> FIETSRONDJE – ARCHIEF

 

 

 

                                                   DANIËL PAARDEKOOPER    –    MIDDELBURG

Woonplaats: Middelburg
Werk: Bouwkundig calculator/werkvoorbereider bij Bouwbedrijf Geertse  Vrouwenpolder.
Wanneer begonnen met fietsen: Begonnen rond mijn elfde jaar. Mijn eerste deelname aan een MTB zomercup wedstrijd bij de jeugd op het parcours bij “de Piet”, op een fiets van mijn broer.
Waar liggen start & finish van de route: Start van mijn routes is meestal thuis in Middelburg. Ook ga ik zo nu en dan met een aantal fietsvrienden met de auto naar Brabant, Vlaanderen, Limburg of Ardennen om daar een fietstocht of training te doen.
Vertel iets meer over je favoriete rondje, waar kom je langs, mooiste punt, lengte van de rit, etc: Een favoriete ronde heb ik niet echt. Rondes op de mountainbike gaan meestal over de duinen langs de Walcherse kust. Ook rij ik graag op het Patrick Tolhoek parcours in de boswachterij Westerschouwen. Bij een korte training op de racefiets is het vaak een rondje Walcheren. Vaak rij ik ook rond het Veerse Meer, richting Zierikzee of door de zak van Zuid-Beveland. Al deze routes maak ik soms wat langer met extra lusje.
Voor mij is het heerlijk om langs het water te fietsen. Er is altijd wat te zien bij en op het water. Meestal is de lengte van een rit zo tussen de 50 en 100 km, afhankelijk van de tijd en type training. Specifieke trainingen zoals ‘blokkentrainingen’ doe ik het liefst op een rustig stuk weg in ‘Sloe’ of op Noord-Beveland. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk met de fiets naar mijn werk in Vrouwenpolder te gaan. Meestal rij ik dan in grote lijnen dezelfde route, maar geen rit is hetzelfde.
Ga je alleen of met andere fietsers: Regelmatig fiets ik alleen. Ook ga ik vaak met mijn twee broers fietsen. Verder ga ik vaak op pad met clubjes uit Middelburg en omgeving of bekenden uit de vereniging. Dit zijn toergroepjes of trainingsclubjes met wedstrijdrijders.
Hoe vaak fiets je dit rondje: Meestal rij ik in de winter 3 à 4 keer per week. In de zomer 4 à 5 keer per week.
Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze: Af en toe stoppen we wel even voor een bakje koffie of hapje tijdens een lange rit.
Merk fiets en welke onderdelen: Mountainbike en Racefiets beiden van het merk Specialized met Shimano XTR(mtb) en Ultegra (race) onderdelen en Magura schijfremmen op mijn mountainbike.
Wanneer begonnen met wielrennen : Ik ben begonnen met MTB op mijn 11de. Rij pas sinds een jaar of 8 à 9 op de racefiets.
   
Heb je familieleden die ook fietsen: 2 broers fietsen ook competitief, zowel mountainbike als race.

Bij welke ploeg fiets je in 2017/2018: Bij MTB vereniging Team X-Treme uit Goes.
Wat is je winterprogramma: Conditietraining door middel van buitenritten, specifieke trainingen op de rollenbank en spinningfiets. Daarnaast rijden van wat toertochten op de mountainbike en af en toe een wedstrijd van de Zeeuwse MTB wintercompetitie.
Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie: Zeeland is qua fietsprovincie zeer geschikt. Overal kun je verschillende kanten op en onderweg is er altijd veel te zien en te beleven. In de zomermaanden kan het langs de kusten erg druk zijn met overige fietsers en toeristen. Dan is het verstandiger om de rustige gebieden op te zoeken.  
Favoriete (Zeeuwse) wielerprof: Marco Minnaard. Zelf heb ik vanaf de jeugd nog MTB wedstrijden gereden met en tegen hem. Nadat hij volledig voor de weg had gekozen is er wel een boegbeeld uit het mountainbiken verdwenen, maar ik denk dat het voor hem wel de juiste weg is geweest om zijn droom te verwezenlijken om prof te worden.
 Mooiste Zeeuwse wielerevenement: Uit het verleden: De aankomst van de Giro in Middelburg in 2010.  Voor nu: De Kustmarathon MTB toertocht die ook vanuit de vereniging wordt georganiseerd. Het is altijd weer schitterend als er zoveel mensen op de mountainbike stappen.   
(25 november 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                        AIMÉE SCHOE           –               VROUWENPOLDER
Leeftijd:     19 jaar
Studie:   CIOS
Wanneer begonnen met fietsen:    Toen ik 6 jaar was ben ik gestart met mountainbiken
Vertel iets meer over je favoriete rondje, waar kom je langs, mooiste punt:
Thuis: Ik heb niet één favoriet rondje, ik rij juist zoveel mogelijk verschillende routes. Maar een ronde langs Westkapelle en Zoutelande is altijd mooi.
Elders:    Om te mountainbiken heb ik één plek of ronde waar ik het liefste elke dag zou fietsen en dat is in Houffalize.
Ga je alleen of met andere fietsers: Ik train vaak alleen omdat er in mijn omgeving niet veel andere fietsers zijn. Wel gaat mijn vader of vriend zo nu en dan eens mee.
Hoe vaak fiets je dit rondje: Dat verschilt enorm, soms 2 keer in de week en soms een aantal weken niet.
Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze: Nee daar heb ik een hekel aan, ik krijg het dan altijd koud.
Merk fiets: Stevens
Heb je familieleden die ook fietsen: Mijn vader
Bij welke ploeg fiets je in 2017/2018 en wat is je winterprogramma: Ik ben lid van mountainbike vereniging X-Treme. Mijn persoonlijke sponsors zijn Stevens, Van der Eijk Tweewielerspecialist, Rijwielshop de Driehoek en Breezand vakanties.
Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie: Mooi, bijna overal fietspaden die oneindig zijn!
Favoriete wielerprof: Pauline Ferrand Prevot.              (21 oktober 2017)

 

 

 

 

 

 

GOESENAAR RAMON VLEUGEL (26) TRAINT VAAK OP HET STRAND VAN WESTERSCHOUWEN 
Ik ben werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiotherapie van Loo en Veerhoek op de locaties Goes en Kapelle. Sinds het begin van dit jaar werk ik ook bij Vélofysics, waar ik wielrenners begeleid bij het behalen van hun doelen. Ik ben zelf op 16-jarige leeftijd begonnen met fietsen maar door een blessure aan mijn rug ben ik 2 jaar inactief geweest. Door goede medische hulp heb ik in 2010 mijn comeback kunnen maken.
Sinds dit jaar combineer ik het wegwielrennen met het strandracen waardoor mijn trainingen soms op de weg en soms op het strand plaatsvinden. Voor het strandracen fiets ik vaak met mountainbiker Thijmen van de Vreede op het strand van Westerschouwen. Een vaste ronde die we we qua duur makkelijk kunnen uitbreiden. We starten op het parkeerterrein van het MTB parcours in Burgh-Haamstede waarna we door het bos maar de strandopgang rijden. Voor we het strand oprijden zetten we de banden op de juiste spanning.
Op de weg train ik in verband met mijn werk vaak alleen. De ronde die ik het liefst doe start in mijn woonplaats Goes. Waarna ik over de Zeelandbrug richting Zierikzee ga. Bij goed weer en goed gezelschap maak ik dan wel eens een tussenstop op 1 van de terrasjes in het centrum van Renesse. Vervolgens rijd ik dan over de stormvloedkering , langs Kamperland en Kortgene weer terug naar huis.
DE FIETS IN ZEELAND : Het belangrijkste van mijn routes is het uitzicht op de zee. Hierdoor is Zeeland voor mij bij uitstek de fiets provincie!
FAVORIETE ZEEUWSE RENNER :     Een favoriete (Zeeuwse) wielerprof heb ik niet. Ik geniet van alle talentvolle Zeeuwse renners die op dit moment actief zijn in het profpeloton. Vooral omdat ik met allemaal meerdere malen in een wedstrijd heb mogen rijden.
WIELERWENS :    Ik hoop nog vele jaren te kunnen genieten van alle Zeeuwse evenementen op de weg en ik hoop dat er in de toekomst nog nieuwe wedstrijden op de Zeeuwse stranden bijkomen.   (10 oktober 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LOTTE ELISE (LIESELOTTE) OVERDEVEST :
“ HEERLIJK TRAINEN ONDERLANGS DE ZEEDIJK IN REGIO HOEK & BRESKENS “
Leeftijd : 28 jaar
Woonplaats : Hoek
Beroep : Schadebehandelaar bij Stichting Rechtsbijstand ZLM             
Start en finish van de route liggen in mijn woonplaats Hoek. Vanuit thuis start ik altijd mijn rondes. Ik rij dan een ronde langs de boot en over Breskens terug. Heerlijk rijden onderlangs de zeedijk. Mijn bloktrainingen doe ik vaak parallel langs de N61. Dit is een mooi recht stuk asfalt en kan aan beide kanten gereden worden.
Aangezien ik veel train ga ik vaak alleen. Toch probeer ik het zondag ritje met de club er wel in te houden. Al gaat dit ook soms lastig. Ik ben lid van WTC Philippine. Ik woonde voorheen in Kapelle en ben daarom ook lid van T&TC Kapelle. Ook hier probeer ik soms nog een ritje mee te pakken.
Vorig jaar (2016) april stapte ik voor het eerst op een racefiets. Ik mocht het proberen op de oude Ridley van mijn vriend. Hij fietste al langer en ik was er wel erg benieuwd naar. In het begin was het wel erg wennen, maar ik had de smaak al snel te pakken. In juni kocht ik dan ook mijn eerste racefiets. Een Bulls Harrier. Een seizoen van mooie toertochten volgde. Aan het einde van het seizoen had ik het zo te pakken dat ik in november aanklopte bij Jacob Wijnstra van Velofysics in Kapelle. Ik was toch wel benieuwd naar mijn houding op de fiets. Eerder had ik al een blessure gehad van het te snel opbouwen met hardlopen en zoiets wilde ik toch wel voorkomen. In samenwerking met Jacob hebben we mijn fiets perfect afgesteld. Voorheen had ik vaak last van zware hoofdpijn na het fietsen en ook dikwijls pijn in mijn voeten. Dat zou nu verleden tijd moeten zijn en daar heb ik alle vertrouwen in.
Toch was dit alles niet voldoende voor me. Het fietsen ging erg goed en ik wilde kijken hoe ver ik hiermee kan komen. Aangezien ik het zo ontzettend leuk vond. Samen met Jacob ben ik gaan kijken of ik dan toch geen wedstrijden kon gaan rijden. In december bij een sportarts geweest en hij vertelde mij dat ik kerngezond ben. Dus sinds eind vorig jaar aan de training bij Velofysics. Sinds januari is Ramon Vleugel mijn trainer. Iedere maand een trainingsschema en altijd terugkoppeling wanneer ik vragen heb. En de trainingen zijn een succes! Sinds maart dit jaar rij ik dan ook wedstrijden bij de TMZ, OVWF en WAOD. Iedere wedstrijd gaat beter en ik merk dat ik met sprongen vooruit ga! In juni dan ook een racefiets gekocht met aeroframe, de Giant Liv. Want ja alle beetjes helpen.
Het gaat nu  – augustus 2017 –  zelfs zo goed met de trainingen en wedstrijden dat ik in september als gastrenster een meerdaagse mee mag rijden met de Zeeuwse formatie Jos Feron Lady Force. Dus wie weet waar ik uit zal komen??!!        (15 augustus 2017)

 

 

 

           
       

 

 

 

                                        NIEUWELING ROWDY REUNIS (14) HULST
Studie :  > STUDEER OP REYNAERT COLLEGE. IK ZIT IN DERDE JAAR VAN VMBO
Wanneer begonnen met fietsen :  > IK FIETS VANAF MIJN VIJFDE JAAR
Waar liggen start & finish van de route en vertel er iets meer over : > IK HEB GEEN FAVORIET RONDJE. ER ZIJN MEERDERE MOOIE TRAININGSROUTES IN ZEEUWS VLAANDEREN
Ga je alleen of met andere fietsers :  > IK TRAIN VAAK MET VRIENDEN UIT MIJN FIETSCLUB OF MET DE TOERCLUB. WEL MEESTAL MET MIJN VADER
Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze :  > NA DE TRAINING RUST IK SOMS MET DE TOERCLUB OP EEN TERRAS
Merk fiets en welke onderdelen :  > GIANT PROPEL MET ULTEGRA. DEZE COMBINATIE BEVALT PRIMA IN TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN
Heb je familieleden die ook fietsen :  > BIJNA HEEL DE FAMILIE FIETST GRAAG : MIJN VADER, BROERTJE, OPA, OOM EN NEEF
Bij welke ploeg en categorie fiets je in 2017 en wat is je programma :  > IK BEN ALS EERSTE JAARS NIEUWELING AANGESLOTEN BIJ DE BELGISCHE FORMATIE VAN MOER LOGISTICS CYCLING TEAM. IN MIJN PROGRAMMA GEEF IK DE VOORKEUR AAN GROTE KOERSEN
Hoe denk je over Zeeland als fietsprovincie :  > ZEELAND IS EEN HELE MOOI FIETSPROVINCIE EN IDEAAL OM TE TRAINEN IN DE SOMS FELLE WIND AAN DE KUST
Favoriete (Zeeuwse) wielerprofs :  > BRIAN VAN GOETHEM EN MARCO MINNAARD          (27 juli 2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 NIEUWELING JARNO DHONDT (14)  EEDE 
Waar liggen start & finish van de route      
START EN FINISH LIGGEN BIJ MUIN HUIS IN HET ZEEUWS VLAAMSE EEDE
Vertel iets meer over je favoriete rondje, waar kom je langs, mooiste punt, lengte van de rit
WE RIJDEN MEESTAL LANGS SLUIS, OOSTBURG, SINT LAUREINS EN DAN WEER EEDE. DEZE AFSTAND IS 55 KM MAAR MEESTAL DIE IK NOG EEN RONDJE EXTRA
Ga je alleen of met andere fietsers  
VAAK FIETS IK ALLEEN MAAR IN HET WEEKEND GA IK ALTIJD MEE MET CT CASINO
Hoe vaak fiets je dit rondje  
MEESTAL TWEE KEER PER WEEK
Rust je wel eens onderweg, b.v. terras of koffiepauze    
NEE NOOIT, DAN MOETEN JE BENEN WEER OPNIEUW HET RITME ZOEKEN
Merk fiets en welke onderdelen    
IK HEB EEN TREK ALR VAN DE PLOEG SHIMANO
Wanneer begonnen met wielrennen  
IK BEGON TE FIETSEN OP MIJN ZESDE JAAR EN OP MIJN ACHTSTE STARTTE IK MET WEDSTRIJDEN
Heb je familieleden die ook fietsen
JA MIJN PAPA FIETST OOK
Bij welke ploeg en categorie fiets je in 2017 en wat is je programma    
IK KOERS ALS EERSTE JAARS NIEUWELING (14) IN HET SHIRT VAN DE BELGISCHE PLOEG SPIE DOUTERLOIGNE. WE RIJDEN EEN MOOI PROGRAMMA IN HOOFDZAKELIJK BELGIË EN NEDERLAND. VERDER EEN PAAR BUITENLANDSE WEDSTRIJDEN      (12 juni 2017)