> WINTER VAN…

 

 

 

 

 

RUBRIEK  “DE WINTER VAN…”  :   ZEEUWSE RENNERS OVER HUN WINTERTRAININGEN 2018-2019

 

 

 

BRITT DE GRAVE  (THOLEN) HEEFT IN WINTERPERIODE VEEL GETRAIND OP SNELHEID        
Foto : Facebook : Trainingskamp februari 2019 met WV Breda op Vlaamse Koppenberg             Het eerste cross seizoen heb ik goed afgesloten. Met een 9e plaats op het NK en een 8e plaats in de eindstand van de topcompetitie ben ik zeer tevreden. Na 2 weken rust ben ik begonnen met de wegtrainingen. Dit heb ik voornamelijk bij De Mol in Dordrecht gedaan. Ik heb hier op een aantal zaterdagen trainingswedstrijden in de B-categorie gereden. Voor de snelheid was dit super goed. De gemiddelden lagen vaak boven de 40 km/uur.  We hebben ook door de weeks diverse clubtrainingen met onze trainers.  Eind februari hebben we met de groep getraind rondom het Belgische Oudenaarde. We hebben in 2 dagen 180 km gereden met in totaal 2000 hoogtemeters. Naast hard trainen hebben we ook teambuilgingsoefeningen gedaan. Onderling was het super gezellig en hebben we heel veel plezier gemaakt. Op zaterdag 9 maart heb ik mijn eerste wedstrijd, de Omloop van Strijen. Daarna op 31 maart Gent-Wevelgem voor nieuwelingen meisjes.      (27 februari 2019)

                                           

Nog enkele crossen en dan gaan we eindelijk aan de voorbereiding op de weg beginnen. Het crossen is leuk maar ik rij toch liever op de weg. Over 2 weken nog het NK veldrijden in Huijbergen en 2 weken later de laatste wedstrijd in de topcompetitie. In januari zal ik niet zo heel veel meer trainen. Inmiddels heb ik de laatste looptraining bij atletiekvereniging Spado gedaan.  Nu beetje tot rust komen en dan in februari weer opbouwen naar de weg. We zullen dan op trainingskamp gaan in de Ardennen en we gaan iedere zaterdag vanuit Breda op de fiets naar Dordrecht om daar mee te doen aan de voorjaarscompetitie. Ik hoop op die manier de kracht die ik afgelopen winter heb opgedaan met het crossen kan omzetten in voldoende snelheid voor op de weg.  Ook kan ik daar een beetje wennen aan het nieuwelingenverzet. Dit is een stukje zwaarder dan bij de jeugd.  Heel misschien rij ik de Vestingscross in Hulst, maar deze is voor mij vrij laat en ik wil me echt focussen op de weg. Tot nu toe gaat het deze winter boven verwachting en is de voorbereiding goed. Voor iedereen een goed en gezond 2019 en wie weet tot op de koers.    (31 december 2018)
Deze winter maak ik de overstap van de jeugd naar de nieuweling meisjes. Andere jaren deed ik in de winter aan hardlopen en reed ik bij TMZ op de ATB om mij voor te bereiden op de weg. Dit jaar heb ik besloten een beetje in het veld te gaan rijden. Dit doe ik naast school. Op ’t Rijks in Bergen op Zoom houden ze goed rekening met het fietsen. Door een aangepast rooster kan ik HAVO 3 heel goed combineren met het fietsen. Daarnaast loop ik iedere donderdag nog bij AV Spado in Bergen op Zoom. Om de 2 weken train ik met het KNWU district in Moergestel bij Twan van Gestel.  Het was de bedoeling om in januari al op de weg te gaan trainen en het veld te verlaten. Maar het gaat best wel goed in het veld. In de topcompetitie sta ik na 2 wedstrijden op een gedeelde 6e plaats in het klassement, na een 9e en 8e plaats. Nu is het hopen dat ik naar het NK mag in Huijbergen in januari. Verder blijf ik zeker nog tot en met januari in het veld rijden en zal ik wat later op de weg beginnen.      (9 november 2018)    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

QUINTY VAN DE GUCHTE           DRIEWEGEN            “IK BEN DE WINTER GOED DOORGEKOMEN”
Quinty van de Guchte (Driewegen) is tevreden over haar voorbereiding op het nieuwe wegseizoen:    “Ik ben de winter goed door gekomen, ik heb wekelijks met mijn ploeg in de Vlaamse Ardennen getraind en heb zelf mijn trainingen kunnen doen volgens planning. Ik kijk heel erg uit naar komend seizoen en hoop op een succesvol wielerjaar. Zaterdag 2 maart start mijn seizoen met gelijk een zware klassieker, de Omloop het Nieuwsblad over 123 km met 9 beklimmingen en 8 km kasseien.     (25 februari 2019)
     
                   
Ondanks het wisselvallige weer heb ik de eerste weken van december mijn geplande trainingen goed kunnen afwerken. Deze doe ik vooral veel in Zeeland en af en toe in de Vlaamse Ardennen. In het weekend van 1 en 2 december heb ik een teambuilding weekend gehad met mijn nieuwe ploeg Keukens Redant Cycling Team. Het was erg leuk om iedereen te leren kennen en samen de eerste groepstraining te kunnen doen. Vanaf 1 januari staan er wekelijks teamtrainingen op het programma in en rond de Vlaamse Ardennen.     (17 december 2018)

 

Ik zal eerst beginnen met een kleine terugblik op mijn eerste seizoen als eerstejaars elite. De overstap van de junioren naar de dames elite was groot, maar het is mij niet tegen gevallen. In het begin van het seizoen stond ik aan de start van grote voorjaarsklassiekers zoals Omloop het Nieuwsblad en Dwars door Vlaanderen. In Dwars door Vlaanderen regende het van start tot finish en uiteindelijk finishte ik als 89e (als één van de 5 niet profrensters) op 4 minuten van winnares Ellen van Dijk. Een wedstrijd waar ik met een trots gevoel op terug kijk. Ook reed ik nog andere grote klassiekers zoals de Omloop van Borsele en Gooik-Geraardsbergen-Gooik.
Mijn seizoen telde ongeveer 45 koersdagen dat zijn ongeveer 5000 wedstrijd kilometers. Mijn beste prestatie van het seizoen was mijn 3e plaats op een heuvelachtig parcours in Sint-Maria-Lierde. Ook werd ik 4e in Boezinge waar wereldkampioen Chantal Blaak won. Verder heb ik mijn aanvallende koersstijl voort proberen te zetten. Naar het einde van het seizoen merkte ik dat ik steeds sterker werd en zo heb ik ook een aantal keren mee gereden in de kopgroep. Volgend seizoen stap ik over naar een andere ploeg : Keukens Redant Cycling Team. Deze Belgische formatie heeft al mooie prestaties behaald, zoals een 6e plek in het ploegklassement in de Ronde van België tussen de UCI teams. Daarnaast hebben ze ook een aantal ervaren rensters waar ik veel van kan leren. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om er komend seizoen weer vol voor te gaan.
Mijn voorbereiding voor seizoen 2019 is reeds begonnen. Nu heb ik mijn trainingen weer opgepakt en werk ik vooral duurtrainingen af en ga ik naar de Vlaamse Ardennen om in de heuvels te trainen. Binnenkort staat er een ontmoeting met Keukens Redant Cycling Team op de planning en begin december een teambuilding.         (12 november 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

GOESENAAR RAMON VLEUGEL (THEO MIDDELKAMP) GAAT IN MAART TRAINEN OP TENERIFE
“ Na een intensief winterprogramma komen de voorjaarskoersen snel in beeld. Het NK strandrace in Rockanje wordt mijn laatste wedstrijd van het winterseizoen.  Daarna neem ik een weekje gas terug en aansluitend begint de voorbereiding op de weg. Op 16 maart vertrek ik naar Tenerife om daar nog wat te trainen en toe te werken naar de seizoenstart.  In mijn wieleragenda 2019 staan o.m. de Zeeuws Vlaamse klassiekers Omloop van de Braakman en de Wim Hendriks Trofee. Verder wil ik me laten zien in criteriums in Zeeland “.   (11 februari 2019)

 

Ramon Vleugel heeft zijn wegseizoen 2018 met een goed gevoel afgesloten en wil zich in de winter concentreren op het strandwerk. : ” In 2018 heb ik als elite gekoerst voor een nieuwe club genaamd Royal Antwerp Bicycle club. Door een opgelopen blessure tijdens de winterperiode was mijn seizoenstart moeizaam en moest ik een aantal keren op belangrijke momenten, met name de klassiekers,  de strijd staken met hevige krampen. Na een goede behandeling en aanpassing van mijn fietshouding bij Vèlofysics ging het tijdens de zomer periode weer enorm goed. Dit leverde een aantal mooie ereplaatsen in criteriums op en ik kon ook in de klassiekers de ploeg goed bijstaan. Eind september reed ik mijn laatste koersen op de weg waarin de vorm nog goed was. Na een weekje rust ben ik begonnen aan mijn voorbereiding richting wegseizoen van 2019.
Ook deze winter zal ik voornamelijk op het strand te zien zijn in de kleuren van Strandteam TeKust.com. Ik reed in oktober en november al 3 strandraces : Brabant Beach Battle 15e , Hoek van Holland – Den Helder 46ste en Katwijk Fietst 29ste. Daardoor sta ik nu achtste in het Overall Klassement van de KNWU strandraces en 30ste in de Strand Topcompetitie.  Om mijn start positie in het eerste start vak te behouden zal ik alle wedstrijden van de Topcompetitie rijden. Verder sta ik aan het vertrek bij de EK , NK en de regio Beachraces georganiseerd door Team Flakkee.
Ik hoop me deze winter verder ontwikkelen als strandracer en hoop een aantal mooie resultaten te behalen. Mede hierdoor en in combinatie met een goed trainingsprogramma leg ik een prima basis voor het weg seizoen. Na het NK in Rockanje eind  februari ga ik na een weekje rust op trainingskamp naar Spanje. Naast de criteriums , omlopen en klassiekers zal ik komend seizoen ook een aantal cyclo’s gaan rijden op de Mountainbike en Racefiets “.      (15 november 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOCHEM KERCKHAERT (SCHOONDIJKE) MET VEEL VERTROUWEN RICHTING SEIZOENSTART
Momenteel  – eind januari –  is het gewoon de winter overleven in Nederland. Goed plannen en tussen de buien door fietsen, want ziekte moet voorkomen worden. Ook blijf ik doorgaan met de krachttraining om weer wat spiermassa extra te krijgen. Verder is de blik gericht op school, ik zit nu in het eindexamenjaar VWO 6 dus mijn studie krijgt nu even voorrang. Na mijn examens in mei kan ik me dan weer volledig focussen op het wielrennen. Dit betekent echter niet dat ik nu weinig op de fiets zit, maar ik moet mijn tijd wel nauwkeurig en efficiënt  indelen. Tot op heden lukt dit allemaal goed dus ik ben aangaande het wielrennen en studeren met veel vertrouwen aan het wielerjaar 2019 begonnen. Verder heb ik ook een aantal teamweekenden gehad met mijn nieuwe formatie WPGA (Wieler Ploeg Groot Amsterdam). Tijdens deze gezellige en intensieve dagen is er aandacht voor trainen en ontspanning. Tijdens het groepsmeeting op  9 en 10 februari zullen we de klassieker Ster van Zwolle verkennen.     (29 januari 2019)
Na mijn laatste wedstrijd van afgelopen seizoen heb ik drie weken rust gehad. Dan ben ik vanaf november begonnen met krachttraining en toertochten. Momenteel ben ik nog steeds bezig met de krachttraining en trainen op de crossfiets. Ik zal in november ook wat veldritten rijden. Deze wedstrijden doe ik omdat het gewoon heel leuk is om te crossen. Dus in november is het plezier op de fiets het belangrijkste!       (17 november 2018)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           
                           
ARJAN POLEIJ (KRUININGEN) KAN ALLE WINTERTRAININGEN GOED AFWERKEN
Foto : Gabri Rijsdijk       De eerste maanden van de winter ben ik vooral actief geweest op de cyclocrossfiets. Ik heb tot de jaarwisseling veel in veld gereden, waarna ik mijn trainingen op de weg heb voortgezet.  De bedoeling is om met een zo’n goed mogelijke basisconditie aan het seizoen 2019 te beginnen. Na mijn eindexamens in mei hoop ik op een stijgende vorm zodat ik kan verbeteren in de wedstrijden.  De trainingen heb ik – afgezien van een paar dagen ziekte – goed kunnen afwerken tot nu toe. In de eerste week van het nieuwe seizoen ga ik met mijn ploeg op stage naar het in wielerkringen populaire Spanje.     (25 januari 2019)
Afgelopen jaar (2018) debuteerde ik als junior bij Balen BC. In 2019 blijf ik bij deze Belgische ploeg vanwege de goede omkadering en sterke renners die ze altijd in de selectie hebben  met in 2018 o.m. wereldkampioen en toekomstig prof Remco Evenepoel (Deceuninck Quick Step). De eerste helft van het seizoen ging niet zoals verwacht. De resultaten vielen tegen doordat ik Mycoplasma had opgedaan, dat is een hardnekkige infectie aan de luchtwegen. Nadat ik een goede maand aan de antibiotica had gezeten ging het wel steeds beter. Vanaf de zomerperiode kwam de vorm en heb ik nog 4 koersen kunnen winnen. Dus al bij al het jaar nog positief kunnen afsluiten.  Na mijn slotwedstrijd heb ik een kleine maand rust gehad. In november ben ik begonnen met het rijden op de veldritfiets. Ik cross geen wedstrijden, maar werk mooie trainingen in het bos af.       (20 november 2018)   

 

 

 

 

 

 

 

YVA GELUK     MIDDELBURG

                                                    “ TRAINEN VOOR TIJDRIT EN STAGES IN SPANJE “

Yva Geluk (Middelburg) over haar voorbereiding en plannen richting nieuwe wielerjaar. ” Ik ben erg gemotiveerd om deze winter hard te trainen om er in 2019 nog een mooi seizoen van te maken. Ik heb een aantal doelen in 2019 waaronder het verbeteren van mijn tijdritten. Ik vind het een super mooie discipline en weet dat daar nog veel winst te behalen is. Daarom ben ik nu bezig met het trainen in een zo aerodynamisch mogelijke positie en heb ik sinds kort ook een vermogensmeter op mijn tijdritfiets zodat ik mijn trainingen effectiever kan uitvoeren.

Eind december en in februari staan er twee mooie trainingsstages in Spanje op de planning. Daarnaast start ik af en toe in wat mountainbike-wedstrijdjes of strandraces om een intensieve trainingsprikkel te hebben. Dit doe ik eigenlijk vooral voor de fun en ik merk ook dat dit mij helpt als voorbereiding voor het wegseizoen.

Het vele trainen is soms best lastig te combineren met mijn werk (fulltime, onregelmatige werktijden en ook dagelijks 3 uur reistijd) maar voor mij is het nog te leuk om nu al te stoppen met koersen. Daarom heb ik besloten om in ieder geval komend seizoen nog het uiterste uit mezelf te halen. Een nieuwe ploeg, de Adelaar Apeldoorn,  zorgt ervoor dat ik extra gemotiveerd ben. In september 2019 zien we dan wel weer verder! ”         (24 november 2018)