> OMLOOP VOGELWAARDE

 

 

 

WIELERHISTORIE ZEEUWS VLAANDEREN 1981:
WIM DE WAAL WINT AMATEUR RONDE VAN VOGELWAARDE VÓÓR PLOEGMAAT JACQUES VERBRUGGE EN WIM JEREMIASSE UIT WEMELDINGE.
(Bron : Facebook)

 

 

 

         >>> WAOD KLASSIEKER OMLOOP VAN VOGELWAARDE 2019 OP ZATERDAG 13 JULI <<<

 

 

 

 

ZONNIGE KLASSIEKER OMLOOP VAN VOGELWAARDE 2018

Foto’s : Organisatie       Op zaterdag 14 juli werd in Vogelwaarde weer een hele dag gekoerst onder auspiciën van de WAOD met de 8e Ronde van Hengstdijk ”on Tour”. De renners reden op het bekende parkoers van 11,5 km over de mooie polderwegen in Zeeuws-Vlaanderen. Als finalewedstrijd was de klassieker Omloop van Vogelwaarde gepland. Voor de Nederlandse renners stond het nationaal kampioenschap bij de WAOD centraal.

 

 

Voorzitter Eddy de Kort van Wielercomité Hengstdijk toonde zich overwegend tevreden na de wielerdag  :  “Wel een beetje weinig vertrekkers aan de start in alle reeksen. Dat is jammer, zo dikwijls krijg je als renner niet de kans om op een parkoers van 11,5 km te rijden. De thuisblijvers kregen wel ongelijk en  degenen die er wel waren hebben genoten van hun wedstrijd. Het was zwaar voor velen, maar we hebben geen slecht woord gehoord van de renners”. 

 

 

Uitslagen 2018 : 

categorie B  :  Ronny Denier
categorie C :           55+    1. Ronald Gort                      60+  1. Willem Hus
categorie D – 65+    1. Wim de Waal  (foto)                    75+   1. Marcel Pauwels            

 

 

 

OMLOOP VAN VOGELWAARDE       

 

 

1. Foeke Lammertyn              2. Kevin Van Raemdonck               3. Stefan Laurijssen              4. Anthony Van den Berghe            5. Peter de Smet

https://www.facebook.com/groups/241482959609256/  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OMLOOP VAN VOGELWAARDE/HENGSTDIJK 2017

 

In 2017 was de Belg Kevin Van Raemdonck (Nieuwkerken Waas) de snelste. Hij kwam na 115 snelle en zware kilometers solo over de finish nadat mede vluchter Roy Guequierre moest afhaken in de slotfase.

 

 

De jonge Thoolse renner (foto boven op kop) kon nog wel een (troost)prijs afhalen bij de huldiging. De coureur van de Brabantse formatie Star Cycling was de beste Hollander in deze wedstrijd van de WAOD en pakte met deze klassering de Nederlandse titel binnen deze populaire Belgische wielerbond.

 

 

 

 

 

 

 

UITSLAG 2017:

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron : PZC