> JEUGDFIETSEN – WEG

 

 

 

 

DEZE PAGINA WEGWIELRENNEN STAAT OPEN VOOR ALLE JEUGDRENNERS IN ZEELAND.
> WIL JE EEN BIJDRAGE AANLEVEREN ?       STUUR JE VERHAAL MET FOTO NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

PROGRAMMA DELTA DIKKE BANDEN WEDSTRIJDEN 2019

 

 

 

 

 

MIDDELKAMP JEUGD GAAT WINNEND DE VAKANTIE IN
Foto : Theo Middelkamp.     In Schinnen was er een koers voor de klimmers. Voorafgaand werd er een klimtijdrit verreden. In cat 4 pakte Maike Tazelaar de hoofdprijs in de wedstrijd en werd 2e in de tijdrit. Teun Paaiman reed een sterke wedstrijd en werd 11e in cat 5. In Cat 6 waren het Senne Remijn en Renzo Moretti die de concurrentie het nakijken gaven na een 1e en 2e plaats in de tijdrit. In de wedstrijd had Senna een lekke band maar kon met het reservewiel van Renzo zijn weg vervolgen. Senna pakte daarna de dubbel door na een demarrage met voorsprong over de streep te komen. Renzo sprintte naar een 3e plaats.     (8 juli 2019)

 

 

 

 

 

 

* ÓÓK IN ZEELAND : NIEUW PROJECT “KLAAR VOOR DE START” : MEER KINDEREN ENTHOUSIAST MAKEN VOOR DE WIELERSPORT  :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=65079

 

 

 

 

JEUGDRENNERS MIDDELKAMP SCOREN OP CLUBKAMPIOENSCHAP IN KRUININGEN

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 29 juni werd er in de straten van Kruiningen de enige Zeeuwse koers verreden voor de Jeugdrenners. Er was een grote opkomst onder de leden van Middelkamp omdat deze wedstrijd ook gold als clubkampioenschap. Het was een tropisch warme dag maar in de schaduw van de clubtent vonden de renners verkoeling.

 

In Cat 1 stonden Jens Dekkers, Tiemen Trompetter en Fleur Paaimans aan de start, die in deze volgorde ook het podium van het clubkampioenschap bezetten.
In Cat 2 waren het Senna Trompetter en Job Hol die naar goud en zilver reden.
In Cat 3 was het Sven Wisse die zich clubkampioen mag noemen.
In Cat 4 weer een volledig Middelkamp podium met Maike Tazelaar, Megan Arens en Mart van Cadsand.
In cat 5 was het Teun Paaimans die na een ontsnapping met twee anderen naar de 3e plaats reed en daarmee clubgenoten Nick Wisse en Dennis Polfliet achter zich liet. Trots nam hij plaats op de hoogste trede van het podium.
In cat 6 was het ook geen gelopen race met 4 renners op hetzelfde niveau. Senna Remijn en Renzo Moretti zaten in de kopgroep en pakten goud en zilver. Voor de bronzen plak werd het een sprint tussen Thijs Teuns en Phillip van den Kieboom. Teuns won deze nipt en pakte de bronzen plak.
Firn Arens , Mees de Vos en Mirko de Jonghe stonden op het podium van Cat 7. Storm Klaasse en Bas van Zuidam reden ook een sterke wedstrijd en werden 4 en 5 van de club.
Op zondag 30 juni wederom een sterk optreden van de Middelkampers in “De Leren Zool” door Rijen. Ook hier werden weer een aantal podium plaatsen behaald door de strijdvaardige Zeeuwse renners.
Cat 3, Sven Wisse: 2e.  Cat 4, Maike Tazelaar: 2e.      Cat 5, Nick Wisse 2e, Teun Paaimans 7e, Dennis Polfliet 13e.    Cat 6, Senna Remijn 4e, Renzo Moretti 5e, Thijs Teuns 7e.      (30 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

SUCCES WIELERJEUGD MIDDELKAMP DUURT VOORT
Op woensdag 19 juni was de ZLM Tour in Zeeland. Door een goede samenwerking tussen de jeudgcommissie, TMZ en de wedstijdorganisatie was het parcours van de proloog beschikbaar voor de renners van Middelkamp. In Yerseke reden ze hun clubkampioenschap tijdrijden.  Om 15:45 begonnen de jongste renners op de omloop van de profs. Tot cat 3 werd er een kleinere omloop gereden van 2,2 km. Vanaf cat 4 mochten ze los op de 6,8 km door de Yerseke Moer. Na de sportieve inspanning werden de kampioenen op het hoofdpodium gehuldigd door 2 rondemissen. Daarna kregen de jongeren een lunchpakket beschikbaar gesteld door Albert Heijn. Ook mochten ze tijdens de proloog met de volgauto’s mee achter de renners. De jeugdrenners genoten volop van de wielersfeer rond de profwedstrijd in Yerseke.
Zaterdag 22 juni was er een klimomnium in Dordrecht met een ruime deelname. Dit is voor veel renners één van de mooiere koersen. Eerst moest er een tijdrit worden gereden. En daarna een criterium, wie hierbij opgeteld als beste uit de bus kwam mocht zich winnaar van dit omnium noemen. Tevens was er voor de snelste klimmers een heuse bolletjes trui te verdienen.
Fleur Paaimans werd vierde en reed naar één van haar beste uitslagen van dit seizoen. Sven Wisse pakte een 3e plaats in de einduitslag. In Cat 4 was het Sam Mullaert die net naast het podium belandde op een 4e plaats. Nick Wisse reed naar een 4e plaats gevolgd door Teun Paaimans op plek 10.
Foto boven :  In Cat 6 was het Renzo Moretti met een clean sweep. Hij was de snelste in de tijdrit en het criterium en was tevens onverslaanbaar in de klim. Thijs Teun reed eveneens een sterke tijdrit en werd 6e in de eindstand. Hij was zeer tevreden met de progressie die hij tijdens zijn eerste jaar als jeugdrenner heeft geboekt. In Cat 7 reed Mees de Vos naar een knappe 9e plaats.
Maike Tazelaar, Cat 4, startte in het Limburgse Neer voor de Ronde van de Rooëjbes, en mocht met de hoofdprijs huiswaarts keren.
In Eindhoven werd er op zondag 23 juni gestreden op het terrein van de High Tech Campus. Teun Paaimans reed naar een 12e plaats in cat 5. Renzo Moretti en Thijs Teuns koersten in cat 6. Tot 3 ronden voor de finish reden ze gezamenlijk in de kopgroep. In de finale werd Renzo 3e en Thijs 12e.      (24 juni 2019)

 

 

 

 

 

TIJDRIT MIDDELKAMPERS OP PARCOURS PROLOOG ZLM TOUR
Foto : Facebook : Mick van Dijke.

 

Rond de proloog van de ZLM Tour in Yerseke reden de jeugd renners van Middelkamp en de nieuwelingen, junioren en beloften het Kampioenschap Tijdrijden op het parcours van de profs. Categorie 0 tot 3 moest een kleine ronde van 2,2 km. afwerken. De overige renners gingen van start op de grote omloop.  Daarna mochten een aantal jeugd renners achterin de volgwagens achter de profs aan. Opvallend was de scherpe tijd die Mick van Dijke realiseerde.      (19 juni 2019)

 

 

 

 

 

VIER KEER BRONS VOOR MIDDELKAMP OP NK JEUGDWIELRENNEN
Voor het NK waren de jeugdrenners van ZRTC Theo Middelkamp neergestreken in het mooie plaatsje Ameide. Door het centrum van dit dorp en over de Lekdijk werd er bepaald wie er het felbegeerde Rood Wit Blauw mag dragen in het komende wielerjaar. Het parcours was erg divers, met smalle straten, scherpe bochten, gladde klinkers, een klim de Lekdijk op en een steile afdaling richting de finish. Al deze ingrediënten zorgden voor gemengde gevoelens bij de bijna 700 renners van 8 tot 14 jaar. Want waar de één geniet van dit spannende parcours en de fiets de hoek om gooit, is het voor de ander met een bang hartje door de bocht. Ook kregen de wedstrijden door het grote deelnemersveld een extra moeilijkheidsgraad. De Middelkampers hadden echter weinig  problemen met het parcours. 
Theo Middelkamp scoorde goed met 4 bronzen medailles. Vanuit een tent langs het parcours moedigden de clubgenootjes elkaar aan. Een aantal leden die zich niet hadden geplaatst voor deelname hadden de moeite genomen om hun fietsvrienden te komen supporteren en te proeven van de “NK sfeer”.

 

Resultaten Middelkamp renners:
Cat 1 Meisjes:      16e Fleur Paaimans (Kapelle).

 

Cat 3 Jongens 10 jaar:    3e Sven Wisse (Rilland),         Cat 3 Meisjes 11 jaar: 18e Senna Klaasse (Wemeldinge).

 

 

Cat 4 Jongens 11 jaar:       3e Sam Mullaert (Kapelle),       18e Maike Tazelaar (Colijnsplaat).

 

Cat 4 Meisjes 12 jaar:      3e Megan Arens (Kruiningen).
Cat 5 Jongens 12 jaar:      7e Nick Wisse (Rilland),       42e Dennis Polfliet (Yerseke).

 

Cat 6 Jongens 13 jaar:       3e Senna Remijn (Wolphaartsdijk),          12e Renzo Moretti (Kapelle),       25e Phillip van de Kieboom (Hoogerheide).
Cat 7 Jongens 14 jaar:         15e Firn Arens (Kruiningen),        19e Mees de Vos (Heinkenszand).        (17 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

ZILVER VOOR ZEEUWS VLAAMSE ELENA VAN DER VEKEN OP NK
Foto : Facebook.       Elena & Luca v.d. Veken (Sint Jansteen) stonden op de startlijst van het NK in Ameide. Het Zeeuws Vlaamse duo reed zich in de top 10 bij de mooie en spannende nationale titelstrijd van de KNWU.
Foto : Elena sprintte naar de zilveren medaille in categorie 3 meisjes 11 jaar. Kampioene Amy Grosz mocht de rood-wit-blauwe trui aantrekken. Lotte de Grave uit Tholen eindigde op de zevende plaats.
Luca v.d. Veken had bij de 13 jarigen maar liefst 66 concurrenten. De Zeeuws Vlaming koerste in de voorste gelederen en was vaak op kop te zien van het peloton. Keije Solen pakte het goud en v.d. Veken werd op de achtste positie geklasseerd.      (17 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

PRIMA RESULTAAT ELENA & LUCA VAN DER VEKEN IN PARIJS – ROUBAIX
Foto : Facebook.     De Zeeuws Vlamingen Elena & Luca van der Veken uit Sint Jansteen stonden op de startlijst van de kasseienkoers Parijs – Roubaix. Beiden toonden hun prima vorm in Noord Frankrijk en het Zeeuwse jeugdduo kon weer veel ervaring opsnuiven tussen de ervaren coureurs.
Elena van der Veken kwam als 34e en 3e meisje binnen achter een Russin en Finse. Foto : In de groep 11-12 jarigen mocht ze naar het podium.
Haar broer Luca werd knap 11e in de categorie 13-14 jarigen. Met deze score werd hij tweede van zijn leeftijd en eerste Nederlander. Lees meer over het wegseizoen van Elena & Luca  :  www.facebook.com/bart.vanderveken.35        (3 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

MIDDELKAMPERS PAKKEN WINST EN PODIUMPLAATSEN IN BRABANTSE JEUGDKLASSIEKER
Foto’s : Theo Middelkamp.          Zaterdag 11 mei stond er voor de jeugdrenners van Middelkamp een heuse klassieker op het programma. Over de polderwegen van Hank werd de eerste Biesbosch Jeugdklassieker verreden. De door Wielervereniging De Jonge renner uitstippelde rondes van 12 en 5 km zorgden voor voldoende uitdaging voor alle deelnemers. In plaats van soms tientallen rondes door een dorpskern, was het nu een lange wedstrijd met punten waar soms maar een enkele keer werd langs gepasseerd. Dit zorgde voor een extra uitdaging voor de deelnemers omdat hierbij het oriëntatie vermogen, tactisch rijden en parcours kennis voor de doorslag konden zorgen.  Met lange stukken waarbij de wind als onpartijdige scherprechter de pelotons in stukken blies. Op bochtige stukken op de smalle wegen was het voor sommige renners flink aanpoten. De renners werden per jeugdcategorie compleet met reclameauto’s en bezemwagens door de polder begeleid.
Fleur Paaimans in Cat 1 reed naar een knappe 9e plaats. In Cat 3 was het Sven Wisse die 4e werd na een lange sprint. Senna Klaasse reed na een sterke wedstrijd de top tien binnen naar een 9e plaats. Sam Mullaert sprintte naar de 3e plaats.  Megan Arens zat daar net achter en wist na veel kilometers aan de kop van het peloton als 4e en eerste meisje te finishen. Mart van Cadsand reed naar een 38e plaats in de deze grote en sterke groep renners. Nick Wisse pakte in de groep renners van Cat 5 een 6e plaats, Teun Paaimans werd 13e en Dennis Polfliet 17e.

 

In cat 6 wisten Senna Remijn en Renzo Moretti met 5 renners weg te rijden van het 39 koppige peloton. Twee ronden voor het einde demarreerde Senna en reed daarna solo naar de meet. Renzo won de sprint voor de 2e plaats. Thijs Teuns genoot van zijn eerste klassieker in de achtervolgende groep en hield het tempo erin door steeds voorin te rijden en werd 18e. Phillip van den Kieboom reed naar een 22e plaats. In cat 7 waren er knappe prestaties van Firn Arens en Mees de Vos. Ze zaten mee in de kopgroep van elf renners en werden 7e en 8e . Storm Klaasse en Bas van Zuidam werden 18e en 22e. Mirko De Jonghe moest de koers verlaten na een vervelende val.

Zondag werd er in het Limburgse Heerlen gestreden op de Heksenberg. Maike Tazelaar reed naar de winst in Cat 4 en Megan Arens werd knap 5e. In Cat 5 moest Teun Paaimans na vier ronden op zijn favoriete omloop na een val een DNF laten noteren. Firn Arens pakte een bronzen medaille in Cat 7.
Renzo Moretti was naar het Belgische Beveren getrokken en pakte in de groep Aspiranten 13 jaar zijn tweede overwinning van dit seizoen. Sam Mullaert cat 4 reed een omnium in Rijswijk. Na een tijdrit en een aanvallende wegwedstrijd noteerde hij een mooie 4e plaats in het eindklassement.      (12 mei 2019)

 

 

 

 

 

AFSLUITING VOORJAARSCOMPETITIE :  ZRTC THEO MIDDELKAMP DERDE IN CLUBKLASSEMENT

Foto’s : Theo Middelkamp        Zondag 17 maart werd in Dordrecht de finale verreden van de Delta Voorjaarscompetitie. De zuidelijke wielerverenigingen tekenen al 30 seizoenen voor de organisatie van de wedstrijden. In deze opzet kunnen de jongeren zich  voorbereiden op de landelijke koersen. In de vierde en tevens laatste wedstrijd bij DRC de Mol was er veel aandacht voor het verbeteren van de klassementen.

In categorie 3 reed Sven Wisse uit Rilland, evenals in de andere wedstrijden, in de voorste gelederen. De Bevelander  pakte de 2e plaats. Door zijn constante prestaties werd Sven eindwinnaar. Senna Klaasse was ook constant en werd 8e in de eindstand. 

In categorie 4 was het aan Sam Mullaert. Hij reed in een achtervolgende groep naar een 7e plaats in de wedstrijd. Megan Arens won de koers. Sam werd 5e in de competitie van zijn categorie. 

Nick Wisse en Dennis Polfliet konden in categorie 5 nog meestrijden voor het klassement. Het Zeeuwse duo reed met het peloton naar de meet. Nick werd 2e en Dennis 15e.

Foto boven :  Bij categorie 6 was het Senna Remijn die in de slotfase ontsnapte en er met de dag overwinning en het eindklassement vandoor ging. Renzo Moretti werd knap 2e, Phillip van de Kieboom was 5e en Thijs Theunis kon ook met een beker huiswaarts voor zijn 21e plaats.

Als laatste van de dag ging categorie 7 van start waarin Mees de Vos 4e werd in het eindklassement. Storm Klaasse werd 12e en Bas van Zuidam 15e. Ook Mirko de Jonghe mocht een mooie trofee mee naar huis nemen.

 

Na deze resultaten werd een goede klassering behaald in het verenigingsklassement. Met een grote beker voor hun 3e plaats stonden ze te juichen op het podium.   (18 maart 2019)