK VAN DER LIJKE IN EINDKLASSEMENT

Foto : Organisatie       Na afloop van de Tour of Norway kon Roompot – Nederlandse Loterij weer een top 10 plaats in het scoreboek zetten. Jeroen Meijers eindigde als zesde in het eindklassement op 29 seconden van winnaar Eduard Prades (30) van Euskadi Murias. Alexander Kamp (Team Virtu Cycling) strandde op 3 seconden  en Edvald Boasson Hagen van Dimension Data) kwam 12 seconden tekort voor topsucces. Nick van der Lijke zag zichzelf terug in de middenmoot. De Roompot coureur had op de 30ste plaats een achterstand van 3.59 op Prades. De jury rapporteerde 73 renners in de algemene stand.  Ploegenklassement :     1. Caja Rural – Seguros RGA      4. Roompot – Nederlandse Loterij      (20 mei 2018)

 

 

Foto : Facebook       De laatste etappe van Moelv naar Lillehammer werd gewonnen door Alexander Kamp. De 24 jarige renner van Team Virtu Cycling reed de 154 km in 3.34.55. Nick van der Lijke kwam 3.43 later als 32ste over de Noorse streep.  (20 mei 2018)

 

Foto : Twitter      Team Lotto NL Jumbo kon voor de derde keer de champagne ontkurken in de Tour of Norway. Dylan Groenewegen sprintte in Brumunddal naar zijn derde overwinning en boekte de achtste seizoenzege. In de heuvelrit vanaf Kongsvinger vormden 5 renners de vlucht van de dag. Robbert de Greef van Roompot – Nederlandse Loterij zorgde voor de Hollandse presentie. Na de onvermijdelijke hergroepering grepen de ploegen van de sprinters de macht. Groenewegen werd prima afgezet en pakte vrij eenvoudig de dagwinst in de vierde etappe. Alan Banaszek (CCC Sprandi Polkowice) en Kristoffer Halvorsen (Team Sky) maakten de top drie compleet na 218 km. Nick v.d. Lijke kwam 7 seconden later als 41ste binnen.   (19 mei 2018)

 

Foto : Twitter     In de derde rit van de Tour of Norway zat de sprinttrein van Lotto NL Jumbo op het goede spoor. Vervolgens kon Dylan Groenewegen de voorbereiding van zijn ploeggenoten afwerken met de dagprijs. De Amsterdammer toonde zich tevreden over de motivatie binnen zijn formatie en verwacht nog meer topsucces in de komende maanden. De overige ereplaatsen werden ingevuld door Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) en Sondre Holst Enger van Israel Cycling Academy. Nick v.d. Lijke kwam 4 seconden na de winnaar als 27ste over de streep. Foto : In de viermans vlucht van de dag zat Jeroen Meijers van Roompot – Nederlandse Loterij.     (18 mei 2018)

 

Foto : Organisatie      Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) won op zijn 31ste verjaardag de tweede etappe in de Tour of Norway. In finishplaats Asker sprintte de Noor op de hellende aankomststrook alle concurrenten naar de achtergrond. Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) kwam als tweede binnen gevolgd door Alex Aranburu (Caja Rural). Timo Roosen (Lotto NL Jumbo) was op de negende plaats de beste Nederlander. Favoriet Dylan Groenewegen kon in de lastige finale het hoge tempo niet volgen en moest zich tevreden stellen met de 61ste positie. Nick van der Lijke ging op 3 seconden als 24ste over de streep en staat in het klassement 21ste op 15 seconden van leider Holst Enger.   (17 mei 2018)

 

Foto : Organisatie     In de openingsrit van de Tour of Norway behaalde Nick v.d. Lijke de 22ste plaats in de massasprint. Voor de snelle Dylan Groenewegen werd het een mooie wielerdag in Horten. De 24 jarige renner van Lotto NL Jumbo kon na 186 km. voor de zesde keer dit seizoen het zegegebaar maken. Sonder Holst Enger (Israel Cycling Academy) kwam als tweede binnen en Jon Aberasturi van Euskadi Murias ging als derde over de finish na 4,5 uur koers. In de vlucht van de dag zaten vier Noorse renners. Vangstad, Lukkedahl, Flotten en Resell mochten zich tonen in hun thuisland maar het kwartet kon zich handhaven in de spits. Bij het vertrek in Svelvik stonden 120 renners op het startblad waaronder 14 Nederlanders.   (16 mei 2018)

 

 

 

 

 

 

TOP 20 RONDE VAN OVERIJSSEL

Foto : Twitter    Piotr Havik van de Nederlandse formatie Beat Cycling Club won de zware 66e editie van de Ronde van Overijssel die is opgenomen in het Holland Cup klassement. In Rijssen was de 23 jarige renner na 4 uur en 30 minuten in een sprint sneller dan de Brit Harry Tanfield (Canyon Eisberg). Havik ontsnapte op ruim 10 km. van de finish uit de grote kopgroep maar zag Tanfield vlak voor het ingaan van de slotkilometer alsnog aansluiten. De Brit leek op weg naar de hoofdprijs maar zag Havik in de slotmeters alsnog aansluiten. Max Kanter (Development Team Sunweb) maakte het podium compleet. Nick van der Lijke zat in de slotfase in de eerste groep die bestond uit ruim 25 renners. De Roompot coureur ging als negentiende over de streep op 20 seconden van zijn landgenoot Havik. 87 renners haalden de finish in deze UCI 1.2 koers door Oost Nederland.  (12 mei 2018)

 

 

 

 

TOP 20 IN EINDSTAND TOUR DE YORKSHIRE

Foto’s : Twitter     Na zijn zeventiende plaats in de slotrit steeg Nick v.d. Lijke naar de achttiende plaats in het algemeen klassement. Zijn achterstand op de 32 jarige eindwinnaar Greg Van Avermaet (BMC) kwam op 1.29. De tweede positie werd ingenomen door Eduard Prades (Euskadi – Murias) met een marge van slechts 9 seconden. De Belg Serge Pauwels van Dimension Data moest op de derde plaats 14 seconden toestaan. In het eindklassement werden 97 renners opgenomen.  (6 mei 2018)

 

 

In de laatste etappe met 6 beklimmingen etaleerde Stéphane Rossetto zijn puike vorm. De 31 jarige Fransman van Cofidis ontsnapte uit een kopgroep en kwam in Leeds solo over de streep met 34 seconden voorsprong op Van Avermaet. Nick v.d. Lijke zat in de tweede achtervolgende groep en werd 17de op 1.10.  (6 mei 2018)

 

 

In de massaal bezochte heuvelrit van Richmond naar Scarborough tekende de 26 jarige Robbert de Greef (foto) voor de Roompot presentie in de vlucht van de dag. De aanvallers konden echter niet wegblijven en vervolgens waren er veel pogingen zonder succes. In de massasprint zegevierde de 24 jarige Max Walscheid van Team Sunweb die na 4 uur en 10 minuten het zegegebaar kon maken. Magnus Cort Nielsen (Astana) kwam als tweede aan. Jon Aberasturi (Euskadi – Murias) was de derde binnenkomer. Nick v.d. Lijke ging in het peloton op de 48ste positie over de meet. In het klassement staat hij 31ste op 55 seconden.  (5 mei 2018)

 

 

Magnus Cort Nielsen (25) won de tweede etappe met aankomst op de klim Cow and Calf in Ilkey. De renner van Astana kon na 3,5 uur koers tevens de nieuwe leiderstrui aantrekken. Na 149 km ging Greg Van Avermaet (BMC) als tweede over de meet gevolgd door Eduard Prades van Euskadi – Murias. Nick van der Lijke had op de 36ste plaats een achterstand van 39 seconden.   (4 mei 2018)

 

 

Nick van der Lijke kwam in de openingsetappe van de Tour de Yorkshire in het peloton over de finish. Zes aanvallers reden vanaf de eerste kilometers in de spits en zorgden voor een mooie voorsprong. In aankomstplaats Doncaster won de 23 jarige Brit Harry Tanfield de sprint. De talentvolle coureur van Canyon Eisberg reed de 182 km in een tijd van 4.08.12. Wouter Wippert (Roompot – Nederlandse Loterij) was op de 20ste plaats de rapste Hollander op 5 seconden van de winnaar. Ploegmaat van der Lijke had op de 47ste positie evenveel achterstand. Op het startblad stonden 137 coureurs.   (3 mei 2018)

 

 

 

 

 

NICK VAN DER LIJKE & PIETER WEENING KLIMMEN STERK IN RONDE VAN KROATIË
Nick van der Lijke (tweede van rechts) is op de 20ste plaats geëindigd in de zesdaagse Ronde van Kroatië. De fitte Roompot renner werkte met succes aan zijn vorm in de zware meerdaagse met veel klimwerk. In het algemeen klassement was de achterstand op eindwinnaar Kanstantsin Siutsou (Bahrain Merida) 12.43. Pieter Weening kende ook een mooie wielerweek. Op de tweede plaats was het verschil met de triomfator slechts 11 seconden. Yevgeniy Gidich (Astana) werd derde op 1.01.

 

Bergklassement :  1. Peter Koning   35 pnt.       12. Nick v.d. Lijke   7 pnt.           Ploegen :   1. Bahrain Merida       5. Roompot – Nederlandse Loterij.
In de zesde / slotrit van Samobor naar Zagreb zegevierde Paolo Simion van Bardiani CSF. Hij reed de 151 km in 3.21.39. Pieter Weening had op de 14de plaats 35 seconden achterstand. van der Lijke meldde zich als 37ste op 55 seconden.

 

Ook op de vijfde koersdag toonde Nick van der Lijke (rugnummer 82) zijn stijgende vorm ambitie. Hij meldde zich met landgenoot Peter Koning in de koninginnerit  tussen Rabac en Poklon in een omvangrijke kopgroep. De slotklim op de Ucka vormde het grootste obstakel. Deze col kent een gemiddelde stijging van 6 procent en voert gedurende 15 km. naar een hoogte van 922 meter. Tijdens de finale bleef v.d. Lijke met 11 renners vooraan met twee minuten voorsprong op vijf jagers. De 31 jarige Manuele Boaro (Bahrain Merida) bleek over de langste adem te beschikken en won na een uitputtingsslag die ruim 4 uur duurde. Pieter Weening was de beste Hollander op 48 seconden. van der Lijke moest op de tiende plaats maar 52 seconden inleveren. In het klassement staat hij 22ste op 12.20 van leider Siutsou.
Vierde etappe:  Starigrad – Crikvenica    1. Alessandro Tonelli  (Bardiani CSF / 25 jaar – eerste profzege)     2. Enrico Bardin  (Bardiani CSF) op 12 sec.   3. Jan Tratnik  (CCC Sprandi))  z.t.     52. Nick v.d. Lijke  z.t.

 

In de derde etappe heeft Roompot – Nederlandse Loterij de hoofdrol ingevuld. Nick van der Lijke manifesteerde zich in een vijfmans kopgroep die een voorsprong noteerde van ruim vijf minuten. In de ontzettend lange slotklim liet v.d. Lijke zijn medevluchters ter plaatse en ging middels een solo op jacht daar dagsucces. Hij kon zijn inspanning echter niet doorzetten en werd ingelopen door een gedeelte van de achtervolgers. Na de hergroepering kwamen vier renners in de spits met daarbij o.m. Pieter Weening. De routinier van Roompot koos ook voor de aanval en op de ‘grote plaat’ reed de 37 jarige Fries weg bij zijn medevluchters. De 35 jarige Wit Rus Siutsou kon na een zware achtervolging nog aansluiten. In de laatste kilometers ontstond een enerverend wielergevecht.  Foto : Op de top van de 1723 meter hoge Biokovo ging de winst naar Kanstantsin Siutsou van Bahrain Merida die na 134 km. een marge had van 4 seconden op de uitgeputte Weening. v.d. Lijke kon zich nog aardig handhaven en kwam in de derde etappe als achttiende binnen op 7.43. In het klassement steeg hij 86 posities naar de 28ste plaats.
Tweede etappe:      Karlovac – Zadar        1. Eduard Michael Grosu  (Nippo Vini Fantini / 25 jaar – eerste seizoenzege)    234 km – 5.38.11         2. Giacomo Nizzolo   (Trek Segafredo)        3. Riccardo Minali  (Astana)      29. Nick v.d. Lijke op 12 sec.
Openingsrit Kroatië:      1.  Niccolo Bonifazio  (Bahrain Merida/ sprintoverwinning – 24 jaar)         2. Andrea Guardini   (Bardiani CSF)          3. Eduard Michael Grosu  (Nippo Vini Fantini)        125. Nick v.d. Lijke op 4.26        (22 april 2018)

 

 

 

 

AMSTEL GOLD RACE : KOERSRITME BIJ RENTREE NA LANGE ZIEKTEPERIODE
Foto : Twitter       Op de drukke Markt in het zonnige Maastricht hoorde het peloton het startschot voor de topklassieker door de Limburgse heuvels over een afstand van 263 km. In de snel geformeerde negenmans kopgroep zaten naast de Nederlanders Bram Tankink (Lotto NL Jumbo) en Oscar Riesebeek (Roompot – Nederlandse Loterij), Grmay, Smit, Bono, Craddock, Van Hecke, Dunbar en Tizza. De aanvallers kregen ruime vrijheid van het peloton. Bij de eerste passage van de Cauberg werd een voorsprong geklokt van ruim 15 minuten en later was de marge ruim 16 minuten. Na 2 uur meldde de wedstrijdleider een gemiddelde van 41 km per uur met nog steeds een grote marge voor de vluchters.
Toch werd de kloof vlot kleiner onder impuls van de topteams Movistar, Bora hans grohe, Astana, Sky en Quick Step Floors. Vooraan konden de meesten van de monstervlucht zich niet meer handhaven maar Oscar Riesebeek haakte nog wel aan toen de achtervolgers langszij kwamen. Het werd een spannende vernieuwde finale met de wereldtoppers in de hoofdrol.  Met nog twee kilometer te gaan gingen Michael Valgren en Roman Kreuziger naar de spits. Ze bleven vooruit en de Deen Valgren (26) van Astana sprintte na 6 uur en 40 minuten naar zijn tweede seizoenzege die door het team uitbundig werd gevierd. Kreuziger (Mitchelton Scott) melde zich als tweede en Enrico Gasparotto van Bahrain Merida scoorde ook een podiumplaats.   4. Peter Sagan  (Bora hans grohe) op 19 sec.   5. Alejandro Valverde  (Movistar) op 19 sec.   Beste Hollander :  21. Oscar Riesebeek op 56 sec.  96 renners reden zich in het klassement.  Nick van der Lijke maakte na zijn langdurige luchtweginfectie wedstrijdkilometers en pakte koersritme bij zijn rentree. Hij kon echter geen klassering bereiken (dnf) in de 53ste editie van de AGR.     (15 april 2018)

 

 

 

 

ROOMPOT VAKANTIES BLIJFT HOOFDSPONSOR WIELERPLOEG BRIAN VAN GOETHEM EN NICK VAN DER LIJKE
De Zeeuws profrenners Brian van Goethem en Nick van der Lijke hebben mooie informatie ontvangen aangaande de teamsponsoring. Roompot Vakanties zal ook de komende twee jaar optreden als hoofdsponsor van de pro-continentale wielerploeg. Beide partijen hebben onlangs de huidige overeenkomst verlengd tot 1 januari 2021 met een optie voor nog eens twee jaar.
Ook de afgelopen vier jaar trad Roompot Vakanties al op als hoofdsponsor. De 100% Nederlandse ploeg,  geleid door ploegleiders Michael Boogerd, Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink, geeft aan verheugd te zijn met de verlenging van het sponsorcontract en beschrijft Roompot Vakanties, grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland,  als een “zeer betrokken sponsor”. Michael Zijlaard, in 2014 nog een van de initiatiefnemers en van de start de teammanager van de ploeg, geeft aan: “Wij zijn natuurlijk bijzonder verheugd met het vertrouwen dat Roompot Vakanties heeft gegeven in de toekomst van onze wielerploeg. We kunnen als organisatie nu de volgende stap zetten in onze groeiplannen en ambities.”  Jurgen van Cutsem (CEO) laat namens Roompot Vakanties weten blij te zijn de samenwerking met de wielerploeg voort te zetten.”Met deze verlenging willen wij het signaal afgeven dat wij erg blij zijn met deze samenwerking, die wij dan ook graag in ieder geval nog de komende 2,5 jaar voortzetten.”  We zijn een ambitieus bedrijf en zijn blij met deze verlenging van samenwerking de ambities van het Team verder uit te kunnen rollen.   (15 april 2018)