> JEUGDFIETSEN – WEG

 

 

 

 

DEZE SPECIALE PAGINA WEGWIELRENNEN STAAT OPEN VOOR ALLE JEUGDRENNERS IN ZEELAND.
> WIL JE EEN BIJDRAGE AANLEVEREN ?       STUUR JE VERHAAL MET FOTO NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

AFSLUITING VOORJAARSCOMPETITIE :  ZRTC THEO MIDDELKAMP DERDE IN CLUBKLASSEMENT

Foto’s : Theo Middelkamp        Zondag 17 maart werd in Dordrecht de finale verreden van de Delta Voorjaarscompetitie. De zuidelijke wielerverenigingen tekenen al 30 seizoenen voor de organisatie van de wedstrijden. In deze opzet kunnen de jongeren zich  voorbereiden op de landelijke koersen. In de vierde en tevens laatste wedstrijd bij DRC de Mol was er veel aandacht voor het verbeteren van de klassementen.

In categorie 3 reed Sven Wisse uit Rilland, evenals in de andere wedstrijden, in de voorste gelederen. De Bevelander  pakte de 2e plaats. Door zijn constante prestaties werd Sven eindwinnaar. Senna Klaasse was ook constant en werd 8e in de eindstand. 

In categorie 4 was het aan Sam Mullaert. Hij reed in een achtervolgende groep naar een 7e plaats in de wedstrijd. Megan Arens won de koers. Sam werd 5e in de competitie van zijn categorie. 

Nick Wisse en Dennis Polfliet konden in categorie 5 nog meestrijden voor het klassement. Het Zeeuwse duo reed met het peloton naar de meet. Nick werd 2e en Dennis 15e.

Foto boven :  Bij categorie 6 was het Senna Remijn die in de slotfase ontsnapte en er met de dag overwinning en het eindklassement vandoor ging. Renzo Moretti werd knap 2e, Phillip van de Kieboom was 5e en Thijs Theunis kon ook met een beker huiswaarts voor zijn 21e plaats.

Als laatste van de dag ging categorie 7 van start waarin Mees de Vos 4e werd in het eindklassement. Storm Klaasse werd 12e en Bas van Zuidam 15e. Ook Mirko de Jonghe mocht een mooie trofee mee naar huis nemen.

 

Na deze resultaten werd een goede klassering behaald in het verenigingsklassement. Met een grote beker voor hun 3e plaats stonden ze te juichen op het podium.   (18 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

Op zondag 10 maart werd de eerste KNWU wegwedstrijd voor de jeugd verreden. Jens Dekkers was vanuit IJzendijke gekomen en pakte een 4e plaats in Categorie 1.  In categorie 4 stonden Maike Tazelaar (foto) en Megan Arens aan het vertrek. Maike muisde er half koers van door en kwam solo met ruime voorsprong over de streep. Megan bepaalde het tempo van het achtervolgende peloton en pakte het zilver.  (11 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

OPENING WIELERSEIZOEN VOOR JEUGDRENNERS:

VOORJAARSCOMPETITIE BREDA : WINST EN PODIUM VOOR THEO MIDDELKAMP 

Foto’s : Theo Middelkamp        De jeugdrenners van Theo Middelkamp konden zich geen mooier weer wensen bij de opening van hun wielerseizoen. Onder een stralende zon en strakblauwe lucht werd op de wielerbaan van WV Breda de eerste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie verreden. Deze serie van 4 wedstrijden welke gelden als voorbereiding op de landelijke wedstrijden, trekken elk jaar weer vele renners uit van de zuidelijke wielerverenigingen.

Bij de jongste categorie ging nieuwkomer Jens Dekkers van start samen met Fleur Paaimans. Na een aantal  ronden wennen aan het rijden tussen andere rennertjes wist Jens als 2e  te finishen. Fleur leidde achtervolging op de kopgroep en kwam als 6e over de meet. In Cat 3 stonden Sven Wisse en Senna Klaasse aan het vertrek. Sven reed een knappe wedstrijd in de kopgroep en werd 5e. Senna won de sprint van het achtervolgende peloton en werd 6e. In Cat 4 startte Sam Mullaert afwachtend en in het achtervolgende peloton op de koplopers wist hij als 6e te finishen. Na de pauze in Cat 5 waren de Middelkampers 3 man sterk. Met Nick Wisse, Teun Paaimans en Dennis Polfliet. Lange tijd zaten zij voorin het peloton.  Nick werd 3e Teun 5e en Dennis 12e.

 

In cat 6 werd er vanaf de start flink gas gegeven waardoor sommige renners een aantal ronden werden gedubbeld. Nieuwkomer Thijs Theuns reed zijn eerste wedstrijd en was één van die gedubbelde renners, maar hij was tevreden met zijn 29e plaats. Renzo Moretti en Senna Remijn zaten wel in de kopgroep. Senna demarreerde 2 ronden voor de finish en won de wedstrijd, Renzo sprintte naar een 3e plaats. In cat 7 reed Mees de Vos naar een knappe 6e plaats. Storm Klaasse, Bas van Zuidam en Mirko de Jonghe  werden respectievelijk 12e 13e en 14e.   (26 februari 2019)

 

 

 

 

 

 

 

LUCA & ELENA VAN DER VEKEN WILLEN GRAAG NAAR “MINI PARIJS – ROUBAIX”  Foto : Facebook.          De veldritwinter was voor Luca en Elena van der Veken succesvol. Elena verlengde haar Nederlandse titel en Luca sloot het seizoen af in de top 5 van de nationale ranking. Na een korte rustperiode komt het wegprogramma in beeld voor de jeugdrenners uit Sint Jansteen. Vanaf eind februari  worden stilaan de trainingen hervat. Beiden willen ook op de weg weer een stap voorwaarts zetten.

De 10 jarige Elena hoopt dat de gezondheidsproblemen, die haar vorig jaar verhinderden op een normaal niveau te presteren, nu verleden tijd zijn.

Luca (12) verwacht ook dit jaar weer regelmatig te kunnen meespelen voor de overwinning. Vooral op lastige omlopen wil hij volop voor de aanval kiezen.

Omdat er in de regio Zeeuws Vlaanderen vrijwel geen jeugdwedstrijden meer zijn zullen beiden ook deelnemen aan een aantal Belgische koersen. Favoriete wedstrijd blijft  “hun” jeugdklassieker “Mini Parijs-Roubaix”.  In het verleden boekte het talentvolle duo van Willebrord Wil Vooruit al succes in deze kasseienkoers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JEUGDRENNERS ZRTC THEO MIDDELKAMP GAAN ER WEER EEN MOOI WIELERJAAR VAN MAKEN

 

De jongerengroep van ZRTC Theo Middelkamp is een bonte verzameling van verschillende jeugdrenners. Er zijn grote en kleine, korte en lange, snelle en minder snelle. De één koerst op een dure fiets de ander op een minder dure. Ook rijden ze met verschillende ambities hun wedstrijden en trainingen, voor de één is het bittere ernst en wil telkens vooraan rijden. Anderen zijn al blij met een 10e plek. En voor weer een ander is het gewoon leuk om mee te mogen en kunnen doen.

 

Maar één ding hebben ze allemaal gemeen : ze vinden het fietsen gewoon LEUK! Dit zien we tijdens het trainen, de wedstrijden en de uitjes met de club.

 

Ook tijdens de wedstrijden zoeken de Middelkampers elkaar op. Grappen en grollen tijdens het in en uitrijden. Maar tussen het startsignaal en de finish vlag is het soms strijden met het mes tussen de tanden. Zeker in de jongste categorieën fietst  ieder voor zich. Dit zorgt dat ze telkens hun grenzen leren verleggen. De oudere categorieën weten elkaar al  te vinden en beginnen samen te werken voor een goede klassering.

 

Komend jaar is de jeugdafdeling weer gevuld met renners die er ook dit jaar weer helemaal voor gaan. Dankzij de inzet van loyaliteit van de sponsoren en alle andere vrijwilligers gaan ze er weer een mooi en fijn wielerjaar van maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugd Selectie 2019 ZRTC Theo Middelkamp :

 

 

 

Firn Arens               
Mart van Cadsand           
Jens Dekkers  
          
Job Hol                
Bjørn Hoogerheide              
Mirko  de Jonghe  
           
Phillip  van de  Kieboom       
Storm Klaasse          
Renzo Moretti
           
Sam Mullaert          
Teun Paaimans            
Dennis Polfliet  
         
Senna Remijn            
Maike Tazelaar           
Thijs Theuns  
        
Mees de Vos          
Nick Wisse           
Sven Wisse
          
Bjorn Wisse       
Bas van Zuidam            
Megan Arens              
Senna Klaasse              
Fleur Paaimans.

 

 

JEUGD THEO MIDDELKAMP MET BEGELEIDERS BIJ TACX PRO CLASSIC 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK JEUGDWIELRENNEN IN AMEIDE OP 15 JUNI
ZATERDAG 15 JUNI             AMEIDE            JEUGDWIELRENNEN          
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP MET ZEEUWSE RENNERS        ORGANISATIE : RC JAN VAN ARCKEL            
8.30 UUR                           https://www.facebook.com/events/314403965834576/