*WIELRENNEN

 

 

>>> HEB JE NIEUWS OVER DE WIELERSPORT IN ZEELAND?  
STUUR JE INFORMATIE NAAR  malus@zeelandnet.nl  VOOR PLAATSING OP ZEELANDFIETS.NL

 

 

 

 

 

ZATERDAG 20 OKTOBER 50 JARIG JUBILEUMFEEST WV ZEEUWS VLAANDEREN
ZATERDAG 20 OKTOBER             AXEL                  ROOSEVELTLAAN                 CULTUREEL CENTRUM DE  HALLE                 13.30 UUR :  50 JARIG JUBILEUMFEEST WIELERVERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN            
PROGRAMMA :     15.00 UUR : TOERTOCHT 45 KM              21.00 UUR : WIELERQUIZ            AANMELDINGEN EN INFO :  50jaarwvzv@gmail.com          https://www.facebook.com/events/259766314774460/

 

 

 

 

 

LEES DE ETAPPEVERSLAGEN :
MARCO MINNAARD : www.zeelandfiets.nl/?page_id=118411          
ANTWAN TOLHOEK : www.zeelandfiets.nl/?page_id=118428

 

 

 

 

 

9 ZEEUWSE (SEMI) PROFS IN HET WEGSEIZOEN 2018. 
LEES DE ACTUELE VERSLAGEN OP SPECIALE PAGINA’S.
TIMO DE JONG         DESTIL – PARKHOTEL VALKENBURG
www.zeelandfiets.nl/?page_id=111409

 

 

 

LARS OREEL                 DESTIL – PARKHOTEL VALKENBURG
www.zeelandfiets.nl/?page_id=111405

 

 

 

WESLEY MOL                       POLARTEC – KOMETA CYCLING TEAM
www.zeelandfiets.nl/?page_id=111438

 

 

 

ANTWAN TOLHOEK                       TEAM LOTTO NL JUMBO            
www.zeelandfiets.nl/?page_id=95432

 

 

 

BRIAN VAN GOETHEM                         ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ     
www.zeelandfiets.nl/?page_id=95445

 

 

 

 

NICK VAN DER LIJKE                      ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ
www.zeelandfiets.nl/?page_id=95440

 

 

 

marco-minnaard-2016
MARCO MINNAARD                 WANTY GROUPE – GOBERT
www.zeelandfiets.nl/?page_id=95423

 

 

 

 

 
JARNO MOBACH                     CONTINENTAL TEAM SUNWEB 
www.zeelandfiets.nl/?page_id=95468

 

 

 

 

THIJS DE LANGE                METEC – TKH
www.zeelandfiets.nl/?page_id=104683

 

 

 

 

 

KLASSEMENT GP BIKECENTER ZEEUWS VLAANDEREN 2018 MET 12 ZEEUWS VLAAMSE KOERSEN
In het wegseizoen 2018 komt er weer een GP Bikecenter Zeeuws Vlaanderen.  Patrick Cornelissen van hoofdsponsor Bikecenter Zeeuws Vlaanderen wil in samenwerking met de lokale organisaties het succes van vorig jaar een vervolg te geven. De betrokken wielercomités leveren een financiële bijdrage waardoor een goed gevulde prijzenpot beschikbaar komt voor de renners. Voor het klassement komen 12 wedstrijden in Zeeuws Vlaanderen in aanmerking. De eerste koers wordt verreden op 14 mei in Hulst. Het klassement zal worden afgesloten met een omnium in Hulst op 29 september.
Agenda 2018 :        maandag 14 mei Hulst / TMZ               dinsdag 22 mei Axel / TMZ             
zaterdag  2 juni      Aardenburg / TMZ              zaterdag  2 juni    Westdorpe / WAOD            donderdag 7 juni    Zaamslag / TMZ             maandag 18 juni    Zuiddorpe / TMZ
maandag 2 juli      Kloosterzande / TMZ                zaterdag 14 juli     Vogelwaarde / WAOD                dinsdag 17 juli      Clinge / WAOD
zaterdag 25 augustus       Hengstdijk / WAOD
dinsdag 11 september       Nieuw Namen / WAOD               zaterdag 29 september Hulst / Omnium WAOD.       
Lees Voorbeschouwingen en Verslagen over deze wedstrijden in Zeeuws Vlaanderen op de Criteriumpagina Zeeland :   www.zeelandfiets.nl/?page_id=95162   &  www.zeelandfiets.nl/?page_id=114576       www.zeelandfiets.nl/?page_id=118002       (20 mei 2018)

 

 

 

 

                                                                                                                                         
PLOEGLEIDER DAVY GUNST ZIET KANSEN VOOR NIEUWE ZEEUWSE CONTINENTALE PLOEG
Foto : Facebook      Davy Gunst moest stoppen met koersen wegens hartproblemen maar is met veel ambitie gestart als ploegleider bij Willebrord Wil Vooruit. De Bevelander heeft de talentvolle junioren  van de Brabantse wielervereniging onder zijn hoede. Gunst stond in het verleden als renner op de selectielijst van SEG Racing, Rabobank Development en als laatste bij de continentale formatie An Post Chain Reaction.
Bij Omroep Zeeland vertelde Gunst over de afgelopen periode waarin hij zocht naar een nieuw wielerdoel :  “Begin 2016 merkte ik echter al dat er iets niet goed za. In het begin leek het allemaal onschuldig, maar de klachten aan m’n hart verergerden met de tijd. Ik reed in het voorjaar van 2017 nog tussen de profs de Grand Prix Marseillaise en Etoile de Bessèges in Frankrijk en de Volta ao Alentejo in Portugal, maar ik viel door m’n hartklachten bijna van mijn fiets af. Dat is het niet waard. Er zijn heel veel mooie dingen in het leven en op zo’n moment is fietsen maar relatief.”
Gunst is enthousiast over zijn werk als ploegleider zo laat hij weten aan OZ verslaggever Job de Feijter : “Het is een heel leuk alternatief en ik ben blij dat ik in zo’n warm nest terechtgekomen ben. Ik wilde altijd al ploegleider worden na mijn carrière, maar dat is veel sneller gekomen dan ik natuurlijk had gedacht. Ik heb het echter goed naar mijn zin. Ik zou ook graag met meer Zeeuwse jongens aan de slag gaan. Ik heb bij de juniorenploeg nu twee Zeeuwen met Tristan Timmermans en Yoeri Slokkers, maar ik mis nu een Zeeuwse continentale ploeg op de weg. Binnen een tijdsbestek van vier à vijf jaar hoop ik dat te veranderen.”      (1 maart 2018)

 

 

 

 

ZEEUWSE WIELERPRIJS VOOR QUINTY VAN DE GUCHTE (DRIEWEGEN)
Foto : fam. van de Guchte        Quinty van de Guchte (Driewegen / rechts op foto) is officieel gehuldigd als Zeeuws wielrenster van het jaar 2017. Ze kreeg de nieuwe wisseltrofee uit handen van Anne van de Swaluw (Kwadendamme) die begin dit jaar de verkiezing in het leven riep. Er kon een week lang gestemd worden op vier genomineerden. Van de Guchte kreeg uiteindelijk de meeste stemmen en mag zichzelf dus een jaar lang Zeeuws wielrenster van het jaar noemen.
De prijs komt op een mooi moment voor van de Guchte. De 18 jarige renster van het Belgische team Isorex staat zaterdag 24 februari aan de start van de openingsklassieker Omloop het Nieuwsblad. Deze topkoers met een sterke bezetting voert over kasseien en door de Vlaamse heuvels. De start is om 11:45 uur, tegelijkertijd met de mannenwedstrijd bij wielerpiste het Kuipke in Gent.  Van de Guchte kijkt met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen: “Ik heb deze winter goed kunnen trainen en ook veel getraind op het parcours van de Omloop, ik ben benieuwd hoe het zal gaan”.   (20 februari 2018)