> MIJN WINTER

 

 

 

 

 

IN DE RUBRIEK “MIJN WINTER” VERTELLEN ZEEUWSE RENNERS OVER HUN TRAININGSPROGRAMMA RICHTING NIEUWE SEIZOEN.

 

 

 

 

YVA GELUK     MIDDELBURG

                                                    “ TRAINEN VOOR TIJDRIT EN STAGES IN SPANJE “

Yva Geluk (Middelburg) over haar voorbereiding en plannen richting nieuwe wielerjaar. ” Ik ben erg gemotiveerd om deze winter hard te trainen om er in 2019 nog een mooi seizoen van te maken. Ik heb een aantal doelen in 2019 waaronder het verbeteren van mijn tijdritten. Ik vind het een super mooie discipline en weet dat daar nog veel winst te behalen is. Daarom ben ik nu bezig met het trainen in een zo aerodynamisch mogelijke positie en heb ik sinds kort ook een vermogensmeter op mijn tijdritfiets zodat ik mijn trainingen effectiever kan uitvoeren.

Eind december en in februari staan er twee mooie trainingsstages in Spanje op de planning. Daarnaast start ik af en toe in wat mountainbike-wedstrijdjes of strandraces om een intensieve trainingsprikkel te hebben. Dit doe ik eigenlijk vooral voor de fun en ik merk ook dat dit mij helpt als voorbereiding voor het wegseizoen.

Het vele trainen is soms best lastig te combineren met mijn werk (fulltime, onregelmatige werktijden en ook dagelijks 3 uur reistijd) maar voor mij is het nog te leuk om nu al te stoppen met koersen. Daarom heb ik besloten om in ieder geval komend seizoen nog het uiterste uit mezelf te halen. Een nieuwe ploeg, de Adelaar Apeldoorn,  zorgt ervoor dat ik extra gemotiveerd ben. In september 2019 zien we dan wel weer verder! ”         (24 november 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARJAN POLEIJ       KRUININGEN

                                            “ MOOIE WINTERTRAININGEN IN DE BOSSEN “

Afgelopen jaar debuteerde ik als junior bij Balen BC. In 2019 blijf ik bij deze Belgische ploeg vanwege de goede omkadering en sterke renners die ze altijd in de selectie hebben  met in 2018 o.m. wereldkampioen en toekomstig prof Remco Evenepoel (Deceuninck Quick Step). De eerste helft van het seizoen ging niet zoals verwacht. De resultaten vielen tegen doordat ik Mycoplasma had opgedaan, dat is een hardnekkige infectie aan de luchtwegen. Nadat ik een goede maand aan de antibiotica had gezeten ging het wel steeds beter. Vanaf de zomerperiode kwam de vorm en heb ik nog 4 koersen kunnen winnen. Dus al bij al het jaar nog positief kunnen afsluiten.

Na mijn slotwedstrijd heb ik een kleine maand rust gehad. In november ben ik begonnen met het rijden op de veldritfiets. Ik cross geen wedstrijden, maar werk mooie trainingen in het bos af.      (20 november 2018)   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOCHEM KERCKHAERT          SCHOONDIJKE

                                         “ IN NOVEMBER IS HET PLEZIER OP DE FIETS HET BELANGRIJKSTE “

Na mijn laatste wedstrijd van afgelopen seizoen heb ik drie weken rust gehad. Dan ben ik vanaf november begonnen met krachttraining en toertochten. Momenteel ben ik nog steeds bezig met de krachttraining en trainen op de crossfiets. Ik zal in november ook wat veldritten rijden. Deze wedstrijden doe ik omdat het gewoon heel leuk is om te crossen. Dus in november is het plezier op de fiets het belangrijkste!    (17 november 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GOESENAAR RAMON VLEUGEL WIL ZICH DEZE WINTER VERDER ONTWIKKELEN ALS STRANDRACER

Ramon Vleugel heeft zijn wegseizoen 2018 met een goed gevoel afgesloten en wil zich in de winter concentreren op het strandwerk. : ” In 2018 heb ik als elite gekoerst voor een nieuwe club genaamd Royal Antwerp Bicycle club. Door een opgelopen blessure tijdens de winterperiode was mijn seizoenstart moeizaam en moest ik een aantal keren op belangrijke momenten, met name de klassiekers,  de strijd staken met hevige krampen. Na een goede behandeling en aanpassing van mijn fietshouding bij Vèlofysics ging het tijdens de zomer periode weer enorm goed. Dit leverde een aantal mooie ereplaatsen in criteriums op en ik kon ook in de klassiekers de ploeg goed bijstaan. Eind september reed ik mijn laatste koersen op de weg waarin de vorm nog goed was. Na een weekje rust ben ik begonnen aan mijn voorbereiding richting wegseizoen van 2019.

Ook deze winter zal ik voornamelijk op het strand te zien zijn in de kleuren van Strandteam TeKust.com. Ik reed in oktober en november al 3 strandraces : Brabant Beach Battle 15e , Hoek van Holland – Den Helder 46ste en Katwijk Fietst 29ste. Daardoor sta ik nu achtste in het Overall Klassement van de KNWU strandraces en 30ste in de Strand Topcompetitie.  Om mijn start positie in het eerste start vak te behouden zal ik alle wedstrijden van de Topcompetitie rijden. Verder sta ik aan het vertrek bij de EK , NK en de regio Beachraces georganiseerd door Team Flakkee.

 

Ik hoop me deze winter verder ontwikkelen als strandracer en hoop een aantal mooie resultaten te behalen. Mede hierdoor en in combinatie met een goed trainingsprogramma leg ik een prima basis voor het weg seizoen. Na het NK in Rockanje eind  februari ga ik na een weekje rust op trainingskamp naar Spanje. Naast de criteriums , omlopen en klassiekers zal ik komend seizoen ook een aantal cyclos gaan rijden op de Mountainbike en Racefiets “.      (15 november 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

QUINTY VAN DE GUCHTE           DRIEWEGEN

                                                       … HEUVELTRAINING IN DE VLAAMSE ARDENNEN … 

 

Ik zal eerst beginnen met een kleine terugblik op mijn eerste seizoen als eerstejaars elite. De overstap van de junioren naar de dames elite was groot, maar het is mij niet tegen gevallen. In het begin van het seizoen stond ik aan de start van grote voorjaarsklassiekers zoals Omloop het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen. In Dwars door Vlaanderen regende het van start tot finish en uiteindelijk finishte ik als 89e (als één van de 5 niet profrensters) op 4 minuten van winnares Ellen van Dijk. Een wedstrijd waar ik met een trots gevoel op terug kijk. Ook reed ik nog andere grote klassiekers zoals de Omloop van Borsele en Gooik-Geraardsbergen-Gooik.

Mijn seizoen telde ongeveer 45 koersdagen dat zijn ongeveer 5000 wedstrijd kilometers. Mijn beste prestatie van het seizoen was mijn 3e plaats op een heuvelachtig parcours in Sint-Maria-Lierde. Ook werd ik 4e in Boezinge waar wereldkampioen Chantal Blaak won. Verder heb ik mijn aanvallende koersstijl voort proberen te zetten. Naar het einde van het seizoen merkte ik dat ik steeds sterker werd en zo heb ik ook een aantal keren mee gereden in de kopgroep.

Volgend seizoen stap ik over naar een andere ploeg : Keukens Redant Cycling Team. Deze Belgische formatie heeft al mooie prestaties behaald, zoals een 6e plek in het ploegklassement in de Ronde van België tussen de UCI teams. Daarnaast hebben ze ook een aantal ervaren rensters waar ik veel van kan leren. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om er komend seizoen weer vol voor te gaan.

Mijn voorbereiding voor seizoen 2019 is reeds begonnen. Nu heb ik mijn trainingen weer opgepakt en werk ik vooral duurtrainingen af en ga ik naar de Vlaamse Ardennen om in de heuvels te trainen. Binnenkort staat er een ontmoeting met Keukens Redant Cycling Team op de planning en begin december een teambuilding.         (12 november 2018)

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BRITT DE GRAVE         THOLEN

                                            … VELDRIJDEN IN WINTERPERIODE RICHTING WEGSEIZOEN 2019 … 

 

Deze winter maak ik de overstap van de jeugd naar de nieuweling meisjes. Andere jaren deed ik in de winter aan hardlopen en reed ik bij TMZ op de ATB om mij voor te bereiden op de weg. Dit jaar heb ik besloten een beetje in het veld te gaan rijden. Dit doe ik naast school. Op ’t Rijks in Bergen op Zoom houden ze goed rekening met het fietsen. Door een aangepast rooster kan ik HAVO 3 heel goed combineren met het fietsen. Daarnaast loop ik iedere donderdag nog bij AV Spado in Bergen op Zoom. Om de 2 weken train ik met het KNWU district in Moergestel bij Twan van Gestel.

Het was de bedoeling om in januari al op de weg te gaan trainen en het veld te verlaten. Maar het gaat best wel goed in het veld. In de topcompetitie sta ik na 2 wedstrijden op een gedeelde 6e plaats in het klassement, na een 9e en 8e plaats. Nu is het hopen dat ik naar het NK mag in Huijbergen in januari. Verder blijf ik zeker nog tot en met januari in het veld rijden en zal ik wat later op de weg beginnen.      (9 november 2018)