> ID CYCLING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>> VERSLAGEN 2019 ID CYCLING.

 

 

 

 

 

 

SUCCESVOL WEEKEND JOANNATHAN DUINKERKE : CRITERIUM WINST EN 5DE IN KLASSIEKER
Etten – Leur        Criterium       23,3 km / 12 ronden.       (12 mei 2019)

 

 

Rond het Noord Brabantse Hank werd door WV De Jonge Renner voor de eerste keer de Biesbosch Klassieker georganiseerd. Na 25,8 pittige kilometers tekende Joannathan Duinkerke (archieffoto boven) voor de beste Zeeuwse prestatie. De Kapellenaar kwam als vijfde binnen. De zegebloemen waren voor de Belg Lars de Jong uit Wuustwezel.         (11 mei 2019)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podiumfoto’s : Freddy Scheele.       
Zondag 28 april ging het ID peloton naar Koewacht voor een afwachtingscriterium rond de klassieker Wim Hendriks Trofee. De zegebloemen waren voor Lars de Jong uit het Belgische Wuustwezel die middels een solo de hoofdprijs binnen haalde in Zeeuws Vlaanderen. Na ruim 40 minuten koers sprintte Joannathan Duinkerke uit Kapelle naar de tweede prijs. Bij de vrouwen reed regiorenster Irma van Duyn (Schoondijke) eveneens naar de tweede plaats.     (28 april 2019)  

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Foto : Organisatie.      
Op zaterdag 27 april gingen de ID renners naar ’s Heerenhoek.  Hier werd een koud en winderig criterium afgewerkt in combinatie met de klassieker E.P.Z. Omloop van Borsele op een 730 meter lang parkoers door het Bevelandse dorp.
Ronny Erckens debuteerde bij de ID Cycling en de Belg won zijn startkoers na ruim 30 minuten!  Walter Pollet (Hulst) ging als 7de over de finish in de woonplaats van oud profrenner Jan Raas.      (27 april 2019)


 

 

 

 

 

ZEEUWS VLAAMSE IRMA VAN DUYN WINT JAN DE JONGE TROFEE BIJ DE VROUWEN

Archieffoto         Op de zondag van het trainingsweekend wordt naar traditie een koers georganiseerd. Op het circuit in Aalten waren er 21 deelnemers die met volle inzet streden om de prijzen.

Bij de heren zegevierde Michael Katuin (Leerdam), Richard Tacken uit Heikant kwam als vijfde binnen. Irma van Duyn (Schoondijke) pakte de hoofdprijs bij de dames. Sinds 2016 draagt de koers de naam “Jan de Jonge Trofee”.

Uitslag :   1. Michael Katuin, Leerdam          2. Brian Nugteren, Alblasserdam           3. Sven Megens / Perry Megens (tandem), Oud Gastel              4.   Kevin Wester, Alkmaar           5. Richard Tacken, Heikant             6. Walter Pollet, Hulst.               7. Sander Hummel, Erica          8. Jean Hamers, Oud Gastel.

Irma van Duyn (1e dame), Schoondijke (foto boven)         Jolein Boom (2e dame), Finsterwolde.       Roxanne de Boeff (3e dame), Dordrecht.       (7 april 2019)

 

 

 

 

 

 

SPECIAL OLYMPICS WORLD SUMMER GAMES : ZILVER VOOR ZEEUW RICHARD TACKEN UIT HEIKANT

In het peloton van M02 wegwedstrijd was de Brit Daniel Weston niet te houden. Hij pakte in de race over 25 km. in Abu Dhabi een halve minuut op de achtervolgers en werd onbedreigd kampioen met de tijdscore 41.37.

Zeeuws Vlaming Richard Tacken bleef samen met de inwoner van de Bahrain eilanden, Sayed Ali Husain Ali en klopte hem met minimaal verschil. Tacken kreeg bij de huldiging de zilveren medaille.  Een prachtig Olympisch resultaat voor het Oranje wielerteam van de coaches Rick Tuinman (Deventer) en Sam Nugteren uit Alblasserdam.   

De Zeeuws Vlaming startte in twee wegwedstrijden (15 en 25 km) en een tijdrit van 10 km. Deze onderdelen werden afgewerkt op het Yas Marina autocircuit bekend uit de Formule 1. Er stonden 7000 sporters uit 170 landen op het startblad.

 

RESULTATEN NEDERLANDSE WIELRENNERS WORLD SUMMER GAMES 2019 : 

(20 maart 2019)

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>> PROGRAMMA 2019 ID CYCLING. 

 

Foto : Podium NK 2018              Op Pinkster zondag 9 juni wordt in het West Brabantse Fijnaart rond de Fendertse Hoeve het Nederlands Kampioenschap op de weg georganiseerd. De nationale titelstrijd start om 12.30 uur en duurt 60 minuten.  Het prachtige parkoers heeft een lengte van 1500 meter.  De Zeeuwen Irma van Duyn, Schoondijke (dames singels) en Joannathan Duinkerke, Kapelle (heren singels) verdedigen daar hun titels. Beiden zijn trouwens ook Nederlands kampioen in de tijdrit.

 

 

 

 

 

Zaterdag 29 juni      Kruiningen           Criterium vanaf 13.15 uur door het centrum van het Bevelandse wielerdorp. Na een koers van 30 minuten zal de winnaar bekend zijn.

 

                                   

 

 

 

 

 

 

In het najaar staan steevast de drie Zeeuwse Vlaamse Klassiekers op de kalender:

 

Op 12 oktober de “wereldberoemde” koppeltijdrit te Terneuzen, waar de formule gehandhaafd wordt dat een ID-er aan een valide renner gekoppeld wordt. De afstand is 20 km.

 

De 8 editie van de Grote Prijs Denis Steijaert op 9 november te Nieuw Namen met start en finish op een boerderij aan de Van Alsteindijk. Start vanaf 11.00 uur.

 

Verder nog de IJsberentocht op 27 december van Breskens naar Retranchement. Dit is geen koers is en ook geen toertocht maar niemand wil dit sociale evenement missen. Tijdens de lunch wordt de IJsberentrofee uitgereikt. Hierbij staat niet de sportieve prestatie centraal maar degene met haar of zijn positieve gedrag en inzet.