> SCOREBORD VELD 2018/ 2

 


>>> ZEEUWSE VELDRIJDERS OP SCOREBORD ZEELANDFIETS.NL  : 
STUUR JE VERSLAGEN, UITSLAGEN EN FOTO’S NAAR  malus@zeelandnet.nl
>>> MEER UITSLAGEN OP SCOREBORD / 1 :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=121097

 

 

 

 

 

ZEEUWSE JEUGD IN TOP 5 GP RICHARD GROENENDAAL

Foto : Facebook     Wederom mooie resultaten voor de Zeeuwse veldrijders tijdens de KNWU jeugdveldrit GP Richard Groenendaal in Sint Michielsgestel. Op een breed en gevarieerd parcours waar een dag eerder de elite, beloften en nieuwelingen hun ronden draaiden was het nu de beurt aan de jeugdcategorieën. Met snelle stukken op het gras, een zandbak, balken, trappen, draaien en keren in het bos, moesten de jonge veldrijders flink aan de bak.

Elena van der Veken uit Sint Jansteen reed in haar kampioenstrui naar een 2e plaats en was daarmee ook eerste meisje in Cat 3. De Kapellenaar Sam Mullaert mocht in Cat 4 van de eerste rij vertrekken en draaide als 8e door de eerste bocht. Door op de rechte stukken flink aan te zetten kwam hij snel op een 4e plaats en wist deze te behouden tot aan de meet. Senna Remijn uit Wolphaartsdijk en Luca van der Veken uit Sint Jansteen reden zeer sterk in Cat 6. Luca was met een groep van 4 weg en noteerde een 4e plaats. Senna wist ondanks zijn verkoudheid naar een vijfde plaats te rijden. Foto : Allen mochten op het podium en kregen uit de handen van de oud wereldkampioen veldrijden van 2000, Richard Groenendaal, hun prijzen.       (7 januari 2019)

 

 

 

 

 

SAM MULLAERT & MAIKE TAZELAAR WINNEN BIJ “TEAM MUNNEMOAT” BREDA

Foto’s : fam. Mullaert     In het buurtschap Ter Aalst nabij Den Hout even boven Breda werd door “Team MunneMoat” in samenwerking met de WBVC een leuke cross georganiseerd. Met vele verschillende ondergronden zoals maisstoppel, dennennaalden, pumptrack, kasseien en schuurdoorkomt was dit een uitdagend parcours te noemen.

Sam Mullaert in de categorie 9-10 jaar nam een kopstart en bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit en mocht na het maken van het zegebaar een gouden medaille en een boeket mee naar huis nemen.

 

Ook Maike Tazelaar die in de groep 11-12 jaar startte nam direct een voorsprong en zag zijn mede strijders pas weer terug aan de meet. Ook voor hem een mooi boeket en gouden medaille.

 

Teun Paaimans reed eveneens zijn laatste cross van dit jaar en kwam op een mooie 6e plaats binnen.     (30 december 2018)

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE JEUGD SCOORT IN LIESSEL
Foto’s : Facebook.    In Liessel werd in het mooie bos bij de Schietberg de jaarlijkse KNWU jeugdveldrit verreden. Het mooie natuurlijke parcours door bos en zand stroken zorgt altijd voor een hoge opkomst onder de jonge veldrijders. Sam Mullaert startte vanaf de tweede rij in categorie 4 en miste zijn start volledig. Pas als 12e draaide hij de eerste bocht in. Ronde na ronde schoof hij naar voren en wist als 6e van de wedstrijd en als 5e jongen te finishen. Dit was nog juist genoeg voor een mooie beker van het Wielercomité Liessel.
Elena van der Veken was de snelste dame in categorie 3 en mocht op de hoogste trede van het erepodium plaatsnemen. In categorie 6 reden Luca van der Veken en Senna Remijn naar een 7e en 15e plaats.      (28 december 2018)

 

 

 

 

SHIRIN VAN ANROOIJ IN TOP 25 WERELDBEKER HEUSDEN – ZOLDER
Foto : Facebook/Goedgezelschap Robert         Belofte renster Shirin van Anrooij mocht met de nationale selectie naar de wereldbeker veldritten in Namen en Heusden-Zolder. Bondscoach Gerben de Knegt had de Kapelse geselecteerd voor de elite categorie. In deze groep kon de Bevelandse nuttige ervaring opdoen tussen de wereldtoppers.
Foto : Twitter      Op Tweede Kerstdag stond van Anrooij op het autocircuit in Zolder met 86 concurrentes op het startblad. Na ruim 18 enerverende kilometers kon Marianne Vos (Waow Deals) de zegebloemen ophalen. Lucinda Brand kwam op slechts 1 seconde als tweede binnen en de Belgische Sanne Cant werd als derde geklasseerd met een verschil van 6 seconden. Van Anrooij toonde weer progressie . Op het bevroren en snelle parcours knokte ze zich naar een fraaie 22ste plaats op 2.12 van winnares Vos.
Namen  :    1. Lucinda Brand   Team Sunweb    45.40      2. Marianne Vos     46.07       3. Annemarie Worst     46.12         37. Shirin van Anrooij     50.33     Geklasseerd : 65 rensters.    Meer resultaten Shirin van Anrooij 2018 staan op  www.zeelandfiets.nl/?page_id=121097       (26 december 2018)

 

 

 

 

SAM MULLAERT (KAPELLE) DERDE IN BOXTEL
Foto : fam. Mullaert     In Boxtel stond bij WV Schijndel een KNWU veldrit geprogrammeerd aan de oevers van “De  Langspier”, een tot recreatieplas omgevormde zandafgraving. Het zuigende gras en de mulle zandstrook dienden als scherprechters voor de 23 deelnemers. Kapellenaar Sam Mullaert wist zich in categorie 4 snel vooraan te melden. In achtervolging op de 2 koplopers gaf de doorkomst van de zandbak de beslissing in de wedstrijd. De mooie derde plaats na 19.48 leverde een boeket en een beker op. De zegebloemen waren voor Noël Goijert (19.17) met Thomas Panken op de derde positie na 19.39.    (24 december 2018)

 

 

 

 

 

VIJFDE PLAATS ZEEUWSE JEUGDRENNERS SAM MULLAERT EN SENNA REMIJN
Foto : Facebook  Jeugdwielrennen in Beeld.                In Hapert werd een landelijke KNWU jeugdveldrit verreden op het Wielerparcours van TWC Het Snelle Wiel. Er was een gevarieerde ronde uitgezet met hoogte verschillen en mooie bochten. Sam Mullaert (Cat 4 / foto) en Senna Remijn (Cat 6) van ZRTC Theo Middelkamp lieten een sterk Zeeuws optreden zien.
Sam startte van de tweede rij en wist snel enkele plaatsen op te schuiven. Na een aantal inhaalacties waarbij  alle risico’s genomen moesten worden kwam hij op een knappe 5e plaats over de streep.  Senna vertrok eveneens van de 2e rij en wist in de 3e ronde naar de 5e plek en wist deze vast te houden tot de finish. Omdat de regenval dit technische parcours verraderlijk glad had gemaakt is dit beslist een knappe prestatie te noemen.    (11 december 2018)

 

 

 

 

 

 

PODIUM ZEEUWSE JEUGDRENNERS IN LEIDEN
Foto : fam. Mullaert      Sam Mullaert (Cat 4), reed een landelijke KNWU jeugdveldrit in Leiden, op het parcours van LRTV Swift. Op een parcours wat zijn naam, “de Bult” eer aan doet was het klimmen en dalen afgewisseld met korte bochten en lange rechte doorhalers. Na een start vanaf de 2e startrij, ging hij als 7e het veld in. Sam wist ronde na ronde meer renners in te halen. In de laatste ronde zat hij op een derde plek en probeerde de koplopers te achterhalen. Ze hadden hem echter in de smiezen en ook zij verhoogden het tempo. Sam kwam op een knappe 3e plaats binnen en klokte 16.10.  De winst was voor Victor Kroesbergen in 15.56.
Categorie 3 :    1. Rens Kalsbeek    16.56       2. Elena v.d.Veken      Sint Jansteen       17.02               Categorie 6 :   1. Antoine Quint     22.12       2. Luca v.d. Veken    Sint Jansteen     22.21         (25 november 2018)

 

 

 

 

 

TWEE ZEEUWSE JEUGDRENNERS OP PODIUM BIJ NATIONALE VELDRIT

Foto : Facebook     Sam Mullaert van ZRTC Theo Middelkamp reed een landelijke KNWU jeugdveldrit in Spijkenisse. Na een goede start in categorie 4 ging hij als vierde het veld in. Al snel reed hij op plaats 2 in achtervolging op de koploper. Na een paar schuivers op de gladde klei van het clubparcours van PRC Delta kwam de Zeeuwse veldrijder als derde over de streep achter Luke Chow (1) en Victor Kroesbergen (2).
Categorie 6     (29 deelnemers)      1. Ruud Junior Nagengast      2. Luca v.d. Veken   (Sint Jansteen)      3. Antoine Quint           (18 november 2018)