> ANTWAN TOLHOEK/2

 

(vanaf 3 juni 2018)

 

 

 

 

 

Foto : Twitter          Hamburg     24ste Euro Eyes Cyclassics        1. Elia Viviani.   De 29 jarige Italiaan van Quick Step Floors wint Duitse topklassieker in massasprint voor de tweede keer op rij.   216,4 km – 4.46.01        2. Arnaud Démare    (Groupama FDJ)         3. Alexander Kristoff   (UAE Team Emirates)        4. John Degenkolb  (Trek Ssegafredo)         5. Matteo Trentin   (Mitchelton Scott)           68. Antwan Tolhoek op 32 seconden.       134 renners geklasseerd – 11 uitvallers.    (19 augustus 2018)

 

 

 

 

TOP 10 IN SPAANSE KLASSIEKER SAN SEBASTIAN

Foto’s : Organisatie       Antwan Tolhoek heeft zich met zijn ploegmaats van Lotto NL Jumbo sterk gemanifesteerd in de 38ste editie van de Spaanse topklassieker Clásica San Sebastian. De jonge Bevelander nam in de slotfase het initiatief. Op de zware klim Morgil Tontorra met stroken van 15% demarreerde de 24 jarige derdejaars prof en had direct een mooi gaatje. De achtervolgers moesten alles uit de kast halen om hem terug te pakken. David Gaudu kwam in de buurt van de spits maar kon het verschroeiende tempo niet vasthouden. Bauke Mollema (31) had meer succes en kreeg vooraan gezelschap van Julian Alaphilippe. Het Nederlands/Franse aanvalsduo koerste voluit richting finish en na 228 km en 6 uur wedstrijd zette de 26 jarige renner van Quick Step Floors de 52ste teamzege op de scorelijst. Anthony Roux maakte de huldiging compleet.

Antwan Tolhoek en twee teamgenoten reden een overtuigende finale. Na het uitvallen van kopman Primoz Roglic wegens een zware valpartij eindigden Robert Gesink (8), Steven Kruijswijk (9) en Antwan Tolhoek (10) netjes in de top 10. De jury rapporteerde 54 renners in de uitslag.

 

Bij de huldigingen kreeg Tolhoek de prijs voor de beste jongere van de 38ste uitgave.

In de gebruikelijke vlucht van de dag zaten deze keer zes renners. Aritz Baguës, Cyril Barthe, Sergio Rodriguez (Euskadi-Murias), Loïc Chetout (Cofidis), Lluis Guillermo Mas (Caja Rural-RGA Seguros) en Pablo Torres (Burgos-BH) kozen voor een tempoversnelling en pakten ruim zeven minuten. Op de beklimmingen Arkale en Jaizkibel kregen de aanvallers het zwaar en op 80 km van de streep was hun avontuur voorbij. Met nog 20 km voor de boeg ontstond in de grote groep een zware val. Grootste slachtoffers bij deze tuimeling waren Primoz Roglic, Egan Arley Bernal en Mikel Landa.

 

Ploegleider Frans Maassen over het koersverloop : “Het koersverloop voor ons was super. We hadden onze vier klimmers nog in de kopgroep na de Jaizkibel. Stevie en Antwan hebben een paar keer aangevallen om Primoz ook wat rust te geven, zodat hij zich kon sparen voor de slotklim. Helaas mislukte dat door de val. Maar de jongens hebben zich goed herpakt en een heel goede koers gereden. Met drie man in de top tien mogen we niet ontevreden zijn, al blijft de teleurstelling wegens het wegvallen van onze kopman.” 

Bram Tankink was onder de indruk van de prestatie van Tolhoek : “Eerst nog even de fiets van je kopman (Roglic) onder de stapel weghalen dan zelf als laatste vertrekken bij de valpartij en dan op de slotklim in de aanval. Dan word je een hele grote.”     (4 augustus 2018)

 

 

 

 

 

KONTRAKTVERLENGING ANTWAN TOLHOEK BIJ LOTTO NL JUMBO

Antwan Tolhoek (24) heeft zijn kontrakt bij Team Lotto NL Jumbo met twee jaar verlengd. De Bevelander is in zijn nopjes met de vernieuwde verbintenis : “Daar spreekt vertrouwen uit. Ik werk al vier jaar samen met mijn trainer Grischa Niermann. Dat gaat heel goed en hij is belangrijk voor mij. Als ploeg maken we een grote ontwikkeling door en hetzelfde geldt voor mij persoonlijk. Bij deze ploeg zit ik op de juiste plaats en dat laat ik op de fiets ook wel zien. Ik kan er bovendien met iedereen goed opschieten en dat is ook belangrijk. Na regen komt zonneschijn. Dat is gebleken”.  Manager Richard Plugge van Team Lotto NL Jumbo is tevreden over de afspraken die nu op papier staan :  “Antwan laat zien waarom verlenging een goede keuze is geweest. We hadden al snel gezien dat hij veel potentie heeft en een speciale renner is, die snel leert. We wilden vroeg verlengen en de zekerheid hebben dat Antwan voor ons blijft koersen. Dat past in onze visie van talentontwikkeling.”   (17 juli 2018)

 

 

 

 

 

 

TOLHOEK IN TOUR DE FRANCE 2018
Lees meer op de speciale Tour pagina’s :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=117401

 

 

 

 

 

 

 

ANTWAN TOLHOEK STOND AAN DE START VAN HET NK WEG IN WEST BRABANT: BEKIJK VERSLAG, FOTO’S EN RESULTATEN : www.zeelandfiets.nl/?page_id=114852

 

 

 

 

 

CRITERIUM DU DAUPHINÉ : ELFDE IN EINDKLASSEMENT IN HET WIEL TOPPERS

PLOEGLEIDING :  “WAT ANTWAN HEEFT LATEN ZIEN BEWIJST WAT VOOR EEN GROOT TALENT HIJ IS”

Foto : Facebook       In de slotetappe naar Saint Gervais Mont Blanc zat Antwan Tolhoek in een zesmans kopgroep met Daniel Navarro, David Gaudi, Edward Ravasi, Pierre Rolland en Julian Alaphilippe. De aanvallers van de dag zwoegden naar een voorsprong van ruim drie minuten in de zware bergrit door Oost Frankrijk. Tolhoek (24) verzette weer veel werk en kon zich weer profileren tijdens de beklimmingen. In de slotfase verbrokkelde de groep maar de Bevelander handhaafde zich in het spoor van de (sub)toppers. Hij kwam na 136 km. als elfde binnen op 50 seconden van ritwinnaar Adam Yates van Mitchelton Scott.    (10 juni 2018)

 

Eindklassement :   1. Geraint Thomas    (Team Sky)      24.43.12       2. Adam Yates    (Mitchelton Scott) op 1.00        3. Daniel Martin  (UAE Emirates) op 2.35       5. Damiano Caruso   (BMC) op 2.44          11. Antwan Tolhoek op 5.21.    112 renners geklasseerd.

Jongerenklassement :      1. Pierre Latour        2. Antwan Tolhoek op 1.16

Bergklassement :     1. Dario Caruso   53 pnt.       9. Antwan Tolhoek 20 pnt.

Ploegen :     1. Team SKy        17. Lotto NL Jumbo

Tolhoek over de slotetappe :  “Ik voelde me heel goed en op de Roselend dacht ik: ik ga het gewoon proberen. Alles of niets en dan maar zien waar ik uitkom. Ik heb nooit gedacht aan de etappezege. Top tien in het klassement en de jongerentrui speelden wel door mijn gedachten. Daar had ik mijn hoop op gevestigd. Ik heb alles gegeven en ik ben heel blij met mijn prestaties en mijn elfde plaats. Ik denk dat ik hier iedereen elke dag verrast heb en mijzelf ook.”

De ploegleiders over de ontwikkeling van hun Bevelandse pupil : “Wat Antwan hier heeft laten zien, is heel erg knap. We weten dat hij het kan, maar je moet het ook maar doen. Hij is er vol voor gegaan. Alles of niets. Vanaf de eerste klim zat hij mee in een kopgroep met zicht op de etappezege, top tien in het klassement en de jongerentrui. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar wat hij hier zondag en de rest van de week heeft laten zien is knap en bewijst wat voor een groot talent hij is.”        (10 juni 2018) 

 

 

In de voorlaatste etappe zat Antwan Tolhoek weer in de spits van de koers. Hij kwam op 1.45 als elfde binnen en steeg in het algemeen klassement naar de dertiende plaats. Foto : De bloemen waren na 3 uur en 34 minuten voor Pello Bilbao (Astana). De etappe naar La Rosière, met vier lastige alpencols waarvan twee van de buitencategorie, was een exacte kopie van de etappe die over een maand betwist gaat worden in de Tour de France. Neilson Powless zat mee in de vlucht van de dag en Tolhoek werd door Sepp Kuss perfect van voren gehouden en goed aan de voet van de slotklim afgezet.
Tolhoek : “Het was een superzware dag. Maar het ging erg lekker. Ik ben blij met hoe het gaat. Het was meteen koers vanaf de start. We zaten er als ploeg ook meteen lekker in met Neilson in de kopgroep. Op de Col de Pre ging de gashendel vol open en toen wist ik wel dat het een episch dagje ging worden. Maar ik en Sepp hebben de slag overleefd. Het was echt geweldig om daar nog met twee te zitten. Ik heb veel aan hem gehad. Op de slotklim was het gewoon een strijd van de stervende zwanen. Gelukkig kon ik op twee kilometer van de streep aansluiten bij een groepje dat streed voor een toptienplek. Morgen nog een dag alles geven en dan zien we wel waar we uitkomen.”     (9 juni 2018)

 

 

 

Foto : Photo News         Antwan Tolhoek blijft zich in de Dauphiné etaleren als een Zeeuwse klimgeit. Tijdens de tweede bergetappe was hij in de finale weer vooraan te zien en eindigde op een prachtige tiende plaats in skioord Valmorel. Het tijdsverschil met winnaar Daniel Martin bedroeg slechts 26 seconden. In het algemeen klassement is Tolhoek naar de zeventiende plaats gestegen op 3.20 van leider Geraint Thomas (Team Sky). Vanuit startplaats Grenoble werd hard vertrokken. Negen renners konden de vlucht van de dag formeren met o.m. de Belgen Thomas De Gendt en Laurens De Plus. De aanvallers kregen drie minuten maximaal waarna het verschil snel slonk. Op de slotklim naar Valmorel kwam Daniel Martin in de spits. De renner van UAE Team Emirates kon zijn inspanning vasthouden tot de finish en boekte zijn eerste overwinning in 2018.
De Bevelandse klimgeit over zijn optreden :  “Ik voelde me prima. Beter dan gisteren nog. Dit is echt mooi, top tien. Het was een zware etappe vanaf het begin, maar Lars (Boom) heeft de hele dag goed gewerkt voor mij. Het was echt afzien, maar ik ben blij dat ik hier met de besten mee kan. Echt super. Het is jammer dat we nog maar met vier zijn, maar we rijden als ploeg supergoed. Ook Sepp heeft een hoog niveau en dat bewijst hij ook bergop. Morgen en overmorgen wordt complete chaos. Alleen maar bergop en bergaf. Ik heb beide etappes verkend, maar ik bekijk het dag per dag en hopelijk zit er nog wat moois in het verschiet.” 
Zijn ploegleider Grischa Niermann reageerde enthousiast in Valmorel : “We wisten dat Antwan goed in vorm is. En dat hij dit moet kunnen. Het is mooi dat hij hier top tien rijdt en het ook kan waarmaken. Hij was ook al tiende in de WorldTour in Abu Dhabi in een aankomst bergop, maar dit is nog van een heel ander niveau. Als hij dit kan vasthouden, gaat hij nog mooie dingen laten zien. Sepp Kuss en Lars Boom hebben vandaag veel werk verricht en Antwan aan de voet van de slotklim in het wiel van de leider afgezet. Ze waren heel sterk.”    (8 juni 2018)

 

 

Foto : Facebook     In de eerste bergetappe toonde Antwan Tolhoek zijn goede vorm. Hij reed in de slotfase met de toppers en favorieten naar de finish maar moest in de slotkilometer afhaken in de spits. De Bevelander ging na 4,5 uur harde koers op 22 seconden als 20ste over de streep net achter op gele trui drager Michal Kwiatkowski (Team Sky). De 25 jarige Fransman Julian Alaphilippe (Quick Step Floors) sprintte naar de zege nadat solist Dario Caraldo (Astana) op 1 km van de aankomst was ingelopen. Daniel Martin (UAE Team Emirates) kwams als tweede binnen en Geraint Thomas (Team Sky) werd derde.
Tolhoek over het verloop van de snelle etappe : “Zelf voelde ik me vandaag vooral in het begin van de rit goed. Tijdens de laatste beklimming moest ik diep gaan, maar kon ik wel met de besten mee omhoog. Het belooft de komende dagen zwaar, maar wel mooi te worden.”   In het algemeen klassement heeft Tolhoek op de 25ste plaats 2.58 achterstand op leider Gianni Moscon.   (7 juni 2018)

 


Foto : Facebook             3de etappe     Ploegentijdrit met 22 teams.          1. Team Sky    35 km – 36.33        gemiddelde 57.456  km.             2. BMC Racing     37.11       3. Lotto Soudal    37.26                9. Lotto NL Jumbo      38.06            (6 juni 2018)

 

Foto : Organisatie      Antwan Tolhoek kreeg na de tweede etappe met 5 beklimmingen de eervolle vermelding “Beste Nederlander” achter zijn naam. Hij reed in de laatste fase attent en ging met Spaans kampioen Jésus Herrara in de achtervolging op de koplopers. Toen deze poging om in de spits te komen mislukte voltooide Tolhoek de etappe in het eerste peloton met 80 renners. In Belleville en Beaujolais sprintte de 24 jarige Pascal Ackermann (BORA Hansgrohe) naar de dagzege vóór Edvald Boasson Hagen van Dimension Data en Daryl Impey (Mitchelton Scott). Tolhoek kwam als 47ste over de streep in dezelfde tijd als Ackermann.    (5 juni 2018)

 

Foto : Organisatie           Tolhoek ging in de slotfase van de eerste rit onderuit maar heeft geen letsel opgelopen. De onfortuinlijke Zeeuw kon echter niet meer terugkeren in de spits en liep in de tweede groep op de 67ste plaats een achterstand op van veertig seconden. Ploegleider Grischa Niermann over deze tegenvaller : “Dit is erg balen en heel jammer.Vlak voor het slotklimmetje viel Tolhoek. Sepp Kuss en Lars Boom hebben op hem gewacht, want hij is hier wel onze belangrijkste man. Neilson werd ook opgehouden door die val en moest ook achtervolgen. Omdat er voorin aangevallen werd, was het moeilijk om terug te komen. Ze hebben volle bak gereden. Uiteindelijk zat er niemand mee in de eerste groep en dat is zuur. Gelukkig heeft Antwan weinig schade. Al bij al was het een slechte dag voor ons”.
Tolhoek bij de finish : “Enige geluk was wel dat het paaltje mee gaf. Schade lijkt mee te vallen. Bedankt Lotto NL Jumbo voor de hulp terug naar het peloton, helaas niet helemaal gelukt. Wel nog 6 dagen om beter te doen”.
In de etappe van Valence naar Saint Just Saint Rambert zaten zeven beklimmingen. De koplopers Lawson Craddock, Nicolas Edet en Brice Feillu pakten vier minuten maar het aanvalstrio haalde het niet. Na de val met o.m. Tolhoek bestond de eerste groep uit 65 renners. In de eindsprint toonde de Zuid Afrikaan Daryl Impey zijn snelheid en de 33 jarige renner van Mitchelton Scott pakte de dagzege na 179 km. Julian Alaphilippe (Quick Step Floors) en Pascal Ackermann van BORA Hansgrohe zaten in het wiel van Impey.     (4 juni 2018)

 


Foto : Twitter     Antwan Tolhoek opende het Criterium du Dauphiné met een klassering in de middenmoot. Op een vlak parcours door Valence en langs de Rhône reed de Bevelander met een gemiddelde van 49.500 km naar de 98ste plaats. Na 6,6 km. bedroeg zijn achterstand op winnaar Michal Kwiatkowski 35 seconden. De 28 jarige Poolse topper van Team Sky klokte 7.25 en draaide 53.393 km. per uur. Jos van Emden (Lotto NL Jumbo) bleef op 1 seconden steken en Gianni Moscon (Team Sky) moest 3 seconden toestaan op zijn ploegmaat.        (3 juni 2018)