> BRIAN VAN GOETHEM / 3

(vanaf 24 augustus 2018)
kijk ook op www.zeelandfiets.nl/?page_id=95445   &   www.zeelandfiets.nl/?page_id=115584

 

 

 

 

 

 

 

BRIAN VAN GOETHEM WIL IN 2019 MET LOTTO SOUDAL NAAR GIRO OF VUELTA

Bron : Omroep Zeeland 19 oktober 2018
https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/108878/Brian-van-Goethem-hoopt-bij-nieuwe-ploeg-Giro-of-Vuelta-te-rijden

 

 

 

 

 

 

BRIAN VAN GOETHEM OVER ZIJN TRANSFER NAAR LOTTO SOUDAL :
” IK ZAL MIJN CAPACITEITEN ALS HARDRIJDER ZEKER KUNNEN UITSPELEN, MAAR DAN VOORAL IN DIENST VAN DE PLOEG  ”  
Brian van Goethem (Sluiskil) verlaat na 4 jaar Roompot – Nederlandse Loterij en trekt vanaf 1 januari 2019 het shirt aan van Lotto Soudal. De Zeeuws Vlaming heeft een kontrakt voor twee jaar getekend bij de World Tour formatie van manager Marc Sergeant.  Van Goethem (27) startte in 2015 als profrenner bij de destijds nieuwe Nederlandse ploeg van Michael Zijlaard. Daarvoor koerste de Zeeuw bij de continentale ploeg Metec. De rasaanvaller toont zich als “Breakaway  Brian” vaak in de vlucht van de dag  en de voorjaarsklassiekers.
Op de website van zijn nieuwe ploeg Lotto Soudal gaat Brian van Goethem uitgebreid in op zijn toekomst in het wielerpeloton.
“Deel uitmaken van een WorldTour-team is voor iedere renner het hoogst haalbare doel, dus ik kijk uit naar volgend seizoen. Na vier jaar op procontinentaal niveau actief te zijn, ben ik klaar om de stap naar de WorldTour te zetten, zeker als dat kan bij één van de langst bestaande ploegen in het professioneel wielrennen. Op een bepaald moment moet je als renner een keuze maken en dat moment heeft zich dit seizoen aangediend. De prestaties die ik leverde, vielen Lotto Soudal op en dan hoefde ik natuurlijk niet lang na te denken om stap te zetten.

 

Foto : Gent – Wevelgem 2018.       Ik ben zeker geen veelwinnaar, maar door in veel wedstrijden voor de aanval te kiezen, heb ik me de voorbije jaren wel kunnen profileren. Gent-Wevelgem was daar dit jaar het grootste voorbeeld van. Ik sprong mee met de vroege vlucht en we reden met de kopgroep een mooie voorsprong bijeen. Je weet nooit waar een ontsnapping eindigt, maar je probeert altijd zo lang mogelijk voorop te blijven en te overleven. Het einde van Gent-Wevelgem was lastig met veel waaiers en een grote groep die opnieuw aansloot, maar ik voelde dat ik nog krachten over had. Op twee kilometer van de finish probeerde ik nog weg te springen – wetende dat ik in de sprint kansloos zou zijn, maar het lukte me niet om voorop te blijven. Achteraf bekeken was het wel een mooi avontuur en ben ik heel trots op die prestatie.
Komende seizoenen zal ik bij Lotto Soudal eerder degene zijn die achter de vlucht aanrijdt dan de renner die zelf mee in de ontsnapping gaat. Ik zal mijn capaciteiten als hardrijder zeker kunnen uitspelen, maar dan vooral in dienst van de ploeg. Ik ben niet iemand die de grote namen kan volgen in de finale, dus ik zal met veel plezier voor de ploeg werken. Naast mijn rol in de klassiekers, kan de ploeg ook in andere wedstrijden van het seizoen steeds rekenen op mijn capaciteiten als hardrijder. In de Ronde van België eindigde ik bijvoorbeeld nog derde in de tijdrit. Maar de nadruk ligt voornamelijk op het voorjaar. Ik woon net boven de grens tussen Nederland en België, nog relatief dicht bij de Vlaamse Ardennen. Ik kan er dus makkelijk naartoe om te trainen, me voor te bereiden en parcourskennis op te doen.
Ik hoop dat mijn ervaring in het peloton ook een meerwaarde zal zijn voor de ploeg. Na enkele jaren de klassiekers te rijden, ken je de cruciale plekken van een bepaald parcours en weet je waar je zeker vooraan moet zitten om een rol te spelen in de finale. Positionering in het voorjaar is essentieel en ik kan de kopmannen van de ploeg daarbij zeker helpen. Op die manier hoop en denk ik zeker een meerwaarde te zijn voor de ploeg. Het wordt alleszins een heel nieuwe ervaring en het WorldTour-niveau is natuurlijk nog een niveau hoger dan dat ik gewoon ben, maar ik kijk er erg naar uit om de ploeg te ondersteunen en zelf ook te groeien in een nieuwe professionele omgeving.”       (19 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

SLUITINGSPRIJS PUTTE KAPELLEN : SLOTKOERS BRIAN VAN GOETHEM IN SHIRT ROOMPOT – NEDERLANDSE LOTERIJ

Foto : Edwin van Immerseel.      In Putte Kapellen hebben Brian van Goethem en Taco van der Hoorn hun tijdperk bij Roompot – Nederlandse Loterij afgesloten. Voor de 24 jarige v.d. Hoorn, die in 2019 bij Jumbo NL koerst, werd de Sluitingsprijs een prachtige wielerdag. Hij versloeg 121 concurrenten in de populaire en drukke wedstrijd door Noord België en West Brabant. Bij de huldiging mochten drie Hollanders naar het podium. Naast Taco v.d. Hoorn stonden Piotr Havik (Beat Cycling Club) en Cees Bol van SEG Racing. 

Van Goethem (dnf) kon zich, na een ziekteperiode, niet in de kijker rijden tijdens zijn laatste koers in het sponsorshirt van Roompot – Nederlandse Loterij : “Het seizoen 2018 zit erop. In Putte Kapellen nog niet voldoende hersteld van buikgriep. Na 4 seizoenen ga ik deTeam Roompot familie verlaten en beginnen aan een nieuw avontuur bij Lotto Soudal. Bedankt aan iedereen die de afgelopen 4 jaar betrokken geweest is”.    (16 oktober 2018)

 

 

 

 

 

 

VLUCHT VAN DE DAG IN PARIJS – TOURS

Foto : Organisatie     Tijdens de klassieker Parijs – Tours meldde Brian van Goethem zich in de negenmans vlucht van de dag. De aanvallers mochten naar zes minuten voorsprong koersen maar werden alsnog ingelopen. In de finale over onverharde wegen reden drie coureurs in de spits. Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) wachtte de sprint niet af en soleerde naar de overwinning. De 24 jarige Deen ging met 25 seconden voorsprong over de streep. Niki Terpstra (Quick Step Floors / 2) en Benoit Cosnefroy (3) van AG2R La Mondiale) mochten ook naar de huldiging. Brian van Goethem had op de 43ste positie vier minuten achterstand op Andersen. Organisator ASO rapporteerde 104 binnenkomers in Tours.    (7 oktober 2018)

 

 

 

 

 

Foto : Organisatie          Binche – Chimay – Binche  – Memorial Frank van den Broucke          1. Danny van Poppel   (Lotto NL Jumbo)    197 km – 4.33.02          2. Yves Lampaert   (Quick Step Floors)          3. Oliver Naesen   (AG2R/La Mondiale)          50. Brian van Goethem op 1.56.       Geklasseerd: 109 renners.       (3 oktober 2018)

 

 

 

 

 

Foto : Facebook          La Louvière – Tournai      Tour de Eurométropole          1. Mads Pedersen   (Trek Segafredo / 22 jaar)   206 km – 4.57.08           2. Jempy Drucker   (BMC)        3. Oliver Naesen   (AG2R La Mondiale)          Beste Hollander :  8. Jan-Willem Van Schip         46. Brian van Goethem op 11 sec.     107 renners geklasseerd.    (22 september 2018)

 

 

 

 

Foto : Facebook      Lichtervelde (B)  –  Omloop van het Houtland       1. Jonas van Genechten   (Vital Concept Cycling Team)   195 km – 4.18.48        2. Jasper de Buyst   (Lotto Soudal)      3. Timothy Dupont  (Wanty Groupe Gobert)     Beste Nederlander :  5. Bram Welten   (Team Fortuneo Samsic)       50. Brian van Goethem op 3.43 / zat in vroege vlucht met 6 koplopers.  De jury klasseerde 55 coureurs.    (19 september 2018)

 

 

 

 

 

 

ROOMPOT RENNER TACO VAN DER HOORN WINT PRIMUS CLASSIC DOOR VLAANDEREN

Foto : Twitter     Brian van Goethem kon na de finish van de Primus Classic zijn ploegmaat Taco van der Hoorn feliciteren met zijn tweede seizoenzege. De helemaal herstelde 24 jarige renner van Roompot – Nederlandse Loterij verraste in de laatste kilometer zijn medekoplopers en hield zijn minimale voorsprong vast tot de finish. Na 193 km met talrijke Vlaamse heuvels kwam zijn landgenoot Huub Duijn (Verandas Willems Crelan) als tweede over de streep in Haacht. De Belg Frederik Frison (Lotto Soudal) maakte als derde binnenkomer het huldigingspodium compleet. Brian van Goethem noteerde op de 60ste plaats 11 seconden achterstand op v.d. Hoorn.   (15 september 2018)

 

 

 

 

 

Foto : Organisatie          Koolskamp  (B)  –  Kampioenschap van Vlaanderen         1. Dylan Groenewegen   (Lotto NL Jumbo / 13de seizoenzege)   186 km – 4.14.33   2. John Degenkolb  (Trek Segafredo)   z.t.              3. Jasper Stuyven  (Trek Segafredo)   z.t.             70. Brian van Goethem  z.t. als winnaar.        135 geklasseerden.  (14 september 2018)

 

 

 

 

 

ACHTERHOEDE GP WALLONIË  
Foto : Organisatie      In de Grand Prix Wallonië zat stagiair Jasper de Laat (Wanty Groupe Gobert) in de vlucht van de dag die ruim vijf minuten mocht wegrijden richting Citadelle de Namur. Na de voorziene hergroepering kwamen de sterkste mannen naar het front en zorgden voor een enerverend koersbeeld. Een klein groepje hield stand in de spits en kon een geringe voorsprong vasthouden. Jasper Stuyven van Trek Segafredo zegevierde in Namen na ruim 5 uur koers en 205 km op de stuurcomputers. 2. Dimitri Claeys  (Cofidis)   3. Warren Barguil (Team Fortuneo Samsic)     Beste Nederlander :  6. Huub Duijn  (Verandas Willems Crelan)    88. Brian van Goethem op 7.48.      121 renners geklasseerd.      (12 september 2018)

 

 

Foto : Twitter       Izegem Koers  (B)      168 deelnemers – 31 uitvallers        1. Wesley Kreder   (Wanty Groupe Gobert)  167 km -3.28.45           2. Stijn Steels   (Veranda’s Willems Crelan)            3. Maxime Farazijn  (Sport Vlaanderen Baloise)          41. Brian van Goethem       (6 september 2018)

 

 

 

 

Frankrijk      GP Fourmies       1. Pascal Ackermann   (24 jaar / BORA Hansgrohe)     205 km – 4.46.56          2. Arnaud Démare    (Groupama FDJ)        3.Alvaro José Hodeg   (Quick Step Floors)          Beste Hollander :  7. Boy van Poppel   (Trek Segafredo)         108. Brian van Goethem op 1.52            (2 september 2018)

 

 

 

 

BRUSSELS CYCLING CLASSIC : 39 SECONDEN NA WINNAAR ACKERMANN
In de klassieker Brussels Cycling Classic ging van Goethem’s ploegmaat  Nick van der Lijke met Oliver Naesen, Lars Bak, Jonas Gregaard, Hamish Schreurs en Tom Wirtgen in de aanval. De vlucht van de dag kreeg ruim drie minuten voorsprong maar in de slotfase zorgden de sprintersploegen voor een hergroepering. Na 13 hellingen en 201,4 km sprintte de 24 jarige Duits kampioen Pascal Ackermann (BORA Hansgrohe) naar de overwinning in Brussel. Jasper Stuyven (Trek Segafredo) en Thomas Boudat van Energie Direct stonden ook op het podium. Op de 22ste plaats was Wesley Kreder de beste Hollander. Brian van Goethem kwam als 88ste binnen op 39 seconden van Ackermann. De jury klasseerde 130 courerus.   (1 september 2018)

 

 

 

Foto : Twitter        Meulebeke (B)     Omloop Mandel – Leie – Schelde        1. Wouter Wippert   (Roompot – Nederlandse Loterij)    187 km – 4.08.08         2. Herman Dahl   (Team Joker Icopal)            3. Justin Jules  (WB Aqua Protect Veranclassic)        103.  Brian van Goethem  op 1.19.     (25 augustus 2018)

 

 

 

Nieuwpoort – Ypres (B)  : Great War Remembrance Race      UCI 1.1.       1. Mikhel Raïm  (Israel Cycling Academy)   192 km – 4.18.25    2. Pawel Bernas  (CCC Sprandi Polkowice)    3. Preben Van Hecke  (Sport Vlaanderen Baloise)     Beste Nederlander :  4. Jan Willem van Schip  (Roompot – Nederlandse Loterij) op 10 sec.    12. Brian van Goethem op 19 sec.    72 geklasseerden.       (24 augustus 2018)