> ID CYCLING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPECIAL OLYMPICS WORLD SUMMER GAMES : ZILVER VOOR ZEEUW RICHARD TACKEN UIT HEIKANT

In het peloton van M02 wegwedstrijd was de Brit Daniel Weston niet te houden. Hij pakte in de race over 25 km. in Abu Dhabi een halve minuut op de achtervolgers en werd onbedreigd kampioen met de tijdscore 41.37.

Zeeuws Vlaming Richard Tacken bleef samen met de inwoner van de Bahrain eilanden, Sayed Ali Husain Ali en klopte hem met minimaal verschil. Tacken kreeg bij de huldiging de zilveren medaille.

Een prachtig Olympisch resultaat voor het Oranje wielerteam van de coaches Rick Tuinman (Deventer) en Sam Nugteren uit Alblasserdam.   

 

RESULTATEN NEDERLANDSE WIELRENNERS WORLD SUMMER GAMES 2019 : 

(20 maart 2019)

               

 

 

 

 

 

ZEEUWSE LEDEN ID CYCLING ZIJN KLAAR VOOR HET NIEUWE WEGSEIZOEN.

De Zeeuwse leden van ID-Cycling (Intellectual Disability Cycling Group) willen in 2019 weer een mooi programma afwerken. Coördinator en stimulator Jan de Jonge (Driewegen) :  “Deze mensen met een verstandelijke beperking zien dan ook uit naar het nieuwe wielerseizoen. De renners en begeleiders hopen dat hun activiteiten goed bezocht zullen worden door wielerliefhebbers. In Zeeland zijn de ID renners op verschillende locaties te zien tijdens het wegseizoen”. 

 

Programma Zeeland & speciale evenementen in 2019 : 

 

 

Richard Tacken (foto) uit Heikant was als ID renner bij de Summer Games. Richard is lid van Team NL dat met 5 wielrenners deelnam aan de Special Olympics Summer Games in Abu Dhabi van 14 t/m 22 maart.

De Zeeuws Vlaming startte in twee wegwedstrijden (15 en 25 km) en een tijdrit van 10 km. Deze onderdelen werden afgewerkt op het Yas Marina autocircuit bekend uit de Formule 1. Er stonden 7000 sporters uit 170 landen op het startblad.  Bekijk de resultaten elders op deze pagina.

 

 

 

 

 

Zaterdag 27 april    ’s Heerenhoek,  criterium in combinatie met E.P.Z. Omloop van Borsele op een 730 meter lang parkoers.   Start 14.05 uur voor een koers van 45 minuten.

 

 

 

 

 

Zondag 28 april          Koewacht,           Wim Hendriks Trofee.            Afwachtingcriterium, start 13.05 uur.     Duur : 40 minuten en 1 ronde van 3 km.

 

 

 

 

 

 

Foto : Podium NK 2018              Op Pinkster zondag 9 juni wordt in het West Brabantse Fijnaart rond de Fendertse Hoeve het Nederlands Kampioenschap op de weg georganiseerd. De nationale titelstrijd start om 12.30 uur en duurt 60 minuten.  Het prachtige parkoers heeft een lengte van 1500 meter.  De Zeeuwen Irma van Duyn, Schoondijke (dames singels) en Joannathan Duinkerke, Kapelle (heren singels) verdedigen daar hun titels. Beiden zijn trouwens ook Nederlands kampioen in de tijdrit.

 

 

 

 

 

Zaterdag 29 juni      Kruiningen           Criterium vanaf 13.15 uur door het centrum van het Bevelandse wielerdorp. Na een koers van 30 minuten zal de winnaar bekend zijn.

 

                                   

 

 

 

 

 

 

In het najaar staan steevast de drie Zeeuwse Vlaamse Klassiekers op de kalender:

 

Op 12 oktober de “wereldberoemde” koppeltijdrit te Terneuzen, waar de formule gehandhaafd wordt dat een ID-er aan een valide renner gekoppeld wordt. De afstand is 20 km.

 

De 8 editie van de Grote Prijs Denis Steijaert op 9 november te Nieuw Namen met start en finish op een boerderij aan de Van Alsteindijk. Start vanaf 11.00 uur.

 

Verder nog de IJsberentocht op 27 december van Breskens naar Retranchement. Dit is geen koers is en ook geen toertocht maar niemand wil dit sociale evenement missen. Tijdens de lunch wordt de IJsberentrofee uitgereikt. Hierbij staat niet de sportieve prestatie centraal maar degene met haar of zijn positieve gedrag en inzet.        (20 februari 2019)