> NICK VAN DER LIJKE/2

(vanaf 16 mei 2018)

 

DERDE PLAATS IN SLOTETAPPE RONDE VAN OOSTENRIJK

Nick van der Lijke heeft de Tour of Austria beëindigd met de derde plaats in de slotetappe van Scheibbs naar Wels. Met deze score noteerde hij de derde top 10 plaats in de Ronde van Oostenrijk. De 26 jarige coureur van Roompot – Nederlandse Loterij zat in een vijfmans kopgroep met Giovanni Visconti (Bahrain Merida), Alexey Lutsenko (Astana), Lachlan Morton (Dimension Data) en Nikolay Mihaylov van Delko Marseille. Visconti sprintte naar de dagprijs in de achtste rit over 163,2 km. gevolgd door Lutsenko en van der Lijke. De vluchters hadden bij de finish een voorsprong van 49 seconden op de jagende meute. Eindwinnaar werd Ben Hermans (32) van Israel Cycling Academy (foto). De Belgische routinier had een marge van 18 seconden op Herman Pernsteiner (Bahrain Merida) en met Dario Cataldo (Astana) was het verschil  44 seconden. Op de 24ste plaats mocht van der Lijke zich de beste Nederlander noemen op 11.50 van Hermans. De jury rapporteerde  115 renners in het eindklassement.      Punten :  1. Visconti  68 pnt.    6. Van der Lijke   25 pnt.      Ploegen : 1. Bahrain Merida     10. Roompot – Nederlandse Loterij.     (14 juli 2018)

 

Foto : Twitter     Tijdens de zevende etappe vanaf Waidhofen reed Roompot renner Etienne van Empel in de dertienmans vlucht van de dag. In de zware finale verbrokkelde de kopgroep helemaal en konden alleen de pure klimmers zich handhaven in de spits. Op de Sonntagberg boekte Antonio Nibali (Bahrain Merida) na 129 km. zijn eerste profzege vóór Pawel Cieslik (CCC Sprandi) en Artem Nych van Gazprom – Rusvelo. Nick v.d. Lijke moest op de 33ste plaats 3.11 inleveren. In het algemeen klassement is hij de beste Nederlander op de 26ste positie. Het verschil met leider Ben Hermans staat op 12.48 met nog één etappe te gaan.    (13 juli 2018)

 

Foto : Organisatie     In de zesde etappe kwam Nick van der Lijke in een groep met 20 renners over de finish. Op de achttiende plaats was zijn achterstand op de winnaar 2.14. In Wenigzeil sprintte Alexey Lutsenko naar de overwinning na een heuvelrit over 167,4 km. De 25 jarige Kazak van Astana noteerde 7 seconden voorsprong op Matej Mohoric. Wanty renner Odd Christian Eiking moest op de derde positie 50 seconden achterstand incasseren. Huub Duijn was op de dertiende plaats de beste Hollander op 2.14.  Algemeen klassement : 1. Ben Hermans     27. Nick v.d. Lijke op 10.49.     (12 juli 2018)

 

Foto : Twitter     Roompot – Nederlandse Loterij heeft in de natte Oostenrijkse bergen de eerste seizoenzege binnen gehaald. Routinier Pieter Weening (37) ging in de vijfde etappe met 48 seconden voorsprong over de finish na het beklimmen van de bergpas Fuscher Törl op de steile Grossglockner. In de 13 mans vlucht van de dag draaide Roompot coureur Etienne van Empel mee. In de slotfase achterhaalde Weening de aanvallers en ging solo richting aankomst. De zware bergetappe vanaf Matrei telde 93 km. In 2017 was Weening ook al succesvol in de Tour of Austria als winnaar van de bergtrui.

Op Wielerflits.nl gaf Weening een toelichting op zijn toch wel verrassende triomf :  “Het was een korte etappe en er zaten twaalf of veertien renners in de ontsnapping. Ze hadden maar zo’n drie minuten voorsprong, dus ik dacht: laat ik all-in gaan vanaf de voet van de klim en laat ik dan eens kijken hoever ik kom. Ik sta er niet goed voor in het klassement, dus ik had niets te verliezen. Ik probeerde het een paar kilometer en toen zag ik de jongens voor me al rijden. Dat was het moment om volgas naar de top te gaan. Waarschijnlijk ligt deze berg me goed. Ik voelde me tot vandaag (woensdag) niet echt goed. Ik heb het de eerste paar dagen rustig aan gedaan. Ik heb me een paar keer laten lossen om krachten te sparen. En vandaag (woensdag) pakte het goed uit”.

Uitslag :   1. Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij)   2.50.32           2. Alexander Foliforov (Gazprom-RusVelo) op 49 sec.      3. Simone Sterbini (Bardiani-CSF) op 1.10         4. Antonio Nibali (Bahrain-Merida) op 1.26         5. Javier Moreno Bazan  (Delko Marseille) op 1.36        33. Nick v.d. Lijke op 4.51

In het algemeen klassement blijft de Belg Ben Hermans leider. Hermann Pernsteiner staat op 18 seconden en Dario Cataldo moet 48 seconden goedmaken.  29. Nick v.d. Lijke op 10.49.      (11 juli 2018)

 

 

Foto : Organisatie     In de schaduw van de Tour de France koerst Nick van der Lijke in de Ronde van Oostenrijk op de voorste rijen. Tijdens de vierde rit van Kitzbühl naar Prägraten sprintte de coureur van Roompot – Nederlandse Loterij naar de vijfde plaats in de eerste groep met 40 renners. Na 3 zware cols kwam de overwinning in handen van Giovanni Visconti (35) van Bahrein – Merida die na een klim van ruim 1300 meter zijn tweede dagzege boekte. De Belg Wout van Aert (Verandas Willems Crelan) ging verrassend als 2de over de streep gevolgd door Michael Bresciani van Bardiani CSF en Mark Padun (Bahrein – Merida). In het algemeen klassement staat Ben Hermans (Israel Cycling Academy) eerste. Van der Lijke heeft op de 34ste plaats een achterstand van 7.38.

Van der Lijke opende de Österreich Rundfahrt met de 28ste plaats in Feldkirch. Vervolgens was er een nette negende plaats en de 48ste positie op de derde dag op de Kitz Büheler Horn.. De dagsuccessen kwamen op naam van Matej Mohoric, Giovanni Visconti en Ben Hermans.   (10 juli 2018)

 

 

 

 

 

 

NICK VAN DER LIJKE STOND AAN DE START VAN HET NK WEG IN WEST BRABANT: BEKIJK VERSLAG, FOTO’S EN RESULTATEN : www.zeelandfiets.nl/?page_id=114852

 

 

 

 

 

TOP 30 ADRIATICA IONICA RACE

Nick van der Lijke meldde zich in de nieuwe wedstrijd Adriatica Ionica Race enkele keren vooraan. Tijdens de voorlaatste etappe zat de 26 jarige Roompot coureur in de kopgroep en etaleerde zijn goede vorm. Na 5 koersdagen stond v.d. Lijke op de 28ste plaats in het eindklassement op 11.56 van de triomfator. Zijn ritklasseringen waren 12 (ploegenklassement), 74 – 30 – 33 en 57. In het bergklassement belandde hij op de 11de positie. De eerste naam op de erelijst wordt de Colombiaan Ivan Ramiro (20) van Androni. Giulio Ciccone (Bardiani CSF)  strandde op 41 seconden en Ildar Arslanov (Gazprom RusVelo) had op de derde plaats een verschil van  1.18. Op de zesde plaats was Pieter Weening de beste Hollander op 2.08.  In de algemene stand werden 107 renners opgenomen.   (24 juni 2018)

 

 

 

 

 

 

TOUR DE LUXEMBURG : VIJFTIENDE IN EINDKLASSEMENT

Nick van der Lijke heeft in Luxemburg een sterk optreden afgesloten met de vijftiende plaats in het eindklassement. De Roompot coureur noteerde na vier etappes een verschil van 1.13 met de triomfator. Bij de laatste huldiging waren de mooiste bloemen voor de 30 jarige Andrea Pasqualon van Wanty Groupe Gobert. Op het podium kreeg de Italiaanse winnaar gezelschap van Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice/2) en de verrassende Pit Leyder van Leopard Pro Cycling.  Beste Nederlander :    7. Huub Duijn  (Verandas Willems Crelan) op 32 seconden. Geklasseerd : 84 renners.  Ploegenklassement met 15 teams :  1. Sport Vlaanderen Baloise      4. Roompot – Nederlandse Loterij      (3 juni 2018)

 

 

In de slotetappe van Mersch naar Luxemburg Stad eindigde Nick van der Lijke op de zestiende plaats met een achterstand van 24 seconden op dagwinnaar Anthony Perez van Cofidis. Na bijna 4 uur wedstrijd werd Eduard Prades (Euskadi Murias) op de top van de Papeierberg (9 %) tweede en leider Andrea Pasqualon (Wanty) kwam als derde binnen.  Huub Duijn was na 176 km. op de achtste plaats de beste Hollander.    (3 juni 2018)

 

Foto : Organisatie        In de derde rit van de Ronde van Luxemburg sprintte Nick v.d. Lijke naar zijn beste seizoenprestatie. In Differdange ging de 26 jarige Roompot renner in de 15 mans kopgroep als derde over de finish na een pittige heuvelrit. Andrea Pasqualon van Wanty Groupe Gobert pakte na 163 km. zijn tweede overwinning in Luxemburgse etappekoers. Angelo Tulik (Direct Energie) noteerde de tweede plaats. In het algemeen klassement staat v.d. Lijke 17de op 45 seconden van leider Pasqualon.    (2 juni 2018)

 

Foto : Twitter       Na de ingekorte tweede etappe naar Schifflange  kon Wanty Groupe Gobert de dagzege vieren. Wegens noodweer werd verder op de route in Junglinster gestart en de renners moesten maar 89,2 km afwerken. In de minirit. Andrea Pasqualon was de rapste op de slotklim richting finish. De 30 jarige Italiaan, ploeggenoot van Marco Minnaard, zat bijna 2 uur op de fiets en versloeg Alexander Krieger (Leopard Pro Cycling) en Alex Kirsch van WB Aqua Protect Veranclassic. Huub Duijn was op de negende plaats de eerste Hollander. Nick v.d. Lijke werd achttiende op 13 seconden.    (1 juni 2018)

 

Foto : Organisatie     In de etappe Luxemburg – Hesperange waren twee ploeggenoten van Nick v.d. Lijke betrokken bij een zware valpartij. In de slotfase gingen Pim Ligthart en Jeroen Meijers onderuit in de voorbereiding op de sprint. Ligthart moest naar het ziekenhuis en Meijers kon de etappe nog uitrijden. Vier renners vormden de vlucht van de dag. Jan-Willem van Schip van Roompot – Nederlandse Loterij was de stimulator in de kopgroep. Toen het peloton naderde koos hij voor een solo maar zijn ultieme aanval leverde geen resultaat op. Een massasprint bracht de beslissing met Christophe Laporte (Cofidis) als triomfator na 186,7 km. Alex Kirsch (WB Aqua Protect Veranclassic) werd tweede gevolgd door Andrea Pasqualon van Wanty Groupe Gobert. Nick van der Lijke meldde zich als negentiende in de grote groep.   (31 mei 2018)

 


Foto : Organisatie      In de proloog van de 78ste Ronde  van Luxemburg eindigde Nick v.d. Lijke met een gemiddelde van 37.808 km. op de 68ste plaats. Na 2,3 km. was zijn achterstand op winnaar Damien Gaudin 23 seconden. De 31 jarige Fransman van Direct Energie zette met 3.16 op de juryklok en draaide een gemiddelde van 42.245 km. Alexander Krieger (Leopard Pro Cycling) strandde op 1 seconde. Jan Tratnik van CCC Sprandi Polkowice had een verschil van 3 seconden met Gaudin. Beste Nederlander tussen de 103 deelnemers werd Huub Duijn (Verandas Willems Crelan) op de elfde plaats.   (30 mei 2018)

 

 

 

 

TOUR DES FJORDS : PLOEG NICK VAN DER LIJKE WINT PLOEGENKLASSEMENT

Roompot – Nederlandse Loterij heeft in de Tour des Fjords een prima teamprestatie neergezet. De Nederlandse formatie van manager Michael Zijlaard eindigde in de Noorse etappekoers op de eerste plaats in het ploegenklassement. Met drie renners in de top 15 hield de oranje brigade 20 ploegen achter zich. CCC Sprandi Polkowice strandde op 35 seconden en Sport Vlaanderen Baloise had een marge van 47 seconden.

 

De eindwinst kwam in handen van de 37 jarige Michael Albasini van Mitchelton Scott)      2.  Bjorg Lambrecht  (Lotto Soudal) op 6 sec.      3. Pim Ligthart   (Roompot)  op 10 sec.       4. Edvald Boasson Hagen  (Dimension Data) op 12 sec.   5. Michael Gogl   (Trek Segafredo) op 14 sec.    9. Jeroen Meijers  (Roompot) op 19 sec.      13. Nick v.d. Lijke   (Roompot) op 19 sec.  91 renners in algemeen klassement.    (24 mei 2018)

 

 

 

Foto : Organisatie       Na de slotrit van Farsund naar Egersund kon de Belg Bjorg Lambrecht een feestje vieren. De21 jarige neoprof van Lotto Soudal versloeg Michael Albasini en Edvald Boasson Hagen in de sprint en pakte zijn eerste zege als beroepsrenner. Nick v.d. Lijke kwam 3 seconden later op de 14de positie binnen.  Roompot – Nederlandse Loterij was wederom strijdlustig met Floris Gerts en Pieter Weening in de voorste gelederen.   (24 mei 2018)

 

 

Foto : Twitter     In de tweede rit van de Tour des Fjords reed Roompot – Nederlandse Loterij zich weer in de kijker. De Nederlandse formatie greep net naast de hoofdprijs met Pim Ligthart op de tweede plaats achter sprintwinnaar Michael Albasini. De 37 jarige Zwitserse routinier van Mitchelton Scott had voor de 188 km 4,5 uur nodig. Kristoffer Halvorsen (Team Sky) kwam als derde binnen in Kristiansand. Nick v.d. Lijke kwam in het uitgedunde peloton als 25ste over de finish. In de vlucht van de dag was Roompot renner Floris Gerts één van de drie koplopers. Het aanvalstrio kon zich niet in de spits handhaven.   (23 mei 2018)

 

Foto : Facebook     De openingsetappe van de Tour des Fjords werd een Nederlands sprintfeestje. De 21 jarige Fabio Jakobsen (Quick Step Floors) was de snelste van het peloton en zette voor zijn ploeg de 34ste seizoenzege op de kaart. In het openingsmaanden van het seizoen won de Hollander Nokere Koerse en de Scheldeprijs. Na 191 km door Noorwegen kwam Moreno Hofland (Lotto Soudal) uit Roosendaal als tweede binnen. Timo Roosen (Lotto NL Jumbo) sprintte in Grimstad naar de derde positie. Nick v.d. Lijke noteerde in het peloton de 36ste plaats na 4 uur en 22 minuten koers. In de 11de editie van de Noorse etappewedstrijd staan 122 renners op het startblad.   (22 mei 2018)

 

 

 

 

 

TOUR OF NORWAY : TOP 10 VOOR PLOEGMAAT NICK VAN DER LIJKE IN EINDKLASSEMENT

Foto : Organisatie       Na afloop van de Tour of Norway kon Roompot – Nederlandse Loterij weer een top 10 plaats in het scoreboek zetten. Jeroen Meijers eindigde als zesde in het eindklassement op 29 seconden van winnaar Eduard Prades (30) van Euskadi Murias. Alexander Kamp (Team Virtu Cycling) strandde op 3 seconden  en Edvald Boasson Hagen van Dimension Data) kwam 12 seconden tekort voor topsucces. Nick van der Lijke zag zichzelf terug in de middenmoot. De Roompot coureur had op de 30ste plaats een achterstand van 3.59 op Prades. De jury rapporteerde 73 renners in de algemene stand.  Ploegenklassement :     1. Caja Rural – Seguros RGA      4. Roompot – Nederlandse Loterij      (20 mei 2018)

 

 

Foto : Facebook       De laatste etappe van Moelv naar Lillehammer werd gewonnen door Alexander Kamp. De 24 jarige renner van Team Virtu Cycling reed de 154 km in 3.34.55. Nick van der Lijke kwam 3.43 later als 32ste over de Noorse streep.  (20 mei 2018)

 

Foto : Twitter      Team Lotto NL Jumbo kon voor de derde keer de champagne ontkurken in de Tour of Norway. Dylan Groenewegen sprintte in Brumunddal naar zijn derde overwinning en boekte de achtste seizoenzege. In de heuvelrit vanaf Kongsvinger vormden 5 renners de vlucht van de dag. Robbert de Greef van Roompot – Nederlandse Loterij zorgde voor de Hollandse presentie. Na de onvermijdelijke hergroepering grepen de ploegen van de sprinters de macht. Groenewegen werd prima afgezet en pakte vrij eenvoudig de dagwinst in de vierde etappe. Alan Banaszek (CCC Sprandi Polkowice) en Kristoffer Halvorsen (Team Sky) maakten de top drie compleet na 218 km. Nick v.d. Lijke kwam 7 seconden later als 41ste binnen.   (19 mei 2018)

 

Foto : Twitter     In de derde rit van de Tour of Norway zat de sprinttrein van Lotto NL Jumbo op het goede spoor. Vervolgens kon Dylan Groenewegen de voorbereiding van zijn ploeggenoten afwerken met de dagprijs. De Amsterdammer toonde zich tevreden over de motivatie binnen zijn formatie en verwacht nog meer topsucces in de komende maanden. De overige ereplaatsen werden ingevuld door Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) en Sondre Holst Enger van Israel Cycling Academy. Nick v.d. Lijke kwam 4 seconden na de winnaar als 27ste over de streep. Foto : In de viermans vlucht van de dag zat Jeroen Meijers van Roompot – Nederlandse Loterij.     (18 mei 2018)

 

Foto : Organisatie      Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) won op zijn 31ste verjaardag de tweede etappe in de Tour of Norway. In finishplaats Asker sprintte de Noor op de hellende aankomststrook alle concurrenten naar de achtergrond. Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) kwam als tweede binnen gevolgd door Alex Aranburu (Caja Rural). Timo Roosen (Lotto NL Jumbo) was op de negende plaats de beste Nederlander. Favoriet Dylan Groenewegen kon in de lastige finale het hoge tempo niet volgen en moest zich tevreden stellen met de 61ste positie. Nick van der Lijke ging op 3 seconden als 24ste over de streep en staat in het klassement 21ste op 15 seconden van leider Holst Enger.   (17 mei 2018)

 

Foto : Organisatie     In de openingsrit van de Tour of Norway behaalde Nick v.d. Lijke de 22ste plaats in de massasprint. Voor de snelle Dylan Groenewegen werd het een mooie wielerdag in Horten. De 24 jarige renner van Lotto NL Jumbo kon na 186 km. voor de zesde keer dit seizoen het zegegebaar maken. Sonder Holst Enger (Israel Cycling Academy) kwam als tweede binnen en Jon Aberasturi van Euskadi Murias ging als derde over de finish na 4,5 uur koers. In de vlucht van de dag zaten vier Noorse renners. Vangstad, Lukkedahl, Flotten en Resell mochten zich tonen in hun thuisland maar het kwartet kon zich handhaven in de spits. Bij het vertrek in Svelvik stonden 120 renners op het startblad waaronder 14 Nederlanders.   (16 mei 2018)