> VERSLAGEN / FOTO’S (2)

 

(vanaf 25 juni 2018)

 

 

 

 

>>> KALENDER ZEEUWSE CRITERIUMS 2018 : www.zeelandfiets.nl/?page_id=95162

 

 

 

 

THUISWINST RICO VAN DAMME IN TMZ RONDE VAN YERSEKE

 

Foto’s : Jacco Quist        Rico van Damme (Yerseke) won voor het tweede achtereenvolgende jaar de Ronde in zijn woonplaats. In een zeer levendige koers met 25 coureurs maakte Rico deel uit van een 3 man sterke kopgroep met Tim van Dijke en Jacob Wijnstra. Van Dijke probeerde met nog 2 ronden te gaan om solo weg te komen, maar vooral van Damme reed attent. Bij het ingaan van de laatste omloop was het drietal weer compleet en moest de sprint beslissen. Die werd na 27 ronden met overmacht gewonnen door thuisrijder Rico van Damme met een gemiddelde van 44.197 km. Tim van Dijke en Jacob Wijnstra mochten ook naar de huldiging.    4. Stefan Ysenbaardt         5. Dimitri Mulder       6. Danny Vrolijk        7. Marc Blok         8. Jarno Vader        9. Lars Adriaansen        10. Lorenzo Arena. 

De start bij de 40+ werd 10 minuten uitgesteld i.v.m. files rond Bergen op Zoom. In de koers bepaalde een 7 man sterke kopgroep de wedstrijd. In de sprint zegevierde Alex Masseurs voor Matthieu Hendriks en Niky Deijkers.     4. Lars Rietveld       5. Tony Verschuuren.

In de D categorie kon Hans Traas juichen in het Bevelandse mosseldorp. Tom van Houte en Jirri vd Velde maakten de podiumceremonie compleet.  4. Kris Smet 5. Davey Jansen.  De zegebloemen bij de SP waren voor Etienne Belde voor Sean Durinck en Yannick Lambregts.  4. Julian Grootjans   5. Alex Traas.  

De opkomst bij de Ronde van Yerseke werd negatief beïnvloed door de vele files vanaf Brabant richting Zeeland. Een onbekend aantal renners was via de A58 onderweg naar Zuid Beveland maar is halfweg teruggekeerd.      (14 juli 2018) 

 

 

 

 

 

MOOIE WIELERAVOND KAMPIOENSCHAP VAN VOGELWAARDE
Foto : Organisatie      Vrijdag 13 juli werd het Kampioenschap van Vogelwaarde verreden. In het gezellige Zeeuws Vlaamse sportdorp kreeg de jeugd startgelegenheid en er was een volkskoers voor de lokale renners. De sfeer was prima op en rond het zonnige parcours en de deelnemers zorgden voor een hoge amusementswaarde.  Renners, supporters, sponsors en organisatoren konden genieten van een prachtige wieleravond in Zeeland Fietsland.  (13 juli 2018)

 

 

 

 

MICK VAN DIJKE WINT TMZ AVONDCRITERIUM IN HEINKENSZAND

Foto’s : Jacco Quist        In Heinkenszand zagen de wielerliefhebbers bij de amateurs een enerverende wedstrijd met een sterke winnaar. Een aanvankelijk 6 man sterke kopgroep met daarin de winnaar van de alternatieve elfstedentocht Erwin Mesu, de broers Tim en Mick van Dijke, Jacob Wijnstra, Rico van Damme en de sterke Belg Thieme van Ruymbeke maakten er een fraai gevecht van. Vooral toen van Ruymbeke een paar keer extra gas gaf om solo weg te komen brak dit Erwin Mesu op. Hij moest de medevluchters laten gaan. Bij het ingaan van de laatste ronde had van Ruymbeke een klein gaatje, maar in de laatste ronde werd hij weer bijgehaald. Het publiek zag Mick van Dijke met een mooie voorsprong naar de finish komen. 75 meter voor de finish trok hij zijn shirt recht en stak de armen de lucht in om freewheelend op de streep van de winst te genieten. Echter dit liep bijna verkeerd af omdat van Ruymbeke met een laatste krachtinspanning tot op een paar centimeter naderde. Indien van Dijke niet op het laatst de naderende van Ruymbeke had ontdekt was deze zeker alsnog winnaar geworden. Rico van Damme kwam als derde binnen.      4. Jacob Wijnstra        5. Tim van Dijke.

Bij de amateurs 40+ ging de winst naar Dennis Raadtgever. De veelwinnaar was de laatste weken “droog” komen te staan, maar drukte in Heinkenszand weer als eerste zijn wiel over de meet. Brian Burggraaf werd 2e en Niky Deijkers 3e.    4. Alex Masseurs    5. Rini van Zundert

Ben van Baalen won in de D-categorie. Plaatselijk favoriet Alex de Haan kon de tweede prijs afhalen en Erwin van Keulen vulde de derde positie in.  4. William van Heukelen     5. Martijn Steenblok.

 

De overwinning bij de SP was voor Ron van Sintmaartensdijk voor Frederiek Vermeulen en thuisrijder Casper Vos.     4. Frits Baaijens    5. Edwin Talen.    (7 juli 2018)

 

 

 

 

 

WINST MARC BOUWMEESTER IN AVONDCRITERIUM KLOOSTERZANDE

Foto : Facebook     Het tempo lag hoog in de Ronde van Kloosterzande. Hiervoor was een vijfmans kopgroep verantwoordelijk met daarbij de tweeling Mick en Tim van Dijke, Marc Bouwmeester en de Belgen Thieme van Ruymbeke en Kevin van Raemdonck. Er werd goed samengewerkt en de voorsprong groeide tot 30 seconden op een groep achtervolgers met daarbij Willem Jan Koeman, Menno van de Zweep en Marc Blok. Met nog 2 ronden op het bord was het Marc Bouwmeester (Loenen) die de beslissende slag sloeg en zijn medevluchters achterliet. Hij won solo, van Ruymbeke werd 2e en Tim van Dijke derde.

Bij de Amateurs 40+ won de Belg Guy Smet voor Lieven vd Perre en Brian Burggraaf. Dennis Raadtgever (4e) was de beste Zeeuw.

Foto : Na zijn overwinning afgelopen vrijdag in Kruiningen was in Kloosterzande andermaaPatrick van Straten de sterkste bij de D-categorie. Hij deed dit voor plaatselijk favoriet Jelle Dhollander en Erwin de Visser. De wedstrijd bij de SP leverde winst op voor Ronny Tresonie (won ook al in Aardenburg). Frank Duitermeijer en Frits Baaijens werd 2e en 3e.    (3 juli 2018)

 

AMATEURS

 

 

S/P

 

 

D CATEGORIE

 

 

40+

 

 

 

 

 

KNWU RONDE VAN KRUININGEN : EERSTE JUNIOREN ZEGE ARJAN POLEIJ

In de 85ste editie van de Ronde van Kruiningen kregen bijna alle categorieën van de KNWU startgelegenheid. Van de jeugd tot de elite-beloften konden de renners hun rondjes afwerken door het dorpscentrum. De deelnemerslijsten waren jammer genoeg maar matig bezet. Vooral bij de junioren jongens (6),  junioren vrouwen (8) en nieuwelingen meisjes (9) was er een weinig interesse voor het Bevelandse criterium. Voor Wielercomité Rentoc een teleurstelling maar de trouwe organisatoren willen in de toekomst hun gevarieerde koersdag beslist op de kalender houden.

 

Foto’s : Facebook       Voor thuisrijder Arjan Poleij was de ronde van Kruiningen een prachtige wielerdag. De eerste jaars van Acrog Balen BC genoot van de wedstrijd en zegevierde in zijn woonplaats. Hij kon de eerste junioren overwinning op zijn erelijst zetten.  Provinciegenoot Jamie Prince (Oud-Vossemeer) ging als tweede over de streep en Wouter Hopmans maakte het podium compleet. Tristan Timmermans uit Yerseke noteerde de vijfde plaats.

 

Bij de junioren vrouwen was er winst voor Elisa Serné van WV Breda. Ze klopte nipt haar Middelburgse ploeggenote Daphne Mesu en Anna van Wersch werd als derde geklasseerd. Demi van Dijke uit Borsele kon de zesde prijs ophalen.

 

De plaatselijke eerstejaars nieuwelinge Maureen Arens eindigde als tweede achter winnares Gloria van Mechelen (Vilnius/Leuven). Petra Welmers reed naar de derde plaats en Lisanne de Munnik uit Kapelle werd zevende.

 

 

In de categorie nieuwelingen pakte Jurgen Mesu (Middelburg) met de zesde plaats zijn beste seizoenprestatie. De renner van ZRTC Theo Middelkamp stond met 22 concurrenten aan de start. De zegebloemen waren voor Lennard Meidema (Amersfoort) gevolgd door Thomas Verdonck en Tim Hennekam.  

Zeeuwen :  6. Jurgen Mesu          9. Joran Wiskerke        14. Casper Vos       18. Flavio Moretti           22. Niels van Houwelingen.

 

 

De 40 elite-beloften toonden strijdlust in de Kruiningse straten. Nick van der Meer (24) uit Honselersdijk reed naar de hoofdprijs. Tweede binnenkomer Eloy Raas (Middelburg) mocht ook naar de huldiging evenals Zuid Hollander Lieven Anthonise.   Zeeuwen :  5. Ramon Vleugel    6. Jimmy de Bruyn      7. Hans Dekkers        12. Rico van Damme           14. Roy Gijzel        16. Pieter Vette         24. Roy Guequierre           29. Bobby Balk        30. Dante de Ruijsscher          31. Michiel Jumelet            34. Marc Blok          37. Justin Boone.

Jeugdwinnaars : Delano Heeren – Stijn Lievegoed – Nick Wisse – Maike Tazelaar – Anna v.d. Meiden – Renzo Moretti – Noël Rokven.

ID Renners  –  12 deelnemers  :     1. Lars de Jong       2. Davy Mertens     3. Sven Megens      4. Brian Nugteren       5. Michael Katuin.     (30 juni 2018)

 

 

 

 

 

 

BRABANDER STEFAN LAURIJSSEN WINT TMZ CRITERIUM IN KRUININGEN

De TMZ koers in Kruiningen was opgenomen in het 85ste wielerweekend van het Bevelandse fietsdorp.

Bij de Amateurs was het een levendige wedstrijd met een boeiende finale. Halfkoers onstond er een sterke kopgroep met daarin Rico van Damme, Stefan Laurijssen, Wout Roos, Jacob Wijnstra, Johnny vd Klooster, Jacob de Roo en Bart Maas. Het tempo lag hoog en toen er een klein gaatje viel moesten vd Klooster, de Roo en Maas hun medevluchters laten gaan. De doorzetters  reden een voorsprong van ongeveer 1 minuut bij elkaar en met nog 4 ronden was het Rico van Damme die probeerde solo naar de overwinning te gaan. Stefan Laurijssen zag het gevaar en reed er naar toe en ook Wijnsta en Roos kregen weer aansluiting. Voor Wijnstra was het er op en erover en omdat de 3 anderen even naar elkaar keken kreeg hij een voorsprong van ca 12 seconden. Lang leek hij naar de overwinning te rijden maar in de laatste ronde was het van Damme,  met in zijn wiel de medevluchters, die het gat dicht reed. Deze inspanning had te veel van Van Damme’s krachten gevergd en in de sprint werd hij verslagen door Stefan Laurijssen. Van Damme werd 2e en Wout Roos 3e.

Bij de Amateurs 40+ was er een kopgroep van 6 renners waarin Dennis Raadtgever deze keer ontbrak. Ondanks vele pogingen kon de Bevelander niet meer in de spits komen. De winst ging naar John de Leeuw voor Dave van Roeijen en Niky Deijkers.

Patrick van Straten uit Terneuzen zegevierde in de D-categorie door in de sprint Aren Hoek en Bjorn Vaerenbergh te verslaan. Thijs Mes won in zijn 3e wedstrijd ooit bij de SP. Hij deed dit door in de sprint Kris Verhulst en Martijn Steenbakker te verslaan.   (30 juni 2018)

 

AMATEURS

 

 

 

D CATEGORIE

 

 

 

 

 

CATEGORIE 40+

 

 

 

CATEGORIE S/P

 

 

 

 

 

 

 

 

TRIOMF STREEKRENNER HANS DEKKERS IN SINT JANSTEEN

Foto : Edwin van het Westeinde / www.wielrenneninzeeland.nl         

Na de Kermisronde van Sint Jansteen waren de mooiste bloemen voor Hans Dekkers. De routinier uit Yzendijke sprintte naar de overwinning in het populaire Zeeuws Vlaamse avondcriterium onder de vlag van de KNWU. Al snel vormde er zich een kopgroep van een man of 14 met daarbij thuisrijder Jimmy de Bruyn en titelverdediger Eloy Raas. Uiteindelijk wist regiorenner Dekkers de wedstrijd naar zich toe te halen. De oud prof kan na een succesvol voorseizoen weer een hoofdprijs op zijn erelijst zetten. Hij scoorde dit jaar meerdere top 10 plaatsen in België en Nederland en kan telkens zijn pure snelheid benutten. Eloy Raas, winnaar in 2017 en 2016, ging als vijfde over de finish. Jimmy de Bruyn eindigde op de achtste positie in zijn woonplaats. In Sint Jansteen werden 37 renners geklasseerd door de jurygroep. Drie coureurs konden de koers niet uitrijden.    (26 juni 2018)

 

Podiumfoto : Organisatie      Uitslag top 20 Sint Jansteen 2018.

 

 

 

 

 

 

CRITERIUM OVEZANDE : WINST KAPELSE RENNERS DENNIS RAADTGEVER EN NICK DE MUNNIK 
In de TMZ Ronde van Ovezande zorgden de renners voor leuke wedstrijden en de talrijke supporters genoten van de gezellige wielersfeer langs het parcours. Bij de huldigingen was er twee keer topsucces voor coureurs uit Kapelle. Dennis Raadtgever etaleerde nogmaals zijn puike vorm in de categorie 40+.  Foto : De jonge Nick de Munnik zegevierde bij de D groep.

 

Foto : Marjolein van Hekke-Witkam         De wedstrijden achter de “motoren” bleken weer populair met veel Zeeuwse renners aan de start van het Vital Timmermans Dernyspektakel.  Na een enerverende finale ging de hoofdprijs naar het Duivelandse duo Ramon & Ezra Tolhoek uit Zierikzee.     (25 juni 2018)

 

 

CATEGORIE A

 

 

 

CATEGORIE 40+

 

 

 

 

CATEGORIE D

 


 

 

 

CATEGORIE SP