> TOUR 2018 VERSLAG (1)

 

 

 

Vervolg TOUR verslagen Marco Minnaard  :   www.zeelandfiets.nl/?page_id=118746
PLOEGENPRESENTATIE TOUR 2018

 

 

 

 

 

 

Foto : Photo News      Marco Minnaard reed in de achtste etappe in de vlucht van de dag. Tijdens de openingsfase gingen Minnaard, Grellier en Ten Dam op avontuur. Ten Dam liet zich na overleg met de ploegleiding terugzakken zodat nog twee renners in de spits koersten. Het ondernemende duo kreeg een behoorlijke voorsprong maar op 12 km van de streep kwam alles bij elkaar en begon de snelle finale. Dylan Groenewegen sprintte in Amiens naar zijn tweede dagzege . De Amsterdammer van Lotto NL Jumbo zette iedereen resoluut op achterstand.    135. Marco Minnaard op 1.51.  Wanty-Groupe Gobert pakte  voor de derde keer de eerste plaats in het ploegenklassement.  

Minnaard over zijn offensieve dag in de Tour : “Op de grap van Burghardt na trok niemand ten aanval. We bespraken dat we iets moesten proberen. In de briefing hadden we besloten dat het nutteloos was om solo te gaan. Toen Ten Dam aanviel heb ik gereageerd. Grellier volgde, dus dacht ik dat we met een mooi groepje van drie renners waren vertrokken. Toen Ten Dam zich liet lossen bleven we met twee over. We hebben goed rondgedraaid en een mooi tempo gereden. Ik hoopte iets meer vrijheid van het peloton te krijgen. Even geloofde ik erin toen we nog twee minuten overhielden. Ik heb er in ieder geval van genoten. Het publiek was fantastisch en ik kon de ploegkleuren tonen”.   (14 juli 2018)

 

In de rit van Fougères naar Chartres reden twee renners van Wanty Groupe Gobert in de spits. Tijdens de beginfase ging Thomas Degand kortstondig op avontuur. Hierna kreeg Yonn Offredo (foto) de ruimte en pakte negen minuten. Deze dappere pogingen leverden veel publiciteit op maar op sportief vlak waren ze kansloos. In deze fase verzette Lotto NL Jumbo veel werk in de achtervolging en dicteerde het tempo met o.m. Antwan Tolhoek vaak op kop van de groep. Het peloton bleef gesloten en met het naderen van de slotfase maakte niemand  zich druk. Op 5 km van de streep vloog het tempo de hoogte in en werden de snelle jongens door hun ploegmaats naar voren geloodst. Lotto NL Jumbo kon afsluiten met dagwinst voor de 25 jarige Amsterdammer Dylan Groenewegen.   Uitslag :     1. Dylan Groenwegen   231 km – 5.43.42        2. Fernando Gaviria          3. Peter Sagan          4. Arnaud Démare         5. Christophe Laporte      70. Marco Minnaard  z.t.         (13 juli 2018)

 

 

Foto : Organisatie      Tijdens de zesde etappe zat Wanty ploegleider Hilaire Van der Schueren (70) weer glunderend in de volgwagen. In de vijfmans kopgroep kwam de succesvolle Belgische formatie uitgebreid in beeld met aanvaller Dion Smith. De ontsnapping duurde tot in de finale waarna de mannen met klimtalent het heft in handen namen op de Mür de Bretagne. Talrijke renners demarreerden zonder succes maar de 31 jarige Daniel Martin kon wel wegblijven. De solist van UAE Emirates hield alle concurrenten op afstand. Pierre Latour (AG2R La Mondiale) kwam als tweede binnen en Alejandro Valverde (Movistar) pakte de derde klassering. Marco Minnaard hield met de 48ste positie de schade beperkt met slechts 58 seconden achterstand.   (12 juli 2018)

 

Foto : Organisatie       Bij de vijfde rit stond in de kopgroep de strijd om de bergtrui centraal. Routinier Sylvain Chavanel ging op jacht naar de eerste plaats in het KOM klassement maar de Fransman slaagde niet in zijn opzet. Toms Skujins mocht bij de huldiging het bolletjestricot aantrekken. Zeven renners gingen tussen Lorient en Quimper in de aanval met in de vluchtgroep o.m. de Belgen Jasper De Buyst en Julien Vermote. Marco Minnaard miste net de aansluiting met de spits en liet zich terugzakken in het peloton. Na het inrekenen van alle ontsnapten kwam de zware en verraderlijke finale in beeld. Op de glooiende aankomststrook etaleerde Peter Sagan zijn enorme kracht en sprintte na bijna 5 uur koers resoluut naar zijn tweede dagzege. Sonny Colbrelli werd tweede gevolgd door Philippe Gilbert.    69. Marco Minnaard op 1.17.      (11 juli 2018)

               

Foto : Photo News    Drie ploeggenoten van Marco Minnaard eindigden tijdens de vierde etappe in de top 10. Daarnaast zat Guillaume van Keirlsbulck in de viermans kopgroep die 180 km in de spits reed en pas op enkele kilometers van de streep werd bijgehaald. De aanvallers begonnen hun avontuur vanaf de start in La Baule. Dimitry Claeys, Anthony Pereze (beiden Cofidis), Jérôme Cousin (Direct Energie) en van Keirlsbulck genoten van hun vrijheid en koersten naar een marge van ongeveer 8 minuten. In een enerverende finale werd het kwartet alsnog tot de orde geroepen. In de onvermijdelijke massasprint in Sarzeau  zegevierde Fernando Gaviria vóór Peter Sagan en André Greipel. Dylan Groenewegen was op de vierde plaats de rapste Hollander.  132. Marco Minnaard op 2.44.  In het algemeen klassement staat Minnaard  113de op 5.59 van gele trui drager Greg van Avermaet.    (10 juli 2018)

 

 

Foto : Twitter    Marco Minnaard reed met zijn teamgenoten van Wanty Groupe Gobert naar de 21ste positie in de ploegentijdrit rond Cholet. De voorbereiding op de race tegen de klok was leerzaam en nuttig maar de Belgische formatie eindigde in de achterhoede op 2.24 van de tempobeulen van BMC. Met een gemiddelde van bijna 55 km per uur werd door de winnaars 38.46 op de juryklok gezet.  Met deze score kon de Belg Greg Van Avermaet de gele trui aantrekken.   2. Team Sky op 4 sec.   3. Quick Step Floors op 7 sec.     21. Wanty Groupe Gobert op 2.24.     (9 juli 2018)

 

 

 

 

 

Foto : Facebook    Na de tweede rit was de sfeer bij Wanty Groupe Gobert prima. De bergtrui zal om de schouders van Minnaard’s ploegmaat  Dion Smith (25). Het leiderschap in het KOM klassement leverde voor de Nieuw Zeelander en zijn team veel publiciteit op tijdens het huldigingsprogramma in La Roche sur Yon. Peter Sagan (Bora Hansgrohe) mocht de gele en groene trui aantrekken. De 28 jarige allrounder sprintte naar de etappezege en kon na 182 km en 4 uur koers het zegegebaar maken. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) en Arnaud Démare (Groupama-FDJ) maakten de top drie compleet.   27. Marco Minnaard  z.t. als Sagan.  De 39 jarige Sylvain Chavanel koos in zijn 18de Tour voor de aanval en mocht een ruime voorsprong pakken. Tijdens de pittige slotfase kon de taaie Fransman zich niet meer handhaven in de spits. Na een val waren Luis Leon Sanchez (Astana) en Tsgabu Grmay (Trek Segafredo) de eerste uitvallers.  (8 juli 2018)

 

 

 

Foto : Facebook        In de openingsrit door de Vendée vormden drie Fransen de vlucht van de dag (foto). De aanvallers reden weg in de eerste meters vanaf de start bij Noirmoutier en trapten naar een mooie voorsprong in het warme West Frankrijk. De koplopers Yoann Offredo (Wanty Groupe Gobert), Kévin Ledanois (Team Fortuneo Samsic) en Jérôme Cousin (Direct Energie) waren lang in de spits te zien. De vluchters kregen veel waardering van de duizenden kijkers langs de route en de teamsponsors waren ook tevreden. Ondertussen werd in het peloton opvallend veel werk verzet door Robert Gesink (Team Lotto NL Jumbo). In dienst van sprinter Dylan Groenewegen sleurde hij kilometers lang op kop van de grote groep om de marge zo klein mogelijk te houden.

In de ravitaillering ontstond enige consternatie. Lawson Craddock (EF Education First Drapac) kwam lelijk ten val en moest naar de rondearts. Na enkele medische handelingen koerste de Amerikaan verder maar kwam op ruime achterstand binnen. Vooraan liep het verschil geleidelijk terug en de drie avonturiers werden in de finale bijgehaald door de tempojagers in dienst van hun sprinters.  In de eindsprint was er topsucces voor de 23 jarige Fernando Gaviria. De Italiaan van Quick Step Floors versloeg in Fontenay Peter Sagan en Marcel Kittel. Groenewegen zat op de tweede rij op de negende plaats.   87. Marco Minnaard op 51 seconden. De prijs voor de strijdlust was voor Minnaard’s ploegmaat Offredo. Topfavoriet Froome verloor bijna 1 minuut na een tuimeling in de slotfase.   (7 juli 2018)