> ID CYCLING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>> VERSLAGEN ZEELAND 2019 ID CYCLING.

 

 

 

 

SNELLE TIJD ZEEUWS DUO TONNY HOOGSTRATE & JAN DE JONGE IN KOPPELTIJDRIT ABBENBROEK
Foto : Organisatie.      Het ID koppel Tonny Hoogstrate (wielrenner) en Jan de Jonge (begeleider) stond aan de start in Abbenbroek. Bij het inrijden stond de noord oostelijke wind nog op windkracht 3 a 4. Echter bij het vertrek was de windkracht 4 a 5 en draaide alsmaar. Er was nooit eens echt rugwind. De fietsers moesten ouderwets buffelen. De eerste ronde werd behoorlijk sneller afgelegd dan de tweede, maar dat was volgens de besproken tactiek van het Zeeuwse tweetal. Beiden waren dan ook heel tevreden over de geleverde prestatie, vooral Tonny, want die ontving een beker van een ½ meter hoog.
2019 : Tonny Hoogstrate, Terneuzen / Jan de Jonge, Driewegen
1 ronde is 8.84 km.     Tijd 1e ronde        13.42 minuut     Tijd 2e ronde    15.11 minuut    
Totaaltijd :   28.53 minuut,   Gemiddeld   36.57 km/uur.        (14 juli 2019)

 

 

 

 

JOANNATHAN DUINKERKE SNELSTE IN BREDA EN RONDE VAN KRUININGEN
Foto : Facebook.      Ook in Breda – Liesbosch koerste Joannathan Duinkerke naar de overwinning (foto). De wedstrijd werd verreden in tropische temperaturen met een behoorlijke oostenwind als extra tegenstander. De ID coureurs moesten 15 ronden van 1600 meter afwerken. In het overwegend aantrekkelijke parcours zat wel een verrassende en moeilijke haarspeldbocht.      (23 juni 2019)
In de 86ste KNWU Ronde van Kruiningen was er weer topsucces voor Duinkerke. De Bevelander versloeg in een koers van 30 minuten alle opponenten en kon bij de huldiging de hoofdprijs ophalen.     (29  juni 2019)

 

 

 

 

 

 

 

WINST DUINKERKE IN DORDS KLIMCRITERIUM
Foto : Facebook.       Op het clubparcours van DRC De Mol in Dordrecht behaalde Joannathan Duinkerke een criterium zege. De Kapellenaar was de rapste van de vijfmans kopgroep. Het bleek een zware koers voor de meeste ID renners op de omloop met een klimmetje. Toch konden de 14 deelnemers genieten van een sportieve en sociale wielermiddag.     (22 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

SUCCES DUINKERKE & VAN DUYN OP NK 2019
Foto : Facebook.          ZEEUWEN JOANNATHAN DUINKERKE & IRMA VAN DUYN BEHALEN NEDERLANDSE TITEL IN FIJNAART. LEES VERSLAG EN BEKIJK FOTO’S :  www.zeelandfiets.nl/?page_id=125326       (9 juni 2019)

 

 

 

 

 

 

WALTER POLLET DERDE IN SLUISKIL
Archieffoto.     De tandem Leon Brinksma & Fabian de Wolf uit Sneek won de afwachtingswedstrijd rond de Junioren Driedaagse Axel in etappeplaats Sluiskil. Na 45 minuten koers op het stratenparcours rond de Baljuwlaan was Walter Pollet (Hulst) de snelste Zeeuwse ID renner in Zuid Zeeland.    (25 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

SUCCESVOL WEEKEND JOANNATHAN DUINKERKE : CRITERIUM WINST EN 5DE IN KLASSIEKER
Etten – Leur        Criterium       23,3 km / 12 ronden.       (12 mei 2019)

 

 

Rond het Noord Brabantse Hank werd door WV De Jonge Renner voor de eerste keer de Biesbosch Klassieker georganiseerd. Na 25,8 pittige kilometers tekende Joannathan Duinkerke (archieffoto boven) voor de beste Zeeuwse prestatie. De Kapellenaar kwam als vijfde binnen. De zegebloemen waren voor de Belg Lars de Jong uit Wuustwezel.         (11 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podiumfoto’s : Freddy Scheele.       
Zondag 28 april ging het ID peloton naar Koewacht voor een afwachtingscriterium rond de klassieker Wim Hendriks Trofee. De zegebloemen waren voor Lars de Jong uit het Belgische Wuustwezel die middels een solo de hoofdprijs binnen haalde in Zeeuws Vlaanderen. Na ruim 40 minuten koers sprintte Joannathan Duinkerke uit Kapelle naar de tweede prijs. Bij de vrouwen reed regiorenster Irma van Duyn (Schoondijke) eveneens naar de tweede plaats.     (28 april 2019)  

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Foto : Organisatie.      
Op zaterdag 27 april gingen de ID renners naar ’s Heerenhoek.  Hier werd een koud en winderig criterium afgewerkt in combinatie met de klassieker E.P.Z. Omloop van Borsele op een 730 meter lang parkoers door het Bevelandse dorp.
Ronny Erckens debuteerde bij de ID Cycling en de Belg won zijn startkoers na ruim 30 minuten!  Walter Pollet (Hulst) ging als 7de over de finish in de woonplaats van oud profrenner Jan Raas.      (27 april 2019)


 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE IRMA VAN DUYN WINT JAN DE JONGE TROFEE BIJ DE VROUWEN

Archieffoto         Op de zondag van het trainingsweekend wordt naar traditie een koers georganiseerd. Op het circuit in Aalten waren er 21 deelnemers die met volle inzet streden om de prijzen.

Bij de heren zegevierde Michael Katuin (Leerdam), Richard Tacken uit Heikant kwam als vijfde binnen. Irma van Duyn (Schoondijke) pakte de hoofdprijs bij de dames. Sinds 2016 draagt de koers de naam “Jan de Jonge Trofee”.

Uitslag :   1. Michael Katuin, Leerdam          2. Brian Nugteren, Alblasserdam           3. Sven Megens / Perry Megens (tandem), Oud Gastel              4.   Kevin Wester, Alkmaar           5. Richard Tacken, Heikant             6. Walter Pollet, Hulst.               7. Sander Hummel, Erica          8. Jean Hamers, Oud Gastel.

Irma van Duyn (1e dame), Schoondijke (foto boven)         Jolein Boom (2e dame), Finsterwolde.       Roxanne de Boeff (3e dame), Dordrecht.       (7 april 2019)

 

 

 

 

 

 

SPECIAL OLYMPICS WORLD SUMMER GAMES : ZILVER VOOR ZEEUW RICHARD TACKEN UIT HEIKANT

In het peloton van M02 wegwedstrijd was de Brit Daniel Weston niet te houden. Hij pakte in de race over 25 km. in Abu Dhabi een halve minuut op de achtervolgers en werd onbedreigd kampioen met de tijdscore 41.37.

Zeeuws Vlaming Richard Tacken bleef samen met de inwoner van de Bahrain eilanden, Sayed Ali Husain Ali en klopte hem met minimaal verschil. Tacken kreeg bij de huldiging de zilveren medaille.  Een prachtig Olympisch resultaat voor het Oranje wielerteam van de coaches Rick Tuinman (Deventer) en Sam Nugteren uit Alblasserdam.   

De Zeeuws Vlaming startte in twee wegwedstrijden (15 en 25 km) en een tijdrit van 10 km. Deze onderdelen werden afgewerkt op het Yas Marina autocircuit bekend uit de Formule 1. Er stonden 7000 sporters uit 170 landen op het startblad.

 

RESULTATEN NEDERLANDSE WIELRENNERS WORLD SUMMER GAMES 2019 : 

(20 maart 2019)

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>> PROGRAMMA 2019 ID CYCLING ZEELAND.

 

                                   

 

 

 

In het najaar staan steevast de drie Zeeuwse Vlaamse Klassiekers op de kalender:

 

Op 12 oktober de “wereldberoemde” koppeltijdrit te Terneuzen, waar de formule gehandhaafd wordt dat een ID-er aan een valide renner gekoppeld wordt. De afstand is 20 km.

 

De 8 editie van de Grote Prijs Denis Steijaert op 9 november te Nieuw Namen met start en finish op een boerderij aan de Van Alsteindijk. Start vanaf 11.00 uur.

 

Verder nog de IJsberentocht op 27 december van Breskens naar Retranchement. Dit is geen koers is en ook geen toertocht maar niemand wil dit sociale evenement missen. Tijdens de lunch wordt de IJsberentrofee uitgereikt. Hierbij staat niet de sportieve prestatie centraal maar degene met haar of zijn positieve gedrag en inzet.