> JEUGDFIETSEN – VELD

 

 

 

DEZE SPECIALE PAGINA JEUGDFIETSEN – VELD STAAT OPEN VOOR ALLE JEUGDRENNERS IN ZEELAND.
> BIJDRAGE AANLEVEREN ?     STUUR JE VERHAAL MET FOTO NAAR  malus@zeelandnet.nl

 

 

 

 

 

 

 

ZEEUWSE JEUGDBIKERS IN LANDELIJKE COMPETITIE KNWU
PROGRAMMA LJC 2019 : ZATERDAG 14 SEPTEMBER IN BURGH HAAMSTEDE BIJ X-TREME.

 

Uitslagen met alle Zeeuwse resultaten  :   https://www.knwu.nl/mountainbiken/uitslagen

Verslagen staan op   www.atbteamx-treme.nl   onder “Nieuwste Berichten”  

 

 

 

 

 

 

JEUGDFIETSERS WELKOM BIJ ATB ZOMERCUP ZEELAND

 

 

 

 

 

 

 

 

25 JONGEREN BIJ EERSTE MOUNTAINBIKE CLINIC HULST
Foto’s : Organisatie : Clinic Hulst 30 januari.             Met succesvolle en drukke clinics haakte Stichting Hulst voor Elkaar samen met Wielervereniging Zeeuws-Vlaanderen in op de Vestingcross die op zondag 17 februari werd verreden.   (6 februari 2019)

 

 

 

 

 

ZEEUWSE JEUGDRENNERS MAKEN INDRUK OP NK VELDRIJDEN 2019.
NATIONALE TITEL ZEEUWS VLAAMSE ELENA VAN DER VEKEN.

 

Foto : Organisatie       Op het recreatie terrein Berkendonk in Helmond werd het NK veldrijden gehouden voor jeugdrenners van 8 tot 14 jaar. Ongeveer 400 Jonge licentiehouders waren naar Oost Brabant gekomen om met elkaar te strijden voor de Nederlandse driekleur, podium plaatsen maar vooral om veel plezier te maken op het mooie parcours. In de omloop zaten snelle grasstroken, beklimmingen en afdalingen in het bos. Op de schuine kanten en lange zandstroken was er volop spektakel. De vijf Zeeuwse veldrijders maakten  een goede indruk met hun aanvallende stijl.

 

Foto : fam. v.d. Veken          Elena van der Veken uit Sint-Jansteen reed bij de meisjes 11 jaar. Al vroeg in de wedstrijd meldde ze zich aan kop om haar voorsprong vervolgens uit te bouwen tot aan de meet. De Zeeuws Vlaamse werd voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen.

 


Foto : fam. Mullaert          Kapellenaar Sam Mullaert startte bij de jongens van 11 jaar. De Bevelander begon van de tweede rij en moest in de achtervolging. Door een aantal brutale inhaalacties en sterke passages door de zandstroken wist hij naar een zilveren medaille te rijden. 
Bij de jongens van 13 jaar stonden 3 Zeeuwen op de startlijst. Luca van der Veken uit Sint-Jansteen reed een sterke wedstrijd en eindigde op de zesde plaats.
Ook Senna Remijn uit Wolphaartsdijk wist zich sterk naar voor te rijden in het 63 koppige startveld en werd 10e.
Phillip van den Kieboom uit Hoogerheide, rijdend voor ZRTC Theo Middelkamp,  liet  ook een goede  prestatie zien en wist als 24e te finishen.
Als laatste startte Mees de Vos uit Heinkenszand. Hij reed bij de jongens van 14 jaar naar een 33e plaats tussen 52 mede strijders. 
Van al deze renners is dit beslist een knappe prestatie te noemen. Het jeugd veldrijden is in de afgelopen jaren niet alleen sterk gegroeid qua deelnemers. Ook het niveau wordt steeds hoger. De jonge veldspecialisten zorgen met hun enthousiasme voor leuke en spannende wedstrijden.   (26 januari 2019)