> NK KLEIN 2018 PHILIPPINE

 

 

 

 

 

DE WINNAARS BIJ HET KLEIN NK 2018 IN PHILIPPINE

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAMING HANS DEKKERS DERDE BIJ NK IN PHILIPPINE

Foto : Joop van der Laan      Bij het NK voor elite renners zonder kontrakt sprintte Zeeuws Vlaming Hans Dekkers naar het podium. De routinier uit Ijzendijke, die in 2017 de nationale titel behaalde, ging na 169 km. als derde over de finish in Philippine. De gouden medaille en de nationale driekleur waren voor de 29 jarige Roy Pieters uit Zwanenburg, zoon van oud baanrenner Peter Pieters.  Jeff Vermeulen (29) uit het Drentse Exloo kon bij de huldiging de zilveren plak in ontvangst nemen.

 

Foto : Joop van der Laan       De titelstrijd werd gedomineerd door 9 aanvallers : Patrick Bos, Gert-Jan Bosman, Wessel Piersma, Rens te Stroete, Daan Dwitters, Daniel Langereis, Robin Löwik, Coen Onderwater en Harry Sweering. Deze sterke vluchtgroep kreeg ruim twee minuten voorsprong maar met nog 40 km te gaan werden ze terug gepakt. In de finale hadden verschillende kortstondige pogingen om weg te komen geen resultaat waarna een massasprint de beslissing moest brengen.

Uitslag :     1. Roy Pieters       2. Jeff Vermeulen         Zeeuwen :  3. Hans Dekkers     16. Jimmy de Bruyn         26. Eloy Raas         28. Roy Gijzel      Roy Guequierre en Pieter Vette konden de wedstrijd niet uitrijden (dnf).  De jurygroep klasseerde 85 renners.

 

Foto : Rita Thienpondt     Middelkamp coureur Jimmy de Bruijn (Sint Jansteen) over zijn NK in eigen streek : “Boven verwachting 16e op het NK.  Laatste 500 meter nog top 5 maar helaas tegen de kramp aan en geen goede sprint meer in de benen. Erg blij dat m’n knie het goed gehouden heeft”.  

 

Junioren Vrouwen :     1. Cathalijne Hoolwerf    (Amersfoort)          2. Eva Bijwaard           3. Lonneke Uneken          32. Daphne Mesu  (Middelburg)         Zoë Mulder  dnf.    42 rensters geklasseerd.   

 

Foto : Bianca Mesu        Daphne Mesu (tweede positie) na de titelstrijd in haar thuisprovincie :  “De eerste rondes gingen echt goed en ik kon eindelijk weer eens van voren rijden. Tot iemand zo nodig iedereen af moest snijden en de helft bijna stil stond. Toen in de tweede groep gekomen. Ik heb het gevoel dat er zeker meer in zat maar ook dit hoort erbij. Het was wel echt een super leuk parcours en ik ben blij omdat ik merk dat het steeds weer wat beter gaat”.

 

 

Nieuwelingen Meisjes :      1. Sofie van Rooijen   (Driel)         2. Maud Rijnbeek        3. Fleur v.d. Peet         18. Maureen Arens   (Kruiningen)         Lisanne de Munnik dnf.    Geklasseerd : 43 deelneemsters.  

 

 

Junioren :         1. Max Kroonen   (Diepenveen / Willebrord Wil Vooruit)         2. Wessel Krul          3. Tim Marsman            19. Jochem Kerckhaert    (Schoondijke)      55. Arjan Poleij    (Kruiningen)        Yoeri Slokkers   dnf.       69 renners geklasseerd.    

 

Nieuwelingen :         1. Wouter van de Weerdhof         (Lobith / Willebrord Wil Vooruit)           2. Bjarne Hemme            3. Steijn Willemsen          Joran Wiskerke & Rowdy Reunis   dnf.        (24 juni 2018)

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE DEELNEMERS KLEIN NK OP 23 JUNI IN PHILIPPINE
Elite zonder kontrakt :             Jimmy de Bruyn    Sint Jansteen             Hans Dekkers     IJzendijke             Roy Gijzel    ’s Heer Arendskerke            Roy Guequierre Tholen             Eloy Raas      Middelburg     (archieffoto Sint Jansteen 2016)                  Pieter Vette    Heinkenszand.
Junioren Mannen :        Jochem Kerckhaert      Schoondijke           Arjan Poleij     Kruiningen           Yoeri Slokkers    Oud-Vossemeer
Junioren Vrouwen :        Daphne Mesu    Middelburg            Zoë Mulder    Heinkenszand
Nieuwelingen Jongens :         Rowdy Reunis    Hulst                   Joran Wiskerke    ’s Heer Hendrikskinderen
Nieuwelingen Meisjes  :       Maureen Arens     Kruiningen                Lisanne de Munnik    Kapelle  (foto)          (9 juni 2018)

 

 

 

 

 

ZEEUWSE DEELNEMERS OVER HUN VOORBEREIDING OP HET NK:

 

 

 

 

 

ZOË MULDER     ( HEINKENSZAND  –  JUNIOR VROUWEN)

Het NK weg kwam voor mij als een verrassing, dus het voelt als een extraatje in mijn zomerprogramma. Eerst zou ik op 23/24 juni een UCI mtb wedstrijd rijden in Spaarnwoude. Zodoende geen specifieke voorbereiding op deze titelstrijd.  Afgelopen week in Oostenrijk geweest samen met Annemarie Worst om flink te trainen voor het tweede deel van het mountainbike seizoen. Ik heb daar veel geklommen. Ik hoop in de week vóór het NK de klimmers benen nog kwijt te raken door wat snelheids training te doen. Ik zal het NK dan ook starten zonder echte verwachting. Uiteraard wel met als doel een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.    (18 juni 2018)

 

 

 

 

 

ROWDY REUNIS       (HULST / NIEUWELING)

Ik train extra hard voor het NK en komende week ga ik het rondje bij Philippine verkennen. Ik ga kijken welke wielen en banden ik moet monteren. Het materiaal ga ik ook nog testen op de kasseien. Ik kijk er naar uit en er heerst bij mij een gezonde spanning maar ik wil de titelstrijd toch als een gewone wedstrijd zien.     (17 juni 2018)

 

 

 

 

ARJAN POLEIJ             ( KRUININGEN / JUNIOR)

De afgelopen weken waren net eenvoudig voor mij omdat ik sinds Koningsdag al met een infectie aan de luchtwegen te maken heb. Sinds vorige week gaat het echter beter nadat mijn tweede antibiotica-kuur wel was aangeslagen (3e / foto Oud-Vossemeer), 4e en 9e plaats). Maar door de langdurige infectie is de vorm veel minder dan dat ik voor ogen had. Hierdoor heb ik dan ook geen hoge verwachtingen van het NK in Philippine. Maar het blijft natuurlijk leuk om in eigen provincie de titelstrijd  te mogen rijden. Ik hoop nu in de eerste plaats dat mijn gezondheid niet terugvalt en dat ik deze zomer nog een paar mooie uitslagen kan rijden. Het NK in Philippine zal voor een mooie uitslag echter te vroeg zijn.     (17 juni 2018)

 

 

 

 

 

JIMMY DE BRUYN        (SINT JANSTEEN / ELITE ZONDER KONTRAKT)

Archieffoto met de Bruyn en Dekkers      Super dat het NK in mijn eigen regio gaat plaatsvinden waardoor het bijna een thuiswedstrijd is. Met mijn Accountantskantoor Van Voren Accountants sponsoren we de wedstrijd, dus dat maakt het extra leuk!  Regiorenner Hans Dekkers (Yzendijke) werkt met mij samen in het bedrijf en die heeft natuurlijk zijn zinnen gezet op prolongatie van de titel. Mijn voorbereiding is helaas behoorlijk verstoord door een valpartij in de klassieker Parel van de Veluwe.  Ik heb een week behoorlijk last gehad van mijn knie en heb daardoor minder kunnen trainen dan gehoopt. Ondanks deze tegenvaller probeer ik er een leuke wedstrijd van te maken met hopelijk een mooie uitslag. Een verbetering van het resultaat in 2017 zou mooi zijn, wat dan een top-20 plaats zou betekenen bij de titelstrijd op 23 juni in Zeeuws Vlaanderen.   (16 juni 2018)

 

 

 

 

JOCHEM KERCKHAERT        (SCHOONDIJKE / JUNIOR)

Op 23 juni zal ik aan de start staan van het Nederlands kampioenschap in Philippine. Dit is zo’n 20 km van mijn huis vandaan. Het is de tweede keer voor mij dat het Nederlands kampioenschap zo dicht bij huis is, want bij de jeugd was de titelstrijd ook al eens in Philippine. Toen was het heel leuk om een NK in de buurt te rijden. Ik denk dat het ook een extra motivatie is om nog harder te rijden.

De nationale titelrace is altijd een speciale wedstrijd voor mij. Ik wil altijd op mijn best zijn. Het is dit jaar een mooi parcours met kasseistroken. Ondanks mijn lichte gewicht kan ik nog redelijk goed over de kasseien meekomen met de eersten. Voor mij is het geweldig om over kasseien te rijden. De voorbereiding voor het NK is voor mij heel vroeg begonnen. In de loop van dit seizoen heb ik toegewerkt naar de Junioren Driedaagse Axel. Het was de bedoeling om dan in vorm te zijn en deze dan vast te houden tot en met het Nederlands kampioenschap.

In de Junioren Driedaagse had ik een goed gevoel met een 19e plek in de 1e etappe en een 23e plaats in de derde rit. Jammer genoeg heeft pech in de slotetappe mijn kansen op een goede uitslag, waar ik mijn zinnen op had gezet, weg genomen. Nu heb ik de afgelopen weken de vorm geprobeerd vast te houden. Ik denk dat dit goed gelukt is want in elke wedstrijd deed ik mee voor de prijzen en zo viel ik sinds de Junioren Driedaagse niet meer buiten de top 10. Momenteel ben ik veel bezig met core stability en de training die ik afwerk doe ik veel op het parcours van het NK parcours rond Philippine. Al met al denk ik dat goed op weg ben naar het Nederlands kampioenschap. Ik heb er heel erg veel zin in en als ik een goede dag heb zit er waarschijnlijk een mooie uitslag in!     (15 juni 2018)

 

 

 

MAUREEN ARENS  (KRUININGEN / NIEUWELINGE)

“Ik kijk erg uit naar het NK in Philippine. Lekker dichtbij in de eigen provincie. Ik ken het parcours nog van vorig jaar toen we de jeugdronde van de Braakman hebben gereden. Dat vond ik een hele mooie klassieker. Ik hoop op lekker wat wind want dat zal samen met de drie kasseienstroken en de afstand van ruim 60 kilometer zorgen voor een zware koers. We gaan  het parcours nog een keer verkennen. Daar komt in de derde juniweek namelijk niet veel van want dan gaat mijn aandacht uit naar mijn toetsweek. De laatste loodjes van het schooljaar”.      (13 juni 2018)

 

 

 

 

JORAN WISKERKE  (‘S HEER HENDRIKSKINDEREN / NIEUWELING)

Het NK halen was één van mijn hoofddoelen voor dit jaar. Ik wist dat dit een moeilijke opgave zou worden. Maar een 9e plaats in Wernhout en een 28e plaats in de Omloop van de Maasvallei gaven mij genoeg punten om me te plaatsen. Ik heb er met mijn trainer Ramon Vleugel hard aan gewerkt. En het veranderen van ploeg heeft mij ook veel nieuwe motivatie gegeven om extra mijn best te doen. En nu het parcours zo dichtbij is lijkt het meer op een thuisrace voor mij. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan”.      (13 juni 2018)

 

 

 

 

 

PARCOURS KLEIN NK

 

 

 

 


Nadat medio mei bekend werd dat de gemeente Rucphen een streep had gezet door de organisatie van het NK Nieuwelingen, Junioren en Elite Zonder Contract is er met de Provincie Zeeland binnen een ongelooflijk korte termijn een andere locatie gevonden waar de strijd om het rood-wit-blauw plaats ging vinden.   Het Wielercomité Philippine was bereid om de gehele organisatie van de nationale titelstrijd op zich te nemen. Zij werd daarbij ondersteund door de KNWU, Provincie Zeeland, gemeente Terneuzen en Techno Event Services.

 

 

Henk van Beusekom (foto) van de KNWU kon opgelucht ademhalen: “De KNWU is blij dat er op zo’n korte termijn een andere locatie is gevonden. Wielercomité Philippine is een ervaren organisator van diverse wielerwedstrijden en wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat zij op deze korte termijn alles prima voor elkaar gaan krijgen.”

 

 

 

Het was een open parcours door het Zeeuws Vlaamse land met ongeveer 3 km kasseien erin verwerkt. Edwald Martijn (foto), voorzitter van wielercomité Philippine, onderstreepte de daadkracht van zijn bestuur en vrijwilligers: “Wij zijn door Techno Event Services benaderd of wij gastheer voor het NK 15- tot 18-jarigen en Elite Zonder Contract wilden zijn in 2018. Haast was daarbij geboden gelet op de datum van 23 juni. Donderdagavond (24 mei) zijn we met het bestuur bij elkaar gekomen en hebben we na een kort overleg met de gemeente vrij snel ja gezegd. De provincie Zeeland en de gemeente Terneuzen hebben toegezegd ons financieel en organisatorisch te ondersteunen. Dat was voor ons voldoende, want organiseren van wielerwedstrijden kunnen wij als geen ander.”

 

 

 

Philippine, bekend als mosselstad, hoort bij de gemeente Terneuzen.  De gemeente en de provincie Zeeland waren blij en trots dat er een aansprekend wielerevenement voor de Dumoulins en Van der Breggens in spé neerstreek op hun grondgebied. 

 

 

 

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat (foto) was meteen enthousiast over het NK: “Het mag duidelijk zijn dat wij dit initiatief van Wielercomité Philippine toejuichen. Zeeland is een fietsprovincie, wielrennen is een kernsport van de Provincie Zeeland. We ondersteunen structureel vele wielerkoersen waar renners en rensters van alle leeftijden hun talenten kunnen ontwikkelen. Wij hechten daar aan, succes begint aan de basis. We hebben dan ook direct ja gezegd toen de vraag kwam voor ondersteuning van dit evenement. De strijd om het rood-wit-blauw hoort er gewoon bij. Bovendien trekt het ook gewoon een flinke groep mensen naar Zeeland die we graag kennis laten maken met het Bourgondische Zeeuws-Vlaanderen.’’

 

 

 

 

Wielercomité Philippine organiseert al bijna 50 jaar met succes de Omloop van de Braakman. Men weet als geen ander wat het inhoudt om een uitdagend parcours neer te leggen voor een wedstrijd. Door de organisatie van het NK 15-18 jarigen en Elite Zonder Contract komt de 53e Ronde van Philippine dit jaar te vervallen.