> TOUR 2018 VERSLAG (1)

 

 

Vervolg TOUR verslagen Antwan Tolhoek  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=118740
                             ANTWAN TOLHOEK OP DE MÛR DE BRETAGNE IN DE TOUR DE FRANCE

 

 

 

 

Foto : Facebook     Bij Team Lotto NL Jumbo waren renners en ploegleiders tevreden over het verloop van de eerste bergrit. Steven Kruijswijk en Primoz Roglic kwamen tussen de favorieten over de finish in Le Grand-Bornand.  Kruijswijk was tevreden over het ploegwerk : “Vandaag was een prima dag. Ik zat de hele dag goed en dat geeft vertrouwen naar de komende twee Alpenetappes. Er werd vanaf het begin hard gereden en het is zaak om dan voorin te zitten en ook te blijven. De ploeg heeft vandaag prima gewerkt vooral Antwan. Ook Robert, Paul en Primoz hebben hun steentje bijgedragen”.

In de etappe over vier Alpen cols waren 35 klimkilometers verwerkt. Op de eerste beklimming ontstond een omvangrijke kopgroep met Robert Gesink. Op de slotklim Col de la Colombière moest hij afhaken. Een gedreven Gesink toonde wederom strijdlust : “Het was vandaag de bedoeling dat als er een grote groep weg zou rijden Antwan of ik zouden meezitten. Dat is gelukt”.  In de zware finale trok Alaphilippe de hoofdrol naar zich toe. De 26 jarige Fransman van Quick Step Floors reed weg bij zeven medevluchters en kon zijn uitval bekronen met de dagzege.  Antwan Tolhoek werd 36ste op 8.14. In het klassement doet hij goede zaken. De Bevelander is 48 plaatsen gestegen en staat na de eerste klimdag 87ste op 47.03.     (17 juli 2018)

 

Foto : Anja Tolhoek        In de stoffige kasseienrit naar Roubaix zat Antwan Tolhoek in de tienmans kopgroep maar moest na een lekke band op de eerste strook afhaken. Hierna kon hij de kopmannen nog assisteren bij de gevaarlijke passages door de Hel van het Noorden. Steven Kruijswijk heeft een sterke indruk achtergelaten in de negende etappe en reed de hele dag attent van voren en eindigde in het peloton tussen de favorieten op de twintigste plaats. Ook Primoz Roglic en Robert Gesink eindigden in het eerste peloton. Tweevoudig etappewinnaar Dylan Groenewegen ging onderuit en liep daarbij een knieblessure op. Na de overwinning van John Degenkolb ontstond er veel vreugde en emotie binnen zijn team Trek Segafredo. De 29 jarige Duitser versloeg in het warme Roubaix zijn mede koplopers Greg Van Avermaet (2) en Yves Lampaert (3). De driemans vlucht ontstond op één van de laatste stroken in de Hel van het Noorden. Na 3,5 uur harde koers over kasseien, binnenwegen en polderstroken kon Degenkolb na 156 km. het zegegebaar maken en een Touretappe op zijn erelijst zetten. Tolhoek kwam 16 minuten later binnen. In het algemeen klassement is het verschil met gele trui drager Van Avermaet ruim 40 minuten. Met dit resultaat belandde hij op de 135ste plaats.  Op de eerste rustdag, maandag 16 juli, rapporteerde de Tour directie 12 uitvallers vanaf de start op 7 juli.   (15 juli 2018)

 

 

Foto : Facebook     Na de achtste etappe was het weer feest in de ploeg van Antwan Tolhoek. Dylan Groenewegen sprintte op de Franse nationale feestdag naar zijn tweede dagsucces. Na zijn imposante overwinning in Chartres bleef de 25-jarige sprinter van Team Lotto NL-Jumbo in de straten van Amiens koelbloedig. Hij kwam pas in de laatste meters uit het wiel van zijn concurrentie en won opnieuw met groots machtsvertoon.  Voor de geblokte Amsterdammer  is het zijn derde etappezege in de Tour de France. Het is zijn elfde zege van dit seizoen en de tweeëntwintigste voor Team LottoNL-Jumbo. Groenewegen werd perfect in stelling gebracht door Paul Martens en Amund Grondahl Jansen, nadat Timo Roosen door een valpartij was teruggeslagen. Groenewegen timede zijn sprint perfect en won rit acht met overmacht.      1. Dylan Groenewegen        2. Peter Sagan         3. John Degenkolb        161. Antwan Tolhoek op 4.58.

Commentaar Groenewegen : “Dit is heel mooi. Hier hebben we de afgelopen weken hard voor gewerkt. Het was constant vechten voor een goede positie. Ik koos voor het wiel van Greipel en toen ik hem schouder aan schouder zag gaan met Gaviria dacht ik: nu is het moment. Ik moet de ploeg bedanken voor hun vertrouwen en steun. Zonder mijn teamgenoten was dit nooit gelukt.”   Tijdens de openingsfase gingen Minnaard, Grellier en Ten Dam op avontuur. Ten Dam liet zich na overleg met de ploegleiding terugzakken. Het kopduo kreeg een behoorlijke voorsprong maar op 12 km van de streep kwam alles bij elkaar. In de achtervolging werd in dienst van Groenewegen weer veel kopwerk gedaan door Tolhoek.  Een Zeeuwse dagje dus in de Tour de France.  (14 juli 2018)  

 

Foto’s : Twitter      Dylan Groenwegen heeft in de Tour de France de 21ste teamzege op de scorelijst van Lotto NL Jumbo gezet. De 25 jarige Amsterdammer versloeg in Chartres de complete sprintelite na een saaie wandeletappe met een laag gemiddelde: 40.33 km per uur. De eindsprint zorgde voor de meeste opwinding. Groenewegen kon in de sprinttrein fris aan de finale beginnen en zijn ploeggenoten zorgden voor de ideale voorbereiding. In de laatste honderden meters dreigde het plan nog te mislukken toen hij ingesloten raakte. Toch ontstond er ruimte aan de linkerkant en eenmaal op snelheid kon niemand Groenewegen nog counteren. Alle concurrenten waren kansloos en hadden niets in te brengen tegen de snelle Hollander. In de teambus en in het hotel was binnen zijn ploeg de stemming opperbest. In 2017 zegevierde Groenewegen in de slotrit van de Tour in hartje Parijs.

 

Binnen het verhaal van de dag kozen verschillende renners voor een offensief. Deze dappere pogingen leverden veel publiciteit op maar op sportief vlak waren ze kansloos. In deze fase verzette Lotto NL Jumbo veel werk in de achtervolging en dicteerde het tempo met o.m. Tolhoek (foto) veelvuldig op kop van de groep. Het peloton bleef gesloten en met het naderen van de slotfase maakte niemand  zich druk. Op 5 km van de streep vloog het tempo de hoogte in en werden de snelle jongens door hun ploegmaats naar voren geloodst. Lotto NL Jumbo kon de inspanning afsluiten met dagwinst.    Uitslag : 1. Dylan Groenwegen   231 km – 5.43.42       2. Fernando Gaviria          3. Peter Sagan        4. Arnaud Démare       5. Christophe Laporte      153. Antwan Tolhoek op 2.21.      (13 juli 2018)

 

 

Foto : Organisatie     In de zesde etappe moest de verraste Lotto NL Jumbo formatie ruim 30 km. in de achtervolging op de voorste waaier omdat kopman Primoz Roglic in de derde groep reed. Antwan Tolhoek en zijn teamgenoten konden na een enorm zware temposlag het gat uiteindelijk dichtkrijgen zodat er geen tijdverlies was voor Roglic in het klassement. Tolhoek probeerde te herstellen van deze inspanning maar in de slotfase belandde hij in de achterhoede van het peloton. Vijf renners reden in de vlucht van de dag naar een mooie voorsprong. Hun ontsnapping duurde tot in de finale waarna de mannen met klimtalent het heft in handen namen op de Mür de Bretagne. Talrijke renners demarreerden zonder succes maar de 31 jarige Daniel Martin kon wel wegblijven. De solist van UAE Emirates hield alle concurrenten op afstand. Pierre Latour (AG2R La Mondiale) kwam als tweede binnen en Alejandro Valverde (Movistar) pakte de derde klassering. Beste Hollander Bauke Mollema bleef in het spoor van de sterksten op de zevende plaats.  163. Antwan Tolhoek op 14.30.    (12 juli 2018)

 

Foto : Twitter    Tijdens de vijfde etappe stond in de kopgroep de strijd om de bergtrui centraal. Routinier Sylvain Chavanel ging op jacht naar de eerste plaats in het KOM klassement maar de Fransman slaagde niet in zijn opzet. Toms Skujins mocht bij de huldiging het bolletjestricot aantrekken. Zeven renners gingen tussen Lorient en Quimper in de aanval met in de vluchtgroep o.m. de Belgen Jasper De Buyst en Julien Vermote.  Na het inrekenen van alle ontsnapten kwam de zware en verraderlijke finale in beeld. Op de glooiende aankomststrook etaleerde Peter Sagan zijn enorme kracht en sprintte na bijna 5 uur koers resoluut naar zijn tweede dagzege. Sonny Colbrelli werd tweede gevolgd door Philippe Gilbert. Tolhoek ging als 44ste over de streep op 17 seconden van Sagan. Maar in het klassement maakt hij een sprong naar de 35ste positie op 2.25 van leider Van Avermaet.     (11 juli 2018)

                                                                                                                                                                                   

 

Foto : Facebook      Antwan Tolhoek is in het algemeen klassement 11 posities gestegen. Hij staat na de vierde rit 47ste op 2.06 van leider Greg van Avermaet. In het jongerenklassement bezet Tolhoek de vijfde plaats. Vier aanvallers vormden vanaf de start in La Baule de vlucht van de dag. Dimitry Claeys, Anthony Pereze (beiden Cofidis), Jérôme Cousin (Direct Energie) en van Keirlsbulck genoten van hun vrijheid en koersten naar een marge van ongeveer 8 minuten. In een enerverende finale werd het kwartet alsnog tot de orde geroepen. In de onvermijdelijke massasprint in Sarzeau  zegevierde Fernando Gaviria vóór Peter Sagan en André Greipel. Dylan Groenewegen was op de vierde plaats de rapste Hollander.   93. Antwan Tolhoek  z.t. als Gaviria.    (10 juli 2018)

 

Foto : Organisatie    De ploegentijdrit rond Cholet leverde na een intensieve voorbereiding toch geen succes op voor de renners, trainers en ploegleiders van Lotto NL Jumbo. Kopman Steven Kruijswijk reageerde behoorlijk teleurgesteld tijdens de cooling down bij de teambus. De opening was volgens Kruijswijk ondermaats en de zwakke start resulteerde in een forse tijdverlies in de race tegen de klok door West Frankrijk. De Nederlandse formatie met Antwan Tolhoek eindigde na 35 snelle kilometers op de dertiende plaats op 1.15 van het winnende BMC Racing Team. Met een gemiddelde van bijna 55 km per uur werd door rood-zwarte equipe een score van 38.46 neergezet. Met deze uitkomst kon de Belg Greg Van Avermaet de gele trui aantrekken.    2. Team Sky op 4 sec.      3. Quick Step Floors op 7 sec.     13. Lotto NL Jumbo op 1.15       (9 juli 2018)

 

 

Foto : Twitter      Tolhoek was niet direct betrokken bij een forse valpartij op 1 km van de streep maar hij ging wel in een verbrokkeld peloton over de streep. Peter Sagan (Bora Hansgrohe) mocht de gele en groene trui aantrekken in aankomstplaats La Roche sur Yon. De 28 jarige allrounder sprintte naar de etappezege en kon na 182 km en 4 uur koers het zegegebaar maken. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) en Arnaud Démare (Groupama-FDJ) maakten de top drie compleet.     79. Antwan Tolhoek  z.t. als Sagan.  De 39 jarige Sylvain Chavanel koos in zijn 18de Tour in de openingsfase voor de aanval en mocht een ruime voorsprong pakken. Tijdens de pittige slotfase kon de taaie Fransman zich niet meer handhaven in de spits. Na een val waren Luis Leon Sanchez (Astana) en Tsgabu Grmay (Trek Segafredo) de eerste uitvallers.     (8 juli 2018)

 

Foto : Facebook      In de openingsrit door de Vendée kwam Antwan Tolhoek in aanraking met een motorbegeleider. De coureur van Lotto NL Jumbo zat echter weer snel op z’n fiets en kon de etappe zonder schade vervolgen. Drie Fransen vormden de vlucht van de dag. De aanvallers gingen weg in de eerste meters vanaf de start bij Noirmoutier en trapte naar een mooie voorsprong in het warme West Frankrijk. De koplopers Yoann Offredo (Wanty Groupe Gobert), Kévin Ledanois (Team Fortuneo Samsic) en Jérôme Cousin (Direct Energie) reden lang in de spits.

Ondertussen werd in het peloton opvallend veel werk achtervolgingswerk verzet door Robert Gesink (Team Lotto NL Jumbo). In dienst van ploeggenoot en sprinter Dylan Groenewegen sleurde hij kilometers lang op kop van de grote groep. Na de bevoorrading liep het verschil tussen de vluchters en de jagers geleidelijk terug en de drie avonturiers werden in een hectische finale bijgehaald door de tempojagers in dienst van hun sprinters.  In de eindsprint in Fontenay  was er topsucces voor de 23 jarige Fernando Gaviria. De Italiaan van Quick Step Floors versloeg Peter Sagan en Marcel Kittel. Dylan Groenewegen zat op de tweede rij op de negende plaats.    89. Antwan Tolhoek  op 51 seconden.     (7 juli 2018)