> TOUR 2018 TOLHOEK

 

 

>>> LEES DE ETAPPEVERSLAGEN MET ANTWAN TOLHOEK : 
www.zeelandfiets.nl/?page_id=118428
www.zeelandfiets.nl/?page_id=118740

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NA DE SLOTETAPPE ONTVANGST OP NEDERLANDSE AMBASSADE IN PARIJS
Foto : Facebook Lotto NL Jumbo

 

 

 

 

 

ANTWAN EN ANJA TOLHOEK BIJ DE START VAN DE 18DE ETAPPE IN TRIE-SUR-BAÏSE
Foto : Fam. Tolhoek

 

 

 

 

 

 

ONTMOETING – BEGROETING MET PETER & LENNARD VAN BELZEN (MIDDELBURG)
Foto : Facebook

 

 

 

 

 

 

 

EERSTE RUSTDAG TOUR DE FRANCE
OP MAANDAG 16 JULI GENOTEN DE RENNERS, PLOEGLEIDERS EN SUPPORTERS VAN EEN RUSTDAG BIJ HET MEER VAN ANNECY IN OOST FRANKRIJK.
Foto’s : Anja Tolhoek
RUSTEN EN VOORBEREIDEN OP DE EERSTE BERGETAPPE.

 

 

 

 

 

ZEELAND IN DE TOUR : SUPPORTERS UIT YERSEKE BIJ DE TEAMBUS VAN LOTTO NL JUMBO. ACHTER ANTWAN STAAT DE ZEEUWSE CHAUFFEUR KEES HAMELINK.

 

 

 

 

 

 

ZEEUWEN IN DE TOUR OP ZATERDAG 14 JULI.  NABESPREKING ETAPPE IN AMIENS MET v.l.n.r. MARCO MINNAARD (vlucht van de dag), PATRICK TOLHOEK, ANJA TOLHOEK EN ANTWAN TOLHOEK (kopwerk in peloton)          Foto : Facebook


 

 

 

 

 

 

RUSTEN EN VERZORGEN IN DE TOUR MET ANTWAN TOLHOEK
(Bron : Team Lotto NL Jumbo / 11 juli 2018)

https://www.teamlottojumbo.nl/wielrennen/video-tolhoek-laat-zwembad-links-liggen

 

 

 

 

 

 

CAFÉ DE SPORTVISSER IN YERSEKE TIJDENS RONDE VAN FRANKRIJK 2018 : LE TOUR D’ANTWAN
(Tekstbron : PZC   –  Foto : Facebook)
https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/cafe-de-sportvisser-in-yerseke-gaat-los-met-tour-d-antwan~aecd8048/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIELERFOTOGRAAF EDWIN VAN IMMERSEEL (TERNEUZEN) SPRAK VOOR ZEELANDFIETS.NL MET MARCO & ANTWAN OVER HUN TOUR 2018

 

Twee Zeeuwen die de Tour gaan rijden die elkaar goed kennen. Hebben jullie veel contact gehad en er samen over gesproken? Kan Marco Antwan een goede tip geven? 
Antwan :  Ja, zoals de meesten wel weten trainen Marco en ik als we thuis zijn regelmatig samen. Al is het in de winter meer dan in de zomer omdat we dan vaak weinig thuis zijn om echt te trainen. De laatste weken zoals altijd wel regelmatig contact, eerst vooral over de Dauphiné en nu natuurlijk over de Tour.
Marco : De afgelopen weken hebben we via WhatsApp, zoals altijd, heel wat berichtjes over en weer gestuurd over de TDF en dan vooral over onze voorbereidingen en de etappes. De beste tip die ik Antwan kan geven, is dat hij vooral volop moet genieten van alles wat met de Tour te maken heeft. Verder is het heel belangrijk om zo veel mogelijk rust momenten te pakken en je niet gek te laten maken door alles wat om je heen gebeurt. Maar dat zijn dingen die ik Antwan eigenlijk niet hoef te vertellen omdat hij ook al de ervaring heeft van de Vuelta.
 
Wat was jullie programma de laatste periode voor de Tour?
Marco : Tijdens een zwaar trainingsblok  in de Pyreneeën heb ik ook 3 bergritten uit de laatste week verkend. Tijdens dit trainingskamp verbleef ik met mijn ploeggenoten Martin, Degand en Offredo op de top van de Tourmalet op 1800 hm.
Antwan : Ik heb me in de bergen voorbereid op de Tour samen met kopman Steven Kruijswijk. Maar ik ben wel teruggekomen voor het NK.  
 
Hebben jullie persoonlijke ambities naast het werk dat jullie voor de kopman zullen moeten verrichten?
Antwan : Tuurlijk heb ik als persoonlijke ambitie dat ik graag Parijs wil halen!  Daarnaast hoop ik mezelf te laten zien in de bergetappes, in dienst van Steven. Dat zal lastig genoeg worden en daarnaast hoop ik van alle nieuwe ervaringen zoveel mogelijk te genieten en deze ervaring mee te nemen naar de toekomst.
Marco :  Mijn hoofddoel is inderdaad om mijn kopman Guillaume Martin zo goed mogelijk bij te staan, maar daarnaast hoop ik zelf een aantal goede bergritten te rijden. Daarbij denk ik dan aan een mooie ontsnapping of een goede uitslag in de laatste week, zoals afgelopen jaar.
 
 
Stel je zit samen in de ontsnapping van de dag. Wat gaan jullie doen/afspreken of mag je dit niet zeggen i.v.m. de tactiek van de ploeg die dag?
Marco :  Als we al adem over hebben om te praten, dan zal het vast zijn om elkaar aan te moedigen om zo goed mogelijk te presteren en zo hard mogelijk te rijden!
Antwan :  Ik denk zo hard mogelijk proberen te trappen! Dat is meestal het beste….. (knipoog)
 
 
Zien jullie als klimmers op tegen de ploegentijdrit en de kasseienrit?
Antwan :   Ja, zeker zie ik daar tegen op. Maar dat zal voor de andere renners niet anders zijn. 
Marco :   Er tegen op zien niet echt, maar het zijn wel twee hele spannende dagen. De ploegentijdrit is niet mijn specialiteit en zal vooral gruwelijk afzien worden. Omdat ik weinig ervaring heb met kasseien vind ik de etappe naar Roubaix wel een hele mooie uitdaging en ben ik heel benieuwd hoe het zal gaan.
 
 
Wat denken of hopen jullie met je Tourdeelname te kunnen betekenen voor de Zeeuwse wielersport?
Marco :  Ik hoop dat we Zeeland drie prachtige weken wielersport kunnen laten zien en alle Zeeuwen met ons kunnen meegenieten.
Antwan :  Dat vind ik lastig te zeggen. Ik denk dat het voor de jonge wielrenners mooi is om te zien dat het gewoon mogelijk is om deel te nemen aan de Tour de France.
 
 
De bergritten zijn altijd speciaal. Wat willen jullie dat de Zeeuwse fans die in de bergen aanwezig zullen zijn wel doen en wat vooral NIET?
Antwan :  Aanmoedigen in het Zeeuws natuurlijk! En wat moeten ze niet doen? Duwen in de verkeerde richting.
Marco : Heel hard aanmoedigen met een grote Zeeuwse vlag, maar vooral niet mee rennen waardoor die Zeeuwse vlag in ons voorwiel terecht kan komen!
 
 
Wanneer is jullie Tour geslaagd?
Marco : Als ik Guillaume Martin tot in de finales van de 3e week heb kunnen bijstaan, met een mooie ontsnapping en als ik de finish op de Champs Elysees passeer.
Antwan :  Als ik Parijs heb gehaald en Steven heb kunnen bijstaan in de bergen op de cruciale momenten.     (6 juli 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOUR DE FRANCE 2018 MET LOTTO NL JUMBO
RUGNUMMER : 168

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CYCLINGONLINE.NL SPRAK MET TOLHOEK OVER ZIJN POSITIE ALS ZEEUWSE TOPSPORTER EN DE TOURBELEVING

“In Zeeland wonen niet heel veel topsporters, dus iedereen in mijn omgeving is enorm betrokken bij hetgeen ik laat zien op de fiets. Als ik straks in Frankrijk rondrijd, dan ben ik natuurlijk in de eerste plaats voor mezelf aan het koersen: ik wil graag kijken hoe ver ik kom. Maar als andere mensen, zoals familie, vrienden en provinciegenoten ervan genieten dan doet mij dat wel wat. Dat geeft mij zeker wel extra energie. Drie weken koersen, daar kijk je wel tegenop natuurlijk. Er kan een hoop gebeuren in drie weken. Vorig jaar in de Vuelta kon ik die drie weken heel goed verteren. Ik kijk heel erg uit naar mijn debuut in de Tour en probeer er – tussen het pijnlijden door – zoveel mogelijk van te genieten.”    (4 juli 2018)   

 

 

 

 

 

 

 

 

DEBUUT ANTWAN TOLHOEK IN RONDE VAN FRANKRIJK 2018   

LOTTO NL JUMBO MET 5 NEDERLANDERS IN DE TOUR

 

Antwan Tolhoek debuteerde in de Tour de France die op zaterdag 7 juli begon aan de westkust van Frankrijk in de Vendée met de etappe Noirmoutier – Fontenay-le-Comte over een afstand van 201 km. De slotrit werd verreden op zondag 29 juli. Na 116 km. kwamen de renners over de finish op de Champs-Élysées in hartje Parijs.

 

Donderdagmiddag 14 juni 2018 werd door Team Lotto NL Jumbo zijn selectie wereldkundig gemaakt op Twitter en Facebook.

 

Op de selectielijst voor de Tour prijkten de namen van Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Dylan Groenewegen, Paul Martens, Primoz Roglic, Timo Roosen en de debutanten Amund Grondahl Jansen en Antwan Tolhoek. 

 

 

De 24 jarige Bevelander scoorde opvallend sterk in het Criterium du Dauphiné met overtuigend klimwerk in de bergetappes. Tolhoek toonde zijn talent en karakter en de ploegleiding beloonde zijn sterke optreden met een Tour selectie. Lees meer over de Dauphiné : www.zeelandfiets.nl/?page_id=117213

 

In 2017 startte Tolhoek in de zware Ronde van Spanje. Hij heeft dus ervaring in het rondewerk. In het algemeen klassement eindigde de renner van Lotto NL Jumbo op de 28ste plaats.

Bekijk de verslagen over de Vuelta 2017 : www.zeelandfiets.nl/?page_id=106473

 

Op Twitter reageerde Tolhoek kort en krachtig op zijn Tour selectie : “Proud”.     (15 juni 2018)

 

 

 

 

 

 

TOLHOEK DERTIENDE ZEEUW IN TOUR

Antwan Tolhoek was in 2018 de dertiende Zeeuwse renner in de Tour de France. Eerder stonden zijn provinciegenoten Marco Minnaard (2017/2018), Johnny Hoogerland (2013), Theo Middelkamp, Frans Pauwels, Jo de Roo, Jan Westdorp, Cees Rentmeester, Jan Raas, Cees Priem (foto : winst 1975 in Molenbeek), Kees Bal, Maarten Ducrot en Patrick Tolhoek (vader van Antwan) op de deelnemerslijst van de Ronde van Frankrijk. De laatste Nederlandse winnaar was Joop Zoetemelk in 1980.  Jan Janssen pakte in 1968 de eindwinst op Franse bodem.    (15 juni 2018)

Lees meer over Zeeuwen in de Tour de France : www.zeelandfiets.nl/?page_id=104616

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETAPPESCHEMA TOUR VANAF ZATERDAG 7 JULI

 

 

 

 

 

 

PLOEGEN TOUR DE FRANCE 2018