*WIELRENNEN

 

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  : 
IN 2019 TIEN JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

> HEB JE NIEUWS OVER DE WIELERSPORT IN ZEELAND?    STUUR JE INFO & FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

 

GEEN RONDE VAN WESTKAPELLE IN 2019
De TMZ Ronde van Westkapelle zal dit jaar niet worden verreden. Het criterium was gepland op woensdagavond 17 juli. Wegens ziekte van de secretaris en organisatorische problemen is de koers van de kalender gehaald.   (12 juli 2019)

 

 

 

 

 

 

EK WIELRENNEN VAN 7  T.M. 11 AUGUSTUS IN ALKMAAR  MET SHIRIN VAN ANROOIJ  (KAPELLE)
Foto : Facebook.       Shirin van Anrooij (Kapelle) start op het EK in Alkmaar in de wegwedstrijd en het onderdeel individuele tijdrit. De veelzijdige juniore is door de KNWU talentcoaches Adriaan Helmantel en Peter Zijerveld geselecteerd op basis van haar prestaties in het huidige wegseizoen waarin ze zeges en ereplaatsen behaalde. De Europese titelstrijd wegwielrennen in Alkmaar begint op 7 augustus en duurt t.m. 11 augustus.  Bekijk onderstaand het EK programma.
Meer info over EK  :  http://www.uec.ch/en/event/104/2019-elite-under-23-juniors-road-european-championships           (10 juli 2019)

 

 

 

 

 

 

ANTWAN TOLHOEK WINT BERGRIT RONDE VAN ZWITSERLAND
Foto : Facebook Organisatie : Huldiging Tolhoek op Flumserberg.
Antwan Tolhoek heeft in de Ronde van Zwitserland op 20 juni 2019 zijn eerste profzege in de World Tour geboekt. De Bevelander kwam op de Flumserberg solo over de finish. Team Jumbo – Visma kan de 28ste triomf in het scoreboek zetten. Eerder op de dag won Dylan Groenewegen de eerste etappe in de ZLM Tour van Bredene naar Heinkenszand.
De 25 jarige klimmer uit het vlakke mosseldorp Yerseke toonde vechtlust en karakter in de finale. De zesde etappe met start in Einsiedeln was de eerste echte bergetappe van de Zwitserse meerdaagse. Na 25 kilometer ontstond de beslissende kopgroep van 24 renners met naast Tolhoek ook zijn loegmaat Bert-Jan Lindeman. Lindeman reed een ijzersterke koers en zorgde ervoor dat de kopgroep bij elkaar bleef tot op de Flumserberg. Tolhoek viel een paar keer aan, maar de beslissende demarrage kwam er in de laatste drie kilometer. De klimmer van Team Jumbo-Visma kon de aanstormende Egan Bernal (Team Ineos) 17 seconden achter zich houden.

 

Tolhoek over zijn verrassende triomf : “Dit is een heel speciaal gevoel. Drie jaar geleden won ik hier de bergtrui en nu win ik hier mijn eerste profkoers op WorldTour-niveau: een onbeschrijflijk gevoel. Ook de complimenten aan de ploeg en de manier waarop we koersen. We zijn nog maar met vijf renners hier, maar we blijven elke dag vechten. Bert-Jan was heel sterk vandaag en goud waard voor mij door constant op kop te blijven beuken. Ik hoorde op de radio dat Bernal eraan kwam. Vorig jaar werd ik in Californië nog geklopt door hem. Dat wilde ik niet nog eens laten gebeuren.”
Etappeuitslag :       1. Antwan Tolhoek     2.43.34             2. Egan Bernal   op 17 sec.             3. Francois Bidard op 24 sec.             4. Jan Hirt op 29 sec.        5. Domenico Pozzovivo op 31 sec.      In het algemeen klassement steeg Tolhoek na zijn topdag 29 posities naar de 46ste plaats op 8.34 van leider Egan Bernal.   (20 juni 2019)
Lees meer over Antwan Tolhoek op de speciale pagina Profs Zeeland :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=95432         

 

 

 

 

 

 

LARS OREEL : VERRASSENDE ZESDE PLAATS IN BELGISCHE PROFKLASSIEKER
Foto : Facebook.          Goesenaar Lars Oreel (19) heeft in de Belgische heuvelkoers Circuit de Wallonie een prachtig resultaat behaald. Tussen de ervaren profs reed de renner van de continentale formatie Dauner Accon een slimme finale. De Bevelander kon in de slotkilometer het jagende peloton net voorblijven en ging na de vijf koplopers als zesde over de finish op 40 seconden en werd als derde Nederlander geklasseerd.

De sprint na 192 pittige kilometers door de Ardennen werd gewonnen door Thomas Boudat (25) die zijn eerste seizoenzege binnen haalde na 4.20.18. De Fransman van Total Direct Energie maakte in Mont Sur Marchienne het werk van zijn ploeg netjes af met drie man in de ontsnapping.    2. Baptiste Planckaert   3. Niki Terpstra      Statistieken : 34 binnenkomers – 62 uitvallers.        (30 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

TIJDRIT MIDDELKAMPERS OP PARCOURS PROLOOG ZLM TOUR IN YERSEKE
Foto : Facebook : Mick van Dijke.

 

Rond de proloog van de ZLM Tour in Yerseke reden de jeugd renners van Middelkamp en de nieuwelingen, junioren en beloften het Kampioenschap Tijdrijden op het parcours van de profs. Categorie 0 tot 3 moest een kleine ronde van 2,2 km. afwerken. De overige renners gingen van start op de grote omloop.  Daarna mochten een aantal jeugd renners achterin de volgwagens achter de profs aan. Opvallend was de scherpe tijd die Mick van Dijke realiseerde.     (19 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

MIDDELBURGER FEIKE KALSBEEK VANAF VOORJAAR 2019 BIJ PRO CYCLINGTEAM WILLY ZEELAND

Foto : Facebook.       De Middelburgse renner Feike Kalsbeek (foto 4de van links) koerst vanaf het voorjaar 2019 bij Pro Cyclingteam Willy. Deze Zeeeuwse formatie start in criteriums en klassiekers van o.m. Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ). Op de rennerslijst staan verder o.m. Erwin de Visser, Menno v.d. Zweep, Dimitri Mulder, Lars Steenbakker en Daaf v.d. Maas.   (14 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

MIDDELBURGSE JUNIOR JURGEN MESU WIL ZICH IN ELKE WEDSTRIJD LATEN ZIEN
Foto : Facebook.        Middelkamper Jurgen Mesu heeft In de winter veel getraind zodat zijn basis zeer goed was bij de start van het wegseizoen. Het begin verliep uitstekend met goede uitslagen in de eerste Nederlandse klassiekers.
Mesu over de eerste maanden : “Vanaf half april ging het minder qua uitslagen veroorzaakt door materiaalpech en valpartijen. Zo kwam ik in de EPZ Omloop van Borsele in de laatste 20 km ten val waarbij mijn frame brak. Hierdoor kon ik niet meer finishen. Vervolgens ben ik ook nog een weekje ziek geweest en heb ik examen gedaan waardoor ik genoodzaakt was het rustig aan te doen.
Maar rust in het seizoen is ook wel goed om er vervolgens weer vol tegenaan te gaan. Gelukkig heb ik medio mei laten zien dat het met mijn vorm nog goed is. In de Grote Pijl van Steenbergen reed ik goed vooraan. Maar ook hier werd ik meegenomen in een valpartij, reed vervolgens lek maar wist tot twee keer toe terug te komen en nog te finishen in de Brabantse klassieker. Ik blijf in alle koersen enorm gemotiveerd en wil mij telkens laten zien richting supporters”.        (20 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

JEUGDTRAININGEN WIELER VERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN ELKE WOENSDAGMIDDAG IN TERNEUZEN

 

 

 

 

 

 

 

SPECIALE WIELERPAGINA’S OP ZEELANDFIETS.NL MET VOORBESCHOUWINGEN EN VERSLAGEN
Foto : Zeelandfiets.nl / Annelien Andriesse  :   Scheldeprijs april 2019 door Middelburg.

 

 

CRITERIUMS ZEELAND :   
Voorbeschouwingen :   www.zeelandfiets.nl/?page_id=125774         
Verslagen  :         www.zeelandfiets.nl/?page_id=128155             www.zeelandfiets.nl/?page_id=133374

 

KLASSIEKERS  –  TIJDRITTEN  –  KAMPIOENSCHAPPEN ZEELAND :
Voorbeschouwingen & Verslagen  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=94931

 

 

 

 

 

 

 

VOLG OP ZEELANDFIETS.NL DE 8 ZEEUWSE (SEMI) PROFS IN DE WORLD TOUR & OP CONTINENTAAL EN PRO CONTINENTAAL NIVEAU 
BEKIJK DE RESULTATEN VAN ANTWAN TOLHOEK – BRIAN VAN GOETHEM – NICK VAN DER LIJKE – MARCO MINNAARD (foto)  –  JARNO MOBACH – THIJS DE LANGE  – WESLEY MOL  &  LARS OREEL  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=94593

 

 

 

 

 

 

SCOREBORD WEGSEIZOEN 2019  :  TOP 10 ZEEUWSE RENNERS BUITEN ZEELAND
LEES MEER OVER HUN UITSLAGEN  : 
www.zeelandfiets.nl/?page_id=127728     &    www.zeelandfiets.nl/?page_id=111409

 

 

 

 

 

OPROEP VOORZITTER LEO BAKKER (TMZ) RICHTING RENNERS : ” KOM ZOVEEL MOGELIJK NAAR DE KOERSEN “
Foto : Facebook        Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) is volgens Leo Bakker (foto) tevreden over het wegprogramma 2019 :  “Het is weer gelukt een mooie kalender samen te stellen. Dit met veel dank aan de organiserende comité’s waar veel vrijwilligers in touw zijn om mooie (en veilige) wielersport mogelijk te maken”.
“We weten dat de renners dit waarderen. Voor de motivatie van organisatoren en hun medewerkers is het wel van belang dat ze kunnen rekenen op (voldoende) deelnemers en daar ligt een stukje verantwoordelijkheid bij de renners. Natuurlijk kun je niet altijd starten, maar kom zoveel mogelijk”.   (5 april 2019)

 

 

 

TMZ 2019 : GEEN CRITERIUM IN ARNEMUIDEN EN RILLAND
Foto : Organisatie      In 2019 ontbreekt  de Wielerronde van Arnemuiden op de Zeeuwse wielerkalender van Trimbelangen Midden Zeeland TMZ. Comitélid Cor Traas over het schrappen van de koers in het vissersdorp : “Er is onvoldoende draagvlak bij de organisatie/ vrijwilligers en dat zorgt voor een tekort aan mensen”.    Ook in Rilland is er geen wielerronde in 2019 volgens de TMZ kalender. Bekijk elders op deze pagina het volledige TMZ programma 2019 met criteriums, klassiekers en tijdritten.     (2 april 2019)

 

 

 

 

WIELERKLASSEMENT GP BIKECENTER ZEEUWS VLAANDEREN VERVALT

Wielerpromotie Zeeuws Vlaanderen heeft zich de laatste jaren ingezet voor de promotie van Zeeuws Vlaamse wielerwedstrijden. Met een Bike Center klassement en een leuke prijzenpot kon er in 11 wedstrijden gestreden worden voor punten met een zeer fraaie prijzenpot. De initiatiefnemers zullen deze opzet van 2018 echter niet voortzetten.

In een toelichting op hun besluit vragen ze om meer waardering richting organisatoren en vrijwilligers in de wielersport  : “Gezien wij toch allemaal druk bezig zijn en dit ook stiekem veel tijd in beslag neemt hebben wij besloten om geen opvolging meer te geven aan het klassement. Wij hopen dat onze inzet voor de nodige impuls heeft gezorgd en we blijven wel betrokken in andere organisaties en in het peloton. Belangrijk is om te beseffen dat al deze organisaties ontzettend hun best doen om voor de renners en toeschouwers iets moois neer te zetten. Wees hier bewust van en complimenteer deze ook eens voor deze vrijwillige toegewijde inzet”.     (1 maart 2019)