*WIELRENNEN

 

 

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  :  IN 2019 AL 10 JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

 

 

 

 

 

Foto : Jacco Quist  : Clubkampioenschap 2019 ZRTC Theo Middelkamp

 

>>> HEB JE NIEUWS OVER DE WIELERSPORT IN ZEELAND?          STUUR JE INFORMATIE & FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl  VOOR PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL

 

 

 

 

 

SPORTPRIJZEN ZEELAND 2018 : JOANNATHAN DUINKERKE  –  SHIRIN VAN ANROOIJ & ANTWAN TOLHOEK
Bron : Omroep Zeeland  &  Sport Zeeland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIELERKLASSEMENT GP BIKECENTER ZEEUWS VLAANDEREN VERVALT

Wielerpromotie Zeeuws Vlaanderen heeft zich de laatste jaren ingezet voor de promotie van Zeeuws Vlaamse wielerwedstrijden. Met een Bike Center klassement en een leuke prijzenpot kon er in 11 wedstrijden gestreden worden voor punten met een zeer fraaie prijzenpot. De initiatiefnemers zullen deze opzet van 2018 echter niet voortzetten.

In een toelichting op hun besluit vragen ze om meer waardering richting organisatoren en vrijwilligers in de wielersport  : “Gezien wij toch allemaal druk bezig zijn en dit ook stiekem veel tijd in beslag neemt hebben wij besloten om geen opvolging meer te geven aan het klassement. Wij hopen dat onze inzet voor de nodige impuls heeft gezorgd en we blijven wel betrokken in andere organisaties en in het peloton. Belangrijk is om te beseffen dat al deze organisaties ontzettend hun best doen om voor de renners en toeschouwers iets moois neer te zetten. Wees hier bewust van en complimenteer deze ook eens voor deze vrijwillige toegewijde inzet”.     (1 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

TRAININGSWEDSTRIJDEN BIJ TMZ IN KRUININGEN TOT ZATERDAG 30 MAART
Bij Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) begon het wegseizoen op zaterdag 2 maart. Op het befaamde Inkel parcours bij Kruiningen worden t.m. zaterdag 30 maart trainingswedstrijden verreden. Middels deze vertrouwde formule kunnen de coureurs zich prima voorbereiden op de criteriums en klassiekers in Zeeland.  Het startsein wordt wekelijks gegeven om 13.30 uur.      (2 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP WIELRENNEN 2019 IN EDE

Foto : KNWU     Het NK Wegwielrennen 2019 wordt verreden in het Gelderse Ede. De KNWU, organisator Golazo en de Nederlandse wielerploegen slaan de handen ineen om op 26, 29 en 30 juni een mooi wielerfeest te creëren in het Gelderse Ede. In 2018 wonnen Chantal Blaak en Mathieu van der Poel de wegwedstrijden. Ede staat in 2019 in het teken van het herdenken van 75 jaar Airborne op de Ginkelse Hei in Ede. Organisator Golazo zal samen met de gemeente Ede in nauw overleg met de KNWU en de Nederlandse wielerploegeneen parcours samenstellen rondom Ede.

Burgemeester René Verhulst, voorheen eerste burger in de gemeente Goes, is in zijn nopjes met de toewijzing richting Ede  :  “Het heuvelachtige landschap in en rond Ede is dé reden waarom het NK Wielrennen in Ede thuishoort. Door de hoogteverschillen en de mooie omgeving met paarse heide, uitgestrekte bossen en zandverstuivingen is er een uitdagend en prachtig parcours mogelijk.”

 

Het NK Wegwielrennen wordt op drie dagen verreden. Op woensdag 26 juni vindt het NK Tijdrijden plaats voor beloften, vrouwen en mannen. Zaterdag 29 juni zijn de wegwedstrijden van de elite vrouwen en beloften. Op zondag 30 juni strijden de elite mannen om de rood-wit-blauwe trui in de wegwedstrijd.

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU : “Dit wordt het tweede jaar waarin we het NK samen met Golazo organiseren. Ook dit jaar gaan we er samen met de ploegen een mooi wielerfeest van maken voor alle wielerfans. Het moment in het jaar waarin al onze Nederlandse toppers in eigen land te bewonderen zijn! Met Ede als mooie centrale locatie zijn we dan ook heel blij. Naast een attractief parcours voor spannende wedstrijden is het verhogen van de fanbeleving een belangrijk speerpunt.”     Bekijk de speciale pagina Kampioenschappen 2019 op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=125326       (5 januari 2019)

 

 

 

 

 

 

OPROEP VOORZITTER LEO BAKKER (TMZ) RICHTING RENNERS : ” KOM ZOVEEL MOGELIJK NAAR DE KOERSEN “

Foto : Facebook        Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) is volgens Leo Bakker (foto) tevreden over het wegprogramma 2019 :  “Het is weer gelukt een mooie kalender samen te stellen. Dit met veel dank aan de organiserende comité’s waar veel vrijwilligers in touw zijn om mooie (en veilige) wielersport mogelijk te maken”. 

“We weten dat de renners dit waarderen. Voor de motivatie van organisatoren en hun medewerkers is het wel van belang dat ze kunnen rekenen op (voldoende) deelnemers en daar ligt een stukje verantwoordelijkheid bij de renners. Natuurlijk kun je niet altijd starten, maar kom zoveel mogelijk”.   (30 december 2018)

 

 

 

 

 

 

TMZ 2019 : GEEN CRITERIUM IN ARNEMUIDEN EN RILLAND
Foto : Organisatie      In 2019 ontbreekt  de Wielerronde van Arnemuiden op de Zeeuwse wielerkalender van Trimbelangen Midden Zeeland TMZ. Comitélid Cor Traas over het schrappen van de koers in het vissersdorp : “Er is onvoldoende draagvlak bij de organisatie/ vrijwilligers en dat zorgt voor een tekort aan mensen”. 
Ook in Rilland is er geen wielerronde in 2019 volgens de TMZ kalender. Bekijk elders op deze pagina het volledige TMZ programma 2019 met criteriums, klassiekers en tijdritten.     (30 december 2018)

 

 

 

 

 

WIELERKALENDER 2019 TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND TMZ  MET CRITERIUMS – KLASSIEKERS – TIJDRITTEN & KAMPIOENSCHAPPEN   

 

 

 

 

 

 

 

KOOS MOERENHOUT (STEENBERGEN) EN ADRIAAN HELMANTEL NIEUWE BONDSCOACHES

De KNWU heeft Koos Moerenhout aangetrokken als nieuwe bondscoach bij de elite mannen en Adriaan Helmantel als nieuwe talentcoach voor de U23 categorie.

Voormalig beroepsrenner Koos Moerenhout volgt Thorwald Veneberg op als bondscoach elite mannen en gaat deze functie part-time invullen. Moerenhout gaat de functie van bondscoach combineren met zijn huidige functie als ploegleider bij het Amerikaanse Hagens Berman Axeon Cycling Team. Adriaan Helmantel, nu nog actief als trainer van Team Sunweb, volgt Peter Zijerveld op als talentcoach van de U23 categorie.

Helmantel gaat ter ondersteuning van de bondscoaches Koos Moerenhout en Loes Gunnewijk ook de elite mannen en vrouwen coachen tijdens de tijdritten op de mondiale wegkampioenschappen. Naast zijn functie in het wegwielrennen wordt hij ook performance coach van de duurrenners op de baan om hen optimaal te ondersteunen in trainingen en periodiseringen richting de kampioenschappen.

Peter Zijerveld gaat zich het komende jaar specifiek richten op het coachen van de junior mannen en talentontwikkeling van de jeugd. Talentontwikkeling is een speerpunt in zijn functie, waarbij Zijerveld met trainers en coaches van de wielerverenigingen intensiever gaat samenwerken om het opleidingsklimaat van wielertalent nog beter te maken.

 

Foto : Koos Moerenhout Classic      Moerenhout ziet ruime kansen voor de Nederlandse coureurs : “Als renner genoot ik van de sfeer rondom de WK’s en ik wil die beleving graag meenemen in mijn rol als bondscoach. Uiteraard is het mijn doel om de huidige lichting renners bij te staan in de jacht op succes.”

 

Foto : Website Jumbo – Visma        Helmantel over zijn nieuwe functie bij de wielerbond :  “Na 6 hele mooie jaren bij Team Sunweb kijk ik er naar uit om terug te keren bij de KNWU. Met de opgedane kennis en ervaring verwacht ik een belangrijke bijdrage te kunnen leveren in de ontwikkeling van jong talent en ook op het hoogste niveau. De diversiteit van mijn functie, waarbij er zowel een focus is op de baan als op de weg, spreekt me erg aan.”     (23 november 2018)   

Foto : Website Wanty Groupe Gobert       Bevelander Marco Minnaard (Wanty Groupe Gobert) is enthousiast over de aanstelling van Moerenhout:  “Ik ken Koos als een sympathiek, begrijpend en correct persoon met heel veel ervaring als renner en ploegleider. De perfecte eigenschappen voor een goede bondscoach”.       (30 november 2018)

 

 

 

 

ETAPPESCHEMA TOUR DE FRANCE VANAF 6 JULI : REACTIES PLOEGEN ANTWAN TOLHOEK (LOTTO NL JUMBO) EN MARCO MINNAARD (WANTY GROUPE GOBERT)        
Foto & Video : Facebook Organisatie.

 

 

 

 

 

 

 

 


Bron : Sporza.be

 

 

 

DYLAN GROENEWEGEN  – PLOEGMAAT VAN ANTWAN TOLHOEK –  MIKT OP DE GELE TRUI IN BRUSSEL

Foto : Website Jumbo – Visma    Op Wielerflits.nl reageert teammanager Richard Plugge van Lotto NL Jumbo, de ploeg van Antwan Tolhoek :   “Een mooi parcours. De laatste week is wel heel zwaar, met veel beklimmingen op hoogte. Daarnaast zijn er weinig tijdritkilometers”.

 

 

 

Foto : Website Jumbo – Visma     Sprinter Dylan Groenewegen (Lotto NL Jumbo) hoopt op dagsucces in de Tour 2019.  De ploeggenoot van Tolhoek gaf bij de NOS een toelichting op het rittenschema met zeven vlakke etappes:   “Dat is natuurlijk wel veel en dat zijn dus zeven sprintkansen. Voor mij is dat genoeg. Vooral in die eerste etappe naar Brussel wil ik goed zijn en meteen scoren. De gele trui krijg je er dan eigenlijk bij en het is een hele eer als je die mag dragen. Natuurlijk wordt het geel dan een heel groot doel…

… De Tour de France is een moeilijke wedstrijd, maar alle zeven zou geweldig zijn natuurlijk. Maar zo makkelijk is het niet. We beginnen gewoon met rit één. Dan gaan we proberen er te staan en die te winnen.”

 

 

De ploeg van Marco Minnaard, Wanty Groupe Gobert, is enthousiast over de Tour de France 2019 die in hun thuisland België start :  “Binche, de stad van onze hoofdsponsor Wanty, organiseert de start van de derde etappe van de op maandag 8 juli. Laten we hopen dat ons team zijn derde wildcard voor La Grande Boucle kan binnenhalen om ten volle te profiteren van dit historisch moment”.     

Sportdirecteur Hilaire Van der Schueren :  “Deze Tour moet in de eerste week minder nerveus zijn, zelfs al kan een vlakke etappe vermoeiend zijn. Maar deze route is gunstiger voor de klimmers, met meer aankomsten bergop. Dit speelt in het voordeel van een Bardet, maar ook van Guillaume Martin. Voor mij persoonlijk zal het speciaal zijn om door Geraardsbergen te rijden en de Bosberg te beklimmen, met passage voor mijn huis. Maar dat duurt maar een paar minuten.”       (26 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

50 JAAR WIELER VERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN MET TOERTOCHT EN JUBILEUMAVOND

Foto’s : Bryan Voet.     De KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) heeft een gouden vereniging uit Zeeland op de ledenlijst. Wieler Vereniging Zeeuws Vlaanderen bestaat in 2018 vijftig jaar. In Axel werd op zaterdag 20 oktober met een speciale wielerdag het jubileum gevierd. Op de presentielijst in cultureel centrum de Halle stonden oud leden, medeoprichters, (ex) bestuursleden, sponsors en afgevaardigden van landelijke en regionale (wieler) organisaties.

WV Zeeuws Vlaanderen, opgericht in 1968, heeft momenteel 8 junioren en 9 nieuwelingen in de gelederen. Met een flinke financiële injectie van hoofdsponsor Cervélo Goodzo konden de renners in 2018 een mooi programma rijden met enkele Belgische klassiekers. Voorzitter Edwald Martijn ziet ruime kansen voor de ‘zijn’ wielervereniging en hoopt  in 2019 op enkele aansprekende klasseringen.

 

In het middagprogramma werd in speciale retroshirts een toertocht van 45 kilometer verreden. De deelnemers, waaronder de Zeeuws Vlaamse profs Brian van Goethem en Jarno Mobach (foto), toerden door het zonnige Zuid Zeeland en genoten van de aangename wielersfeer.

 

Foto v.l.n.r. : Piet Eversdijk, Edwald Martijn, Brian van Goethem en Jarno Mobach

In de avonduren stond de Bevelandse presentator Piet Eversdijk op het podium met een gevarieerde wielerquiz. Het werd een geanimeerde bijeenkomst waarin historie en toekomst hand in hand gingen. Sterke wielerverhalen en leuke anekdotes brachten de gezelligheid op een hoog niveau.   (21 oktober 2018)