> BELOFTENWEEKEND ZVL

 

 

 

 

 

NIEUW OP DE FIETSKALENDER ZEEUWS VLAANDEREN : INTERNATIONAAL BELOFTENWEEKEND

 

 

12 EN 13 JULI INTERNATIONAAL BELOFTEN WEEKEND U23 ROAD SERIES IN ZEEUWS VLAAMSE REGIO HULST EN PHILIPPINE

 

 

Met ingang van 2019 geven de beste U23 Beloften-renners elkaar partij in een nieuw regelmatigheidscriterium met een reeks wedstrijden in België én Nederland. Hiermee is er na jaren een opvolger van de al eerder in Nederland verreden Beloftencompetitie.

 

Zeeland staat op de kaart met een nieuwe tweedaagse in Zeeuws Vlaanderen. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli wordt vanuit Hulst en Philippine een Internationaal Beloften Weekend georganiseerd.

 

Met de oprichting van de U23 Road Series bieden de Belgische en Nederlandse wielerbonden de U23-renners van beide landen een reeks van negen wedstrijden van maximaal 170 kilometer afstand aan, kalendermatig én geografisch evenwichtig verdeeld. 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAMMA U23 ROAD SERIES 2019

 

 

De U23 Road Series gaan van start op 3 maart wanneer Brussel-Opwijk op stapel staat. De grote finale vindt plaats op 31 augustus met de Color Code Bassenge in België.   In Nederland komen de Kersenronde (30-05-2019) en het Internationaal Beloften Weekend (12 en 13 juli) terug op de kalender. 

 

Zeeland kan dus met twee wedstrijden pronken : de nieuwe Grote Prijs Arjaan de Schipper op zaterdag 11 mei en het Internationaal Beloftenweekend op 12 en 13 juli.

 

Het gros van het peloton – maximaal 150 renners groot – wordt telkens gevormd door 20 teams die in elke wedstrijd van start zullen gaan. De rij van elf Belgische ploegen wordt hoofdzakelijk uitgemaakt door clubploegen, aangevuld met de continentale U23-teams en een selectie die samengesteld wordt door de bondscoach.

 

Uit Nederland nemen de acht districtsploegen en de nationale selectie als vaste ploegen deel. Door een laagdrempelige reglementering en het alleen verrijden van individuele klassementen (geen ploegklassement) is een flexibele inzet van renners en ploegen mogelijk, met als doel zo veel mogelijk kwaliteit in iedere wedstrijd te kunnen laten rijden. (Het opstellen van CT-renners in de districtsploegen wordt toegestaan). Ook is hiermee een 3e competitie mogelijk naast de huidige Top- en Clubcompetitie.  

 

 

 

Deelnemende Nederlandse Ploegen U23 Road Series 2019:

Combi Noord

De Volharding / DFVCT

District Limburg / SENSA-Achterhoek

District RTC Zuid-Holland

District Zuid-West / De Jonge Renner

District Zuid-Oost

Metec-TKH

SEG Racing Academy

Volker Wessels / Adelaar-IJsselstreek

West-Frisia / Monkey Town / WV Noord-Holland

WPGA  

 

 

Het deelnemersveld wordt verder aangevuld door het uitreiken van vijf wildcards, waarvan er altijd 2 voor Nederlandse ploegen zullen zijn, welke door de organisaties uitgenodigd worden.

 

 

Door het opzetten van dit project willen Belgian Cycling en de KNWU hun U23-categorie opwaarderen met een volledig seizoen van gezamenlijke wedstrijden op niveau in Nederland en België. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Twitter
           T:  www.twitter.com/zeelandfiets 

Facebook
            F :  www.facebook.com    >>> wandriesse