> NICK VAN DER LIJKE / 3

 

(vanaf 13 augustus 2018)
kijk ook op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=95440   &   www.zeelandfiets.nl/?page_id=115665

 

 

 

NICK VAN DER LIJKE IN 2019 BIJ ROOMPOT CHARLES CYCLING MET 11 LANDGENOTEN    

TEAMPRESENTATIE DONDERDAG 3 JANUARI TIJDENS ZESDAAGSE ROTTERDAM


De nieuwe formatie Roompot Charles Cycling heeft 18 renners onder kontrakt voor 2019.  Nick van der Lijke (Middelburg > Rotterdam) is in gezelschap van 11 landgenoten en 6 Belgische coureurs.  Het ploegleiderswerk bij de Pro Continentale ploeg zal volgend jaar in handen zijn van Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Boogerd.  Algemeen manager van het Nederlands/Belgische fusieteam is Michael Zijlaard.    (2 november 2018).

Bekijk onderstaand de selectie 2019 van Roompot Charles Cycling:

 

 

 

 

 

 

ELFDE PLAATS IN SLOTKOERS 2018

Foto : Facebook      Met de elfde plaats in de Famenne Ardenne Classic heeft Nick van der Lijke zijn seizoen afgesloten. De Roompot coureur reed in de finale in het voorste gelid en kon na negen hellingen weer een mooie klassering op zijn scorelijst zetten. In de eendagskoers rond Marche-en-Famenne in de Ardennen vormden vier aanvallers de vlucht van de dag. Fabien Grellier (Direct Energie), Alo Jakin (St. Michel-Auber ’93), Brecht Ruyters (Cibel-Cebon) en Elias Van Brusseghem (Veranda’s Willems-Crelan)  kregen zeven minuten. In het tweede koersdeel konden de koplopers zich niet meer handhaven en kwamen de sprintersploegen in beeld. De 29 jarige Canadees Guillaume Boivin van Israel Cycling Academy was na 195 km. de rapste sprinter. De overige podiumplaatsen werden ingenomen door Quentin Pacher (Vital Concept) en Danny van Poppel van Lotto NL Jumbo.   (27 september 2018)

 

 

 

 

La Louvière – Tournai      Tour de Eurométropole          1. Mads Pedersen   (Trek Segafredo / 22 jaar)   206 km – 4.57.08          2. Jempy Drucker   (BMC)        3. Oliver Naesen   (AG2R La Mondiale)         Beste Hollander :  8. Jan-Willem Van Schip          23. Nick v.d. Lijke op 11 sec.        107 renners geklasseerd.    (22 september 2018)

 

 

 

 

 

TOP 10 EINDKLASSEMENT RONDE VAN SLOWAKIJE

In het algemeen klassement van de Ronde van Slowakije staat Nick van der Lijke na vijf koersdagen in de top 10. De geboren Zeeuw bevestigde zijn prima vorm met een topklassering in de etappewedstrijd door Oost Europa met veel klimwerk. Op de negende plaats noteerde de Roompot renner een marge van 34 seconden op triomfator Alaphilippe. Met deze score werd v.d. Lijke de tweede Nederlander achter Piet Weening op de achtste plaats. In de etappes eindigde de Roompot coureur enkele keren vooraan in de sprint.  Julian Alaphilippe (26) van Quick Step Floors werd als eindwinnaar gehuldigd in Galanta. Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice) strandde op 16 seconden. Cesare Benedetti van BORA Hansgrohe had een verschil van 22 seconden.   (16 september 2018)

 

Tijdens de slotetappe van Nitra naar Galanta formeerden zes renners de vroege vlucht. Naast Jesper Asselman van Roompot – Nederlandse Loterij waren dat (Martin Haring (Dukla BB), Juraj Michalička (Slovak nationale team), Andreas Stokbro (Riwal  Ceramic Speed), Matej Zahálka (Elkov-Author) en Philipp Walsleben van het Duitse nationale team. In de eindfase zorgden de sprintersploegen voor een hergroepering. Bij de massale aankomst pakte de Nederlander Pascal Jacobsen van Quick Step Floors na 3 uur en 21 minuten de hoofdprijs met minimaal verschil op Mateo Pelucchi en Christophe Laporte. Nick van der Lijke ging als 18de over de streep.    (16 september 2018)

 

Foto : Twitter     Na de derde rit staat Nick van der Lijke nog steeds in de klassements top 10. Zijn achterstand op leider Julian Alaphilippe is 34 seconden met nog één etappe te gaan. In de strijd om de dagzege versloeg de 29 jarige Matteo Pelucchi (BORA Hansgrohe) twee renners van Quick Step Floors : Fabio Jakobsen (2de) en Yves Lampaert (3de). v.d. Lijke meldde zich na 180 km. op de 44ste plaats in aankomstplaats Nitra.    (15 september 2018)

 

 

Foto : Facebook      Tijdens de tweede rit zat Nick van der Lijke in een uitgedund peloton in de voorste gelederen. Op de slotklim reed de Roompot coureur na 4,5 uur koers naar de achtste plaats op 10 seconden van winnaar Rüdiger Selig (29) van BORA Hansgrohe. Yves Lampaert kwam als tweede binnen in Dubnica en Zdenek Stybar ging als derde over de streep. In het algemeen klassement heeft v.d. Lijke op de negende positie 34 seconden achterstand op leider Julian Alaphilippe van Quick Step Floors.    (14 september 2018)

 

Foto : Organisatie      Nick van der Lijke staat na zijn achtste plaats in de eerste etappe op de elfde positie in het algemeen klassement. Het verschil met leider en etappewinnaar Julian Alaphilippe (Quick Step Floors) is 25 seconden. Tussen Poprad en Strbske Pleso moesten de coureurs veel klimmen maar in de slotfase konden de sprinters zich uitleven. Na Alaphilippe werden de troostprijzen ingevuld door de Belg Ben Hermans (Israel Cycling Academy) en toptalent Attila Valter van Pannon Cycling Team.   (13 september 2018)

In de proloog van de Ronde van Slowakije zette Bob Jungels (Quick Step Floors) de snelste tijd op de digitale juryklok. De 25 jarige Luxemburger tekende voor de 62ste zege van de Belgische topformatie. Jungels trapte in Poprad een gemiddelde van ruim 56 km per uur. Fabio Jakobsen was op de vijfde plaats de beste Nederlander op 2 seconden. Nick van der Lijke reed de 1,9 km. 11 seconden trager dan Jungels en eindigde met deze score op de 83ste plaats.   (12 september 2018)

 

 

 

 

 

 

Foto’s : Twitter & Organisatie          Nick van der Lijke heeft op de wielerbaan in Erfurt de Europese titel achter de derny behaald. De renner van Roompot – Nederlandse Loterij reed met gangmaker René Kos naar de hoofdprijs.    (8 september 2018)

 

 

 

 

 

 

Wetteren  (B)     Dernyfestival       19 deelnemers.        1. Laurens de Vreese    (Astana / foto)     31.15           2. Yves Lampaert   (Quick Step Floors)         3. Wout Van Aert   (Crelan Charles)       17. Nick van der Lijke op 32 seconden.      (3 september 2018)

 

 

 

 

Frankrijk      GP Fourmies       1. Pascal Ackermann   (24 jaar / BORA Hansgrohe)     205 km – 4.46.56       2. Arnaud Démare    (Groupama FDJ)         3.Alvaro José Hodeg   (Quick Step Floors)          Beste Hollander :  7. Boy van Poppel   (Trek Segafredo)          66. Nick van der Lijke op 12 seconden.      (2 september 2018)

 

 

 

 

VLUCHT VAN DE DAG IN BRUSSELS CYCLING CLASSIC
Foto : Organisatie       In de klassieker Brussels Cycling Classic ging Nick van der Lijke met Oliver Naesen, Lars Bak, Jonas Gregaard, Hamish Schreurs en Tom Wirtgen in de aanval. De vlucht van de dag kreeg ruim drie minuten voorsprong maar in de slotfase zorgden de sprintersploegen voor een hergroepering. Na 13 hellingen en 201,4 km sprintte de 24 jarige Duits kampioen Pascal Ackermann (BORA Hansgrohe) naar de overwinning in Brussel. Jasper Stuyven (Trek Segafredo) en Thomas Boudat van Energie Direct stonden ook op het podium. Op de 22ste plaats was Wesley Kreder de beste Hollander. Nick van der Lijke verspeelde in de finale 5.32 en kwam als 123ste binnen. De jury klasseerde 130 courerus.   (1 september 2018)

 

 

 

 

 

DEUTSCHLAND TOUR : TIENDE IN EINDKLASSEMENT
Nick van der Lijke eindigde in de vierdaagse Deutschland Tour op de tiende plaats in het algemeen klassement. De 26 jarige renner van Roompot – Nederlandse Loterij, die bezig is aan een goed seizoen, noteerde als tweede Nederlander een achterstand van 34 seconden. Met zijn top 10 klassering verzamelde v.d. Lijke 20 punten voor de UCI World Ranking. Marco Minnaard uit Wemeldinge (Wanty Groupe Gobert) werd 35ste in de eindstand op 3.41.

 

Foto : Twitter      In de slotrit vanaf Lorsch sprintte de vijfdejaars prof na 207 km. naar de vierde plaats in de eerste groep met 16 renners. De dagzege was voor Nils Politt (24) van Team Katusha  Alpecin.

 

Foto : Organisatie      Bij de eindhuldiging in Stuttgart kreeg winnaar de Sloveen Matej Mohoric (23) de zegebloemen. De talentvolle coureur van Bahrain Merida hield Nils Politt (Team Katusha/6 seconden) en Maximilian Schachmann (Quick Step Floors/12 seconden) achter zich. Tom Dumoulin (Team Sunweb) kwam op de vierde plaats 16 seconden tekort voor de eindoverwinning. De jury zette 112 renners in het klassement.   (26 augustus 2018)

 

Foto : Instagram      In de voorlaatste etappe was Nick van der Lijke wederom vooraan te zien. De Roompot coureur zat in de finale in de eerste groep met ruim 40 renners. Tijdens de sprint kon v.d. Lijke een valpartij ontwijken en eindigde op een keurige vijfde plaats in het spoor van de toppers. In Merzig waren de zegebloemen voor Matej Mohoric van Bahrain Merida.De 23 jarige Sloveen mocht op het podium ook de leiderstrui aantrekken. Na 177 km kwam Nils Politt (Katusha Alpecin) als tweede binnen gevolgd door Pieter Vanspeybrouck van  Wanty Groupe Gobert. Vanuit startplaats Trier probeerden zeven renners zo lang mogelijk weg te blijven. In deze vroege vlucht reden o.m. Oscar Riesebeek (Roompot – Nederlandse Loterij) en Rick Zabel naar drie minuten voorsprong. Op 15 km van de streep was hun dappere avontuur toch voorbij. In de laatste fase konden de sprinters hun snelheid etaleren.     (25 augustus 2018)

 

Foto : Twitter      Tussen Bonn en Trier meldde Roompot renner Etienne van Empel zich in een viermans kopgroep. Het aanvalskwartet kreeg vijf minuten voorsprong maar in de finale kwamen de sterkste renners in de spits. Maximilian Schachmann (Quick Step Floors) sprintte na bijna 5 uur koersen naar de dagwinst. Matej Mohoric (Bahrain Merida) meldde zich als tweede en Tom Dumoulin (Team Sunweb) maakte de top 3 compleet. Nick van der Lijke was attent in de slotkilometer en kon afsluiten met de twaalfde plaats op 12 seconden van Schachmann.  (24 augustus 2018)

 

Foto : Twitter      In de openingsrit van de Deutschland Tour eindigde Nick van der Lijke (Middelburg > Rotterdam) op de zestiende plaats. Met deze klassering in de massasprint in Bonn was de coureur van Roompot – Nederlandse Loterij de snelste Nederlander. De dagzege werd ingevuld door Akvaro José Hodeg van Quick Step Floors. De 21 jarige Colombiaan versloeg na 157 km. thuisrijder Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe)  en Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida), Reinardt Janse van Rensburg (Dimension Data) en Alexander Krieger van Leopard Pro Cycling). In het dagklassement werden 131 renners opgenomen. Na de start in Koblenz vormden zes coureurs de vlucht van de dag. Toen op 15 km van de streep alles bij elkaar kwam probeerde Luke Rowe (Team Sky) weg te komen maar deze poging leverde niets op.      (23 augustus 2018)

 

 

 

 

 

 

TOP 30 EINDKLASSEMENT BINCK BANK TOUR
Foto : Organisatie      Een strijdlustige Nick van der Lijke kan terugkijken op een prima Binck Bank Tour. Na zeven koersdagen door Nederland en België belandde  de coureur van Roompot –Nederlandse Loterij in de top 30. Op de 28ste plaats was zijn  achterastand op triomfator Mohoric 3.47. Het 23 jarige toptalent van Bahrain Merida verdedigde zijn leiderspositie met succes. In de laatste etappe moest hij talrijke aanvallen neutraliseren maar de Sloveen hield stand in de secondenstrijd.  2. Michael Matthews   (Team Sunweb) op 5 sec.        3. Tim Wellens  (Lotto Soudal)           4. Maximilian Schachmann   (Quick Step Floors) op 25 sec.     5. Dylan van Baarle   (Team Sky) op 34 sec.  Elmar Reinders van Roompot – Nederlandse Loterij werd aangewezen als de meest strijdlustige renner. 90 coureurs in eindklassement.     (19 augustus 2018)

 

Foto : Twitter      Michael Matthews zette de slotrit door de Vlaamse Ardennen op zijn naam. In de toeristische finishplaats Geraardsbergen ging de renner van Team Sunweb na 215 km. met geringe voorsprong over de streep. De Belg Greg Van Avermaet (BMC) bezette de tweede plaats en Zdenek Stybar werd als derde geklasseerd. Nick van der Lijke etaleerde zijn sterke vorm in de spits van de koers. Hij kwam 52 seconden na Matthews binnen in het centrum van de Belgische wielerstad.   (19 augustus 2018)

 

Foto : Organisatie     Tussen Riemst en Sittard Geleen was de formatie van Nick van de Lijke weer vaak aan het front te zien. Na 182,2 km en 4 uren koers was de dagzege voor Gregor Mühlberger (Bora Hansgrohe) gevolgd door Tim Wellens (Lotto Soudal) en Zdenek Stybar (Quick Step Floors). v.d. Lijke moest op de 38ste plaats 1.29 inleveren.    (18 augustus 2018)

 

Foto : Twitter    In Lanaken sprintte Magnus Cort van Astana naar de dagzege. Na 204 km. en 4 uur en 39 minuten versloeg de 25 jarige Deen zijn medevluchters Julius v.d. Berg (Team EF Education First Drapac) en Alexis Gougeard van AG2R  La Mondiale). De Belg Jonas Rickaert Sport Vlaanderen Baloise) was ook present in de kopgroep maar moest in de slotfase afhaken na een lekke band. Het peloton liet zich evenals in de tweede rit verrassen. De achtervolging kwam te laat op gang en de grote groep ging 33 seconden na de winnaar over de streep. Nick van der Lijke noteerde de 41ste plaats.   (17 augustus 2018)

 

Foto : Organisatie     Nick van der Lijke zat in de finale naar Ardooie in een kopgroep met Dries De Bondt (Verandas Willems-Crelan), Alex Kirsch (WB Aqua Protect Veranclassic) en Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise). De vier aanvallers mochten ongeveer 20 km vooruit blijven maar werden alsnog ingerekend door een attent peloton. Een ploeggenoot van Van der Lijke was vanaf de openingsfase in Blankenberge present in de vlucht van de dag. Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen-Baloise), Elmar Reinders (Roompot-Nederlandse Loterij) en Lukas Spengler (WVA-Wb Aqua Aqua Protect Veranclassic) kregen bijna vier minuten. Op 80 km van de streep was hun avontuur voorbij en ontstond meteen een nieuwe poging. Zes renners met o.m. Sjoerd van Ginneken (Roompot – Nederlandse Loterij) probeerden weg te komen maar hun inspanning had geen succes. Op het smalle aankomstcircuit in Ardooie plaatste Jasper Stuyven een slimme demarrage in de laatste bocht die wel honderd procent rendement opleverde. De twijfelaars waren te laat en de Belg van Trek – Segafredo mocht na 165 km. als etappewinnaar naar de huldiging. Caleb Ewan (Mitchelton Scott) en Zdenek Stybar van Quick Step Floors strandden op enkele meters. Nick van der Lijke noteerde de 71ste plaats in dezelfde tijd als Stuyven.     (16 augustus 2018)

 

Foto : Facebook     In de derde etappe werden de aanvallers beloond voor hun inspanningen. Vijf renners gingen vanaf startplaats Aalter op avontuur richting Antwerpen en tot ieders verrassing bleven ze vooruit tot de finish. Sean De Bie (Veranda’s Willems-Crelan), Matej Mohoric (Bahrain-Merida), Jesper Asselman, Taco Van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) en Maxime Vantomme van Wb Aqua Project Veranclassic) reden naar een marge van 4,5 minuut. In de slotfase werd de voorsprong wel  iets minder maar het verbaasde peloton kon de vluchters niet meer bedreigen. Zeker voor de sprinters een gemiste kans op dagsucces.
Na meerdere solo pogingen van Matej Mohoric bleef de kopgroep niet compleet in de finale maar de weer fitte Taco van der Hoorn handhaafde zich wel in de voorste linie. De 24 jarige renner van Roompot – Nederlandse Loterij wilde zijn comeback glans geven, koos in de slotkilometer zelfs voor een demarrage en kreeg een gaatje. Zijn tempoversnelling leverde topsucces op voor de oranje formatie van ploegmanager Michael Zijlaard. Een geëmotioneerde Van der Hoorn werd na 3 uur en 47 minuten koers van alle kanten gefeliciteerd met zijn World Tour zege op Belgische bodem.  Nick van der Lijke kwam als 34ste binnen op 1.11 van zijn triomferende ploegmaat. Op het podium werd Matej Mohoric van Bahrain Merida gehuldigd als nieuwe leider.    (15 augustus 2018)

 

Foto : Twitter     De 24 jarige Zwitser Stefan Küng (foto) van BMC triomfeerde in de tweede etappe. In en rond het Noord Limburgse stadje Venray werd onder goede weersomstandigheden een tijdrit afgewerkt over 12,7 km. Küng zette de snelste score op de jurylijst. Met een gemiddelde van 48.690 km per uur noteerde de specialist in de race tegen de klok 14.11. Zijn voorsprong op de nummer twee, Victor Campenaerts/Lotto Soudal, bedroeg 14 seconden.  3. Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) op 15 sec.    4. Michael Matthews  (Team Sunweb) op 15 sec.    5. Maximilian Schachmann (Quick Step Floors) op 19 sec.  Jos van Emden (Lotto NL Jumbo) was op de vijftiende plaats de rapste Nederlander op 28 seconden. Nick van der Lijke draaide een gemiddelde van  48.690 en moest op de 107de positie 1.28 inleveren.     (14 augustus 2018)

 

Foto’s : Organisatie      In de vlakke openingsetappe van de Binck Bank Tour reden zes renners in de vlucht van de dag. Het koersbeeld werd ingevuld door de aanvallers Elmar Reinders, Julius van den Berg, Dries De Bondt, Dimitri Peyskens, Thomas Sprengers en Manuele Boaro (foto onder). De kopgroep kreeg vanaf de start bij het stadion van VV Heerenveen een ruime marge van het peloton en kon tijdens de zgn. gouden kilometer veel seconden sprokkelen. De jury klokte maximaal vier minuten voorsprong maar onder impuls van de sprintersploegen was het wachten op de onvermijdelijke hergroepering op de natte Friese wegen. De samensmelting kwam er in de slotfase. Vervolgens probeerde Roompot coureur Jan-Willem van Schip in de laatste ronde uit de greep van het peloton te blijven maar hij moest met nog 2 km te gaan capituleren. Vervolgens ging het tempo enorm de hoogte in en stoof het peloton naar de streep in Bolsward. Bij een forse valpartij op 300 meter van de aankomst ontstond consternatie in de groep maar de snelste jongens zaten toch in de voorste gelederen.

 

De 21 jarige Fabio Jakobsen uit Heukelom sprintte naar de dagzege. De Nederlander van Quick Step Floors bleef na 177 km. en 4 uur koers de toppers Marcel Kittel en Caleb Ewan nipt voor en pakte zijn eerste overwinning in de World Tour. Jakobson mocht ook de leiderstrui aantrekken. Hij won in het voorjaar al de Belgische klassiekers Nokere Koerse en de Scheldeprijs die startte in Terneuzen en deels door Zeeland voerde. Nick van der Lijke hield zich afzijdig in de sprint en bolde als nummer 138 over de finish in dezelfde tijd als Jakobsen. De jury rapporteerde 161 renners in het dagklassement.      (13 augustus 2018)