*WIELRENNEN

 

 

 


>>> ZEELANDFIETS.NL  : 
IN 2019 AL 10 JAAR ACTUEEL & INFORMATIEF VOOR FIETSEND ZEELAND.

 

 

 

 

 

 

 

Foto : Freddy Scheele.            Brian van Goethem in Scheldeprijs 2019 door Zeeland.

 

> HEB JE NIEUWS OVER DE WIELERSPORT IN ZEELAND?    STUUR JE INFO & FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl  

 

 

 

 

 

 

JEUGDTRAININGEN WIELER VERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN ELKE WOENSDAGMIDDAG IN TERNEUZEN

 

 

 

 

 

 

 

SPECIALE WIELERPAGINA’S OP ZEELANDFIETS.NL MET VOORBESCHOUWINGEN EN VERSLAGEN
Foto : Zeelandfiets.nl / Annelien Andriesse  :   Scheldeprijs april 2019 door Middelburg.

 

CRITERIUMS ZEELAND :   
Voorbeschouwingen :   www.zeelandfiets.nl/?page_id=125774         
Verslagen  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=128155
KLASSIEKERS  –  TIJDRITTEN  –  KAMPIOENSCHAPPEN ZEELAND :
Voorbeschouwingen & Verslagen  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=94931

 

 

 

 

 

 

 

VOLG OP ZEELANDFIETS.NL DE 8 ZEEUWSE (SEMI) PROFS IN DE WORLD TOUR & OP CONTINENTAAL EN PRO CONTINENTAAL NIVEAU 
BEKIJK DE RESULTATEN VAN ANTWAN TOLHOEK – BRIAN VAN GOETHEM – NICK VAN DER LIJKE – MARCO MINNAARD (foto)  –  JARNO MOBACH – THIJS DE LANGE  – WESLEY MOL  &  LARS OREEL  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=94593

 

 

 

 

 

 

SCOREBORD WEGSEIZOEN  :  TOP 10 ZEEUWSE RENNERS BUITEN ZEELAND
LEES MEER OVER HUN UITSLAGEN  : 
www.zeelandfiets.nl/?page_id=127728     &    www.zeelandfiets.nl/?page_id=111409

 

 

 

 

 

 

 

NEDERLANDSE LOTERIJ NK WIELRENNEN IN EDE :
ZEEUWSE RENNERS OP 26, 29 EN 30 JUNI OVER DE VELUWE
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is onderdeel van het NK tijdrit parcours. De wegwedstrijden voeren de beloften, elite-vrouwen en elite-mannen vanuit Ede door Bennekom en Wageningen.
Het Nederlandse Loterij NK Wielrennen wordt op drie dagen verreden in het Gelderse Ede. Op woensdag 26 juni vindt het NK Tijdrijden voor beloften, vrouwen en mannen plaats. Zaterdag 29 juni zijn de wegwedstrijden van de vrouwen elite en beloften. Op zondag 30 juni strijden de mannen elite om de rood-wit-blauwe kampioenstrui in de wegwedstrijd.  Bekijk de parcoursen op de speciale pagina Kampioenschappen :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=125326    (20 april 2019)

 

 

 

 

 

 

 

OPROEP VOORZITTER LEO BAKKER (TMZ) RICHTING RENNERS : ” KOM ZOVEEL MOGELIJK NAAR DE KOERSEN “
Foto : Facebook        Trimbelangen Midden Zeeland (TMZ) is volgens Leo Bakker (foto) tevreden over het wegprogramma 2019 :  “Het is weer gelukt een mooie kalender samen te stellen. Dit met veel dank aan de organiserende comité’s waar veel vrijwilligers in touw zijn om mooie (en veilige) wielersport mogelijk te maken”.
“We weten dat de renners dit waarderen. Voor de motivatie van organisatoren en hun medewerkers is het wel van belang dat ze kunnen rekenen op (voldoende) deelnemers en daar ligt een stukje verantwoordelijkheid bij de renners. Natuurlijk kun je niet altijd starten, maar kom zoveel mogelijk”.   (5 april 2019)

 

 

 

 

 

 

TMZ 2019 : GEEN CRITERIUM IN ARNEMUIDEN EN RILLAND
Foto : Organisatie      In 2019 ontbreekt  de Wielerronde van Arnemuiden op de Zeeuwse wielerkalender van Trimbelangen Midden Zeeland TMZ. Comitélid Cor Traas over het schrappen van de koers in het vissersdorp : “Er is onvoldoende draagvlak bij de organisatie/ vrijwilligers en dat zorgt voor een tekort aan mensen”.    Ook in Rilland is er geen wielerronde in 2019 volgens de TMZ kalender. Bekijk elders op deze pagina het volledige TMZ programma 2019 met criteriums, klassiekers en tijdritten.     (2 april 2019)

 

 

 

 

WIELERKLASSEMENT GP BIKECENTER ZEEUWS VLAANDEREN VERVALT

Wielerpromotie Zeeuws Vlaanderen heeft zich de laatste jaren ingezet voor de promotie van Zeeuws Vlaamse wielerwedstrijden. Met een Bike Center klassement en een leuke prijzenpot kon er in 11 wedstrijden gestreden worden voor punten met een zeer fraaie prijzenpot. De initiatiefnemers zullen deze opzet van 2018 echter niet voortzetten.

In een toelichting op hun besluit vragen ze om meer waardering richting organisatoren en vrijwilligers in de wielersport  : “Gezien wij toch allemaal druk bezig zijn en dit ook stiekem veel tijd in beslag neemt hebben wij besloten om geen opvolging meer te geven aan het klassement. Wij hopen dat onze inzet voor de nodige impuls heeft gezorgd en we blijven wel betrokken in andere organisaties en in het peloton. Belangrijk is om te beseffen dat al deze organisaties ontzettend hun best doen om voor de renners en toeschouwers iets moois neer te zetten. Wees hier bewust van en complimenteer deze ook eens voor deze vrijwillige toegewijde inzet”.     (1 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

WIELERKALENDER 2019 TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND TMZ  MET CRITERIUMS – KLASSIEKERS – TIJDRITTEN & KAMPIOENSCHAPPEN
Voorbeschouwingen  :   
Criteriums :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=125774           
Klassiekers :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=94931