> NICK VAN DER LIJKE / 2

(vanaf 10 juli t.m. 8 augustus 2018)            
kijk ook op    www.zeelandfiets.nl/?page_id=95440   &   www.zeelandfiets.nl/?page_id=120990

 

 

 

 

 

NATOUR CRITERIUM ANTWERPEN

Antwerpen       NaTour Dernycriterium           15 deelnemers           1. Guillaume Van Keirsbulck   (Wanty Groupe Gobert)           2. Moreno de Pauw   (Sport Vlaanderen Baloise)           3. Tim Merlier    (Crelan Charles)          11. Nick van der Lijke    (foto Facebook – 3de van rechts)

Reeks 2 :        1. Wout Van Aert     (Crelan Charles)           2. Timothy Dupont   (Wanty Groupe Gobert)           3. Fabio Jakobsen   (Quick Step Floors)        6. Nick van der Lijke        (8 augustus 2018)

 

 

 

 

 

 

STRIJDLUSTIGE NICK VAN DER LIJKE VIJFTIENDE IN TOUR DE WALLONIË

Foto’s : Organisatie     Nick van der Lijke heeft in de Tour de Wallonië zijn goede vorm laten zien. De renner van Roompot – Nederlandse Loterij reed in de Ardennen dagelijks in de voorste gelederen en zat enkele keren mee in een ontsnapping. Na de openingsetappe met een zevende plaats waren er klasseringen op de 31ste, 10de, 7de en 25ste positie. Na 5 koersdagen stond van der Lijke op de vijftiende plaats in het eindklassement met een achterstand van slechts 21 seconden.

Bij de strijd om de hoofdprijs telde iedere seconde. In de slotetappe naar Waremme bleef het spannend tot op de streep. Omdat Quinten Hermans onvoldoende bonificatie vergaarde werd de 27 jarige Tim Wellens (Lotto Soudal) na een enerverende finale als winnaar gehuldigd. In dezelfde tijd eindigde op de tweede plaats de verrassende Hermans (23) van de veldrit formatie Telenet Fidea Lions. Pieter Serry van Quick Step Floors strandde op 7 seconden. Bij de 45ste editie werden Odd Christian Eiking, Romain Cardis, Tim Wellens, Quinten Hermans en Jens Debusschere als etappewinnaar gehuldigd.

 

Nevenklassementen :     Punten :  1. Quinten Hermans         16. Nick van der Lijke                Jongeren :   Quinten Hermans            KOM :    1. Nicolas Cleppe         11. Nick van der Lijke               Ploegen :   1. Quick Step Floors         4. Roompot – Nederlandse Loterij.          (1 augustus 2018)

 

 

 

 

 

NICK VAN DER LIJKE VIJFTIENDE IN GP CERAMI

Voor de renners in de Grand Prix Cerami was de tropische hitte een zware tegenstander tijdens de klassieker over 202 km. Tussen Saint Ghislain en Frameries hadden de verzorgers een drukke dag met het aanreiken van tientallen bidons en het uitdelen van verkoelende artikelen. Op sportief vlak was de hoofdrol voor Peter Kennaugh (foto). De 29 jarige renner van Bora Hansgrohe zat in de eerste kopgroep met verder o.m. de Nederlander Wesley Kreder. Na de hergroepering bleef Kennaugh in de spits en draaide mee in een nieuwe aanvalsgroep. In de finale had de onvermoeibare Brit nog reserves voor nog eens een demarrage. De meest strijdlustige renner kon de minimale voorsprong vasthouden tot de finish en pakte na 4 uur en 46 minuten zijn eerste zege in het shirt van sponsor Bora Hansgrohe. De tweede plaats werd ingevuld door Jerome Baugnies (Wanty Groupe Gobert) en Benjamin Declercq van Sport Vlaanderen Baloise kwam als derde binnen. Een attente Nick van der Lijke zat in de sprint vooraan op de veertiende plaats. Ploeggenoot Brian van Goethem werd niet geklasseerd. De jury rapporteerde 119 binnenkomers.  (26 juli 2018)

 

 

 

 

 

DERDE PLAATS IN SLOTETAPPE RONDE VAN OOSTENRIJK

Nick van der Lijke heeft de Tour of Austria beëindigd met de derde plaats in de slotetappe van Scheibbs naar Wels. Met deze score noteerde hij de derde top 10 plaats in de Ronde van Oostenrijk. De 26 jarige coureur van Roompot – Nederlandse Loterij zat in een vijfmans kopgroep met Giovanni Visconti (Bahrain Merida), Alexey Lutsenko (Astana), Lachlan Morton (Dimension Data) en Nikolay Mihaylov van Delko Marseille. Visconti sprintte naar de dagprijs in de achtste rit over 163,2 km. gevolgd door Lutsenko en van der Lijke. De vluchters hadden bij de finish een voorsprong van 49 seconden op de jagende meute. Eindwinnaar werd Ben Hermans (32) van Israel Cycling Academy (foto). De Belgische routinier had een marge van 18 seconden op Herman Pernsteiner (Bahrain Merida) en met Dario Cataldo (Astana) was het verschil  44 seconden. Op de 24ste plaats mocht van der Lijke zich de beste Nederlander noemen op 11.50 van Hermans. De jury rapporteerde  115 renners in het eindklassement.      Punten :  1. Visconti  68 pnt.    6. Van der Lijke   25 pnt.      Ploegen : 1. Bahrain Merida     10. Roompot – Nederlandse Loterij.     (14 juli 2018)

 

Foto : Twitter     Tijdens de zevende etappe vanaf Waidhofen reed Roompot renner Etienne van Empel in de dertienmans vlucht van de dag. In de zware finale verbrokkelde de kopgroep helemaal en konden alleen de pure klimmers zich handhaven in de spits. Op de Sonntagberg boekte Antonio Nibali (Bahrain Merida) na 129 km. zijn eerste profzege vóór Pawel Cieslik (CCC Sprandi) en Artem Nych van Gazprom – Rusvelo. Nick v.d. Lijke moest op de 33ste plaats 3.11 inleveren. In het algemeen klassement is hij de beste Nederlander op de 26ste positie. Het verschil met leider Ben Hermans staat op 12.48 met nog één etappe te gaan.    (13 juli 2018)

 

Foto : Organisatie     In de zesde etappe kwam Nick van der Lijke in een groep met 20 renners over de finish. Op de achttiende plaats was zijn achterstand op de winnaar 2.14. In Wenigzeil sprintte Alexey Lutsenko naar de overwinning na een heuvelrit over 167,4 km. De 25 jarige Kazak van Astana noteerde 7 seconden voorsprong op Matej Mohoric. Wanty renner Odd Christian Eiking moest op de derde positie 50 seconden achterstand incasseren. Huub Duijn was op de dertiende plaats de beste Hollander op 2.14.  Algemeen klassement : 1. Ben Hermans     27. Nick v.d. Lijke op 10.49.     (12 juli 2018)

 

Foto : Twitter     Roompot – Nederlandse Loterij heeft in de natte Oostenrijkse bergen de eerste seizoenzege binnen gehaald. Routinier Pieter Weening (37) ging in de vijfde etappe met 48 seconden voorsprong over de finish na het beklimmen van de bergpas Fuscher Törl op de steile Grossglockner. In de 13 mans vlucht van de dag draaide Roompot coureur Etienne van Empel mee. In de slotfase achterhaalde Weening de aanvallers en ging solo richting aankomst. De zware bergetappe vanaf Matrei telde 93 km. In 2017 was Weening ook al succesvol in de Tour of Austria als winnaar van de bergtrui.

Op Wielerflits.nl gaf Weening een toelichting op zijn toch wel verrassende triomf :  “Het was een korte etappe en er zaten twaalf of veertien renners in de ontsnapping. Ze hadden maar zo’n drie minuten voorsprong, dus ik dacht: laat ik all-in gaan vanaf de voet van de klim en laat ik dan eens kijken hoever ik kom. Ik sta er niet goed voor in het klassement, dus ik had niets te verliezen. Ik probeerde het een paar kilometer en toen zag ik de jongens voor me al rijden. Dat was het moment om volgas naar de top te gaan. Waarschijnlijk ligt deze berg me goed. Ik voelde me tot vandaag (woensdag) niet echt goed. Ik heb het de eerste paar dagen rustig aan gedaan. Ik heb me een paar keer laten lossen om krachten te sparen. En vandaag (woensdag) pakte het goed uit”.

Uitslag :   1. Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij)   2.50.32           2. Alexander Foliforov (Gazprom-RusVelo) op 49 sec.      3. Simone Sterbini (Bardiani-CSF) op 1.10         4. Antonio Nibali (Bahrain-Merida) op 1.26         5. Javier Moreno Bazan  (Delko Marseille) op 1.36        33. Nick v.d. Lijke op 4.51

In het algemeen klassement blijft de Belg Ben Hermans leider. Hermann Pernsteiner staat op 18 seconden en Dario Cataldo moet 48 seconden goedmaken.  29. Nick v.d. Lijke op 10.49.      (11 juli 2018)

 

 

Foto : Organisatie     In de schaduw van de Tour de France koerst Nick van der Lijke in de Ronde van Oostenrijk op de voorste rijen. Tijdens de vierde rit van Kitzbühl naar Prägraten sprintte de coureur van Roompot – Nederlandse Loterij naar de vijfde plaats in de eerste groep met 40 renners. Na 3 zware cols kwam de overwinning in handen van Giovanni Visconti (35) van Bahrein – Merida die na een klim van ruim 1300 meter zijn tweede dagzege boekte. De Belg Wout van Aert (Verandas Willems Crelan) ging verrassend als 2de over de streep gevolgd door Michael Bresciani van Bardiani CSF en Mark Padun (Bahrein – Merida). In het algemeen klassement staat Ben Hermans (Israel Cycling Academy) eerste. Van der Lijke heeft op de 34ste plaats een achterstand van 7.38.

Van der Lijke opende de Österreich Rundfahrt met de 28ste plaats in Feldkirch. Vervolgens was er een nette negende plaats en de 48ste positie op de derde dag op de Kitz Büheler Horn.. De dagsuccessen kwamen op naam van Matej Mohoric, Giovanni Visconti en Ben Hermans.   (10 juli 2018)

 

 

 

 

 

 

NICK VAN DER LIJKE STOND AAN DE START VAN HET NK WEG IN WEST BRABANT: BEKIJK VERSLAG, FOTO’S EN RESULTATEN : www.zeelandfiets.nl/?page_id=114852