> KAMPIOENSCHAPPEN

 

 

 

HULDIGING CLUBKAMPIOENEN 2019 ZRTC THEO MIDDELKAMP IN KRUININGEN

 

v.l.n.r.   JURGEN MESU  (Middelburg)   –   CASPER VOS   (Heinkenszand)   –   ELOY RAAS  (Middelburg)   –   MAARTEN DE NIJS (Huijbergen)    –  LISANNE DE MUNIK  (Kapelle)   –    MARCEL FOUDRAINE  (Middelburg)              (9 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZATERDAG 4 MEI TMZ KAMPIOENSCHAP IN WOLPHAARTSDIJK
ZATERDAG 4 MEI                WOLPHAARTSDIJK                BURG.HACKSTRAAT              WIELRENNEN                  
KAMPIOENSCHAPPEN TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND TMZ           12.00 UUR              
http://stichtingwielersportwolphaartsdijk.nl/              www.tmzzeeland.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK ID RENNERS OP 9 JUNI IN FIJNAART
ZONDAG 9 JUNI              NOORD BRABANT                FIJNAART                      WIELRENNEN ID CYCLING                     
NEDERLANDS WEGKAMPIOENSCHAP                 PARCOURS HEEFT EEN LENGTE VAN 1500 METER IN DE BUURT VAN DE FENDERTSE HOEVE      TITELVERDEDIGERS ZIJN DE ZEEUWEN IRMA VAN DUIJN & JOANNATHAN DUINKERKE             12.30 UUR                  https://www.facebook.com/idcyclingnederland/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KNWU REGIOKAMPIOENSCHAP ZUID TWEEDE PINKSTERDAG 10 JUNI IN WOENSDRECHT

MAANDAG 10 JUNI / TWEEDE PINKSTERDAG         WOENSDRECHT  &  HOOGERHEIDE       
STICHTING WIELERCOMITÉ HOOGERHEIDE  &  KNWU        
REGIOKAMPIOENSCHAP ZEELAND – NOORD BRABANT EN ZUID LIMBURG           
CATEGORIEËN  :    NIEUWELINGEN MEISJES – JUNIOREN VROUWEN – ELITE & BELOFTE VROUWEN
https://www.facebook.com/rondevanhoogerheide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KNWU DISTRICTSKAMPIOENSCHAP TIJDRIJDEN 12 JUNI IN OSSENDRECHT


WOENSDAG 12 JUNI            OSSENDRECHT               STICHTING WIELERCOMITÉ HOOGERHEIDE  &  KNWU           WIELRENNEN             DISTRICTSKAMPIOENSCHAP TIJDRIJDEN                   https://www.facebook.com/rondevanhoogerheide

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK JEUGDRENNERS 15 JUNI MET ZEEUWSE JONGEREN

ZATERDAG 15 JUNI             AMEIDE            JEUGDWIELRENNEN                  NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP MET ZEEUWSE RENNERS             ORGANISATIE : RC JAN VAN ARCKEL             8.30 UUR                  https://www.facebook.com/events/314403965834576/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZONDAG 16 EN 23  JUNI           GELDERLAND              ‘S HEERENBERG          ZEDDAMSEWEG        WIELRENNEN          1STE NK VOOR BEDRIJVEN www.nkwielrennenbedrijven.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KLEINE KAMPIOENSCHAPPEN IN NOORD BRABANTSE DONGEN OP 22 EN 23 JUNI
22 EN 23 JUNI            MIDDEN BRABANT              DONGEN           KNWU          
NK WIELRENNEN VOOR 15 – 18 JARIGEN EN ELITE ZONDER KONTRAKT            
ORGANISATIE : STICHTING WIELERBELANG DONGEN EN WIELERVERENIGING DE JONGE RENNER               
START EN FINISH OP DE HOGE HAM          
PARCOURS HEEFT EEN LENGTE VAN 10,4 KM OVER VOERT OVER DE KASSEIEN IN DE WATERTORENSTRAAT.    
https://wielerbelangdongen.nl/nk-weg-15-18-jaar-en-elite-zonder-contract-in-dongen/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP WIELRENNEN 2019 IN EDE
Foto : KNWU    Het NK Wegwielrennen 2019 wordt verreden in het Gelderse Ede. De KNWU, organisator Golazo en de Nederlandse wielerploegen slaan de handen ineen om op 26, 29 en 30 juni een mooi wielerfeest te creëren in het Gelderse Ede. In 2018 wonnen Chantal Blaak en Mathieu van der Poel de wegwedstrijden. Ede staat in 2019 in het teken van het herdenken van 75 jaar Airborne op de Ginkelse Hei in Ede. Organisator Golazo zal samen met de gemeente Ede in nauw overleg met de KNWU en de Nederlandse wielerploegeneen parcours samenstellen rondom Ede.
In 2018 werd de nationale titelstrijd verreden op de Brabantse Wal rond Hoogerheide, Woensdrecht en Ossendrecht. Allrounder Mathieu van der Poel vloerde na een tropische koers alle concurrenten in de sprint en kon de driekleur aantrekken in de geboorteplaats van zijn vader Adrie. Brian van Goethem was de beste Zeeuw op de 26ste plaats.  Zie NK 2018 artikel onderaan deze pagina.

 

Foto : Gemeente Ede        Burgemeester René Verhulst, tot september 2017 eerste burger van de gemeente Goes, is in zijn nopjes met de toewijzing richting Ede  :  “Het heuvelachtige landschap in en rond Ede is dé reden waarom het NK Wielrennen in Ede thuishoort. Door de hoogteverschillen en de mooie omgeving met paarse heide, uitgestrekte bossen en zandverstuivingen is er een uitdagend en prachtig parcours mogelijk.”
Het NK Wegwielrennen wordt op drie dagen verreden. Op woensdag 26 juni vindt het NK Tijdrijden plaats voor beloften, vrouwen en mannen. Zaterdag 29 juni zijn de wegwedstrijden van de elite vrouwen en beloften. Op zondag 30 juni strijden de elite mannen om de rood-wit-blauwe trui in de wegwedstrijd.

 

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU : “Dit wordt het tweede jaar waarin we het NK samen met Golazo organiseren. Ook dit jaar gaan we er samen met de ploegen een mooi wielerfeest van maken voor alle wielerfans. Het moment in het jaar waarin al onze Nederlandse toppers in eigen land te bewonderen zijn! Met Ede als mooie centrale locatie zijn we dan ook heel blij. Naast een attractief parcours voor spannende wedstrijden is het verhogen van de fanbeleving een belangrijk speerpunt.”    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP VOOR JOURNALISTEN OP 29 JULI IN BOXMEER
MAANDAG 29 JULI           BOXMEER                WIELRENNEN          NK JOURNALISTEN              ONDERDEEL VAN WIELERCRITERIUM “DAAGS NA DE TOUR”        40 KM              14.45  UUR             www.nkjournalisten.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EUROPEES KAMPIOENSCHAP WCF 4 AUGUSTUS IN KLOOSTERZANDE
ZONDAG 4 AUGUSTUS          KLOOSTERZANDE               EUROPEES KAMPIOENSCHAP WORLD CYCLING FEDERATION  WCF
PARCOURSLENGTE 8,6 KM                 ORGANISATIE : TRIMBELANGEN MIDDEN ZEELAND TMZ    
www.tmzzeeland.nl                    www.brabantsewielerfederatie.nl/nieuws/oprichting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EK WIELRENNEN VAN 7  T.M. 11 AUGUSTUS IN ALKMAAR

Meer info over EK Wielrennen 2019 :      http://www.uec.ch/en/actu/107/euroroad19-will-take-place-in-alkmaar-netherlands

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WK PARACYCLING OP DE WEG IN SEPTEMBER IN DRENTHE
11 – 15 SEPTEMBER             DRENTHE           EMMEN              PARACYCLING             WK OP DE WEG         https://www.cyclingdrenthe.nl/RWC/home.aspx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIELERHISTORIE   :   NK WEG 2018 IN WEST BRABANT:
BRIAN VAN GOETHEM IN VLUCHT VAN DE DAG EN BESTE ZEEUWSE RENNER. 
MATHIEU VAN DER POEL NEDERLANDS KAMPIOEN IN HOOGERHEIDE.
Toptalent Mathieu van der Poel  (Corendon – Circus) is op de Brabantse Wal Nederlands kampioen op de weg geworden. De allrounder bleef Danny van Poppel (tweede) en uittredend kampioen Ramon Sinkeldam (derde) voor in Hoogerheide, waar hij in januari ook de wereldbekerfinale veldrijden op zijn naam schreef. Het was de tweede nationale titel van het kalenderjaar voor de 23 jarige Van der Poel. In januari 2018 werd hij Nederlands kampioen in het veld in Surhuisterveen.
Foto : Organisatie NK.      
Na het verlaten van startplaats Nispen, in de buurt van Roosendaal, werd de wedstrijd op gang gebracht door vijf aanvallers : Oscar Riesebeek, Brian van Goethem (Roompot), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), René Hooghiemster (Alecto Cycling) en Joey van Rhee (MonkeyTown). In de laatste twee uur van der wedstrijd was het met hun poging gedaan. Het was de uiteindelijke winnaar die vervolgens ten aanval trok. Eerst alleen en vervolgens viel Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) aan in het gezelschap van Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo), Jan Willem van Schip (Team Roompot) en Dennis van Winden (Israel Cycling Academy). Van Poppel probeerde het vervolgens alleen, maar zag zijn drie medevluchters, maar ook een selecte groep achtervolgers aansluiten. Nadat Koen de Kort een vergeefse poging waagde om de anderen te verrassen met een ultieme aanval, werd er door een eerste groep gesprint voor de medailles. Van der Poel liet in het dorp zien, waar vader Adrie opgroeide, van uitzonderlijke klasse te zijn. Van der Poel sr. pakte in 1987 de nationale wegtitel in het Limburgse Geulle.
v.d. Poel na de huldiging : “Het klopt dat ik al vroeg ten aanval trok. Ik had vooraf gezegd dat ik er een harde koers van wilde maken. Dan ben ik immers in het voordeel. Dat is gelukt. Ik had alleen niet gedacht dat er uiteindelijk nog zo’n grote groep ging samen komen. Ik kon me opnieuw positioneren voor de sprint. Ik wist dat ik niet te vroeg moest aangaan, maar kon een perfecte sprint rijden op een aankomst die ik ken. Het zijn zeker niet de traagste mannen die ik hier klop, maar ik wist ook dat deze oplopende finishstraat me op het lijf geschreven was. Op dergelijke aankomsten won ik al meer dit jaar. Maar uiteraard moet je het dan ook kunnen afmaken en dat kon ik gelukkig vandaag.”     (1 juli 2018) 
 
Foto’s : Twitter         Brian van Goethem meldde zich op het tropische NK rond Hoogerheide in de kopgroep. De Zeeuws Vlaming was in gezelschap van ploegmaat Oscar Riesebeek, Bert Jan Lindeman (Lotto NL Jumbo), René Hooghiemster (Alecto) en Joey van Rhee van Monkey Town. Het vijftal reed naar een maximale voorsprong van ruim 10 minuten maar werd op 50 km van de streep teruggepakt.

Marco Minnaard en Nick v.d. Lijke waren ook regelmatig vooraan te zien maar een beslissing forceren was onhaalbaar. In de enerverende finale moesten ze afhaken op de zware omloop met o.m. een kasseienstrook en de Rijzende Weg.  Antwan Tolhoek (foto Jacco Quist) en Thijs de Lange koersten vrij anoniem in de grote groep.
In het Brabantse wielerland stonden veel supporters uit Zeeland langs het parcours. Ze zagen een open wedstrijd met volop strijdlust en een hoge amusementswaarde. Het NK was op sportief gebied een voltreffer en de coureurs maakten met hun koersstijl promotie voor de wielersport.
 

Foto : Organisatie NK               Uitslag NK 2018 :         1. Mathieu van der Poel  (Corendon Circus)    221 km – 5.21.42           2. Danny van Poppel   (Lotto NL Jumbo)   z.t.               3. Ramon Sinkeldam  (Groupama FDJ)   z.t.             4. Timo Roosen   (Lotto NL Jumbo)  z.t.           5. Mike Teunissen   (Team Sunweb)   z.t.
Zeeuwen :     26. Brian van Goethem   5.22.22          30. Antwan Tolhoek   5.22.46          42. Nick van der Lijke    5.26.36         Thijs de Lange en Marco Minnaard DNF.  De jury zette 62 renners in de uitslag.     (juli 2018)