> JEUGDFIETSEN – WEG

 

 

 

 

DEZE PAGINA WEGWIELRENNEN STAAT OPEN VOOR ALLE JEUGDRENNERS IN ZEELAND.
> WIL JE EEN BIJDRAGE AANLEVEREN ?       STUUR JE VERHAAL MET FOTO NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

JEUGDTRAININGEN WIELER VERENIGING ZEEUWS VLAANDEREN ELKE WOENSDAGMIDDAG IN TERNEUZEN

 

 

 

 

 

 

 

MIDDELKAMPERS PAKKEN WINST EN PODIUMPLAATSEN IN BRABANTSE JEUGDKLASSIEKER
Foto’s : Theo Middelkamp.          Zaterdag 11 mei stond er voor de jeugdrenners van Middelkamp een heuse klassieker op het programma. Over de polderwegen van Hank werd de eerste Biesbosch Jeugdklassieker verreden. De door Wielervereniging De Jonge renner uitstippelde rondes van 12 en 5 km zorgden voor voldoende uitdaging voor alle deelnemers. In plaats van soms tientallen rondes door een dorpskern, was het nu een lange wedstrijd met punten waar soms maar een enkele keer werd langs gepasseerd. Dit zorgde voor een extra uitdaging voor de deelnemers omdat hierbij het oriëntatie vermogen, tactisch rijden en parcours kennis voor de doorslag konden zorgen.  Met lange stukken waarbij de wind als onpartijdige scherprechter de pelotons in stukken blies. Op bochtige stukken op de smalle wegen was het voor sommige renners flink aanpoten. De renners werden per jeugdcategorie compleet met reclameauto’s en bezemwagens door de polder begeleid.
Fleur Paaimans in Cat 1 reed naar een knappe 9e plaats. In Cat 3 was het Sven Wisse die 4e werd na een lange sprint. Senna Klaasse reed na een sterke wedstrijd de top tien binnen naar een 9e plaats. Sam Mullaert sprintte naar de 3e plaats.  Megan Arens zat daar net achter en wist na veel kilometers aan de kop van het peloton als 4e en eerste meisje te finishen. Mart van Cadsand reed naar een 38e plaats in de deze grote en sterke groep renners. Nick Wisse pakte in de groep renners van Cat 5 een 6e plaats, Teun Paaimans werd 13e en Dennis Polfliet 17e.

 

In cat 6 wisten Senna Remijn en Renzo Moretti met 5 renners weg te rijden van het 39 koppige peloton. Twee ronden voor het einde demarreerde Senna en reed daarna solo naar de meet. Renzo won de sprint voor de 2e plaats. Thijs Teuns genoot van zijn eerste klassieker in de achtervolgende groep en hield het tempo erin door steeds voorin te rijden en werd 18e. Phillip van den Kieboom reed naar een 22e plaats. In cat 7 waren er knappe prestaties van Firn Arens en Mees de Vos. Ze zaten mee in de kopgroep van elf renners en werden 7e en 8e . Storm Klaasse en Bas van Zuidam werden 18e en 22e. Mirko De Jonghe moest de koers verlaten na een vervelende val.

Zondag werd er in het Limburgse Heerlen gestreden op de Heksenberg. Maike Tazelaar reed naar de winst in Cat 4 en Megan Arens werd knap 5e. In Cat 5 moest Teun Paaimans na vier ronden op zijn favoriete omloop na een val een DNF laten noteren. Firn Arens pakte een bronzen medaille in Cat 7.
Renzo Moretti was naar het Belgische Beveren getrokken en pakte in de groep Aspiranten 13 jaar zijn tweede overwinning van dit seizoen. Sam Mullaert cat 4 reed een omnium in Rijswijk. Na een tijdrit en een aanvallende wegwedstrijd noteerde hij een mooie 4e plaats in het eindklassement.      (12 mei 2019)

 

 

 

 

DELTA DIKKE BANDEN RACES 2019 IN HEEL ZEELAND

 

 

 

 

 

 

 

WEEKEND VOL WINST VOOR MIDDELKAMP JEUGDRENNERS
SENNA REMIJN VIERDE IN S/P CATEGORIE WOLPHAARTSDIJK
Foto : Facebook.      Op zaterdag 4 mei was er een klimwedstrijd waar Maike Tazelaar in categorie 4 de winst pakte, gevolgd door clubgenote Megan Arens die de 2e plaats noteerde op deze zware koers op de Kleeberg. Renzo Moretti werd als 15e geklasseerd in cat 5. Bas van Zuiddam reed naar een 24e plaats in de groep renners van categorie 7.
Senna Remijn reed voor de gelegenheid een thuiswedstrijd in Wolphaartsdijk omdat daar een TMZ koers werd georganiseerd. In de groep S/P zat hij mee in een ontsnapping en reed naar een 4e plaats in de wedstrijd. Voor deze 13 jarige renner is dit zeker een knappe prestatie.
Op zondag werd er op de kasseien van Netersel gestreden voor de prijzen. Fleur Paaimans reed in cat 1 naar een mooie 15de plaats. Sven Wisse in cat 3 kon de kasseien goed verteren en koerste aanvallend naar een 2e plaats. Hij kreeg hiervoor een kassei als trofee en de groene trui voor de vele doorkomsten aan kop van het peloton. In cat 4 reden Maike Tazelaar en Sam Mullaert naar een 1e en 3e plaats. In cat 5 een mooie uitslag voor Nick Wisse die eveneens de 3e plaats pakte. Teun Paaimans reed sterk over de kasseien naar een 9e plaats. Dennis Polfliet kwam op een 15e positie binnen. In cat 7 eindigde Bas van Zuidam op de 16e plaats.

 

Foto : Theo Middelkamp.       Renzo Moretti stond in het Belgische Arendonk op het startblad en sprong bij de 32 startende Aspiranten met 3 weg. De Bevelander sprintte naar de winst op Belgische bodem.     (6 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

 

NK JEUGDWIELRENNEN IN AMEIDE OP 15 JUNI

ZATERDAG 15 JUNI             AMEIDE            JEUGDWIELRENNEN          
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP MET ZEEUWSE RENNERS        ORGANISATIE : RC JAN VAN ARCKEL            
7.45  UUR                           https://www.facebook.com/events/314403965834576/

 

 

 

 

 

 

 

MIDDELKAMP JEUGD RIJGT SUCCESSEN AANEEN IN CRITERIUMS

In Chaam was er op het straten parcours weer een mooie omloop uitgezet. Fleur Paaimans mocht op het podium en werd 3de bij de meisje in Cat 1. Jens Dekkers reed eveneens sterk en werd 2e jongen. In Cat 3 pakte Sven Wisse na veel kopwerk de derde prijs. In Cat 4 een mooie uitslag voor Maike Tazelaar die de koers won. Sam Mullaert werd 3e jongen en Megan Arens 1e meisje. Björn Hoogerheide reed eveneens een knappe wedstrijd en noteerde de 18de plaats.  In cat 5 werd Nick Wisse 4e , Dennis Polfliet 6e en Teun Paaimans knap 8e. In Cat 6 was Thijs Theuns ten val gekomen en kwam als 15e binnen. Renzo reed naar een 4e plaats en Phillip van den Kieboom 6e. In cat 6 is er steeds een grote delegatie van Middelkamp aanwezig. Mees de Vos, Firn Arens, Storm Klaasse, Mirko de Jonghe en Bas van Zuidam werden 6e, 8e, 10e, 12e, en 13e. In de pauze was er weer een Dikke Banden Race met de 7 jarige Bjorn Wisse als winnaar.

Een dag later reed Senna Remijn over de Limburgse kasseien in Eijsden naar de overwinning.  Sam Mullaert was naar het Belgische Brecht gegaan. Ook hier een aankomst op kasseien waar hij eveneens naar de overwinning sprintte.   (29 april 2019)

 

 

 

 

 

 

 

OP KONINGSDAG WERDEN IN HET THOOLSE DORP OUD-VOSSEMEER DIKKE BANDEN WEDSTRIJDEN VERREDEN. HET WAS GEZELLIG, SPORTIEF EN KOUD LANGS HET PARCOURS “ROND DE KERK”.              
(27 april 2019)

 

 

 

 

 

 

 

PAASWEEKEND VOL PRIJZEN VOOR MIDDELKAMP JEUGD

Foto : Theo Middelkamp        Zaterdag (20 april) werd op de wielerbaan in Leiden gereden.  Sven Wisse (categorie 3) zat steeds in de voorste gelederen en reed naar een 2e plaats. In categorie 4 moest Sam Mullaert na diverse aanvallen genoegen nemen met de  4e plaats. Nick Wisse, cat 5, koerste eveneens aanvallend en eindigde op de vijfde positie.

Na het zondagse paasontbijt trokken de Middelkampers richting Lieshout. In Cat 1 reed Fleur Paaimans met veel plezier naar een 11e plaats. In Cat 4 noteerde Maike Tazelaar de derde prijs, en in Cat 5 werd Teun Paaimans 10e. In Cat 7 werden Bas van Zuidam en Mirko de Jonghe na een zware wedstrijd 11e en 16e .

Renzo Moretti en Phillip van den Kieboom waren naar het Belgische Tongerlo gegaan voor een Aspiranten koers voor 13 jarigen. Samen met de Zeeuws-Vlaamse winnaar Luca van der Veken zorgden ze voor een volledig Nederlands podium met Renzo op de 2e en Phillip op de 3e plaats.

Een dag extra weekend is een dag extra koersen dachten veel renners. Op 2e paasdag was er in Werkendam wederom een 2e plaats voor Renzo Moretti. Thijs Theuns reed in diezelfde categorie 6 tussen de kopgroep en de achtervolgende groep naar een 11e plaats.

Diezelfde dag in Berghem werd Sven Wisse in cat 3 knap 5e. Maike Tazelaar pakte in cat 4 de winst. In cat 5 was Nick Wisse mee met een ontsnapping van de Nederlands kampioen. Teun Paaimans reed op zijn Van der Poels op eigenkracht naar deze kopgroep toe. Nick won de sprint voor de 2e plaats Teun belande naast het podium op plaats vier. Wat volgde was een sportief gebaar van de mede vluchters. Teun kreeg de bloemen van Nick en Lars Langendoen als dank voor meewerken in de achtervolging. Dennis Polfliet was wellicht wat moe van het aanmoedigen een dag eerder bij de Amstel Gold Race en finishte op een 16e plaats. Foto boven : De jongste telg van Middelkamp, de 7 jarige Bjorn Wisse, reed een dikke banden race. Geïnspireerd door zijn grotere broers gaf hij alles wat hij in zich had en pakte de hoofdprijs.    (23 april 2019)

 

 

 

 

AFSLUITING VOORJAARSCOMPETITIE :  ZRTC THEO MIDDELKAMP DERDE IN CLUBKLASSEMENT

Foto’s : Theo Middelkamp        Zondag 17 maart werd in Dordrecht de finale verreden van de Delta Voorjaarscompetitie. De zuidelijke wielerverenigingen tekenen al 30 seizoenen voor de organisatie van de wedstrijden. In deze opzet kunnen de jongeren zich  voorbereiden op de landelijke koersen. In de vierde en tevens laatste wedstrijd bij DRC de Mol was er veel aandacht voor het verbeteren van de klassementen.

In categorie 3 reed Sven Wisse uit Rilland, evenals in de andere wedstrijden, in de voorste gelederen. De Bevelander  pakte de 2e plaats. Door zijn constante prestaties werd Sven eindwinnaar. Senna Klaasse was ook constant en werd 8e in de eindstand. 

In categorie 4 was het aan Sam Mullaert. Hij reed in een achtervolgende groep naar een 7e plaats in de wedstrijd. Megan Arens won de koers. Sam werd 5e in de competitie van zijn categorie. 

Nick Wisse en Dennis Polfliet konden in categorie 5 nog meestrijden voor het klassement. Het Zeeuwse duo reed met het peloton naar de meet. Nick werd 2e en Dennis 15e.

Foto boven :  Bij categorie 6 was het Senna Remijn die in de slotfase ontsnapte en er met de dag overwinning en het eindklassement vandoor ging. Renzo Moretti werd knap 2e, Phillip van de Kieboom was 5e en Thijs Theunis kon ook met een beker huiswaarts voor zijn 21e plaats.

Als laatste van de dag ging categorie 7 van start waarin Mees de Vos 4e werd in het eindklassement. Storm Klaasse werd 12e en Bas van Zuidam 15e. Ook Mirko de Jonghe mocht een mooie trofee mee naar huis nemen.

 

Na deze resultaten werd een goede klassering behaald in het verenigingsklassement. Met een grote beker voor hun 3e plaats stonden ze te juichen op het podium.   (18 maart 2019)

 

 

 

 

 

 

LUCA & ELENA VAN DER VEKEN WILLEN GRAAG NAAR “MINI PARIJS – ROUBAIX”  Foto : Facebook.          De veldritwinter was voor Luca en Elena van der Veken succesvol. Elena verlengde haar Nederlandse titel en Luca sloot het seizoen af in de top 5 van de nationale ranking. Na een korte rustperiode komt het wegprogramma in beeld voor de jeugdrenners uit Sint Jansteen. Vanaf eind februari  worden stilaan de trainingen hervat. Beiden willen ook op de weg weer een stap voorwaarts zetten.

De 10 jarige Elena hoopt dat de gezondheidsproblemen, die haar vorig jaar verhinderden op een normaal niveau te presteren, nu verleden tijd zijn.

Luca (12) verwacht ook dit jaar weer regelmatig te kunnen meespelen voor de overwinning. Vooral op lastige omlopen wil hij volop voor de aanval kiezen.

Omdat er in de regio Zeeuws Vlaanderen vrijwel geen jeugdwedstrijden meer zijn zullen beiden ook deelnemen aan een aantal Belgische koersen. Favoriete wedstrijd blijft  “hun” jeugdklassieker “Mini Parijs-Roubaix”.  In het verleden boekte het talentvolle duo van Willebrord Wil Vooruit al succes in deze kasseienkoers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JEUGDRENNERS ZRTC THEO MIDDELKAMP GAAN ER WEER EEN MOOI WIELERJAAR VAN MAKEN

 

De jongerengroep van ZRTC Theo Middelkamp is een bonte verzameling van verschillende jeugdrenners. Er zijn grote en kleine, korte en lange, snelle en minder snelle. De één koerst op een dure fiets de ander op een minder dure. Ook rijden ze met verschillende ambities hun wedstrijden en trainingen, voor de één is het bittere ernst en wil telkens vooraan rijden. Anderen zijn al blij met een 10e plek. En voor weer een ander is het gewoon leuk om mee te mogen en kunnen doen.

 

Maar één ding hebben ze allemaal gemeen : ze vinden het fietsen gewoon LEUK! Dit zien we tijdens het trainen, de wedstrijden en de uitjes met de club.

 

Ook tijdens de wedstrijden zoeken de Middelkampers elkaar op. Grappen en grollen tijdens het in en uitrijden. Maar tussen het startsignaal en de finish vlag is het soms strijden met het mes tussen de tanden. Zeker in de jongste categorieën fietst  ieder voor zich. Dit zorgt dat ze telkens hun grenzen leren verleggen. De oudere categorieën weten elkaar al  te vinden en beginnen samen te werken voor een goede klassering.

 

Komend jaar is de jeugdafdeling weer gevuld met renners die er ook dit jaar weer helemaal voor gaan. Dankzij de inzet van loyaliteit van de sponsoren en alle andere vrijwilligers gaan ze er weer een mooi en fijn wielerjaar van maken.