> MARCO MINNAARD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STARTLICENTIE WANTY GROUPE GOBERT TOUR DE FRANCE 2019

START IN BRUSSEL OP 6 JULI

Foto : Organisatie        Wanty Groupe Gobert, de formatie van Marco Minnaard, is voor het derde jaar achtereen welkom in de Tour de France. Binnen de Belgische formatie werd na het mooie bericht van de ASO uitbundig gereageerd door het sportmanagement, sponsors en de coureurs.

Volgens ploegleider Hilaire Van der Schueren  zal zijn team een prachtig jaar beleven : “Ik ben erg blij met deze uitnodiging en ik kijk nu al uit naar de geweldige momenten die we deze zomer zullen beleven. De Grand Départ van Brussel, de start van de derde etappe in Binche, en vooral de passage van het peloton, op de eerste dag, door Geraardsbergen, voor mijn huis, net voordat ze de Bosberg beklimmen. Al deze elementen maken dat editie 2019 een zeer belangrijke Tour de France voor ons wordt…

Foto : Twitter Wanty Groupe Gobert

… Nu moeten we vanaf het begin van het seizoen aantonen dat ASO zich niet vergist heeft door ons een uitnodiging te geven. Dit bewijst dat we het goed hebben gedaan in onze eerste twee deelnames, trouw aan onze wil om het evenement te animeren door in de aanval te gaan. Onze eerste plaats in de UCI Europe Tour heeft ons ook geholpen, dus ik ben blij deze uitnodiging te ontvangen omdat de keuze voor de organisatie niet simpel was.”    (10 januari 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

MARCO MINNAARD OPENT IN DE RONDE VAN MURCIA OP 16 FEBRUARI
Foto : Twitter Wanty Groupe Gobert          Het definitieve wegprogramma van Marco Minnaard wordt in januari vastgesteld. Hij zal zijn seizoen waarschijnlijk openen in de Ronde van Murcia op 16 februari en de Ruta del Sol van 20 t.m. 24 februari.

 

Foto boven : Op 20 december heeft de Bevelandse prof een tiendaags trainingskamp in Benidorm afgesloten. Van 14 t.m. 25 januari gaat de Belgische Wanty formatie weer terug naar deze favoriete trainingslocatie onder de Spaanse zon bij L’Alfas del Pi.       (5 januari 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

MARCO MINNAARD OVER  NIEUWE BONDSCOACH KOOS MOERENHOUT :
“HIJ HEEFT VEEL ERVARING ALS RENNER EN PLOEGLEIDER” 
Foto : Facebook        De KNWU heeft Koos Moerenhout (foto) aangetrokken als nieuwe bondscoach bij de elite mannen. Voormalig beroepsrenner Moerenhout volgt Thorwald Veneberg op als bondscoach elite mannen en gaat deze functie part-time invullen. Moerenhout gaat de functie van bondscoach combineren met zijn huidige functie als ploegleider bij het Amerikaanse Hagens Berman Axeon Cycling Team.

De Brabander ziet ruime kansen voor de Nederlandse coureurs : “Als renner genoot ik van de sfeer rondom de WK’s en ik wil die beleving graag meenemen in mijn rol als bondscoach. Uiteraard is het mijn doel om de huidige lichting renners bij te staan in de jacht op succes.”
De Bevelandse prof Marco Minnaard (Wanty Groupe Gobert) is enthousiast over de aanstelling van Moerenhout:  “Ik ken Koos als een sympathiek, begrijpend en correct persoon met heel veel ervaring als renner en ploegleider. De perfecte eigenschappen voor een goede bondscoach”.    (30 november 2018)